Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ*Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ -ΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΙΑ-ΚΡΟΝΟΥ*

στις

Γνωρίζουμε όλοι ότι ο Κρόνος είναι ο πλανήτης του κάρμα και παραδοσιακά συνδέεται με τους περιορισμούς και τις δυσκολίες. Ενώ αυτό είναι αλήθεια, κοιτάμε τον Κρόνο ως ένα σπουδαίο δάσκαλο, τον πλανήτη που εκθέτει την αλήθεια και μας αναγκάζει να εργαστούμε σκληρά για να αποκτήσουμε αυτό που μας αξίζει. Ο Κρόνος είναι ο αυστηρός δάσκαλος. Στο Καμπαλιστικό Δέντρο της Ζωής, ο Κρόνος συνδέεται με τη σφαίρα Κατανόηση (Binah), το αρχέτυπο της Μεγάλης Μητέρας.

Από το τέλος του 2017, ο Κρόνος βρίσκεται στον Αιγόκερω και είδαμε τον φόβο σε παγκόσμιο επίπεδο να εξαπλώνεται σαν παλίρροια. Εμείς και Αυτοι, οι εμπορικοί πόλεμοι, η κατασκευή τοίχων, κάθε είδους περιορισμοί και η μαζική εξάπλωση της παραπληροφόρησης έπαιζαν καθημερινά στις ειδήσεις και γεγονότα. Ωστόσο, ο Κρόνος είναι πάντα εν κινήσει και κάθε 2 ½ χρόνια, αλλάζει ζώδιο και την εστία συγκέντρωσης του.

Ο Κρόνος στον Υδροχόο εισέρχεται στις 22 Μαρτίου, ώρα 6:05 π.μ. και θα παραμείνει προσωρινά, έως τις 2 Ιουλίου 2020, 1:42 π.μ όπου θα επιστρέψει και πάλι στο ζώδιο του Αιγόκερω για να ολοκληρώσει τον κύκλο του, μέσα από την ανάδρομη πορεία του. Στη συνέχεια πάλι από τις 17 Δεκεμβρίου 2020, 7:07 π.μ. θα εισέλθει και πάλι στον Υδροχόο όπου και θα παραμείνει έως τις 6 Μαρτίου 2023 συνταξιδεύοντας με τον Δια στο ιδιο ζώδιο.

Η τελευταία φορά που ο Κρόνος ήταν στον Υδροχόο ήταν Φεβρουάριος 1991 – Φεβρουάριος 1994 και Ιανουάριος 1962 – Μάρτιος 1964. Είναι σημαντικό να επιστρέψουμε πίσω σε αυτές τις ημερομηνίες, για να κατανοήσουμε το παρόν για το 2020 – 2023 τόσο σε προσωπικό αλλά και κοσμικό επίπεδο. Αν γεννηθήκατε λοιπόν με Κρόνο στον Υδροχοο, καλώς ήρθατε στην Κρόνια επιστροφή σας. Ο Κρόνος στον Υδροχόο θα κάνει σημαντικές αλλαγές στον οίκο των φίλων και της κοινότητας που ζείτε.

Τα άτομα που γεννήθηκαν με τον Κρόνο στον Υδροχόο μπορεί να δώσουν την εντύπωση ότι διαθέτουν μεγάλα αποθέματα ενέργειας. Φαίνεται να έχουν πρόσβαση σε κρυφές πηγές δύναμης όπου τους παρέχεται αρκετή αντοχή για να ξεπεράσουν τα τρομερά εμπόδια στον αγώνα τους για την ελευθερία. Ο Κρόνος χτίζει φράγματα έτσι ώστε η ηλεκτρική ενέργεια του Υδροχόου (Ουρανος) να μετασχηματίζει τις ζωές όσων μπορούν να την αξιοποιήσουν. Ομοίως, τα άτομα που είναι μια ένωση αυτών των δυνάμεων κατανοούν ενστικτωδώς το γεγονός ότι η  “Η εξουσία χρειάζεται να περιοριστεί”, και αρνούνται να σπαταλήσουν την ενέργεια τους.

Ο Κρόνος λειτουργεί πιο αποτελεσματικά στον Υδροχόο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ζώδιο, με πιθανή εξαίρεση τον Ζυγό αλλά βέβαια και τον Κρόνο στον Αιγόκερω. Η συνεκτική επιρροή του διασυνδέει το ανθρώπινο πνεύμα με την πρακτική κοινή λογική και τον εμποδίζει να γίνει αδικαιολόγητα ριζοσπαστικός ή εκκεντρικός. Αυτός όμως είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός για επιστημονικά επιτεύγματα και βρίσκεται επίσης στους χάρτες πολλών φιλάνθρωπων, στους οποίους η Κρονια υπευθυνότητα μεταφράζεται σε συμπονετική ανησυχία για την ευημερία της ανθρωπότητας. Είναι αυτος που ανησυχεί για το μέλλον, την πορεία του κόσμου σε αυτό και το πως θα γίνει η μετάβαση του. Δείχνει τη δυνατότητα τις δυνάμεις του ανώτερου μυαλού στη γη για να αυξήσουμε το βιοτικό επίπεδο παντού.

Ο Ουρανός θεωρείται γενικά ότι είναι ο πρωταρχικός κυβερνήτης του Υδροχόου, πολλοί αστρολόγοι έχουν την τάση να είναι απόλυτοι με αυτό αλλά όμως βλέπουμε και την επιρροή του Κρόνου ως συν-κυβερνήτη του. Ακόμη, μια περαιτέρω εξέταση θα δείξει πόσο αναπόσπαστα αυτές οι δύο επιρροές συγχωνεύονται. Ανεξάρτητα από το πόσο ουράνιος μπορεί να είναι στην εφευρετικότητα του, ο επιστήμονας πρέπει να ασκεί επιφυλακτικότητα και έλεγχο κατά τη διαμόρφωση των βασικών αρχών πριν από κάθε είδους θεαματική επιτυχία που μπορεί να συμβεί.

Η ίδια η επιστήμη είναι σίγουρα φύσεως Κρόνου στην απροθυμία της να δεχτεί νέες ιδέες, ειδικά αν αυτές δεν ανταποκρίνονται στην υλιστική προκατάληψη που κληρονομήθηκε από το παρελθόν. Πολλοί ερευνητές αποκαλύπτουν σήμερα περισσότερα Κρονια στοιχεία απ ‘ότι του Ουρανού στην άρνησή τους να αναγνωρίσουν τη δυνατότητα ύπαρξης λεπτών επιπέδων ή να διερευνήσουν θέματα όπως η αστρολογία και η παραψυχολογία.

Η σύνδεση του Κρόνου με τον Υδροχόο παρουσιάζεται επίσης στα μακρά χρόνια μελέτης και αυτοπειθαρχίας που απαιτούνται για την κατάρτιση ενός επιστήμονα. Οι περισσότερες σύγχρονες εφευρέσεις δεν γίνονται από μεμονωμένα άτομα αλλά από συνεργαζόμενες ομάδες των οποίων χαρίσματα πρέπει να βυθιστούν σε μια κοινή προσπάθεια. Ένας επιστήμονας δεν υπογράφει μια εφεύρεση όπως ένας καλλιτέχνης υπογράφει την φωτογραφία του, και μόνο σπάνια το όνομά του συνδέεται με τα ευρήματα του. Ακόμη και ο τρόπος ζωής του είναι γενικά συντηρητικός.

Οι περισσότεροι επιστημονικοί κλάδοι περιλαμβάνουν την κρυσταλλοποίηση των γεγονότων, την οριοθέτηση των πεδίων ενδιαφέροντος, την καθιέρωση βασικών χώρων και την οργάνωση μαζικών υλικών – όλα τα οποία είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Κρονου και τα οποία πρέπει να προηγούνται οποιασδήποτε σημαντικής ουρανικής επανάστασης. Ο φωτισμένος Υδροχόος κατανοεί τον λόγο αυτής της μεθοδικής δομής της διερευνητικής διαδικασίας και της αυστηρής εκπαίδευσης που συνεπάγεται. Το αποτέλεσμα αυτής της συστηματικής σκέψης είναι η δύναμη να προβλέψουμε και να διαμορφώσουμε τα γεγονότα και έτσι να αποκτήσουμε περισσότερη κυριαρχία πάνω από το χρόνο και τη μοίρα του Κρόνου. Η αστρολογία είναι μια τυπική επιστήμη των Υδροχόων, κυρίως επειδή ασχολείται με κύκλους του χρόνου.

Οι υπαγορεύσεις του Κρόνου βασικά ασχολούνται με τη γενική συμπεριφορά και όχι με τη δράση ξεχωριστών οντοτήτων. Κατά συνέπεια, ο Κρόνος βρίσκεται σε πτώση στον Κριό, που έχει αρκετή ισχυρογνωμοσύνη. Ο Υδροχόος, είναι ζώδιο της ομαδικής δραστηριότητας, αλλά και ο καλοπροαίρετος διανομέας του καθολικού νόμου και τάξης.

Ο Κρόνος δείχνει ότι οι νόμοι πρέπει όχι μόνο να διαχειρίζονται σωστά, όπως στον Αιγόκερω, αλλά ότι πρέπει επίσης να ακολουθούνται από ένα πλήθος συνεργαζόμενων ατόμων. Ως εκ τούτου, οι Υδροχόοι είναι πιθανό να είναι τόσο Κρονιοι όσο και Ουράνιοι στη βασική τους διάθεση.

για αν δούμε τι αντιπροσωπεύει ο Κρόνος:

 • Επιβολή του νόμου και η προσοχή δίνετε στη δημόσια τάξη ·
 • αστυνομία ·
 • κρατικοί υπάλληλοι και δημόσιοι υπάλληλοι ·
 • εθνικές ανάγκες ·
 • εθνικές παραδόσεις και αργίες ·
 • δημόσια κτίρια και εθνικές υποδομές ·
 • μεγάλες επιχειρήσεις και οργανώσεις με επιρροή και σεβασμό ·
 • πολιτικός συντηρητισμός ·
 • ηλικιωμένοι ενός έθνους και πώς αντιμετωπίζονται ως ομάδα

Οι ιδιοκτήτες γης, τα αγροκτήματα και οι αγρότες .Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει πάντα τις δομές, την ενοποίηση, την οργάνωση και την πειθαρχία, σε εθνικό επίπεδο στην πολιτική αστρολογία. Είναι ένας δείκτης σταθερότητας και αξιοπιστίας. Ωστόσο, σημαίνει επίσης περιορισμούς, απώλειες, θλίψη και πένθος σε εθνικο επίπεδο, όταν εμπλέκονται τετράγωνα και αντιθέσεις. Ο Κρόνος εκπροσωπεί ηγέτες και στελέχη. Οικονομικά, ο Κρόνος τείνει στον αποπληθωρισμό και την ύφεση.

