Η ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΜΕ MIRFAK/ALGOL*

στις

Ιδιαίτερα έντονη αναμένεται να είναι ο φετινός ανάδρομος κύκλος του Ερμή στους Διδύμους που θα ξεκινήσει στις 10 Μαΐου, 2022, στις 2:41 μμ. Έχει εισέλθει βέβαια σε ζώνη σκιάς, στις 26 Απρίλιου 2022, ενώ βρισκόταν στις 26 του Ταύρου. Στις 3 Ιουνίου θα επιστρέψει και πάλι σε ορθή πορεία στις 26 του Ταύρου και θα βγει από την ζώνη σκιάς στις 19 Ιουνίου ενώ θα βρίσκετε τότε στην 4 των Διδύμων. Έντονη γιατί βέβαια οι Δίδυμοι έχουν δικό τους πλανήτη τον Ερμή που μοιράζονται με την Παρθένο. Ότι εχει σχέση με τις μετακινήσεις και με οποιοδήποτε μέσο, τον λόγο, γραπτό και προφορικό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί καθώς αυτά είναι θέματα που κυβερνά το ζώδιο αυτό. Ο Ερμής συνδέεται με το εμπόριο, τους ομιλητές, τα μιντια, τους νέους και την παιδεία, τις συνθήκες που υπογράφονται και εθνικά έγγραφα η συμφωνίες, πάσης φύσεως επικοινωνίες και μεταφορές. Συνδέεται με την ελευθερία του λόγου με οποιοδήποτε μέσο, ολόκληρο το παγκόσμιο δίκτυο επικοινωνιών. Είναι ο δεύτερος κύκλος ανάδρομης πορείας του για το 2022.

Καλές η κακές ιδέες , είτε είναι συμβουλές, παρεξηγήσεις, συκοφαντίες, λεκτικές κακοποιήσεις η επιθέσεις, πολύ εύκολο να ξεφύγει κανείς από τα όρια του, σε έναν τέτοιο κύκλο, ότι και να είναι συνήθως μπορεί να γίνουν σε τέτοιο έντονο βαθμό που να χαράξουν την ψυχή μας. Ο στόχος πάντα είναι να τελειοποιήσουμε τον τρόπο σκέψης και επικοινωνίας που ίσως είναι απογοητευτικοί. Μπορεί να αντιμετωπίσουμε μαθησιακές δυσκολίες, να υπάρχουν σαρδάμ, ακόμα και δυσκολία στο να κατανοήσουμε κάποια πράγματα. Γενικότερα, μπορεί να είναι μια περίοδος διστακτικότητας, εσωστρέφειας, να υπάρχει δυσκολία στην έκφραση, γκρίνια, να ειπωθούν ψέματα. Μπορεί να προκληθούν προβλήματα σε συμφωνίες και να υπάρξουν επιπλοκές. Ένα έχετε κάποιο πλανήτη στους Διδύμους, είναι πιθανο το πέρασμα του Ερμή στο ιδιο ζώδιο να επηρεάσει την συγκριμένη ενέργεια.

Πολύ εύκολα θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια επικοινωνιακή κρίση σε προσωπικό επίπεδο , ένα χάος, κομφούζιο στην κυριολεξία. Λες κάτι και κάποιος άλλος το αντιλαμβάνεται διαφορετικά, λες άλλο και άλλος εννοεί κάτι διαφορετικό. Επηρεάζεται η αντίληψη. Πυροδοτούνται διαμάχες και παραπληροφόρηση ειδικά στους καιρούς αυτούς, δεν το συζητάω. Ακόμα και παγκόσμιες συνθήκες και συμφωνίες θα μπορούσαν να καταπατηθούν και να προκληθεί μια κατάσταση άνευ προηγουμένου.

Τα fake news , η προπαγάνδα θα είναι στο φόρτε τους. Από τις 22 Μαΐου και ύστερα η όλη κατάσταση αναμένεται να γίνει πιο «ζουμερή», και αυτό διότι  θα επιστρέψει πίσω στον  αργοκίνητο, σταθερό και επίμονο ζώδιο του Ταύρου, που αρνείται να εγκαταλείψει τις πεποιθήσεις του.

