αστροεφημεριδες: Νέα σελήνη στους Ιχθείς -20 Φεβρουαρίου 2023

στις

Νέος σεληνιακός κύκλος ξεκινά στις 20 Φεβρουαρίου, 2023, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην 1 μοίρα των Ιχθύων, ώρα 9:05:37 π.μ. Είναι σε σύνοδο με τον Enif. «Ο αστερισμός προμηνύει γεγονότα που αφορούν τα πλοία και τον ωκεανό και επίσης αλλαγές στον καιρό. Στους μεσαιωνικούς χρόνους λέγεται ότι υποδηλώνει μάταια άτομα με μεγάλη φιλοδοξία, αλλά με πολύ κακή κρίση». Για την Enif συγκεκριμένα φέρνει το “Κίνδυνος στη μάχη”, φέρνει θλίψη στους ιερείς και στα θρησκευτικά σπίτια. (Ο Κρόνος στους Ιχθεις άλλωστε θα φέρει ανακατατάξεις και απώλειες σε όλα τα κέντρα εξουσίας, συμπεριλαμβανομένης θρησκευτικές εξουσίες).

Είναι ένας πολύ δύσκολος νέος κύκλος, Σελήνη, Ηλιος και Κρόνος είναι έτοιμοι κατά μια έννοια, να «ρουφήξουν» τις καλές ιδιότητες του ζωδίου. Αυτό δείχνει ότι θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλο κίνδυνο. Ακόμα και σύμφωνα με τον Κινεζικό σεληνιακό κύκλο, ο Κρόνος θα μας θυμίσει το έτος Αρουραίου (2020). Αυτή είναι μια αναποτελεσματική περίοδος που δεν είναι κατάλληλη για εργασία (τουλάχιστον ομαδικές συνεργασίες γιατί ο Κρόνος προϋποθέτει απομόνωση) και σημαντικές ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Σελήνη Φεβρουαρίου δείχνει καθυστέρηση και προβλήματα σε πολλά θέματα που σχετίζονται με την γραφειοκρατία και νομικά ζητήματα. Επιφέρει νέες προκλήσεις αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε και να ξεφύγουμε από τους στόχους μας, παραμένοντας στην κατεύθυνση που έχουμε επιλέξει. Είναι ένα σημάδι -προ-οιωνός της αλλαγής του Κρόνου καθώς πρόκειται να εισχωρήσει πλέον στο τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού και μέχρι να ανατείλει το καινούργιο, θα πρέπει να δώσουμε ως ανθρωπότητα μια σκληρή μάχη ακόμα. Σε λίγες ημέρες ξεκινά το τελικό στάδιο, αυτής της μάχης.

Η μετάβαση αυτή είναι αργή, δύσκολη και επίπονη, γιατί ο Κρόνος στους Ιχθεις θα φέρει μεγάλες δυσκολίες. Αυτή η εποχή σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής ευημερίας, με διακοπή το 2025 (πόλεμος), αλλά γενικά θα υπάρξει βελτίωση μέχρι το 2035. Το πρόβλημα μου αυτή την δεκαετία, ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2025.Εκει γίνονται μεγάλες αλλαγές, καθώς και οι πρώτες 2 μοίρες του Υδροχόου είναι πολεμικές, γιατί πρέπει να αποτινάξει πολλά από πάνω του. Ομως, πολύ σημαντικό***Για κάποιο λόγο, που προφανώς λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε (νερό), καθώς οι εκλείψεις του 2024-2025-2026 επικεντρώνονται στον Αρκτικό κύκλο και στους Ωκεανούς. (λιώσιμο πάγων, νερό, ωκεανοί).Η μάχη αυτή όπως θα διαβάσετε στην πορεία είναι ιδιαίτερα σκληρή. Αυτό είναι ένα από τα πολλά θέματα γιατί υπάρχουν παρα πολλά.

