ΚΡΙΟΣ* ΑΙΜΑΤΙΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

στις

Κατά την επιστροφή της Ανοιξης στο Βόρειο Ημισφαίριο, ο Κριός κάθεται στην αρχή του Ζωδιακού, ως αυθεντικός αντιπροσωπος της έναρξης κάτι καινούργιου. Οι πέτρες που υποστηρίζουν την ενέργεια αυτού του ζωδίου βοηθούν να εκτελεσει το έργο του, καθώς ο αιματιτης συνδεεται με το θάρρος και το διαμάντι όχι μόνο φέρνει σαφήνεια, αλλά εμπνέει την εφευρετικότητα. Αυτοί οι δύο κρύσταλλοι μαζι ευλογούν την φυση του Κριού, ή κάποιον που επιθυμεί να ευθυγραμμιστεί με την φλογερή φύση του, ωστε να είναι πιο τολμηρός και γενναίος μπροστά στις προκλήσεις.

Ο Κριός συχνά κατηγορείται ότι είναι εγωιστής. Ως το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού, υποδηλώνει την ατομικότητα και αντιπροσωπεύει την αρχική συνειδητοποίηση του Εαυτού. Κάποιοι θα έλεγαν ότι είναι η παιδική φύση του που δεν έχει ακόμα αναπτύξει την αίσθηση της κοινότητας ή της ανώτερης εξουσίας, αν και χωρίς τη φωτιά του Κριού, τίποτα δεν θα ξεκινούσε και δεν θα υπήρξε περαιτέρω επίγνωση. Είναι ο εμπνευστής και ο σπόρος της δημιουργίας. Οι πέτρες που αντιπροσωπεύουν και στηρίζουν τον Κριό αντικατοπτρίζουν αυτήν την αρχική φλόγα.

Το διαμάντι, που είναι η πέτρα όλων των λίθων, το πιο σκληρό υλικό από όλους τους πολύτιμους λίθους, ικανό να διαθλάσει όλα τα χρώματα μέσα στις πτυχές του, είναι το τέλειο παράδειγμα για το τι μπορεί πραγματικά να είναι ο Κριός. Γιατί στην αρχή κάθε έργου, συμπεριλαμβανομένης βεβαια της εξέλιξης της συνείδησης ενός ατόμου, πρέπει να υπάρχει σκληρότητα αλλα επισης και προθυμία να προχωρήσουμε και να είναι κάποιος αρραγής.

Το μυαλό του Κριού περιέχει ενα φάσμα από όλα τα «χρώματα» για το τι πρόκειται να έρθει και είναι αποφασισμένος να θέσει τα πράγματα σε κίνηση. Ο αιματιτης, συχνά ονομάζεται πέτρα των μαρτύρων, καθώς κάποτε πίστευαν ότι απορρόφησε το αίμα του Χριστού για τις μοναδικές κόκκινες κηλίδες που περιέχει. Η εναλλακτικη του ονομασια ειναι “Ηλιοτρόπιο” (από τον ελληνικό ἥλιος, hḗlios “Sun”, τρέπειν, trépein “to turn”), το οποίο είναι επίσης γνωστό ως «bloodstone», είναι ένα κρυπτοκρυσταλλικό μίγμα χαλαζία που εμφανίζεται κυρίως ως λάσπη (αδιαφανές) ή μερικές φορές ως χαλκηδόνιος λίθος (ημιδιαφανές). Το «κλασσικό» αίμα είναι αδιαφανές πράσινο πολύτιμος λίθος με κόκκινες εγκλείσεις αιματίτη. Το όνομα ηλιοτρόπιο προέρχεται από διάφορες αρχαίες έννοιες για τον τρόπο με τον οποίο το ορυκτό αντανακλά το φως.

Το ηλιοτρόπιο ονομάστηκε «πέτρα της Βαβυλώνας» από τον Albertus Magnus και αναφέρθηκε σε διάφορες μαγικές ιδιότητες, οι οποίες του αποδόθηκαν από την Ύστερη Αρχαιότητα. Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος (1ος αιώνας) ανέφερε αρχικά ότι οι μάγοι το χρησιμοποίησαν ως πέτρα για να γινονται αόρατοι. Ο Damigeron (4ος αιώνας) έγραψε για τα χωράφια του ότι προκαλεί βροχή, η έκλειψη ηλίου και την ιδιαίτερη αρετή του στην μαντεία και τη διατήρηση της υγείας και της νεανικης του φύσης. Οι Αρχαίοι ρωμαϊκοί στρατιώτες πίστευαν ότι η πέτρα είχε την ικανότητα να επιβραδύνει την αιμορραγία και την φορούσαν για τον λόγο αυτό.

