ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ 2020-Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ

στις

 

Σχεδόν στη μέση του ταξιδιού της Μεγάλης Αρκάνας, ο Τρελός συναντά τον τροχό της τύχης. Σε αυτή την κάρτα βλέπουμε έναν περιστρεφόμενο τροχό που αντιπροσωπεύει τον τροχό της ζωής. Ο τροχός βρίσκεται σε συνεχή κίνηση. Σε κάθε γωνία της Κάρτας βλέπουμε τέσσερα φτερωτά πλάσματα που κάθονται πάνω στα σύννεφα. Τα πλάσματα αυτά έχουν κίτρινο χρώμα και το καθένα φαίνεται να διαβάζει από ένα βιβλίο.

Αυτά τα πλάσματα αντιπροσωπεύουν τα Τέσσερα Στοιχεία στην Ταρώ που συναντάμε στη Μικρή Αρκάνα. Ο Φτερωτός Άγγελος αντιπροσωπεύει τον αέρα, ο Αετός αντιπροσωπεύει το Νερό, ο Φτερωτός Ταύρος αντιπροσωπεύει τη Γη και το Φτερωτό Λιοντάρι αντιπροσωπεύει Φωτιά. Οι αριθμοί αυτοί συμβολίζουν τα τέσσερα σταθερά σημάδια του Ζωδιακού. Υδροχόος, Σκορπιός, Ταύρος και Λέων. Τα βιβλία που διαβάζουν περιέχουν γνώση όχι μόνο για το δικό τους στοιχείο αλλά και για τα άλλα Τρία.

Το κίτρινο χρώμα τους δείχνει ότι εργάζονται πνευματικά για να αφομοιώσουν αυτές τις πληροφορίες. Θα έχουν ήδη απορροφήσει πολλές γνώσεις σε αυτό το στάδιο και θα αναλύσουν το νόημά του και πώς θα πρέπει να εφαρμοστεί στη ζωή. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο του ταξιδιού δεν θα είχαν ακόμη προσόντα ή αρκετές εμπειρίες σε κάθε στοιχείο για να έχουν πλήρη κατανόηση ή εκτίμηση της εξουσίας τους. Ωστόσο, καταλαβαίνουν τώρα ότι για να είναι πλήρεις, και ολοκληρωμένοι πρέπει να βρουν τη σωστή ισορροπία και κατανόηση όχι μόνο του δικού τους στοιχείου, αλλά και του άλλου. Μόνο τότε θα έρθει η αληθινή φώτιση.

Αφού ολοκληρώσουν τα επιμέρους ταξίδια τους με όλες τις επιτυχίες τους και τις δόξες, τις δοκιμασίες, τα σκαμπανεβάσματα, τα κέρδη και τις απώλειες, τους αγαπημένους και αυτούς που χάθηκαν, θα καταλάβουν τελικά τα Μαθήματα που πρέπει να μάθουν σε κάθε Στοιχείο. Τότε πρέπει η τελική επιτυχία να επιτευχθεί.

Μια Σφίγγα κάθεται στην κορυφή του τροχού κρατώντας ένα σπαθί το οποίο είναι κεκλιμένο. Όπως και προηγουμένως σε προηγούμενες κάρτες, το ξίφος αντιπροσωπεύει σύγχυση στη σκέψη, έλλειψη σαφήνειας και τα πράγματα δεν είναι ευθεία προς τα εμπρός ή ότι υπάρχει κλίση σε αυτό που βλέπει, βιώνει ή αντιλαμβάνεται ο ανθρώπος. Η Σφίγγα είναι επιτηρητής της σοφίας του Τροχού και αυτό που αντιπροσωπεύει. Στη μία πλευρά του τροχού ένα φίδι γλιστρά προς τα κάτω. Αυτό το φίδι αντιπροσωπεύει, τον Θεό του σκότους, του θανάτου και της φθοράς. Όταν οι ενέργειες της γίνονται αισθητές, αισθανόμαστε χάος και έλλειψη ελέγχου στη ζωή μας, τίποτα δεν είναι σωστό ή τίποτα δεν λειτουργεί σωστά για μας.