Ας αφήσουμε αυτό και ας δούμε την νέα σελήνη. Σε προσωπικό επίπεδο είναι μια μεγάλη ευκαιρία να βάλουμε ένα τέλος σε όλα τα παλιά πράγματα και να απαλλαγούμε από αυτό που δεν χρειαζόμαστε πλέον. Επανεξετάστε τους στόχους σας και αναρωτηθείτε, καταβάλλετε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να τους επιτύχετε; Εάν δεν είστε 100% σίγουροι για κάτι, δεν σας αρέσει ή αισθάνεστε ότι έχετε πάρει λάθος δρόμο, ήρθε η ώρα να αλλάξετε πορεία. Η νέα σελήνη υποστηρίζει μια πιο αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής και εμπνέει ελπίδα ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, ακόμη και αν υπάρχουν κάποια προβλήματα στην πορεία προς τον στόχο. Ταυτόχρονα, αυτή τη φορά είναι ευνοϊκή για την απόκτηση νέων εμπειριών, γνώσης και πληροφοριών, αναπτύσσει την επιθυμία για εκπαίδευση και την επιθυμία για επικοινωνία. Ωστόσο, μας θυμίζει και τις ευαισθησίες μας, το γεγονός ότι πρέπει να παραμείνουμε συνδεδεμένοι μεταξύ μας ο ένας με τον άλλον, αν και μας βάζει σε σκέψη και σίγουρα θα πρέπει να προβληματιστούμε. Όταν πληγώνουμε ο ένας τον άλλον, πονάμε και τους εαυτούς μας. Αυτή η απλή σκέψη, είναι κάτι που πρέπει να θυμόμαστε τα επόμενα 3 χρόνια, σε ένα ζώδιο της ειρήνης, της συμπόνοιας και της θυσίας.

Τιμωρώντας τον άλλον, σημαίνει και αυτό τιμωρία, έγραψε ο Μάρκος Αυρήλιος.

Κατά τους Στωικούς, η ανθρώπινη φύση είναι τμήμα της παγκόσμιας φύσης, η οποία καθοδηγείται και κυβερνάται από τον συμπαντικό νόμο της Λογικής. Ο άνθρωπος, ως έλλογο ον, συγγενεύει όχι μόνο με τα άλλα ζώα αλλά και με τους Θεούς και πέραν του ενστίκτου διαθέτει και ηθική αίσθηση. Κύριο ζητούμενο του βίου είναι συνεπώς το να ζει κάποιος σύμφωνα με την φύση του, η οποία για τον άνθρωπο, μέσω της λογικότητάς του (στα λατινικά ratio), ωθεί προς την Αρετή, άρα το «κατά Φύσιν ζην» σημαίνει «κατ’ Αρετήν ζην». Η Αρετή είναι το μόνο αγαθό και μόνο από αυτήν εξαρτάται η ευημερία. Όλα τα υπόλοιπα πράγματα, ευχάριστα ή δυσάρεστα, στερούνται αξίας, είναι «αδιάφορα».

Σύμφωνα με τον στωικισμό, καθήκον του ανθρώπου είναι να θέσει τον εαυτό του σε αρμονία με το Σύμπαν, το οποίο, ως λογικό και αγαθό, τού μεταφέρει τις ιδιότητές του. Με το να βλάπτει κανείς τους άλλους για το υποτιθέμενο ατομικό του συμφέρον, υπονομεύει κατ’ ουσίαν την ίδια του την φύση. Ο στωικός δεν αρνείται τον κόσμο των θνητών πραγμάτων, ούτε όμως εξαρτάται από αυτόν, απλώς ζει ατάραχα μέσα του ενώ, σε αντίθεση προς την απόσυρση των επικουρείων, συμμετέχει σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής (π.χ. πολιτική, οικογένεια, κ.λπ.).

Θα πρέπει να εκτιμήσουμε το πώς βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον σε διάφορες ομάδες, οικογένειες, κοινότητες, Εταιρίες η ομάδες εργασίας κ.λπ. — και αν κάτι δεν πάει καλά γιατί εμείς πληγώσαμε κάποιον, μετά θα υποφέρει όλη η ομάδα. Η Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον σκληρό και ξηρό Κρόνο στον Υδροχόο (διάσπαση) μάλλον εδώ που φτάσαμε θα πρέπει να κάνουμε μεγάλο αγώνα και να εργαστούμε σκληρά για να αποκτήσουμε πρόσβαση στη συμπόνια προς τον εαυτό μας και τους άλλους, ενώ θα πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες ισορροπίες απέναντι στην ταραγμένη θάλασσα της ζωής, όπου η ευαισθησία των Ιχθύων σίγουρα θα μας κάνει να κλονιστούμε για τα καλα.