Μια δεισιδαιμονία στην Ινδία υποστηρίζει επισης ότι μπορεί κανείς να επιβραδύνει την αιμορραγία τοποθετώντας τα τραύματα και τους τραυματισμούς αφού το βυθίσει σε κρύο νερό, το οποίο μπορεί να έχει επιστημονική βάση στο γεγονός ότι το οξείδιο του σιδήρου που περιέχεται στην πέτρα είναι αποτελεσματικό στυπτικό. Οι Γνωστικοί φορούσαν την πέτρα ως φυλαχτό για μακροζωία, για πλούτο και θάρρος, για να ενισχύσουν το στομάχι και να διαλύσουν τη μελαγχολία. Στον Μεσαίωνα θεωρήθηκε χρήσιμο για την κτηνοτροφία. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι φορούσαν την πέτρα για να φέρουν στην ζωη τους φήμη και ευχαρίστηση, αντοχή και επισης χρησιμοποιοταν ως προστασία ενάντια στο δάγκωμα των δηλητηριωδών πλασμάτων. Οι Έλληνες και Ρωμαίοι αθλητές το χρησιμοποίησαν ως ταλισμαν για την επιτυχία στα αγωνίσματα.

Ως πρωτοπόρος του ζωδιακού, δεν είναι ασυνήθιστο για έναν Κριο να αισθάνεται κάπως ότι μπορεί να «σώσει τον κόσμο» ως ενέργεια, καθώς αγνοεί τις προκλήσεις και τρεχουν μπροστα σε αυτο που τους καλεί. Το Ηλιοτρόπιο/Αιματιτης είναι η πέτρα των γενναίων και φέρει επίσης περιεχει ακτίνες θεραπείας.

Ο Κριός συχνά θεωρείται ανυπόμονος και παρορμητικός. Κάθε νέο μονοπάτι δεν θα χαρακτει στην ζωη χωρίς την ενέργεια της προσωπικότητας του. Ο Κριός λειτουργεί ως φως σε ένα νέο μονοπάτι που ανάβει την περιέργεια σε αυτούς που το ακολουθούν. Η ενέργεια του διαμαντιού είναι σταθερή και η παρουσία του εκθαμβωτική στον κόσμο. Μια προσωπικότητα διαμαντιών είναι ξεκάθαρη, αφαιρώντας τα εμπόδια που εμποδίζουν την επιτυχία του. Εκείνος που «ξυπνά και είναι αφυπνισμένος» αναφέρεται συχνά ως κάποιος με “συνείδηση ​​διαμάντι”, ο οποίος αναφέρεται στην κρυστάλλινη όραση και στο ανοιχτό εσωτερικό μάτι.

Αν και ο Κριός θεωρείται ως το βρέφος του Ζωδιακού από πολλούς, ίσως είναι αντ ‘αυτού η ενέργεια αυτού του να προέρχεται από το μέλλον, σίγουρος για το τι σημαίνει “μαγεία” αν περπατήσουμε στο σκοτάδι και φτάσουμε βαθια στις σκιές της προσωπικής συνείδησης. Τα διαμάντια υποστηρίζουν την ολότητα. Υποστηρίζουν επισης την έλευση της αρσενικής και θηλυκής φύσης, πράγμα που είναι πραγματικά ο “εσωτερικός γάμος” . Αυτος ο πολυτιμος λιθος είναι το στολίδι που υποστηρίζει τις δοκιμασίες που έρχονται με εναν πρωτοποριακό νέο τρόπο. Είναι σύντροφος στις δυσκολίες και η λυδια λίθος του θάρρους.

