Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ – 2022-2023

στις

Ο Δίας στον Κριό που θα ξεκινήσει τον ανάδρομο κύκλο του αργά φέτος, στις 28 Ιουλίου 2022, και μέχρι να επιστρέψει στους Ιχθείς στις 28 Οκτωβρίου, 2022, δεν θα εισέλθει σε κάποιον άλλον συγκεκριμένο κύκλο, αντίθετα θα παράγει τριβή και προβλήματα η’ συγκρούσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Δίας στον Κριό ίσως να αποτελέσει εμπόδιο και να καθυστερεί τα σχέδια της ΝΤΠ. Η μετατόπιση του Δια στο ζώδιο του Κριού μπορεί θα μας τραντάξει, μπορεί να μοιάζει με το ξύπνημα μετα από έναν βαθύ ύπνο, σαν στο τρομακτικό χτύπημα μιας σειρήνας η ενός ηφαιστείου. Το πέπλο της ψευδαίσθησης και της αυταπάτης δείχνει να σηκώνεται στις 11 Μαΐου, ώρα 2:24 π.μ.  Κατά το παρελθόν, βρισκόταν ο Δίας στον Κριό ξανά το 1999,1987,1975,1963,1951,1939.

Θα εισέλθει στον Κριό ,11 Μάιου 2022 ώρα 2:24 π.μ. και στις 16 Μαΐου 2023 θα βρίσκεται στον Ταύρο.

Εύκολη υπόθεση δεν είναι υπο τις συνθήκες αυτές καθώς από τον πρώτο δεκανό του δείχνει [Άρης]. Ο Κριός κάνει πολύ θόρυβο δείχνει έντονες αντιπαραθέσεις, πόλεμο, μαζικές εξεγέρσεις, κίνηση στρατών και υπερβολική ξηρασία. Πυρετοί, εμπρησμοί μεγάλης έκτασης, καύση ξύλων και δασών και ξηρότητα του αέρα. [2 Ράβδοι] Δεύτερος δεκανός [Ήλιος]. Φυλάκιση και θλίψη κάποιου βασιλιά, (κατα πασα πιθανότητα να είναι η Ελισάβετ της Αγγλίας αφού και η έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο της επηρεάζει πλέον το MC της) και κίνδυνος θανάτου για αυτόν, η φθορά των δέντρων που καρποφορούν και των πραγμάτων που φυτρώνουν στη γη. Έκθεση της διαφθοράς. Λοιμός. [3 Ράβδοι] Τρίτος δέκανος [Αφροδίτη]. Θλίψη και θρήνος στους θνητούς, θάνατος κάποιας μεγάλης η σημαντικής γυναίκας και καταστροφή βοοειδών. Προκαλεί εκτρώσεις, κακοτεχνίες και κινδύνους για τις γυναίκες. [4 Ράβδοι].

Ένας νέος κύκλος συνείδησης ξεκινά. Την τελευταία φορά που ήταν ο Δίας ξανά στον Κριό ήταν το 2011, καθώς είδαμε το τραγικό τσουνάμι που έπληξε τότε την Ιαπωνία, σαρώνοντας 20.000 ζωές προκαλώντας εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα (τότε ήταν και ο Ουρανός στον Κριό). Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει έντονη η αίσθηση κινδύνου, είναι πιθανό να βρισκόμαστε σε υψηλό επίπεδο συναγερμού κατά τα μέσα του έτους, καθώς ο Άρης, είναι κυβερνήτης του ζωδίου αυτού, συνήθως κρατά τους πάντες «στα κάγκελα». Μέχρι τις 3 Ιουλίου θα συνοδεύεται απο τον Άρη στον Κριό, θα υπάρχει δηλαδή μια σύνοδος Δια/Άρη που θα σχετίζεται με αποφάσεις και δυναμισμό.