Με τον Κρόνο στην 28η του Υδροχόου μπορεί να διαπιστώσουμε ότι είμαστε σε θέση να συνειδητοποιήσουμε πολύ περισσότερα σφάλματα όταν εκφράζουμε τις δυνατότητές μας. Μοιάζει σαν ένα ξύπνημα, που μπορεί να νοιώσουμε ότι ξαφνικά πρέπει να παραιτηθούμε από αυτό που κάνουμε και να ασχοληθούμε με αυτό που πραγματικά μας αντικατοπτρίζει. Κάποιοι άλλοι ίσως θα πρέπει να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστουν στις νέες εξελίξεις πριν ξεκινήσετε κάτι καινούργιο η δουν την πλήρη και μεγαλύτερη εικόνα. Ο Κρόνος σ αυτό το σημείο δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση αλλαγών. Αν και έχει μια συνήθεια να επιβάλλει με το ζόρι.

Εστιάζει όμως την προσοχή μας στο ότι πρέπει να εντοπίσουμε και να επιλύσουμε τα πολυσύνθετα προβλήματα μας; να είμαστε αρκετά ταπεινοί, να αναζητούμε συμβουλές από ειδικούς; να γίνουν περισσότερες συλλογικές προσπάθειες μεταξύ ατόμων με διαφορετικούς τομείς εξειδίκευσης; να παρέχονται τεχνικές συμβουλές (μηχανική επιδεξιότητα), για την ομαλή λειτουργία των πραγμάτων, είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα αμέσως πριν επιδεινωθούν, προτείνοντας μια νέα προσέγγιση έναντι του άσεμνου χλευασμού των ανθρώπων που δεν μπορούν να σκεφτούν έξω από το κουτί, όμως τα προβλήματα που αφορούν πολλούς αλληλένδετους παράγοντες, μπορούν να λυθούν μόνο μέσω ενεργού πειραματισμού. (από την σκλαβιά στην ελευθερία).

Η νέα σελήνη στην μόλις 1η μοίρα των Ιχθύων, μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε την πρώτη απειλή στο πετσί μας. Θα υπάρχει μια αίσθηση επιθετικότητας, ως προς την εξασφάλιση, επιβίωσης της ανθρωπότητας. Όμως έχουμε την τάση να κρυβόμαστε και να κρύβουμε καταστάσεις και πράγματα, αν όχι, την όλη πραγματικότητα. Εκφοβιζόμαστε, από αυτό που μας αξίζει, καθώς εμείς δίνουμε σ ’αυτούς, περισσότερη δύναμη. Στην ουσία, η νέα σελήνη καταγράφει, την πραγματική κατάσταση σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, είτε σε προσωπικό είτε σε κοσμικό επίπεδο. Θα πρέπει να τηρήσουμε τους κανόνες στα πλαίσια μιας ευγενικής κοινωνίας (ελευθέριες, αξίες και αισθητική).

Σε σχέση με την χώρα μας, η νέα σελήνη ξεκινά έναν νέο κύκλο, με εξελίξεις, στην πολιτική ζωή της Ελλάδος, που είχαμε παρατηρήσει στα δυο προηγούμενα φεγγάρια αλλά και στην ηλιακή επιστροφή της. Σίγουρα, τόσο η νέα σελήνη τόσο και ο Κρόνος, αργότερα θα συνδεθούν με το παρελθόν της, καθώς είναι ισχυρά καρμικος συνδυασμός. Και αν ο Κρόνος στον Υδροχόο, ξεσκεπάζει κάποιο κομμάτι της κοινωνικής και πολιτικής σαπίλας, άλλο τόσο το ίδιο θα συνεχίζει να κάνει και ο Κρόνος στους Ιχθείς στην συνέχεια.

Ο Κρόνος μπορεί να μην είναι περιοριστικός μόνο σχετικά με τα δικαιώματα των λαθρομετανάστων που έχουν έρθει στην χώρα μας, όμως φέρνει και πολίτικούς στο προσκήνιο από το παλιό καρμικο παρελθόν. Η νέα σελήνη σηματοδοτεί νέες εργασίες και ένα νέο κύκλο για το κοινοβούλιο. Πάντως είναι μια δύσκολη περίοδος σχετικά με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, κομματικές συνεργασίες , ενώ αντίθετα γίνονται προσπάθειες για τήρηση οικονομικών υποσχέσεων κτλ.. Η ακριβής αντίθεση του Άρη, και το κουινκαξ ακριβείας Άρη/Ουρανού, δείχνουν οι εντάσεις να διατηρούνται και να γίνονται πιο έντονες, (ισως ) ατυχήματα, με την Τουρκία και την εγκληματικότητα να συνεχίζονται.