Να δούμε τι αντιπροσωπεύει ο Υδροχόος

 • Υπολογιστές και τεχνολογικά δίκτυα , Ιντερνετ
 • Ηλεκτρισμός και ηλεκτρικά δίκτυα του πλανήτη
 • Ομάδες
 • Εθνικοί στόχοι και ιδανικά
 • Δυνατότητα ενός έθνους να επενδύσει προς το συμφέρον όλων των ανθρώπων
 • Το μέλλον
 • Η ανθρωπότητα

ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ

 • P 9 Υδροχόος
 • P 10 Υδροχόος
 • BH 12 Υδροχόος
 • BH 13 Υδροχόος
 • P 16 Υδροχόος
 • Q 25 Υδροχόος
 • BH 28 Υδροχόος

Ο Υδροχόος κυβερνά τον 11ο οίκο. Συμβολίζει την βαθύτερη εμβύθιση στον υλικό κόσμο και απαιτεί να θυσιάσουμε τις προσωπικές μας επιθυμίες για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αν ο κύκλος των δώδεκα οίκων θεωρείται ως ένας προοδευτικός κύκλος πολύπλοκων βημάτων στο ξεδίπλωμα της εξωτερικής ζωής του ατόμου, ο 10ος οίκος, που ανήκει στον Κρόνο, μπορεί να θεωρηθεί το τέλος της ανόδου μιας προσωπικότητας. Οι υπόλοιποι δυο οίκοι, συνδέονται με πλανήτες “ανώτερης οκτάβας” και επομένως με καταστάσεις συνείδησης που είναι συλλογικές ή διαπροσωπικές και όχι προσωπικές, το άτομο χάνει τον εαυτό του στην ομάδα και αναλαμβάνει την ευθύνη του ως κύτταρο σε ένα μεγαλύτερο σώμα της ανθρωπότητας.

Επηρεάζει και κυβερνά τα κοινοβούλια, το γραφείο, ο σύμβουλος ή η ομάδα συμβούλων ενός βασιλιά ή ενός διευθύνοντος συμβούλου μιας κυβέρνησης, τις τοπικές κυβερνήσεις, τα δημοτικά συμβούλια, εκείνων που βοηθούν τους εκλεγμένους αξιωματούχους, τους συμμάχους ενός έθνους, τους πόρους του κυβερνώντος κόμματος, τις ενώσεις, τις κοινοτικές ομάδες, τη νομοθεσία, τα μελλοντικά σχέδια, τις ελπίδες και τα ιδανικά του έθνους, τις μάζες, (συνήθως βεβαια με τον Δια στον Υδροχοο εχουμε μαζικές εξεγέρσεις όπου οι λαοί ενώνονται για ένα κοινό σκοπό). Στους ελληνιστικούς χρόνους ο 11ος ήταν γνωστός ως ο οίκος του «καλού πνεύματος» και ήταν ένας τόπος που έφερε χαρά στο καλό πνεύμα Ζευς / Δίας, που ήταν ο βασιλιάς των θεών του Ολύμπου.

Μερικοί άνθρωποι θα αλλάξουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, θα ενταχθούν σε νέες ομάδες, θα αφήσουν επιχειρήσεις, θα αλλάξουν χώρο εργασίας, θα ανακαλύψουν συγγένειες με μη κερδοσκοπικές ή ανθρωπιστικές ομάδες και θα επικεντρωθούν στην κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, θα υπάρξουν πολλές ανακατατάξεις στα πολιτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο. Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, όμως, υπάρχει μια σκοτεινότερη πλευρά του Κρόνου στον Υδροχόο. Πρέπει όλοι να λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι ο Κρόνος ήταν επίσης στον Υδροχόο κατά την άνοδο του φασισμού, 1933-1935. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από άλλους αστρολογικούς παράγοντες και τον γενέθλιο χάρτη κάθε κράτους. Όμως μην ξεχνάμε ότι η Ευρώπη είναι Σκορπιός και τετραγωνίζει τον Κρόνο στον Υδροχόο, μια αρκετα δύσκολη και προκλητική διέλευση, όπως ειχα σημειώσει και στα προηγούμενα κειμενα, όπου συμβάλλει στην διάσπαση της και άνοδο της ακροδεξιάς. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι στη δεκαετία του ’30 δεν είχαμε τον Δία στον Υδροχόο, ο οποίος ενισχύει την ειρηνική και ανθρωπιστική πλευρά του Υδροχόου, τις ιδιότητες του αλτρουισμού και της φιλικότητας, τουλάχιστον καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2021. Τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο του 2020, όταν ο Κρόνος θα εξέρχεται από τον Αιγόκερω, θα υπάρξει άνεμος αλλαγής, μια ελαφρύτερη ενέργεια. Ταυτόχρονα, τα σχέδια και υπαρκτές ανασφάλειες (Κρόνος) με φίλους ή την ομάδα σας (Υδροχόος) μπορούν να κάνουν την εμφάνιση τους.

Αυτοί οι τρεις μήνες είναι πρόδρομοι για το τι θα ακολουθήσει το 2021 και το 2022. Οι παγκόσμιες συμμαχίες και ισορροπίες θα αλλάξουν.

Ο Υδροχόος φέρνει πρόοδο και την μεταρρύθμιση, μας εκθαμβώνει με συναρπαστικές τεχνολογικές εξελίξεις. Η σκοτεινή πλευρά αυτού όμως, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι φέρνει εκμηδένιση μέσω του τεχνητού, την εξάλειψης της ανθρωπιάς. Σκεφτείτε τη δυστοπική κοινωνία που εμφανίζεται στον “Θαυμαστός Καινούργιο Κόσμο” του Χάξλεϊ, ή σε παρόμοια έργα – κόσμοι που στερούνται την αναγκαία οικειότητα. Αν η ζωή εξαρτάται απόλυτα από διάφορα gadgets, συσκευές και ρομπότ, τότε να ξέρετε ότι η ανθρωπότητα θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη μέσα σε αυτό όπου μπορεί να είναι καταστροφικά.

Σας προτείνω σε προσωπικό επίπεδο να καθαρίσετε τις φιλίες σας πριν από τον Μάρτιο και να αξιολογήσετε το κατα πόσο αυθεντικοί αισθάνεστε με τους φίλους σας, τις ομάδες, τους συλλόγους, τις εταιρείες και τους οργανισμούς κατά τους οποίους ανήκετε. θα πρέπει να αναρωτηθείτε κατα ποσο αυτοι στα αλήθεια σας αντιπροσωπεύουν; αξίζει να συμμετέχετε σε αυτές τις ομάδες η να έχετε αυτούς τους φίλους; Στις προσωπικές σχέσεις, προσπαθήστε να εστιάσετε περισσότερο στην εμβάθυνση των φιλικών σας σχέσεων και προσπαθήστε να γίνετε φιλοι με τον συνεργάτη σας ή να δημιουργήσετε νέους κοινούς φίλους. Δεδομένου ότι ο Υδροχόος σχετίζεται επίσης με την τεχνολογία, δώστε στη ζωή σας ένα τεχνολογικό λίφτινγκ η αλλιώς αναβάθμιση. Θα επηρεαστούν επίσης οι Υδροχόοι, Σκορπιοί, Λέοντες και Ταύροι και οσοι έχουν ωροσκόπο οι αλλους σημαντικούς πλανήτες στο ζώδιο αυτο.

Εν τω μεταξύ, ο Δίας εισέρχεται στον Υδροχόο στις 20 Δεκεμβρίου 2020, μόνο 2 ημέρες μετά τον Κρόνο στον Υδροχόο και θα είναι σε σύνοδο με τον Κρόνο στα τέλη Δεκέμβριου του 2020 και στις αρχές Ιανουαρίου του 2021. Ο Δίας σε σύνοδο με τον Κρόνο στην 1η μοιρα του Υδροχόου προτείνει την έναρξη λαϊκών κινημάτων και νέων πειραμάτων στην οικονομική και πολιτική οργάνωση της κοινωνίας. Αυτά θα ενταθούν και θα έχουν συγκρουσιακό χαρακτήρα με τα παλαιά εδραιωμένα συστήματα, καθώς ο Άρης θα μπαίνει στον Ταύρο στις 9 Ιανουαρίου 2021 και θα τετραγωνίζει τον Κρόνο και Δία κατά τα μέσα Ιανουαρίου 2021. Ο Ερμής μπαίνει στον Υδροχόο στις 9 Ιανουαρίου 2021 καθώς και στον πλανήτη Άρη. Ο Ερμής θα είναι σε σύνοδο με τον Κρόνο και τον Δία, καθώς θα τετραγωνίζει τον Ουρανό στον Ταύρο κατά τα μέσα Ιανουαρίου του 2021. Θα υπάρξουν εκτατες ειδήσεις που θα πυροδοτήσουν το δημόσιο συναίσθημα.

Ο Κρόνος στον Υδροχόο για τις ΗΠΑ έχει σχέση με τον 2ου οίκο στον Αιγόκερω, το ζώδιο που κυβερνά ο Κρόνος. Αυτό υποδηλώνει ότι τα οικονομικά ζητήματα θα είναι υψίστης σημασίας.

Στην χώρα μας ο Κρόνος στον Υδροχόο έχει άμεση σχέση με τις κυβερνήσεις (φήμη και τρόπος διακυβέρνησης όπου θα φέρει σημαντικά γεγονότα) και σημαντικές εξελίξεις τόσο στον 1ο, 2ο και 3ο δεκανό του (Ερμής, Ήλιος, Ουρανος στον 10ο οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου της). Το πέρασμα του Κρόνου στο ζενίθ του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδος, συνδέεται με απώλειες, παραιτήσεις πολιτικών, ανατροπές και γενικότερα εξελίξεις με γρήγορους ρυθμούς. Σημαντικό είναι ότι θα έχει να αντιμετωπίσει ένα αδύναμο στοιχείο στον χάρτη της που δεν είναι αλλο από τον γενέθλιο Κρόνο της στον Λέοντα (αντιπολίτευση).Ο Δίας θα αλλάξει ζώδιο κατά τα τέλη του 2021 ενώ ο Κρόνος θα παραμείνει για πολύ καιρό στο ζενίθ της. Ωστόσο, η σύνοδος Δια- Κρόνου (Δικαιοσύνη) είναι υψίστης σημασίας για το πολιτικο σύστημα απανταχού του πλανήτη που συνδέεται με πτώσεις και δολοφονίες πολιτικών, που έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και πολίτευμα μιας χώρας, επηρεάζοντας την Μοναρχία και την κυβέρνηση (για παράδειγμα κατά την προηγουμένη διέλευση του βλέπουμε, την χρεωκοπία του 1932 και άνοδο του Μεταξά στην εξουσία, αργοτερα την άνοδο του Κωσταντίνου στην Ελληνικό Θρόνο και μετά το Σκοπιανό κατά την περίοδο του 1991-94), φέρνοντας σοβαρές πολιτικές αναταραχές.

Κατά τον Φεβρουάριο του 2021 η σύνοδος θα επηρεάσει αρκετά την χώρα μας. Ο Κρόνος στον Υδροχόο θα συναντήσει τον γενέθλιο Ζενίθ της και Ουρανό της στον Υδροχόο, στον 10ο οίκο του ηλιακού της ωροσκοπίου (κυβέρνηση). Η πραγματικότητα είναι ότι μια τέτοια σύνοδος φέρνει σοβαρά προβλήματα στο πολιτικό σύστημα, η σύνοδος μας αφορά άμεσα. Στους προηγουμένους κύκλους βίωσε αναταραχές, μεγάλους σεισμούς και πολέμους. Η διελευση του όμως του Κρονου στον Υδροχόο θα απελευθερωσει την Ελλαδα απο τα δεινά της όπου οι εξελίξεις θα καθορίσουν τα γεγονοτα που θα συμβούν τόσο με τις γείτονες χώρες και την Ευρώπη μεταφέροντας τη σε ένα καλύτερο μελλον. Η σύνοδος αυτή θα δώσει μια θέση στον Ηλιο μέσα απο ανατροπές και αναταράξεις.

