ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ*ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΗΤΗ LEONARD & Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΗΛΙΟΥ/ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ*

στις

To 2022 ξημερώνει με μια νέα σελήνη στην 12 μοίρα του Αιγόκερω που θα πραγματοποιηθεί στις 20:33:19 μμ. στον 5 οικο του ηλιακού ωροσκοπίου. Είναι Κρονιας φύσεως. Σελήνη, Ηλιος και Αφροδίτη μαζί με τον Πλουτωνα σχηματίζουν μια ευθυγράμμιση. Η Αφροδίτη σε ανάδρομη πορεία πλέον αρχίζει να απομακρύνεται από τον Πλουτωνα σταδιακά από τις 19 Δεκεμβρίου,2021 και λίγες ώρες μετα την νέα σελήνη στον Αιγόκερω, στις 9 Ιανουαρίου 2022, και ώρα 20:11 μμ. θα σχηματίσει έναν νέο σημαντικο ιστορικό κύκλο, την σύνοδο Ηλιου/Αφροδίτης κατά το πρώτο τέταρτο της σελήνης στις 9 Ιανουαρίου 2022. Μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι η χρονιά ξεκινά πιο αισιόδοξα όσο αφορά τα επαγγελματικά ειδικά στον τομέα του θεάματος που υπέφερε τα τελευταία 2 χρονια. Αν και συγκρατημένη υπό τη επιρροή του έντονου Κρονιου στοιχείου, στον Αιγόκερω και μάλιστα σε ανάδρομη πορεία καλούμαστε να οργανώσουμε τα σχέδια μας και να λειτουργήσουμε με τους κανόνες που έχουν επιβληθεί έως τώρα η’ ακόμα μια νέα σελήνη στον Αιγόκερω έρχεται για να επιβάλλει νέους προβληματικούς κανόνες η’ ακόμα και να μας βρει η νέα χρονια με ένα ακόμη lockdown.

Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης μεσα από μια δύσκολη μοίρα , στην 22η του Αιγόκερω, μπορεί να δημιουργήσει ανεπάρκειες, επηρεασμένη από τον Πλουτωνα , που θέλει να εκπληρώσει τις ιδιοτροπίες του, και να την εκμεταλλευτεί, δείχνει καθυστερήσεις, προβλήματα σε συμμαχίες, προβλήματα με την ενεργεια, στα επαγγελματικά, την οικονομία η να εμφανιστούν άτομα από το παρελθόν, όμως την στηρίζει και ένας τυχερός σταθερός αστέρας που ίσως να μην εχει και τόση επιρροή.

Ο Δίας εχει ήδη αλλάξει ζώδιο και βρίσκεται στις 0 μοίρες των Ιχθύων αλλα τετραγωνίζει τους Δεσμούς συμμετέχοντας σε ένα Ταυ-τετράγωνο, ενισχύοντας τους διαχωρισμούς, συγκρούσεις και νομικές διαμάχες σε παγκόσμιο επίπεδο .

Να σημειώσω βέβαια για άλλη μια φορα ότι εφόσον μιλάμε για Δια, η ολική ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη από τον Δεκέμβριο μαζί τον Ερμή, κυβερνά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την δικαιοσύνη, εχει να βγάλει εις πέρας μια αποστολή, και είναι ένα θετικό «πρώτο βήμα» στο να διορθώσει μια κατάσταση, με σκοπο να αναδειχθεί η αλήθεια μέσω των μιντια αλλα και της δικαιοσύνης περι θεμάτων υγείας (αστεροειδής Υγεία στον 3 οικο ως επίκεντρο της διαμάχης). Εξάλλου είναι ενάντια στις σκοτεινές ατζέντες, σημειώνοντας ότι οι εμβολιασμοί ευθύνονται για τις μεταλλάξεις! Και ο Δίας όμως συνδέεται με την εξάπλωση μιας ασθένειας καθώς κυβερνά τον 9 οικο (εμβολιασμοί).

Ο αστεροειδής Υγεία, στον 3ο οικο στην 2η μοίρα του Σκορπιού όμως, δέχεται δύσκολες όψεις προς τους Δεσμούς και τον Ερμή, που θα συνδεθεί με μια αδίστακτη εκκαθάριση ανθρώπων που υπονομεύουν την Υγεία, η μια επιστημονική έρευνα που συνδέεται με την θεραπεία, και τις ομαδικές προσπάθειες που γίνονται για την ανοικοδόμηση της κοινωνίας. Σίγουρα αφορά την επίλυση διαφωνιών, διατηρώντας την ηθική αλλα και το ηθικό ανεβασμένο.

Ο Δίας είναι σε μια φάση σύγκρουσης! Όμως σε ότι ακολουθήσει μεσα στο 2022 θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι όλα θα είναι θέμα θέλησης, και πίστης αν πρόκειται όντως να αντιστραφεί η παρούσα κατάσταση.

