Η πρώτη ανάδρομη κίνηση του Ερμή για το 2021 θα ξεκινήσει στις 30 Ιανουαρίου, 2021, στις 5:51 το απόγευμα του Σάββατου στην 26η του Υδροχόου. Θα χωριστεί σε τρεις περιόδους.
- Περίοδος Σκιάς 15/1/2021
- Ανάδρομη Πορεία 30/1/2021
- Ορθή πορεία 21/2/2021
- Εκτός Σκιάς 13/3/2021
Κατά την διάρκεια ανάδρομης πορείας του δεν θα συναντήσει σταθερά αστέρια η κάποιες σημαντικές όψεις, αυτές θα είναι αδύναμες και έτσι η ανάδρομη πορεία του δεν θα είναι και τόσο σημαντική η ίσως να μην προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου σκιάς, θα πάρετε μια ιδέα για τα θέματα που σας απασχολούν, επικοινωνία ή μετακινήσεις είναι πιθανό να προκύψουν κάποια προβληματάκια, ειδικά ότι εχει σχέση με υπολογιστές, κατά τη διάρκεια της ανάδρομης φάσης. Καλό είναι να έχετε ετοιμάσει να back-up.
Η Σελήνη απέναντι από τον Ερμή δεν θα έχει ισχυρή επιρροή, αλλά θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα δύσκολα στο να κατανοήσουμε τα συναισθήματά και τις σκέψεις των άλλων και να τα μοιραστείτε. Σύγχυση και άγχος είναι πιθανά και μπορεί να σας είναι δύσκολο να χαλαρώσετε. Όποτε γιατί γράφω ένα μικρο κομμάτι για μια απλή ανάδρομή πορεία; Εάν θέλει κάποιος να δει την επιρροή σε αέρινα ζώδια η ότι άλλο μπορεί να διαβάσει εδώ .
Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στην 26 ° 04 του Υδροχόου θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον αστεροειδή Damocles (5335) κατά 0 ° 25 ′.Μια αρκετά στενή συνοδος μεταξύ των δυο. O 5335 Δαμοκλής είναι ο αρχέτυπος των Δαμοκλοειδών. Ανακαλύφθηκε το 1991, και πήρε το όνομα του Δαμοκλή. Δαμοκλοειδείς αστεροειδείς χαρακτηρίζονται οι αστεροειδείς όπως ο 5335 Δαμοκλής και το 1996 PW που είναι στην οικογένεια Χάλλεϋ, είτε είναι μακράς περιόδου είτε έχουν άκρως εκκεντρική τροχιά όπως των τυπικών περιοδικών κομητών, όπως ο Κομήτης του Χάλλεϋ, αλλά δεν δείχνει να έχει κώμη ή ουρά ακόμα.
Πιστεύεται πως οι Δαμοκλοειδείς αστεροειδείς είναι πυρήνες των κομητών τύπου Χάλλεϋ που έχουν χάσει όλες τις πτητικές ύλες τους γιατί εξαπολύουν αέρια. Τέτοιοι κομήτες πιστεύεται ότι προέρχονται από το Νέφος του Όορτ. Η υπόθεση αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι ο αριθμός των αντικειμένων που πιστευόταν ότι είναι Δαμοκλοειδείς (και τους αποδόθηκε προσωρινή ονομασία μικρών πλανητών), στη συνέχεια όμως παρουσίασαν κώμη και επιβεβαιώθηκε πως είναι κομήτες: το C/2001 OG 108 (LONEOS), το C/2002 CE 10 (LINEAR), το C/2002 VQ 94 (LINEAR), το C/2004 HV 60 (Spacewatch) και πιθανόν και άλλα. Μια άλλη ισχυρή ένδειξη της προέλευσης τους από κομήτη είναι το γεγονός ότι ορισμένοι Δαμοκλοειδείς έχουν οπισθοδρομική τροχιά, σε αντίθεση με οποιουσδήποτε άλλους αστεροειδείς.
Τον Ιούλιο του 2007, ήταν γνωστοί 36 Δαμοκλοειδείς αστεροειδείς. Η μέση ακτίνα τους είναι οκτώ χιλιόμετρα. Έχουν μετρηθεί οι λευκαύγειες τεσσάρων Δαμοκλοειδών και φανερώθηκε ότι είναι τα σκοτεινότερα γνωστά αντικείμενα στο ηλιακό σύστημα. Οι Δαμοκλοειδείς αστεροειδείς είναι κοκκινωποί στο χρώμα, αλλά δεν είναι τόσο κόκκινοι όσο πολλά αντικείμενα στη ζώνη του Κάιπερ ή όσο κάποιοι Κένταυροι.
Ο Δαμοκλής (αρχαία ελληνικά: Δαμοκλῆς, σύνθετη λέξη που αποτελείται από τα δῆμος και κλέος και σημαίνει “η δόξα του λαού”) είναι μορφή που αναφέρεται σε ανέκδοτο με ηθικό δίδαγμα υπό τον τίτλο Δαμόκλειος Σπάθη. Πρόκειται για έναν υπαινιγμό για τον άμεσο και παντοτινό κίνδυνο που συναντάται σε άτομα μεγάλης εξουσίας. Ο Δαμοκλής που αναφέρεται στο ανέκδοτο ήταν ένας δουλοπρεπής αυλικός και κόλακας στην αυλή του Διονυσίου Β’, ενός τυράννου των Συρακουσών της Σικελίας τον 4ο αιώνα π.Χ.
Το ανέκδοτο βρέθηκε στη χαμένη ιστοριογραφία της Σικελίας από τον Τιμαίο τον Ταυρομενίτη (356-260 π.Χ). Ο Ρωμαίος ρήτορας, Κικέρωνας, ίσως το διάβασε στον Διόδωρο Σικελιώτη, ο οποίος το χρησιμοποίησε στο “Ερωτήσεις Τυσκυλανές” (5, 61-62), πράγμα το οποίο σημαίνει πως έτσι πέρασε και στην ευρωπαϊκή κουλτούρα.
