Η δίωξη Ντόναλντ Τραμπ για τη Στόρμι Ντάνιελς μοιάζει με λάθος

στις

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφθασε στη Νέα Υόρκη, ενόψει της σημερινής εμφάνισής του ενώπιον δικαστηρίου όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες σχετικά με την καταβολή 130.000 δολαρίων στην Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο 76χρονος Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας έχει ξεκινήσει ήδη την εκστρατεία του για να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του 2024. Είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινική δίωξη.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι «αθώος» και σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social έγραψε ότι ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να κάνει «ξανά μεγάλη την Αμερική», υπογραμμίζοντας ότι έχει πέσει θύμα «κυνηγιού μαγισσών» σε μια περίοδο που η χώρα του «οδεύει προς την κόλαση».

Η ώρα της κρίσης για τον Τραμπ | Ειδήσεις Βραδινό Δελτίο | 03/04/2023 – Bing video

Κανένας πρόεδρος δεν έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν. Ούτε αυτό είναι το τελευταίο από τα κατηγορητήρια που αντιμετωπίζουν ο κ. Τραμπ.Για έναν άλλο πολιτικό θα είχε σηματοδοτήσει το τέλος μιας πολιτικής καριέρας. Στην περίπτωση του κ. Τραμπ, το ερώτημα είναι σε ποιο βαθμό μια δίωξη θα λειτουργήσει ως καύσιμο για ένα κίνημα που φαινόταν να έχει υποχωρήσει.

Οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούσαν κάποτε να θεωρήσουν μια τέτοια συμπεριφορά ακατάλληλη: πριν καιρό, πολλοί που τώρα πιστεύουν ότι ο κ. Τραμπ διώκεται άδικα υποστήριξαν με ενθουσιασμό την απομάκρυνση του Μπιλ Κλίντον από το γραφείο του Λευκού Οίκου λόγω εξωσυζυγικής σχέσης. Οι αντίπαλοι του Τραμπ τρέμουν στη σκέψη ότι θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος. Αν κριθεί ένοχος, θα μπορούσε ακόμα να θέσει υποψηφιότητα. Κανένα από τα δύο αποτελέσματα δεν θα άλλαζε απαραίτητα τις πιθανότητές του να κερδίσει τις γενικές εκλογές. Θα είναι δύσκολο για άλλους υποψηφίους να κατέβουν εναντίον κάποιου που όλοι συμφωνούν ότι είναι θύμα μιας πολιτικά υποκινούμενης δίωξης.

Πριν εκλεγεί ο Τραμπ το 2016, ο κόσμος πίστευε ότι θα γινόταν ένας απαίσιος πρόεδρος. Όποιος νομίζει ότι τώρα είναι η στιγμή που τελικά θα τιμωρηθεί, θα απογοητευτεί οικτρά. Η ετήσια σύνοδος Ήλιου/Δία που είναι απίστευτα ευοίωνη. Οι λογικοί, ευφυείς και σοφοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι η Αμερική έχει καταληφθεί από πραξικόπημα.

Απάντηση