ΕΤΟΣ 2021=5***

στις

Στην Αριθμολογία, το έτος 2020 ήταν ο αριθμός 4. Αυτό το έτος θα μπορούσε να συνδεθεί παγκοσμίως με μεταρρυθμίσεις, σταθερότητα, αναδόμηση, έλεγχο… ή το αντίθετο, δηλαδή, εξέγερση και βία, οπου τα δυο τελευταία όντως συνέβησαν και συμβαίνουν. Υπό την επιρροή αυτού του αριθμού, είναι μια περίοδος αναδιάρθρωσης αλλά και επαναπροσδιορισμού. Ωστόσο, όλα γίνονται αργά οπου υπάρχει ο φόβος της κατάρρευσης αφού τα θεμέλια δεν είναι σταθερά. Σύμφωνα με μια αριθμολογική μελέτη, το 4 όμως προσελκύει ρήξεις, φανατισμό και ταλαιπωρία. Επιτρέπει επίσης την κατασκευή σταθερών και βιώσιμων έργων. Το έτος 2021 θα επιδιώξει να αναδείξει την εργασία και την οικονομία υπό δύσκολες συνθήκες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα 4 συμβολίζει την κυβέρνηση, τις δυνάμεις μιας χώρας, τους τέσσερις ορίζοντες, τους άντρες εξουσίας, την άνοδο ή την πτώση τους. Από την αρχή του έτους, το 2021 θα φέρει κάθε είδους διαμάχη και δυσαρέσκεια. Το έτος 2020= 4 βρεθήκαμε σε μια παγκόσμια κριση ομως που μας πήγε πολύ πίσω.

Ας δουμε όμως κατι άλλο: το 1930 ήταν επίσης έτος 4 όπως το 2020.

Το 1930 χαρακτηρίστηκε από λιμό, άνοδο των εξτρεμιστών, διεθνείς εντάσεις. Αλλά και από την ξενοφοβία και τον αντισημιτισμό. Η διεθνής κατάσταση είχε επιδεινωθεί και οι εξτρεμιστικές σκέψεις κυριαρχούσαν.

Η ιστορία ξαναγράφεται; Σε κάθε περίπτωση, μοιάζει να γίνεται έτσι και εμείς ακολουθούμε τον δρόμο. Πρέπει να αναλογιστούμε και να αναπροσαρμόσουμε τις κρίσεις ή τα θεμέλιά του. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η διακυβέρνηση της Γαλλίας για παράδειγμα, θα είναι δύσκολη.

Προβλέψεις για το 2021: Τι πρέπει να περιμένουμε;

Θα μας πάει πίσω το 2021; 90 χρόνια; Δεν έμαθε ο άνθρωπος από τα λάθη του; Θα ξαναγραφτεί η ιστορία;

Πολύ πιθανο. Σε κάθε περίπτωση, το έτος 2021 θα μας δείξει το ίδιο σενάριο: εξεγέρσεις, εξτρεμιστικές εξελίξεις, εντάσεις, ξενοφοβία, αντισημιτισμός. Η θυματοποίηση θα είναι η λέξη κλειδί, με απεργίες, ταραχές αλλά και επιθέσεις.

Δεν βλέπω ακριβως σχέδια παγκόσμιου πολέμου, ωστόσο ο πόλεμος ισως να είναι διαφορετικός, όπως τον γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια, πιο βαθύς, πιο κρυμμένος, πιο μυστικός. Ο θυμός των ανθρώπων δεν θα σταματήσει εκεί. Η κρίση θα είναι πιο σοβαρή από το 2020. Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις δεν θα προχωρήσουν σε απαραίτητες ρυθμίσεις.

Η υγεία, οι μετακινήσεις, η εκπαίδευση, η απασχόληση και η νεολαία θα επηρεαστούν. Η κοινωνική πρόνοια δεν θα είναι αρκετή και η ειρήνη δεν μπορεί να αγοραστεί με αυτόν τον τρόπο. Τα διάφορα κινήματα που δημιουργήθηκαν ανά τον κοσμο, τα τελευταία χρόνια, θα είναι μόνο η αρχή μιας πιο σοβαρής κρίσης που μπορεί να ξυπνήσει ανά πάσα στιγμή.

