αστροεφημεριδες: η πανσέληνος στον Λέοντα, και η σύνοδος με τον Dubhe.

στις

Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου, 2023, στις 16 μοίρες του Λέοντα, στον 11ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Θα είναι σε σύνοδο με τον Dubhe(επηρεαζει την Ρωσία). Έχουμε ένα Τ-τετράγωνο μεταξύ Ηλίου/Σελήνης -Ουρανού που σηματοδοτούν ξαφνικά γεγονότα, εξελίξεις και συγκρούσεις. Ο Dubhe, ανήκει στην Μεγάλη Άρκτο, ένα αστέρι γνωστό για τα κύματα βίας και εκδίκησης που ξεσηκώνει, όταν ο θυμός επικρατήσει. Το αστέρι αυτό βρισκόταν κοντά στον γενέθλιο Κρόνο στο ωροσκόπιο του Χίτλερ, και στην Σελήνη του Μάο Τσε Τουγκ. Θα γίνουν πιο δυνατές ηλιακές εκλάμψεις, αυξάνοντας την σεισμική δραστηριότητα στον πλανήτη, με μια Μ-flare, να έχει ήδη προηγηθεί στις 25-26 Ιανουαρίου, 2023, με πρωταγωνιστή τον Άρη και τον Ουρανό, δείχνοντας ότι οι εντάσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν.

Είναι γνωστό ότι όλοι παίζουν με ανοιχτά χαρτιά, κάποιοι ίσως να παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, αν αυτό θεωρείται μια αποκαλυπτική έκφραση, απο μόνη της, μέσα στην επόμενη περίοδο. Ο Dubhe, ανήκει στην Μεγάλη Άρκτο, και όπως είχα εξηγήσει στο παρελθόν, σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, η Μεγάλη Άρκτος είναι φύσεως Άρη (βίαιος θάνατος, τελική καταστροφή από ανοησία ή υπερηφάνεια.) Λέγεται ότι δίνει μια ήρεμη, συνετή, αλλά και καχύποπτη, δύσπιστη, αυτοελεγχόμενη, υπομονετική φύση, αλλά ένα ανήσυχο πνεύμα και μεγάλο θυμό και εκδίκηση όταν ξεσηκώνεται. Αστρολογικά και οι δύο Άρκτοι, η Μεγάλη και η Μικρή Άρκτος, λέγεται ότι προμηνύουν κακό και ότι είναι ιδιαίτερα επιζήμιοι όσον αφορά τις υποθέσεις των εθνών και των βασιλιάδων.

Η Πανσέληνος στον Λέοντα μας βάζει να έρθουμε σε στενή επαφή με το αληθινό μας τον εαυτό μας και τις πραγματικές μας ανάγκες. Ισως εδώ το θέμα είναι μια πληγωμένη υπερηφάνεια που βιώνουμε ή τον πόνο μιας εσωτερικής πληγής. Το Ταυ-τετράγωνο του Ουρανού στον Ταύρο — ίσως δημιουργεί αποξένωση, υπεραισθησία, λόγω των συναισθημάτων που δημιουργούνται. Έτσι δημιουργούνται εκπλήξεις και απροσδόκητες αλλαγές όσο αφορά τα συναισθήματα των άλλων. Έχουμε αμφιβολίες για την κατεύθυνση που έχουμε πάρει, προκαλεί άγχος, εκνευρισμό, αγωνία, φόβο, είναι δύσκολο να εμπιστευτούμε τους τις αλλαγές που συμβαίνουν, οι οποίες για κάποιους φαντάζουν τρομακτικές. Και όμως μέσα από αυτά τα συναισθήματα αποκτάμε περισσότερη δύναμη και αναδημιουργούμε τον εαυτό μας και τον κόσμο μας. Ο Λέων περιλαμβάνει την αυτοεκφραση, την αγάπη, τον ρομαντισμό, τα παιδιά, τη δημιουργικότητα, τον ατομικισμό και κυρίως την καρδιά. Αυτό είναι σημαντικό γιατί εκεί γίνονται σημαντικές μετατοπίσεις. Θα είναι δύσκολό να εκφράσουμε πλήρως τα χαρίσματα μας, τις ανάγκες η συναισθήματα, κι αυτό δεν μας αφήνει να λάμψουμε προς τα έξω όπως πρέπει.