Είναι μεσα Δεκεμβρίου που γράφω την ανάλυση της πρώτης Νέας Σελήνης του 2022 και ήδη οι εξελίξεις τρέχουν καθώς σκάνδαλα ξεσπούν σχετικά με το θέμα της πανδημίας και εμβολιασμών κ.α. Βέβαια το παιχνίδι χοντραίνει με τον Δια στους Ιχθείς καθώς κυβερνά και τον Πωσειδωνα, αλλά έχουν 20 μοίρες διαφορά και δεν πρόκειται ο ένας να συναντήσει τον άλλον παρα μόνο κατά την άνοιξη, με τον σχηματισμό μιας και μοναδικής συνόδου που ετοιμάζεται να ανοίξει και να μας προετοιμάσει για ένα νέο κύκλο στην ιστορία. Θυμηθείτε το 2020 και το 2008, που ήταν χρονιές οικονομικής ύφεσης και «πανδημίας» με τον Δια στον Αιγόκερω, το 2020, οπου σταμάτησε ολόκληρο τον πλανήτη υπό την επιρροή της συνόδου Δια/Κρόνου/Πλούτωνα. Αλλά κατά την άποψη μου, ο Δίας το 2022 θα βρεθεί ανάμεσα σε δυο στοιχεία, στο νερό και τη φωτιά, που αισθάνεται άνετα να κυβερνά. Αυτό όμως εχει μεγάλη σημασία και όπως είχα πει αναγεννητικό χαρακτήρα. Είναι αυτό που ονομάζουμε «θαύμα»!

Το 2022, ο Δίας θα διέρχεται στους Ιχθείς μέχρι τις 10 Μαΐου, και έπειτα περνάει στον Κριό και παραμένει εκεί μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, μετά θα επιστρέψει στους Ιχθείς μέχρι το χειμερινό Ηλιοστάσιο (21-22 Δεκεμβρίου) και μετά θα βρεθεί ξανά στον Κριό μέχρι τις 16 Μάιου 2023. Εδώ όμως υπάρχει κάτι το μαγικό: Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο, ενώ οι Ιχθείς είναι το τελευταίο. Αυτό σημαίνει ότι λογικά, μια κατάσταση φτάνει στο τέλος της με τρόπο βίαιο και συγκρουσιακό, ενώ κάτι νέο ξεκινά, είτε αυτό πρόκειται για το τέλος μιας δυσάρεστης περιόδου όπως αυτής του covid-19, είτε για την προσωπική μας ζωή είτε οτιδήποτε άλλο. Ένας νέος σπόρος θα φυτευτεί!

Το 2022 πιστεύω ότι θα είναι μια ευκαιρία ώστε να κάνουμε τους απαραίτητους συνδυασμούς για να προσαρμοστούμε ανάλογα, δηλαδή, ο εσωτερικός μας κόσμος (Ιχθύς) με τον εξωτερικό (Κριός), η φαντασία (Ιχθύς) με την λογική και την δράση (Κριός), είναι αυτά τα στοιχεια που θα πρέπει να συνδυάσουμε.

Ισως φαίνεται κάπως δύσκολο να βάλεις την φωτιά και το νερό μαζί να συνεργαστούν αλλά οι αλχημιστές έλεγαν ότι έτσι δημιουργείτε χρυσός, που συμβολίζει την αγάπη και την τελειότητα, την ευημερία, τον πλούτο, την ευεξία, την δύναμη και την σοφία. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε ένα νέο δημιουργικό πρότζεκτ, συνδεθείτε με τον εσωτερικό σας κόσμο, την φαντασία, προσθέστε τις ικανότητες σας και τα χαρίσματα σας για να πετύχετε αυτό που θέλετε και βάλτε το ως στόχο για την νέα χρονια. Οι αρνητικές όψεις του συγκεκριμένου Δια μπορεί να οδηγήσουν στην τεμπελιά, εφησυχασμό, λήθαργο, απόδραση, εθισμούς και έλλειψη ορίων αλλα και μαζικές παραιτήσεις.

Δεύτερος δεκανος Αιγόκερω [Άρης]. Φέρνει συχνές εισβολές και επιθέσεις στρατιωτών, ληστείες και αιχμαλωσία. [Τρία Πεντακτινα ] Προκαλεί στρατιωτικές ταραχές και ανταρσία στρατιωτών εναντίον των αξιωματικών τους.

Ωστόσο, τίποτα δεν θα είναι σταθερό. Η νέα σελήνη θα ευνοήσει υπό δύσκολες συνθήκες, την Τέχνη και τους ανθρώπους της, τα σχολεία, την βιομηχανία και την ανθρώπινη επαφή κτλ όλα αυτά που έχουν υποφέρει το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την έννοια βέβαια της συμμόρφωσης σε νέους κανόνες μέσω τεχνολογίας που επιβάλλεται από την ελίτ-κυβερνήσεις. Μαζί με την ευθυγράμμιση στον Αιγόκερω Σελήνης/Ηλιου/Αφροδίτης βλέπουμε τον αστεροειδή Juno (Ήρα) να εμπλέκεται σ΄έναν μακρύ αγώνα για την διατήρηση δικαιωμάτων της γυναίκας που πλήττονται, με την δικαιοσύνη όμως τελικά να επιβάλλεται με τον δικό της τρόπο. Προς το παρόν θα φέρει στο φως της δημοσιότητας αρκετά και η Αφροδίτη σε αυτό το σημείο, εχει καταληφθεί από τον παράλογο φόβο της εγκατάλειψης, της σκλαβιάς, της φτώχιας. Κάτι όμως πρέπει να κανει γι αυτό και έτσι στις 9 Ιανουαρίου, στο πρώτο τέταρτο σελήνης, σχηματίζει ένα ακόμη σημαντικο κύκλο που σχεδόν περικλείει θα λέγαμε τουλάχιστον την μισή ανθρώπινη ιστορία!