Είναι δύσκολο να ελεγχθούν οι αντιδράσεις και οι παρορμήσεις μας. Οι περίοδοι του Δία στον Κριό συχνά χαρακτηρίζονται από τριβή, τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και πέρα από τα διεθνή σύνορα. Ο Κριός είναι πολεμιστής, ζώδιο του πολέμου, και ο Δίας ενισχύει και μεγεθύνει όποια ενέργεια αγγίζει. Θα μεγεθύνει τις ενέργειες του Αρη στον Κριο και οπως ειχα πει ο Μαιος-Ιουνιος ειναι η πιο κρίσιμη περίοδος για τα έθνη. Στο παρελθόν, είδαμε ένας κύκλος τρομοκρατικών επιθέσεων να ξεκινά, ενώ η Νορβηγία ειχε πέσει θύμα διπλής τρομοκρατικής επίθεσης: Η πρώτη είναι μία έκρηξη βόμβας με στόχο κυβερνητικά κτήρια στο κέντρο του Όσλο και η δεύτερη είναι η σφαγή σε κατασκήνωση νεολαίας στο νησί Ουτόγια.

Το 2011, στο Διαδίκτυο οι Anonymous εξαπολύουν επιθέσεις DoS σε ιστότοπους της Συρίας, της Τυνησίας, του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου, της Λιβύης και της Ιορδανίας ως απάντηση στις διαδηλώσεις της Αραβικής Άνοιξης. Πυροδοτείτε η Τυνησιακή Επανάσταση. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ παραιτείται μετά από εκτεταμένες διαδηλώσεις που ζητούσαν την αποχώρησή του, αφήνοντας τον έλεγχο της Αιγύπτου στα χέρια του στρατού μέχρι να διεξαχθούν οι γενικές εκλογές. Η Αιγυπτιακή επανάσταση ξεκινά. Η αβεβαιότητα σχετικά με την παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη προκαλεί αύξηση των τιμών του αργού πετρελαίου κατά 20% σε διάστημα δύο εβδομάδων μετά την Αραβική Άνοιξη, προκαλώντας όπως γνωρίζουμε την ενεργειακή κρίση του 2011.

Πιο πίσω στην ιστορία, πολύ σημαντικό να υπενθυμίσω, κατά τη διάρκεια του κύκλου αυτού το 1917, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενώθηκαν με την τότε σύμμαχο Βρετανία, Γαλλία και Ρωσία για να πολεμήσουν στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Η έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συνέβη το 1939, κατά την ίδια διέλευση. Δυστυχώς, η βία μπορεί να κλιμακωθεί σε πολύ επικίνδυνο βαθμό στα μέσα του 2022. Όλοι τους θα έχουν άποψη, ωστόσο κανείς δεν θα είναι πρόθυμος να κάνει πίσω με μια τέτοια επιρροή.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, οι άνθρωποι αγωνίζονται κατα κανόνα, να υποστηρίξουν τις πεποιθήσεις τους που μπορεί να μας φτάσει στα άκρα. Μια δυστοπική κατάσταση, για παράδειγμα, μπορεί να εξελιχθεί σε μια εξέγερση μεγάλης κλίμακας, η να μας οδηγήσει σε έναν πόλεμο η’ σε άλλες ακραίες καταστάσεις, οπως αυτη που διανύουμε. Η Αραβική Άνοιξη του 2010, αν θυμάστε συνδυάστηκε ταυτόχρονα με τη διέλευση του Δία-Ιχθύς-Κριός. Οπως και οι αλλεπάλληλες ευθυγραμμίσεις που υπάρχουν απο τις αρχες του 2022. Οπως ειχα αναφέρει τους προηγούμενους μηνες προφανώς γινόμαστε μάρτυρες της «αναγεννησιακής σκέψης» των Ιχθύων.

Οι σύνοδοι μας σκεπάζουν με σκοτάδι, χωρις πραγματικά να ξέρουμε ακριβώς τι περιμένει τον κόσμο γενικότερα. Μεσα σ αυτό το ομιχλώδης σύμπλεγμα ττου μας παρασύρει συλλογικά να βουτήξουμε στο χάος, αλλά τελικά θα μας χαρίσει περισσότερη επίγνωση. Βαδίζουμε πάνω σ αυτη την λεπτή γραμμή μεταξύ πολέμου και ειρήνης, δεν αναγνωρίζουμε τα ορια μας, υπο την επιρροή της ευθυγράμμισης αυτης, καθως εχουμε παραδοθεί στον Ποσειδώνιο ωκεανο.Μεσα απο τους υδάτινους λαβύρινθους των Ιχθύων, οπως ειχα εξηγήσει τον Μαρτιο,αποκτάμε σοφία μέσα απο ενα μακροχρόνιο συμβολικό ταξίδι στον ζωδιακό κύκλο. Είναι η απόλυτη κρίση πριν την αναγέννηση. Να είστε αισιόδοξοι λοιπόν.

