*Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ*28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021*

στις

Πανσέληνος στην 9η μοίρα (επανάληψη γεγονότων, και αυτοθυσία) του Λέοντα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου, ώρα 9:16:04 μμ. στον 11ο οικο του ηλιακού ωροσκοπίου. Η πανσέληνος σε αντίθεση με τον Δια/Κρόνο στον Υδροχόο θα τετραγωνίζει την σύνοδο Άρη/Ουρανού στον Ταύρο, ωστόσο δεν εχει και μεγάλη διαφορά ούτε από την ηλιακή επιστροφή της Ελλάδος για το 2021-22 αλλα ούτε και από το προηγούμενο φεγγάρι. Η πανσέληνος δίνει μια δύσκολη και ακραία εικόνα που επικεντρώνετε σε ξεσηκωμούς, φασαρίες και δηλώνει αναταραχή στα χρηματιστήρια. Η πανσέληνος είναι σε σύνοδο με τον Dubhe στον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου-Alpha Ursae Majoris και αυτό κάνει τα πράγματα πιο βίαια και δύσκολα. Στην ουσία η πανσέληνος απέναντι από την ευθυγράμμιση είναι μπλοκαρισμένη, μια κλειδωμένη ενέργεια όμως το τετράγωνο προς τον Άρη περιέχει πολύ θυμό και αναστάτωση που οδηγεί σε σύγκρουση.

Ο χάρτης στον άξονα μεταβλητών, με τον ωροσκόπο στην 22η της Παρθένου μια ιδιαίτερα επικίνδυνη μοίρα που πιθανό να παραπέμπει σε ερωτικής φύσεως σκάνδαλα αλλα γνωρίζουμε ότι εχει γενικά ένα αδυσώπητο και σκληρό χαρακτήρα. Κάνει λόγο ειδικά για δολοφονίες και μπορείς να αναφέρεις πολλά γεγονότα που συνδέονται με αυτήν. Η πρωθυπουργός της Ινδίας Ιντιρα Γκάντι δολοφονήθηκε από τους σωματοφύλακες της, στην 22η του Καρκίνου. Ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Χιροχίτο με Σελήνη στην 22η της Παρθένου τετραγώνιζε τον Ουρανό στον Τοξότη και τον Πλούτωνα στους Δίδυμους. Αυτό μπορεί επίσης να ερμηνευθεί ως “οι άνθρωποι του (Σελήνη) σκοτώθηκαν από μια βόμβα (Ουρανός) που προκάλεσε μαζική καταστροφή (Πλούτωνας).”

Ο ιδρυτής της δυναστείας Qin επέκτεινε σε μεγάλο βαθμό την αυτοκρατορία του και ήθελε να κυβερνήσει για πάντα. Ανήσυχος ότι θα πεθάνει έστειλε έναν νεκρομάντη με το όνομα Lu για να βρει το δρόμο προς την αθανασία. Ο Λου επέστρεψε με ένα εσωτερικό βιβλίο που περιείχε το μυστικό της αιώνιας ζωής. Το βιβλίο, ωστόσο, γράφτηκε σε κρυφή γλώσσα και ο αυτοκράτορας μπορούσε να καταλάβει μόνο μία πρόταση: “Αυτός που θα έρθει να καταστρέψει την Κίνα είναι ο Φου.” Σκεπτόμενος ότι ο Φου αναφερόταν σε μια βόρεια φυλή, κινητοποίησε τους ανθρώπους του για να συνδέσει τα χωριστά τείχη σε ένα μεγάλο τείχος που εκτείνεται χιλιάδες μίλια για να κρατήσει τους επιτηρημένους εισβολείς μακριά. Στο τέλος, δεν τον κατέστρεψε η βόρεια φυλή του Φου – ήταν ο δεύτερος γιος του, του οποίου το όνομα ήταν Φου.

Σε κάθε περίπτωση η 22η μοίρα οποιουδήποτε ζωδίου δείχνει ένα κυριολεκτικό θάνατο, τις δολοφονίες και ίσως μια επιθυμία για αθανασία.

Πρώτος δεκανος στον Λέοντα [Κρόνος]. Φέρνει την ξαφνική αναπηρία κάποιου βασιλιά. ή τον θάνατο ενός μεγάλου άνδρα. [Πέντε Ράβδοι]

Ενώ η νέα σελήνη στον Αιγόκερω συνδέθηκε με θέματα ελέγχου και επιβολής εξουσίας, υποδεικνύοντας ότι πρέπει να αναλάβουμε μια νέα ευθύνη, ή θα έχουμε την ευκαιρία να προσεγγίσουμε διαφορετικά τα πράγματα. Μια προσπάθεια να ελέγξουμε τις ζωές μας, να οργανωθούμε με τον καλύτερο τρόπο που όμως παρουσιάζει δυσκολίες καθώς θα πρέπει να δοκιμάσουμε και να ξεκαθαρίσουμε τι λειτουργεί στη ζωή μας, ποιες είναι οι προτεραιότητές μας, και πώς να αξιοποιήσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε έστω και με αυτές τις συνθήκες. Από την αρχή, με την σύνοδο του Πλουτωνα καταλαβαίνεις ότι μπαίνουμε κατευθείαν στα βαθιά.

Αυτή η Νέα Σελήνη, η πρώτη του νέου έτους, έχει να κάνει με την εσωτερική αλλαγή και τον μετασχηματισμό. Είναι πολύ πιθανό να θέλουμε να έχουμε περισσότερο έλεγχο και επιρροή σε κάτι σημαντικό, ή μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουμε και να μεταμορφώσουμε κάτι που θέλαμε εδώ και πολύ  καιρό. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να, επηρεάσουν και άλλους και είναι πιθανό να βρεθείς μπροστά σε μια αντίσταση η αντίδραση. Αυτό θα μπορούσε να είναι η δική μας αντίσταση, και ότι απαιτείται διαφορετική προσέγγιση, αλλά φοβόμαστε τις συνέπειες μιας αλλαγής. Η αλήθεια είναι ότι μεσα στο 2021 θα χρειαστούν διορθωτικές αλλαγές στην ζωή μας, παρόλο το γεγονός ότι μπορεί να αντιμετωπίσουμε συγκρούσεις η αντιθέσεις από τους άλλους .

Αλλωστε ο Πλούτωνας πολεμάει για την επιβίωση, και μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε μια επίθεση, αντίδραση πριν κάνουμε μια νέα αρχή. Αυτό απαιτεί μια σκληρή μάχη, είτε με άλλους είτε με τον εαυτό μας πριν τελικά πετύχουμε τον στόχο μας. Σε ψυχικό επίπεδο, η Νέα Σελήνη μας αλλάζει εσωτερικά ώστε να είμαστε έτοιμοι για νέα πράγματα .