Η άδικη κατανομή του πλούτου που συνδέεται με τον Κρόνο στον Αιγόκερω θα προκαλέσει μια παγκόσμια κοινωνική-πολιτική αντίδραση με τον Κρόνο στο επαναστατικό ζώδιο του Υδροχόου. Θα δημιουργηθούν νέες οικονομικό-πολιτικές οργανώσεις και συμμαχίες για την καταπολέμηση της οικονομικής αδικίας και εκμετάλλευσης της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού της Γης.

Το θέμα αυτό εντείνεται από την όψη τετραγώνου μεταξύ Κρονου-Ουρανού Κρόνο στα ζώδια Υδροχόου- Ταύρου στα τέλη Ιανουαρίου και κατά τον Φεβρουάριο του 2021 και επίσης από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 2021 καθώς και τον Δεκέμβριο του 2021 και τον Ιανουάριο του 2022. Πρόκειται για μια περίοδο μείζονος δυσλειτουργίας και καταστροφής υφιστάμενων οικονομικό-πολιτικών συστημάτων. Αυτό θα συμβεί ξαφνικά σε πολλές περιπτώσεις. Το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού συνδέεται με ξαφνικούς περιορισμούς, δυσάρεστα ξαφνικά γεγονότα και εντάσεις. Βια που ασκείται από την εξουσία.

ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΚΡΟΝΟΥ-ΟΥΡΑΝΟΥ

Η ουρανική μήτρα είναι το νευρικό σύστημα ενός κοσμικού μυαλού. Όλα στο σχετικό κόσμο είναι σαν ένα νεύρο που τελειώνει συνδεδεμένο με αυτό το μυαλό. Ακριβώς όπως ένα μικροσκοπικό δείγμα DNA θα αποκαλύψει όγκους για ένα άτομο, όλα έχουν την ευρύτερη νοημοσύνη της φύσης μέσα. Ο ψυχολόγος Stanislav Grof λέει: “Η ανθρώπινη ψυχή δείχνει ότι κάθε άτομο είναι μια επέκταση όλης της ύπαρξης”.

Το Ουρανικό Ματριξ λειτουργεί σε κάθε λογικό επίπεδο. Κάθε κλάδος της επιστήμης και των μαθηματικών, από τη σφαίρα της αστρονομίας έως τις περιπλοκές του κβαντικού κόσμου, αποτελεί μέρος της δημιουργικής λαμπρότητάς του. Ο επιστημονικός νόμος της διατήρησης της ενέργειας επιβεβαιώνει ότι η ενέργεια δεν μπορεί ποτέ να δημιουργηθεί ή να καταστραφεί, αλλά μόνο να μετασχηματιστεί. Στο μικρο-επίπεδο, η κβαντική φυσική αποκαλύπτει έναν κόσμο που μπερδεύει τις καθημερινές μας έννοιες του χώρου και του χρόνου. Ο χρόνος έχει βρεθεί ότι δεν είναι ούτε γραμμικός ούτε μονοκατευθυντικός. ο χώρος είναι καμπύλη, και όλες οι μετρήσεις του χώρου και του χρόνου είναι σχετικές. Τα υποατομικά φαινόμενα μπορούν να εμφανιστούν είτε ως σωματίδια είτε ως κύματα. Δεν υπάρχουν καθορισμένοι τόποι ή χρόνοι για να υπάρχει η ύλη. Ακόμη πιο αινιγματικό (και ουρανικό) είναι ότι όλα συνδέονται μη τοπικά, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν αδιάγνωστες συνδέσεις ανάμεσα σε όλα, σε όλο το χώρο και στον χρόνο.

Σε βιολογικό επίπεδο τα πάντα αποτελούν μέρος του μεγάλου ιστού της ζωής, ενός διασυνδεδεμένου οικοσυστήματος, βιώσιμου και αποτελεσματικού. Κάτω από το βιολογικό επίπεδο είναι το DNA μας, ο γενετικός κώδικας – ένα άλλο παράδειγμα μιας τεράστιας νοημοσύνης των εκπληκτικών αναλογιών. Σε ψυχολογικό επίπεδο, είμαστε συνδεδεμένοι με όλη την ανθρωπότητα, όχι μόνο σε όλο τον πλανήτη αλλά και σε όλη την ιστορία και στο μέλλον. Ο πίνακας είναι σαν ο συντονιστής της πνευματικής μας ανάπτυξης. Τα πάντα μπορεί να καταλύουν την μεγαλύτερη αφύπνιση, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο, αμηχανία ή καμουφλάρισμα μπορεί να εμφανιστεί.

Ένας τρόπος με τον οποίο το σύμπαν λαμβάνει την προσοχή μας είναι μέσω των συγχρονισμών, που γεφυρώνουν την οικεία εμπειρία μας με το πολυάριθμο. Είναι μια πολυεπίπεδη αρχή σύνδεσης που αντηχεί την συνείδησή μας πίσω σε εμάς. Οι συγχρονισμοί μας δείχνουν ακριβώς ποιοι είμαστε, έτοιμοι ή όχι. Είναι τα σημάδια στο δρόμο προς την ολότητα. Το σύμπαν εμπλέκεται πλήρως στην πνευματική μας ανάπτυξη. Πρέπει απλώς να δώσουμε προσοχή.

Η περίφημη εξίσωση E = mc2 του Αϊνστάιν βοηθάει στην κατανόηση της διεπαφής μεταξύ της μήτρας (Ουρανός) και της καθημερινής μας πραγματικότητας (Κρόνος). Ο Αϊνστάιν προτείνει ότι η ύλη (m [Κρόνος]) είναι μια κρυστάλλωση της ενέργειας (Ε [Ουρανός]). Οτιδήποτε υλικό (m) είναι διαρκές (Ε), τελικά θα χαθεί. Η ταχύτητα του φωτός τετράγωνο (c2) πηγαίνει με τον Ήλιο. Έτσι E (Ενέργεια, Ουρανός) = m (Κρόνος, πραγματικότητα) c2 (φωτίζεται στο παρόν). Όλα στην συνειδητοποίηση μας είναι η παγκόσμια νοημοσύνη που παίρνει κάποια ιδιαίτερη μορφή. Ο Ουρανός χρειάζεται τον Κρόνο για σχετικότητα στον γνωστό κόσμο, κάτι που καθίσταται δυνατό από τη σταθερά του φωτός.

Ο μυθικός ευνουχισμός επιδιορθώνεται με την πλήρη συνεργασία με την πραγματικότητα, με το τι φωτίζει το Πνεύμα. Μεγάλο μέρος αυτής της διαδικασίας συνεπάγεται με τη συμφιλίωση του κάρμα μας, το οποίο μας φέρνει άμεσα. Το κάρμα σημαίνει ότι αυτό που βάζουμε επανέρχεται σε εμάς, συχνά με μυστηριώδη και αμήχανους τρόπους που ξεπερνούν το χρόνο, το διάστημα και την άμεση πραγματικότητα-ίσως ακόμη και τη σημερινή ζωή. Κόβουμε και ράβουμε σε μια ατελείωτη ανταλλαγή. Το πλέγμα παραδίδει την συνείδησή πίσω σε εμάς, ώστε να μπορέσουμε να μάθουμε να το πλοηγούμε με επιδεξιότητα μέσα από σαφείς προθέσεις. Ο Sol Luckman λέει:

Σε αντίθεση με τη λαϊκή παρερμηνεία, το κάρμα δεν έχει καμία σχέση με την τιμωρία και την ανταμοιβή. Υπάρχει ως τμήμα του ολογραφικού ή δυαδικού λειτουργικού συστήματος, του ολογραφικού μας σύμπαντος μόνο για να μας διδάξει την ευθύνη για τις δημιουργίες μας και όλα τα πράγματα που βιώνουμε είναι οι δημιουργίες μας.

Η χαοτική καταστροφή των καθιερωμένων συστημάτων θα επιδεινώσει το κοινωνικό χάος και το επαναστατικό συναίσθημα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα αλλαγών στην γη και η ξαφνική μετατόπιση των μαζών της γης. Οι σεισμοί, οι ηφαιστειακές εκρήξεις όπως και οι ακραίες καιρικές συνθήκες μπορούν να προκαλέσουν ζημιές ή να καταργήσουν την βιομηχανική υποδομή για παράδειγμα η να την επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό, όπως επίσης τις μεταφορές και τις επικοινωνίες, από τις οποίες εξαρτάται ο σύγχρονος πολιτισμός.

Επιλέξτε τους φίλους σας με σύνεση. Ήρθε η ώρα για να αποκτήσετε ποιοτικούς φίλους. Ήρθε η ώρα να βρείτε φίλους που έχουν τα ίδια ιδεώδη με εσάς και ποιος οραματίζεται ένα μέλλον μαζί σας. Ήρθε η ώρα να συσχετιστείτε με ανθρώπους που μιλάνε την αλήθεια και που έχουν αίσθηση αφοσίωσης και ακεραιότητας. Ήρθε η ώρα να συνηθίσετε με ανθρώπους που σας δίνουν την ελευθερία να είστε μόνοι σας και που δεν χρησιμοποιούν τακτικές ενοχής ή στρατηγικές χειραγώγησης για να σας κάνουν ό, τι θέλουν. Ήρθε η ώρα να συνεργαστείτε με ανθρώπους που εκτιμούν το δικαίωμά σας να είστε μόνοι σας. Ήρθε η ώρα να δώσουμε σε όλους μια ανάσα. Κοίτα τη δουλειά σου. Δώστε στους ανθρώπους κάποιο χώρο για να ζήσουν τη ζωή τους. Γίνε καλός φίλος. Αναλάβετε την ευθύνη για το ρόλο σας στις ομάδες με τις οποίες ασχολείστε. Κοινωνική συνείδηση. Αναλάβετε το όραμά σας για το μέλλον.

Να είστε προσεκτικοί για να μην είστε ένας ανόητος οπαδός διάσημων προσωπικοτήτων. Προσέξτε να μην συσχετίζεστε με ομάδες που θέλουν να θέσετε σε κίνδυνο την προσωπική σας ακεραιότητα. Προσέξτε να μην κάμπτετε τα ιδανικά σας. Συμμετοχή σε ένα κοπάδι με δική σας ευθύνη. Οι ομάδες και τα σωματεία και οι οργανώσεις αισθάνονται βαριά και επαχθή. Να είσαι αληθινός ως προς το ποιος είσαι. Κρατήστε την ψυχραιμία σας.

Διατηρήστε την προσωπική σας ακεραιότητα. Βρίσκοντας ότι είστε υποχρεωμένοι να διαχωρίσετε τον εαυτό σας από το πακέτο. Συνειδητοποιώντας ότι μερικά από τα ιδανικά και τις αρχές σας ΔΕΝ συνδυάζονται με τις κινήσεις και τις ομάδες που ανήκετε. Ανιχνεύοντας τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι είναι στην ίδια πλευρά. Διαχωρίζοντας τον εαυτό σας από εξτρεμιστές. Αφήνοντας το πλήθος. Φεύγοντας από μια συμπλοκή η διαφωνία.

Απομονωμένη ιδιοφυΐα. Πνευματικός ερημίτης. Είναι δύσκολο να συνδεθείς. Αισθάνομαι απομονωμένος, από τους ίδιους τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι μοιράζονται τα ιδανικά, τις ελπίδες και τα όνειρά σας. Η «κοινωνική απόδειξη» γίνεται το πρότυπο, σε ένα κρύο, αδιάφορο, ορθολογικό και απομονωτικό τρόπο.

