αστροεφημεριδες: η ιεροτελεστία της άνοιξης, η σύνοδος πανσελήνου Γης, η Έρις, η Παλλάς Αθήνα, οι πλανητικές αλλαγές του 2023.

στις

Η αυλαία για το 2023 ανοίγει με μια ακόμη πανσέληνο που θα κορυφωθούν οι παγκόσμιες εξελίξεις, ακολουθώντας την ρυθμική κίνηση του σύμπαντος, της προηγουμένης συνόδου στους Διδύμους, Σελήνης/Γης/Άρη (φαινόμενο απόκρυψης) που μοιάζει με την ιεροτελεστία της Άνοιξης, στις 6-7 Ιανουαρίου, 2023, στην 16 μοίρα του Καρκίνου, στον 9 οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Η επιρροή του προηγουμένου κύκλου, στα φεγγάρια Δεκεμβρίου, συμπληρώνεται με μια ακόμη σύνοδο, Σελήνης/Γης ,στις 16 μοίρες του Καρκίνου. Θα έχει παγκόσμια επιρροή αφού βρίσκεται στον 9 οίκο αλλά επηρεάζει και τον 10. Σαφώς, η νέα σελήνη του 2023, στον Υδροχόο, αναμένεται να δώσει περισσότερη βαρύτητα καθορίζοντας τα γεγονότα της νέας χρονιάς. Η χρόνιά της Τίγρης τελειώνει στις 20 Ιανουαρίου, και η χρονιά του Λαγού ξεκινά με απίστευτη ταχύτητα, στις 21 Ιανουαρίου 2023,μπαίνουμε σε μια τελείως διαφορετική συχνότητα.

Μέχρι στιγμής, έχουμε δει τον 1 και τον 3 δεκανο του Καρκίνου, σε δράση ενώ αυτή τη φορά έχουμε μια πανσέληνο στον 2 δεκανο της, και πολύ πιθανόν να αρχίσουμε να ακούμε βαριά πράγματα που θα δυσαρεστήσουν, μετα τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο δεύτερος δεκανος, προκαλεί σοβαρές οικονομικές διεκδικήσεις, εκβιασμούς, ανυπόφορους φόρους και βάρη σε οικονομικό επίπεδο. Η πανσέληνος, με τον κύκλο Ηλίου/Άρη και Ουρανό, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο, περιέχει ανακοινώσεις που πυροδοτούν εντάσεις, πολέμους και πολύ θυμό.

Ο Άρης συναντά τον Άδμητο στον 8 οίκο που θα αυξήσει τους σεισμούς και τις ξαφνικιτιδες, τα χρηματιστηριακά κραχ, θα υπάρχει στασιμότητα και ρήξεις στις σχέσεις και την οικονομία, ειδικά κατά τα μέσα του μήνα. Πίσω από κλειστές πόρτες γίνονται οριοθετήσεις, θα αυξηθεί η δημόσια αντίσταση καθώς ο Άδμητος σηματοδοτεί Ώρες θανάτου. Προβλήματα θα υπάρχουν με τις κατοικίες, μπλοκαρίσματα στην θετική σκέψη, διακοπές με επικοινωνίες.

Ξεκινάμε ένα νέο κοσμικό ταξίδι, με την σελήνη σε αντίθεση προς τον ανάδρομο Ερμή στην 16η του Αιγόκερω, να εξαγωνιζει τον Ουρανό. Η πανσέληνος είναι σε σύνοδο με τον αστεροειδή Παλλάς Αθήνα στις 18 μοίρες του Καρκίνου. Ο Ουρανός θα βρεθεί στον 7 οίκο ενώ και ο Άρης στους Διδύμους, επαναλαμβάνει την βόλτα του από τον 8 οίκο που τριγωνίζει την Αφροδίτη στον Υδροχόο. Το τρίγωνο Άρη/Αφροδίτης ωστόσο μπορεί να φέρει θετικά και αρνητικά, όπως γεννήσεις πολλές η’ εγκληματικότητα, επιτυχία από αυθόρμητες ενέργειες αλλά και ένταση που σχετίζεται με οικονομικές συναλλαγές  η απροσδόκητες νομικές συγκρούσεις. Επίσης, αναμένεται να αυξηθούν οι πολεμικές-στρατιωτικές επιθέσεις, οι ιδεολογικές συγκρούσεις, ανάφλεξη, ενώ κάποιους θα τους φορτίσει με παραγωγικότητα και έντονή δραστηριότητα.