Η απελευθέρωση από όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα είναι σημαντική γιατί αυτό είναι που θα μας κάνει να προχωρήσουμε μπροστά είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε κοσμικό επίπεδο. Μια πανσέληνος πάντα δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα τα οποία δυσκολευόμαστε να διοχετεύσουμε προς θετικά κανάλια, λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης και πίστης στον εαυτό μας η στους άλλους, αλλά ίσως είναι και ο μόνος τρόπος να αφήσουμε αυτά τα συναισθήματα να μας συντρίψουν για να αναδημιουργήσουμε, να απελευθερωθούμε στο τέλος από κάτι , ακόμα και αν αυτό είναι μια φιλία η’ σχέση. Απέναντι από τον Ήλιο στον Υδροχόο, είναι ένας ακόμη άξονας που χρειάζεται ισορροπία, είναι δυο ξεχωριστοί και διαφορετικοί κόσμοι, ωστόσο έχουν πολλά να μάθουν το ένα από το άλλο. Το γεγονός ότι κάτι πρέπει να κάνετε για τον εαυτό σας, τους στόχους, σας και τα όνειρά σας αλλά και για το δικό σας το μέλλον, έρχεται σε αντίθεση με αυτό που θέλουμε να κάνουμε για τον κόσμο, την γειτονιά μας η την κοινότητα μας.

Απελευθερώστε ότι δεν λειτούργησε μέχρι στιγμής και διατηρήστε μόνο ότι λειτουργεί καλα. Η πανσέληνος συνοδεύεται από μια σύνοδο Ερμή/Πλουτωνα που δημιουργεί εμμονές, σχετικά με το τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει σωστά, και τι όχι, εξαντλώντας κατά αυτόν τον τρόπο φαιά ουσία, μπορεί να χάσιμο χρόνου και αυτοκαταστροφικό, μπορεί να νιώθουμε ότι χανόμαστε μέσα σε αυτό, και πρέπει να βρούμε τρόπους να βγούμε αυτό. Μερικές φορές, ίσως τα πράγματα τελικά είναι πιο εύκολα από ότι νομίζουμε, και στην Ελλάδα που έχουμε άφθονο ήλιο, απλά σταθείτε κάτω από αυτόν, και απολαύστε τις ακτίνες του, αφήνοντας το εξωτερικό φως να σας φωτίσει. Let the Sunshine In, λέει και το τραγούδι.

Η Σελήνη σχεδόν σχηματίζει και ένα εξάγωνο με τον Άρη και ίσως υπάρχει μια πόρτα μισάνοιχτη για αν κάνουμε αυτό το βήμα προς τα εμπρός, διαπιστώνοντας ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά από ότι πιστεύαμε από το αναμενόμενο. Απλά θέλει περισσότερη προσπάθεια, αλλά και ο Λέων είναι ένα ζώδιο που διαθέτει ισχυρή θέληση, ενώ και οι Δίδυμοι είναι ένα ζώδιο που τονίζει την σύνδεση με άλλους, την επικοινωνία, την δράση. Πρόοδος μπορεί να γίνει αν το θέλουμε προσθέστε αυτή την επιπλέον προσπάθεια. Υπάρχει ένα πλήθος επιλογών και προοπτικών, στρέφοντας την προσοχή μας σε δυο διαφορετικές και ποικίλες κατευθύνσεις.

Το εξάγωνο με το MC προηγείται του τετραγώνου, με τον Ουρανό, και ότι αν συμβαίνει, μπορεί να βρούμε τόνωση και δραστηριότητα στην δημόσια ζωή μας, η’ επαγγελματικά, η επικοινωνία είναι επίσης σημαντική και η αποδοχή που ψάχνουμε ίσως αναγνωριστεί μέσα στον χώρο αυτό. Η Σελήνη τριγωνίζει τον Χείρωνα, που μας λέει ότι θεραπευόμαστε μέσα από την δημιουργικότητα και ότι μας εμπνέει. Το 2023 θα φέρει ισχυρές αλλαγές καθώς ο Κρόνος  σε λίγες εβδομάδες θα εισέλθει στους Ιχθείς, στις αρχές Μαρτίου! Σε προσωπικό επίπεδο, θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να μεταμορφώσουμε τοξικές σχέσεις, για παράδειγμα.