Ο μεταβλητός Σταυρός (Δίδυμος, Παρθένος, Τοξότης και ο Ιχθύς)επηρεάζεται του πρώτου δεκανου ενώ και ο σταθερός Σταυρός του τρίτου δεκανου. Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους.

Η μονη οψη που θα συναντήσουμε κατά την διάρκεια αναδρομής πορείας του Ερμή την επόμενη περίοδο ευτυχώς κατά μια έννοια, είναι το τετράγωνο προς την Σελήνη και θα αρκεστεί πιστεύω στην ένταση όσο αφορά το συναίσθημα και τις σκέψεις. Η σκέψη επηρεάζεται από το συναίσθημα της στιγμής αλλα και η αντίληψη. Τα σχέδια μεταβάλλονται από τις σκέψεις και το συναίσθημα, η σκέψη μας μπορεί να είναι ευμετάβλητη και άστατη και αυτό να οδηγεί ίσως στην ακύρωση σχεδίων η αποφάσεων είτε είναι προσωπικά είτε επαγγελματικά ζητήματα κτλ. Υπάρχει τάση για φλυαρία και κουτσομπολιό και μια ροπή προς ψεματάκια ενώ μπορεί εύκολα να εκτεθούμε στην κριτική των άλλων. Νευρική ευαισθησία μπορεί να υπάρχει, στα υγρά του σώματος, να επηρεαστεί το λεμφικό σύστημα η ήβη στις γυναίκες.

Θέματα που αφορούν την γυναίκα μπορεί να φορτιστούν περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο αλλα και μεσα στην οικογένεια για παράδειγμα, (π.χ. φεμινισμός η το θέμα των αμβλώσεων). Αυτοί που καθημερινά κάνουν πνευματική εργασία να είναι προσεχτικοί, ωστόσο αυτή η συναισθηματικά φορτισμένη ενέργεια μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα κάνοντας σκληρή διανοητική εργασία. Ο Ερμής συνδέεται επίσης και με την παιδική ηλικία, τα σχολεία, το θέμα της παιδοφιλίας όλα αυτά θα έρθουν στην επιφάνεια και πολλά θα συμβούν.

Ο ανάδρομος Ερμής στους Διδύμους στις 04°51′ ευθυγραμμίζεται με το σταθερό αστέρι Prima Hyadum αλλα ο Mirfak προηγείται σε απόσταση 2 μοιρών. Αν και ο Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων, βρίσκεται στον Αστερισμό του Ταύρου που οφείλεται στη μετάπτωση των ισημεριών. Οι Υάδες στο κεφάλι του Ταύρου δείχνουν δάκρυα, ξαφνικά γεγονότα, βία, αγριότητα, δηλητηρίαση, τύφλωση, πληγές ή τραυματισμούς στο κεφάλι από όργανα, όπλα ή πυρετούς και αντιστροφή της τύχης.

Στην ελληνική μυθολογία, οι Υάδες ήταν οι κόρες του Άτλαντα και της Αίθρας, σημαντικές προσωπικότητες στην προκαταστροφική περίοδο της ιστορίας μας. Όπως οι ετεροθαλείς αδερφές τους, οι Πλειάδες, στην ελληνική μυθολογία οι Υάδες, λέξη που σημαίνει «οι της βροχής», ήταν αδελφές Νύμφες, που έφερναν τη βροχή (από το αρχαίο ρήμα υώ = βρέχω). Οι Υάδες μαζί με τις 7 Πλειάδες αποτελούν τις 14 Ατλαντίδες, αλλιώς γνωστές ως Δωδωνίδες καθώς ήταν νύφες της Δωδώνης που δόθηκε ο θεός Διόνυσος σε αυτές ως βρέφος για να τον μεγαλώσουν, μετ’ εμπιστοσύνης του Διός.

Μετά τον θάνατο του Ύαντα σε κυνηγετικό δυστύχημα (από ένα λιοντάρι κατά μία εκδοχή), οι Υάδες άρχισαν να κλαίνε από τη λύπη τους ασταμάτητα (μια μυθολογική αιτιολόγηση για το «κλάμα» της βροχής). Τότε οι θεοί τις λυπήθηκαν και τις μεταμόρφωσαν σε αστέρια.