Υπάρχει ένα Τ-τετράγωνο μεταξύ Ηλίου/Ερμή, ωροσκόπου και σελήνης, αλλά και ένα hele μεταξύ Κρόνου/Πωσειδωνα, ωροσκόπου και σελήνης, προμηνύοντας αστάθεια και προβλήματα σχετικά με πετρελαιοκηλίδες η’ χημικά και στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Περισσότερη εξαπάτηση θα βγει στην επιφάνεια- θα υπάρχει ανασφάλεια και προδιάθεση για ασθένεια. Θα πρέπει να προσέχουμε να μην σπαταλάμε ενέργεια γιατί φέρνει εξάντληση, και κόπωση. Δείχνει αβεβαιότητα σχετικά με θανάτους – Μυστηριώδεις ή σκοτεινοί θάνατοι. Όμως το μεσοδιάστημα Άρη/Κρόνου/Πωσειδωνα, μπορεί να δείχνει εξάντληση και την πτώση, υποτίμηση  η’ προβλήματα σε όλα τα επίπεδα, όπως τα οικονομικά, την ενέργεια, ασάφεια.

Το σταθερό αστέρι Canopus είναι πολύ κοντά στην πανσέληνο ενώ θα μπορούσε να θεωρηθεί κοντινή και η απόσταση με τον Σείριο. Τα ζώδια που θα επηρεαστούν είναι οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι του 2ου δεκαημέρου. Θα φέρει αναστάτωση και δραματικά περιστατικά. Το διάστημα αυτό θα είναι δύσκολο για την οικονομία όσο και πολιτικά, ενώ γενικότερα θα είναι ίσως μια προσπάθεια αναπροσαρμογής για τους απλούς ανθρώπους.

Είχα γράψει, ότι στους 7 μήνες με Άρη ειδικά ανάδρομο, θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε, τι ακούμε. Η πληροφορία είναι πολύ δυνατή και βασική αρχή των Διδύμων -Ερμή. Έρχεται ο Χειμώνας. Η σύνοδος του Άρη/Σελήνης/Γης θα φέρει σημαντικά γεγονότα και οι ηγέτες θα πρέπει να είναι πολύ ψύχραιμοι ιδιαίτερα κατα την διάρκεια ανάδρομης πορείας του, μέχρι τον Ιανουάριο 2023. Βλέπουμε ότι ισχυρά καιρικά φαινόμενα, μεγάλα ατυχήματα, πολεμικές συγκρούσεις, συλλήψεις, εκρήξεις, είναι στο προσκήνιο, θα πρέπει λοιπόν, να είμαστε συνετοί και να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Το 2023 είναι μια χρονιά βαθιάς ύφεσης.

Στην παρούσα πανσέληνο, ο Καρκίνος βρίσκεται σπίτι του, και έχει μεγαλύτερη δύναμη σε αυτή τη θέση, βοηθώντας στην ανάδειξη των ιδιοτήτων του. Υποδεικνύει δύο σετ ενεργειών, που είναι πιθανό να υπάρξει σύγκρουση ή και να αλληλοσυμπληρώνονται. Ένταση στις προσωπικές και διεθνής σχέσεις η’ δημιουργείται μια άβολη απόσταση είτε ακόμα και μια κάπως ασυνήθιστη εγγύτητα, εκφράζετέ μέσα από την όψη αντίθεσης, μπορεί να παρατηρηθεί, όχι απαραίτητα σε μια σχέση, μπορεί να είναι μια ομάδα η’ κάτι άλλο.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι αν υπάρχουν προβλήματα στις περιόδους πανσελήνου το χάσμα δεν γεφυρώνεται εύκολα. Πάντα κάνουμε υπομονή για λίγο. Τουλάχιστον, και ο ανάδρομος Ερμής στον Αιγόκερω, δηλώνει ότι δεν πρέπει να μη βιαστούμε να πάρουμε αποφάσεις η’ να μιλήσουμε, επειδή είμαστε εν βρασμό. Τα διάφορα αιτήματα ίσως αγνοηθούν, αλλά πρέπει να επιλύσουμε το οποίο πρόβλημα υπάρχει, ακόμα και να διαπραγματευτούμε.

Μπορεί να διαισθάνεστε ότι δεν αναπτύσσετε η’ μάλλον να μην εξελίσσετε κάτι σωστά, ίσως είστε δυσαρεστημένοι με τις αποτυχίες σας, αλλά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο για να αναπτυχθούν και αντί να βιαζόμαστε, πρέπει να γαλουχηθούν και να αναπτυχθούν στον σωστό χρόνο. Έτσι ο ανάδρομος Ερμής δίνει το μήνυμα – ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε πλήρως τις επιδιώξεις μας αυτή τη στιγμή και πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη. Η σύνοδος με Canopus, θέλει προσοχή στα ταξίδια, συνδέεται με περισσότερα σκάνδαλα στην παγκόσμια πολιτική, με την βία, με φιλοδοξίες που καθυστερούν, την υπερηφάνεια, την έντονη συναισθηματικότητα, φήμη, πυρκαγιές, ξηρασία, κίνδυνος από ορμητικότητα.