Η συνοδος Σελήνης /Πλουτωνα αφορούσε την διαμάχη για την εξουσία, την χειραγώγηση αλλα ταυτόχρονα και την ανάταση, ενώ η ατμόσφαιρά με μια τέτοια σύνοδο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Ότι και να συμβαίνει πρέπει να σιγουρευτούμε ότι πρέπει κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος. Δίας και Κρόνος στον Υδροχόο, καθώς τα πράγματα θα ελέγχονται αναμένεται να υπάρξει αντίδραση. Πιθανό να αρχίσει μια περίοδος σκληρής λογοκρισίας παντού στο διαδίκτυο με την πανσέληνο της 13ης Ιανουαρίου στον Αιγόκερω. Όλοι φεύγουν από το Facebook, Twitter κτλ ενώ δεν καταλαβαίνουν ότι όλα τα μιντια θα υιοθετήσουν την ιδια πολιτική.

Η πανσέληνος λοιπόν στον Λέοντα στις 28 Ιανουαρίου θα είναι μέρος ενός σκληρού Ταυ- τετραγώνου αυτή τη φορα ( Ηλιος, Δίας, Κρόνος, Άρης, Ουρανός, Σελήνη), ένα Σφυρί του Θώρ ( Ηλιος, Δίας, Ουρανός, Ωροσκόπος)  και βέβαια ενός στελλιουμ (Ηλιος, Δίας, Κρόνος). Και οι τρεις σχηματισμοί αποτελούνται από σκληρές όψεις και δηλώνουν μεγάλες δυσκολίες η δυνατές προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αυτό συμβαίνει σκόπιμα και θα είναι δύσκολο να πειθαρχήσουμε. Οι σχηματισμοί δηλώνουν άγχος, πίεση αλλα και την επανάσταση των ενηλίκων απέναντι στην κοινωνία.

Ο Νορβηγικός θεός θα χτυπήσει το  “σφυρί της βροντής” ένα από τα πιο τρομακτικά και ισχυρά όπλα που υπάρχουν. Ένα μαγικό όπλο από νάνους. Γνωρίζουμε ότι και οι δυο σχηματισμοί μαζί είναι εξαιρετικά αρνητικοί, δημιουργούν άγχος, χάος αλλα γίνονται πράγματα που δεν μπορούν να αγνοηθούν, αντίθετα ίσως μας αναγκάσουν να δράσουμε, να κινητοποιηθούμε καθώς και τα δυο μαζί έχουν μια ιδιαίτερη δυναμική. Η “γροθιά του Θεού ”, ή αλλιώς το “Σφυρί του Θώρ”, στην ουσία απελευθερώνει αρκετό θυμό, απελευθερώνει αυτό που θα υπαγορεύουν οι όψεις (που στην ουσία είναι αυτές που μας θυμίζουν ότι είμαστε ένα μέρος του σύμπαντος, του μακρόκοσμου που ζούμε ασχέτως αν εμείς έχουμε μαύρα μεσάνυχτα και δεν ξέρουμε η μάλλον δεν μας αφήνουν να διαχειριστούμε την ενέργεια αυτή). Έχουμε να δούμε τέτοιους σχηματισμούς λοιπόν από το 2015-16. Μπορεί να αναφέρετε σε ένα μεγάλο κίνδυνο για τον πλανήτη που ενεργοποιεί το ισχυρό ένστικτο επιβίωσης όπου εκδηλώνονται ως εξωτερικά γεγονότα. Και βέβαια εν οψη 2021 που θα είναι όντως μια φοβερή χρονια από πολλές απόψεις, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πείνα, την ανεργία, της εκρήξεις οργής της ίδιας της φύσης, τις διάφορες  πολιτικές ανωμαλίες, τις χρεοκοπίες και τις επιπλέον ογκώδης διαδηλώσεις κτλ

Θα γίνουμε μάρτυρες βίαιων γεγονότων ή εμπόλεμων καταστάσεων. Θεοί και άνθρωποι θα βρεθούν ενάντια στις δυνάμεις του «κακού». Το Mjollnir (σφυρί του Θώρ που συνθλίβει) φτιάχτηκε από τους νάνους Brok και Eitri, οι οποίοι είχαν φτιάξει πολλά μαγικά αντικείμενα για τους Θεούς. Ο Thor φόραγε μια ζώνη (Megingjard) η οποία διπλασίαζε την ήδη αξιοσημείωτη δύναμή του. Ο μεγαλύτερος εχθρός του Thor είναι ο Jormugand (το ερπετό της Μέσης Γής)! Ο Thor ήταν πολύ γνωστός για την ταχύτητά του και το πάθος του. Αυτό το βλέπουμε στις μάχες με τους Γίγαντες (τους κύριους εχθρούς των Θεών).Θα συνθλίψει τα κεφάλια τους με το πανίσχυρο σφυρί του. Φυσικά, οι ομοιότητες με την ελληνική μυθολογία είναι καταπληκτικές όπως με όλες τις μυθολογίες άλλωστε του κόσμου. Κατά τον ίδιο τρόπο ο Δίας μαζεύει τους κεραυνούς του για να τους ξαναρίξει. Λίγο πολύ μοιάζει με την ορμή του Λέοντα, που αν θυμώσει συνθλιβεί τους εχθρούς του που επιτίθεται με ορμή. Εχει δύναμη και κουράγιο να πολεμήσει και να συγκρουστεί αν χρειαστεί.

” Ο Thor λένε πως κυριαρχεί στον αέρα, κυβερνά τον κεραυνό και την αστραπή ,τους ανέμους και τη βροχή και αν πανούκλα και λιμός απειλήσει, προστατεύει ,και τη καλοκαιρία και την καλλιέργεια προστατεύει.”

Η Πανσέληνος του Λέοντα σχηματίζει ένα Ταυ- τετράγωνο με πέντε τουλάχιστον πλανήτες να εμπλέκονται και η αντίθεση της προς στον Κρόνο,  Ήλιο και Δία στον Υδροχόο τετραγωνίζουν την σύνοδο Άρη-Ουρανού στον Ταύρο. Η Σελήνη, στέκεται μόνη της στον Λέοντα στον 11ο οικο, μια εικόνα που ξαναείδαμε στην έκλειψη Ιανουαρίου 2020 (ολομόναχη στον Καρκίνο απέναντι σε μια ευθυγράμμιση πριν τα lockdown που ο Καρκίνος συχνα κρύβετε στο καβούκι του για να προστατέψει αυτό που αγαπά και του ανήκει) ενώ εδώ θα προσπαθήσει να διατηρήσει την υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια της! Εν τω μεταξύ, οι πλανήτες στον Υδροχόο θα διατηρούν έναν αέρα υπεροχής. Ο Υδροχόος συχνά συνδυάζεται με αρχές που λειτουργούν και εφαρμόζονται σε συλλογικό επίπεδο. Αναμφίβολα, όμως αυτός ο σχηματισμός δείχνει τις δυσκολίες στο να εφαρμοστούν κάποια πράγματα, είτε γιατί δεν υπάρχει λογική ως προς αυτό είτε γιατί δεν είναι καθόλου πρακτικό οπότε και ανέφικτο.