Ενδέχεται να αυξηθούν βεβαια οι ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, όπως επίσης οι ιδεολογικές και θρησκευτικές διαφωνίες κλιμακώνονται και μετατρέπονται σε αδίστακτη βία. Για παράδειγμα, ο Κριός συνδέεται με την βία, τα όπλα, τον χάλυβα, τον σίδηρο, τα αιχμηρά αντικείμενα και εργαλεία, και αυτό μπορεί να σημαίνει την αύξηση πυροβολισμών και βίαιων περιστατικών και τρομοκρατικά χτυπήματα σε οποιοδήποτε επίπεδο, με οποιαδήποτε μορφή.

Μπορεί να έχουμε σεισμούς η εκρήξεις ηφαιστείων αφού ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω και θα συνδεθούν μεταξύ τους μέσα από ένα τετράγωνο. Μπορεί να προκαλέσει μεγάλους σεισμούς η πτώσεις αεροπλάνων (Κριός -μηχανική, μπορεί να προκαλεί μηχανικές βλάβες). Ο Δίας στον Κριό είναι μέγας κίνδυνος για εμπρησμούς μεγάλης κλίμακας.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, το Τέξας ψήφισε νόμο που επιτρέπει στους περισσότερους πολίτες να φέρουν ανοιχτά όπλα χωρίς να λάβουν άδεια ή εκπαίδευση. (Αυτό παρά το στατιστικό ότι οι πυροβολισμοί αυξήθηκαν κατά 14 τοις εκατό την ίδια χρονιά.) Κατά τη διάρκεια του κύκλου του Δία στον Κριό το 1999, έλαβε χώρα η τραγική σφαγή στο Κολουμπάιν. Ο Δίας αντιπροσωπεύει την δικαιοσύνη, όπως είναι γνωστόν, οπότε ίσως είναι απαραίτητο να πολεμήσουν και να αγωνιστούν οι άνθρωποι, για τα πιστεύω τους, όταν παραβιάζεται η δικαιοσύνη. Ο Δίας στον Κριό είναι σαν μια έκκληση για «να πάμε στη μάχη» μπορεί να φαίνεται ως η μόνη επιλογή, ειδικά εάν τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες διακυβεύονται, καθώς τα τελευταία δυο χρόνια ολα αυτά περιορίστηκαν με φόντο τον COVID-19. Πρόσφατα έχουμε ξανά το θέμα των αμβλώσεων στις ΗΠΑ. Μπορεί ξανά να πυροδοτήσει το φυλετικό.

Τον Αύγουστο του 2011 – Τα χρηματιστήρια παγκοσμίως υφίστανται μεγάλες απώλειες λόγω των φόβων για μετάδοση της κρίσης του ευρωπαϊκού δημόσιου χρέους και της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας ως αποτέλεσμα της κρίσης ανώτατου ορίου χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Δίας στον Κριό μπορεί να είναι μια επανάσταση η’ ακόμα και η απόσπαση της προσοχής που μας απομακρύνει περισσότερο από τον στόχο μας, οι θυμωμένες μάζες μπορεί εύκολα να χειραγωγηθούν αλλά και ναρκισσιστές εξτρεμιστές που λεηλατούν τα συναισθήματά μας. Χρειάζεται ίσως εξάσκηση στην αυτοάμυνα, καθώς είναι ένα προστατευτικό μέτρο του Κριού, ενώ η εγκληματικότητα τελευταία έχει ξεπεράσει τα όρια.

Ο Δίας στον Κριό μπορεί όμως να υπογραμμίσει την ανάγκη για ειρήνη καθώς απέναντι του έχει τον Ζυγό. Ο πρώτος παγκόσμιος διαλογισμός, για παράδειγμα, πραγματοποιήθηκε στις 16-17 Αυγούστου 1987, με μια ευθυγράμμιση στον Λέοντα, επτά στο σύνολο, πλανήτες σε ζώδια της φωτιάς, συμπεριλαμβανομένου και του Δία στις 29° του Κριού που συμμετείχε σε ένα αρμονικό Μεγάλο Τρίγωνο, οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε ενεργειακά κέντρα από το όρος- ενεργό ηφαίστειο Shasta της Καλιφόρνια έως τις πυραμίδες της Αιγύπτου για να στείλουν ένα συλλογικό μήνυμα.