Όμως ο αστεροειδής Παλλάς Αθηνά σε σύνοδο με τη Σελήνη προτείνει ότι αν «κάνουμε το σωστό», τότε με τον καιρό, εμείς μπορεί να πάρουμε αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε. Αυτό είναι κάτι που όλοι μας γνωρίζουμε αλλά όχι ότι εφαρμόζεται επιτυχώς πάντα.

Η Παλλάς έχει να κάνει με αρχές.

Δείξτε σεβασμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα τηρήσουμε και θα ακολουθούμε τα πρωτόκολλα των άλλων. Ο σεβασμός τουλάχιστον είναι ένα απαραίτητο στοιχείο σε όλα τα πράγματα, από τις προσωπικές σχέσεις, μέχρι και τον σεβασμό για τον άνθρωπο, την φύση, και άλλες σημαντικές αξίες που διέπουν την ανθρωπότητα. Το να ακολουθήσουμε το σωστό δρόμο, πολλές φορές είναι δύσκολο, ίσως όμως όχι και κάτι τρομερό, όταν πρόκειται να μετακινηθούμε κάπου αλλού. Ένα βήμα κάθε φορά.

Οι μεγάλες κοσμικές αλλαγές ουτωσι άλλως δεν γίνονται εν μια νυκτι, γιατί ο Καρκίνος χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί συναισθηματικά, σε οποιαδήποτε κατάσταση. Η Παλλάς Αθήνα στον Καρκίνο, δίπλα στην πανσέληνο, αντιλαμβάνεται αλλά και διαισθάνεται ουσιαστικά τα πάντα για το τι συμβαίνει παγκοσμίως αλλά και σε προσωπικό επίπεδο στην ζωή μας, και με αυτό τον τρόπο βλέπει τον κόσμο, διαισθητικά. Ο Καρκίνος παρουσιάζει σοβαρά αιτήματα καθώς απαιτεί ζεστασιά, άνεση, σπίτι, φαγητό και ασφάλεια, το δικαίωμα του ανθρώπου να έχει πρόσβαση σε όλα αυτά.

Και βέβαια θα υπάρχουν υπερβολικές αντιδράσεις, όταν ο Πλούτωνας εδώ έχει ήδη επιστρέψει στις 27 μοίρες του Αιγόκερω (γενέθλιος χάρτης των ΗΠΑ). Θα συνεχίσουμε να ακούμε τις «τις μαύρες ατζέντες» και τις επιδιώξεις τους για το σκοτεινό μέλλον της ανθρωπότητας, καθώς τα αιτήματα του κόσμου αγνοούνται πλήρως. Ωστόσο, αν και το γήινο παρασκήνιο εξελίσσεται κατά αυτόν τον τρόπο, ταυτόχρονα η σύνοδος με την Γη, προετοιμάζει την πρόοδο της ανθρωπότητας, για άλλη μια φορά στην ιστορία, χωρίς να σημαίνει ότι η ελεύθερη βούληση μας και ο προσωπικός μας αγώνας δεν θα παίξει σημαντικό ρόλο στην όποια εξέλιξη.

Η Έρις αλλά και η πανσέληνος σε σύνοδο με την Γη, για άλλη μια φορά αυτή η εκπληκτική συγχρονισμένη σύνοδος θα φέρει τα πάνω κάτω ενώ και η νέα σελήνη του έτους αργότερα στον Υδροχόο μας δείχνουν τον δρόμο. Θα ενισχύσουν την αντίληψη των ανθρώπων, και θα αμφισβητηθούν πολλά. Έτσι, όλα δείχνουν ότι θα δούμε το επόμενο μεγάλο κύμα της Μεγάλης Αφύπνισης που θα κυματίζει από τις ΗΠΑ. Η Πρωτοχρονια του 2023 είναι ισχυρή συμβολικά και αρκετά φορτωμένη. Ακολουθεί η σύνοδος της Αφροδίτης/ Πλούτωνα ως η πρώτη σημαντική γεωμετρική διαμόρφωση του έτους – εισάγοντας αυτή την παθιασμένη λάμψη, αυτή την έντονη λαχτάρα για αρμονία, μια όψη που θα γίνει ακριβώς 25 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, Ανατολική ώρα, που θα κορυφωθεί απο τα μέσα του μήνα. Ένα πολλά υποσχόμενο πρωτοχρονιάτικο κοκτέιλ, τότε δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να είναι! Με έναν μαγικό τρόπο υπάρχει μια βαθιά εναρμόνιση και συγχώνευση σε όλη την ανθρωπότητα τους επόμενους μήνες. Η Αφροδίτη, και τώρα επίσης η Σελήνη, τροφοδοτούνται από τις δυναμικές δυνάμεις της Haumea στον Σκορπιό της αρχικής δημιουργίας, της μεταρρύθμισης, της αναγέννησης και της ανανέωσης. Αυτό είναι το βάπτισμα μέσα από τη φωτιά, είναι το κάψιμο όλων όσων είναι ψεύτικα, όλων όσων αντιτίθενται στις αρχές της φύσης. Όλα θα έχουν μια αμεσότητα, και χωρίς λογοκρισία, είναι σε αμείλικτη ευθυγράμμιση με αυτό που είναι αληθινό.