Μπορεί να νιώθουμε ήδη τις πρώτες δονήσεις του Υδροχοου. Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;

Ο Albee έχει πει ότι ο τίτλος του έργου «σημαίνει όποιος φοβάται τον μεγάλο κακό λύκο … φοβάται να ζήσει τη ζωή χωρίς ψεύτικες αυταπάτες». 

Το ενδιαφέρον του για το θέμα της πραγματικότητας έναντι της ψευδαίσθησης εκφράζεται σε πολλά από τα έργα του. Συζητώντας ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ; παραθέτει την ερμηνεία του Νίτσε για την απολλώνια/διονυσιακή διχοτόμηση του αρχαίου ελληνικού δράματος, όπως περιγράφεται στη Γέννηση της τραγωδίας. Ο Albee λέει:

«Υπήρξε μια εποχή που οι άνθρωποι πίστευαν σε θεότητες. Και μετά ήρθαν οι επαναστάσεις – βιομηχανικές, γαλλικές, φροϋδικές, μαρξιστικές. Ο Θεός και τα απόλυτα εξαφανίστηκαν. Τα άτομα το βρίσκουν πολύ δύσκολο και άβολο. Το μόνο που τους έχει απομείνει είναι η φαντασία ή η εξέταση του εαυτού». 

Σύμφωνα με τον Lawrence Kingsley, οι χαρακτήρες του Albee δημιουργούν ψευδαισθήσεις για να τους βοηθήσουν να αποφύγουν τα συναισθήματα της δικής τους ανεπάρκειας – καθώς «ο George και η Martha απέφυγαν την ασχήμια του γάμου τους καταφεύγοντας στην ψευδαίσθηση». Το έργο δείχνει «πώς οι χαρακτήρες του πρέπει να απαλλαγούν από το ψέμα και να επιστρέψουν στον κόσμο στον οποίο πρέπει να ζήσουν». 

Η διάκριση μεταξύ αλήθειας και ψευδαίσθησης είναι μερικές φορές σκόπιμα ασαφής. Η ύπαρξη του παιδιού, ο «φόνος» τ ή η «εγκυμοσύνη» του Μέλι μπορεί να είναι ψευδαισθήσεις, αλλά εξακολουθούν να έχουν μια πραγματικότητα για τους χαρακτήρες. Οι ψευδαισθήσεις μπορεί να εξορκίζονται στο έργο, αλλά καμία αλήθεια ή φαινομενική πραγματικότητα δεν παρέχεται στη θέση της. «Όλη η αλήθεια», «[γίνεται] σχετική». 

Αναφέρεται στην πτώση πολιτικών της παλιάς γενιάς, μπορεί να ξανακουστεί η φωνή της Νότιας Αφρικής ,ότι και να είναι , να θυμάστε, ότι φτιάχνουμε την τύχη μόνοι μας.

Η 16η μοίρα του Λέοντα μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε την ανάγκη να είμαστε με άτομα που έχουν το ίδιο μυαλό, με το δικό μας, που έχουν τις ίδιες ιδέες. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στην έκφραση πνευματικής χαράς και πίστης. Ωστόσο, αυτό εξυπηρετεί και σε κοσμικό επίπεδο, το γεγονός, ότι οι άνθρωποι, πρέπει να αξιοποιήσουν περισσότερο, κάθε κατάσταση, για να ακουστεί η φωνή τους για οποιοδήποτε σκοπό. Ειδάλλως, σ αυτό το σημείο, η κοινωνική κρίση, βαθαίνει όλο και περισσότερο, όπου υπάρχει περισσότερος ευτελισμός των ηθικών αξιών, υποβάθμιση των κοινωνιών, με αποτέλεσμα, κάποιες συγκεντρώσεις, για παράδειγμα, που οι σκοποί αυτών είναι τελείως ασήμαντοι και δεν έχουν κατεύθυνση η είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Ενας όμορφος χαμογελαστός άντρας περπατά στο πάρκο με ένα λιοντάρι στο λουρί. Το θηρίο γρύλισε απειλητικά, οπότε τραντάζει το λουρί και θέτει το ζώο υπό έλεγχο.

