Θερινό Ηλιοστάσιο & Αφροδίτη ανάδρομη & οι Δεσμοί

στις

Μόλις, μπήκαμε σε ενα καλοκαίρι που θα είναι ιδιαίτερα δυνατό και σοκαριστικο, με επίκεντρο τον Ιούλιο. Ο Ήλιος εισέρχεται στον Καρκίνο πάντα σηματοδοτώντας το Θερινό Ηλιοστάσιο στο Βόρειο Ημισφαίριο και το Χειμερινό Ηλιοστάσιο στο Νότιο Ημισφαίριο. Η δυναμική τους ομως είναι σημαντική για να κατανοήσουμε γιατί ο κόσμος σε πολλά μέρη του πλανήτη γιορτάζει αυτά τα μεγάλα σημεία καμπής.

Τα σημεία Ηλιοστάσιου και Ισημερίας ευθυγραμμίζονται με τις Εισόδους του Ήλιου σε βασικά ζώδια που δηλώνουν τις 2 Ισημερίες και τα 2 Ηλιοστάσια. Τα 4 παγκόσμια σημεία, είναι οι 0 μοίρες του Κριού, Καρκίνου, Ζυγού και Αιγόκερω .

Με τον Ήλιο στο παγκόσμιο σημείο του Καρκίνου, γνωρίζουμε πως θα είναι οι επόμενοι 3 μήνες, ή ακόμα και 6 μήνες μέχρι το επόμενο σημείο καμπής. Η αλήθεια, είναι ομως ότι τα φεγγάρια του καλοκαιριού και ο χάρτης του ηλιοστασίου 2023, προειδοποιούν και σηματοδοτούν πολλά ανησυχητικά πράγματα.

Αυτός ο Ήλιος τετραγωνίζει την Ceres, και επιπλέον έχουμε το δύσκολο κουινκαξ προς τον Πλούτωνα,οπως εξήγησα στο προηγούμενό κείμενο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί όπως έλεγα το 2021-2022, που είχα ενημερώσει, αστρολογικά, για την δυσμένεια που ερχόταν αλλά και τον πληθωρισμό, καθώς η Ceres, είναι θεά των σιτηρών και της ανάπτυξης, της γεωργίας, η διατροφή, οι απλοί εργαζόμενοι, αλλά συμβολίζει επίσης το πνεύμα και την πρακτική δημοκρατία. Στην ουσία, αυτό που είδαμε είναι η άνοδος των τιμών στα τρόφιμα και γενικότερα του κόστους ζωής, των επιτοκίων και των τιμών ενέργειας.

Στις σχέσεις, η Ceres, συμβολίζει την ικανότητα των ανθρώπων να φροντίζουν ο ένας τον άλλον, με βάση τη βαθιά καλή θέληση ή την αληθινή αγάπη, κάτι που ακόμα και αυτό είναι δύσκολο σήμερα, καθώς μιλάμε για αλληλεγγύη, αυτή είναι ελάχιστη, παρα μόνο σε ανθρώπους που έχουν αυξημένη συνείδηση η’ όποτε θυμόμαστε.

Αυτό είναι ενα πολύ σοβαρό πρόβλημα στον κόσμο, ουτωσι άλλως, θα εκπλαγείτε απο το γεγονός, ότι ο μισός πληθυσμός του πλανήτη , τα 5 δις, σήμερα, στον 21ο αιώνα, δεν έχει πρόσβαση σε νερό, ρεύμα και αποχέτευση. Το κέρδος αυξάνεται, από τράπεζες και εταιρείες σε περιόδους κρίσης, γίνεται ακόμη πιο εμφανές, με τον Πλούτωνα πίσω στον Αιγόκερω. Μέχρι την επόμενη ισημερία στον Ζυγό, η Ceres, θα έχει απομακρυνθεί από αυτό το κομβικό σημείο και μπορεί να δούμε το αυξανόμενο κόστος ισως να μετριάζεται λογικά, κάπως αργότερα μέσα στο 2023.

Τον Ιούλιο, οι Δεσμοί, μετατοπίζονται στον Κριό/Ζυγό , καθώς ο Πλούτωνας θα τετραγωνίζει ταυτόχρονα, τους επόμενους μήνες καθώς και την ανάδρομη Αφροδίτη (στον Λέοντα) αναπροσαρμόζοντας, πιστεύω, την αξία των πάντων. Αν και η Ceres, τους επόμενους μήνες, θα διασχίζει τον 2,3 4 (κατα το Φθινόπωρο) που είναι σημαντικοί οίκοι για την οικονομία, μέχρι το καλοκαίρι του 2024 θα έχει φτάσει τον οίκο της Παρθένου, θα έχουν την ευκαρια να βρουν λύσεις, αν θέλουν.