Το 2023 θα είναι εκρηκτικό! Κυριολεκτικά και αλληγορικά. Το κοσμικό ταξίδι τους τελευταίους μήνες ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Έχουν συμβεί πολλά αρκετά ενδιαφέροντα ουράνια γεγονότα και πρόσφατα είχαμε τη Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω, μόλις μια μέρα μετά το Χειμερινό ηλιοστάσιο. Όσο πιο πολύ κοιτάς τον χάρτη θα συνειδητοποιήσεις ότι εντυπωσιακή εικόνα του Παρορμητικού Σταυρού με Ήλιο & Σελήνη στον Αιγόκερω, Δία στον Κριό, ο αστεροειδής Χάος στον Καρκίνο και η Δήμητρα στον Ζυγό, φαίνεται να πυροδοτούν πολλά το 2023 .Τα γεγονότα που έρχονται είναι βέβαιο ότι θα καταστρέψουν τα παλιά αποτυχημένα συστήματα, στα οποία πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν κάνει τεράστια πλούτη από τον μόχθο των απλών ανθρωπων.Είναι πραγματικά εκπληκτικό να είσαι μέρος της εποχής του Υδροχόου όπου τα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης σταδιακά θα εκδηλωθούν στον πλανήτη μας.

Θα πάρει χρόνο ακόμα, καθώς αυτό όλο θα καταρρέει αργά με Κρόνο στους Ιχθεις και Πλουτωνα στον Υδροχόο, θα το δούμε με τα μάτια μας πώς θα καταρρέει ο παλιός κόσμος της διαφθοράς και της υποδούλωσης. Θα είναι δύσκολο να το δείτε στα κύρια μέσα ενημέρωσης, ή ακόμα και στο ίντερνετ, λόγω λογοκρισίας. Όμως, παρόλα αυτά, συμβαίνει και αυτό θα γεμίζει τον κόσμο με χαρα και αισιοδοξία, ο καθένας όμως θα το νιώθει και θα το καταλαβαίνει στην δική του χώρα. Είμαστε οι θεματοφύλακες της Γαίας, και θα κάνουμε τη ζωή να ανθίσει ξανά σε μια χρυσή εποχή, σε μια κοινωνία που βασίζεται σε αυτά τα ιδανικά παραπάνω.

Με Κρόνο στους Ιχθεις, η πίστη θα κλονιστεί όσο ποτέ άλλοτε καθώς ακόμα ηγέτες θρησκειών θα πέφτουν απο την εξουσια.Θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία της ανθρωπότητας. Είστε έτοιμοι για την πτώση του Ματριξ, με ένα τρόπο συναρπαστικό και βαθύτερες αποκαλύψεις;

Η Παλλάς Αθηνά στον Καρκίνο, είναι υπερασπιστής του σπιτιού, της πατρίδας και συνδέεται με την φροντίδα, με την ευρύτερη έννοια, του πλανήτη Γη, της οικογένειας, καθώς είναι και συνήγορος των κακοποιημένων παιδιών, των ηλικιωμένων, των αναπήρων ή των απόρων. Συνδέεται με τις ρίζες και την πολιτισμική κληρονομιά των λαών, τις οικογενειακές και εθνικές αξίες, τις περιουσίες, και την κτηματική περιουσία. Αυτή η πανσέληνος αναμένεται κατά κάποιο τρόπο να ρίξει περισσότερο φως ενδεχομένως σε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και με τα θέματα που συνδέεται. Είναι παρόμοια με τον Ουρανό, που έχει σχέση με τις «κλήσεις αφύπνισης», τις ξαφνικές αλλαγές και τα σοκ. Η ενέργεια της μπορεί να είναι αρκετά βίαιη και αποδιοργανωτική, καταστροφική, καθιστώντας τα πράγματα τόσο δύσκολα, για να αντέξουμε όσο χρειάζεται, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και αλλαγές. Υπό αυτό το πρίσμα, μπορεί να υποδεικνύει περιόδους μεγάλου στρες. Μας βοηθά όλους να γίνουμε πιο σκληροί και πιο έξυπνοι, και να γελάμε μπροστά στις αντιξοότητες, ενώ βρίσκουμε μια πιο επιδέξια στρατηγική για να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε μας βάζει η ζωή.

