🌙♏ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ*Ο ΑΡΗΣ & Ο ΟΥΡΑΝΟΣ* Η ΠΤΩΣΗ & Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ.🌙♏

στις

Νέα σελήνη θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2021, στις 11:14:26 π.μ. στην 12 μοίρα του Σκορπιού, στον 4 οικο του ηλιακού ωροσκοπίου, σε σύνοδο με τον Άρη, προετοιμάζοντας το έδαφος για την έκλειψη του μήνα. Άλλος ένας βίαιος κύκλος ανοίγει τον Νοέμβριο, πολύ πιο δυνατός από την νέα σελήνη στον Ζυγό καθώς ήταν και πάλι ήταν σε σύνοδο με τον Άρη. Θα επηρεάσει τις κυβερνήσεις αλλα και οι σεισμικές δονήσεις θα είναι ακόμη πιο έντονες, θα υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες, φωτιές, κατολισθήσεις, κ.α. με πολλά θύματα. Ενώ δεν είναι καθόλου θετική για τις καλλιέργειες. Να επισημάνω βέβαια ότι η έκλειψη Σελήνης που έρχεται τον ιδιο μηνα, στις 19 Νοεμβρίου, προβλέπει προφανώς ένα μεγάλο σεισμό εφόσον είναι σε σύνοδο με τον Algol, άνω τον 6 ρίχτερ, κατά πάσα πιθανότητα, όμως εχει και πολλές άλλες ερμηνείες.

Αυτό που παρατηρούμε είναι η θέση του Ουρανού στον 10 οικο που σημαίνει την αστάθεια και την απότομη πτώση του πολιτικού συστήματος, θα δούμε απότομες και ξαφνικές παραιτήσεις με πολλούς τρόπους, διασπάσεις, εξεγέρσεις και επιθέσεις εναντίον του πολιτικού συστήματος, αλλα και αλλαγές στις όποιες συμμαχίες που ξέραμε μέχρι στιγμής. Η ενεργειακή κρίση φαίνεται να εντείνεται όλο και περισσότερο, όπως και ο πληθωρισμός. Θα επικρατεί τρέλα, παράνοια, αποκάλυψη μυστικών. Αποκαλύπτονται βαθύτερα μυστικά, τα σκάνδαλα και η κατασκοπεία δίνουν και παίρνουν! Εξάλλου μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο και τελείως ανατρεπτική, όπως έλεγα από τις αρχές του 2021, Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ πλέον είναι πολύ κοντά, κατά κανόνα.

Η νέα σελήνη αποτελείται επίσης από ένα Ταυ-τετράγωνο μεταξύ Σελήνης/Ηλιου/Κρόνου/Ουρανού αλλά και από έναν Μεγαλόσταυρο μεταξύ Ηλιου/Σελήνης/Κρόνου/Ουρανού/Ωροσκόπου στοχεύοντας στις κυβερνήσεις και στις παγκόσμιες εξελίξεις. Δεν έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους και δείχνει σύγκρουση, παραίτηση, κατάπτωση, ανταρσία, έλλειψη προσαρμογής, ξαφνικά γεγονότα, δυσκολίες. Η νέα σελήνη σχηματίζει μια οψη ημι -τετραγώνου προς την Αφροδίτη, τετραγωνίζει τον Κρονο, επίσης είναι σε οψη αντίθεσης προς τον Ουρανό. Η κοντινότερη οψη που θα επηρεάσει είναι η αντίθεση προς τον Ουρανό και το Ημιτετράγωνο προς την Αφροδίτη.

Η νέα σελήνη όπως και ο Αρης είναι σε σύνοδο με τον Acrux αλλα και τον Alphecca. Βλέπουμε και πάλι την επιρροή του Acrux από το καλοκαίρι και είναι άκρως ανησυχητική διότι, συνδέεται με απειλές, εξαναγκασμούς ή ακόμη και την έντονη δράση της αστυνομίας ή του στρατού που είναι άκρως παράξενη και απειλητική στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Ο Crux δίνει επιμονή, αλλά πολλά βάρη, δοκιμασίες και ευθύνες, μαζί με πολλά βάσανα και πολλές κακουχίες (σε αυτό σημείο βρίσκεται και ο Αρης του Joe Biden 1°31′, ο οποίος ανακοινώνει επίσημα τον περιορισμό ελευθεριών στην Αμερική). Ευνοϊκό για διχόνοιες, διαζύγια, την καταστροφή των σπιτιών κτλ. Οι μάχες καταλήγουν σε καταστροφή. Προβλέπει ακραίες καιρικές συνθήκες.

Αλλα όμως συνδέεται και με την φράση «Σκάβω τον λάκκο μου.»***

Το θέμα είναι ότι δημιουργούνται πληγές που δεν μπορούν να επουλωθούν ποτέ.