Οι αλλαγές ή οι αναπροσαρμογές στον εργασιακό κώδικα, καθώς και ορισμένοι νόμοι, θα είναι αναπόφευκτα. Θα υπάρξουν επίσης ισως κάποιες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία και τη δικαιοσύνη. Η λιτότητα, οι περιορισμοί και η αυστηρότητα θα αντιμετωπιστούν από μεγάλο μέρος του πληθυσμού ως αδικία. Θα ακολουθήσουν διαμαρτυρίες, εξεγέρσεις και συγκρούσεις. Η αύξηση της μετανάστευσης θα αναγκάσουν τα κράτη να πάρουν θέσεις. Οι «προοδευτικές » μεταρρυθμίσεις σχετικά με την Εκκλησία θα εμφανιστούν. Ο Πάπας Φραγκίσκος θα προτείνει πράγματα, που θα προκαλέσει έτσι τον θυμό της της Ρώμης. Σημειώστε επίσης ότι θα ληφθούν πολύ αυστηρές κυρώσεις σχετικά με το Βατικανό. Το ταραγμένο κλίμα και η κοινωνική δυστυχία θα ωφελήσουν την ακροδεξιά.

Πρόβλεψη για το έτος 2021: Η οικονομική κατάρρευση η βαθιά υφεση. Η παγκοσμιοποίηση μας αναγκάζει να δούμε τι συμβαίνει γύρω μας. Το χρέος της Γαλλίας, της Ιταλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας θα μας κάνει να φοβόμαστε το χειρότερο. Η οικονομική κρίση θα είναι πλέον στο αποκορύφωμά της μετα τα lockdown. Θα επηρεάσει τραπεζικούς οργανισμούς, ασφαλιστικές εταιρείες, ακίνητα.

Αυτή η κρίση θα είναι παρόμοια με αυτήν που σημειώθηκε το 2008 και αυτό αφορά και την Ελλάδα που θα κινδυνεύσει με χρεοκοπία, αφού ο αριθμός της είναι το 1 για το έτος 2021. Το χρηματιστήριο και το τραπεζικό σύστημα θα ξεφύγουν από το τέλος του έτους, στις αρχές του 2022.

Χωρίς να είμαι απαισιόδοξη, αναμένεται κατάρρευση η βαθιά υφεση, αφού η κριση είναι τεχνητή από την αρχή. Για να ισιώσει η οικονομία δεν θα είναι εύκολο και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια και σκληρή δουλειά. Το 2021, εχει πολλές εξεγέρσεις και απεργίες.

Η αριθμολογία για το 2020 ήταν 4, ένας αριθμός που στην Κίνα συνδέεται με το θάνατο και, πράγματι, ο πλανήτης κατακλύστηκε από έναν θανατηφόρο ιό που εξαπλώθηκε από την Κίνα σε κάθε ήπειρο (άσχετα με το τι είναι αυτός ο ιός). Το 2021 στην αριθμολογία είναι το 5 (2 + 0 + 2 + 1 = 5) και σε όποιον γνωρίζει τους αριθμούς, αυτό είναι λίγο ανησυχητικό αφού το 5 υποδηλώνει αστάθεια, πόλεμο και σύγκρουση.