Μας θυμίζει την έκλειψη σελήνης, στις 10 Ιανουαρίου, 2020 ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Το εξάγωνο της πανσελήνου με τον Ουρανό, για παράδειγμα, ίσως να σημαίνει ότι παρουσιάζεται μια ευκαιρία, αλλά απαιτείτε περισσότερος χρόνος για την εκπλήρωση του. Επίσης, τριγωνίζει τον Πωσειδωνα, υπογραμμίζοντας έντονα την δύναμη του νερού, ως στοιχείο γενικότερα, νοητικά και πνευματικά και πρακτικά. Αυτό μπορεί να μας επωφελησει, ειδικά, αν ήμασταν πολύ άκαμπτοι. Αν υπάρχει κάτι αντίξοο εδώ, είναι τα τετράγωνα προς τον Χείρωνα και την πολεμίστρια Έρις, που μας καλεί σε πόλεμο, για να υποστηρίξουμε τις αξίες αυτές αλλά θα πρέπει να ξέρουμε ότι θα τραυματιστούμε κατά την διάρκεια της μάχης.

Σε προσωπικό επίπεδο, μας θυμίζει ότι οι εμπειρίες που είχαμε δεν ήταν καλές για μας, μέχρι στιγμής. Είναι σημαντικό, να αναρωτηθούμε τι πραγματικά μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, να συντονιστούμε και να οργανωθούμε καλύτερα. Οι όποιες διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να γίνουν σε καλύτερο έδαφος και να είναι περισσότερο παραγωγικές. Μας καλεί να βγούμε από το καβούκι μας. Οι αντιθέσεις και τα τετράγωνα στον χάρτη, σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορεί να αντιδρούν υπερβολικά, εάν αισθάνονται ότι δεν τους εκτιμούν ή έχουν παρεξηγηθεί, με αποτέλεσμα να αποσύρονται η’ να επιτίθονται. Από τις 1 Ιανουαρίου η ατμόσφαιρα φαίνεται να είναι μεταβλητή και απογοητευτική. Εξάλλου αυτή είναι και η σημασία ενός ανάδρομου Ερμή. Ο Πλούτωνας μας προσκαλεί να δεχτούμε την αλήθεια το 2023 όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο. Ήρθε η ώρα. Ο Ποσειδώνας φέρνει μια ισχυρή ενέργεια θεραπείας, συγχώρεσης καθώς και μεταμόρφωση τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους άλλους.

Δεδομένου ότι ο Άρης εξακολουθεί να είναι ανάδρομος, στους Διδύμους, είναι επίσης σημαντικό να αναλάβουμε δράση και να κινούμαστε με τρόπο που να ρέει εύκολα χωρίς να επηρεάζεται και να πιέζεται το νευρικό μας σύστημα υπερβολικά. Κάποιοι ήδη με Σελήνη στο ζώδιο αυτό, παρατηρούν μια φυσιολογική υπνηλία που δημιουργείται, για παράδειγμα. Το τρίγωνο μεταξύ Άρη/Αφροδίτης, που πυροδοτεί έντονη ενέργεια και περιέργεια. Να θυμάστε, όμως ότι στο ζώδιο του Καρκίνου, τα συναισθήματα έχουν δύναμη και μπορούν να μας θεραπεύσουν. 

Η πανσέληνος στην 16η ΚαρκίνουΈνας βασιλιάς ανακοινώνει έναν νέο καταπιεστικό νόμο. Ο γελωτοποιός του, με καπέλο και καμπάνες, σατιρίζει τον νόμο με ένα άσεμνο αστείο και οδηγείται αμέσως στο μπουντρούμι.

Τα σχέδια των κυβερνήσεων καθυστερούν, που μέσω του Vulkanus/Μαύρη Λίλιθ υποδηλώνει αναγκαστικές φυλακίσεις και απομόνωση. Η πανσέληνος, κάνει τις «χορδές» μας, να πάλλονται, παγκοσμίως, που επαναστατούν ενάντια σε κανόνες, εναντία σε αυτούς που προσπαθούν να διατηρήσουν το status quo (αυτό σημαίνει επίσης και έναν αγώνα που θα έχει διάρκεια ανάμεσα στους τελείως μαλάκες και τα ελεύθερα πνεύματα) πού υποκλίνονται δουλοπρεπώς στις απαιτήσεις του παρόντος συστήματος, για μια δήθεν μεταρρύθμιση, που στην ουσία μόνο άξιες λιθοβολισμού είναι.