Δεύτερος Δεκανος Σκορπιού [Ήλιος ]. Στεγνώνει τις ελιές και τα φρούτα και ο αέρας είναι μεταδοτικός με πυρετούς και λοιμούς αλλα και επιδημίες. Αταξία σε κάποιον ειρηνόφιλο βασιλιά. [Έξι Κούπα ]

Μια παρόμοια νέα σελήνη είδαμε ξανά τον Οκτώβριο του 2019. Η αντίθεση προς τον Ουρανό, δείχνει ότι τα πράγματα οδηγούνται εκτός ελέγχου. Οι παρορμητικές αντιδράσεις και αποφάσεις αλλα και γεγονότα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν το απόλυτο χάος τόσο στο μεταναστευτικό, την οικονομία και στις πολιτικές συμμαχίες και συνεργασίες. Είναι σαν να συνεχίζει από το σημείο που τελευταία φορα πραγματοποιήθηκε ένας τέτοιος κύκλος. Τα απροσδόκητα γεγονότα και εξελίξεις παγκοσμίως, οι απότομες μεταβολές διάθεσης ή η συναισθηματική ένταση μπορούν να ασκήσουν μεγάλη πίεση γενικότερα. Ο Ήλιος απέναντι από τον Ουρανό φέρνει επίσης απρόσμενα γεγονότα και ανατροπές ανά τον κόσμο.

Η νέα σελήνη, σε όψη αντίθεσης προς τον Ουρανό, επηρεάζει και θα φέρει ραγδαίοτατες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, την Γερμανία, Σερβία, Κροατία, πρώην περιοχή της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και την Ιταλία όπου βαδίζουν σε πλήρη αστάθεια.

Ο Σκορπιός έχει πάντα την ικανότητα της μετάλλαξης αλλα και της μεταμόρφωσης. Σαφώς μια σελήνη στον Σκορπιό δημιουργεί έντονα συναισθήματα από γεγονότα που θα χαραχτούν στην μνήμη των ανθρώπων. Ο Αρης είναι αρκετά επικίνδυνος, ως δείκτης υψηλής επιθετικότητας, εγκληματικότητας και βίας, διαφωνιών και συγκρούσεων, όπου μπορεί να υπάρξουν και απόπειρες δολοφονιών. Πιθανόν να έχουμε ηλεκτρομαγνητικές καταιγίδες και επιθέσεις (ηλεκτρομαγνητικά όπλα), αλλά και τρομοκρατικές επιθέσεις η γεγονότα που θα επηρεάσουν τα χρηματιστήρια. Η αντίθεση αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει βαθιές αλλαγές και ανατρεπτικά γεγονότα στις σχέσεις μεταξύ κρατών. Η νέα σελήνη έχει ισχυρές επιρροές, καθώς συμμετέχει ο Κρόνος, Πλούτωνας και Ουρανός.

Η νέα σελήνη στον Σκορπιό, επηρεάζει ιδιαίτερα την περιοχή του Αιγαίου αλλά και την Τουρκία.

Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό συνεχίζει την έντονη ατμόσφαιρα του Οκτωβρίου οπου γίνετε όλο και χειρότερη. Συμπεριλαμβάνει πολύ δύσκολα θέματα όπως και έντονα συναισθήματα, όπως τον φθόνο, την καχυποψία, την ανασφάλεια και την εκδικητικότητα. Με τη Νέα Σελήνη σε σύνοδο με τον Άρη, τα συναισθήματα μπορεί να είναι σκληρά καθώς προβάλλονται, υπάρχει έντονος εκνευρισμός και δημιουργεί τραύματα σε μια ολόκληρη κοινωνία.

Όλα αυτά τα συναισθήματα η γεγονότα δεν έρχονται από το πουθενά, όλα θα συνεχίσουν κανονικά από εκεί που είχαμε μείνει πριν την COVID-19 περίοδο. Μπορεί να συνειδητοποιήσουμε ότι μάλλον είναι δύσκολο να αποφασίσουμε η να επικεντρωθούμε σε μια πιο θετική κατεύθυνση. Καθώς η Νέα Σελήνη αντιτίθεται έντονα προς τον Ουρανό υπάρχει η αίσθηση ότι κάτι έρχεται τελείως ξαφνικά. Μπορεί να δημιουργηθεί μια μεγάλη κρίση που θα χρειαστεί άμεση δράση και ενεργοποιείται το ένστικτο επιβίωσης. Αλλά σημειώστε ότι ο Ουρανός συνεχίζει την αναδρομή πορεία του, γεγονός που υποδηλώνει περισσότερη αστάθεια και ανατροπή.

Η ακριβέστατη αντίθεση προς τον Ουρανό στην 12η μοίρα μας ετοιμάζει ψυχολογικά ότι είναι ώρα για σόου! Ότι και να γίνει τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι χτίζουμε τώρα θα υπόκειται σε ξαφνικές αλλαγές, απρόβλεπτες εξελίξεις. Είναι πιθανό να βρεθούμε η να ξεκινήσει ένας αγώνας επιβίωσης και εμείς θα πρέπει να σφιχτούμε όσο περισσότερο γίνεται και όμως ίσως αυτό είναι το λάθος, διότι ίσως τελικά ανακαλύψουμε ότι δεν είναι αυτό που ακριβως θέλουμε η να ανακαλύψουμε ότι είναι λάθος η κατεύθυνση που έχουμε πάρει..

Τα Ταυ-τετράγωνα μερικές φορές είναι σαν τις χύτρες ταχύτητας, δηλαδή, υπάρχει μια τεράστια ένταση η άγχος που πρέπει να απελευθερωθεί – από κάποια τμήματα του εαυτού μας που βρίσκονται σε δυσαρμονία μεταξύ τους …τα ταυ-τετράγωνα απαιτούν επίλυση, δράση και αποσυμπίεση ». Συνεπώς, η ανάγκη να περάσουμε μεσα από μια τέτοια διαδικασία μπορεί να είναι μια κοινή εμπειρία για πολλούς ανθρώπους. Δεν πρέπει να φοβόμαστε, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί ή να συγκλονίσει τον κόσμο, είναι το πιο πιθανό!