Οι Υάδες είναι φύσεως Κρόνου-Ερμή, μια οψη που τον τελευταίο καιρό βλέπουμε συχνά, στους χάρτες, που προκαλούν δυσάρεστες σκέψεις, ειδικά αν υπάρχουν σκληρές όψεις. Αλλά με αρμονικές όψεις υποδηλώνουν έναν καλό ξεκάθαρο στοχαστή, συγγραφέα ή ομιλητή. Όμως, ενόψει μιας καταστροφής, οι αδερφές είχαν τις απαιτούμενες δεξιότητες για να μεταδώσουν τα νέα σε έναν πανικόβλητο πληθυσμό και να ασκούν σταθερό έλεγχο πάνω τους.

Το σύμπλεγμα των Υάδων αστεριών της βροχής μπορεί να αυξήσει σε εκπληκτικό βαθμό την σεξουαλική παρόρμηση, την αυτοσυντήρηση, αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει σε απληστία. Η σεξουαλικότητα; Αλλα και μια διαλυμένη ζωή; Είναι επίσης οι υπερβολικοί και άσεμνοι τρόποι. Η προσπάθεια για κύρος που οδηγεί στην πολιτική εξουσία. Εάν αυτή η τάση περιοριστεί, το αποτέλεσμα μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια επιτυχία στη ζωή. Στο αποκορύφωμα της καριέρας, εμφανίζεται ως κίνδυνος και εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία και πτώση από την εξουσία. Είναι διπλά σημαντικό και ξεκάθαρο ότι η δύναμη και η δύναμη εδώ δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την εκμετάλλευση άλλων ανθρώπινων όντων.

Ο Ερμής με τις Υάδες συμβολίζουν το γρήγορο μυαλό, τον αγανακτισμένο, τον βιαστικό χαρακτήρα, νεογνά με μικρά προβλήματα, ευνοϊκός για κέρδος. Οι Υάδες σήμερα περιέχουν και την σεξουαλική κακοποίηση των ΄παιδιών και ένα σωρό αλλα θέματα που είδαμε τα τελευταία χρονια. Σημαντικές ειδήσεις, διαφωνίες και διαμαρτυρίες είναι επίσης πιθανές.

Όταν όμως ο Ερμής θα επιστρέψει στην 26η του Ταύρου (3 Ιουνίου) θα είναι σε σύνοδο με τον Algol και πάλι όπως στις 26 Απριλίου 2022, θα εξαγωνιζει την Σελήνη που μπορεί να φέρει κάποια σχετική ισορροπία κι αυτό γιατί ταυτόχρονα θα τετραγωνίζει τον Κρονο που σημαίνει ότι εκτροχιάζεται κατά μια έννοια άμεσα και αυτό δείχνει άσχημα νέα, αρνητικές σκέψεις, παρεξηγήσεις, κακοτυχία, βία, αποκεφαλισμό, απαγχονισμό, ηλεκτροπληξία και βία του όχλου και δίνει μια σκληρή και βίαιη φύση που προκαλεί θάνατο. Μην ξεχνάμε ότι είναι  το πιο κακό αστέρι στους ουρανούς. Εάν οι προσπάθειές αποτύχουν, θα υπάρχουν ισχυρές εχθρότητες.

Τελος με αυτη την αναδρομη πορεια του Ερμη στους Διδυμους ειναι πιθανο, να αναπτυχθει μια παθιασμένη επιθυμία να περάσει καποιος το μήνυμά του. Καποιοι αναζητουν την δημοσιότητα-και καλλιεργούν μια πλασματικη φήμη γυρω απο το πρόσωπο τους,καταλυονται κοινωνικες αλλαγές, μπορει να δουμε το ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό δικτυο ως πεδιο μαχης. Αληθειες παρουσιάζονται ως πραγματικότητα με ένα εκπληκτικό νέο πρίσμα. Η υπερβολή και η διαστρεβλωση της αλήθειας. Παρουσιαζονται νεες λανθασμενες αντιληψεις.

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Απάντηση