Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΠΩΣΕΙΔΩΝΑ • βίντεο από τον Zee Ryan

στις


Το πρώτο επεισόδιο μιας μελέτης σχετικά με την επιρροή του Ποσειδώνα στη μόδα των μουσικών τεχνών και των πολιτιστικών κινήσεων. Σε αυτό το επεισόδιο εξετάζουμε την ανακάλυψη του Ποσειδώνα το 1846 μέχρι το 1901. Η σειρά βίντεο καλύπτει από το 1846 έως το 2018 και καλύπτει σημαντικές διελεύσεις στο διάγραμμα των ΗΠΑ.

Ερευνώντας τον Ποσειδώνα μέσα από το ζώδιο του Καρκίνου από το 1901-15. ο συνδυασμός Ποσειδώνα-Ουρανού, αλλάζουν ριζικά τις τέχνες, την μουσική, την μόδα, την τεχνολογία, την πολιτική. Όλα αλλάζουν και παίρνουν μια διαφορετική τροπή, επηρεάζοντας βαθιά τους χάρτες των ΗΠΑ και της ΜΒ.

Η εξερεύνηση του εκφραστικού Ποσειδώνα στα χρόνια του Λέοντα από το 1914-1929 έμεινε ως ριζοσπαστική γενιά, όπου επηρέασε βαθιά τη νεολαία. Οι ΗΠΑ περνά μέσα απο μια μαζική μεταμόρφωση, καθώς ο Πλούτωνας σχηματίζει συνοδό με το αμερικανικό στελλιουμ στον Καρκίνο, φέρνοντας τη τζαζ και τα  μπλουζ, επηρεάζοντας τις μάζες, με φόντο την αντι-συνδικαλιστική οργάνωση KKK, και την διεφθαρμένη πολιτική της δεξιάς.

Ερευνώντας τον Ποσειδώνα μέσα από τον αυτάρκη και φειδωλό Παρθένο κατά τη διάρκεια της μεγάλης κατάθλιψης, η τεχνολογία της μουσικής γίνεται ηλεκτρική, η μόδα τελειοποιείται και οι τοπικές οργανώσεις ακτιβισμού γίνονται ο κανόνας. Ο Πλούτωνας συνεχίζει να διέρχεται πάνω από τις ΗΠΑ φέρνοντας ριζοσπαστική αριστερή πολιτική και ακροδεξιά τρομοκρατία. Το τετράγωνο Ουρανού- Πλούτωνα φέρνει μεταβολές στις παγκόσμιες συμμαχίες καθώς ο κόσμος σέρνεται και πάλι προς στον πόλεμο.

Η εξερεύνηση του Ποσειδώνα στο αισθητικό Ζυγό, αφορά την γενιά που ξεπηδάει μέσα από τον πόλεμο, συνδέεται με την γέννηση της CIA και τον ψυχρού πολέμου. Καθώς ο ριζοσπαστικός Ουρανός συγκλίνει με το αμερικανικό stellium και τετραγωνίζει τον Ποσειδώνα στον ειρηνικό Ζυγό. Ο Μακαρθισμός &  τον Ερυθρός Τρόμος, κυριαρχούν, μια εποχή οπου υπάρχει μεγάλη πόλωση όσο αφορά τον ρόλο των φύλων, του πολιτικού συντηρητισμού και του ελαφρού τραγουδιού. Οι επαναστατικοί beatniks κάνουν την εμφάνιση τους, που θα προετοιμάσουν τον κόσμο για τη δεκαετία του 1960.

Εξερευνά την διέλευση του μεταμορφωτικού και θανατηφόρου Σκορπιού μέσω του Ποσειδώνα. Έφερε τη σεξουαλική επανάσταση, το αντιπολεμικό κίνημα και τα swinging 60’s. Μια εποχή βαθιάς κοινωνικής αλλαγής, του LSD και της ριζοσπαστικής νέας αυτοέκφρασης . Ο επαναστατικός Ουρανός σε συνδυασμό με τον πανίσχυρο Πλούτωνα στην Παρθένο, ο κόσμος μετά δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος.