Ο Κρόνος, ειδικότερα, απέναντι από τον ωροσκόπο της νέας σελήνης, όπως και το τετράγωνο προς τον Άρη, συμβολίζει το γεγονός ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποδεχτούν τους όποιους ακραίους περιορισμούς. Μπορεί να κάνει την όποια κατάσταση ακόμα πιο βαριά τροφοδοτώντας μας με το συναίσθημα του φόβου. Και αν ο Ουρανός δώσει όντως σοκαριστικα και ανατρεπτικά γεγονότα τότε ο Κρονος μάλλον δείχνει την σωστή αντίδραση η και το αντίθετο! Υπάρχει δυνατή αφύπνιση και αντίδραση στους περιορισμούς, που τελικά θα αποδειχτεί με κρότο ότι δεν είναι μόνο απλά περιορισμοί που αφορούν μια συγκεκριμένη κατάσταση. Το θέμα βέβαια είναι ότι δημιουργείται επικίνδυνα πίεση και όχι αποσυμπιεση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας «εσωτερικός αλλα και εξωτερικός πόλεμος», που στην συνέχεια εξωτερικεύεται ως κρίση, δραματικά γεγονότα και απογοήτευση. Ο Κρονος σαφώς πάντα εχει κάτι να μας διδάξει αλλα όμως θα πρέπει να είμαστε αρκετά ώριμοι και δυνατοί αντιμετωπίζοντας τις όποιες προκλήσεις του, συνεχίζοντας να αντιμετωπίζουμε την σκιά μας, ως άνθρωποι και ως πολιτισμός στο σύνολο. Είναι ένα δυνατό τεστ αντοχής για να βγούμε πιο δυνατοί από αυτό.

Στην προσωπική μας ζωή το θέμα είναι να κάνουμε μια παύση πριν κάνουμε σοβαρά λάθη πηδώντας μεσα στο πιο επικίνδυνο σενάριο. Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό είναι έντονη και μεταμορφωτική. Σαφώς η σελήνη εδώ δεν είναι στα καλύτερά της σε αυτό το ευαίσθητο ζώδιο, καθώς εχει την τάση να αμύνεται για να καλύψει την ευπάθεια της. Είναι πιθανό κατά την διάρκεια αυτής περιόδου να έρθουμε σε επαφή με την σκιά μας, αλλα όμως αυτό μας δίνει ταυτόχρονα την ευκαιρία να εξελιχθούμε και να αναπτυχθούμε. Ο Σκορπιός φέρει μέσα του τα θέματα της επιβίωσης, της κρίσης, της μεταμόρφωσης και της δύναμης.

Όμως αυτό που πρέπει να σκεφτείτε τώρα είναι τι θέλετε να αλλάξετε στη ζωή σας – με δραστικό τρόπο; Για τι πράγμα είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε; Πού νιώθουμε πιο ευάλωτοι– τα αδύνατα σημεία μας ίσως τελικά, να είναι τελικά τα πιο δυνατά μας. Η αλχημεία συμβαίνει εκεί στο σημείο της κρίσης που αλλάζουν τα πράγματα. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι ο Σκορπιός είναι ο Φοίνικας που αναδύεται από τις στάχτες, οπότε με αυτή την νέα σελήνη, μπορούμε να κάψουμε τα παλιά και να χτίσουμε ξανά σε ένα βάση, αν όμως αποτύχει ίσως μείνουμε στις στάχτες του για πάντα. Με τον Πλούτωνα, ως σύγχρονο συγκυβερνήτη του Σκορπιού, σε ένα στενό τετράγωνο με τον Ερμή, πρέπει να σκεφτούμε ότι μάλλον οι διάφορες εμμονές μας μπορεί να είναι άσκοπες η χάσιμο χρόνου. Η επιλογή είναι δική μας, όπως πάντα.

Φαίνεται ότι ο Κρόνος δίνει μεγάλη έμφαση στο συναίσθημα του τρόμου – διότι πρέπει να τηρήσουμε τους κανονισμούς που μας έχουν επιβληθεί. Δεν είναι καθόλου θετικός από τον 6 οικο, διότι παίζει τον ρόλο της απομόνωσης και της ισχυρής καταπίεσης, του διαχωρισμού. Ο Κρονος αφαιρεί τις ελευθερίες και δικαιώματα σχετικά με θέματα 6 οίκου ( στρατός, εργασία, υγεία, τροφή, καθημερινότητα, υπηρεσίες, εργατική τάξη κτλ). Αλλα, η αντίδραση είναι ότι η τολμηρή δράση θα ξεπεράσει τα όποια εμπόδια με σκοπό την ανθρώπινη πρόοδο.

Η ενεργεια της νέας σελήνης εδώ εξαντλείται αφού είναι σε πτώση από την ενέργεια του Άρη αλλα και από την εμμονική και παρανοϊκή συμπεριφορά του Κρόνου/Πλουτωνα!

Ο Πλούτωνας ενεργοποιεί τον χάρτη του Τρίτου Ράιχ και αυτό θα εχει μεγαλύτερη σημασία στον χάρτη της έκλειψης Νοεμβρίου, αποδεικνύοντας πολλά. Το μοναδικό τρίγωνο προς τον Πωσειδωνα (σχεδόν 8 °), μάλλον σε αυτό το σημείο η θετικότητα, η πίστη και όλα αυτά που είχαμε αναφέρει άλλες φορές, απορρίπτονται. Φαίνεται ότι θα προτιμήσουμε τον θυμό και την βία.