Οτιδήποτε καταπραΰνει την ψυχή και βοηθά να επικεντρωθείτε περισσότερο, αξίζει βεβαια να το δοκιμάσετε. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός, ο οποίος ξεκίνησε στην Ινδία στα μέσα της δεκαετίας του 1950 με τον Maharishi Mahesh Yogi, κέρδισε μαζική δημοτικότητα ενώ ο Δίας ήταν στον Κριό το 1975-76. Οι θιασώτες του διεξήγαγαν μια μελέτη στην Ουάσιγκτον DC το 1993. Ο στόχος ήταν να δουν εάν ο συλλογικός διαλογισμός θα μπορούσε να μειώσει τη βίαιη εγκληματικότητα. Αν και είναι δύσκολο να αποδειχθεί αυτό άμεσα, οι στατιστικές για την εγκληματικότητα πράγματι έπεσαν κατακόρυφα κατά τη διάρκεια αυτού του πειράματος. Πρακτικές όπως αυτές μπορεί να διαδοθούν καθώς ο Δίας στον Κριό προκαλεί φόβο και άγχος.

Σ αυτά τα δυο χρόνια 2010-2011 και τα αναφέρω αυτά διότι όλοι μας τα βιώσαμε, καθώς είναι η πιο πρόσφατη ιστορία, είδαμε το Instagram να κάνει πρεμιέρα στο ιντερνέτ, το Wikileaks διαρρέει πάνω από 90.000 αναφορές σχετικά με τη συμμετοχή των ΗΠΑ στον πόλεμο του Αφγανιστάν, ο ΠΟΥ κηρύσσει την το τέλος της πανδημίας της «γρίπης των χοίρων», που είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2009, είχαμε το 7,1 της Ν Ζηλανδίας που ακολουθήσε μια σειρά μεγάλων σεισμών μέχρι το 2012 (π.χ. Σουμάτρα, Αϊτή). Ο Πρόεδρος Ομπάμα ανακοινώνει τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, που σκοτώθηκε από τον αμερικανικό στρατό. Η Ινδία και το Μπαγκλαντές υπογράφουν μια συμφωνία για τον τερματισμό της 40χρονης διαμάχης τους για την οριοθέτηση των συνόρων.

Ως πρωτοπόρος ο Κριός και αυτο που εδωσε το φως στην ανθρωπότητα ως Προμηθέας, η NASA ανακοινώνει ότι το Mars Reconnaissance Orbiter έχει καταγράψει φωτογραφικά στοιχεία πιθανού υγρού νερού στον Άρη κατά τις θερμές εποχές.

Το Juno, το πρώτο διαστημόπλοιο με ηλιακή ενέργεια σε αποστολή στον Δία , εκτοξεύεται από τον Πολεμικό Αεροπορικό Σταθμό του Cape Canaveral .

Ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι δολοφονείται στη Σύρτη, με τις δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου να παίρνουν τον έλεγχο της πόλης και να τερματίζουν τον πόλεμο.

Η ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφωνούν σε πακέτο διάσωσης 110 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Το πακέτο περιλαμβάνει αιχμηρά ελληνικά μέτρα λιτότητας.

Εάν υπάρχει τριβή στο σπίτι σας ή με τους ανθρώπους με τους οποίους ζείτε, κάντε κάτι για να αποκλιμακώσετε το δράμα. Μικρά πράγματα, όπως η αρωματοθεραπεία και η αναπαραγωγή χαλαρωτικής μουσικής μπορούν να κάνουν τη διαφορά για παράδειγμα.