Οι Δεσμοί, τονίζοντας θέματα οικονομίας και επιβίωσης, σημαίνει ότι οι ηγεσίες πρέπει να αναλάβουν την κάλυψη θεμελιωδών αναγκών επιβίωσης. Και οι μεν και οι δε, θα γίνουν περισσότερο διεκδικητικοί σε σχέση με το χρήμα, όπως επίσης τα έθνη, θα επιθυμούν να απεγκλωβιστούν και να συν- εξαρτώνται απο άλλους, όπως θα συμβαίνει και σε κάποιες συναισθηματικές σχέσεις. Τουλάχιστον, σε παγκόσμιο επίπεδο, το κλειδί είναι η ισορροπία και η αλληλεγγύη αλλά και λιγότερος εγωισμός. Βέβαια, δεν είναι εύκολο, γιατί αν ήταν, θα είχαμε κάνει πολύ καλυτέρα πράγματα, χωρίς να αντιμετωπίζουμε συνεχώς τα ίδια λάθη.

Όπως και τώρα, η Ευρώπη, ο άξονάς μας συμβουλεύει να παραδεχόμαστε την πραγματικότητα όσο αφορά την υλική σταθερότητα. Και καλα να μην την παραδέχεσαι σε μια προσωπική σχέση, αλλά σε κοσμικό επίπεδο, έχουν την ευθύνη δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ποιος νοιάζεται, όταν ο πολιτισμός δεν φτάνει ούτε στο μισό του πλανήτη. Υποστήριξη δεν υπάρχει, και οι αποφάσεις που παίρνονται είναι παρορμητικές.

Η σύνοδος Part of Fortune -Ceres στην αναιρετική μοίρα της Παρθένου, στον 2 οίκο, σημαίνει ότι κατα κάποιο τρόπο θα “πέσουν κεφάλια”(ηθικά ανεύθυνες ενέργειες με σοβαρές συνέπειες) αναγνωρίζοντας ότι οι κοσμικές συνθήκες είναι ασταθείς και δύσκολες. Πίσω απο αυτό το σχέδιο παιχνιδιού, η συμμόρφωση προκαλεί βύθιση, νεύρα και επιφανειακές κρίσεις, εξαιτίας κάποιων ενοχλητικών ανθρώπων που προκαλούν γεγονότα (πόλεμοι με γειτονικές χώρες). Η αλήθεια είναι, ότι πρέπει να μπορούμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας, σε συνθήκες χάους. Ωστόσο, ο τρίτος δεκανος της Παρθένου, απο την άλλη, προκαλεί ασθένειες και προβλήματα.

Ο Ερμής ευτυχώς, τριγωνίζει τον αστεροειδή Υγεία, στον Υδροχόο, που συμβολίζει το γεγονός ότι με το νερό που χύνει ξεπλένει και καθαρίζει τις αμαρτίες του κόσμου, όπως έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες, αλλά μην ξεχνάμε ότι συμβολίζει και το ίντερνετ. (Ιός στο διαδίκτυο, κυβερνοεπιθεσεις κτλ).

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η σύναξη αναιρετικών μοιρών στο πάνω μέρος του χάρτη του ηλιοστασίου, στους Διδύμους (ufo, drones, επικοινωνία, συμφωνίες, ανθρώπινα δικαιώματα). Υπάρχουν προειδοποιήσεις για καταστροφές που συνδέονται με το νερό (τσουναμι, καταιγίδες κτλ), αλλά μην ξεχνάμε και τον Κρόνο στους Ιχθεις σε ανάδρομη πορεία (ήδη συνέβη το περιστατικό στον Ατλαντικό Ωκεανό με την εξαφάνιση υποβρυχίου που είναι δύσκολο να πούμε ότι υπάρχει ελπίδα), όπως επίσης μέχρι στιγμής υπάρχουν πολλά περιστατικά με εμβολισμούς , ναυάγια, εκρήξεις κτλ.. θα υπάρξει ομως και τιμωρία, παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, κατάχρηση πόρων, ταλέντων ή πληροφοριών· γι αυτό να είστε προσεχτικοί με το διαδίκτυο.

Να γνωρίζετε ομως, ότι αυτή την χρονική περίοδο, σε κοσμικό επίπεδο είμαστε στην ίδια ευθυγράμμιση με τον άτυχο Τιτανικό.

Θα μου ήταν δύσκολο να παραβλέψω αυτή την σύναξη αναιρετικών μοιρών στους Διδύμους, στον έναστρο ουρανό, μέσα στον Ιούλιο, θα είμαστε μάρτυρες σοκαριστικων αποκαλύψεων και εξελίξεων, που αυξάνουν την συνείδηση αλλά και ηλιακών εκλάμψεων, καθώς επηρεαζόμαστε απο δυο διαφορετικούς άξονες Κρόνου/Πωσειδωνα αλλά και Δια/Ουρανού, όπου ο καθένας θα απελευθερώσει γεγονότα , με τον καιρό, απο του χρόνου και ύστερα με θέματα καταστροφής -ανάπτυξης-λύσης- συμφωνίες ανάμεσα σε κράτη- συσπείρωση -ενοποίηση -μπίζνες real estate, οι αξίες ακινήτων εκτοξεύονται, όμως μην ξεχνάμε ότι πρώτα θα αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη δυσκολία, όπως έγινε και με τον ίδιο κύκλο στον Β Παγκόσμιο πόλεμο.