Σελήνη/Ηλιος/Ουρανός στην 12η Ταύρου/Σκορπιού– η ανταρσία, τα ξαφνικά γεγονότα, οι ξαφνικές διαμάχες η συγκρούσεις (Μεταφορά ή αναδιανομή πλούτου, αγαθών ή πληροφοριών · διευκόλυνση της κυκλοφορίας αγαθών και πληροφοριών μέσω νέων τεχνολογιών, αδίστακτος οπορτουνισμός, η απληστία για χρήματα και αγαθά, έναντι ανακατανομής πλούτου για σταθεροποίηση μιας περιοχής πολιτικά ή για να βοηθήσει την οικονομία της, η οργάνωση των ανθρώπων, έναντι εξυπηρέτησης της ατζέντας κάποιου άλλου.

Αρης/Ουρανός/Κρονος/ Δίας/Πλούτωνας– βία, έλλειψη προσαρμογής, βίαιη καταστροφή, τραυματισμοί, εξαναγκασμός, βίαιη μεσολάβηση, αλλα και πετυχημένοι αγώνες για δύναμη, ακριβείς ενέργειες.

Το μόνο θετικό που υπάρχει σε αυτή την φάση Σελήνης, είναι οι όψεις του Ερμή, προς την Αφροδίτη, Άρη και Δια. Δίνει το μήνυμα ότι πρέπει να είμαστε ανοιχτοί να βοηθάμε αυτούς που χρειάζονται προστασία και καθοδήγηση, όπως επίσης να μάθουμε ότι θα πρέπει να δεχόμαστε και βοήθεια. Να εμπιστευθούμε τη διαδικασία της πνευματικής εξέλιξης, όσο μπερδεμένη και θολή είναι η διαδρομή. Όμως τα πάντα είναι σε επαγρύπνηση.

Η νέα σελήνη επηρεάζει την Ελληνική κυβέρνηση που θα έχει να αντιμετωπίσει δυσκολίες και εντάσεις σχετικά με θέματα 6ου οίκου. Επικεντρώνεται στον άξονα 6-12ου οίκου, θα αυξηθεί η σεισμικότητα επικίνδυνα στον θαλάσσιο χώρο, η εγκληματικότητα, πυρκαγιές, εκρήξεις, αναβρασμός σε θέματα υγείας, καθώς η ύπαρξη του Άρη υποδηλώνει πυρετούς (γρίπη) μεταξύ των ανθρώπων. Υπάρχει έντονη παρασκηνιακή δράση.

Συσσωρεύεται μεγάλη ένταση για αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, ωστόσο δείχνει μεγάλη αποφασιστικότητα και τόλμη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η έντονη και ύπουλη κινητικότητα στα θαλάσσια σύνορα αυξάνετε από μέρος της Τουρκίας,(που στην κανονική του μορφή συνδέεται με εχθροπραξίες, πολέμους, όπως και να εχει η ατμόσφαιρα θα είναι αρκετα περίεργη) αλλα και στο εσωτερικό της χωρας. Δεν αποκλείεται να υπογράψουμε άλλη μια συμφωνία η οι όποιες προσπάθειες και σχέδια της κυβέρνησης να υλοποιηθούν.

Στην πραγματικότητα ο Σκορπιός προσπαθεί να αναδιοργανώσει, να ξαναχτίσει την κοινωνία εκ θεμελίων, όμως θα υπάρχουν και στοιχεία που θα προσπαθούν με μυστικό και αδίστακτο τρόπο να υπονομεύσουν τις όποιες προσπάθειες γίνονται). Επιπλέον, ενώ η Ελλάδα υπογράφει συμφωνίες από τον προηγούμενο μηνα κάποιοι άλλοι ενοχλούνται!

Το να βλέπεις τον Άρη στο Σκόρπιό στον 6ο οικο, συνάδει με ύπουλες ενέργειες στο Αιγαίο, εντάσεις, αλλα και αναταραχές στο εσωτερικό της χωρας (αυξάνει την εσωτερική τρομοκρατία και εγκληματικότητα στην χώρα). Ωστόσο, η είσοδος του Άρη στον Σκορπιό από τις 30 Οκτωβρίου θα ανανεώσει την πίεση που ασκείται στην Άγκυρα και επίσης στη δικτατορία του Ερντογάν. Αλλά η κορύφωση των γεγονότων υπό την επιρροή του Άρη- Κρόνου θα εκδηλωθεί πολύ πιθανό μετα τις 11 Νοεμβρίου γύρω στις 1:13 π.μ. ώρα Άγκυρας.

Επιπλέον, όσο αφορά την συμφωνία AUKUS, επαναλαμβάνω ότι όταν υπογράφτηκε, οι διελεύσεις από τον Πλούτωνα μαρτυρούν ιδιαίτερα δραματικά σενάρια απώλειας. Ταυτόχρονα, ο Άρης δείχνει πόσο δραστικά επιθετική είναι η συμπεριφορά των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας ενάντια στα συμφέροντα της Γαλλίας. Εδώ είναι η ευκαιρία της Αγγλίας να εμφανιστεί ξανά ως παγκόσμια υπερδύναμη καθώς και το γεγονός για την έξοδο από την ΕΕ, την οποία η Μεγάλη Βρετανία δίνει τώρα την ευκαιρία να αντιταχθεί στην ΕΕ που είναι φιλική προς την Κίνα ή μπορεί να χειραγωγηθεί από την Κίνα.