Δεν είναι άλλο από την σύνοδο Ηλιου/Αφροδίτης από 18-19 μοίρες στον Αιγόκερω, στον 5ο οικο του χάρτη. Θα επηρεάσει το πολιτικό σύστημα και τα παγκόσμια γεγονότα.

Η αναδρομή πορεία της κορυφώνεται μεσα από τον συνοδικό της κύκλο:

Ο συνοδικός κύκλος της Αφροδίτης ακολουθεί έναν κύκλο 8 ετών, οπου ενώνεται με τον Ήλιο. Ωστόσο, η στενή επαφή με τον Πλούτωνα και τον Άρη κατά τη διάρκεια αυτής της συγκεκριμένης ανάδρομης διέλευσης της είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός και υποδηλώνει την επανεμφάνιση παλιών θαμμένων και ξεχασμένων πραγμάτων αλλα όμως εχει συνδεθεί και με πολιτικούς αγώνες που χαρακτηρίζεται από πολλαπλά συμφέροντα. Μας είναι γνωστό ότι η Αφροδίτη που ανατέλλει και δύει μεσα σε ένα χρόνο, την βλέπουμε δηλαδή, ως (πρωινό αστέρι, λευκό) και ως (απογευματινό αστέρι, μαύρο).

Οι συνοδικοί της κύκλοι αναφέρονται ως μεταφορείς φωτός. Είχαμε πει επίσης ότι η πρωινή εμφάνιση της εχει πολεμικό χαρακτήρα ενώ η βραδινή της εμφάνιση, το αντίστροφο. Εν συντομία το έχουμε ξαναδεί κατά τα έτη, 2021-22, 2013-14, 2005-06, 1997-98, 1989-90, 1981-82, 1973-74, 1965-66. Πολλές λαϊκές και πολιτικές εξεγέρσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των περιόδων αυτών, όπως το Botton Tea Party (1773), η Ημέρα της Βαστίλης (1789), η επανάσταση των Μπολσεβίκων (1917), η Μονομερής Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ροδεσίας (1965), αλλα και στην εξέγερση στην πλατεία Τιενανμέν (1989) , και στην πτώση του Τείχους του Βερολίνου (1989).

Επίσης σε πραξικοπήματα και μάχες που έχουν λάβει χώρα ;αλλα και στρατιωτικές εισβολές που οδήγησαν στην ίδρυση νέων κρατών. Η συνοδος ήταν στην μάχη του Austerlitz (1805), τη Leipzig (1813), στην πρώτη μάχη του Αμερικανικού Εμφυλίου (1861), το Pearl Harbor (1941) και τον πόλεμο του Yom Kippur (1973).

Η Αφροδίτη ήταν σε ανάδρομή πορεία ξανά ακριβώς σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Καρκίνο στις 25 Ιουλίου 1916, κατά την διάρκεια πραξικοπήματος στην Τουρκία και τρομοκρατικά χτυπήματα. Ομως η σύνοδος Αφροδίτης/Πλούτωνα με την πρώτη σε ανάδρομη πορεία, στον Αιγόκερω ήταν στις 20 Δεκεμβρίου 1770 κατά τη διάρκεια της βουβωνικής πανώλης στη Ρωσία αλλα και ο Λοιμός των Αθηνών ή «σύνδρομο του Θουκυδίδη» οπου μια καταστροφική επιδημία εκδηλώθηκε στην πόλη-κράτος των Αθηνών στην αρχαία Ελλάδα, κατά το δεύτερο έτος του Πελοποννησιακού πολέμου, το 430 π.Χ., ενώ η πόλη πολιορκούνταν από τους Σπαρτιάτες.

Θεωρείται πως η επιδημία πρωτοεμφανίστηκε στο κύριο λιμένα της Αθήνας, τον Πειραιά (Αφροδίτη/Κρονος στον Τοξότη στον 8ο οικο), που αποτελούσε βέβαια την κύρια είσοδο προμηθειών της πόλης και αργότερα κατά την άνοιξη με ευθυγράμμιση στους Διδύμους η συνοδος Ηλιου/Αφροδίτης. Ο λοιμός εμφανίστηκε και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, επέστρεψε δύο φορές, το 429 π.Χ. και τον χειμώνα του 427/426 π.Χ. με τις ίδιες διελεύσεις/κύκλους που ήταν ένα πολύ σημαντικο πλήγμα για τον πληθυσμό της Αθήνας ως προς την εξέλιξη του πολέμου.

Η Αφροδίτη ως σημαντικός πλανήτης στον πόλεμο και στην ειρήνη και στην διεθνής διπλωματία και διαπραγματεύσεις, πλήττεται, αλλα όμως ταυτόχρονα δείχνει και την πολιτιστική ή καλλιτεχνική καταστολή ή μομφή.