Η πανσέληνος δημιουργεί πόλωση, και μεσα σε αυτό ελπίζουμε ότι οι οποίοι κανόνες που θα καθοριστούν από τις αρχές, θα φαίνονται λογικοί και δίκαιοι, αλλα αυτό μάλλον δεν θα ισχύει στην προκειμένη περίπτωση. Υπάρχει μια αρκετά έντονη και αποφασιστική ατμόσφαιρα για την δημιουργία κοινωνικής αναταραχής, η ατμόσφαιρα ήδη μυρίζει μπαρούτι κυριολεκτικά, ωστόσο, ο Ουρανός, ο Άρης και η Μαύρη Σελήνη μαζί στον Ταύρο, μεσα στα πλαίσια ενός Ταυ- τετραγώνου παρουσιάζει μια σκληρή συμπεριφορά και εκφοβισμό. Ότι και να είναι, σημαντικο είναι να επιδείξουμε θάρρος, άμυνα η να έχουμε έναν καλό φίλο να συμπαρασταθεί ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο και όχι μόνο συλλογικό που όλοι πρέπει να ενωθούν όπως είπαμε και στην έκλειψη Ηλιου τον Δεκέμβριο, η οποία είναι ιδιαίτερα δυνατή. Θα πρέπει όλοι μαζί να είμαστε ενωμένοι. Από την άλλη η Λιλιθ, φαίνεται να ξετυλίγει τις καταστρεπτικές δυνάμεις τις. Εδώ εμπλέκεται με ταραχώδη συναισθήματα, όπως η ζήλια για παράδειγμα, στις προσωπικές μας σχέσεις όμως και την οργή σε σημείο που αναταράσσει την εσωτερική μας ισορροπία και αρμονία. Αυτό βέβαια θα συμβεί και σε συλλογικό επίπεδο καθώς θα συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα και ανατροπές.

Ωστόσο, οι πλανήτες στον Υδροχόο μας θυμίζουν (Κρόνος, Ήλιος και Δίας) ότι σημαντικά πράγματα είναι η αλήθεια, η ελευθερία, η δημιουργικότητα, το να είσαι άνθρωπος πάνω από όλα, και την πραγματικότητα αλλα και πώς αυτά μπορούν να λειτουργήσουν μεταξύ τους με θετικό τρόπο. Ο Υδροχόος αντιπροσωπεύει προβλήματα που αφορούν όλη την ανθρωπότητα, αφιερώνει την ζωή του στην κοινωνία παρα στο άτομο του. Αρνείται να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και μονίμως ονειρεύεται αδιάκοπα ένα καλύτερο μέλλον. Είναι όμως σταθερός και αποφασιστικός κινείται προς την διανόηση όπως και τα κύματα της θάλασσας.

Ομως, στην προσωπική μας ζωή, είναι σημαντικο να μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς και να ζητάμε βοήθεια όταν δεν γνωρίζουμε κάτι καλα. Η πανσέληνος μας καλεί να λογικευτούμε, να μην είστε ψωροπερήφανοι, και βέβαια να είμαστε πιο πρακτικοί και να κρατάμε επαφή με την πραγματικότητα αλλα και να ζητάμε βοήθεια από τους άλλους όταν δεν τα καταφέρνουμε. Από αυτό το σημείο, μπορούμε να εξετάσουμε τα θέματα με ακρίβεια και στη συνέχεια, με βοήθεια, να προχωρήσουμε δημιουργικά. Τουλάχιστον για να καταφέρεις να κάνεις κάτι σημαντικο, απαιτείτε σίγουρα συλλογική προσπάθεια. Κατά αυτό τον τρόπο κερδίζεις περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες άλλωστε! Πρώτα από όλα, πρέπει να σταματήσουμε να προσποιούμαστε ότι τα διαχειριζόμαστε όλα μόνοι μας τέλεια, ή ότι δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια άλλων. Αποφύγετε να απομακρύνετε οποιαδήποτε βοήθεια που σας προσφέρεται επειδή είμαστε θυμωμένοι με το “σύστημα” ή απογοητευόμαστε επειδή δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Αν μπορούμε να δούμε το δημιουργικό δυναμικό που αντιπροσωπεύει η πανσέληνος, τότε μπορούμε να βελτιώσουμε την ζωή μας, οπλισμένοι και έτοιμοι να διαχειριστούμε με καλύτερο τρόπο τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Και ενώ η πανσέληνος συγκρούεται με τον Δια/Κρόνο/Άρη και Ουρανό δείχνοντας εντάσεις, ανατροπές, περιορισμούς, σκάνδαλα και αποκαλύψεις, ο Ποσειδώνας και ο Ουρανός θα είναι οι ρυθμιστές και αφυπνιστες ταυτόχρονα που θα ελέγχουν την κατάσταση φέρνοντας τα πράγματα σε ένα πολύ ακραίο σημείο.

ΛΙΛΙΘ-ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΡΗΣ ΑΝΑΤΑΡΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΙΣΣΟΡΟΠΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

 Η Λιλιθ αυτό το θεωρεί ως δώρο, γιατί μας φέρνει σε άμεση επαφή με τους εσωτερικούς μας δαίμονες ,αδύνατα σημεία που πρέπει να ενδυναμώσουμε και να δουλέψουμε. Βέβαια, το σκοτεινό της πρόσωπο εχει συνδεθεί με τις ηφαιστειακές εκρήξεις , τον καταστροφικό θυμό, τα έντονα πάθη, συναισθηματική χειραγώγηση και διαταραγμένη επιθετικότητα αλλα η ενέργεια της θα συμβάλλει στο να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό καθώς βρίσκεται τον 8ο οικο μαζί με την σύνοδο Άρη/Ουρανού δίνοντας ένα μεγάλο πλήγμα στην οικονομία και τις σχέσεις κρατών. Η βιομηχανία θα υποφέρει, η εγκληματικότητα και η θνησιμότητα θα είναι στα ύψη ενώ παρέα με τον Ουρανό δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις, όπως εκρήξεις, τρομοκρατία, αυτοκτονίες, ξαφνικούς θανάτους, πρόβλημα σοβαρό με τον ηλεκτρισμό και την ενέργεια. Έχουμε ήδη τέτοια περιστατικά και λογικό είναι με την σύνοδο Άρη/Ουρανού και έδωσε τις αναλύσεις μου για κάθε χωρα στο κείμενο της Νέας Σελήνης.

ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΟΛΛΙΚΟ ΜΠΛΑΚ-ΑΟΥΤ https://katohika.gr/diethni/chaos-sto-pakistan-sto-skotadi-i-chora-meta-apo-oliko-mplak-aout/?fbclid=IwAR1lqEl4thMi5LfNx22UNWM4WtNaJfSJ9jhL59W56gHGKVEM0GYb1wL43O0

Η Μαύρη Σελήνη/Λιλιθ, όπως θέλετε πείτε το, είναι μια μορφή ευνουχισμού ή απογοήτευσης, και στην προκειμένη περίπτωση εχει ανήθικο χαρακτήρα. Συνδέεται με την καταστροφή. Φαίνεται να υπάρχουν θέματα επίσης πνευματικής (ή ακόμη και υλικής) παραίτησης που σχετίζονται με τη Λιλιθ. Αντιπροσωπεύει την καταπίεση, την ικανότητα να ζήσεις ακόμα και εκτός κοινωνικής δομής, είναι αδίστακτη.

