Ο Κρεμασμενος Ανθρωπος & η Κριση στην Ουκρανια*

στις

Είναι ο αριθμός 12= 3, θα συνδεθεί με τη σύνθεση, τη δημιουργικότητα και την ένωση ή την ανανέωση. Είναι μια μυστηριώδης και αινιγματική κάρτα, που έχει προκαλέσει πολλές διαφωνίες. Υπάρχουν δύο διαφορετικές πλευρές εδώ, η σκοτεινή και η φωτεινή. Αλλά και οι δύο πλευρές μπορεί να ενωθούν ή να συμφιλιωθούν. Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία.

Για να προσαρμοστουμε σε μια νέα κατάσταση, ένα μέρος του παρελθόντος, είναι απαραίτητο να θυσιαστεί. Αυτή η θυσία φυσικά φέρνει πολύ πόνο. Ωστόσο, αρχει ηρεμία γιατί όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η δοκιμασία που περνάει η ανθρωπότητα, είναι για το καλύτερο. Αυτή η κάρτα είναι γυρισμένη μέσα, προσπαθώντας να διατηρήσει τον έλεγχο της κατάστασης*

Με τον Ποσειδώνα (ή το Νερό) ως πλανήτη της κάρτας, ο Κρεμασμένος Άνθρωπος είναι ίσως η πιο συναρπαστική κάρτα. Ο αριθμός 12, είναι το αντίθετο της κάρτας του Κόσμου, ο αριθμός 21. Μερικοί πιστεύουν ότι ο Κρεμασμένος αντανακλά την ιστορία του Όντιν που προσφέρθηκε ως θυσία για να αποκτήσει γνώση.

Άλλοι αναγνώστες θέλουν να επισημάνουν ότι αυη η καρτα ειναι γνωστη ως
«Ο Προδότης», αναφερόμενη στο γεγονός ότι, ιστορικά, ορισμένες χώρες κρέμασαν τους προδότες με το ενα ποδι ανάποδα.
Και σε άλλους αναγνώστες αρέσει να επισημαίνουν ότι ο Κρεμασμένος συμβολιζει την
στιγμή που ένα μωρό στη μήτρα γυρίζει ανάποδα για να γεννηθεί, σαν να κρέμεται από τον ομφάλιο λώρο του.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την κατάσταση*
Ο Κρεμασμένος μοιαζει με όλα αυτά: όπως ο Όντιν, επιτρέπει στον εαυτό του να κρεμαστει για να κερδίσει σοφία για τον κόσμο.

Σαν προδότες του παρελθόντος, θυσιάζει τον εαυτό του για έναν σκοπό και βλέπει τα πράγματα από μια «αντεστραμμένη» οπτική γωνία. Αυτό που είναι σωστό για αυτόν είναι λάθος για τους άλλους και το αντίστροφο. Και σαν το μωρό στη μήτρα, ο Κρεμασμένος κρεμιέται αιωρούμενος ανάμεσα σε έναν κόσμο (τη μήτρα)
και τον επόμενο (εκτός της μήτρας).

Έτσι, αυτοι ειναι καιροι θυσίας, προφητείας.

Ο Crowley μας λέει ότι αυτό συμβολίζει

«Η κάθοδος του φωτός στο σκοτάδι για μας λυτρώσει».

Το 1111 σεν είναι τίποτα λιγότερο από την κοσμική θυσία που δημιουργεί, συντηρεί και καταστρέφει το σύμπαν.

Ο Κρεμασμένος Άνθρωπος εξακολουθεί να συμβολίζει την κάθοδο του φωτός στο σκοτάδι για να το εξαγοράσει, αλλά η λέξη «εξαγορά» δεν υποδηλώνει πλέον ένα υπάρχον χρέος που πρέπει να πληρωθεί.Αντίθετα, ειναι η λύτρωση είναι το ευγενές καθήκον των φωτισμένων να φέρουν φώτιση στους αφώτιστους.

Απάντηση