Πίσω στην Νέα Σελήνη, η στενότερη οψη της νέας σελήνης συνδέεται με αξιόλογες επιστημονικές ανακαλύψεις, νέες εφευρέσεις, φάρμακα και παρόμοια σε θέματα 9ου οίκου. Τουλάχιστον, ελπίζω ότι μεσα από την οψη τρίγωνου προς τον Ουρανό, μιλάμε ίσως για ένα ποσοστό Ελευθερίας; Αυτό μάλλον δείχνει δύσκολο προς το παρόν με τον Κρονο και τον Πλουτωνα να συνεχίζουν να επηρεάζουν τον ζωτικά σημεία του χάρτη όπως τον 5 και 6ο οίκο, μαζί με την νέα σελήνη και την σύνοδο Ηλιου-Αφροδίτης-Ήρας που επίσης συνδέονται με τον 6ο οικο της παγκόσμιας υγείας; Ωστόσο, ο Ερμής στην 0 μοίρες του Υδροχόου, καταφέρνει να βγάλει αλήθειες προς τα έξω σχετικά με θέματα υγείας, ειδικά για τον Bill Gates, Barack Obama (επίσης με γενέθλιο Ερμή στην 0 του Υδροχόου).

Εκεί όμως βρίσκετε και η διεθνής πολιτική και γεγονότα, οπότε ίσως το τρίγωνο του Ουρανού να δείχνει ότι φέρνει μια ανατροπή, που θα συνδεθεί με επιθέσεις, εισβολές σε άλλες χώρες, αναταραχές που έχουν στρατιωτική χροιά. Βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Ουρανού/Βορείου Δεσμού /ΜC που θα συνδεθεί με μια μεγάλη αλλαγή ανατρεπτικής φύσεως αλλα και Ερμή/Ωροσκόπου/Ουρανού – που δείχνει μια αναστάτωση, έντονες και ξαφνικές συζητήσεις, κάποιες ανατρεπτικές αποκαλύψεις που έρχονται στο φως, ξαφνικές συμφωνίες η ψηφίσματα και δημοψηφίσματα.

Η συνοδος Ηλιου/Αφροδίτης και από τις μοίρες που βρίσκεται εχει εκρηκτικό και επιθετικό χαρακτήρα, στην φάση του πρώτου τετάρτου στις 18-19 μοίρες του Αιγόκερω.

Όμως μην ξεχνάμε ότι επιπλέον ο Ουρανός τετραγωνίζει τον Κρονο στον 6ο οικο, που συνδέεται με ξαφνικές απώλειες και ανατροπές. Επίσης το τετράγωνο αύξησε την ψυχική κρίση που πυροδότησε σε συλλογικό επίπεδο ψυχωτικά συμπτώματα. Ο ίδιος ο Κρόνος βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Κρόνος = Αφροδίτη/Δίας που συνεχίζει να ελέγχει την πραγματικότητα ακόμα και στις προσωπικές μας σχέσεις και καθημερινότητα με τον τρόπο που θέλει. Το αίσθημα δυσαρέσκειας, κατάθλιψης από περιορισμούς κοστίζει στην ανθρωπότητα, διατηρεί όπως και τις καθημερινές δυσκολίες υπαγορεύοντας ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με το λιγότερο. Ομως το τετράγωνο Κρόνου/Ουρανού μάλλον μας προειδοποιεί για μαζικές παραιτήσεις και απώλειες λόγω του ότι ο Κρονος εχει ήδη δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες αφαιρώντας κάθε δικαίωμα κτλ. Οι συνεργασίες δεν ευνοούνται ούτε η διεθνής διπλωματία καθώς ασκείται μεγάλη πίεση. Συμβολίζει όμως και τις ανεπιθύμητες θυσίες και συμβιβασμούς στην ζωή. Η νέα σελήνη περιέχει οικονομικές ανησυχίες και δυσκολίες και εχει διαχωριστική επιρροή.

Η Αφροδίτη στις 18-19 μοίρες του Αιγόκερω αποκτά μια σιδερένια αποφασιστικότητα για να πάρει αυτό που θέλει αλλα και κινητοποιεί για την επίτευξη στόχων, για να πάρει αυτό που επιθυμεί, γνωστοποιώντας τους στόχους και προθέσεις τις, έναντι  των υποβολών ελιγμών του Πλουτωνα και όλα έρχονται και αποκαλύπτονται στην παγκόσμια σκηνή από το πουθενά. Παραμένει ψύχραιμη και ατάραχη στην γοητεία και εκφοβισμούς τους Πλουτωνα. Αντέχει όμως. Ρεαλιστικά και με επινοητικό τρόπο, εξίσου υπολογίζει τι είναι αναγκαίο για να υψωθεί πάνω από τη μοίρα.

