αστροεφημεριδες: κορυφαίες συμβουλές & η δύναμη της θετικής σκέψης.

στις

Η θετική σκέψη είναι ένας τρόπος για να σταματήσετε τo αυτό-σαμποτάζ αλλά και τις αρνητικές πεποιθήσεις που έχετε για τον εαυτό σας, αλλά η αλλαγή νοοτροπίας μπορεί να είναι δύσκολη για πολλούς από εμάς. Αυτό όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται και ως δικαιολογία για την αποφυγή στο να δούμε τα λάθη μας και την δική μας πραγματικότητα. Έχουν ειπωθεί πολλά λάθη ωστόσο τα τελευταία χρόνια, με την κατακόρυφη αύξηση όλης αυτής της θεωρίας που ο καθένας γράφει ότι θέλει. Ο Ισραηλινός μυστικιστής, Uri Geller και προσωπικός μου μέντορας για πολλά χρόνια, με δίδαξε να ενδυναμώσω αυτή την νοοτροπία.

Ο ίδιος  έχει χρησιμοποιήσει τη δύναμη της θετικής σκέψης από τότε που ήταν παιδί και πιστεύει ότι χρειάζεται μια θετική νοοτροπία τώρα περισσότερο από ποτέ για να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο και να καλλιεργήσουμε έναν πιο αρμονικό κόσμο. Εύκολο δεν είναι καθόλου, είναι μια μάχη με τον εαυτό σου, μια συνεχής πρόκληση!

Ο Κρόνος στον Υδροχόο μας δίδαξε ότι συλλογικά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και ακόμη περισσότερη δύναμη θα έχει σε λίγο καιρό.

“Πιστεύω πολύ στη δύναμη της θετικής σκέψης.» Δηλώνοντας κάτι θετικό ξανά και ξανά, ενσταλάζει την εμπιστοσύνη και διώχνει την αμφιβολία. «Η θετικότητα μου έδωσε αυτοπεποίθηση και μου έμαθε πώς να ξυπνάω το πρωί με μια στάση ευγνωμοσύνης. Μου άνοιξε ένα παράθυρο για να νοιάζομαι για τους άλλους γύρω μου και πυροδότησε την καλή σκέψη που μετατράπηκε σε φυσικές εκδηλώσεις.

«Είναι αποστολή της ζωής μου να διαδώσω τη θετικότητα. Σκεφτείτε θετικά! Να είστε αισιόδοξοι! Μείνετε αισιόδοξοι!».

Οι κορυφαίες συμβουλές του για να δημιουργήσετε έναν καλύτερο εαυτό το 2023. Ακολουθήστε τις κορυφαίες συμβουλές για να επαναπρογραμματίσετε το μυαλό σας και να δημιουργήσετε καλύτερα πράγματα για τον εαυτό σας για το νέο έτος.

1. Πιστέψτε στον εαυτό σας

«Το πρώτο βήμα είναι να έχεις πίστη στη δική σου ικανότητα να αλλάξεις τη ζωή σου. Μόνο εσύ έχεις τη δύναμη του μυαλού και μόνο εσύ μπορείς να πετύχεις τον στόχο σου, κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει για σένα. Αποδεχτείτε λοιπόν αυτό, μην αφήσετε καμία αμφιβολία να παρεισφρήσει, αδράξτε την ευθύνη και πηγαίνετε για αυτό!».

2. Γράψτε τον στόχο σας

«Διατυπώστε την σκέψη σας ξεκάθαρα. Απαγορεύστε όλες τις άλλες ιδέες να σας αποσπάσουν από τον στόχο σας – αυτό περιλαμβάνει τόσο τα καλά όσο και κακά προβλήματα όπως οικογενειακές υποθέσεις ή αρνητικές ειδήσεις κ.α. Κρατήστε τα λόγια σας κοντά στο μυαλό σας, ώστε να τα βλέπετε, να τα θυμάστε, ώστε να ανανεώνετε συχνά τις προθέσεις σας. Κάντε σκονάκι αν αυτό βοηθάει. Αγοραστέ ένα όμορφο, ελκυστικό, μικρό ημερολόγιο και κρατήστε το πάνω στο γραφείο σας ώστε να βλέπετε συχνά και να διαβάζετε τις προθέσεις σας.».

3. Πείτε τον στόχο σας δυνατά

«Μιλήστε δυνατά και μην μουρμουρίζετε. Μην μασάτε τα λόγια σας. Αν δεν μπορεί να γίνει κατανοητό, πώς αλλιώς μπορεί να σε ακούσει ο κόσμος; Το σύμπαν; Εκφράστε τον στόχο σας δυνατά και καθαρά. Μην ακούγεσαι απελπισμένος καθώς λες τις λέξεις – να ακούγεται ότι είστε σίγουροι γι αυτό ».

