ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΜΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟΟ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ICARUS*

στις

Στην νεα σεληνη του Αιγοκερω, δόθηκε εμφαση στις επιχειρησεις. Αλλά υπάρχει μια διαφορά μεταξύ υψηλών στόχων έναντι χαμηλών προσδοκιών και χαμηλών διαθέσεων.Οι Ιχθύες αντιπροσωπεύουν το χαμηλότερο μέρος του σώματος(πόδια) και το τέλος του ζωδιακού κύκλου, οδεύοντας προς τη σύνοδο Δία-Ποσειδώνα τον Απρίλιο.Σκεφτείτε ποιοι είναι πραγματικά οι προσωπικοί σας στόχοι.Υπάρχει μια λανθασμένη αποψη οτι για να γινεις viral κάθε επιχείρηση πρεπει να ειναι εκτεθειμενη στα soial media, αλλά δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Καθώς ο Ερμής θα ξεκινησει την αναδρομη πορεια του στην 10η του Υδροχόου στις 14 Ιανουαρίου, και επειδη η αναδρομη πορεια του φετος θα γινετε απο ζωδια του αερα, φροντίστε να αποφασίσετε τι είναι σωστό για τη ζωή σας.

Κάντε ένα διάλειμμα από τα social media, αν χρειαστεί.Να είστε προσεκτικοί. Είναι ειρωνικό,διοτι δεν ξερουμε το κατα πόσο ανεξάρτητος και ελεύθερα σκεπτόμενος μπορεί να είναι ο Υδροχόος, υπο αυτες τις συνθηκες, θα μπορει να συμμορφωθει με τα ιδανικά της ομάδας του η μιας κοινωνίας, μεσα απο τους κανονες που επιβαλλονται καθημερινά. Οποιαδηποτε ομαδα και αν ειναι αυτή (εργασια π.χ.) Ο Ερμής σε ανάδρομη κίνηση σε ζωδια αερα,μπορεί να σκορπισει τον όλεθρο μεσω σκεψεων, λεξεων, τις επικοινωνίες, ταξίδια και ηλεκτρονικες συσκευές. Προσέξτε ιδιαίτερα τα λόγια σας και προσπαθήστε να μην αντιδράσετε πολύ γρήγορα σε καβγάδες ή προκλήσεις. Ελέγξτε ξανά όλα τα email και τις αναρτήσεις σας στο Facebook πριν πατήσετε το κουμπί αποστολής.

Πόσο καλά γνωρίζετε τα άτομα που ακολουθείτε;Οι followers μπορει να γίνουν πιο εμμονικοί καθώς ο Πλούτωνας θα μπαίνει στον Υδροχόο τον ερχόμενο Μάρτιο.Γιατί θέλουμε τόσους πολλούς followers; Είναι περίεργο, έτσι δεν είναι;Γιατι αυτο αν το καλοσκεφτουμε ειναι ενα νεο ειδος ανθρωπινης εξουσιας.Διαβαστε την αναδρομη πορεια του Ερμη στον Υδροοχο που ηταν σε συνοδο με τον Δαμοκλη το 2021. https://astroephimerides.com/2021/01/27/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%83-

Αναδρομη πορεια Ερμη σε ζωδια του αερα. https://astroephimerides.com/2020/02/13/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%ce%b6%cf%89%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1/

Υπαρχει κατι ιδιατερο στην φετινη αναδρομη πορεια του απο τις 14 Ιανουαριου-4 Φεβρουαριου 2022;Ο Ερμής σχηματιζει μια οψη συνόδου προς τον Κρόνο και μια οψη τετράγωνου με τον Ουρανό. Η ισχυρότερη όψη είναι το τετράγωνο Ερμή/Ουρανού, εντος 2 μοιρών από τις 10 έως τις 18 Ιανουαρίου. Το τετράγωνο του Κρόνου/Ουρανού θα εχει ασθενεστερη επιρροή αλλά βεβαια θα εξακολουθεί να είναι σημαντικό και να πλαναται στον ουρανιο θόλο. Δεν υπάρχουν μεγάλα σταθερά αστέρια σε σύνοδο με τον Ερμή, αλλά υπάρχει ένας πιο ενδιαφέρον αστεροειδής.