Σημαντική η πορεία του κομήτη Leonard-C/2021-από τις 12 Δεκ 2021 που πέρασε κοντά από τη Γη, και στη συνέχεια ακόμα πιο κοντά στην Αφροδίτη σε περίπου τρεις ημέρες, στην συνέχεια προς τον Ερμή και τον Δια/Κρόνο. Οι κομήτες παραδοσιακά ήταν προάγγελοι θανάτου ενός ηγέτη. Ο κομήτης θα συνεχίσει την πορεία του προς τον Ήλιο όπου θα είναι πιο κοντά στο περιήλιο, στις 3 Ιανουαρίου 2022, λίγες ωρες μετα την πρώτη νέα σελήνη του 2022. Όμως, λίγο πριν μας αφήσει το 2021 , στις 27 Δεκεμβρίου, μεγάλες ηλιακές κηλίδες στρέφονται προς την Γη, και επιπλέον κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει στην ουρά του κομήτη Leonard. Αποσυνδέεται. Εμφανίζεται ένα πυκνό νέφος αερίου. Μοιάζει σαν μια «ουρά μέσα σε μια άλλη ουρά». Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα γεγονός αποσύνδεσης: Ένα κομμάτι της ουράς παρασύρεται από τον ηλιακό άνεμο. Τι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τέτοιο γεγονός; Οι αστρονόμοι είδαν ξανά να συμβαίνει κάτι τέτοιο τον Απρίλιο του 2007, με τον κομήτη, Comet Encke, ο οποίος ανακαλύφτηκε από τον Πιερ Μεσαίν στις 17 Ιανουαρίου 1786, όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο του Τόμας Τζέφερσον περι θρησκευτικών ελευθερίων. Την ιδια χρονια έχουμε την εξέγερση των αγροτών της Μασαχουσέτης για την αντιμετώπιση του υψηλού χρέους και τις φορολογικές επιβαρύνσεις , σεισμούς, οι Ναπολεόντειοι πόλεμοι, νέα νησιά ανακαλύπτονται και νέες κορυφές κατακτώντας στην υφήλιο.

Το 2007, η Βουλγαρία και η Ρουμανία γίνονται μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ και η Σλοβενία εντάσσεται στην Ευρωζώνη. Η Ελλάδα πάει σε πρόωρες εθνικές εκλογές, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου σημαντικότατο γεγονός που συγκλόνισε την Ελλάδα ήταν εκτεταμένες πυρκαγιές οι οποίες άρχισαν στις 24 Αυγούστου, είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 67 άνθρωποι και να καούν πολύ μεγάλες εκτάσεις στην Πελοπόννησο και την Εύβοια. Πολλές προεκλογικές δραστηριότητες σταμάτησαν στη διάρκεια των ημερών από 25 Αυγούστου μέχρι 1-2 Σεπτεμβρίου.

Η θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή έληγε κανονικά 7 Απριλίου 2008. Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής ζήτησε στις 17 Αυγούστου 2007 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τη διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, επικαλούμενος ως εθνικό θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, οικονομία και την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2008

Ο πρόεδρος George W. Bush αυξάνει τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ θα μείνει στην ιστορία ως η στιγμή που οι ΗΠΑ κατόρθωσαν να αλλάξουν την κατάσταση ή η στιγμή που απέτυχαν να αλλάξουν την μοίρα. Η Ρωσία πιστεύει ότι έχει επιστρέψει στο διεθνές προσκήνιο και φροντίζει να το μάθει όλος ο κόσμος. Η πιστωτική κρίση στα στεγαστικά δάνεια των ΗΠΑ εκδηλώθηκε το καλοκαίρι. Η PetroChina αποκτά την υψηλότερη επιχειρηματική αξία στον κόσμο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί θαύμα. Το μίνι πραξικόπημα του Προέδρου Pervez Musharraf στο Πακιστάν.

Ελλάδα, Ρωσία και Βουλγαρία υπέγραψαν στην Αθήνα τη συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη, μετά από 14 χρόνια διαπραγματεύσεων, παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Κ.Καραμανλή, της Βουλγαρίας Σ.Στάνισεφ και του Ρώσου προέδρου Βλ.Πούτιν. Το έργο αναμένεται να αρχίσει το 2008 και να έχει ολοκληρωθεί το 2012 και αναβαθμίζει το γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας.

Τη δέσμευση να μηδενίσουν το έλλειμμα των προϋπολογισμών τους μέχρι το 2010 ανέλαβαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Η κυβέρνηση ή έχει πλαστή εικόνα για την οικονομική κατάσταση της χώρας ή ετοιμάζει βίαιη φοροεπιδρομή και σκληρή λιτότητα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση αναζητά πηγές εσόδων από τα ακίνητα. Επιβάλλεται ετήσιος φόρος.

Το ευρώ θα είναι το νόμισμα της Κύπρου και της Μάλτας από την 1η Ιανουαρίου 2008, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε το πράσινο φως στις δύο χώρες για την ένταξη στην ευρωζώνη.

Η Ανθρωπότητα περνά σε περίοδο «ψυχρού κυβερνοπολέμου».

Οσμή σκανδάλου, για άλλους με ροζ αποχρώσεις και για άλλους με πολιτικές προεκτάσεις, αποπνέει η απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου.