Στην Αρχαία Αίγυπτο, η πέτρα θεωρήθηκε ότι βοηθούσε να νικήσει όσους θα μπορούσαν να τους αποτρέψουν στη μάχη και αυτές οι πέτρες σκαλίστηκαν επίσης ως θεϊκές συσκευές για να βοηθήσουν να δούν τι θα έρθει στο μέλλον. Θεωρήθηκε ως έκφραση του Ηλιου σε φυσική μορφή, ενεργώντας ως οδηγός για να φωτίσει τον δρόμο – τι καλύτερο φυλακτό για μια Κριαρισια φύση; Ετσι λοιπον, έχει θεωρηθεί από πολλούς ότι αύξανει την δύναμη και το σθένος, απαραίτητες ιδιότητες σε αυτόν που χαρασει ενα νεο μονοπατι στην ζωή και φαίνεται ότι δεν έχει υποστηρικτές. Η προσωπικότητα του Κριού είναι συχνά μοναχικη λόγω αυτής της ποιότητας του οτι ψάχνει εκει που παντα οι άλλοι δεν μπορούν, και τρέχουν στο άγνωστο, με αγριο και ξεφρενο τρόπο ασταμάτητα .

Οι φυσικοί ηγέτες, Κριοι, τα πάνε καλά τόσο με το διαμάντι όσο και με τον αιματιτη και γι αυτο στην τσαντα τους συνηθως το κουβαλουν για να τους βοηθήσουν ωστε η αυτοπεποιθηση τους να ειναι ενδυναμωμενη διαρκως αφαιρωντας την αρνητικη ενέργεια γυρω τους. Αισιόδοξοι από τη φύση τους, οι Κριοι τείνουν να κοιτάζουν τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων, κάτι που τους επιτρέπει να μην επηρεάζονται από τις απόψεις άλλων.Τα διαμάντια υποστηρίζουν αυτήν την κατάσταση του νου καθώς βοηθούν στην ενεργοποίηση του τσάκρα του Στέμματος καθώς και στην έμπνευση και την αίσθηση της πίστης στον εαυτό τους. Ο αιματιτης βοηθά να θεραπεύσει τυχόν πληγές που μπορεί να “πληγώσουν” στον Κριό σε καθε αναζήτηση τους.

Κάποιος που επιθυμεί να αποκτήσει περισσότερες από τις ιδιότητες του Κριού, καλό θα ήταν να φορέσει διαμάντια καθώς βοηθάει κάποιον να πάρει ό, τι συναίσθημα καλλιεργείται και να το ενισχύσει γύρω από το πεδίο του. Εάν η θετικότητα ήταν ο στόχος, η χρήση διαμαντιών μπορεί να προκαλέσει αύξηση και πολλαπλασιασμό των συγκεκριμένων συναισθημάτων. Ωστόσο, εάν το χρησιμοποιείτε για αυτό το σκοπό, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το διαμάντι είναι ο ενισχυτής του, οπότε κάποιος θα φροντίσει να τα αφαιρέσει όταν βιώνει κάποια “αρνητικά” συναισθήματα, ώστε να μην αυξάνεται το άγχος.

Ο Κριός, αν και γεμάτο πρωτοβουλία και φωτιά για το νέο, μπορεί να αισθάνεται, μερικές φορές, εξαντλημένος και την ανάγκη επαναφόρτισης. Τα διαμάντια και ο αιματιτης προσφέρουν μεγάλη υποστήριξη σε αυτήν την περίπτωση, και μπορούν να μετατραπούν σε ελιξίριο για να το “πιουν”με σκοπο την ανανεωση της ενεργειεας τους και την ανακούφιση του άγχους .Είτε έχετε ισχυρή επιρροή Κριού στον γενέθλιο χάρτη σας είτε κάνετε απλώς το καλύτερο δυνατό για να πλοηγηθείτε μεσα στις ενεργειες της Κριαρισιας εποχης, αυτοι οι δυο πολυτιμποι λιθοι είναι εδώ για να υποστηρίξουν τη διαδικασία αυξάνοντας τη σαφήνεια, τη δύναμη και την όραση. Οπουδηποτε και αν βρίσκετε ο Κριός στον γενεθλιο χάρτη σας μπορεί να επωφεληθείτε από έναν στοχαστικό προβληματισμό χρησιμοποιωντας αυτές τις πέτρες για να ευλογήσετε το μονοπάτι σας με θάρρος και έμπνευση ωστε να το ισχυροποιησουν.

Απάντηση