Από την άλλη πλευρά, ένα κόκκινο σχήμα που απεικονίζει τον Anubis ακολουθεί την προς τα πάνω περιστροφή του τροχού. Ο Anubis είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση των ψυχών μετά το θάνατο στον κόσμο του πνεύματος, όπου τελικά αυτοι θα ξαναγεννηθούν στο φυσικό περιβάλλον. Το μάθημα που πρέπει να κατανοηθεί εδώ είναι ότι από την αποσύνθεση και το θάνατο η ζωή ξαναγεννιέται. Τελικά, αυτή η νέα ζωή θα αποσυντεθεί και θα πεθάνει για άλλη μια φορά πριν ξεκινήσει ξανά η διαδικασία επανακατοίκησης. Ο κύκλος είναι αέναος. Ο τροχός όμως δεν αντιπροσωπεύει μόνο τη σωματική ζωή αλλά κάθε πτυχή της ζωής. Ο τροχός μας διδάσκει το μάθημα της ανέγερσης – τίποτα δεν διαρκεί όμως για πάντα.

Η ζωή είναι σε συνεχή κίνηση και αυτό που βιώνουμε σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή, είναι, στη μεγάλη κλίμακα των πραγμάτων, όλα είναι φευγαλέα, και εμείς ακόμα. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να περιστρέφουμε τον Τροχό της Ζωής ανεξάρτητα από το πόσο θέλουμε μια συγκεκριμένη κατάσταση να παραμείνει άθικτη ή να παραμείνει όπως είναι. Το Σύμπαν δεν θα επιτρέψει τη μονιμότητα γι ‘αυτό μόνο οδηγεί σε στασιμότητα και έλλειψη πνευματικής ανάπτυξης. Για να κατανοήσουμε πραγματικά τα μαθήματα του Τροχού της Τύχης, πρέπει να βιώσουμε όχι μόνο την ανοδική στροφή του κύκλου αλλά και την καθοδική στροφή. Αυτό είναι τελικά που ενσαρκώνουμε. Τα πάντα αλλωστε είναι ενέργεια, και η ενέργεια ανακυκλώνεται και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε.

Ο Ηράκλειτος είναι γνωστός για την ιδέα της συνεχούς αλλαγής που διέπει ως νόμος το σύμπαν. Δική του είναι η φράση «Κανείς δεν μπορεί να μπει στο ίδιο ποτάμι δύο φορές». Πίστευε στο ότι ο κόσμος δημιουργείται από τη «φωτιά», την αντίθεση και τον πόλεμο μεταξύ των αντιθέτων, στο οποίο συμπληρώνει: «τα εναντιόδρομα έχουν ενιαία φορά – από τα αντίθετα γεννιέται η ωραιότερη αρμονία».

Ο κόσμος για τον Ηράκλειτο δεν είναι αποτέλεσμα δημιουργίας ή γένεσης, αλλά προϋπάρχει προαιώνια και περιγράφεται ως ζωντανή φωτιά, η οποία εναλλάξ δυναμώνει και εξασθενεί, χωρίς ποτέ να σβήνει εντελώς.

Το αείζωον πυρ διανύει μια κυκλική τροχιά κατά την οποία μεταλλάσσεται σε θάλασσα, κατόπιν σε γη, για να ακολουθήσει η αντίστροφη διαδικασία μεταλλαγής της γης σε θάλασσα και της θάλασσας σε φωτιά. Το πυρ του Ηρακλείτου είναι μια κοσμολογική σταθερά που κινείται και μεταμορφώνεται αέναα. Η διαρκής κίνηση και μεταβολή αποτελεί το θεμελιώδες χαρακτηριστικό της πραγματικότητας, το οποίο εξέφρασε ο φιλόσοφος με την εικόνα ενός ποταμού που παραμένει ίδιος, ενώ το νερό που κυλάει μέσα του αλλάζει διαρκώς.

Αντίθετα με τους οπαδούς του, τους αποκαλούμενους Ηρακλείτειους, ο φιλόσοφος μάλλον δεν πίστευε σε μια καθολική ροή και μεταβολή, αλλά επέμενε στη σύνδεση αυτής της μεταβολής με σταθερές παραμέτρους. Η παροιμιώδης φράση που χαρακτηρίζει τη φιλοσοφία του Ηρακλείτου:

Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ’ αυτό μένειν

Υπάρχει ένα πολύ βαθύτερο νόημα σε αυτή την καρτα γιατί μας διδάσκει μερικά σκληρά μαθήματα. Όσον αφορά τη Σφίγγα, δεν υπάρχει τύχη εδώ ή «Lady Luck», είτε είναι στην καθοδική ή ανοδική στροφή, είστε πλήρως υπεύθυνοι για τη θέση σας. Μην κατηγορείτε τους αλλους δείχνοντας τους με το δάκτυλο ή ότι η μοίρα ή οι θεοί σας φταίνε και σας καταριούνται. Έχετε έρθει εδώ από μόνοι σας και η Σφίγγα συμβουλεύει ότι εάν είστε έξυπνοι και σοφοί πρέπει να σταματήσετε και να είστε προσεκτικοί γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ωστόσο, ο τροχός είναι σε συνεχή κίνηση, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, θυμηθείτε ότι όλα περνούν, ο τροχός θα γυρίσει άλλη μια φορά και το τώρα θα γίνει σύντομα το παρελθόν.