Αυτό όμως θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανοιχτή εξέγερση, γιατί η πανσέληνος υπογραμμίζει την ανάγκη να βγούμε από τα «Καρκινισια καβούκια», όταν τα τελευταία χρόνια, διαρκώς, όλα εξελίσσονται σε ένα πιο συνειδητό επίπεδο κοινωνικής οργάνωσης «ανοίγοντας τρύπες» στην επίσημη ιστορία. Νιώθουμε, εγκλωβισμένοι έναντι της υπέρβασης ορίων, θέλουμε να σπάσουμε τους φραγμούς, αλλά πάντα υπάρχει ένας σοβαρός σκοπός, γι’ αυτό.

Αυτό μοιάζει με το Deschooling Society που ο Ivan Illich που υποστήριξε ότι, με μια ισότιμη χρήση της τεχνολογίας και με την αναγνώριση του τι επιτρέπει η τεχνολογική πρόοδος, θα ήταν δικαιολογημένη η δημιουργία αποκεντρωμένων ιστών που θα υποστήριζαν τον στόχο ενός πραγματικά ισότιμου εκπαιδευτικού συστήματος. Ο Illich προτείνει ένα σύστημα αυτοκατευθυνόμενης εκπαίδευσης σε ρευστές και ανεπίσημες ρυθμίσεις, το οποίο περιγράφει ως «εκπαιδευτικούς ιστούς που αυξάνουν την ευκαιρία για τον καθένα να μεταμορφώσει κάθε στιγμή της ζωής του σε μια στιγμή μάθησης, κοινής χρήσης και φροντίδας».

Τελευταία πρόβλεψη που έκανα το 2022, ήταν ότι η σκουπιδοτεχνολογια τους θα αποτύχει, μέχρι το 2032. Απο αστρολογικής άποψης, για όσους θυμούνται, ο λειτουργικός κύκλος της τεχνολογίας αυτής δείχνει να φθίνει και καταρρέει (με ρίζες τουλάχιστον 70 χρόνων). Μπαίνει δηλαδή, σε μια Χειμερινή φάση και η άνοιξη φτάνει το 2032, με επίκεντρο τις αλλαγές πλανητών σε αέρα και φωτιά, το 2028. Η πραγματική δημιουργία εκδηλώνεται από άποψη επιστήμης και τεχνολογίας τότε, ενώ αντίθετα, η πραγματική δημιουργικότητα ακυρώνεται και καταπνίγεται από τις σημερινές δήθεν Εξουσίες που προσπαθούν να μοιάσουν με εξουσίες, ενώ δεν είναι, να διατηρήσουν την δύναμη τους με κάθε κόστος · καταφεύγουν στην εξαπάτηση, και την κλοπή ενέργειας για να παραμείνουν βιώσιμα. Ήδη είδαμε ανθρώπους να διαμαρτύρονται έντονα για το “5g” και να το ξηλώνουν κυριολεκτικά παγκοσμίως, νιώθοντας εξαπατημένοι.
Παρατηρώντας τις τρέχουσες “καινοτομίες:” μπορεί να σημειώσουμε ότι είναι κυρίως παρασιτικές, υπερβαίνουν, την συλλογή δεδομένων (μερικές φορές κατασκοπεία), ψευδαισθήσεις, προπαγάνδα. Πέντε εταιρείες με τις μεγαλύτερες απώλειες φέτος ήταν οι Meta, Microsoft, Apple, Tesla, Amazon και Alphabet έχασαν τρισεκατομμύρια $$.
Αποτυγχάνουν επειδή δεν στηρίζονται στην αλήθεια και στην πραγματικότητα, προσπαθούν να είναι κυρίαρχοι μιας ψευδαίσθησης καθώς χάνουν γρήγορα “έδαφος” και γλιστρούν μέσα στον λάκκο του καιροσκοπισμού. Όλα αυτά γιατί είμαστε ακόμα μέσα στον συνοδικό κύκλο Κρόνου/Ουρανού που ξεκίνησε το 1988-1932 στον Τοξότη, ενώ ένας νέος κύκλος θα ξεκινήσει με τον Ουρανό στους Διδύμους, μετα το 2027-8.

Ο συνεχόμενος ρυθμός του φαινομένου Γης-Σελήνης, μοιάζει με την ιεροτελεστία της άνοιξης, του Igor Stravinsky. Υπάρχει ενός είδος αντίδρασης της πρώτης νύχτας «ταραχή» ή «σχεδόν ταραχή». Η πανσέληνος, καλείται να ακολουθήσει αυστηρά τους καθιερωμένους κανόνες, να δείξει υποταγή και δουλεία.

Αντίθετα, θα παρατηρηθεί μια εσωτερική συγκέντρωση.