Η συνοδος μεταξύ των τριών, Άρη/Ουρανού/Λιλιθ λίγο μετα την έναρξη του χειμερινού ηλιοστασίου, θα φέρει ξαφνικά γεγονότα, πολύ ακραία καιρικά φαινόμενα και μη φυσιολογική συμπεριφορά. Στο ζώδιο του Ταύρου, η συνοδος μπορεί να ανατινάξει δομές εξουσίας, να προκαλέσει αναταραχές ή να στείλει τους ανθρώπους να κρυφτούν στα σπίτια τους κατακλυσμένοι από το άγχος. Θα μπορούσαν να υπάρχουν τρομερές καταιγίδες η εκρήξεις ηφαίστειων και σεισμοί. Καθώς ο φόβος και ο θυμός μέσα στους ανθρώπους ωθούνται μέσα από τη δύναμη της πανσελήνου. Αυτή η πανσέληνος, και η συνεχιζόμενη ενέργεια της θα εκπέμπεται για τους επόμενους 6 μήνες, και έχει τη δύναμη των στοιχείων της Μητέρας Γης. Αν και το φλογερό στοιχείο έχει μειωθεί λίγο, από τον Κριό, εξακολουθεί να υπάρχει όμως μεσα της η δύναμη της φωτιάς, της γης, του νερού και του ανέμου. Μπορεί να προκαλέσει μεγάλες κατολισθήσεις, λάσπη, που εξαφανίζουν πόλεις, μεγάλες τρύπες που ανοίγουν στην γη, που ξαναεμφανίστηκαν και πάλι μεγαλύτερες καταπίνοντας σπίτια στην κυριολεξία.

Θα συνδεθεί με την λιμοκτονία και την χρεοκοπία. Η Λιλιθ μαζί με τον Άρη/Ουρανό στον Ταύρο, για παράδειγμα θα μπορούσε να αλλάξει ακόμα και τον πλούτο αυτών που βρίσκονται στην εξουσία εν μια νυκτι. Θα μπορούσαν να υπάρξουν εκπλήξεις σχετικά με την ιδιοκτησία της γης ή ακόμη και εταιρειών. Μπορεί να ανακαλύψουν τελικά ότι δεν έχουν στην πραγματικότητα την ιδιοκτησία που νομίζουν ότι κατέχουν. Επίσης, ορισμένα άτομα θα αποφασίσουν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους για να μετακινηθούν σε μια νέα χώρα. Μπορεί όμως και να σε σπρώξει εύκολα προς την αυτοκτονία.

Ο Ουρανός ως πλανήτης της αλλαγής, φωτίζει περισσότερο τον μετασχηματισμό που απαιτείται σε κοινωνίες, μεγάλα ιδρύματα, χώρες και γενιές. Η Λιλιθ, απαιτεί την αλλαγή είτε σε συλλογικό είτε σε προσωπικό επίπεδο. Μπορεί να σας αναγκάσει να κοιτάξετε τι σας καταπιέζει, τι αγνοείτε τι μισείτε η τι είναι αυτό που σας ενοχλεί. Μπορεί επίσης να σας αναγκάσει να αναγνωρίσετε τι εκτιμάτε, τι αγαπάτε και θαυμάζετε στη ζωή. Θα συνεχίσετε να είστε πεισματάρηδες και θα αρνηθείτε να αλλάξετε; Θα συνεχίστε να είστε τεμπέληδες και να εστιάζετε περισσότερο στις ηδονιστικές απολαύσεις; Θα επιτρέψετε σε άλλους να σας χειραγωγούν με το να εκμεταλλεύονται τις ανησυχίες και τους φόβους σας; Θα σας οδηγήσει να αποκτήσετε περισσότερα ακίνητα και πλούτο ανεξάρτητα από το κόστος; Η Λίλιθ σας λέει να αναλάβετε την ευθύνη για τις πράξεις σας.

Θα εγκαταλείψει το ζώδιο του Ταύρου στις 18 Ιουλίου 2021. Και ενώ θα συνδεθεί με το χρήμα και τα ακραία καιρικά φαινόμενα επηρεάζοντας περισσότερο την περιοχή της Καλιφόρνια- Ρήγμα Αγίου Ανδρέα- Ορεγκον (Ειρηνικός Ωκεανός) που κάθετε πάνω στον ωροσκόπο της αλλα και της Ινδίας. Να θυμίσω ότι η Λιλιθ στο ζώδιο του Ταύρου ήταν ξανά από τον Δεκέμβριο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2012 (κυκλώνας Σάντυ, σεισμοί στην Ιταλία). Το Ευρωπαϊκό κύμα ψύχους του 2012 ήταν θανατηφόρο, που άρχισε στις 27 Ιανουαρίου 2012 και έφτασε ως τις 17 Φεβρουαρίου 2012, και έφερε χιόνι και ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Η βαρύτερη χιονόπτωση σημειώθηκε στην περιοχή των Βαλκανίων. Το ξέσπασμα σιφώνων στις 2 και 3 Μαρτίου 2012, ήταν το ισχυρότερο ξέσπασμα που έχει ποτέ καταγραφεί σε μήνα Μάρτιο.

Αλλά όταν αυτή η ενέργεια είναι εκτός ισορροπίας, μπορεί να δημιουργήσει ακανόνιστο καιρό και αύξηση των φυσικών καταστροφών.

Σε συλλογικό επίπεδο, η ευθυγράμμιση αυτή που υπάρχει στην σημερινή πανσέληνο μπορεί να φέρει στο προσκήνιο ζητήματα ισότητας, ή μπορεί να αρχίσουμε να παρατηρούμε περισσότερες αδικίες, ιδίως σχετικά με τα γυναικεία ζητήματα. Πιστεύω όμως ότι θα μας βοηθήσει να κόψουμε τυχόν αλυσίδες που μας έχουν κρατήσει παγιδευμένους, κλειδωμένους και περιορισμένους. Η ενέργειά αυτή θα μας επιτρέψει να σηκωθούμε πάνω, στα σταθούμε στα πόδια μας και να πούμε – Όχι άλλο! Φτάνει πια, ως εδώ!

Μπορεί να μας βοηθήσει να αγωνιστούμε αλλά μπορεί επίσης να μας καθοδηγήσει να φέρουμε ισορροπία στον πλανήτη ως σύνολο. Αυτή η δυνατή συνοδος θα παίξει ρόλο αφυπνιστικό.