Τον Οκτώβριο ξεκινά «η μεταφορά του αιώνα», δηλαδή αυτή των αρχαιοτήτων από το παλαιό Μουσείο της Ακρόπολης στο νέο. Επιτυχής η πρόβα τζεναράλε, καθώς και η μεταφορά των πρώτων κιβωτίων. Επανέρχεται το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Πίσω στο 2021, η Μερκελ εγκαταλείπει την εξουσία, μετα τον πολυετή της κυβερνητικό της ρόλο – προαναγγέλλοντας μια νέα Πολιτική, που δυστυχώς θα οδηγήσει σε ανατροπές και αστάθεια λόγω Ουρανού. Το πέρασμα του κομήτη επηρεάζει την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας. Επίσης ο ηγέτης των Wikileaks θα παραδοθεί στις ΗΠΑ. Αυτό που παρατηρούμε ότι πολλοί γυναικείοι δείκτες ενεργοποιούνται και αυτό μας κανει να αναρωτιόμαστε για πολλά.

Αλλωστε και η Νέα Σελήνη στην 12η του Αιγόκερω, εχει επιθετική, σαρκαστική φύση συνεχίζοντας να χειραγωγεί. Με το σύνθημα το «Διαίρει και βασίλευε», προκαλεί εντάσεις και συγκρούσεις ενδυναμώνοντας την δυσπιστία και καχυποψία, υποτίθεται για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν την αλήθεια (που είναι μόνο η δική του αλήθεια, αλλα δηλαδή αυτή του συμφέροντος), αλλά στην πραγματικότητα, ασυναίσθητα, η πραγματική αλήθειά έρχεται μονη της, κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει κανείς. Και έτσι θα το δει και ο καθένας απλός άνθρωπος, βάζοντας μπροστά τις δικές του μικρές και ταπεινές φιλοδοξίες, την στιγμή που ο πλανήτης Γη κινδυνεύει, αψηφώντας το κοινό καλό, αλλα το τρίγωνο με τον Ουρανό στη ουσία μάλλον φέρνει αποκαλύψεις 9ου οίκου (εμβολιασμοί), αντιδρώντας κατά τον αντίθετο τρόπο όμως που προστάζει ο Κρονος/Πλούτωνας/Πωσειδωνας.

Αυτό από την άλλη μεριά, ουσιαστικά μπορεί να σημαίνει  πρωτοπορία, ελευθερία, μεταρρυθμίσεις που δεν θα είναι σταθερές, η τεχνολογία που θα αντικαταστήσει τομείς του 6ου οίκου φέρνοντας βελτίωση και πρόοδο σε θέματα ιατρικής με σκοπό την θεραπεία από ασθένειες. Όμως μεσα σε αυτό συγκαταλέγονται και οι ψηφιακοί επαναστάτες, αλλα και πολλοί άνθρωποι θα επιθυμούν να αλλάξουν τοποθεσία διαμονής, η να αλλάξουν και επάγγελμα κάνοντας νέα σχέδια.

Παρόλο που η Αφροδίτη είναι όμηρος του Ποσειδώνα και του Πλουτωνα αναγκάζοντας την να συνεργαστεί με το να τις υπόσχονται διάφορα δήθεν προνόμια (ενώ πρόκειται για τα αυτονόητα) με συμμετοχή σε αρτον και θεάματα 5ου οίκου (παιδεία , διασκέδαση, πράγμα που δεν βγαίνει λόγω Κρόνου κτλ), εκείνη δημιουργεί χάος και αλλα μοιραία γεγονότα με τον δικό της τρόπο στην 22η του Αιγόκερω. Αυτό σημαίνει ότι θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο, σε ανάδρομη πορεία ώστε να εξετάσει νέα τακτική για να προσφέρει στην ανθρωπότητα και πάλι, καθώς αρνείται την ήττα. Και η προκλητική επιρροή του τετραγώνου Κρόνου/Ουρανού προκαλεί δύσκολες αλλαγές και εξεγέρσεις με φόντο τους περιορισμούς και τις απώλειες. Στο τρίγωνο Ηλιου/Ουρανού συγκαταλέγονται και οι αντάρτες των πόλεων. Την δική τους επανάσταση όμως κάνουν και οι επιστήμονες με τον δικό τους τρόπο.

Η Αφροδίτη θα οπισθοχωρήσει για να αναλύσει νέες τακτικές που είναι απαραίτητες για την νίκη, ή να δοκιμάσει μια νέα προσέγγιση εφόσον οι πρώτες προσπάθειες απέτυχαν. Αντιπροσωπεύει την «συνάντηση των μεγάλων μυαλών ». Θα διασταυρώσει τα ξίφη της με άλλους, θα αξιολογήσει τους αντίπαλους και τα εμπόδια, και με την ακλόνητη ηθική και ακεραιότητα που την διέπει θα συνεχίσει τον καλό αγώνα. Στην επόμενη σεληνιακή φάση θα την δούμε να συνεργάζεται με τον Ουρανό, παρα τα τραύματα που μεταφέρει από την μάχη που δίνει. Μην ξεχνάμε ότι είναι αυτή που αποφασίζει για ειρήνη η πόλεμο στα όποια γεγονότα συμβούν το επόμενο χρονικό διάστημα και μεσα από ένα κουινκαξ (κρίση) για λίγο, ίσως γυρίσει τα γεγονότα προσωρινά σε ένα πιο θετικό αποτέλεσμα η απλά καθυστερήσει κάποια διεθνή γεγονότα και εξελίξεις. Οι συγκρούσεις όμως παραμένουν και οι εντάσεις, λόγω του τετραγώνου. Η ανάδρομη Αφροδίτη μην ξεχνάμε ότι είναι δείκτης σοβαρών οικονομικών προβλημάτων καθώς ολες οι κυβερνήσεις θα πιέζονται για να έρθουν στα συγκαλά τους. Το πέρασμα του κομήτη για το 2022- είναι δείκτης ότι θα δούμε για ισχυρές καταιγίδες και σεισμούς. Η δηλητηρίαση των πληθυσμών. Η  Έκθεση ιατρικών και θρησκευτικών σκανδάλων. Οι Κομήτες είναι οιωνοί αλλαγών.