Παραδοσιακά πιστεύεται ότι όταν ο τροχός της τύχης είναι όρθιος μια θετική αλλαγή στις περιστάσεις υποδεικνύεται. Πράγματι η Lady Luck φαίνεται να σας κλείνει το ματι. Συχνά αυτό που φαίνεται να είναι είτε καλό είτε κακή τύχη αποδεικνύεται ότι είναι απλώς το αντίθετο ή καταλύτης στο άλλο που εμπλέκεται. Μπορεί να χάσετε τη δουλειά σας και να πιστέψετε ότι η ζωή είναι τρομακτική και ότι δεν έχετε τύχη ούτε χρήματα. Στην πραγματικότητα, η ζωή φαίνεται να πάει απαίσια. Ωστόσο, τώρα που δεν έχετε δουλειά και χρόνο στα χέρια σας, μπορείτε να σκεφτείτε εάν ήσασταν ευχαριστημένοι στη δουλειά σας και εάν πληρωνόσασταν αρκετά για όλη την εμπειρία και τη σκληρή δουλειά σας.

Στη συνέχεια, αποφασίζετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση με τις τεράστιες γνώσεις σας και ένα χρόνο αργότερα θα ευημερήσετε και θα είστε πολύ χαρούμενοι ενώ η ζωή σας φαίνεται να πηγαίνει καλά. Σίγουρα λοιπόν, η καθοδική στροφή του τροχού δεν ήταν τόσο άσχημη τελικά και μάθατε πολλά από την εμπειρία σας. Τι γίνεται αν στη συνέχεια θα πρέπει να περάσετε κάθε ώρα της ζωής σας διατηρώντας την επιχείρησή σας, χωρίς κοινωνική ζωή. Ίσως η ανοδική στροφή του τροχού δεν ήταν καθόλου ευεργετική;

Αυτό που μας φέρνει ο τροχός της τύχης είναι η σοφία ώστε να κατανοήσουμε ότι οι συνθήκες μας αλλάζουν πάντα και ότι ό, τι ξεκίνησε να εμφανίζεται κακό ή αρνητικό καθώς ο τροχός πηγαίνει στην καθοδική του πορεία μπορεί να μην είναι τόσο άσχημα. Να θυμάστε ότι σε αυτό το στάδιο, ο τροχός δεν έχει να πάει πουθενά αλλά ξανά εμφανίζεται να και παλι θετικος προς στην ανοδική στροφή του τροχού οπου θα μειωθεί η ταχύτητα του και τελικά ή θα διαλυθεί καθώς ο τροχός φτάνει στην κορυφή της ανοδικής του στροφής.

Στη ζωή υπάρχει αυτό που λέμε πολλές φορές “ κάθε πράγμα στην ωρα του!”. Είναι καιρός για να ζήσεις, καιρός για να αγαπήσεις , για να δουλέψεις, καιρός για να παίξεις, καιρός για να ξεκουραστείς, να είσαι ευτυχισμένος, για να είσαι λυπημένος, για να κερδίσεις, ωρα να χάσεις, να είσαι νέος, να πεθάνεις. Με τον καιρο, οι τέσσερις φτερωτές φιγούρες θα φτάσουν στην τελική κάρτα ή σημείο στο ταξίδι τους, οπου η καρτα “Ο Κόσμος”, θα έχουν απορροφήσει την έννοια αυτού του γεγονότος και έτσι δεν θα είστε τόσο απογοητευμένοι με αυτά που φέρνει ο Τροχός. Θα έχετε τότε μια πιο βαθιά πνευματική κατανόηση των αλλαγών που έχετε βιώσει στη ζωή σας.