  • Η Λιλιθ συνάντησε τον Ουρανό στον Ταύρο στις 22 Δεκεμβρίου 2020 στις 6 μοίρες του Ταύρου οπου εκραγεί 3 ηφαίστεια οπου αναφέραμε στην νέα σελήνη Ιανουαρίου, ενώ και το ηφαίστειό Merapi και Dukono στην Ινδονησία και στο  St. Vincent το γιγάντιο ηφαίστειο Λα Σουφριέρ «βρυχάται» μετά από 42 χρόνια , το Aira στην Ιαπωνία,  στο νησί Ebeko της Ρωσίας. Η περιοχή της Ανταρκτικής εμφανίζει έντονη σεισμική δραστηριότητα ενώ τεράστιες καταβόθρες εμφανίζονται και πάλι, αυτή τη φορα στην Νάπολη της Ιταλίας.
  • Θα συναντηθεί με τον Άρη στις 11-10 μοίρες του Ταύρου στις 17-29 Ιανουαριου,2021
  • Θα συναντήσει τον Ερμή στις 29 Απριλίου, στις 21 μοίρες, την Αφροδίτη τον Μάιο, τον Ήλιο στις 13 Μαΐου 2021 στις 22 μοίρες.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ

Ενώ οι υπόλοιποι πλανήτες θα συνδεθούν με τον Altair στον αστερισμό του Αετού οπου και θα παραμείνουν εκεί, η πανσέληνος θα συνδεθεί με τον Dubhe στον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου. Το παραδοσιακό όνομα Dubhe προέρχεται από την αραβική λέξη για την αρκούδα. Αστρολογικά και οι δύο αρκούδες , τόσο η Μικρή Άρκτος τόσο και η Μεγάλη Άρκτος, φαίνεται να διατηρούν μια κακή επιρροή. Είναι ιδιαίτερα επιζήμιες όσον αφορά τις υποθέσεις των εθνών και των βασιλέων. Στην προκειμένη περίπτωση η Σελήνη συνδέεται με μια καταστροφή επι το πλείστον οικονομικής φύσεως οπου θα είναι επιζήμια για τις επιχειρήσεις, τα φάρμακα, πωλήσεις, εμπόριο και απόκτηση ή αποπληρωμή δανείου ή χρέους.

Το σταθερό αστέρι Dubhe είναι φύσεως  Άρη (βίαιος θάνατος, απόλυτη καταστροφή από ανοησία ή υπερηφάνεια. Ο Dubhe, στα αραβικά “Bear”, το κύριο αστέρι της Μεγάλης Αρκούδας, συνδέεται με την καταστροφικότατα του Άρη, ιδιαίτερα σε κοσμικούς χάρτες, με δυσάρεστο τρόπο, εάν αυτό το σταθερό αστέρι είναι σε σύνοδο αλλα και σε αντίθεση με τον Κρόνο. Ο Dubhe ήταν σε σύνοδο με τη Σελήνη στον γενέθλιο χάρτη του Mao Tse Tung και με τον Κρόνο στο χάρτη του Χίτλερ.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΙΣ 6 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ 2021

Πρωτοφανή επεισόδια βίας εκτυλίχθηκαν στο Καπιτώλιο. Όπως έγινε γνωστό από το CNN, έπεσαν και πυροβολισμοί εν μέσω βίαιων επεισοδίων και μετά την εισβολή των υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο και την αίθουσα της Γερουσίας…. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, μια γυναίκα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από πυρά που δέχθηκε μέσα στο Καπιτώλιο. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν μέσα στο Καπιτώλιο αποτελούν ευθεία προσβολή της Δημοκρατίας: έπεσαν δακτυγόνα, τράβηξαν όπλα, έσπασαν τζάμια…εντάξει αν είναι δυνατόν!

Το χάος άρχισε περίπου στις 2:17:14 μ.μ. (τοπική ώρα) και ένα δούμε τον χάρτη θα παρατηρήσουμε ότι ο ωροσκόπος της της κρίσης που ξέσπασε στις 6 Γενάρη εχει μια 1 μοίρα διαφορά από τον ωροσκόπο της Σεληνιακής έκλειψης Νοεμβρίου που πραγματοποιήθηκε στους Διδύμους. Έτσι λοιπόν αν δείτε τους δυο χάρτες η σελήνη κάθετε πάνω στον ωροσκόπο του χάρτη της 6ης Ιανουαρίου. «Αυτή είναι μια πολύ φορτισμένη σεληνιακή έκλειψη. Θα μπορούσε να προκαλέσει ταραχές, αναρχία και επαναστάσεις ». γράφαμε τότε….βέβαια και η σημερινή πανσέληνος θα συνδεθεί με την έκλειψη Νοεμβρίου. Όμως η έκλειψη στους Διδύμους δημιουργεί διλλήματα και διαίρεση.

https://astroephimerides.com/2020/11/10/%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%88%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%b4%ce%b9%ce%b4%cf%85%ce%bc/

Η έκλειψη ήταν συνδεδεμένη με το σταθερό αστέρι Aldebaran, που προκάλεσε θάρρος, αγριότητα, τάση για καταστολή και βία. Προμηνύει αναταραχές, λαϊκή διχόνοια και επανάσταση. Το αστέρι λέγεται επίσης ότι πυροδοτεί το μυαλό των ανθρώπων με εξαγριωμένες αντιπαραθέσεις είναι εχθρός της ησυχίας και της ειρήνης, προκαλεί εμφύλιους και εγχώριους πολέμους. Ο Maternus γράφει ότι όταν ο Aldebaran προσβάλλεται από κακούς πλανήτες, δείχνει ξαφνική και απροσδόκητη εμπλοκή σε ταραχές και καταστολή με αποτέλεσμα δικαίως να καταδικαστεί από το λαό. Φαίνεται λοιπόν ότι η ταραχή πυροδοτηθηκε από την σεληνιακή έκλειψη από τον ανατολικό ορίζοντα.  Ωστόσο, βλέπουμε τον Πωσειδωνα να παίζει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο αλλα και απροσανατολισμο καθώς η επίθεση αυτή ήταν στημένη η υπάρχουν αμφιβολίες για την προέλευση των γεγονότων.

Κρόνος/Ουρανός/Πωσειδωνας– εντάσεις, απώλειες, ψευτιά, λύπη ,στεναχώρια, αλλά και Δίας που δείχνει μια πιο τυχερή στροφή των πράγματων μετα από αυτό. Η αδυναμία αντιμετώπισης συναισθηματικού στρες, του ψεύδους ή της κακίας που προκαλείται μέσω αδυναμίας, η αποφασιστικότητα να παραιτηθεί κάποιος από το αναπόφευκτο, η εγκατάλειψη της αντίστασης, αποδυνάμωση μέσω διαίρεσης η χωρισμού, πένθους και στέρησης.

Πωσειδωνας/Ωροσκόπος/Άρης– δυσαρέσκεια, ζημίες, ταραχές ,φασαρίες.

Μακροπρόθεσμες αλλα και σύντομες όψεις θα δημιουργήσουν πάλι εντάσεις και γεγονότα.

Η συνοδος Δία -Κρόνου (21 Δεκεμβρίου) συνδέεται με σημαντικές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές και την άνοδο και πτώση μεγάλων ηγετών.

Το τετράγωνο Δία -Ουρανού (17 Ιανουαρίου) προκαλεί ανυπομονησία και παρορμητικότητα που μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνική και απροσδόκητη συμπεριφορά, χωρίς περιορισμούς από τα ηθικά πρότυπα της κοινωνίας. Επανάσταση, εξέγερση και χάος.

Το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού (17 Φεβρουαρίου) προκαλεί ένταση και ξαφνικές, αναμενόμενες και ανεπιθύμητες αλλαγές και διαταραχές.