Ο Χείρωνας από τον 8ο οικο τετραγωνίζει την νέα σελήνη δημιουργώντας επιθέσεις και προβλήματα με φόντο την οικονομία και την ενέργεια για τα επόμενα 5 χρόνια. Ωστόσο, συμβολίζει και την κρίση χρέους στα έθνη. Ο Χείρωνας συνδέεται με τον Άρη στον Τοξότη στον 4ο οικο κυρίως για τις χώρες της Ανατολής ενισχύοντας την αποφασιστικότητα ηγετών. Η συγκρουσιακή επιρροή του Χείρωνα και της Παλλάς, σηματοδοτεί απώλειες, ανατροπές με σκοπο να ξαναβάλει την τάξη, φτάνοντας στο επιθυμητό και σαφώς οραματισμένο μέλλον («πενταετή σχέδια»).Συνδέεται με την σωστή διαχείριση πόρων και ενέργειας.

Μεσα σε αυτόν τον πόλεμο, ο Χείρων, η ανθρωπότητα ψάχνει τον εσωτερικό φωτισμό της ή την καθοδήγηση (μέσω της πνευματικότητας, άλλοι μέσω μιας γνωστικής ή εναλλακτικής θρησκείας, η ακόμα και τα κατάλληλα κανάλια για την διοχέτευση ενέργειας της). Ψάχνει την ανώτερη αλήθεια στο θολό βασίλειο της ψυχικής ψευδαίσθησης. Το μέλλον προβλέπει την εξέταση πολλών πιθανοτήτων που βέβαια προς στο παρόν συμφέροντα συγκρούονται. Αναμένονται όμως και να επιλυθούν προβλήματα μέσω εσωτερικών οπτικοποιήσεων. Ακολουθεί το εσωτερικό φως, παρόλο που κινδυνεύει να χάσει τον εαυτό της σε παράξενους δρόμους και σκοτεινές εικασίες αλλα και επικίνδυνες αποκαλύψεις. Αυτό παραπέμπει στο γεγονός ότι δημιουργεί η’ φέρνει στο προσκήνιο προκλητικές, ίσως εντυπωσιακές περσόνες που θα είναι πρωταγωνιστές στις εξελίξεις.

Σημαντική η παρουσία του Άρη στον 4ο οικο της νέας σελήνης που παραπέμπει σε εντάσεις, φυσικές καταστροφές, σεισμούς και αλλα ακραία καιρικά φαινόμενα, εκρήξεις -φωτιές κτλ ήδη από τις 13 Δεκεμβριου,καθως πολύ στενό το ημι-τετράγωνο προς τον Ερμή (οικονομία, εδαφικές διάφορες, εξωτερική πολιτική, σύνορα θα θυμίζουν ναρκοπέδιο) βάζοντας στην κυριολεξία «φωτιά». Σε τρίγωνο με τον Alpheratz ετοιμάζει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα! Ουσιαστικά, είναι ένας Αρης πολύ επικίνδυνος και επιθετικός, χτυπώντας τα τύμπανα πολέμου, παραβλέποντας τους κανόνες διπλωματίας. Θα παίξει σημαντικο ρολό στην ανάφλεξη των γεγονότων στην εξωτερική πολιτική και σχέσεις κρατών ,αφού κυβερνά τον 9 και 7ο οικο, πράγμα που οδηγεί σε περιπέτειες.

Η νέα σελήνη θα είναι σε σύνοδο με τον Nunki σ (σίγμα) Τοξότη, στην 12η του Αιγόκερω. Ενώ η Αφροδίτη με τον sulaphat στην 22η του Αιγόκερω.

Αν και η Αφροδίτη στο ξεκίνημα της ανάδρομης πορείας της στις 19  Δεκεμβρίου δεν είναι και τόσο ευνοϊκή καθώς η συνοδος με τον Πλουτωνα στην ουσία πρόκειται για μια σχέση καταναγκασμού, με τα χρηματιστήρια να υποφέρουν από ακραία σκαμπανεβάσματα και απώλειες, μια οικονομική κρίση που δημιουργείτε από την έκλειψη Ηλιου, η σύνοδος με τον Terebellum φέρνει κακοτυχία, διαστροφή, ανηθικότητα, χάσιμο περιουσίας, και αλλα αρνητικά χαρακτηριστικά. Αυτή είναι μια ισχυρή επιρροή. Η Αφροδίτη παραμένει σε 1 μοίρα απόσταση από τον Terebellum από τις 10 – 27 Δεκεμβρίου. Και ο Πλούτωνας, 1 μοίρα απόσταση με τον Terebellum από τις 4 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2022. Η αρνητική πλευρά του άστρου θα αναδείξει ίσως τα χειρότερα της συνόδου Αφροδίτης/Πλούτωνα. Στις 29 Ιανουαρίου 2022, επιστρέφει σε ορθή πορεία, και τότε θα τριγωνίζει τον Ουρανό ξεκινώντας ίσως μια πιο ευνοϊκή φάση.