Στο Δέντρο της Ζωής, το οποίο θεωρείται από τους Καμπαλιστες ως σχεδιάγραμμα της δημιουργίας, υπάρχουν 10 σφαίρες που αντιστοιχούν στους 10 δέκα αριθμούς και τα αρχέτυπα τους. Το 1, για παράδειγμα, ονομάζεται Crown (Στέμμα) και αντιπροσωπεύει την ενότητα ενώ το 6, που ονομάζεται Beauty (Ομορφιά), είναι η σφαίρα της καρδιάς. Η 5η σφαίρα ονομάζεται σοβαρότητα, Severity  (αυστηρότητα), το χρώμα της είναι κόκκινο αίμα και ο πλανήτης που κυβερνά είναι ο Άρης, ο θεός του πολέμου. Η σφαίρα στα εβραϊκά ονομάζεται μερικές φορές Din, που σημαίνει κρίση. Επομένως, σύμφωνα με το Δέντρο της Ζωής, το 2021 είναι μια χρονιά που μας ζητείται να κόψουμε τις υπερβολές, να αδυνατίσουμε, να επεξεργαστούμε, να μειώσουμε, να εξαλείψουμε και να αποκόψουμε την αρνητικότητα από τη ζωή μας. Το 5 στα εβραϊκά ονομάζεται hamesh, το οποίο μοιράζεται την ίδια ρίζα με τη λέξη για όπλα. Στα αραβικά, το 5 ονομάζεται hamsa, το οποίο θα ακούγεται οικείο σε ορισμένους από εσάς. Είναι αυτό που ονομάζουμε το χέρι της Φατιμά (Ισλάμ) και το χέρι της Μιριάμ (Ιουδαϊσμός). Πιθανότατα το έχετε ξαναδεί, μια παλάμη με πέντε δάχτυλα στραμμένη προς τα πάνω ή προς τα κάτω, συνήθως με ένα μάτι στη μέση. Είναι ένα σύμβολο σχεδιασμένο για να αποτρέψει το κακό και την αρνητικότητα. Ακριβώς όπως και η διεθνής χειρονομία για «στάση», 5 είναι ο φύλακας, ο προστάτης που αποστέλλεται για να μας υπερασπιστεί και, δυστυχώς, πολλές φορές, καταλήγει στον θάνατο για τον σκοπό του. Το 5 είναι πράγματι ένας αριθμός που συνδέεται με τον πόλεμο. Ο Δαβίδ οπλισμένος με σφεντόνα και 5 πέτρες αντιμετώπισε τον Γολιάθ, και, σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, χρειάστηκαν 5 πληγές για να πεθάνει ο Ιησούς στον σταυρό. Τα emoji, τα ψηφιακά ιερογλυφικά, έχουν επίσης μια εικόνα που αντιπροσωπεύει «διχόνοια» ή «διακοπή». Όπως μπορείτε να δείτε, οι πολεμιστές έρχονται σε διαφορετικά σχήματα και μορφές και το 2021, θα πρέπει επίσης να διεκδικήσετε τον εαυτό σας και να πολεμήσετε για ό, τι είναι σημαντικό για εσάς.

Είναι το Πεντάγωνο και Πεντάγραμμα. Αν επισκεφθείτε ποτέ την Ουάσιγκτον και πάρετε τη Γέφυρα του Άρλινγκτον προς τη Βιρτζίνια, κάντε μια βόλτα στον ποταμό Ποτόμακ – θα φτάσετε τελικά στο Πεντάγωνο. Χτίστηκε το 1941, τη χρονιά που οι Ιάπωνες επιτέθηκαν στο Περλ Χάρμπορ, είναι η έδρα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο πήρε το όνομά του από το γεωμετρικό σχήμα 5 όψεων. Μπορείτε να δείτε το αριθμητικό κρυφό μήνυμα:  5, ο μαχητής, πολεμιστής, στρατιώτης. Το Πεντάγωνο είναι υπεύθυνο για την άμυνα των ΗΠΑ, ακριβώς όπως η καθαρή μορφή του αριθμού 5 προστατεύει και εξυπηρετεί.