Τετράγωνο Ερμή -Άρη (8 Ιανουαρίου) κάνει τους ανθρώπους επιθετικούς. Μπορεί να οδηγήσει σε βιαστική λήψη αποφάσεων, παρορμητικότητα και ανοιχτή εχθρότητα.

Τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα (6 Ιανουαρίου, 6:32 μ.μ.) κάνει λόγο για καταναγκαστική και καταστροφική συμπεριφορά καθώς εκτίθενται βαθιά θαμμένα συναισθήματα. Είναι δύσκολο να ελεγχθούν τα έντονα συναισθήματα ή αντιδράσεις. Ο φανατισμός, ο ρατσισμός, οι φοβίες ενδέχεται να εκτίθενται προς τα έξω.

ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ*

Σελήνη/Κρόνος/Ουρανός– βάσανα, ξαφνικός κίνδυνος, αναστολές , περιορισμοί, ένταση

Βόρειος Δεσμός- Ωροσκόπος- Κρόνος– καταπίεση, περιορισμός κοινωνικών επαφών, απομόνωση, μια μεγάλη λύπη, μεγάλη απώλεια

Ηλιος/Δίας/Σελήνη -μάλλον θα πρέπει να διατηρήσουμε ψυχή και σώμα σε αρμονία

Κρόνος/Πωσειδωνας/Ερμής– απαισιοδοξία, νευρά, σύγχυση, ταλαιπωρία

Άρης/Κρόνος/Ωροσκόπος– απώλεια, ασθένεια, πένθος, δυσκολίες, εμπόδια, μια μεγάλη δυσκολία, απαγορευτική και καταστρεπτική ενέργεια

Ηλιος/Ουρανός/Ωροσκόπος -μεγάλη ένταση

Δίας- Ουρανός- Ωροσκόπος- ο καθορισμός ενός νέου περιβάλλοντος, η διαμόρφωση ενός νέου περιβάλλοντος, ασυνήθιστες ανακαλύψεις και εφευρέσεις, το μοίρασμα ανθρώπων σε μεγάλες δυσκολίες, εντάσεις που εκδηλώνονται γρηγορά

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ*

Το θέμα είναι ότι σταδιακά εντός της κυβέρνησης έχουν ξεσπάσει διαφωνίες και εντάσεις και ας μην φαίνονται. Δύσκολα τα πράγματα ως προς την διαχείριση θεμάτων που αφορούν την χωρα. Η πανσέληνος στον Λέοντα σηματοδοτεί πόλωση αναμεσά στο κόμμα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης- Ελληνικού λαού που θα διεκδικεί την ελευθερία του. Η συνοδος Άρη/Ουρανού λειτουργεί παρασκηνιακά προς το παρόν που όμως θα φέρει στην επιφάνεια τα οσα δεν βλέπουμε, όπως και σε σχέση με το λαθρομεταναστευτικο ενώ οι σεισμικές αναταράξεις του εδάφους θα είναι καθημερινό φαινόμενο, δημιουργώντας και άλλα ασυνήθιστα φαινόμενα. Οι δυσαρμονίες, τα σκάνδαλα περί διαχείρισης του κοροναϊού και πρωτίστως της οικονομίας αλλα και το πρόσφατο γεγονός που θάφτηκε, κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην Αμερική και οι σπάταλες δεν κρύβονται. Μια οψη κουινκαξ με τον Ερμή δημιουργεί κρίση σε διπλωματικό επίπεδο με γειτονικά κράτη (επεισόδιο στην περιοχή των Ιμίων μεταξύ της τουρκικής ακτοφυλακής και του σκαφών του Λιμενικού.) https://www.el.gr/ethnos/ekryvan-epeisodio-me-tin-toyrkia-sta-i/?fbclid=IwAR1q30R8LNADVBENAzCfgO3o7cPWhXT-0vBmMBOz3zZQt4QwZzBQg3FZahc

Η αντίθεση πανσελήνου με τον γενέθλιο Ουρανό δημιουργεί εντάσεις και σηματοδοτεί τον θυμό και την αντίδραση του Ελληνικού λαού, την άβολη δημοσιότητα για το κυβερνών κόμμα που μάλλον θα βρεθεί σε αμήχανη κατάσταση. Αλλαγές προγράμματος – αναταραχές. Μάλλον οι πλανήτες δεν δείχνουν να βγαίνουμε έξω και το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό. Η διέλευση Άρη/Ουρανού πυροδοτεί δύσκολες καταστάσεις στο εσωτερικό της χώρας όσο και στην κυβέρνηση που θα  βρεθεί μπροστά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις με τον Κρόνο να κάθετε πάνω στο ζενίθ της ( μαζεμένα προβλήματα και ευθύνες που δεν αφήνουν περιθώρια για επιλογές και ελιγμούς καθώς οι εκλογές δείχνουν μονόδρομο).

Ωστόσο, όμως ανησυχώ για ακόμη ένα δυνατό σεισμό στην χωρα καθώς ο Άρης στον Ταύρο κάθετε και πάλι πάνω στον ωροσκόπο της χώρας από τις 21-24 Φλεβάρη 2021. Από την άλλη ο διελαυνων Δίας στον Υδροχόο έρχεται σε οψη αντίθεσης με τον γενέθλιο Κρόνο της Ελλάδος στον Λέοντα που θα επαναληφθεί 2 φορές μεσα στον επόμενο μηνα (16 και 21 Φλεβάρη 2021). Ένας πολύ κακός οιωνός, οπου μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση πυροδοτείτε, καθώς θα συνδεθεί με την δυσαρέσκεια, τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, εξεγέρσεις, αναταραχές καθώς μπαίνουμε σε μια πολύ διαφορετική και έντονη περίοδο.

Μια μεγάλη απώλεια ενός σημαντικού προσώπου είναι πιθανή, πιθανό να δημιουργηθούν άσχημες καιρικές συνθήκες και σεισμοί, υποδηλώνει καταστροφές και ενεργοποίηση ηφαιστειακών εκρήξεων, σεισμούς, υποτίμηση της αξίας της γης και διαταράσσει θέματα που συνδέονται με την ιδιοκτησία. Το κακό αυξάνεται πολύ. Και μόνο με αυτό οι συνθήκες στην χωρα αλλάζουν ξαφνικά και τα όρια αντοχής του Ελληνικού λαού ξεπερνούν κάθε προηγούμενο καθώς η υπομονή του θα δοκιμαστεί και πάλι. Άρα λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, συμπεραίνει κανείς πολύ εύκολα ότι τα προβλήματα για την κυβέρνηση τώρα ξεκινούν. Φαίνεται ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, καθώς θα έρθει αντιμέτωπη με την δομική της σύσταση.