Οι κανόνες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Ακολουθήστε αυτούς τους κανόνες ή θα αποκλειστείτε από το Twitter. Ακολουθήστε αυτούς τους κανόνες ή μπλοκάρεστε στο Facebook. Διαβάστε τους νέους κανόνες μας. Οι κανόνες δέσμευσης ομάδων. Οι κανόνες φιλίας. Οι κανόνες της ισότητας. Οι κανόνες του να είσαι άνθρωπος. Οι πραγματικοί άνθρωποι είναι έτσι.

Τα όρια του ανθρωπισμού. Τα όρια των συναισθημάτων της αδελφοσύνης. Τα όρια της φιλικότητας. Οι φιλίες έχουν όρια. Πόσο σοβαρό είναι το όραμα σας; Πόσο σοβαρό είναι σχετικά με την αποστολή της ομάδας σας; Ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της συμμετοχής σας στις ομάδες και τις οργανώσεις σας; Πού σας οδηγούν;

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κίνημα και τον όχλο; Πού είναι η ατομική σας ταυτότητα; Οι ομάδες σας αγνοούν την προσωπικότητα σας; Έλλειψη ενδιαφέροντος για μεμονωμένους ανθρώπους. Συσσωματώστε όλους μαζί. Είναι δύσκολο να είσαι διαφορετικός τώρα. Είναι δύσκολο να είσαι μοναδικός. Είναι δύσκολο να ξεχωρίζεις. Κάνοντας πολύ χρόνο και προσπάθεια να είναι διαφορετικοί. Επίμονη άρνηση να έχεις κάτι κοινό με κανέναν. Οι πραγματικοί άνθρωποι να σηκωθούν; Ποιοι είναι πραγματικοί άνθρωποι; Ποιες είναι οι πραγματικές ανθρώπινες αξίες;

Οι κανόνες για να είναι κάποιος ξένος. Οι κανόνες για την πρόοδο. Θα μπορέσουν οι πραγματικοί προοδευτικοί να ξεσηκωθούν; Περιορισμοί στην πρόοδο. Οι κανόνες του μέλλοντος. Εμποδισμένη  πρόοδο. Παρεμπόδιση της ισότητας. Δεν υπάρχει χώρος. Δεν υπάρχει χώρος για τους ανθρώπους.

Περιορισμένη ελευθερία. Περιορισμένη κυκλοφορία. Περιορισμένοι πληθυσμοί. Καραντίνα. Η δοκιμασία του να είναι μοναδικός. Αποξένωση. Έχετε μπλοκαριστεί. Η πρόσβαση ακυρώθηκε. Πού είναι τα όρια της κοινωνικής σας ομάδας; Πόσο μακριά μπορείτε να πάτε πριν σας εξοστρακίσουν; Οι προοδευτικοί φίλοι σας γίνονται ανυπόφοροι; Έχοντας φίλους είναι ένα βάρος.

Η αιτία γίνεται πραγματική. Η πραγματική ρίζα. Η πραγματική επανάσταση. Αποκλεισμένη νοημοσύνη. Αποκλεισμένη μεγαλοφυία. Αποκλεισμένη ατομική έκφραση. Διαταγές εναντίον ομάδων. Περιορισμός των μαζικών συγκεντρώσεων. Περιορισμός των τεχνολογιών μαζικής παραγωγής. Τεχνολογίες αποκλεισμού. Περιορισμένη πρόσβαση σε υπολογιστές. Περιορισμένη πρόσβαση στην πρόοδο. Περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ο κυβερνοχώρος γίνεται μικρότερος. Τα όρια της τεχνολογίας. Οι κανόνες της τεχνολογίας. Παραδοσιακές τεχνολογίες. Παλιά τεχνολογία. Κώδικας Μορς. Σήματα καπνού.

Σαφώς καθορισμένη και περιορισμένη όραση. Απομονωμένες ομάδες. Ομάδες με κανόνες και κανονισμούς. Εάν θέλετε να εναρμονιστείτε με αυτή την προοδευτική ιδεολογία, τότε πρέπει να ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες. Οι προοδευτικοί άνθρωποι είναι έτσι. Η μελλοντική σκέψη είναι αυτή. Διαβάστε και υπογράψτε το μανιφέστο μας. Υπογράψτε την αναφορά μας. Ορκίζομαι μια υπακοή. Περιορισμένη πρόσβαση σε ξένους. Ποια είναι τα όρια της προόδου; Ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι της προόδου; Περιορισμός του κύκλου φίλων σας. Έλεγχος μελών. Πρότυπα μέλη. Εδώ είναι τα κριτήρια για να είστε μέλος της ομάδας μας.

Πλήθος αποτρόπαιων. Αποδείξτε τα ιδανικά σας. Αποδείξτε το όραμά σας. Διατήρηση της κατάστασης επαναστατών σας. Προοδευτική συμμόρφωση. Προσπαθώντας απεγνωσμένα να είναι πρωτοποριακός και πρωτοποριακός. Ώρα για επανάσταση. Ώρα να επαναστατήσετε! Εδώ είναι οι κανόνες της εξέγερσης. Εδώ είναι οι κανόνες της επανάστασης. Θα συμβεί έτσι. Έλλειψη πραγματικής επανάστασης. Η επανάσταση έχει πολλή δουλειά. Πραγματική πρόοδος.

Σταδιακή πρόοδος για το μέλλον. Θα πρέπει να εργαστείτε πραγματικά σκληρά για να δείτε την πρόοδο που θέλετε. Θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά για τα ιδανικά σας. Θα υπάρξουν πολλά εμπόδια στο δρόμο για το ουτοπικό σας όραμα. Η λογική κυριαρχεί. Ο κύκλος φίλων σας μόλις έγινε μικρότερος. Δεν μπορείτε να κρέμεστε γύρω από ανθρώπους που δεν μοιράζονται το όραμά σας για την πρόοδο. Δεν είναι ανοιχτό για τους ξένους. Καθορίστε τι είναι πρόοδος. Καθορίστε τι είναι ουτοπία. Καθορίστε τι είναι περίεργο. Καθορίστε τι είναι μεγαλοφυία. Καθορίστε τι είναι επαναστάτης. Καθορίστε τι είναι το μέλλον. Καθορίστε τι είναι ο άνθρωπος.

Ο επιστήμονας. Η επιστημονική μέθοδος. Ψυχρή, σκληρή λογική. Τα κρύα, σκληρά γεγονότα. Δοκιμάζοντας την αλήθεια. Απόδειξε το. Πού είναι η λογική απόδειξη; Επιστημονική πειθαρχία. Είναι όλη η διαδικασία που έχει σημασία, όχι μόνο το τελικό αποτέλεσμα. Αναλάβετε την ευθύνη για το ιδανικό όραμά σας για το μέλλον. Τι θα κάνετε πραγματικά για να κάνετε το όραμά σας πραγματικότητα; Τι κάνατε πραγματικά για να δημιουργήσετε το ιδανικό μέλλον σας; Τι μπορείτε πραγματικά να κάνετε για να κάνετε αύριο έναν καλύτερο κόσμο;

Αστρολογικά πρότυπα. Αστρολογικές δοκιμές. Οι κανόνες της αστρολογίας. Δοκιμάζοντας την αλήθεια της αστρολογίας. Σκληρή επιστήμη. Δάσκαλος της αστρολογίας. Η αστρολογία περιορίζεται. Πραγματική αστρολογία. Επιστημονική αστρολογία. Η έλλειψη πίστης στην αστρολογία. Ψυχρή, σκληρή, ορθολογική αστρολογία. Αυτή είναι η μέθοδος που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Βάζοντας την επιστήμη πίσω στην αστρολογία. Βάζοντας την αστρονομία πίσω στην αστρολογία. Η αστρολογία είναι έτσι, πραγματικά. Υπάρχουν κανόνες για να είσαι περίεργος, ξέρεις.

ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΚΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

1932-1935

Με την είσοδο του Κρονου στον Υδροχόο, εχουμε την άνοδο του Φασισμού και του Χίτλερ στην εξουσία. Η Ελλάδα πτωχεύει. Η πτώχευση της Ελλάδας το 1932 έγινε επίσημα τον Μάιο του 1932 με την κήρυξη της παύσης πληρωμών από την Κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου,(δηλαδή στην 4η μοιρα του Υδροχόου ενώ απέναντι της είχε τότε τον Δια στον Λέοντα) ως αποτέλεσμα της διόγκωσης του εξωτερικού χρέους της χώρας λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης και της μείωσης των εξαγωγών. Οι διεθνείς αιτήσεις του Ελευθερίου Βενιζέλου για την στήριξη της Ελλάδας στις δανειακές της υποχρεώσεις δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα, με συνέπεια να εγκαταλειφθεί ο κανόνας του χρυσού, ραγδαία υποτίμηση και επακόλουθη χρεωκοπία.

Οι εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου 1932 έγιναν από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου. Οι εκλογές έγιναν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Κανένα κόμμα δεν κέρδισε την αυτοδυναμία και το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο, ώστε ήταν πολύ δύσκολη η συνεργασία κομμάτων, για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Μετά από διαβουλεύσεις, κυβέρνηση σχηματίζει ο Παναγής Τσαλδάρης από τις 3 Νοεμβρίου 1932 μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 1933 (Κυβέρνηση Παναγή Τσαλδάρη 1932), οπότε αναλαμβάνει ξανά την κυβέρνηση ο Ελευθέριος Βενιζέλος με την Κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου 1933 για να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές του Μαρτίου του 1933.

Οι  διαδοχικές κυβερνήσεις, προκειμένου  να επανακάμψει η χώρα στις χρηματαγορές, προχώρησαν σε συνεννοήσεις με τους ομολογιούχους. Το 1932 συμφωνήθηκε να καταβάλλει η χώρα το 30% των τόκων το οικονομικό έτος 1932-33, το 27.5% το οικονομικό έτος 1993-1934 και 35%  το οικονομικό έτος 1934-35. Λόγω της κρίσης, όμως, το ελληνικό κράτος δεν κατέστη δυνατόν να τηρήσει την συμφωνία. Το Φεβρουάριο του 1935 υπογράφηκε νέα συμφωνία για την καταβολή του 35% κατά το οικονομικό έτος 1935-36.

Και φθάνουμε στις 26 Ιανουαρίου 1936, στις εκλογές που διεξήχθησαν με απλή αναλογική, και συμμετείχαν 14 κόμματα και συνασπισμοί που ζήτησαν την ψήφο ενώ η συμμετοχή ανήλθε μόλις στο 21% του νόμιμου πληθυσμού. Κανένα κόμμα δεν είχε πλειοψηφία και η υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό το Δεμερτζή και αντιπρόεδρο τον Ιωάννη Μεταξά αρχηγό ενός μικρού κόμματος με 7 βουλευτές συνέχισε να διοικεί την χώρα. Τον Απρίλιο του 1936 πέθανε ο Δεμερτζής και ο Βασιλεύς Γεώργιος ανέθεσε στον Ιωάννη Μεταξά τον σχηματισμό κυβέρνησης. Η κυβέρνηση Μεταξά προσήλθε στην  βουλή  στις  29 Απριλίου για να  ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης  την  οποία και λαμβάνει πανηγυρικά  (240  ΝΑΙ)!  Και  με  την βοήθεια των κοινοβουλευτικών γίνεται δικτατορία. Τότε βέβαια ήταν ο Κρόνος στους Ιχθείς ενώ κατά τα τέλη του 60 ο Κρόνος στις πρώτες μοίρες του Κριου σε σύνοδο με τον Πλούτωνα της στο ιδιο ζώδιο, φέρνει την Δικτατορία των Συνταγματαρχών.