Η αναδρομη πορεια του Ερμη στον 9ο οικο του ηλιακου ωροσκοπιου μπορει να φανει ιδιαιτερα επικυνδυνη, καθως ως γνωστον ειναι ο οικος της επικοινωνιας, της διεθνους διπλωματίας, η ανωτερη εκπαιδευση, οι ανώτερες γνώσεις, φιλοσοφία και πνευματικά θέματα. Τα ταξίδια στο εξωτερικό, τα αεροπορικα ταξίδια. Η εκλλησια και η Θρησκεια γενικότερα, η επιστημονικη κοινοτητα, ο παγκοσμιος εμβολιασμός. Η δικαιοσύνη, οι εκδόσεις, η διδασκαλία ή ταξιδιωτική βιομηχανία.

Αν και υπαρχει ενα μικρο ημιτετραγωνο μεταξυ Ερμη/Αρη (2 μοιρες διαφορά) που σημαινει οτι θα πρεπει να ειμαστε ποροσεχτικοι, διοτι μπορει να ειμαστε λεκτικα πιο επιθετικοι.Μικρά ατυχήματα, όπως κοψίματα και μώλωπες είναι πιθανά.

Η συνοδος Ερμη /Κρονου μας κανει ισως πιο σοβαρούς, ρεαλιστές και συντηρητικους.Θα εχουμε την τάση να είμαστε ακριβείς στον λόγο μας, λογικοί στην προσέγγιση των πραγμάτων και μεθοδικοί στις εργασιακές μας συνήθειες.Έχετε εξαιρετικές δυνάμεις συγκέντρωσης και μπορείτε να επιτύχετε με σπουδές ή ερευνητική εργασία.Ωστόσο, ο αναδρομος Ερμης μπορει να σηματοδοτει μια περιοδο αμφιβολίας σχετικά με τις ικανότητες σας, πους μπορεί να περιορίσουν τα δικα σας επιτεύγματα.Μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσκολίες στην επικοινωνία που προκαλούνται από συστολή, αναστολή ή έλλειψη αυτοπεποίθησης. Πιθανώς, μπορεί να βιώσετε περιόδους κατάθλιψης και απαισιοδοξίας.

Παραλληλα ο Ερμης τετραγωνιζει τον Ουρανο,εντος του ανάδρομου κυκλου του, οποτε ειναι πιο πιθανό να έχει μια περιοριστική και καταθλιπτική επιρροή. Αρνητική σκέψη, απαισιοδοξία, στενομυαλιά, δυσκολία στην επικοινωνία και καθυστερήσεις στα ταξίδια ισως να ενταθουν περισσότερο.Υπάρχει η δυνατότητα να μπείτε σε διαφωνίες, ειδικά με πρόσωπα εξουσίας.Τα σκληρά λόγια μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα σε πασης φυσεως σχεσεις, όπως ψυχρότητα, απομόνωση ή απόρριψη. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με σημαντικές αποφάσεις στον χωρο εργασιας και με πασης φυσεως συναλλαγές, ιδιατερα τωρα που ολες γινονται ηλεκτρονικά.

Έιναι πιθανο να εχετε αναμορφωτικές απόψεις και είστε πάντα έτοιμοι να αμφισβητήσετε το status quo.Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι απόψεις σας μπορεί να είναι πολύ ριζοσπαστικές, κάτι που μπορεί να σας απομονώσει κοινωνικά ή να σας κάνει να φαίνεστε εκκεντρικοί.Μπορείτε επίσης να είστε αντιφατικοί και να αποσπάτε εύκολα την προσοχή σας.Μπορεί να υπάρχει επιρρεπής σε κρίσεις νευρικής έντασης, άγχους και ψυχικού στρες.

Ειναι ολα τοοσ δυσκολα;να θυμαστε οτι ολα ειναι τασεις και αυτο εξαρταται απο τον προσωπικο χαρτη του καθενος.Ομως, υπαρχει και το μεσοδιάστημα

Ερμή = Αφροδίτη/Δίας –
Μια χαρούμενη προοπτική. καλό χιούμορ και πνευματώδης. Λήψη αποφάσεων με θετική ψυχική κατάσταση. Γνωρίζοντας πώς να απολαμβάνετε τη ζωή. Επιεικές τάσεις. Μια δημιουργική και εποικοδομητική διάνοια. Καλλιτεχνικό ταλέντο; απόλαυση της τέχνης και του σχεδιασμού. Απόλαυση στην ψυχική διέγερση. Ευκολία στην επικοινωνία μεταξύ των εταίρων. Επιτυχημένες και ευτυχισμένες σχέσεις. Μια ενεργή κοινωνική ζωή.

