ΚΟΜΗΤΗΣ NEOWISE-ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

στις

Ο κομήτης NEOWISE είναι ένας από τους πιο λαμπρούς κομήτες για πάνω από 20 χρόνια και ένας από τους λίγους κομήτες που είναι ορατοί με γυμνό μάτι. Ανακαλύφθηκε χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο NEOWISE στις 27 Μαρτίου 2020. Οι κομήτες πάντα ενέπνεαν το δέος και τον φόβο. Βλέποντας ότι πάντα μετέφεραν μηνύματα από τον σύμπαν, έχουν επίσης εμπνεύσει προβλέψεις για πόλεμο και λιμό από τα αρχαία χρόνια. Το 1997, 39 μέλη της θρησκευτικής ομάδας UFO Heaven’s Gate πέθαναν σε μια μαζική τελετουργία για να φτάσουν σε αυτό που πίστευαν ότι ήταν ένα εξωγήινο διαστημικό σκάφος μετά τον Κομήτη Hale – Bopp.

Οι πρόσφατοι κομήτες που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα φαίνονται πολλά υποσχόμενοι, αλλά κατέληξαν να ξεθωριάζουν κάθε φορά που πλησίασαν τον Ήλιο, όπως ο κομήτης «Doomsday» το 2011. Το 2013, ο «κομήτης του αιώνα», ο ISON, υποτίθεται ότι ήταν πιο φωτεινός από τη Σελήνη, αλλά επίσης διαλύθηκε και δεν ακολούθησαν κατακλυσμοί. Αλλά σύμφωνα με το Space.com, «Τα πρώτα σχόλια είναι τα εξής: Ο κομήτης NEOWISE είναι επιτυχία!» Και η NASA είπε ότι αυτός ο εισβολέας στο ηλιακό σύστημα μπορεί να γίνει πολύ γνωστός ως ο Μεγάλος Κομήτης του 2020. “

Ο κομήτης NEOWISE θα είναι ορατός στο βόρειο ημισφαίριο για ολόκληρο τον Ιούλιο του 2020. Η καλύτερη περίοδος για να τον δούμε είναι μεταξύ 14 έως 19 Ιουλίου, πολύ κοντά στην νέα σελήνη, πριν από την ανατολή και μετά το ηλιοβασίλεμα.

Ο Vivian Robson λέει ότι τα αποτελέσματα των κομητών «φαίνεται να ασκούνται μέσω του αστερισμού στον οποίο εμφανίζονται, καθώς και μέσω του ζωδιακού σημείου και του βαθμού στον οποίο αντιστοιχεί η θέση τους. Λέγεται ότι προκαλούν υπερβολική θερμότητα, λοιμό, στειρότητα της γης, θανατο, ξηρασιες, πολέμους και αλλαγές στα βασίλεια, τους ανέμους, τους σεισμούς και τις πλημμύρες, και αποδίδονται στους πλανήτες ανάλογα με τα χρώματα τους.

Σύμφωνα με τον Jonathan Flanery, τα «επακόλουθα τους πιθανότατα διαρκούν κατά το 1/8 της περιόδου που εμφανίζονται .Η εμφάνισή τους επιβεβαιώθηκε από διαταραχές που εμφανίστηκαν σε ανθρώπους, τα ζώα και τον καιρό. Συνήθως τα αποτελέσματα τους είναι αρνητικά. Συχνά προήγαγαν την άνοδο η την πτώση ενός βασιλέα. Αυτός θα μπορούσε να είναι ηγέτης, πολεμιστής κτλ.. αλλά μπορεί, ανάλογα με τη θέση του κομήτη, να δείξει επίσης και έναν θρησκευτικό ηγέτη, μεταρρυθμιστή ή σπουδαίο έμπορο στις μέρες μας.

Το μήνυμα δεν παραδίδεται έως ότου ο κομήτης κάνει την πλησιέστερη προσέγγισή του στον Ήλιο όπου το μήνυμα εξομοιώνεται στο σύστημα. Αυτές οι νέες πληροφορίες βγαίνουν στο περιήλιο. Το περιήλιο είναι το ευαίσθητο σημείο που πρέπει να προσέχουμε κατά τη διάρκεια της επιρροής του κομήτη, καθώς αυτό είναι το μήνυμα. Το μήνυμα αυτό μεταφέρει εμπορικές και πολιτικές ρυθμίσεις που θα συμβούν και σχηματίζει συμμαχίες σε νέα μοτίβα – δημιουργεί νέες συνδέσεις. Όταν η περιοχή του περιήλιου μεταφέρεται από τον Άρη ή τον Ήλιο, τα αποτελέσματα είναι αρκετά σοβαρά, καθώς οι όποιες ρυθμίσεις αλλάζουν ριζικά.