Κατά την περίοδο 1991-1994 στις 11 Ιουνίου 1991, στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων που πραγματοποιήθηκε στο Μάαστριχτ, η Ελλάδα πέτυχε την είσοδό της στην Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση, έναν ευρωπαϊκό οργανισμό συνεργασίας για την άμυνα και την ασφάλεια, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για την ενιαία νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της Ο.Ν.Ε.

Στην εξωτερική πολιτική, η θητεία αυτής της Κυβέρνησης συνέπεσε με την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων της Ανατολικής Ευρώπης και την αρχή της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας. Η Κυβέρνηση ανέλαβε διεθνείς πρωτοβουλίες, με κορυφαία τη Διάσκεψη της Βουλιαγμένης υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε., με σκοπό την αποτροπή της διάλυσης της ενιαίας ομοσπονδίας της Γιουγκοσλαβίας, πράγμα το οποίο όμως τελικά δεν αποφεύχθηκε. Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας επέφερε την ανεξαρτητοποίηση της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, το οποίο διεκδικούσε την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Το λεγόμενο «Σκοπιανό» προκάλεσε τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρώτο εξάμηνο του 1992.

Από πλευράς Ελληνικής Κυβέρνησης, αρχικά το θέμα χειρίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο απομάκρυνε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον Απρίλιο του 1992, μετά τη δεύτερη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αναλαμβάνοντας ο ίδιος το Υπουργείο των Εξωτερικών. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέτυχε να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Σύνοδο της Λισαβόνας να υιοθετήσει πλήρως τις ελληνικές θέσεις. Οι Η.Π.Α. και η Ρωσία παρά την απόφαση της Συνόδου της Λισαβόνας επέμεναν στην εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, αρχή της οποίας ήταν η είσοδος των Σκοπίων στον Ο.Η.Ε. με το προσωρινό όνομα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (Π.Γ.Δ.Μ – F.Y.R.O.M).

Το 1992 η κυβέρνηση σύναψε συμφωνία με τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο, η οποία κυρώθηκε με το νόμο 2086/1992 και προέβλεπε την απόδοση στο ελληνικό κράτος του μεγαλύτερου μέρους της, επικαλούμενης, «Βασιλικής Περιουσίας» και τη διατήρηση από το τέως μονάρχη των παλαιών θερινών ανακτόρων του Τατοΐου στην Αθήνα, του Μον Ρεπό στην Κέρκυρα και του κτήματος στο Πολυδένδρι. Το 1993 έλαβε χώρα η πρώτη επίσκεψη του τέως Βασιλιά στην Ελλάδα μετά το 1981, μια επίσκεψη που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, καθώς και τη δυσφορία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού εξ αιτίας της πολιτικής χροιάς, που έλαβε.

Η κυβέρνηση αντιμετώπισε σε όλη σχεδόν την διάρκεια της θητείας της εσωκομματική αντίδραση, άλλοτε συγκαλυμμένη (Μιλτιάδης Έβερτ) και άλλοτε απροκάλυπτη (Αντώνης Σαμαράς), που οδήγησε στην παραίτηση του Σαμαρά από την κυβέρνηση τον Απρίλιο του 1992. Μετά την παραίτησή του, ο Αντώνης Σαμαράς ίδρυσε, στις 30 Ιουνίου 1993, πολιτικό σχήμα με την ονομασία «Πολιτική Άνοιξη» και το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους προέτρεψε τους προσκείμενους σε αυτόν βουλευτές της ΝΔ να ανεξαρτητοποιηθούν, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης με την άρση της εμπιστοσύνης του βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Σιμπιλίδη. Έχοντας χάσει τη δεδηλωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τον Σεπτέμβριο του 1993 η κυβέρνηση παραιτήθηκε και ζήτησε την διεξαγωγή εκλογών τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Η κυβέρνηση πολιτεύτηκε μέσα στο διεθνές κλίμα της κατάρρευσης του Υπαρκτού Σοσιαλισμού. Κατά την τριετία 1990-1993 στον τομέα της οικονομικής ιδιαίτερα πολιτικής προχώρησαν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές προς την κατεύθυνση της μείωσης του κράτους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρά την οριακή της πλειοψηφία (152 έδρες) και τις τεράστιες αντιδράσεις, τόσο της αντιπολίτευσης όσο και κάποιας αμφισβήτησης στο εσωτερικό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας (Μιλτιάδης Έβερτ), ήταν η πρώτη ελληνική κυβέρνηση μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η οποία προχώρησε σε μέτρα περιορισμού της έκτασης και των παρεμβάσεων του κράτους.

Συγκεκριμένα:

Προχώρησε η απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος και της κίνησης κεφαλαίων, η απελευθέρωση κατά μεγάλο μέρος της αγοράς των ενοικίων, η απελευθέρωση της εμπορίας καυσίμων, η κατάργηση των ελέγχων τιμών σε όλα τα αγαθά με εξαίρεση τα φάρμακα, η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας με την εισαγωγή της μερικής απασχόλησης και της τέταρτης βάρδιας και η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων.

Μειώθηκε ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα από 484.000 το 1989 στις 458.000 το 1993, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Παραχωρήθηκε στον ιδιωτικό τομέα η κινητή τηλεφωνία με διαγωνισμό από τον οποίο εισπράχθηκαν για δύο άδειες 328 εκ. δολλάρια. Πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή με αυτοχρηματοδότηση του αεροδρομίου των Σπατών. Πραγματοποιήθηκε η ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται ως μια μετριοπαθής προσπάθεια εφαρμογής μιας φιλελεύθερης πολιτικής.

Η ήττα οδήγησε τον κ. Μητσοτάκη να εισαγάγει στο πολιτικό λεξιλόγιο τον όρο «διαπλοκή» και μίλησε για «διαπλεκόμενα οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα». Από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη βασικός στόχος ήταν η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, η οποία αποτέλεσε πεδίο έντονων συγκρούσεων. Το νεοφιλελεύθερο σχέδιο του τότε Πρωθυπουργού βρήκε πολλούς πολεμίους, ακόμη και εντός της ΝΔ.

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί κοινωνική έκρηξη. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ για την κυβέρνηση, η οποία από τον Νοέμβριο του 1991 χάνει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης, όπως κατέγραψαν και οι δημοσκοπήσεις της εποχής.

Οι επόμενοι μήνες ήταν επεισοδιακοί, με ένταση και στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Την 1η Δεκεμβρίου 1992 στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ οι βουλευτές με τις παρεμβάσεις τους επιβεβαίωσαν τις ρωγμές που υπάρχουν στην ενότητα του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης, αρκετά πιεσμένος από τα εσωκομματικά μέτωπα, αναζήτησε διέξοδο. Η λύση που πρόκρινε ήταν να προχωρήσει την επόμενη ημέρα σε σαρωτικό ανασχηματισμό. Ο κ. Μάνος παρέμεινε αμετακίνητος στο υπουργείο Οικονομίας. Οι αντιδράσεις συνεχίζονται. Η πολυπόθητη ηρεμία που αναζητούσε ο κ. Μητσοτάκης δεν διήρκεσε παρά λίγα εικοσιτετράωρα.

Ενα ισχυρό «ράπισμα» δέχθηκε η κυβέρνηση στις 7 Δεκεμβρίου 1992.

Το καλοκαίρι του 1993 ήταν το πιο κρίσιμο και ταυτόχρονα δύσκολο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι αντιθέσεις εντός της ΝΔ ήταν μεγάλες. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠαΣοΚ Α. Παπανδρέου κατήγγειλε στις 25 Ιουνίου 1993 την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «άγριο ξεπούλημα» της εθνικής περιουσίας, μέσα από το οποίο κρύβονταν «άνομα συμφέροντα».

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει και επιζητεί ευκαιριακό συμβιβασμό με τον κ. Μ. Εβερτ και τους «αντάρτες» βουλευτές – μερικοί εκ των οποίων συνομιλούσαν με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών κ. Αντ. Σαμαρά – με στόχο να περάσει το νομοσχέδιο για τον ΟΤΕ. Ο κ. Σαμαράς υπερασπιζόταν να μείνει ο ΟΤΕ στον εθνικό και όχι στον κρατικό έλεγχο και όπως ανέφερε αργότερα «η πώληση του ΟΤΕ όπως σχεδιάστηκε, ήταν εθνικά επιζήμια».

Τη στιγμή που δημόσια ο τότε πρωθυπουργός εμφανιζόταν έτοιμος για διάλογο με τον κ. Εβερτ και τους «άλλους», όπως αποκάλεσε τους διαφωνούντες, από το περιβάλλον του σκληροί «μητσοτακικοί» άφηναν να διαρρεύσει ότι αν δεν συμφωνούσαν στο θέμα του ΟΤΕ, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα δίσταζε να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης. Η πίεση στη ΝΔ ήταν ιδιαίτερα έντονη, ειδικά μετά την ίδρυση στις 30 Ιουνίου 1993 από τον κ. Σαμαρά του κόμματος Πολιτική Ανοιξη.

Εκείνη την εποχή κυρίαρχη ήταν η εκτίμηση ότι η ψηφοφορία για τον ΟΤΕ ισοδυναμούσε σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απειλή για πρόωρες εκλογές διατυπώθηκε από αρκετά κυβερνητικά στελέχη, όπως δημόσια το έπραξε, π.χ., ο τότε υπουργός Βιομηχανίας (μετέπειτα βουλευτής του ΠαΣοΚ) κ. Β. Κοντογιαννόπουλος.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ 1962-1964