Η Αφροδίτη θα βρίσκεται επίσης, στο μεσοδιάστημα Δία/Ουρανού, επομένως ενεργοποιεί τις 15° σταθερών ζωδίων. Μας δίνει ενα ισχυρό μήνυμα ότι η καρδιά είναι το κίνητρο σε όλες μας τις προσπάθειές μας για να δημιουργήσουμε νέες και καινοτόμες διαδρομές.

Εκτός απο την ανάδρομη πορεία των εξωτερικών πλανητών, και η Αφροδίτη θα ξεκινήσει τον ανάδρομο κύκλο της φέτος το καλοκαίρι, στις 28 μοίρες του Λέοντα, στον 11 οίκο. Μέχρι τις 7 Αυγούστου θα βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Πωσειδωνα/Πλουτωνα και Ουρανού/Πωσειδωνα. Ωστόσο, ισούνται και με τον Hades. Οι σχέσεις είναι παράξενες και επικίνδυνες απο κάθε άποψη, εξαρτάται σε τι είδους σχέση βρίσκεστε.

Καλό θα ήταν να μην διαλαλείτε πολύ με ποιον είστε, με ποιον τα έχετε κτλ – Προσοχή στις συναντήσεις με άγνωστα άτομα καθώς η Ουρανιαν προειδοποιεί – Συμπάθεια για το σκοτεινό – (υπάρχει έλξη προς τις σκοτεινές σχέσεις και το μυστήριο)- Αγάπη που σχετίζεται με τον άρρωστο – προσοχή στις γυναικολογικές δυσλειτουργίες – Μυστικά που σχετίζονται με την αγάπη – Διακρίσεις ή μειονεκτήματα – Ανησυχίες ή φόβοι που σχετίζονται με την αγάπη.

Σε θέματά έμπνευσης, τέχνης κτλ αυτό θα μπορούσε να εκφραστεί ως παράξενη τέχνη η’ εκκεντρικές εμπνεύσεις. Ο μυστικισμός, απο κάθε άποψη, είναι μια έντονη τάση.

Απο τις 3 Αυγούστου η Αφροδίτη θα τριγωνίζει Ουρανό/Πωσειδωνα και οι σχέσεις ισως είναι υπερβολικά ευαίσθητες, οι ερωτικές απολαύσεις θα αποκορυφωθούν, οι έρωτες που γεννιούνται τείνουν να είναι ιδιόμορφοι.

Ομως ισως είναι πολλά που θα μας αφυπνίσουν.

Απο τις 10 Αύγουστου στο μεσοδιάστημα Δια/Πλουτωνα και Δια/Πωσειδωνα η αναζήτηση καλοκαιρινών απολαύσεων θα είναι έντονη, θα μοιραστούμε αγαπη και συναισθήματα με άλλους, υπάρχει καλλιτεχνική δύναμη, κάποιοι θα επιδείξουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες, θα υπάρχει μια σχετική αισιοδοξία, τα ερωτικά όνειρα θα είναι έντονα, ποίηση, γράψιμο, διασκέδαση, φαντασία, μια ειδωλολατρική προδιάθεση.

Υπάρχει ομως ενα ιδιαίτερα σκληρό πέρασμα για την Αφροδίτη απο τις 18-22 Αυγούστου, στο μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλουτωνα και Κρόνου/Πωσειδωνα διότι αυτά ισοδυναμουνται με στέρησή, αποξένωση, με την μοναξιά, την πειθαρχία, με το τι πρέπει να κάνουμε η να γίνει, εμφανίζει εμπόδια και δυσκολίες, έλλειψη πρωτοβουλίας, αναστολές.

Το μεσοδιάστημα Κρόνου/Ουρανού μέχρι τα τέλη Αυγούστου, αποχαιρετισμοί και χωρισμοί θα είναι αναπόφευκτοι για κάποιους, οι σχέσεις τελειώνουν ξαφνικά και υπάρχει ένταση. Επηρεάζονται οι ερωτοφιλιες, οι σχέσεις απο το ιντερνέτ θέλουν προσοχή όπως και οι επαγγελματικές σχέσεις.

Η Αφροδίτη θα επιστρέψει ξανα σε ευθεία πορεία στις 4 Σεπτεμβρίου 2023 στις 12 μοίρες του Λέοντα, που σημαίνει προβληματισμό, αλαλ θα αποκτήσουμε μια μεγαλύτερη εικόνα των πράγματων. Ίσως τότε να ξέρουμε ότι μπορούμε να αντέξουμε την καταιγίδα που έρχεται η καθόλου.

Απάντηση