Η καθαρή συχνότητα 5, όπως το hamsa, είναι να αποτρέψει την αρνητικότητα, όχι να την δημιουργήσει. Όλοι πρέπει να το θυμόμαστε αυτό το 2021 αν θέλουμε να αποφύγουμε περιττές συγκρούσεις. Επιπλέον, «Η μεγαλύτερη νίκη είναι αυτή που δεν απαιτεί μάχη». Το πεντάγραμμα σχηματίζεται συνδέοντας τα πέντε σημεία του πενταγώνου. Αλλά υπάρχει μια παγίδα. Εάν το πεντάγραμμα δείχνει προς τα πάνω, είναι σύμβολο προστασίας. Ωστόσο, όταν δείχνει προς τα κάτω, το πεντάγραμμα αντιπροσωπεύει τον φόβο και τον διάβολο, για όσους το πιστεύουν. Όπως μπορείτε να δείτε, στην ιερή γεωμετρία το 5 μπορεί να είναι καλό ή κακό, να υποστηρίζει τη σταθερότητα ή την αστάθεια.

Στην Κίνα, το πεντάκτινο αστέρι ονομάζεται “Wu Xing” και αντιπροσωπεύει τα 5 στοιχεία καθώς ρέουν από τη φωτιά στη γη στο μέταλλο στο νερό και στο ξύλο. Το 5 αντιπροσωπεύει τη ροή και δεν προορίζεται να είναι στατικό αλλά να επιτρέπει τη δράση και την αλλαγή. Κάποιοι το αποκαλούν, «η σφραγίδα του Σολομώντα» για προστασία.

Το 5 εχει μεγάλη σημασία ακόμα και στην Ταρώ, αν δείτε έχουμε τα 5 Πεντακτινα, τους 5 Ράβδους, τα 5 Σπαθιά και τα 5 Κούπα. Όλα τα 5 περιέχουν το ιδιο νόημα και αρκετές φορες εχω δώσει τις ερμηνείες τους μέσα από τα κείμενα που γράφω. Διαμάχη, απογοήτευση, ήττα, απώλεια, και ανησυχία.

Οι 5  Ράβδοι μπλοκάρουν και δημιουργουν προκλήσεις έντονες και αυτό γιατί πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα, αλλά σημαίνει ότι δεν παραιτούμαστε, συνεχίζουμε την μάχη. Το 5 Κούπα φέρνει έντονες συναισθηματικές εμπειρίες που προκαλούν θλίψη, τύψεις, δάκρυα στις σχέσεις μας, που αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε λιγότερες προσδοκίες. Τα 5 Σπαθιά παραπέμπουν στην ίδια κατάσταση όπως το 5 Ράβδοι, με τον φόβο της επιβίωσης, αλλά αν ενωθούμε τα πράγματα θα είναι καλύτερα, η με την βοήθεια φίλων θα ξεπεραστούν. Ωστόσο, φόβος μπορεί να υπάρχει για πολλά πράγματα η να κινδυνεύουμε να χάσουμε το μυαλό μας. Τα 5 Πεντακτινα, που αφορά την οικονομία και την βαθιά ύφεση του 2021, ως αποτέλεσμα του 2020, με τον φόβο να κυριαρχεί ότι θα τα χάσουμε όλα, πάγωμα, ανεργία, ωστόσο επιτρέπει περισσότερη δράση πάρα σκέψη. Το 5 όμως στην Μεγάλη Αρκανα είναι ο Ιεροφάντης που σημαίνει η Θεϊκή Βοήθεια. Κρύβει όμως και ένα μυστικό μήνυμα που σημαίνει «ο σύνδεσμος», η σύνδεση του εαυτού μας με την διαίσθηση, την εσωτερική μας φωνή. Να ακούμε τον εαυτο μας και τους αλλους. Αυτό όμως ισως παραπέμπει και σε ένα κρυφό μελλοντικό μήνυμα.

Σε 5 χρόνια; Οπου τελειώνει και η επίρροη των προηγουμένων εκλείψεων. Με πάει όμως και σε ένα τραγούδι του David Bowie..Όταν ο Ουρανος θα βρίσκεται στους Διδυμους,το 2026, θα έχουμε το νούμερο 1, τότε θα έχουμε μια νεα αρχή, μια μεγάλη αλλαγή, αφού εχει προηγηθεί το μεγάλο ξεκαθάρισμα.

Απάντηση