 • Κάνουν την εμφάνιση τους στην μουσική σκηνή οι Beatles και οι Rolling Stones.
 • Εκτοξεύεται το Ρέιντζερ 3 για να μελετήσει τη Σελήνη.
 • Εμπάργκο των Η.Π.Α. κατά της Κούβας
 • Πρόγραμμα Μέρκιουρι: ο Τζον Γκλεν γίνεται ο πρώτος Αμερικανός που μπαίνει σε τροχιά γύρω από τη Γη
 • Δύο δίκτυα Ελλήνων κατασκόπων στην υπηρεσία του Ισραήλ ανακοινώνει ότι εξάρθρωσε η αιγυπτιακή αστυνομία εντείνοντας τον πανικό των Ελλήνων της Αιγύπτου, οι οποίοι εγκαταλείπουν πλέον τη χώρα κατά χιλιάδες. Ανάλογος πανικός επικρατεί και στις άλλες ευρωπαϊκές παροικίες, καθώς οι Αιγύπτιοι ανακοινώνουν ότι γνωρίζουν την ύπαρξη και άλλων κατασκοπευτικών δικτύων
 • Λήγει επισήμως ο πόλεμος της Αλγερίας εναντίον των Γάλλων.
 • Ο Άντολφ Άιχμαν εκτελείται δι’ απαγχονισμού στο Ισραήλ.
 • Η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να παύσει ολόκληρο το Δ.Σ. της Δ.Ε.Η., κατόπιν σοβαρών καταγγελιών περί οικονομικών ατασθαλιών.
 • Εκτοξεύεται και τίθεται σε τροχιά ο Τέλσταρ, ο πρώτος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος στον κόσμο.
 • Αποτυγχάνει απόπειρα δολοφονίας του Γάλλου προέδρου Σαρλ ντε Γκωλ.
 • Ισχυρή σεισμική δόνηση γίνεται αισθητή σε ολόκληρη την Ελλάδα και περισσότερο στην Κορινθία, στο Ναύπλιο και την Τρίπολη. Απολογισμός ένας νεκρός και πέντε τραυματίες καθώς και υλικές ζημιές στην Κόρινθο.
 • Κρίση των πυραύλων της Κούβας
 • Τίθεται σε ισχύ η συμφωνία σύνδεσης της Ελλάδας με την ΕΟΚ.
 • Απαρτχάιντ: η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών περνάει ψήφισμα που καταδικάζει τις πολιτικές του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική και καλεί όλα τα κράτη μέλη του Ο.Η.Ε. να διακόψουν τις στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις με τη χώρα.
 • Συνθήκη των Ηλυσίων: Ο Σαρλ ντε Γκωλ και ο Κόνραντ Αντενάουερ υπογράφουν συνθήκη συνεργασίας μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας.
 • Ο διάδοχος Κωνσταντίνος και η πριγκίπισσα Άννα Μαρία της Δανίας αρραβωνιάζονται στα ανάκτορα Αμάλιενμποργκ στην Κοπεγχάγη.
 • Παλιρροϊκό κύμα ύψους 10 μέτρων σαρώνει την παραλία του Αιγίου μέχρι βάθους τριακοσίων μέτρων από την ακτή, προκαλώντας εκτεταμένες καταστραφές, τέσσερις νεκρούς και 26 τραυματίες, ενώ στην Μακεδονία και τη Θράκη τεράστιοι όγκοι νερού και πάγου κατέρχονται από τη Βουλγαρία και τη Γιουγκοσλαβία προκαλώντας πλημμύρες.
 • Στη Συρία, το Κόμμα Μπάαθ ανέρχεται στην εξουσία με πραξικόπημα που πραγματοποιεί μία ομάδα αριστερών αξιωματικών του στρατού.
 • Έκρηξη του ηφαιστείου Αγκούνγκ στο Μπαλί σκοτώνει 1.548 άτομα.
 • Η Ελλάδα απαντά στην Άγκυρα ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την τουρκική αλιευτική ζώνη 12 μιλίων γιατί θίγονται ζωτικά της συμφέροντα, πέραν αυτού δε εκφράζει και έντονες επιφυλάξεις για την τουρκική μέθοδο προσδιορισμού της γραμμής αφετηρίας των μετρήσεων για τις διάφορες ζώνες, καθώς αυξάνουν σημαντικά τα τουρκικά χωρικά ύδατα.
 • Δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη κατά του βουλευτή της Ε.Δ.Α. Γρηγόρη Λαμπράκη από τους παρακρατικούς Σπύρο Γκοτζαμάνη και Εμμανουήλ Εμμανουηλίδη. Ο βουλευτής πεθαίνει στις 27 Μαΐου.
 • Η Βουδιστική κρίση: στρατιώτες του στρατού της Δημοκρατίας του Βιετνάμ επιτίθενται σε διαμαρτυρόμενους Βουδιστές στο Χουέ του Νοτίου Βιετνάμ με υγρά χημικά από δακρυγόνα, με αποτέλεσμα 67 άνθρωποι να εισαχθούν στο νοσοκομείο με φουσκάλες στο δέρμα και αναπνευστικές παθήσεις.
 • Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι υπογράφει νόμο με στόχο την κατάργηση των μισθολογικών διαφορών μεταξύ των φύλων.
 • Στο Ιράν ξεσπούν διαμαρτυρίες εναντίον του σάχη Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί για τη σύλληψη του Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί. Σε πολλές πόλεις, μάζες εξαγριωμένων διαδηλωτών αντιμετωπίζονται με άρματα και αλεξιπτωτιστές.
 • Παραιτείται η κυβέρνηση Καραμανλή λόγω της εμμονής του βασιλιά Παύλου να πραγματοποιηθεί, τελικά, το επίσημο ταξίδι του στο Λονδίνο παρά την αντίθετη εισήγηση της κυβέρνησης.
 • Στον Παναγιώτη Πιπινέλη, μέχρι τούδε υπουργό Εμπορίου, ανατίθεται ο σχηματισμός εξωκοινοβουλευτικής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
 • Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι δηλώνει σε ομιλία του “Ich bin ein Berliner” (“Είμαι Βερολινέζος”), υπογραμμίζοντας την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη δημοκρατική Δυτική Γερμανία αμέσως μετά την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου από την υποστηριζόμενη από τη Σοβιετική Ένωση Ανατολική Γερμανία.
 • Σεισμός στα Σκόπια (Γιουγκοσλαβία) με απολογισμό 1.100 νεκρούς.
 • Πραγματοποιείται πραξικόπημα στο Νότιο Βιετνάμ.
 • Ήττα της Ε.Ρ.Ε. στις εκλογές με 39,37%. Νικητής αναδεικνύεται η Ένωσις Κέντρου με 42,04%, με την Ε.Δ.Α. τρίτο κόμμα με 14,34%. Το Κόμμα Προοδευτικών πήρε 3,73%.
 • Στο Ντάλας του Τέξας, δολοφονείται ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και τραυματίζεται σοβαρά ο κυβερνήτης του Τέξας Τζον Κόναλι. Αργότερα συλλαμβάνεται ως ύποπτος ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ και κατηγορείται για τη δολοφονία τόσο του Αμερικανού προέδρου όσο και του αστυνομικού Τζ. Ντ. Τίπιτ. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Λύντον Τζόνσον ορκίζεται ως ο 36ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.
 • Πεθαίνουν οι συγγραφείς Άλντους Χάξλεϋ και Κλάιβ Στέιπλς Λιούις.
 • Οι Beatles κυκλοφορούν τον δίσκο With The Beatles.
 • Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποχωρεί από την ηγεσία της Ε.Ρ.Ε. και κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας αναχωρεί για το Παρίσι. Διάδοχό του ορίζει τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, ο οποίος εκλέγεται παμψηφεί αρχηγός της Ε.Ρ.Ε. την επομένη.
 • Απονέμεται στο Γιώργο Σεφέρη το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.
 • Ξεσπούν διακοινοτικές ταραχές στην Κύπρο, με τελικό αποτέλεσμα τον εκτοπισμό 25.000 Τουρκοκυπρίων.
 • Την παραίτησή του υποβάλλει στον βασιλιά Παύλο ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο οποίος εισηγείται τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, μετά την αποτυχία του κόμματός του να εξασφαλίσει αυτοδύναμη πλειοψηφία. Η κυβέρνησή του έλαβε επί συνόλου 297 εδρών, 167 ψήφους, μεταξύ των οποίων 28 από βουλευτές της Ε.Δ.Α. και δύο από τους αποχωρήσαντες από την Ε.Ρ.Ε. Χρήστο Γραμματίδη και Φώτιο Κατσιάμπα.
 • Ελλάδα: Ορκίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Ιωάννη Παρασκευόπουλο, ενώ έχει ήδη γνωστοποιηθεί από την προηγούμενη ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 16 Φεβρουαρίου.
 • Έλληνες φοιτητές εγκαταλείπουν με ισχυρή συνοδεία την Κωνσταντινούπολη απειλούμενοι με λιντσάρισμα από τους Τούρκους συμφοιτητές τους.
 • Ημέρα των Μαρτύρων: Νεαροί κάτοικοι του Παναμά προσπαθούν να υψώσουν την παναμαϊκή σημαία στην ελεγχόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ζώνη της διώρυγας του Παναμά, οδηγώντας σε αψιμαχίες μεταξύ Αμερικανών στρατιωτών και πολιτών του Παναμά.
 • Στη Ζανζιβάρη ξεσπά εξέγερση γνωστή ως Ζανζιβαρινή Επανάσταση.
 • Σε ένα αναίμακτο πραξικόπημα στο Νότιο Βιετνάμ, ο στρατηγός Γκιέν Χαν ανατρέπει τη στρατιωτική χούντα του στρατηγού Βαν Μινχ.
 • Ο βασιλιάς Παύλος της Ελλάδας πεθαίνει ύστερα από βασιλεία 16 χρόνων, 11 μηνών και 5 ημερών και ο διάδοχος Κωνσταντίνος Β’ ορκίζεται βασιλιάς των Ελλήνων.
 • Ο σεισμός της Μεγάλης Παρασκευής: Ο πιο ισχυρός σεισμός στην ιστορία των Η.Π.Α. χτυπά τη νοτιοκεντρική Αλάσκα, σκοτώνοντας 139 ανθρώπους και προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο Άνκορεϊτζ.
 • Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Λίντον Τζόνσον υπογράφει νόμο για τα πολιτικά δικαιώματα, με τον οποίο απαγορεύονται οι διακρίσεις σε δημόσιους χώρους.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ 1991-1994

 • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίζει τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας στην Αθήνα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δαπάνες για τους Αλβανούς πρόσφυγες.
 • Δολοφονείται στην Πάτρα ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας.
 • Ξεκινά τη λειτουργία του το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο του BBC, BBC World News
 • Το Επαναστατικό Ενωμένο Μέτωπο, με την υποστήριξη των ειδικών δυνάμεων του Εθνικού Πατριωτικού Μετώπου της Λιβερίας του Τσαρλς Τέιλορ, εισβάλλει στη Σιέρα Λεόνε σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τον Ζοζέφ Μομό, πυροδοτώντας έναν φρικτό 11ετή εμφύλιο πόλεμο στη Σιέρα Λεόνε.
 • Η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Ουρουγουάη και η Παραγουάη υπογράφουν τη Συνθήκη της Ασουνσιόν, ιδρύοντας τη Μερκοσούρ.
 • Πραξικόπημα στην ΕΣΣΔ της λεγόμενης “συντηρητικής” πτέρυγας του ΚΚΣΕ, με επικεφαλής τους Γκενάντι Γιανάεφ, Βλαντιμίρ Κριουτσκόφ (KGB) και Γιεγκόρ Λιγκατσόφ εναντίον της πλειοψηφίας της ηγεσίας του ΚΚΣΕ και του Γκορμπατσόφ. Αποτυγχάνει πραξικόπημα κατά του Μιχαήλ Γκορμπατσώφ.
 • Ο Τιμ Μπέρνερς Λι κυκλοφορεί αρχεία που περιγράφουν την ιδέα του για τον Παγκόσμιο Ιστό. Το WWW κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως δημοσίως διαθέσιμη υπηρεσία στο διαδίκτυο. Ο Λίνους Τόρβαλντς ανακοινώνει την πρώτη έκδοση του Linux.
 • Η Σοβιετική Ένωση αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των Βαλτικών κρατών: της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας.
 • Το Τατζικιστάν κηρύσσει την ανεξαρτησία του από τη Σοβιετική Ένωση.
 • Πόλεμος της Κροατίας: Βομβιστική επίθεση στο κυβερνητικό μέγαρο στο Ζάγκρεμπ.
 • Διαλύεται η KGB της Σοβιετικής Ένωσης.
 • Ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ παραιτείται από πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης (η ίδια η Σοβιετική Ένωση διαλύεται την επόμενη ημέρα). Υποστολή της Κόκκινης Σημαίας από το Κρεμλίνο και ανέβασμα της τρίχρωμης σημαίας της Ρωσίας. Την μέρα εκείνη η ΕΣΣΔ έπαψε και τυπικά να υπάρχει, μετά από 73 συναπτά έτη.
 • Πραγματοποιείται συνάντηση διπλωματών από την Ελλάδα και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου συζητούν τη μη χρήση της ονομασίας «Μακεδονία», των συμβόλων, αλλά και την παύση της προπαγάνδας από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
 • Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ και οι επαναστατικοί ηγέτες υπογράφουν στην Πόλη του Μεξικού τη Συμφωνία Ειρήνης του Τσαπουλτεπέκ, τερματίζοντας τον 12ετή εμφύλιο πόλεμο του Ελ Σαλβαδόρ που κόστισε τη ζωή περίπου 80.000 ανθρώπων
 • Πραγματοποιείται δημοψήφισμα για τον τερματισμό του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική
 • Απόπειρα δολοφονίας της οργάνωσης «17 Νοέμβρη», στην πλατεία Συντάγματος, εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γ. Παλαιοκρασσά, σκοτώνεται ο περαστικός Αθανάσιος Αξαρλιάν.
 • Σεισμός 6.8R στα Μάλια, στη Ζάκρο, στο Ηράκλειο, στην Σαντορίνη και τη Νάξο. Παραδόξως προκάλεσε ελαφρές ζημιές.
 • Σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτυπά τη δυτική ακτή της Νικαράγουας. Ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι με ακόμα περισσότερες ζημιές και απώλειες, σκοτώνοντας τουλάχιστον 116 άτομα.
 • Η Ελλάδα υπογράφει τη Συνθήκη του Σένγκεν.
 • Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7 Ρίχτερ με επίκεντρο το Γαλαξίδι.
 • Στην Αγγλία, ξεσπά πυρκαγιά στο παλάτι του Γουίνδσωρ, καταστρέφοντας το κάστρο και προκαλώντας ζημιές άνω των 50.000.000 λιρών.
 • Η Τσεχοσλοβακία παύει να υπάρχει καθώς η Τσεχία και η Σλοβακία χωρίζουν στο λεγόμενο Βελούδινο Διαζύγιο.
 • Βόμβα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου: Στη Νέα Υόρκη, ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό, σταθμευμένο κάτω από τον βόρειο πύργο, εκρήγνυται σκοτώνοντας έξι άτομα και τραυματίζοντας 1.042.
 • Σημειώνεται η λεγόμενη Θύελλα του Αιώνα, στην ανατολική πλευρά της Βόρειας Αμερικής. Από την Θύελλα χάνουν την ζωή τους 300 άτομα.
 • Ο Γεώργιος Ράλλης παραιτείται από βουλευτής και αποσύρεται οριστικά από την πολιτική.
 • Η ΠΓΔΜ γίνεται μέλος του ΟΗΕ.
 • Ιδρύεται η Πολιτική Άνοιξη.
 • Έναρξη λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.
 • Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές και σχηματίζει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου.
 • Ιδρύεται από τον Νίκο Μιχαλολιάκο το κόμμα της Χρυσής Αυγής.
 • Έναρξη λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel.
 • Ο Στρατός των Ζαπατίστα για την Εθνική Απελευθέρωση ξεκινά 12ήμερη ένοπλη σύγκρουση στη μεξικανική πολιτεία Τσιάπας.
 • Τίθεται σε ισχύ η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA).

Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΟΧΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΣΤΟΝ 1 ΟΙΚΟ

Εστιάζετε στον τρόπο με τον οποίο κινήστε μέσα στον κόσμο για να είστε ανεκτικοί, φιλικοί και προσανατολισμένοι. Αναπτύσσετε αυτοκυριαρχία περιορίζοντας τις κοινωνικές σας επαφές σε όσους είναι προοδευτικοί, πειραματικοί και λαμπροί. Είναι αρνητικό όταν επιμείνετε στο να ορίσετε τα ιδανικά, τις ελπίδες και τα όνειρα κάποιου άλλου ακριβώς από τον τρόπο που αυτοι φαίνονται εξωτερικά.

ΣΤΟΝ 2 ΟΙΚΟ

Εστιάζετε στα έμφυτα ταλέντα σας, σε ανθρωπιστικές προσπάθειες που μπορούν επίσης να φέρουν χρήματα. Αναπτύσσετε γνώση περιορίζοντας τους στόχους εισοδήματος σας σε εκείνους που είναι προοδευτικοί, εφευρετικοί και ανορθόδοξοι. Είναι αρνητικό όταν αρχίζετε να ληστεύετε από τους πλούσιους για να δώσετε στους φτωχούς.

ΣΤΟΝ 3 ΟΙΚΟ

Συμμετέχετε σε φιλικές, ανορθόδοξες ανταλλαγές με ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα για να αναπτύξετε μια πιο ανοικτή και ανεκτική άποψη. Αναπτύσσετε γνώση λαμβάνοντας σοβαρά την ανεξαρτησία, την πρωτοτυπία και την ελευθερία σκέψης. Είναι αρνητικό όταν οι ιδέες και οι σκέψεις σας θα αρχίσουν να γίνονται αναρχικές και καταστροφικες.

ΣΤΟΝ 4 ΟΙΚΟ

Παίρνετε σοβαρά το ιδεώδες μιας προοδευτικής, φουτουριστικής οικίας. Αναπτύσσετε γνώση ανοίγοντας τον εαυτο σας στην ανθρωπότητα και την κοινότητα σας. Είναι αρνητικό όταν θα αρχίσει αν γεμίζει με ριζοσπάστες και περίεργους ανθρώπους.

ΣΤΟΝ 5 ΟΙΚΟ

Εστιάζετε τη λαμπρότητα και το εφευρετικο σας μυαλό σε δημιουργικά έργα που προωθούν τα ανθρωπιστικά ιδανικά. Αγαπάτε και παίρνετε σοβαρά τα περίεργα, παράξενα, αντισυμβατικά πράγματα. Είναι αρνητικό όταν τα περίεργα χόμπι σας αρχίσουν και γίνονται επικίνδυνα.

ΣΤΟΝ 6 ΟΙΚΟ

Εστιάζετε την καθημερινή εργασία και τις δραστηριότητές σας στην πρόοδο, τον αλτρουισμό και τα καθολικά ιδανικά. Αναπτύσσετε κυριαρχία δημιουργώντας ένα ανορθόδοξο καθημερινό ρυθμό που επιτρέπει την ελευθερία, την καινοτομία και την ανεξαρτησία. Είναι αρνητικό όταν θα αρχίσετε να δουλεύετε η να κάνετε παράξενα πράγματα μόνο από τις 11 το βράδυ και μετα.

ΣΤΟΝ 7 ΟΙΚΟ

Εστιάζετε τη λαμπρότητα, τη διαίσθηση και τα κοινωνικά ένστικτα στην ανάπτυξη ισχυρών ατομικών σχέσεων με άλλους με βάση την εξεύρεση ισότιμων όρων. Αναπτύσσετε την κυριότητα, παίρνοντας σοβαρά την ανεξαρτησία, την ανεκτικότητα και την ελευθερία στις σχέσεις. Είναι αρνητικό όταν κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεστε, τι κάνετε ή πώς να επικοινωνήσει μαζί σας.

ΣΤΟΝ 8 ΟΙΚΟ

Εστιάζετε τη διαίσθηση, τα κοινωνικά ένστικτα και τις επιστημονικές κλίσεις στα ταμπού, τις βαθιές αλληλεπιδράσεις με τους άλλους και την απόκρυφη γνώση. Αναπτύσσετε κυριαρχία δοκιμάζοντας και διαπιστώνοντας ποιος συμφωνεί μαζί σας για τις πιο έξωθεν ιδέες σας σχετικά με το θάνατο, την ψυχολογία και τον μετασχηματισμό. Είναι αρνητικό όταν ενεργείτε σαν τρελός επιστήμονας και οι άνθρωποι θα σας φοβούνται.

ΣΤΟΝ 9 ΟΙΚΟ

Εστιάζετε τα κοινωνικά ένστικτα, τον πειραματισμό και μια φουτουριστική άποψη για τη θρησκεία, τις πεποιθήσεις και τον πολιτισμό. Αναπτύσσετε κυριότητα, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις έννοιες της ελευθερίας, της ανοχής και της καθολικότητας στην αναζήτηση νοήματος στη ζωή. Είναι αρνητικό όταν επιμένετε ότι υπάρχει μόνο μία σωστή απάντηση.

ΣΤΟΝ 10 ΟΙΚΟ

Επικεντρώνεστε στη φήμη, τη σταδιοδρομία και την εξουσία σας στα ανθρωπιστικά, προοδευτικά και καινοτόμα ιδανικά. Αναπτύσσετε κυριότητά με το να είστε φιλικοί και ανεκτικοί σε οποιαδήποτε κατάσταση. Είναι αρνητικό όταν χρησιμοποιείτε την εξουσία σας για την καταστολή της ελευθερίας για χάρη των κανόνων.

ΣΤΟΝ 11 ΟΙΚΟ

Εστιάζεστε στην πρόοδο και τη μεταρρύθμιση για να εκπληρώσετε τις μεγαλύτερες επιθυμίες σας, τις όμορφες ελπίδες και όνειρα για την ανθρωπότητα. Αναπτύσσετε κυριότητα κάνοντας τα ιδανικά και οράματα σας πραγματικότητα. Είναι αρνητικό όταν η ουτοπία σας έχει μόνο τρία άτομα που ζουν σε αυτό.

ΣΤΟΝ 12 ΟΙΚΟ

Βρίσκετε την ελευθερία μέσα από τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και τις καθολικές αρχές. Αναπτύσσετε την κυριότητά σας προωθώντας την ανοχή που προέρχεται από μέσα. Είναι αρνητικό αν δεν μοιράζεστε το πνευματικό σας μονοπάτι με άλλους.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΑ ΖΩΔΙΑ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΙΑ-ΚΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΚΑΤΑ 2021-2022

ΚΡΙΟΣ

Το τρίγωνο Κρόνου/Δια σίγουρα είναι αυτό που θα κάνει την ζωή σας πολύ πιο καλύτερη από ότι τα προηγούμενα χρονια, πολύ πιο σταθερή, πολύ πιο συγκεκριμένη. Η ενέργειά του σιγά-σιγά μεγαλώνει και δυναμώνει κάθε τομέα της ζωής σας. Για παράδειγμα, μπορεί να αποκτήσετε μια πιο σοβαρή και σταθερή σχέση, οικογένεια και ένα νέο σπίτι. Σημαντική οικονομική σταθερότητα. Ουσιαστικά όλα όσα δημιουργείτε κατά τη διάρκεια αυτών των 2 ετών όλα θα είναι ναι μεν καπως περίπλοκα και κουραστικά, αλλά σίγουρα θα φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα που θα σας επιτρέψουν να ζήσετε με αξιοπρέπεια. Κατά τη διάρκεια της συνόδου, γίνεστε πιο ώριμοι, σοφότεροι, γαλήνιοι, συγκεκριμένοι και η εσωτερική εξέλιξή σας είναι πολύ εμφανής.