Στην χώρα μας, η πανσέληνος δείχνει μια σχετική ηρεμία με επίκεντρο θέματα εξωτερικής πολιτικής που η βελτίωση της στρατηγικής μας, είναι αναγκαία. Όμως η διέλευση της Αφροδίτης στον Υδροχόο σε αντίθεση προς τον γενέθλιο Κρόνο της αλλά και η διέλευση του Άρη, της στις 14-15 Ιανουαρίου, 2023, δείχνει δυνατές σεισμικές αναταράξεις, και πάλι, που θα είναι ήδη έντονες. (έχει προβλεφθεί σεισμός γύρω στις γιορτές Δεκεμβρίου, πράγμα το οποίο έγινε στις 28/11/2022 με επίκεντρο της Εύβοια, στα 5.1 Ρ), ωστόσο η διέλευση αυτή είναι σημαντική για τον χάρτη Μεταπολίτευσης και στον Ιδρυτικό χάρτη, καθώς το πολιτικό σώμα της, θα «χτυπηθεί » σε μεγάλο βαθμό, από τις ραγδαίοτατες εξελίξεις που θα ακολουθήσουν με σκάνδαλα, συλλήψεις κτλ.

Πάντως, θα πρέπει και η πολιτική προστασία να είναι έτοιμη για δυσκολίες που συνδέονται με τις καιρικές συνθήκες. Κρόνος και Δίας στηρίζουν την χώρα, από τις 18 Ιανουαρίου, και ύστερα οι προκλήσεις θα έντονες εντός και εκτός, με τα σκάνδαλα να ξεσπούν. Ο χάρτης Μεταπολίτευσης δείχνει κυβερνητική αλλαγή, από τις 27 Ιανουαρίου,2023.

Το 2023 θα είναι μια αστρολογική χρονιά που θα θυμόμαστε με σημαντικές πλανητικές αλλαγές που θα επιφέρουν βαθιές αλλαγές στον κόσμο και σε κοινωνικό επίπεδο γενικότερα. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι ότι ο Κρόνος θα μετακομίσει στους Ιχθείς, από τον συλλογικό Υδροχόο που μας δίδαξε από το 2020 την αξία του να είμαστε όλοι μαζί και να προσπαθούμε για το καλύτερο, και ότι χρειάζεται να κάνουμε θυσίες, συλλογικά, για να απελευθερωθούμε, να προχωρήσουμε και να αναπτυχθούμε ξανά.

Ο Κρόνος εισέρχεται στους Ιχθείς στις 7 Μαρτίου 2023, όπου θα υπάρχει αναλυτικό κείμενο, και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2026. Το αρχέτυπο Κρόνου/Ιχθύων είναι κάπως παράδοξο. Ο Κρόνος είναι σε μεγάλο βαθμό άκαμπτος, ενώ ο Ιχθύς είναι ένα τελείως αιθέριο αρχέτυπο που αντιπροσωπεύει την πνευματική συνείδηση, ότι δεν υπάρχουν όρια. Η ίδια η έννοια της πραγματικότητας μπορεί να γίνει επικίνδυνη σε μεγάλο βαθμό, καθώς κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κατανοήσουμε τα μαθήματα του Κρόνου, αλλά και συναισθήματα, αυτός ο ωκεανός συναισθημάτων των Ιχθύων, είναι όχι μόνο πολυσύνθετος, και χαοτικός αλλά μπορεί να απροσανατολίσει την ανθρωπότητα πλήρως.

Μέχρι το 2026 ο άνθρωπος θα παλεύει με την Φύση , η οποία θα προσδιορίσει τις αλλαγές και τον τρόπο ζωής μας, όπως είχα αναφέρει στις εκλείψεις Ταύρου- Σκορπιού. Η σαφήνεια θα υπάρχει σε μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να έχουμε όλες τις απαντήσεις. Δεν είναι βέβαια μόνο αυτό, είναι ένα από τα πολλά, που θα έχουμε την ευκαιρία να ερευνήσουμε τα επόμενα τρία χρόνια συλλογικά αλλά και στην προσωπική μας ζωή, με ένα κύκλο του Κρόνου να συμπληρώνετε μέσα από τον ζωδιακό.

Ενώ ο Κρόνος βρισκόταν στον Υδροχόο από το 2020-2023, βιώσαμε παρα πολλές παγκόσμιες προκλήσεις και διάφορες μορφές κοινωνικών περιορισμών, με πολύ απότομο και βίαιο τρόπο που δεν είμασταν έτοιμοι, να αντιμετωπίσουμε. Στον Υδροχόο, ο Κρόνος βρισκόταν στο στοιχείο του σταθερού αέρα, ο οποίος εκδηλώθηκε σε μεγάλο βαθμό με άκαμπτες πεποιθήσεις του συστήματος, δυνατές αποκαλύψεις, φέρνοντας τα πάνω κάτω στις ζωές του γήινου πληθυσμού, δοκιμάζοντας τα όρια μας σε μεγάλο βαθμό.