Αντίθετα, οι ειδικευμένοι διαμεσολαβητές, διπλωμάτες και σύμβουλοι μπορούν να βάλουν τα δυνατά τους ώστε να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ειρήνης όταν κανείς δεν θα είναι διατεθειμένος να κηρύξει κατάπαυση του πυρός, σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν λοιπόν πρέπει να είσαι πολεμιστής, τι θα έλεγες να είσαι ένας «πολεμιστής για την αγάπη» ή ένας «μαχητής της ελευθερίας» που δεν χρειάζεται να πάρει τα όπλα;

Ενώ ο Δίας ήταν στον Κριό το 1987, το Ευγενέστατο Τάγμα της Περικνημίδας είναι ένα Ιπποτικό Τάγμα, το οποίο αρχικά δημιουργήθηκε στη μεσαιωνική Αγγλία -το πιο αποκλειστικό και διάσημο επίπεδο ιππότη- άνοιξε στις γυναίκες για πρώτη φορά στην ιστορία. Οι γυναίκες εξακολούθησαν να σχετίζονται με το τάγμα, αλλά δεν γίνονταν μέλη, εκτός και αν ήταν μονάρχες ξένων κρατών. Ωστόσο, το 1987, με έναν νόμο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας, μπορούσαν να υπάρξουν “Κυρίες Εταίροι του Τάγματος”.

Με τον Δια στον Κριό, το 2010, η Τζούλια Γκίλαρντ εξελέγη η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Αυστραλίας. Το Grímsvötn, το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ισλανδίας, εκρήγνυται και προκαλεί διακοπή των αεροπορικών ταξιδιών στη Βορειοδυτική Ευρώπη.

Ο Μπάτμαν κάνει για πρώτη φορα την εμφάνιση του στα κόμικς το 1939. Ο Δίας στον καινοτόμο Κριό είναι μια εποχή για τολμηρές πιθανότητες. Έτσι γίνονται μεγάλες ανακαλύψεις, όπως η πενικιλίνη, το 1928, ακόμα και η τζαζ άρχισε να εξελίσσεται. Ο Δίας στον Κριό συνδέεται με δημιουργικές ανακαλύψεις, πειραματιζόμαστε με τον εαυτό μας, με τα λάθη μας. το 1975, ο DJ Grand Wizzard Theodore έπαιζε συχνά με δίσκους και ανέπτυξε την τεχνική που είναι γνωστή ως scratching.

Ότι και να πει κάποιος, ο Κριός συνδέεται με μια περίοδο έντονης δράσης, έμπνευσης, ανάπτυξη αλλά κυρίως πρακτική χρήση των ικανοτήτων μας που έχουν αναπτυχθεί μέσα στον προηγούμενο κύκλο, αλλά σίγουρα και την δημιουργία ευκαιριών. Αν δεν υπάρχουν οι ευκαιρίες τότε τις δημιουργείς μόνος σου.

Διακατέχεται από έντονη επιθυμία και θέληση για την ζωή ενώ είναι ιδιαίτερα επίμονος και ότι θέλει το θέλει εδώ και τώρα. Είναι δυναμικός, γενναίος, ανταγωνιστικός, επιθετικός, γρήγορος, πρόθυμος, παίρνει πρωτοβουλίες. Είναι ευθύς, ωμός, ανυπόμονος. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς. Με έναν γενέθλιο Δία στον Κριό, οι ευκαιρίες δεν σου έρχονται, τις κυνηγάς. Αυτή η τοποθέτηση υποδηλώνει ένα χαρακτηριστικό προσωπικότητας πρωτοβουλίας.

Έτσι για τους Κριούς μπορεί να σημαίνει μια νέα αρχή, ενα νεο ταξίδι, ένα νέο ξεκίνημα, για τους Ταύρους, θεραπεία και τέλος μιας δύσκολης κατάστασης, για τους Διδύμους, περισσότερη επικοινωνία, νέες ιδέες, για τους Καρκίνους περισσότερη τύχη στα επαγγελματικά τους, για τους Λέοντες περισσότερη δημιουργία και περιπέτεια, για τους Παρθένους οι προσωπικές σχέσεις αποκτούν περισσότερο βάθος και νόημα, για τους Ζυγούς μπορεί να φέρει επανάσταση στις σχέσεις τους η και ανατροπές, για τους Σκορπιούς καλύτερη υγεία και έμπνευση, για τους Τοξότες περισσότερο πάθος και φήμη, για τους Αιγόκερους περισσότερη δράση, για τους Υδροχόους περισσότερη έκφραση και δημιουργία, για τους Ιχθείς περισσότερο χρήμα και ασφάλεια.