Το θέμα είναι ότι σε μια εποχή δύσκολη όπως αυτή που έρχεται ίσως η διέλευση του Άρη να σημάνει την σπανιότητα  και τις ελλείψεις ειδών σε φάρμακα, ελλείψεις προϊόντων στην εστίαση.

Στις 10 Οκτωβρίου ενημερώνω:

⚠ ΠΡΟΣΟΧΗ**** – Οκτώβριος 2021 -Μάιος 2022

ΕΞΗΓΩ ΠΕΡΙ ΚΙΝΑΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ Τ ΑΝΤΙΘΕΤΟ*ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑΝ ΕΓΡΑΦΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΘΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ.

Παγκόσμια Εφοδιαστική Αλυσίδα -Έρχεται χάος: θλιβερά Χριστούγεννα*

Ελλείψεις θα γίνουν συχνές αυτόν τον Χειμώνα*

Η Κίνα σε παρακμή οπότε θα γίνει πιο επιθετική το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η αλυσίδα εφοδιασμού και η έλλειψη πόρων  πρόκειται να πλήξει σχεδόν κάθε έθνος στη Γη. Οι διακοπές ρεύματος που προκαλούνται οδηγούν σε επιβράδυνση της παραγωγής σε πολλά εργοστάσια στην Κίνα.

Η Κίνα κινδυνεύει από σοβαρή έλλειψη άνθρακα και φυσικού αερίου που θα χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση σπιτιών και εργοστασίων παραγωγής ενέργειας την ερχόμενη χειμερινή περίοδο στο βόρειο ημισφαίριο και θα είναι ένας μακρύς και ισχυρός χειμώνας.****

Ως αποτέλεσμα των προβλημάτων στην Ασία γενικότερα και στην Κίνα ειδικότερα, η παγκόσμια ζήτηση ξεπερνά την προσφορά, και όπως επιβεβαιώνουν οι πλανητικές διελεύσεις, ο χειμώνας 2021-2022 στο βόρειο ημισφαίριο, συμβουλεύω να μαζέψουν και να αποθηκεύσουν από τώρα. Θα υπάρξουν μεγάλες ελλείψεις κατά την περίοδο των εορτών – και η διάθεση της κοινωνίας δεν θα είναι καθόλου καλη.*

Οι αστρολογικοί υπολογισμοί δείχνουν ότι όλα ξεκινούν τον Νοέμβριο 2021 έως τα μέσα του καλοκαιριού 2024.

Κοντέινερ είναι αγκυροβολημένα για 4 εβδομάδες στις ΗΠΑ. Μεγάλη καθυστέρηση .Στην Αγγλία η πίεση είναι μεγάλη*

Όλεθρος στο εμπόριο και στα μαγαζιά του κόσμου.

Η συμφόρηση στα λιμάνια, το κλείσιμο εργοστασίων, τα αυξημένα τέλη μεταφοράς εμπορευμάτων και η έντονη έλλειψη εργαζομένων είναι πιθανό να επιδεινωθούν, προειδοποίει το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο κτλ..

Σε επιστολή τους προς τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη εβδομάδα, προειδοποίησαν για μια «καταρέουσα» παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Η Σκορπιός Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσει μεγάλες αναταράξεις στις αλυσίδες εφοδιασμού, ίσως μια μεγάλη κρίση όσο και η Βρετανία, όπου τα πράγματα μετά την πανδημία έχουν ενταθεί από τις συνέπειες της εμπορικής διαταραχής του Brexit.

Όπως και στη Βόρεια Αμερική, οι οδηγοί φορτηγών έχουν τεράστια ανάγκη καθώς οι οδηγοί στο δρόμο αναγκάζονται να κάνουν βάρδιες διπλής ώρας, ακόμα και όταν περιμένουν τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στις ακτές να εκφορτωθούν.

Οι ειδικοί προβλέπουν αυξήσεις τιμών οπουδήποτε μεταξύ 5% και 30% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Στα παιχνίδια θα υπάρχει έλλειψη, εν οψη εορτών. Και το πρόβλημα είναι πιθανό να επιδεινωθεί πριν βελτιωθεί.

Οι αυξανόμενοι λογαριασμοί ενέργειας της Ευρώπης οφείλονται σε διάφορους τοπικούς παράγοντες, όπως τα χαμηλά αποθέματα φυσικού αερίου, η αδύναμη παραγωγή από τους ανεμόμυλους και τα ηλιακά πάρκα της περιοχής και οι εργασίες συντήρησης που έθεσαν εκτός λειτουργίας τις παραγωγικές δραστηριότητες.

Όλες αυτές οι «ανθρωπογενούς αλλαγή του κλίματος» θα δοκιμαστούν το χειμώνα 2021-2022 σε όλο το βόρειο ημισφαίριο αλλά η Μητέρα Φύση θα κερδίσει.

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη κατευθύνονται προς τους υψηλούς καταναλωτικούς μήνες των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων και οι λιανοπωλητές ήδη προειδοποιούν για ανεπαρκή προμήθεια ηλεκτρονικών και αθλητικών ειδών, ακόμη και γαλοπούλες και χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Σε σύγκριση με το 2020, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Κίνας το 2021  αυξάνεται σχεδόν με τον διπλάσιο ετήσιο ρυθμό της.