Οι κομήτες σηματοδοτούν την εκ νέου ευθυγράμμιση των εμπορικών, οικονομικών και πολιτικών ρυθμίσεων με μια αρχική διαταραχή του συστήματος. Αργότερα, μετά την ανάφλεξη, δηλαδή η διέλευση από τον Ήλιο ή τον Άρη, οι νικητές και οι ηττημένοι γίνονται εμφανείς. Ακόμα κι έτσι, οι επιπτώσεις μπορεί να παραμείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα με το περιήλιο ως ευαίσθητο σημείο για πολλά χρόνια, μερικές φορές αιώνες. “

Ο κομήτης NEOWISE απέναντι από τον Κρόνο σημαίνει περιορισμό, συστολή, καθυστερήσεις, όρια, απομόνωση, ανησυχία, κατάθλιψη, εμπορικές απώλειες, ανεργία, αναπηρία και φτώχεια, πτώση. Πιέζει τις κυβερνήσεις, τους ηγέτες και τις εταιρείες. Αναγκάζει να είμαστε πιο υπεύθυνοι, υπομονετικοί, πρακτικοί, φειδωλοί, πιστοί, σεβαστοί στην παράδοση και επίσης να φροντίζουμε τους ηλικιωμένους.

Η άφιξη αυτού του κομήτη συνέπεσε με μια μεγάλη αναταραχή για την ανθρωπότητα και τους μεγαλύτερους περιορισμούς για γενιές με την πανδημία κοραναϊού (η άφιξη του αναγγέλθηκε στις 11 Μαρτίου). Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς από μια αντίθεση προς στον Κρόνο: φόβος, θάνατος, ταλαιπωρία, ανεργία, φτώχεια, γεωπολιτικές αλλαγές και πιθανότατα λιμός. Στις 27 Μαρτίου, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε την Κίνα και την Ιταλία και ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 1.500.

Η αντίθεση προς στον Άρη προσθέτει έγερση, κακία, σκληρότητα, βία, εγχειρήσεις, πυρετούς, ταραχές και κίνδυνο πολέμου. Ασκεί μεγαλύτερη πίεση στα σώματα ασφάλειας, στην αστυνομία, και τον στρατό. Σας παροτρύνει όμως να είστε δυνατοί, γενναίοι και να χρησιμοποιήσετε την πρωτοβουλία σας και να ηγηθείτε.

Το τετράγωνο προς τον Ουρανό φέρνει μεγάλη αναστάτωση από ριζικές αλλαγές και απροσδόκητα γεγονότα, άγχος, νευρικότητα, ατυχήματα και επανάσταση.

Θυμηθείτε ότι ο Ρόμπσον είπε ότι τα αποτελέσματα των κομητών «φαίνεται να ασκούνται μέσω του αστερισμού στον οποίο εμφανίζονται, και επίσης μέσω του ζωδιακού σημείου και του βαθμού στον οποίο αντιστοιχεί η θέση τους».

Ο αστερισμός

Η εικόνα από το Sky Live δείχνει ότι ο κομήτης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον αστερισμό Puppis, δηλαδή, “Η Πρύμνη ή Πρύμνα”. Η ονομασία σημαίνει την πρύμνη του πλοίου, της Αργούς (Argo Navis), του μεγάλου αρχαίου αστερισμού που τεμαχίσθηκε και έδωσε τους σημερινούς αστερισμούς Πρύμνα, Τρόπιδα, Ιστία και Πυξίδα. Ο αστερισμός Argo λέγεται ότι δίνει ευημερία στο εμπόριο και τα ταξίδια, και δύναμη του νου και του πνεύματος, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι συνοδεύει και περιπτώσεις πνιγμού. Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, τα φωτεινά αστέρια είναι όπως ο Κρόνος και ο Δίας (οι αξιοπρεπείς, ευσεβείς, οι συντηρητικοί, κεκτημένοι, συγκρατημένοι.)