Μια νέα σελήνη σε σύνοδο με τον Κρόνο έχει πολλές ερμηνείες, όπως το γεγονός ότι η κοινωνία χαμηλώνει τα πεπλα της και αμύνεται, ψάχνει κάτι το άπιαστο αλλά και το όμορφο, προσπαθώντας να ξεφύγει απο την ασχήμια και τα δυσάρεστα. Ότι και να γίνεται αυτή την στιγμή, εξελίσσεται στα παρασκήνια, μια προετοιμασία πίσω από τα παρασκήνια-όπως μια ηθοποιός που φορά το κοστούμι και το μακιγιάζ της πριν ανέβει η αυλαία, με σκοπό να δημιουργήσει μια συναρπαστική και τέλεια εικόνα, πριν βγει στην δημοσιότητα. Ο Κρόνος εδώ, προσπαθεί να προστατεύει και να ελέγξει τα μυστικά και τα σκάνδαλα μακριά απο ένα εχθρικό κοινωνικό περιβάλλον. Η πολύ ιδιωτική ζωή είναι πολύ διαφορετική από τη δημόσια εικόνα κάποιου (έκθεση σκανδάλων συνεχίζεται). Μοιάζει σαν να προσπαθούν να κάνουν “σαγηνευτικά ξόρκια” πάνω στο ευρύ κοινό. Ομως, όλα αυτά, η Σελήνη τα ανακυκλώνει.

*Αρης/Ωροσκόπος/Ουρανός– δυσάρεστα γεγονότα, ξαφνικό γεγονός με δυσάρεστες συνέπειες, ένα ξαφνικό επεισόδιο

Κρόνος/Πλούτωνας/Ερμής- επιθυμία να λύσει τα δύσκολα προβλήματα, ολιγολογος, λεπτομερής, η επιθυμία για ερευνητική εργασία

Ωρ./MC- λύπη, απώλεια, καταπίεση, εσωστρέφεια, θάνατος,

Ερμής/Βόρειος Δεσμος/Πωσειδωνας- υπονόμευση, διατάραξη, απογοήτευση, δύσκολη προσαρμογή στην κοινοτική ζωή

Διαταραγμένες σχέσεις.

Ηλιος/ ωροσκόπος/Πωσειδωνας/Ερμής– βλάβη και ζημιά να προκαλέσει στην ανθρωπότητα, μια κλίση να ταράσσεται εύκολα και να θυμώνει

Σοβαρές ώρες ή ώρες – Επαναλαμβανόμενοι χωρισμοί ή αποχωρήσεις – Ακαμψία – Αμοιβαία ρήξη συνεργασίες – Στασιμότητα – Θάνατοι

Μικρά δωμάτια – Πίσω από κλειστές πόρτες – Δημόσια οριοθέτηση – Μικρά έθνη

Ακίνητα – σκιά – Αντίσταση – Να παραμείνουν απομονωμένοι – Ανυποχώρητοι άνδρες – Απόρριψη – Μπλοκαρίσματα ή εμπόδια – Νεκροί

Στόχοι που επηρεάζονται από προηγούμενες καρμικές ευθύνες – Ενέργειες που σχετίζονται με συνεχείς ζημιές – που σχετίζονται με στέρηση -Συνεχείς απώλειες ενέργειας Διαιώνιση ιατρικών προβλημάτων – Μείωση που σχετίζεται με τη βιομηχανική παραγωγή – Καταστροφή που σχετίζεται με τον αρχέγονο θυμό

Συνεχής δυσκολία ή καθυστερήσεις στις εργασίες – Ενέργειες που σχετίζονται με την καταστροφή

Ατυχήματα – Επιθέσεις – Ημέρες ή χρόνια ζημιών ή τραυματισμών
Ενέργειες που σχετίζονται με νευρικότητα ή εσωτερική ένταση – Ατυχήματα ή καταστροφές που αφορούν το κοινό
Ένταση που σχετίζεται με αύξηση των απωλειών ή θυσιών – Πολύ απροσδόκητος παραλογισμός ή μίσος

(χάρτης Μεταπολίτευσης)Οικονομικά ή νομικά προβλήματα – Αργά κέρδη ή εισόδημα – Αποχωρήσεις ή αποστάσεις από καλή τύχη – Ημέρες ή χρόνια οικονομικών μειώσεων
ανησυχίες ή φόβοι – Ευθραυστότητα σε άτομα που ωριμάζουν ή γερνούν.

Πλούτος που σχετίζεται με το παρελθόν – Οικονομικά προβλήματα που σχετίζονται με τον πληθυσμό – Περιορισμένη επιτυχία – Νομικά προβλήματα – Οικονομικά προβλήματα πληθυσμών ή εθνών
Παραιτήσεις-ερήμωση

Απάντηση