Τι ακριβώς είναι μια γραπτή διαβεβαίωση και πώς μπορεί να με βοηθήσει;

Οι διαβεβαιώσεις είναι σκέψεις, φράσεις ή δηλώσεις θετικής δύναμης που προκαλούν την αρνητική σκέψη και σας μεταμορφώνουν προς το καλύτερο.

Λέγονται, ακούγονται ή γράφονται (ακόμα καλύτερα )σε ενεστώτα χρόνο για να ενσωματωθούν ως αλήθεια στο μυαλό σας.

· Εκπαιδεύουν το μυαλό μας για να πιστέψουμε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, καθώς και θα αφαιρέσει την αρνητική σκέψη και να βελτιώσει την ικανοποίηση από τη ζωή.

· Μια θετική ψυχική στάση που υποστηρίζεται με αυτόν τον τρόπο σας βοηθά να επιτύχετε επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής σας από την εργασία έως την υγεία.

4. Οραματιστείτε τον στόχο σας

«Ό,τι κι αν οραματίζεσαι μπορείς να το υλοποιήσεις. Αν μπορείς να πας εκεί με το μυαλό σου, μπορείς να πας εκεί με το σώμα σου. Κάποια πράγματα παίρνουν πολύ χρόνο, ομως αν πραγματικά επιθυμείτε κάτι συγκεκριμένο, καλό θα ήταν να μην ξεχνάτε τον στόχο σας. Αν δεν υλοποιείται κάτι τότε δεν έχει αξία, καμία βάση και λογική και δεν είναι για σας η κάτι δεν είναι σωστό.

· Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να φανταστείτε τον στόχο σας. Οπτικοποιήστε όλες τις λεπτομέρειες. από τις γεύσεις και τις αισθήσεις στους ήχους.

· Δημιουργήστε μια ταινία στο κεφάλι σας και παρακολουθήστε τον εαυτό σας να επιτυγχάνει τους στόχους σας και να πετυχαίνει τον στόχο.

· Οραματιστείτε πώς θα αντιδράσουν οι άλλοι σε εσάς όταν έχετε επιτύχει τον στόχο σας.

5. Επαναλάβετε τον στόχο σας συχνά κάθε μέρα

«Όταν ήμουν παιδί, όπως ένας υπνωτιστής, πριν κοιμηθώ έλεγα λέξεις-στόχους για να πετύχω τον στόχο μου μέσα από το μυαλό μου τρεις φορές πριν κοιμηθώ, οπότε ήταν ενσωματωμένο στο υποσυνείδητό μου».

· Επιλέξτε λέξεις-στόχους που αντιπροσωπεύουν τον στόχο σας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο αυτοκίνητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λέξη για να περιγράψετε το χρώμα ή τη μάρκα του. Πριν πάτε για ύπνο πείτε τις λέξεις-στόχους τρεις φορές στο μυαλό σας δυνατά. Οι διαβεβαιώσεις είναι μια ήπια μορφή ύπνωσης. Ενσωματώνονται στο υποσυνείδητό μας για να γίνουν αλήθεια.

6. Μην σταθείτε στο παρελθόν

Για να επαναπρογραμματίσετε το μυαλό σας, είναι σημαντικό να μην υπάρχει επιστροφή σε παλιές ανθυγιεινές συνήθειες, σκέψεις. Για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να παραμείνει σε καλό δρόμο στο παρόν, πείτε αυτή την διαβεβαίωσή δυνατά όποτε αισθάνεστε μέσα σας ότι υπάρχει η σύγκρουση των αντίθετων.

«Αυτό ήταν τότε, αυτό είναι τώρα».

7. Επιλέξτε μερικές απλές επιβεβαιώσεις για να φυτέψετε στο υποσυνείδητό σας.

«Μπορώ».

«Αξίζω να πάρω αυτό που θέλω».

«Αγαπώ τον εαυτό μου».

«Αξίζω την επιτυχία».

«Ξυπνάω νιώθοντας υπέροχα».

«Είμαι νικητής».

«Είμαι πετυχημένος».

«Κάνω πράγματα».

8. Τώρα κάντε κάποιες δικές σας επιβεβαιώσεις. Θυμηθείτε να τα πείτε ή να τα γράψετε σε ενεστώτα χρόνο.

9. Για να ενισχύσετε τις επιβεβαιώσεις σας πείτε τις μπροστά σε έναν καθρέφτη πρωί και βράδυ

Απάντηση