Αναζητώντας υψηλότερο επίπεδο συνειδητοποίησης.Να φτάσει σε μια υψηλή επισκόπηση της κατάστασής μας (μυστική ένωση με τον Θεό).Βάζοντας αξιόλογους στόχους και σταματάμε για να προβληματιστουμε και να σχεδιάσουμε το πώς μπορούμε πραγματικά να τους πραγματοποιησουμε (αρνητικά ομως σε καθε περίπτωση, μπορει να ενεργησουμε παρορμητικά χωρίς να λάβουμε υπόψη τις συνέπειες των πράξεών μας).Επιθυμία να βάλουμε σε τάξη τον κόσμο. Βλέποντας τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα της κοινωνίας με εκπληκτική σαφήνεια η το αντίθετο.Προσπαθώντας να αφυπνίσουμε τον πληθυσμό εναντίον της υπνωτισμένης του κατάστασης για να χειραγωγήθει (αλαζονική αίσθηση ανωτερότητας).Εκθέτοντας το σχέδιο κάποιου με ακρίβεια και σαφήνεια.Εμπνέοντας ή προσηλυτίζοντας, αναλογα, ανθρώπους μοιράζοντας ένα ενοποιητικό όραμα· παίρνοντας τη θέση κάποιου στο ευρύτερο σύστημα των πραγμάτων.

Καθως θα ξεκινα ο Ερμης τον αναδρομο κυκλο του, θα βρισκεται σε συνοδο με τον αστεροειδη Icarus.

Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Ίκαρος είναι κυρίως γνωστός ως γιος του εξόριστου στην Κρήτη Αθηναίου Δαίδαλου. Μαζί με τον πατέρα του έμεινε στην αυλή του Μίνωα, ο οποίος είχε αναθέσει στον επιδέξιο και πολύτεχνο Δαίδαλο να κατασκευάσει το Λαβύρινθο, για να φυλακίσει μέσα σ` αυτόν το Μινώταυρο. Ύστερα από λίγο όμως ο Δαίδαλος έπεσε στη δυσμένεια του βασιλιά, που φυλάκισε και τον κατασκευαστή του Λαβύρινθου μέσα στο κατασκεύασμά του. Κατόρθωσε όμως να αποδράσει, βάζοντας σε ενέργεια την ευφυΐα του. Κατασκεύασε φτερά για τον εαυτό του και για τον Ίκαρο, με τα οποία οι δύο άνδρες πέταξαν στον ουρανό και απομακρύνθηκαν από την Κρήτη. Ο Δαίδαλος έφτασε στον Καμικό της Σικελίας, όπου κατοικούσε ο βασιλιάς Κώκαλος. Ο Ίκαρος παρά τις συμβουλές και οδηγίες του πατέρα του, ο οποίος του έλεγε να μη πλησιάζει κοντά στον ήλιο πέταξε σε μεγάλο ύψος.Έτσι τα κέρινα φτερά του έλιωσαν από την ηλιακή θερμότητα και έπεσε στη θάλασσα, η οποία από τότε ονομάζεται Ικάριο Πέλαγος. Η πτώση αυτή θυμίζει τις πτώσεις του Φαέθοντα και ιδίως του Βελλερoφόντη, ο οποίος, όπως και ο Ίκαρος, ήταν ήρωας φτερωτός.

Απο αστρολογικης αποψης, ομως ο αστεροειδής Ίκαρος εχει ιδιαιτερη σημασια, με το ξεκινημα αναδρομης πορειας του Ερμη που επισης ειναι ο φτερωτος θεος, δειχνει μια εντονη παρόρμηση για ελευθερία διοτι επιθυμεί να ξεφύγει από ανυπόφορες καταστάσεις, δεν αντεχει και δεν δειχνει ανοχή στους περιορισμούς και υπαρχει έλλειψη αυτοελέγχου. Υπαρχει επισης η τάση να αγνοούμε την κρίση μας όσο και τις συμβουλές των άλλων. Το μάθημα είναι ότι το ρισκο που παιρνουμε μπορεί να οδηγήσει στην δικη μας πτώση. Αυτο ειναι αρκετα εντονο λογω της συνοδου με τον Κρονο (περιρισμος, κατάθλιψη) και το τετραγωνο προς τον Ουρανο (ελλειψη υπομονής,νεύρα) ειδικα κατα την περιοδο εγκλεισμου και περιορισμων λογω Covid-19. Το ερωτημα ειναι οτι την 1η Φλεβαρη, η νεα σεληνη στον Υδροχοο,σε συνοδο με τον Κρονο, στον 12ο οικο δεν ειναι καθολου θετικη. Ομως αυτη η αναδρομη πορεια του Ερμη ειναι ενα επιπλεον σημαδι για την νεα εποχη που ερχεται. Αυτο θα το δουμε στην αναλυση.

Απάντηση