Το ζώδιο

Η επιρροή των κομητών στο ζώδιο του Λέοντα: Καταστροφή από άγρια θηρία και παράσιτα, προβλήματα στην αριστοκρατία, πόλεμος προς το τέλος του έτους, ειδικά στην ανατολή, και ασθένειες που επηρεάζουν τα μάτια. Εάν στα ανατολικά, καταιγίδες και ξηρασία; εάν στα δυτικά, ασθένεια και κίνδυνος τρέλας στα σκυλιά. (Ο κομήτης Neowise φαίνεται στα ανατολικά.)

Τα αστέρια

“Οι κομήτες μεγάλης διάρκειας με περιόδους άνω των 200 ετών προέρχονται από το Νέφος του Όορτ όπου αυτοί φέρνουν μηνύματα και διατάγματα από τα σταθερά αστέρια.” Το Νέφος του Όορτ είναι μια υποθετική σφαιρική περιοχή του εξωτερικού ηλιακού συστήματος. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50.000 AU από τον Ήλιο, χίλιες φορές πιο μακριά από τον Πλούτωνα ή περίπου ένα έτος φωτός. Η απόσταση αυτή τοποθετεί το Νέφος του Όορτ περίπου στο ένα τέταρτο της απόστασης από τον Εγγύτατο του Κενταύρου, το κοντινότερο δηλ. ως προς τον Ήλιο αστέρι.

Τα αντικείμενα του Νέφους του Όορτ αποτελούνται κυρίως από πάγους νερού, αμμωνίας, και μεθανίου. Πιστεύεται ότι το Νέφος του Όορτ είναι η πηγή όλων των κομητών που εισέρχονται στο Ηλιακό σύστημα[2]. Μόλις τέσσερα αντικείμενα που έχουν ανακαλυφθεί πιθανολογείται ότι ανήκουν στο Νέφος του Όορτ, τα 90377 Σέντνα, 2000 CR105, 2006 SQ372, και 2008 KV42.

Η αρχική ιδέα ανήκει στον Εσθονό αστρονόμο Ερνστ Έπικ (Ernst Julius Öpik), που το 1932 υποστήριξε ότι οι κομήτες προέρχονται από ένα νέφος στις εξωτερικές περιοχές του Ηλιακού Συστήματος. Η ιδέα αυτή επανεισάχθηκε το 1950 από τον Ολλανδό αστρονόμο Γιαν Όορτ (Jan Hendrick Oort)

Τα αντικείμενα του Νέφους του Oort εικάζεται ότι δημιουργήθηκαν μαζί με τους πλανήτες και τα υπόλοιπα σώματα του ηλιακού μας συστήματος, πριν από περίπου 4.6 δισεκατομμύρια χρόνια. Η βαρυτική τους αλληλεπίδραση όμως κυρίως με τους μεγάλους πλανήτες άλλαξε τις τροχιές τους και τα εξακόντισε έξω από το ηλιακό σύστημα, θέτοντάς τα σε ελλειπτικές ή παραβολικές τροχιές. Αλληλεπιδράσεις με τα βαρυτικά πεδία άλλων αστεριών (που παίζουν ρόλο σε τέτοιες αποστάσεις) έδωσαν στο Νέφος του Oort τη σφαιρική κατανομή του.

Τον Ιούνιο του 2010, ο Χάρολντ Λέβισον (Harold F. Levison) μαζί με τους συνεργάτες του πρότειναν, βασισμένοι σε προσομοιώσεις, ότι ο Ήλιος “παρέσυρε κομήτες από άλλα αστέρια κατά τη γέννησή του”. Τα αποτελέσματα αυτά υπονοούν ότι “ένα σημαντικό ποσοστό των κομητών του Νέφους του Όορτ, ενδεχομένως μεγαλύτερο από 90%, προέρχεται από άλλα αστέρια”

Ο κομήτης NEOWISE έχει τροχιακή περίοδο 6.766 ετών. Η παρακάτω λίστα δείχνει τα σταθερά αστέρια που συνδέονται με τον κομήτη NEOWISE κατά την ανακάλυψή του:

29 ♋ 48 – η Canis Majoris

00 ♌ 34 – π Puppis

00 ♌ 35 – η Ursae Minoris

01 ♌ 06 – 23 Ursae Majoris

01 ♌ 16 – Κομήτης NEOWISE

03 ♌ 04 – ι Canis Majoris

Ο Ursae Majoris (0 ° 10 ′) ονομάζεται Alhaud IV, από την αραβική λέξη Al-Haud, που σημαίνει «η λίμνη». Ο αστερισμός Ursa Major, η Μεγάλη άρκτος λέγεται ότι έχει μια ήσυχη, συνετή, ύποπτη, δύσπιστη, αυτοελεγχόμενη, υπομονετική φύση, αλλά ένα άβολο πνεύμα και μεγάλο θυμό και εκδίκηση όταν ξεσηκώνονται. Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, η Ursa Major μοιάζει με τον Άρη (βίαιος θάνατος, απόλυτη καταστροφή από ανοησία ή υπερηφάνεια.) Αστρολογικά και οι δύο αρκούδες φέρεται να διατηρούν μια κακή επιρροή. Είναι ιδιαίτερα επιζήμιες όσον αφορά τις υποθέσεις των εθνών και των βασιλέων.

Eta Ursae Minoris (0 ° 41 ′): Ο αστερισμός Ursa Minor η μικρή άρκτος λέγεται ότι δίνει αδιαφορία και αυτοσχεδιασμό του πνεύματος και ότι οδηγεί σε πολλά προβλήματα.

Το Pi Puppis (0 ° 42 ′) έχει το παραδοσιακό όνομα Ahadi, το οποίο «δίνει πολλές υποσχέσεις».

Υπάρχουν επίσης σημαντικά σταθερά αστέρια που συνδέουν τους πλανήτες στον χάρτη ανακάλυψης:

Το χρώμα

Ο Robson είπε ότι οι κομήτες αποδίδονται στους πλανήτες ανάλογα με τα χρώματα τους. Οι πρόσφατες εικόνες του κομήτη NEOWISE δείχνουν ότι είναι κυρίως χρυσό πορτοκαλί χρώμα. Στην πραγματικότητα έχει πολλά διαφορετικά χρώματα που προέρχονται από τον πυρήνα και τις δύο ουρές του.

Το χρώμα της πρώτης ουράς είναι φούξια και φτιαγμένο από αέριο και ιόντα. η δεύτερη δίδυμη ουρά είναι ένα χρυσό χρώμα και φτιαγμένο από σκόνη. “

Ο πυρήνας έλαμπε σε λαμπερό κίτρινο, η ουρά μια λεπτή σκιά από πορτοκαλί χρώμα. Ο κομήτης αναπτύσσει επίσης μια πιο αμυδρή ουρά ιόντων σε μπλε από το φθορίζον μονοξείδιο του άνθρακα.

Χρυσά, πορτοκαλί και κίτρινα χρώματα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στον Ήλιο, την Αφροδίτη και τον Δία: «Αυτά είναι φύσεως Δία, σημαίνει αφθονία καλαμποκιού και φρούτων. Ήλιος, πανούκλα, ασθένεια και θάνατος των βασιλιάδων ενώ η Αφροδίτη, ξηρασία και προβλήματα στους βασιλιάδες και τις γυναίκες »

Το περιήλιο του Κομήτη NEOWISE

Ο κομήτης έκανε την πιο κοντινή του προσέγγιση προς στον Ήλιο (περιήλιο) στις 3 Ιουλίου 2020, στις 16:21 UT. Αυτό τοποθετεί τον κομήτη στις 29 ° 54 ′ Δίδυμων. Περισσότερες προβλέψεις κομήτη NEOWISE μπορούν να ερμηνευθούν από τη θέση του περιήλιου (X) στον παρακάτω πίνακα.

Ο κομήτης είναι σε όψη κουινκαξ προς τον Κρόνο. Έτσι, όπως η ηλιακή έκλειψη της 21ης ​​Ιουνίου είναι σε σύνοδο, προκαλεί μια ανισορροπία μεταξύ της προσωπικής ελευθερίας και της ευθύνης, μεταξύ της έκφρασης και του περιορισμού.

Απαιτείται μια υπομονετική, προσεκτική και υπεύθυνη στάση. Ωστόσο, απαιτείται ευελιξία και ανοιχτόμυαλο καθώς προσαρμόζεστε σε αλλαγές στο επίπεδο των περιορισμών ως απάντηση στην πανδημία του κοροναϊού. Η έκλειψη θα πρέπει να ενισχύσει τα αποτελέσματα του κομήτη.