Θα έρθει σε σύγκρουση με τον ίδιο της τον εαυτό, καθώς το κουινκαξ Κρόνου/Πωσειδωνα/Αφροδίτης θα συμβάλλει σε διάσπαση κομμάτων και σε μεγάλες δυσκολίες την ώρα μάλιστα που θα καλείται να δώσει λύση σε πολύ σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός. Μάλλον θα δημιουργηθούν ταυτόχρονες κρίσεις. Βάσει των δεδομένων, πολύ φοβάμαι για ξαφνικές και άτακτες εκλογές μέχρι τον Μάιο γιατί ο χάρτης του Πρωθυπουργού αρχίζει και βάλλεται επικίνδυνα καθώς η πίεση που θα δεχτεί θα είναι τεράστια παρασύροντας τον σε ανακοινώσεις ίσως ξαφνικές καθώς θα δει τους οικονομικούς του σχεδιασμούς να βουλιάζουν. Δίας/Πωσειδωνας είναι δείκτης πολιτικών συγκρούσεων , ίσως και νομικές υποθέσεις που αφορούν την χωρα, σκάνδαλα και απώλειες.

Σκεφτείτε λοιπόν, σε τί ψυχολογική κατάσταση θα βρίσκεται ο Έλληνας, εκείνη την περίοδο. Αν όντως έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί και λόγω συνθήκων μεσα στην χωρα από καταστάσεις που δεν έχουν υπολογίσει θα βρεθούν  αντιμέτωποι με μια πολύ σκληρή πραγματικότητα. Και αυτό θα είναι βέβαια οι κλειστές επιχειρήσεις, έξαρση της ανεργίας, οι απαιτήσεις για εξόφληση ή τουλάχιστον ρύθμιση των οφειλών θα είναι μεγάλές ενώ η χωρα θα βρίσκεται σε κώμα και δεν θα έχει τη δυνατότητα, να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Δυστυχώς ο ασθενής θα μπει στον γύψο και πάλι πυροδοτώντας ίσως και μια συγκυβέρνηση χωρίς να μας ρωτήσουν εννοείται η να προκύπτει από τις εκλογές, με την διαφορά ότι αυτή τη φορα τα πράγματα δεν είναι όπως την προηγουμένη, αλλα πολύ πιο άσχημα πολιτικά! Θα έχουμε όμως την ευκαιρία να συζητήσουμε και αργότερα. Και ο χάρτης της Μεταπολίτευσης δεν δείχνει κάτι διαφορετικό εφόσον η πανσέληνος στον Λέοντα πυροδοτεί ξανά μνημονιακο καθεστώς στην χωρα ίσως υπό άλλη μορφή καθώς εστιάζεστε στα δυσοίωνα οικονομικά της. Ο Φλεβάρης μπαίνει με επεισοδιακό τρόπο για την κυβέρνηση.

Έτσι λοιπόν η χωρα μας θα δεχτεί και πάλι ένα πολύ βαρύ πλήγμα στην οικονομία της καθώς όμως και ο Φλεβάρης δείχνει απανωτά χτυπήματα, μη διαχειρησιμο, που θα την οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και αυτό θα καθοριστεί και από τις εξωτερικές εξελίξεις αλλα και με την Τουρκία. Και στις δυο περιπτώσεις θα ζήσουμε ακραίες καταστάσεις.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ…

Το πρόβλημα είναι το εξής.. η ανθρωπότητα δεν είναι κεντραρισμένη, περιστρέφεται και ταλαντεύεται σαν εκκρεμές, αριστερά και δεξιά και δεν μπορεί να βρει ισορροπία ούτε ειρήνη. Πάρα πολύ αριστερά έχουμε αναρχία. Πάρα πολύ προς τα δεξιά βρίσκουμε τον φασισμό. Το τετράγωνο μεταξύ Κρόνου και Ουρανού είναι πολύ πιο δύσκολο να το διαχειριστούμε, καθώς οι δύο πλανήτες συμβολίζουν δυο αντιφατικές δυνάμεις. Ο Κρόνος, αντιπροσωπεύει το status quo και τον συντηρητισμό, ο Ουρανός διακηρύσσει την επανάσταση, την αλλαγή και την πρόοδο. Ωστόσο, και οι δύο είναι κυβερνήτες του Υδροχόου επομένως πρέπει να έχουν κάποια ομοιότητα. Ανάμεσα 2017-2020 το εκκρεμές στράφηκε προς τα δεξιά. Το 2021 η ευθυγράμμιση στον Υδροχόο ξεσηκώνει, πολεμά, αναστατώνει, φέρνοντας το χειρότερο μεταξύ τους.

Ο Κρόνος, ως κυβερνήτης όμως του Αιγόκερω, θέλει να διατηρήσει τα πράγματα όπως είναι. Ο Ουρανός είναι ο μεταρρυθμιστής, η αφύπνιση, ο προοδευτικός που αναζητά συνεχώς να εφαρμόζει νέες τεχνολογίες και καινοτομίες. Ο Κρόνος είναι μεγάλος ενώ ο Ουρανός είναι νέος. Ο χορός μεταξύ Κρόνου και Ουρανού ξεκίνησε το 1988, όταν είδαμε την αρχή της πτώσης της Σοβιετικής Ένωσης καθώς και τις διαδηλώσεις στην πλατεία Τιενανμέν την άνοιξη του 1989. Οι σκηνές φρίκης στην συνέχεια θα συγκλονίσουν την ανθρωπότητα. Το 1999-2001 (1ο τετράγωνο) είχαμε την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και τη φούσκα dot.com και το 2008 (αντίθεση) βιώσαμε τη Μεγάλη Ύφεση.

Αυτός ο κύκλος Κρόνου και Ουρανού, ο οποίος θα συνεχιστεί μέχρι το 2032, χαρακτηρίζεται από ένταση μεταξύ των ηλικιωμένων (Κρόνου) και των νέων (Ουρανός) Εθνικισμός και ολοκληρωτισμός (Κρόνος) έναντι Παγκοσμιοποίησης και Δημοκρατίας (Ουρανός). Άνθρακας, φυσικό αέριο, πετρέλαιο (Κρόνος) έναντι ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Ουρανός). Η καθιερωμένη θρησκεία (Κρόνος) στρέφεται εναντίον των κοσμικών, αγνωστικών ή πνευματικών μη θρησκευτικών πεποιθήσεων (Ουρανός). Ωστόσο, το τετράγωνο, δημιουργεί ένταση, δεδομένου ότι ο Ουρανός βρίσκεται στον Ταύρο, ενώ ο Κρόνος, στον Υδροχόο, το σύμβολο που κυβερνά ο Ουρανός, το οποίο αντιπροσωπεύει το πρωτότυπο και το νέο.

Ισως αυτό είναι καλό καθώς προσπαθούν να κάνουν έναν διάλογο. Τα πράγματα δεν είναι τόσο ακραία κανονικά, αλλα ο διάλογος μεταξύ τους συνδέεται με ανατροπές, αλλαγές και επαναστάσεις. Οι όψεις που σχηματίζονται από τους δύο πλανήτες προκύπτουν διαταραχές, χάος και το απρόβλεπτο.

