ΚΑΡΚΙΝΟΣ* ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ & ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ

στις

Το υδάτινο ζώδιο του Καρκίνου φτάνει με την κορύφωση του θερινού ηλιοστασίου, το ξεκίνημα του καλοκαιριού. Καθώς η παλίρροια αλλάζει, συγκροτούμε τον συναισθηματικό μας κόσμο περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Ο Καρκίνος είναι η Μητέρα, η Σελήνη είναι το προστατευτικό καβούρι και έτσι για να υποστηρίξουμε καλύτερα τις ενέργειες που αντιπροσωπεύει, ακουμπάμε στη φεγγαρόπετρα και φοράμε μαργαριτάρια. Τα μαργαριτάρια του ωκεανού και οι φεγγαροπετρες φοριούνται και χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό στην ανθρώπινη ιστορία, για να γίνουμε Ένα με την ενέργεια του. Γεννημένο στη θάλασσα, το μαργαριτάρι έχει την ικανότητα να μας βυθίζει στον βυθό και το μεγαλείο των μεγάλων νερών, που συμβολίζουν το συναισθηματικό μας  σώμα, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πέτρα ή κρύσταλλο.

Έχοντας μεγαλώσει μέσα από τη διαδικασία του ερεθίσματος, με το μαργαριτάρι, μας βοηθά να μάθουμε στην ζωή μας να πλατσουρίζουμε μέσα από τις προκλήσεις που συναντάμε στην ζωή και να αντιμετωπίζουμε τις ευαισθησίες μας, προκειμένου η ψυχή μας να εξελιχτεί. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η φεγγαρόπετρα είναι η δεύτερη φυσική πέτρα για τον Καρκίνο, γιατί βοηθάει κανείς να προσαρμοστεί εύκολα στις παλίρροιες των σεληνιακών κύκλων.

Το φυσικό σπίτι του Καρκίνου είναι η Σελήνη, και ως εκ τούτου νιώθει παρα πολύ άνετα όταν ευθυγραμμίζεται με ότι σχετίζεται με την σελήνη – συμπεριλαμβανομένων της ισχυρής διαίσθησης. Οι φεγγαροπετρες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της στον εαυτό τους και επίσης, δείχνουν το φως της εσωτερικής τους «μαγείας» προς τον έξω κόσμο, ανάλογα τους σεληνιακούς κύκλους .

Αν και περιγράφονται ως κυκλοθυμικοί, η αλήθεια είναι ότι διαισθάνονται τα πάντα, και μερικές φορές τους είναι δύσκολο να διαχωρίσουν τα δικά τους συναισθήματα από αυτά των άλλων. Το νερο άλλωστε είναι το κυρίαρχο στοιχείο τους, ενώ  επίσης είναι δύσκολο πολλές φορές να διασχίσουν τον  δικό τους ωκεανό συναισθημάτων. Με την φεγγαρόπετρα ο Καρκίνος γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του μεσα από τους σεληνιακούς κύκλους, επιλέγοντας τις καλύτερες ημέρες και εποχές για να βγει προς τα έξω η να μείνει προς τα μεσα, προστατεύοντας τον εαυτό τους. Τα μαργαριτάρια μπορούν να καταπραΰνουν την φύση του Καρκίνου ακόμα κι αν νιώθουν σαν να πνίγονται μερικές φορές .

Είναι σημαντικο γι αυτούς να θέλουν να διασφαλίσουν την προστασία των άλλων, να νιώθουν ασφαλής και να καλύπτονται οι ανάγκες τους. Έτσι λοιπόν, δίνουν, φροντίζουν και αγαπούν χωρίς τέλος.

Μαργαριτάρια και φεγγαροπετρες βοηθούν στο να θεραπεύσουν και να ισορροπήσουν αυτήν την υπερβολική τάση πολλές φορές. Είναι ψυχικά ευαίσθητοι και τα μαργαριτάρια και η φεγγαρόπετρα, η φύση του καρκίνου μπορεί να καλλιεργηθεί ή και να υποστηριχθεί έτσι ώστε να αναδείξει τη φύση του, αλλά αυτοί οι πολύτιμοι λίθοι είναι σημαντικοί για την υγεία όλων των όντων, ανεξαρτήτως ζωδίου. Η φεγγαρόπετρα ρυθμίζει την εισροή συναισθηματικών ρευμάτων και αναμνήσεων  στο σώμα επηρεάζοντας κατά τον ιδιο τρόπο και τα άλλα συστήματα του σώματος – πολύ κατάλληλο για την μνήμη του Καρκίνου αλλα και για την ιδια την μητρότητα. Θα μπορούσε να λειτουργήσει ως φύλακας για το σώμα. Το ιδιο ισχύει και για την πατρότητα, και μπορεί να βοηθήσει στο να ισορροπηθεί η θηλυκή και αρσενική ενέργεια στην φύση. Με αυτήν την ίδια λογική, τα μαργαριτάρια συνήθως φοριόντουσαν πάνω στην καρδιά καθώς καταπραΰνουν, μαλακώνουν και ανοίγουν την καρδιά του Καρκίνου, της Μητέρας, και βοηθούν στο να επιτρέψουν τη φροντίδα του εαυτού του αλλα και των άλλων.

Η φεγγαρόπετρα ειδικά ήταν γνωστή από τα Ρωμαϊκά χρονια, πίστευαν ότι σχηματίστηκε από το σεληνόφως και ότι έκρυβε μεσα της την δύναμη της θεάς Αρτέμιδος, και χάριζε νίκη, σοφία και υγεία σε όποιον την φορούσε. Οι Αιγύπτιοι την χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν το άσθμα και τις παθήσεις των πνευμόνων ενώ και οι Άραβες την έραβαν πάνω στα ρούχα τους για να αποκτήσουν γρήγορα παιδια. Αυξάνει τις παραψυχικες δυνάμεις και είναι φυλακτό στους ναυτικούς και τα θαλάσσια ταξίδια. Βοηθά στην αυπνία, ανακουφίζει από την βρογχίτιδα, τον πυρετοί, το εμφύσημά. Βοηθά στην αναπαραγωγή και βοηθά στο να διαλυθούν οι τοξίνες στο σώμα. Εξαιρετικός λίθος για την εγκυμοσύνη.

Αντίθετα, το μαργαριτάρι γνωρίζουμε ότι είναι η βασίλισσα των Ωκεανών! Αποτελεί σύμβολο αγνότητας, δύναμης, εξουσίας, πλούτου, ευτυχίας και αρετής. Από την αρχαιότητα, έχει μαγέψει τους πάντες. Κλασσικό και διαχρονικό από γενιά σε γενιά. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσουν τα μαργαριτάρια.

Απάντηση