Η παρακάτω λίστα δείχνει δύο σημαντικά σταθερά αστέρια που επηρεάζουν τον κομήτη.

29 ♊ 02 – α Orionis, Betelguese

29 ♊ 08 – Βόρειος κόμβος

29 ♊ 54 – Κομήτης NEOWISE Perihelion

00 ♋ 11 – β Aurigae, Mekalinan

00 ♋ 21 – 21 Ιουνίου Solar Eclipse

00 ♋ 52 – μ Orionis

Το σταθερό αστέρι Mekalinan δίνει μεγάλη πρωτοβουλία, υψηλή επιχειρηματικότητα και ενθουσιασμό. Ωστόσο, απαιτείται προσοχή, να είμαστε αντικειμενικοί και σκεφτόμαστε καλά λόγω παρορμητικής, απερίσκεπτης, μαχητικής και καταστροφικής φύσης. Μπορεί να προκαλέσει καταστροφή, ντροπή και βίαιο θάνατο λόγω υπερβολικής αναζήτησης της ευχαρίστησης. Μόνο όταν είναι πραγματικά σε καλή όψη, αυτό το σταθερό αστέρι βαθμολογείται ως θετικό. Σε κακή θέση, αυτό το αστέρι είναι πιο άχρηστο.

Το σταθερό αστέρι Betelgeuse δίνει πολεμική τιμή, προτίμηση και πλούτο. Ο πόλεμος και η δολοφονία πραγματοποιούνται από την Betelgeuse.

Όταν ο Ήλιος ή ο Άρης διέρχονται από τη θέση του περιήλιου, τα αποτελέσματα του κομήτη θα είναι αρκετά σοβαρά. Ο επόμενος Άρης διέρχεται στις 29 ° 54 ′ Δίδυμων στις 9 Απριλίου 2021, ακολουθούμενος από τον Ήλιο στις 12 Ιουνίου 2021.

Η πλησιέστερη προσέγγιση του κομήτη NEOWISE στη Γη θα συμβεί στις 23 Ιουλίου 2020, 01:14 UT. Θα βρίσκεται στον αστερισμό της Ursa Major, στους 20 ° 34 ′ Λέοντα.

Neowise σημαίνει κυριολεκτικά η Νέα Σοφία, υποδηλώνοντας ότι αυτό ειναι που χρειαζόταμαστε με την τρέχουσα παγκόσμια κρίση. Η επιστροφή στην παλιά μας ζωή σαν να μην είχε συμβεί τίποτα δεν είναι σίγουρα μια σοφή κίνηση. Έτσι, το να είμαστε οι ιδιοι σοφοτεροι είναι η πρώτη μας ένδειξη.Στην πραγματικότητα, τα χρώματα του σημαινουν αρμονία, ισορροπία, πνευματική ανάπτυξη και υψηλότερες ηθικες ιδιοτήτες.Παραδοσιακά, ένας κομήτης σε πινακίδα νερού είναι ένας πιθανός δείκτης για καταιγίδες και τσουνάμι,κυριως μετα την εναρξη του θερινου ηλιοστασιου με την εκελιψη στον Καρκινο.

Με μια πιο θετική έννοια, φαίνεται ότι ζητείται από την ανθρωπότητα να αναπτύξει μια νέα μορφή σοφίας σχετικά με τις ενεργειες και ιδιοτητες του Καρκινου.Αυτές είναι δυνάμεις ανατροφής, φροντίδας, δυνάμεις της μητέρας γης. Είναι επίσης δυνάμεις του υλισμού, το κυρίαρχο πνευματικό ρεύμα που μας παίρνει όλο και περισσότερο μακριά από μια ουσιαστική ύπαρξη. Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να ξεκινήσουμε μια διαδικασία για να μετασχηματίσουμε τις δυνάμεις του υλισμού και να απομακρυνθούμε από αυτές.Η φύση είναι η αντανάκλαση της ίδιας της Σοφίας, και μόνο εάν η ανθρωπότητα πρόκειται να αναπτύξει μια νέα μορφή σοφίας, τοτε θα είμαστε σε θέση να επανασυνδεθούμε με αυτήν την χαμένη Εδέμ, το αρχέτυπο του Κήπου, που δεν είναι παρά ο καθρέφτης της ανθρώπινης ψυχής.

Απάντηση