Μία ημέρα λοιπόν ο Διονύσιος προσεγγίζοντας τον Δαμοκλή, τον ρώτησε αν ήθελε ο ίδιος να πάρει τη θέση του απολαμβάνοντας, όλα τα προνόμια του άρχοντα, αλλά μόνο για μία ημέρα. Ο Δαμοκλής δέχθηκε με χαρά αυτήν την απρόσμενη πρόσκληση, απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια. Με διαταγή του ίδιου του Διονυσίου του φόρεσαν τη βασιλική ενδυμασία και τον συνόδευσαν στη μεγάλη τραπεζαρία, όπου μπορούσε να απολαύσει όποιο είδος φαγητού επιθυμούσε. Ο Δαμοκλής απολάμβανε τη βασιλική μεταχείριση περιεργαζόμενος το χώρο γύρω του, όταν παρατήρησε επάνω από το κεφάλι του να κρέμεται ένα μεγάλο σπαθί, το οποίο συγκρατούσαν τρίχες αλόγου, οι οποίες θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να κοπούν με αποτέλεσμα το σπαθί να πέσει στο κεφάλι του.
Όταν ο Δαμοκλής εξέφρασε την απορία του σχετικά με το σπαθί στον Διονύσιο εκείνος του απάντησε: “Το σπαθί το τοποθέτησα εγώ ο ίδιος εκεί για να μου θυμίζει να παίρνω τις σωστές αποφάσεις για το λαό μου και σε πόσο μεγάλο κίνδυνο είναι η ζωή μου καθημερινά”. Ο Δαμοκλής, όταν άκουσε την εξήγηση του Διονυσίου, πανικοβλήθηκε, συνειδητοποιώντας ταυτόχρονα πόσο διαφορετική είναι η ζωή ενός άρχοντα, συγκριτικά με αυτό που πίστευε. Για αυτό τον λόγο άφησε αμέσως τη ζωή του άρχοντα, αδιαφορώντας για τα μεγαλεία, τις αξιώσεις και τις τιμές και ζήτησε να μεταφερθεί στη παλαιά ταπεινή του θέση. Έτσι ο Δαμοκλής κατάλαβε ότι με την δύναμη και την δόξα ζεις ταυτόχρονα και τον απροσδόκητο κίνδυνο και φόβο.
Η φράση αυτή χρησιμοποιείται συμβολικά για να δηλώσει είτε μία επικείμενη μεγάλη καταστροφή, είτε την απειλή τιμωρίας μεγάλου μεγέθους. Η φράση χαρακτηρίζει τον συνεχή φοβερό και θανάσιμο κίνδυνο, που απειλεί τον άνθρωπο κάθε στιγμή, όταν αυτός θέτει ως προτεραιότητα της ζωής του την προσωπική ευημερία, τη ματαιοδοξία και τον υλισμό. Όπως ο αυλοκόλακας Δαμοκλής, υπό το φόβο της τιμωρίας, άλλαξε και έγινε ταπεινός, έτσι και αυτή η φράση είναι και μια προειδοποίηση για αλλαγή, σε όσους ακολουθούν στη ζωή τους το δρόμο του εγωκεντρισμού, του υπερκαταναλωτισμού και αυτού της προσωπικής και εφήμερης απόλαυσης έναντι του κοινού καλού.
Αστρολογικά, ο Damocles (5335) αντιπροσωπεύει τη ίδια την μοίρα που κρέμεται αόρατα από πάνω, καταστάσεις που μπορούν να γίνουν κατανοητές πλήρως μόνο από τα άτομα που εμπλέκονται, και τις συνέπειες του να πάρουμε αυτό που θέλουμε.
Ο Διονύσιος διέπραξε πολλές σκληρότητες στην άνοδο του στην εξουσία και έκανε πολλούς εχθρούς. Η «Δαμόκλειος Σπάθη» ξυπνά την αίσθηση ότι πρέπει πάντα να παρακολουθούμε με φόβο και άγχος ενάντια στους κινδύνους που μπορεί να προσπαθήσουν να μας ξεπεράσουν. Είναι ένας υπαινιγμός για τον επικείμενο και αδιάκοπο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας. Ο «σύνδρομος του Δαμοκλή» αναφέρεται στον μοναδικό φόβο ότι οι επιζώντες από καρκίνο μπορεί να υποτροπιάσουν, για παραδειγμα, παρά τις πρόσφατες εξελιγμένες θεραπείες. Όπως και ο Δαμοκλής, αισθάνονται το άγχος του σπαθιού να κρέμεται συνεχώς πάνω από το κεφάλι τους, χωρίς να ξέρουν αν, ή πότε, αυτό θα πέσει πάνω τους.
Αστρολογικά, ο Damocles (5335) αντιπροσωπεύει ένα υψηλό επίπεδο άγχους και ευπάθειας που σχετίζεται με την αίσθηση ότι κάτι φοβερό πρόκειται να συμβεί. Αυτό φαίνεται να ταιριάζει στην προκείμενη περίπτωση για πολλούς λόγους με τον κόσμο να ζει κάτω από ένα συνεχιζόμενο φόβο που δημιουργείται από την πανδημία του κοροναϊού και τις επικίνδυνες νέες μεταλλάξεις. Αυτο ωστοσο μπορει να ειναι μαι αρκετα αυστηρή προειδοποιηση της ιδιας της μοιρας για αυτους που εξουσιαζουν τον πλανητη, ειδικα οταν θα δουμε την νεα σεληνη στις 11 Φεβρουαριου 2021.