Ωστόσο, στους Ιχθείς, ο Κρόνος μετακινείται στο στοιχείο του μεταβλητού νερού, δίνοντας έμφαση προς την συναισθηματική ευαισθησία που πρέπει να ανταποκρίνεται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες παλίρροιες της ζωής. Αν η διάσπαση ήταν ο πρωταρχικός μηχανισμός στον Υδροχόο, τότε ο Κρόνος στους Ιχθείς είναι πιθανό να μας αναγκάσει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες αυτής της πραγματικότητας. Μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τη συναισθηματική και πνευματική θεραπεία που απαιτείται και αυτό εξαρτάται από το τραύμα που έχουμε υποστεί.                                                                

Ο Πλούτωνας μετακινείται στον Υδροχόο

Στις 23 Μαρτίου 2023, αναμένεται να συμβεί μια μεγάλη κοσμική αλλαγή ταχύτητας που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Ο Πλούτωνας, πλανήτης της μεταμόρφωσης και της εξέλιξης, από τον αργό αλλά και πραγματιστικό Αιγόκερω θα μετακινηθεί στον ιδεαλιστή και υψηλών ταχυτήτων, Υδροχόο, που θα ζαλίσει. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω μέσα από τους κύκλους του Κρόνου/Δια /Ουρανού, από το 2008, έφερε την σύγκρουση, κατάρρευση, απομυθοποίηση ενός διεφθαρμένου οικονομικοπολιτικου μοντέλου που ξέραμε μέχρι στιγμής. Ήδη έχω δώσει τις πρώτες προβλέψεις μέχρι το 2025, τόσο μέσα από τον Κρόνο και Δια στον Υδροχόο, ήταν μια μίνι εικόνα για το τι θα συμβεί. https://astroephimerides.com/2020/12/01/%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%88%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%be%ce%bf%cf%84%ce%b7%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd/

Αν και ο Πλούτωνας στον Υδροχόο, φέτος, θα είναι εδώ μόνο μέχρι τις 11 Ιουνίου, 2023 προτού επιστρέψει ανάδρομος στον Αιγόκερω μέχρι τη μόνιμη διέλευση του στον Υδροχόο ξανά, στις 21 Ιανουαρίου 2024, απλά είναι πιθανό να μας δώσει μια καλή ιδέα για το τι θα ακολουθήσει για τις επόμενες δύο δεκαετίες, αν και δεν είναι πάντα απαραίτητο! Όσοι από εμάς έχουν πλανήτες στις 0 μοίρες του Υδροχόου –τον Ήλιο, τη Σελήνη ή τον Ωροσκόπο και αλλού – είναι πιθανό να υποστούμε μια σημαντική αναγκαία εκκαθάριση αλλά και ψυχολογική εξέλιξη μέσα στα επόμενα χρόνια που καλό θα ήταν να παρατηρούμε τον εαυτό μας, να κρατάμε σημειώσεις, μέσα στον χρόνο. Έχουμε πολλά να πούμε, να παρατηρήσουμε και να ανακαλύψουμε μέσα από αυτό το πολύ ενδιαφέρον κοσμικό ταξίδι του Υδροχόου, που τελικά, μόνο αργό και βαρετό δεν θα είναι, μέσα από τις αλλαγές και δυνατότητες που θα μας εκπλήξουν, τα επόμενα 15 χρόνια. Συνδέεται με τις μαζικές αναταραχές και στο παρελθόν έφερε, τρεις μεγάλες επαναστάσεις, αλλά και ανακαλύψεις που αλλάξαν τον κόσμο, μεταμορφώνοντας τον, στον κόσμο που ζούμε σήμερα. (1779-1799), (2024-2044)

Σίγουρα, αλλάζουμε και εισερχόμαστε σε μια αέρινη συχνότητα, όπου η ισότητα, η ελευθερία, η δύναμη του ανθρώπινου πολιτισμού, η ενότητα, είναι η κινητήριος δύναμη για την συνέχεια, την ανεξαρτησία, την επέκταση του πολιτισμού αυτού.

Ωστόσο, από την άλλη, ο Δίας αλλάζει συχνότητα, στις 16 Μαΐου, στον Ταύρο, ένα ζώδιο αρκετά ευλογημένο ώστε να συνδέεται με την υλική αφθονία, τις ισχυρές αξίες, την αρμονία, την ομορφιά, την αγάπη και την πρακτικότητα. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ο Υδροχόος με τους Ιχθεις θα φέρουν την τάση, στους ανθρώπους να πετάξουν ότι περιττό υπάρχει στις θρησκείες, για παράδειγμα, κρατώντας μόνο τις διδασκαλίες του Ιησού.

Απάντηση