Οι χώρες που επηρεάζονται από την διέλευση του Δια στον Κριό (θα δούμε στις περισσότερες χώρες να επηρεάζεται ο 2-8 οίκος τους, το MC δηλαδή οικονομία, ενέργεια, ηγεσία, ενώ θα δούμε την σύνοδο Ηλίου/Αφροδίτης και Πωσειδωνα να επηρεάζεται σε πολλά σημαντικά έθνη) είναι ο 2-8 οίκος της Κίνας, το MC και ο Πωσειδωνας του Καναδά, ο χάρτης του Βελγίου (Ηλιος, Ερμής/MC), ο χάρτης της Αγγλίας, Ηλιος, MC, Αφροδίτη, Ερμής, το MC/Αφροδίτη/Ποσειδώνας της ΕΕ, ο Βόρειος Δεσμός της Κωνσταντινούπολης στον 10 οικο, το MC της Ρωσίας όπως επίσης και ο Ηλιος, ο Ουρανός, Πωσειδωνας, Βόρειος Δεσμος, επίσης το MC, Ηλιος, Ερμής της Φιλανδίας (2-8 οίκος),

Στον χάρτη η επιρροή του επικεντρώνεται στην Αμερικανική Ήπειρο και Ασία.

Ο 4ος οίκος της Γαλλίας Ήλιος, Αφροδίτη, Ερμής, Βόρειος Δεσμός, Πωσειδωνας, Δίας αλλά και Ήλιος/Αφροδίτη, Πωσειδωνας της πρώτης Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Πωσειδωνας και Κρόνος της πρώτης γερμανικής αυτοκρατορίας αλλά και ο χάρτης επανένωσης της Γερμανίας, Ηλιος/Αφροδίτη, MC ,Ουρανός, Πωσειδωνας και Κρόνος, ο 7 οίκος και ωροσκόπος/Βόρειος Δεσμος, Ερμής/MC της Ινδίας, η Σελήνη και ο Πλούτωνας του Ιράν, αλλά και η Σελήνη/Νότιος Δεσμος του Ιράκ, ο Πωσειδωνας του Ισραήλ, ο Δίας/Πωσειδωνας της Ιταλίας, η Αφροδίτη και ο Δίας της Ιαπωνίας, η Σελήνη του Καζακστάν, ο Ερμής και ο Πωσειδωνας της Βόρειας Κορέας, ο Ωροσκόπος/7 οίκος της Πολωνίας, ο Πωσειδωνας της, ο Δίας της Ισπανίας, ο Ερμής, Κρόνος, Αρης της Τουρκίας, ο Ήλιος και η Αφροδίτης και Ερμής/MC της Ατζέντας 21, ο Κρόνος και το MC των ΗΠΑ.

Σημαντικό θα επηρεαστεί ο Πλούτωνας της χώρας μας στην 6 μοίρα του Κριού που σχηματίζει ένα τετράγωνο ακριβείας με τον γενέθλιο επίσης Δία της στην 6 μοίρα του Αιγόκερω προς τον 8 οίκο της. Οι δύσκολες συνθήκες που διαμορφωθήκαν κατα τα δυο προηγούμενα έτη, το τετράγωνο Δία στις 23 Ιουνίου 2022,1 Σεπτέμβριου 2022, 5 Φεβρουάριου 2023, αλλά και το τετράγωνο Δια/Πωσειδωνα στις 9 Απριλίου 2023, θα συνδεθούν με επιπρόσθετες προσπάθειες για την επίτευξη στόχων σε θέματα 8 οίκου (ενέργεια, οικονομία, χρέος της χώρας, συντάξεις, φορολογία) οι όποιες δεν είναι αρκετές, οπότε εφιστώ επιπλέον την παρατήρηση και προσοχή, καθώς οι αρμόδιοι της χώρας, να μην βγάζουν εύκολα συμπεράσματα η να γίνονται γρήγορες και βιαστικές κινήσεις, εκτιμήσεις κτλ..

Αυτή η σύνοδος όμως και οι όψεις τις προχωρούν σε ένα δεύτερο στάδιο πολιτικής και οικονομικής αστάθειας. Ως γνωστόν, Δίας – Πλούτωνας αναφέρονται επίσης σε πλουτισμό ή/και κερδοσκοπία.