Στην παρούσα σεληνιακή φάση, η νέα σελήνη είναι σε σύνοδο με τον Nunki δίνει ειλικρίνεια, στοχασμό, αισιοδοξία, θρησκευτικό μυαλό και φιλοσοφική φύση. Ευνοεί τους συγγραφείς ή ρήτορες σε θέματα που αφορούν τη θρησκεία, τις επιχειρήσεις, το κράτος ή τις εξωτερικές υποθέσεις. Ευνοεί τους ναυτικούς. Φύση Ερμή /Δία.

Η νέα σελήνη στον Αιγόκερω επηρεάζει το ελληνικό ωροσκόπιο στο 48% και ο Αρης στον Τοξότη κάθετε πάνω στον γενέθλιο Άρη της στον 7 οικο δημιουργώντας εντάσεις με τις γείτονες χώρες τις επόμενες ημέρες.  Υποδηλώνει μεγάλη αύξηση εγκληματικότητας από αλλοδαπούς, δολοφονίες, εμπρησμοί, βία και μπορεί επίσης να προκαλέσει πυρκαγιές σε εγκλειστους χώρους, καθώς και απείθαρχη συμπεριφορά γενικότερα.Ο Αρης στον Τοξοτη για το υπολοιπο χρονικο διαστημα αναβει φωτιες στην πολιτικη σκηνή.

Ομως η νέα σελήνη επηρεάζει θέματα 8ου οίκου αλλα κυρίως 9ου οίκου του Ελληνικου χάρτη. Σε σύνοδο με τον γενέθλιο Δια της στον Αιγόκερω, σηματοδοτεί τις παροχές που δίνονται αλλα, ταυτοχρονα δείχνει αδυναμία και υπακοή σε κανόνες η μπαίνουν περιορισμοί στο θέμα του δανεισμού η το γεγονός ότι θα δανειζόμαστε ακριβότερα και βέβαια η συνέχεια είναι μάλλον δυσάρεστη, που μάλλον θα φανεί αργότερα. Η συνοδος Αφροδίτης/Juno/ Πωσειδωνα παραπέμπει σε σκάνδαλα σχετικά με τους εμβολιασμούς, τη εκκλησία, δυσάρεστα επεισόδια στην εξωτερική πολιτική, στα ανωτέρα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δυσαρέσκεια και εντάσεις, προδοσίες, και αντιπαλότητες. Κρίση στις διεθνής σχέσεις και συμμαχίες, αναστάτωση, ταλαιπωρία. Υποδηλώνει επίσης αναταραχές, μυστικές συνωμοσίες και κρυφή εργασία μεταξύ των μελών κοινοβουλίου, σκάνδαλα και δυσάρεστα φαινόμενα σχετικά με νομοθεσίες.

Ρίχνοντας μία ματιά στο ωροσκόπιο του πρωθυπουργού, η νέα σελήνη πιέζει την γενέθλια του σύνοδο Άρη/Κρόνου στον Κριό, δοκιμάζοντας τις αντοχές του, τοσο στην οικονομια αλλα και την υγεία του.

Συναισθηματικές δυσλειτουργίες – Ώρες απώλειας – Ψυχολογική εξάντληση

Ξαφνικές απώλειες

Διαταραχή που σχετίζεται με στέρηση, χυδαία ή εγκληματικά στοιχεία

Λάθη που σχετίζονται με παρορμητικότητα –

Ασθένεια ή αντίθετη πρόκληση- Παράλυση υγειονομικού συστήματος

Έλλειψη ωφέλιμων ιδεών –

Ημέρες ή χρόνια κακών ειδήσεων ή επιχειρηματικών απωλειών

Παραπλανητικές ιδέες – Σκεπτικισμός σχετικά με νομικά ζητήματα 

Ασθένειες των πνευμόνων – Κακή τύχη

Ελαχιστοποίηση χρημάτων – Υλικές απώλειες

Μέρες ή χρόνια οικονομικών ανησυχιών, ή μειονεκτήματα

Οικονομικά που σχετίζονται με σοβαρές ή κρίσιμες ανησυχίες

Οικονομικές θυσίες με τον κόσμο

Μυστικότητα ή ασάφειες που σχετίζονται με τον πλούτο των πληθυσμών ή των εθνών

Χρηματικές ανησυχίες ή φόβοι

Δημόσια αδράνεια ή ανεργία

Ζημιές από πυρκαγιά – Μοχθηρές ενέργειες –

Εσκεμμένες ζημίες- Διαταραχές που επηρεάζουν τις στρατιωτικές συμμαχίες

Απάντηση