Εξερευνώντας τον Ποσειδώνα μέσα από τον Τοξότη, μοιάζει αρκετά με την γενιά του Πλούτωνα στον αυτοσυντηρημένο Λέοντα. Ο Πωσειδωνας σε ζώδιο που έχει πλανήτη τον Δια, φέρνει μια νέα υπερβολή στη ροκ που εμπνέει την επανάσταση της πανκ. Με τον Ποσειδώνα να διασχίζει τις ΗΠΑ, ξεσκεπάζει το σκάνδαλο Watergate, γεννιέται το MK Ultra της CIA και το Cointelpro του FBI. Μια τεράστια διαρκώς αναπτυσσόμενη εποχή στο ζώδιο της πίστης φέρνει νέες θρησκείες και λατρείες στη δύση και μια βαθιά νέα παγκόσμια συνείδηση, και την πνευματικη επανάσταση.

Ερευνώντας τον Ποσειδώνα στη συντηρητική εποχή του Αιγόκερω, καλλιεργείται η Reaganomics, η Θάτσερ & η απληστία. Μια εκρηκτική εποχή που προκάλεσε τη γέννηση της νέας χιλιετίας. Η σύνοδος Ουρανού-Ποσειδώνα, έφερε κάθε εναλλακτική . Με τον Ποσειδώνα απέναντι από τον Ήλιος της Αμερικής, η μαζική εξαπάτηση υποστηρίζει το στρατιωτικό πρόγραμμα.

Ανακαλύπτοντας τον τεχνολογικό & επαναστατικό Ποσειδώνα στον Υδροχόο, η Punk γίνεται ποπ, Reality TV κάνουν την εμφάνιση τους και η αραβική άνοιξη. Ο Πλουτωνας εκθέτει τη διαφθορά των αγορών που ξυπνάει τη γενιά της Χιλιετίας και ο κόσμος κρατά την αναπνοή του καθώς ο Πλούτωνας διασχίζει τον Αμερικάνικο Ωροσκόπο στις 11 Σεπτεμβρίου. Περνάμε στην εποχή της πληροφόρησης και της  παραπληροφόρησης.

Ένα γεμάτο δράση τελευταίο επεισόδιο. Εξερευνώντας τον Ποσειδώνα μέσα από τους Ιχθείς. Μια αντιφατική εποχή παγκόσμιας συμπόνιας ,ψέματων αλλα και εξαπάτησης.

Εξερευνούμε τη φασιστική πολικότητα της δεκαετίας του 1930 που αντικατοπτρίζει τους διεφθαρμένους επιχειρηματίες και τη πετρελαϊκή βιομηχανία που φτάνουν στον πολιτικό τους ζενίθ. Θα δούμε τις ριζικές αλλαγές της δεκαετίας του 2020 ειδικά στις ΗΠΑ με τις βαθιές διελεύσεις του Πλούτωνα. Η άνοδος της Generation Z γνωστή επίσης ως iGeneration, Μετά-Millennials, ή Homeland Generation.

Δεν υπάρχουν ακριβείς ημερομηνίες για το πότε αυτή η ομάδα ανθρώπων αρχίζει ή τελειώνει, αλλά οι δημογράφοι και ερευνητές θέτουν ως αφετηρία τις γεννήσεις στα μέσα της δεκαετίας του 1990 έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Προς το παρόν, δεν υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά τα έτη γεννήσεων που προσδιορίζουν το τέλος αυτής της γενιάς και η τεράστια αστρολογία του 2020, τόσο πολύ συμβαίνει με το διάγραμμα των ΗΠΑ και τόσο μεγάλα άστρο δεδομένα που καλύπτονται από αυτό το σημαντικότατο επεισόδιο της σειράς .

Απάντηση