Τουλάχιστον για αυτό το χρονικό διάστημα το τετράγωνο με τον Δια δεν επιτρέπει τις υπερβολές και θα ασκεί συνεχείς πιέσεις στα γνωστά θέματα. Μέχρι τις 5 Φλεβάρη του 2023 ο διελαυνων Δίας στον Κριό θα σχηματίζει σύνοδο με τον γενέθλιο Πλουτωνα της Ελλάδος στον Κριό. Η πίεση που ασκείται μπορεί να είναι μεγάλη, που θα μπορούσε η χωρά μας και πάλι να επιστρέψει σε καθεστώς μνημονίων, να υπάρξουν κοινωνικές εκρήξεις, λόγω του ότι ο Πλουτωνας βρίσκετε ακόμα στον Αιγόκερω, ένας επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας. Σαφώς η σύνοδος πυροδοτει σκάνδαλα όσο αφορά την εξουσία αλλά βγάζει την κοινωνική σαπίλα και βρωμιά στην επιφάνεια.

Στον προηγούμενο κύκλο με Δια στον Κριό η χώρα μας μπήκε στο ΔΝΤ, σε μια μακρόχρονη περίοδο μνημονίων.*

Άρα ξεκινά για μας ένας κύκλος συνόδου Δια /Πλουτωνα στον 11ο οίκο της χώρας μας και πάλι. Εχω αφήσει πρόσφατα λεξεις-κλειδια για την σύνοδο των δυο πλανητών ωστε να το κατανοήσουμε καλύτερα: https://astroephimerides.com/2020/04/24/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83-%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1/

Ο Δίας διευρύνει τις αρχές του Πλούτωνα και ο Πλούτωνας καταστρέφει τις αρχές του Δία. Αυτός ο πλανητικός κύκλος φέρνει μαζί του θρησκευτικές, κοινωνικές αλλαγές και την έκθεση σάπιων και διεφθαρμένων πεποιθήσεων στην κοινωνία μας. Φέρνει επίσης περισσότερο πληθωρισμό, υπερβολική εμπιστοσύνη ή αναζήτηση της αλήθειας για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση. Φαίνεται, ο πρώτος κύκλος δεν ήταν αρκετός.

Μπορεί να ταλαντεύεται μεταξύ υπερβολικής αισιοδοξίας και ακραίας απαισιοδοξίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα επισημανθεί επίσης η αύξηση της γνώσης και η αναζήτηση όσων κάνουν κατάχρηση εξουσίας. Στις αρχές του 2020, και συγκεκριμένα στις αρχές Απριλίου, στα τέλη Ιουνίου, αλλά και στα μέσα Νοεμβρίου, ο Δίας (υπέρβαση) σχημάτιζε μια όψη συνόδου με τον Πλούτωνα (δύναμη, εξουσία) ξεκινώντας ένα κύκλο δώδεκα ετών. Σε γενικές γραμμές, αυτή η σύνοδος πλανητών προτείνει την εδραίωση της εξουσίας μέσω της ανάπτυξης (πληθωρισμός, μονοπώλια). Θα υπάρξουν διαφωνίες για την εισοδηματική ανισότητα, όπου το πρόβλημα θα έρθει και πάλι στο προσκήνιο, σε παγκόσμιο επίπεδο (Δία).

Η όλη σύνοδος Δια/Κρόνου/Πλούτωνα για την Ελλάδα, δημιουργεί οικονομικά προβλήματα, λόγω κατάχρησης εξουσίας και αυτό το ξέρουμε ήδη από τον γενέθλιο χάρτη της χώρας μας. Ωστόσο, ο κύκλος αυτός συνδέεται με τις μαζικές αλλαγές στην ανθρώπινη συνείδηση που εγκαινιάζουν νέες απόψεις η σπέρνουν νέες ιδεολογίες. Συνδέεται όμως και με την θεραπεία και την αναγέννηση του κόσμου μας .