Μπορεί να δούμε την επιρροή της πανσελήνου πάνω από την Πεκίνο – Χονγκ Κονγκ (σκληρή διαμάχη και επιβολή), επηρεάζει και την περιοχή πάλι της Ινδίας-Πακιστάν-Θιβέτ και τα γύρω κράτη, Νεπάλ, Μπαγκλαντές. Θα υπάρξει μεγάλη κλιμάκωση στον πόλεμο με την Ουκρανία μέχρι τον Φεβρουάριο, με την πανσέληνο στον Λέοντα. Ο Αρης θα συνεχίζει να απειλεί την Ευρώπη, με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει εδώ και μήνες. Επηρεάζει την κυβέρνηση του Ισραήλ, και ειδικά τον χάρτη της Γερμανίας, που τα πράγματα θα ξεφύγουν σε επικοινωνιακό επίπεδο, καθώς ο Αρης σε ορθή πορεία επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το κοινοβούλιο της, και φαίνεται να ξαναδείξει τα δόντια του σε λίγο καιρό.

Η αυτοκυριαρχία είναι σημαντική, αλλά και η ανάπτυξη θετικής, υγιούς σχέσης με άλλα κράτη έναντι της διαίρεσης και του διχασμού, κάποιοι ηγέτες πρέπει να ελέγξουν τα ζωώδη πάθη τους και να έρθουν σε αρμονία με τον κεντρικό-αρχικό τους σκοπό γιατί τα πράγματα εδώ μπορεί να οδηγηθούν εκτός ελέγχου, η αυτό έκφραση της πανσελήνου είναι αρκετά έντονη, η έκφραση απόψεων γίνεται με βίαιο και καταστροφικό τρόπο, σφηνώνοντας συναισθήματα υπερηφάνειας και εγωκεντρισμού να εξουσιάζουν, δείχνοντας κατά αυτόν τον τρόπο ότι είμαστε δυναμικές προσωπικότητες. Ο άξονας αυτός εκπέμπει μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, και οι επιθέσεις, οι απειλές, καταλήγουν σε σφαγή, σκληρές μάχες που δικαιώνουν μεν, κατά μια έννοια. Αυτή η αυτό-δικαίωση γίνεται όμως τελικά μπορεί να ξεφύγει από τα όρια, και να επικρατήσει ο παραλογισμός, και άγρια εχθρότητα, σε πολιτικό επίπεδο, και όλοι να δείξουν τα νύχια τους και τις άγριες διαθέσεις τους.

Το ίδιο σκηνικό εντάσεων και παραλογισμού δημιουργείται και στην χώρα μας, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τον αρχηγό κόμμα τος της αντιπολίτευσης, με φόντο το σκάνδαλο υποκλοπών, που θα έχει μεγάλη διάρκεια, που ακολουθεί μια συμπεριφορά αυτοκαταστροφής και όχι μόνο, με περισσότερες πληροφορίες να βγαίνουν στο φως. Κατά τ άλλα , η έντονη σεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί σε επικίνδυνο βαθμό.

Σελήνη/Πλούτωνας/Βόρειος δεσμός-  μια δύσκολη περίοδος εξαιτίας δυσάρεστων σχέσεων, έλλειψη προσαρμογής, συναισθηματικές αντιδράσεις, αναστατώσεις στις σχέσεις.

Αρης/Δίας/σελήνη- ομαδικές προσπάθειες, αγώνας για επιτυχία, επιτυχία μέσω δικών μου προσπαθειών

Ερμής/Αφροδίτη/ σελήνη/ Ηλιος- αναγνώριση, δημιουργική δραστηριότητα

Πωσειδωνας/Πλούτωνας/Κρόνος- σκοτεινές απαγορεύσεις, αυτοβασανισμος, ισχυρός πόνος, πτώση των δυνάμεων και ικανοτήτων κάποιου

Ερμής/Ουρανός/ωροσκόπος- η εφαρμογή πρακτικών στοιχείων στη δημιουργία του περιβάλλοντος, οργάνωση, ώριμη σκέψη, περίσκεψη. Μια πνευματική επαφή με τους άλλους, ατυχήματα, μηχανικές βλάβες με δυσάρεστες συνέπειες.

Αφροδίτη/Δίας /Πωσειδωνας- κακοπιστία, ψεύδος, δυσαρμονία, καταστροφική σχέση, απρέπεια, αμέλεια , έλλειψη καλής συμπεριφοράς, εκνευρισμός

Απάντηση