Ο τροχός της τύχης μας διδάσκει να γνωρίζουμε τις σημερινές μας συνθήκες και να παρατηρούμε διάφορα μοτίβα στη ζωή μας, κύκλους όταν τα πράγματα πανε είτε καλά είτε κακά για εμάς γιατί υπάρχουν μαθήματα που πρέπει να μάθουμε. Εάν δεν θέλουμε αυτά τα μοτίβα να συνεχίσουν να επαναλαμβάνονται, τότε θα πρέπει να γνωρίζουμε πώς ξεκίνησαν στην πρώτη θέση και αυτό είναι ακριβώς που τα τέσσερα φτερωτά στοιχεία σε κάθε γωνία μαθαίνουν από τα βιβλία τους. Ο τροχός της τύχης μας διδάσκει το Κάρμα, την Αιτία και το Αποτέλεσμα στις ζωές μας.

Ο Τροχός της Τύχης αντιπροσωπεύει πάντα το γεγονός ότι όλα έχουν κυκλική φύση είτε είναι οι τέσσερις εποχές, οι παλίρροιες, οι καλές στιγμές / κακές στιγμές, οι επέτειοι, η γέννηση / η ανάπτυξη / ο θάνατος / η αναγέννηση, οι αρχές / μέση / τέλος. Ο Τροχός της Τύχης έχει τον αριθμό Δέκα και αν κοιτάξετε στην αριθμολογία το 10 είναι 1 + 0 = 1. Έτσι, το 10 συνδέεται με την ολοκλήρωση και τα τελειώματα και το 1 για τις αρχές ταυτόχρονα δηλαδή (θάνατος / γέννηση).

Όταν ο τροχός της τύχης εμφανίζεται σε ορθός, δείχνει έντονα μια θετική αλλαγή στις περιστάσεις. Η ζωή σας πηγαίνει καλά σε αυτό το στάδιο και υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη και αφθονία γύρω σας. Είναι ένας καλός υπαινιγμός για την έναρξη μιας επιχείρησης ή για να πάρετε κάποια μικρά ρίσκα. Μπορεί να βρίσκεστε στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή ή να έχετε μια πιθανή συνάντηση με κάποιον που μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να πάρετε την κατάλληλη κατεύθυνση. Πολλή κοινωνικοποίηση και έντονη δραστηριότητα και κινητικότητα. Μπορεί ακόμη και να έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε γνωστούς ανθρώπους ή διασημότητες. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να σας διδάξουν πολλά αν είστε έτοιμοι να ακούσετε.

Είναι σημαντικό να μην είσαι πολύ επιδεικτικοί ή πολύ περήφανοι για τον εαυτό σας, υπό την ευεργετική επιρροή του Τροχού διότι θα πρέπει να θυμάστε ότι η υπερηφάνεια έρχεται πριν από μια πτώση και όταν ο τροχός κατευθυνθεί προς τα κάτω, ίσως να το μετανιώσετε και να αισθανθείτε ανόητοι. Αντ ‘αυτού, να είστε ευγνώμων που είστε στην ανοδική στροφή, μάθετε από αυτό και να αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Μην είστε απερίσκεπτοι κάτω από αυτή την επιρροή και πιστεύετε ότι είστε αθάνατοι, άθικτοι ή αλάνθαστοι. Εάν τα χρήματα έχουν αρχίσει να εισρεύσουν και οι εργασίες ή οι παραγγελίες εργασίας αυξάνονται, φροντίστε να βάζετε κάποια χρήματα στην ακρη για να υπάρχει μια βροχερή μέρα όχι πολύ μακριά στο μέλλον.

Η ζωή μπορεί να έχει επιταχυνθεί. Η αλλαγή μπορεί να είναι ξαφνική και συναρπαστική. Πολλά μέρη σας προσκαλούν να τα γνωρίσετε, πράγματα που πρέπει να κάνετε, πάρτυ και συναντήσεις και άτομα που θα φωνάζουν για να συναντήσετε. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι οποιαδήποτε σχέση βελτιώνεται ή αλλάζει προς το καλύτερο ή οι ευκαιρίες για να κάνετε μια σχέση έχουν αυξηθεί ξαφνικά. Ξαφνικά ολοι σας αγαπούν και αισθάνεστε πραγματικά καλά για τον εαυτό σας. Πάρτε το χρόνο σας για να απολαύσετε αυτή την περίοδο γιατί υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθετε για τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας. Η αυτοεκτίμηση αυξάνεται.

Ίσως αρχίζετε να γνωρίζετε τα πρότυπα και τους κύκλους στη ζωή σας και να βρείτε κατανόηση γιατί τα πράγματα είναι όπως είναι. Ο τροχός της τύχης δείχνει επίσης τις προηγούμενες ζωές και το κάρμα τους που επηρεάζουν την τρέχουσα ζωή σας.

Απάντηση