Η σύνοδος αυτή όμως θα σπείρει στη συνέχεια η μπορεί να θέσει τα νέα θεμέλια για μια νέα αρχή, όπου θα αντικαταστήσει το διεφθαρμένο υπάρχων πολιτικοοικονομικό σύστημα που είναι έτοιμο να καταρρεύσει (Πλουτωνας στον Αιγόκερω). Θα σημειωθούν τεράστιες προσπάθειες για την μετάβαση αυτή, η οποία δεν θα είναι εύκολη κι αυτό διότι η μεγαλομανία των ηγετών από την μια θα κυριαρχεί και από την άλλη θα έχουμε τους μεταρρυθμιστές. Το παλιό οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο μπορεί μεν να ξηλωθεί, οι ρίζες του όμως είναι πολύ βαθιές. Πολλή βρωμιά θα έρθει ακόμα στην επιφάνεια, ώστε να είναι πιο εύκολη η αποκαθήλωση των ειδώλων και το ξήλωμα . Η όψη αυτή εγγυάται, αν μην τι άλλο, την γέννηση μιας νέα πραγματικότητας. Όμως την σύνοδο την συναντάμε σε σημαντικά γεωλογικά φαινόμενα, μαζί με τους υπολοίπους άξονες. Ο Δίας πάντοτε εξωθεί τα πράγματα εκτός ορίων και δίνει μεγάλη έκταση και διάσταση, όπως μεγάλες πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές, τσουνάμι κτλ.. ακόμα συνδέεται με την επίθεση εξτρεμιστικών ομάδων (ISIS..) .

Δίας και Πλούτωνας στον Κριό
Από το 1346 έως το 1353, ο Μαύρος Θάνατος σάρωσε κυριολεκτικά την Ευρώπη.

Περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι – τότε, το 60 τοις εκατό του πληθυσμού της Ευρώπης – πέθαναν από τη βουβωνική πανώλη, μια μόλυνση που κυκλοφορεί μεταξύ των αρουραίων. Καθώς ο πληθυσμός των αρουραίων άρχισε να μειώνεται από αυτή την ασθένεια, οι ψύλλοι τους άρχισαν να δαγκώνουν τους ανθρώπους και να τους μολύνουν επίσης. Καθώς η πανούκλα έφτασε στο αποκορύφωμά της το 1347, η σύνοδος Δία-Πλούτωνα ήταν στον Κριό.

Το 1346, ο Δίας μεταξύ Υδροχόου και Ιχθύων, όπως το 2021. Ο Υδροχόος κυβερνά μεγάλους πληθυσμούς και οι Ιχθύες συνδέονται με νοσοκομεία και ασθένειες. Το κρίσιμο σφάλμα που προκάλεσε την εξάπλωση της βουβωνικής πανώλης —όπως οι περισσότερες πανδημίες— ήταν ο αργός χρόνος αναγνώρισης.

Η πανούκλα των Αθηνών (430-427 π.Χ.): Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω
Η καταστροφική πανούκλα της Αθήνας στην αρχαία Ελλάδα σκότωσε περίπου 75.000 με 100.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου. Προερχόμενο από ένα λιμάνι ναυτιλίας και πιστεύεται ότι ήταν τύφος που μαινόταν κατά κύματα για πέντε χρόνια και ερήμωσε τον πληθυσμό. Επίσης πυροδότησε εξεγέρσεις, άνομη συμπεριφορά και χάος μεταξύ των πολιτών, με αποτέλεσμα άκαμπτες κυβερνητικές επιβολής — και την κατάρρευση της αθηναϊκής δημοκρατίας.***

Αν και ο Δίας και ο Πλούτωνας δεν ήταν σε σύνοδο κατά τη διάρκεια της πανώλης της Αθήνας, είναι αξιοσημείωτο ότι ο Πλούτωνας ταξίδευε στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω και στις πρώτες μοίρες του Υδροχόου κατά τη διάρκεια της αιχμής της πανώλης – όπως θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 2020.

Η σύνοδος Κρόνου/Πλούτωνα ενεργοποίησε ένα αδρανές ηφαίστειο μετατρέποντας τους φόβους μας σε πραγματικότητα κυριολεκτικά.

Με την σύνοδο Δια/Πλουτωνα στην 6η του Κριού, γίνεται μια προσπάθεια να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια, η κοινωνία αντιμετωπίζει δυσάρεστες καταστάσεις και προβλήματα, τα οποία εκθέτουν περισσότερο την ανθρώπινη βλακεία ενώ το πολιτικό σύστημα απασχολείται περισσότερο πως θα αποκτήσει εξουσια,χρήμα και δύναμη προκαλώντας προβλήματα εμποδίζοντας την παραγωγικότητα. Κατα τ άλλα ο Ελληνικός λαός θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία μετα απο 12 χρόνια, να γίνει μια γροθιά.

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Απάντηση