Οι παραγγελίες για smartphone, συσκευές, εξοπλισμό άσκησης, «προϊόντα πράσινης ενέργειας» και άλλα κατασκευασμένα προϊόντα από τα εργοστάσια της Κίνας ήταν σημαντικοί παράγοντες στην αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Καθώς αυξήθηκε η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, η τιμή του άνθρακα για την παραγωγή αυτής της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε επίσης καθώς αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Κίνας.

Τώρα, τον Οκτώβριο του 2021, η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας αρχίζει να εξαντλεί την αλυσίδας εφοδιασμού που προήλθαν από την πανδημία του COVID-19.Η ξαφνική επανεκκίνηση των παγκόσμιων οικονομιών οδήγησε σε έλλειψη βασικών εξαρτημάτων όπως τα τσιπ υπολογιστών και βοήθησε να προκληθεί σύγχυση και επιβράδυνση. Πολλοί προμηθευτές ημιαγωγών για την Tesla, την Apple και την Intel, που έχουν εργοστάσια παραγωγής στην ηπειρωτική Κίνα, ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα αναστείλουν τις εργασίες των εργοστασίων τους για να ακολουθήσουν τις τοπικές πολιτικές χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν σε εργοστάσια στην Κίνα και σε άλλους ασιατικούς βιομηχανικούς κόμβους της Ασίας που προσπαθούν να αναπτυχθούν γρήγορα εν μέσω των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, αντιμετωπίζουν συχνά συχνές διακοπές ρεύματος. Η ΚΙΝΑ ΘΑ ΠΛΗΓΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. Οι μικρότερες εταιρείες έχουν λάβει εντολή να περιορίσουν ή να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα.

Το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι η έλλειψη από υφάσματα έως ηλεκτρονικά εξαρτήματα που θα επηρεάσουν τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και θα αναιρέσουν τα κέρδη πολλών πολυεθνικών εταιρειών. (και από τσιμέντο, χάλυβα κτλ όλα πάνω).Καθώς παλεύει με μια σοβαρή έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας που έχει αφήσει εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις να πλήττονται από τη διακοπή ρεύματος, η Κίνα σίγουρα θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. (όπως έλεγα από τις αρχές του 2021 η αντίθεση Δια/Κρόνου θα την πλήξει σοβαρά όπως και η αντίθεση Κρόνου/Πλούτωνα, η Κίνα αναταράσσεται δομικά)****

Όμως, οι περιορισμένοι κανόνες της «κλιματικής αλλαγής» που επέβαλε το Πεκίνο καθώς προσπαθεί να καταστήσει τη χώρα «ουδέτερη ως προς τον άνθρακα» έως το 2060, σημείωσε αργή παραγωγή άνθρακα, παρόλο που η χώρα εξακολουθεί να βασίζεται στον άνθρακα για περισσότερο από το ήμισυ της ισχύος της.

Έτσι, καθώς η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται, η τιμή του άνθρακα έχει αυξηθεί.

Αλλά με την κυβέρνηση της Κίνας να ελέγχει αυστηρά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, οι μονάδες παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα δεν είναι πρόθυμοι να λειτουργήσουν με απώλειες, ενώ πολλοί μειώνουν δραστικά την παραγωγή τους.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της «ανθρωπογενούς αλλαγής του κλίματος» και δεν θα ακούσετε κανέναν από τους πρωταγωνιστές να αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό, οπότε μην σκάτε. Βιομηχανίες έντασης ενέργειας όπως η χαλυβουργία, η τήξη αλουμινίου, η παραγωγή τσιμέντου και η παραγωγή λιπασμάτων είναι μεταξύ των επιχειρήσεων που επλήγησαν περισσότερο από τις διακοπές ρεύματος.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι διακοπές θα επηρεάσουν σίγουρα τις αλυσίδες εφοδιασμού για τουλάχιστον άλλους 6-9 μήνες – έως το 2022.****

Κατά τα χρόνια της «βασικής κρίσης» της δεκαετίας του 2010, προέβλεψα ότι η Κίνα θα σημείωσε πτώση στη δεκαετία του 2020.****ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ***

Αυτό θεωρήθηκε αδύνατο από εκείνους που μπορούσαν να δουν την εξαιρετικά καυτή οικονομική ανάπτυξη της Κίνας στα τέλη της δεκαετίας του 2000 και στη δεκαετία του 2010.

Ωστόσο, δεδομένου ότι διαβάζω τα ωροσκόπια των εθνών, έτρεξα στους χάρτες οπου ο χάρτης της Κίνας και αυτό που είδα ήταν ένα έθνος που δεν θα οδηγούταν στην «υπεροχή μεταξύ των άλλων εθνών», αλλά μάλλον σε μια απότομη παρακμή που θα απειλούσε την παγκόσμια ειρήνη.***

Προβλέπω ότι επειδή οι ΗΠΑ εξαρτώνται από την Κίνα για πολλά εξαρτήματα, υλικά και φθηνά αγαθά, αυτή η έλλειψη πρόκειται να δώσει πολύ λιγότερα χριστουγεννιάτικα δώρα φέτος.***

Επιπλέον, προβλέπω ότι τα σχέδια υποδομής του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα σταματήσουν το 2022, το 2023 και το 2024, επειδή οι εισαγωγές αλουμινίου, τσιμέντου και χάλυβα θα επιβραδυνθούν από τις διακοπές ρεύματος και το φράξιμο της αλυσίδας εφοδιασμού.