Τη δεκαετία του ’80, και με την σύνοδο Δια/Κρόνου σε στον Ζυγό, ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τις χώρες του λεγόμενου “υπαρκτού σοσιαλισμού”. Το φάντασμα της Περεστρόικα, του “εκσυγχρονισμού” των χωρών αυτών σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα, ή κατά άλλους θεωρητικούς αναλυτές, της μετάβασής τους με σαφήνεια προς τον καπιταλισμό. Βασικός εκφραστής αυτής της πολιτικής σκέψης ήταν ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης από το 1985, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Αυτός ο δυτικού τύπου “εκσυγχρονισμός” εξελίσσεται με βάση τη “θεωρία του ντόμινο”. Οι χώρες του “υπαρκτού σοσιαλισμού” βρίσκονται πλέον, μπροστά σε κοσμοϊστορικές εξελίξεις. Ταυτόχρονα, αναπτύσσονται διάφορα κοινωνικά κινήματα διαμαρτυρίας διεκδικώντας πολιτικές ελευθερίες, βελτίωση του βιοτικού επιπέδου κλπ. Όμως, οι κοινωνικές αναταράξεις στις χώρες του “υπαρκτού σοσιαλισμού” ταυτίζονταν συχνά από τα κυβερνητικά κομμουνιστικά κόμματα, με την αντεπανάσταση. Η Κίνα δεν θα μπορούσε να απέχει από αυτή την πραγματικότητα της δεκαετίας του ’80. Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις φαντάζουν επιτακτικές και ο Ζάο Ζιγιάνγκ πρωθυπουργός και Γενικός Γραμματέας του ΚΚΚ είναι το πρόσωπο που ταυτίζεται με τον εκσυγχρονισμό. Στο πλευρό του τάσσεται όλο το κομμουνιστικό κόμμα με την προϋπόθεση να μην υπάρξει αλλαγή του πολιτικού καθεστώτος. Η προσπάθεια εγκαθίδρυσης μιας καπιταλιστικής οικονομικής δομής έχει δημιουργήσει μεγάλες οικονομικές αντιθέσεις και ανέχεια στο κινεζικό λαό. Αυτό όμως δεν αποτελεί το βασικό πρόβλημα. Ο λαός, κυριότερα ο ασυμβίβαστος φοιτητικός κόσμος, ασφυκτιούσε από την έλλειψη δημοκρατικών θεσμών και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για τη διεκδίκησή τους οι αποφασισμένοι φοιτητές συγκεντρώθηκαν τον Απρίλιο του 1989 στην πλατεία Τιέν Αν Μεν.

Το 1988 ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ επικεφαλής της Σοβιετικής Ένωσης και μέσα σε ένα- δύο χρόνια το Σιδηρούν Παραπέτασμα κατέρρευσε, και αναγκαστικά ο κόσμος άλλαξε για πάντα. Δεδομένου ότι το 2021 περνάμε μεσα από μια οψη τετραγώνου που κλείνει, μπορούμε να περιμένουμε ότι η τρέχουσα διαδικασία θα τελειώσει έως το 2032.

Η Μεγάλη Σύζευξη του Δία/ Κρόνου προσθέτει μια άλλη διάσταση. Θυμηθείτε, καμία οψη δεν συμβαίνει μεμονωμένα. Δεδομένου ότι ο Δίας και ο Κρόνος είναι σε σύνοδο, και ο Κρόνος τετραγωνίζει τον Ουρανό, τότε και ο Δίας τετραγωνίζει και εκείνος με την σειρά του τον Ουρανό (στις 15-17 Ιανουαρίου). Θα μπορούσε να σημαίνει για παράδειγμα «εξάλειψη της αστυνομίας» αντί για μια «μεταρρύθμιση στην αστυνομία». Το τετράγωνο Δία /Ουρανού μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται πιο ακραία ίσως.

Στην προσωπική σας ζωή, όμως είναι διαφορετικά, όταν ζητάτε περισσότερη ελευθερία από τον σύντροφό σας ή το αφεντικό σας, κάντε το με μέτρο και σταδιακά. Το πραγματικό τετράγωνο μεταξύ Κρόνου και Ουρανού άρχισε ήδη να σχηματίζεται τα Χριστούγεννα, 25 Δεκεμβρίου 2020. Το τετράγωνο θα κορυφωθεί στις 17 Φεβρουαρίου, στις 14 Ιουνίου και στις 24 Δεκεμβρίου. Τα τρία τετράγωνα λειτουργούν σαν σενάριο ταινίας: γύρω στα τέλη Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο (ακριβώς στις 17 Φεβρουαρίου) ίσως να υποκινούνται διαφορά περιστατικά, κάτι που θα διαλύσει τις συνηθισμένες μας αντιλήψεις η ψευδαισθήσεις, καθώς ίσως να υπάρξει μια απροσδόκητη πρόκληση ή αντιπαράθεση

Το τετράγωνο Κρόνου/Ουρανού υπήρχε κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της Μεγάλης Ύφεσης, Δεκέμβριος 1929 – Σεπτέμβριος 1932. Οι δύο επίσης τετραγώνιζαν και το 1950 όταν η Βόρεια Κορέα εισέβαλε στη Νότια Κορέα, ξεκινώντας τον Πόλεμο της Κορέας. Αυτή ήταν επίσης η χρονιά που η Κίνα εισέβαλε και κατέλαβε το Θιβέτ.

Ενώ ο Κρόνος και ο Ουρανός τετραγωνίζουν, η θεωρία του Big Bang προτάθηκε. Ενώ ο Κρόνος ήθελε να συνεχίσει να πιστεύει ότι προήλθαμε από τον Αδάμ και την Εύα, ο Ουρανός είπε, «δεν είναι απαραίτητα έτσι». Αναπτύχθηκε επίσης και η ιδέα του ολοκληρωμένου κυκλώματος, η οποία αποτελεί τη βάση του υπολογιστή. Κατασκευάστηκαν και δοκιμάστηκαν βόμβες υδρογόνου και δημοσιεύθηκε η χημική δομή του DNA. Στο επόμενο τετράγωνο (1975-1977) ιδρύθηκε η Microsoft και ενσωματώθηκε η Apple Computer.

Οι ΗΠΑ τερμάτισαν τη συμμετοχή τους στον πόλεμο του Βιετνάμ. Ο Χουάν Περον εκθρονίζετε στην Αργεντινή, ενώ το Βίκινγκ 1 των ΗΠΑ έκανε την πρώτη προσγείωση στον Άρη. Ένα τέταρτο εκατομμυρίου ανθρώπων πέθαναν στην Κίνα ως αποτέλεσμα σεισμού μεγέθους 8,2 Ρίχτερ. Ο Φιντέλ Κάστρο έγινε πρόεδρος της Κούβας. Το τελευταίο τετράγωνο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1999-2001, όταν είδαμε τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ μεταξύ Μπους και Γκορ, οι οποίες αργότερα επιλύθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο υπέρ του Μπους. Η Wikipedia κυκλοφόρησε.

Ο Υδροχόος και ο Ταύρος είναι και τα δύο σταθερά σημεία. Αυτά έχουν σχεδιαστεί για να συγκρατούν την πίεση στην αλλαγή. Επομένως, η αλλαγή είναι δύσκολη. Αυτά τα ζώδια δεν είναι ελαστικά, πράγμα που σημαίνει ότι το 2021 οι άνθρωποι που δεν καλωσορίζουν την αλλαγή θα το πολεμήσουν μέχρι θανάτου.

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Απάντηση