Αυτό απειλεί την παγκόσμια σταθερότητα γιατί όποιος μελετά σοβαρά την ιστορία γνωρίζει ότι τα έθνη γίνονται εχθρικά όχι όταν ανατέλλουν, αλλά όταν βρίσκονται σε παρακμή και στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει στην Κίνα.

Όταν η Κίνα χαρακτηριζόταν ως η «νέα αναδυόμενη υπερδύναμη» από εκείνους που αρνήθηκαν να κοιτάξουν μπροστά τις πραγματικότητες που θα αντιμετώπιζε η Κίνα τη δεκαετία του 2020:

«Η Κίνα σήμερα – είναι η παγίδα οπου θα εχει οδυνηρές συνέπειες.

Οι πιο ανησυχητικές, οι εκτιμήσεις των think tank και οι αναφορές του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ δείχνουν ότι ο ολοένα και πιο τρομερός στρατός της Κίνας έχει τώρα μια πραγματική πιθανότητα να κερδίσει έναν πόλεμο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών στον Δυτικό Ειρηνικό.

Ο πρόεδρος της Κίνας ανακοίνωσε ότι το Πεκίνο επιθυμεί να διεκδικήσει την κυριαρχία του στην Ταϊβάν, στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και σε άλλες αμφισβητούμενες περιοχές, καθιστώντας την ως κυρίαρχη δύναμη της Ασίας και προκαλώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες για παγκόσμια ηγεσία. Ωστόσο, εάν το γεωπολιτικό παράθυρο ευκαιριών της Κίνας είναι πραγματικό, το μέλλον της έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται πολύ ζοφερό – επειδή χάνει γρήγορα τα πλεονεκτήματα που προώθησαν την ταχεία ανάπτυξή της. Από τη δεκαετία του 1970 έως τη δεκαετία του 2000, η Κίνα ήταν σχεδόν αυτάρκης σε τρόφιμα, νερό και ενεργειακούς πόρους.

Για παράδειγμα, εξαντλούνται οι πόροι της Κίνας:

Το νερό έχει γίνει λιγοστό και η χώρα εισάγει περισσότερη ενέργεια και τρόφιμα από οποιοδήποτε άλλο έθνος, αφού έχει καταστρέψει τους δικούς της φυσικούς πόρους. Συνεπώς, η οικονομική ανάπτυξη γίνεται πιο δαπανηρή. Η Κίνα πλησιάζει επίσης έναν δημογραφικό γκρεμό:

Από το 2020 έως το 2050, η Κίνα θα χάσει 200 εκατομμύρια ενήλικες σε ηλικία εργασίας – έναν πληθυσμό στο μέγεθος της Νιγηρίας – και θα αποκτήσει 200 ​​εκατομμύρια ηλικιωμένους.

Οι πλανητικές διελεύσεις δείχνουν ότι η Κίνα όντως θα οδηγηθεί σε δεκαετίες παρακμής, ακριβώς όπως ο ήρεμος  Ηλιος φτάνει στο Μεγαλύτερο Ελάχιστο μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2020/αρχές του 2030.Η χώρα δεν θα επιτύχει την υπεροχή των ΗΠΑ  επειδή οι ΗΠΑ ήταν σε θέση να διαχειριστούν τους δικούς τους πόρους πολύ καλύτερα από ό, τι έκανε ποτέ η Κίνα.

Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, καθώς η Κίνα απομακρύνεται από το πακέτο πολιτικών που προώθησαν την ταχεία ανάπτυξη.

Επί Προέδρου Σι, το Πεκίνο οπισθοχώρησε προς τον ολοκληρωτισμό, ένα τελείως άκαμπτο καθεστώς. Είχα πει πως η Κίνα αν δεν σεβαστεί τους δημοκρατικούς νόμους της Ευρώπης και Δύσης δεν θα πάει πουθενά.

Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ*

Ο συνδυασμός της πανδημίας του COVID-19, οι επίμονες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι επιθετικές πολιτικές έχουν κάνει τις αρνητικές απόψεις της Κίνας παγκοσμίως να φτάσουν σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί μετά τη σφαγή της πλατείας Τιενανμέν το 1989.**** (Κρονος-Ουρανός).

Πάνω από δώδεκα χώρες εγκατέλειψαν, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν παγκόσμια εκστρατεία εναντίον βασικών κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών – κυρίως στην Huawei – και οι πλούσιες δημοκρατίες σε πολλές ηπείρους εμποδίζουν στην ψηφιακή επιρροή του Πεκίνου.

Το καθεστώς του Σι αντιμετωπίζει όλο και περισσότερο το είδος της στρατηγικής περικύκλωσης που κάποτε οδήγησε τους Γερμανούς και Ιάπωνες ηγέτες στην απόγνωση στη δεκαετία του 1930 και του 1940.****

Τα τελευταία πέντε χρόνια, δυο προεδρίες των ΗΠΑ έχουν δεσμεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια πολιτική «ανταγωνισμού»-πραγματικά, νέο-περιορισμού-έναντι της Κίνας.

Η αμερικανική αμυντική στρατηγική επικεντρώνεται τώρα στον Δυτικό Ειρηνικό, κατά της Κίνας. Η Ουάσινγκτον χρησιμοποιεί μια σειρά εμπορικών και τεχνολογικών κυρώσεων για να ελέγξει την επιρροή του Πεκίνου και να περιορίσει τις προοπτικές της για οικονομική υπεροχή.

«Μόλις η αυτοκρατορική Αμερική σε θεωρήσει « εχθρό »της, τότε είσαι σε μεγάλο πρόβλημα», προειδοποίησε ένας ανώτερος αξιωματικός του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Πράγματι, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης δεσμευτεί να οργανώσουν την μεγαλύτερη παγκόσμια αντίσταση προς στην κινεζική δύναμη – μια εκστρατεία που αρχίζει να εχει αποτελέσματα καθώς όλο και περισσότερες χώρες ανταποκρίνονται στην απειλή από το Πεκίνο. Στη ναυτική Ασία, για παράδειγμα, η αντίσταση στην κινεζική δύναμη σκληραίνει. Η Ταϊβάν αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες και θέτει σχέδια για να μετατραπεί σε ένα στρατηγικό ακανθόχοιρο στο Δυτικό Ειρηνικό.

Η Ιαπωνία πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη στρατιωτική της ανάπτυξη από το τέλος του  Ψυχρού Πολέμου και συμφώνησε να υποστηρίξει τις Ηνωμένες Πολιτείες εάν η Κίνα επιτεθεί στην Ταϊβάν. Οι χώρες γύρω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας – ιδιαίτερα το Βιετνάμ και η Ινδονησία – ενισχύουν τις αεροπορικές, ναυτικές και ακτοφυλακές τους για να αμφισβητήσουν τις επεκτατικές αξιώσεις της Κίνας.

Άλλες χώρες αντιστέκονται επίσης στην ισχυρότητα του Πεκίνου.

Η Αυστραλία επεκτείνει τις βόρειες βάσεις για να φιλοξενήσει αμερικανικά πλοία και αεροσκάφη και κατασκευάζει συμβατικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και πυρηνικά υποβρύχια επίθεσης.

Το έθνος της Ινδίας μαζεύει δυνάμεις στα σύνορά του με την Κίνα ενώ στέλνει πολεμικά πλοία μέσω της θάλασσας της Νότιας Κίνας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χαρακτηρίσει το Πεκίνο ως «συστημικό αντίπαλο» και οι τρεις μεγαλύτερες δυνάμεις της Ευρώπης – η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο – έχουν στείλει ναυτικές δυνάμεις στη θάλασσα της Νότιας Κίνας και τον Ινδικό Ωκεανό.

Μ αυτά και με εκείνα , που συμβαίνουν με ταχύτατους ρυθμούς, η Κίνα, με άλλα λόγια, δεν είναι η ανερχόμενη χώρα που όλοι περιμένουν. που πολλοί λάθος νομίζουν (βάζω και τους δικούς μας μέσα πολίτικους που έτρεχαν γονατιστοί να κάνουν συμφωνίες***)

****Επομένως, με όλη αυτή την πίεση εν μέσω οικονομικής ύφεσης, είναι πιθανό η Κίνα να γίνει πιο εχθρική απέναντι στο έθνος της Ταϊβάν καθώς η Κίνα υφίσταται συρρίκνωση της οικονομικής της παραγωγής.*****

ΠΡΟΣΟΧΗ*****

Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά με την Κίνα για το 2022 καθώς ο διελαυνων Κρόνος στον Υδροχόο θα διασχίζει τον Ωροσκόπο της Κίνας. Κάνω έκκλησή ότι η Κίνα πρόκειται να γίνει πιο επιθετική διεθνώς καθώς η οικονομία της υποχωρεί και ο πληθυσμός της υποφέρει από το κλίμα και την παγκόσμιας ψύξη κάτω από έναν ήρεμο ήλιο (όπως έδειξαν οι αστρονομικές μελέτες τους τελευταίους μήνες).

ΗΛΙΟΣ,ΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΡΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ. ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΒΟΜΒΕΣ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ.

*** ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ-Η διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας (ΔΕΑ) είναι η διαχείριση ενός δικτύου εσωτερικά συνδεδεμένων επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην απώτερη παροχή πακέτων προϊόντων και υπηρεσιών, τα οποία απευθύνονται στους τελικούς καταναλωτές (Harland, 1996). Η διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας εκτείνεται σε όλη τη διαδικασία μεταφοράς και αποθήκευσης των πρώτων υλών, ημιέτοιμων και ολοκληρωμένων αγαθών από τα σημεία προέλευσης προς τα σημεία κατανάλωσης.

Η παρεμπόδιση των δικαιωμάτων

Μυστικοί συνεργάτες – Ασάφεια στο περιβάλλον – Απογοήτευση με εταίρους –

Απώλειες που σχετίζονται με συνεργασίες – Απόρριψη αδυναμίες – ανασφάλειες

Παγετός- χιόνι

Παρακμή επιχειρήσεων – Οικονομική αφερεγγυότητα

Εμπορική στασιμότητα – Ειδήσεις σχετικά με την παραβίαση των νόμων

Αποτυχίες σε εταιρείες ή συνεργασίες – ρήξη συνεργασιών

Ξαφνικά αδιέξοδα – εμπόδια ή αντίσταση – Ξαφνικοί θάνατοι

Δημόσια αναταραχή – Ταραγμένοι πληθυσμοί ή έθνη

Προοδευτικές, καινοτόμες ή επαναστατικές ιδέες

Απάντηση