ΤΑΥΡΟΣ

Σίγουρα το τετράγωνο του Κρόνου για σας θα είναι βαρύ και δεν θα είναι απολύτως εύκολο επειδή σε αυτή την θέση είναι αρνητικό και δεν απλοποιεί την καθημερινή ζωή. Πρώτα απ ‘όλα, να είστε προσεκτικοί σχετικά με την υγεία και να μην υποτιμάτε οποιοδήποτε πρόβλημα που μπορεί να επιδεινωθεί με το πέρασμα του χρόνου. Μην εγκαταλείπετε τα σχέδια σας και μην είστε απαισιόδοξοι. Θα δουλέψετε πολύ, θα κουράζεστε πολύ χωρίς να ελπίζετε οτι θα πετύχετε άριστους στόχους. Πρέπει επίσης να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε κρυμμένους εχθρούς που μπορούν να δημιουργήσουν επαγγελματικές εμπλοκές και να προσέξετε να μην χάσετε χρήματα σε λανθασμένες επενδύσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το τρίγωνο Δια/Κρονου κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών θα μπορούσε να είναι απαραίτητο για την ικανοποίηση πολλών αναγκών και την επίτευξη πολλών στόχων και επαγγελματικών σας επιτευγμάτων. Μπορεί να αποτελέσει μοχλό για να κάνετε ένα μεγάλο άλμα στη ζωή σας σε κάθε τομέα, αλλά κυρίως στον επαγγελματικό τομέα, με τη δυνατότητα να κερδίσετε περισσότερα αλλά κυρίως να αποκτήσετε επαίνους, ικανοποίηση, αύξηση μισθού και προαγωγή που μπορεί να είναι πολύ σταθερά για πολλά χρόνια. Εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας αυτό στο πορτοφόλι σας μπορεί να είναι πολύ προφανές. Ο Κρόνος σας κάνει πιο ώριμους,  λιγότερο επιφανειακούς και πιο ισχυρούς από πριν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Κρόνος πλέον δεν θα βρίσκεται σε αντίθεση με το ζώδιο σας και τώρα θα αρχίσετε να ζείτε την ζωή σας  πιο ελεύθερα. Αυτά τα δύο χρόνια είναι πολύ θετικά για εσάς και μπορείτε να ξαναγεννηθείτε μετά από δύο χρόνια σκληρής σωματικής και πνευματικής κόπωσης οπου όλα ήταν περίπλοκα στην διαχείριση τους. Τώρα πρέπει να εργαστούμε σε νέα έργα που προσπαθούν να ανακτήσουν σιγά-σιγά δύναμη, διανοητική και φυσική ενέργεια αλλά κυρίως την αισιοδοξία, το χαμόγελο και την αυτοεκτίμηση. Κατά τη διάρκεια του 2021, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τις λεπτομέρειες για να μπορέσετε να ικανοποιήσετε τις ανάγκες της οικογένειας και του συντρόφου σας. Το εξάγωνο με τον Ουρανο μπορεί τελικά να αποφέρει καρπούς και όλα όσα δεν μπορείτε να κάνετε στη ζωή σας τα προηγούμενα χρόνια, τωρα μπορούν να πραγματοποιηθούν.

ΛΕΩΝ

Η τρομερή αντίθεση του Κρόνου σημαίνει οτι κατά συνέπεια οι επόμενοι μήνες και χρόνια θα είναι πραγματικά πολύ περίπλοκα, ειδικά για τα επαγγελματικά ενώ στις σχεσεις, τα πράγματα μπορούν να βρουν λύσεις. Θα πρέπει να είστε προσεχτικοί με την υγεια σας και τα μακρινά ταξίδια και γενικότερα τις μετακινήσεις. Τα έργα σας δεν απογειώνονται και δεν σας επιτρέπουν να είστε πολύ αποτελεσματικοί στην εργασία και μπορεί να προκύψουν ιδιαίτερα προβλήματα με τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί σας. Το κλίμα στο χώρο εργασίας γίνεται ιδιαίτερα περίπλοκο και δεν θα είναι εύκολο να αποδείξετε τις ικανότητες σας. Πιθανές απολύσεις λόγω κάποιων λαθών που κάνετε ή λόγω ατόμων που έχουν γίνει εχθροί και δημιουργούν σοβαρά εμπόδια στην επαγγελματική σας ζωή. Μην πετάτε τα χρήματα σας. Δυσκολία στην εμφάνιση των συναισθημάτων σας προς το πρόσωπο που αγαπάτε και ισως να γίνετε πολύ απαιτητικοί με τους αλλους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η νέα θέση του Κρόνου δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική για εσάς και δεν δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες, ακόμη και αν ληφθεί υπόψη ότι ο Κρόνος θα βρίσκεται σε οψη τρίγωνου. Αυτό το τρίγωνο θα ενισχύσει σημαντικά τη ζωή σας στον τομέα των ονείρων και θα σας επιτρέψει να μεγαλώσετε, και να σταθεροποιηθείτε στην ζωή. Τώρα ο Κρόνος δεν είναι πλέον καλός φίλος, αλλά τώρα έχετε μάθει πολλά πράγματα από το πέρασμα τα τελευταία χρόνια και έχετε κερδίσει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και μπορείτε να προχωρήσετε ακόμα και χωρίς τη βοήθεια άλλων ανθρώπων. Αν και περάσατε δυσκολίες, η σοφία που έχετε συσσωρεύσει, ειδικά εάν είστε πάνω από σαράντα ετών, θα σας επιτρέψει να βρείτε τη σωστή λύση χωρίς να υποφέρετε από κατάθλιψη και απαισιοδοξία. Δεν θα έχετε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η υποστήριξη του Ουρανού θα είναι σημαντική. Ακόμα και σε συναισθηματικό επίπεδο, η κατάσταση μπορεί να είναι πολύ ισορροπημένη και μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε μαζί με τον άνθρωπο που αγαπάτε, ενώ όσοι ζουν μονοι μπορεί να προτιμούν να παραμείνουν μόνοι, περιμένοντας την μεγάλη αγάπη. Μην ξεχνάτε ότι η ωριμότητα που ο Κρόνος έχει φέρει στη ζωή σας πρέπει να σας οδηγήσει να συναντήσετε και να ερωτευτείτε με ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο σαν εσάς και όχι επιφανειακό.

ΖΥΓΟΣ

Το χαμόγελο θα επιστρέψει στα χείλη σας χάρη σε ένα όμορφο τρίγωνο του Κρόνου που μπορεί συχνά να είναι πολύ πιο θετικο από το εξάγωνο ή την σύνοδο του Δία. Αυτό το πολύ σημαντικό πέρασμα σάς δίνει τη δυνατότητα να πετύχετε πολλά περισσότερα επαγγελματικά και τελικά να υλοποιηθούν τα σχέδια σας μετα τις τεράστιες θυσίες που κάνατε. Πράγματι, ο πλανήτης του χρόνου και της σοφίας απαιτεί πολλή προσπάθεια και πολλές θυσίες, πριν επιτρέψει την επίτευξη σημαντικών στόχων μεχρι το τέλος του έτους 2020 και θα συνεχιστούν το επόμενο έτος με την υποστήριξη ευνοϊκών επιρροών του Δία. Όσο για την οικογενειακή ζωή, το κλίμα βελτιώνεται και με συγγενείς, αδέλφια, ξαδέλφια, γονείς, παιδιά. Γίνεστε πολύ πιο ώριμοι και σοφοί κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών και η ωριμότητά σας είναι εμφανής αλλά και σε εσωτερικό επίπεδο με μεγαλύτερη ικανότητα αντιμετώπισης δυσκολιών. Ο Κρόνος εδραιώνει κάθε επαγγελματική σχέση που φέρνει επίσης πολυάριθμες συμφωνίες που μπορεί να συνεχιστούν για πολλά χρόνια. Ακόμη και σε οικονομικό επίπεδο, τα πράγματα βελτιώνονται και μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα ή να επενδύσετε κάποια από αυτά στην αγορά ενός νέου σπιτιού.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δυστυχώς το τετράγωνο με τον Κρόνο μπορεί πραγματικά να είναι πολύ βαρύ για σας και δεν θα είναι απολύτως εύκολο να λύσετε διάφορα επαγγελματικά προβλήματα που μπορεί να έρθουν στη ζωή σας. Με λίγα λόγια, λιγότερη διασκέδαση, σκληρή δουλειά και πολλή προσπάθεια για να ωφεληθείτε, λίγες επιτυχίες και λίγα χρήματα στις τσέπες σας. Δυστυχώς, ο Κρόνος μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα, να δημιουργήσει συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια, ακόμα και για καταστάσεις που συνδέονται με κληρονομικότητα και φέρνουν διάφορα προβλήματα υγείας. Ο Ουρανός επιβεβαιώνει μια περίοδο αποκλεισμού και προκλήσεων. Μην κλείνεστε όμως στον εαυτο σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μπορείτε να ζήσετε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διετή περίοδο τόσο στα επαγγελματικά αλλά και τις προσωπικές σας σχεσεις. Εν τω μεταξύ, το εξάγωνο του Κρόνου θα προσφέρει τη δυνατότητα ανάκτησης σε φυσικό επίπεδο μετά από μια ιδιαίτερα περίπλοκη περίοδο στην οποία ίσως έχετε υποστεί αρκετά προβλήματα. Αυτή η νέα ενέργεια που έρχεται, σας ενισχύει ψυχολογικά και σας επιτρέπει να είστε ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Μην είστε υπερβολικά απαιτητικοί απέναντι σε ανθρώπους που σας σέβονται και σας αγαπούν. Προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Αν σκοπεύετε να ζήσετε σε ένα νέο σπίτι ή σχεδιάζετε να ανακαινίσετε το σπίτι όπου ζείτε ήδη με την οικογένειά σας και στη συνέχεια με τους ανθρώπους που αγαπάτε, προσπαθήστε να κάνετε τα πάντα μέχρι το τέλος του 2021 καθώς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η δύναμη του Κρόνου θα είναι ακόμη πιο συνεπής μαζί με το εξάγωνο του Δία θα δημιουργώντας ένα πραγματικά υπέροχο κλίμα. Εξαιρετικές οικονομικές επενδύσεις, οικονομική και συναισθηματική σταθερότητα, ηρεμία και εσωτερική ωριμότητα και μια πολύ σημαντική εξέλιξη που σας επιτρέπει να προχωρήσετε σε όλους τους τομείς, ακόμη και αν έχετε κουραστεί.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Στην πραγματικότητα, η μετατόπιση του Κρόνου λαμβάνει χώρα στον δεύτερο οικο σας και αυτό σημαίνει ότι τα χρήματά σας μπορούν να αυξηθούν σημαντικά, να κάνετε τεράστια πρόοδο στον επαγγελματικό τομέα και το αποτέλεσμα των προσπαθειών σας θα είναι να κερδίζετε πολλά χρήματα. Όλες οι νέες συνεργασίες, οι νέες συμφωνίες φέρνουν μια εισροή χρημάτων που μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά αυτά τα χρήματα δεν πρέπει να παραμείνουν σταθερά, πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της επαγγελματικής σας ζωής. Προσπαθήστε να αγοράσετε ένα νέο σπίτι, χρησιμοποιήστε τα χρήματά σας για μια σημαντική οικονομική επένδυση ή για να καλύψετε τις δικές σας ανάγκες και του σπιτιού σας, όπου μπορείτε επίσης να αποφασίσετε να αλλάξετε έπιπλα, να πραγματοποιήσετε μια σημαντική ανακαίνιση.

Ισως να υπάρξουν πολλές ευκαιρίες και στους νέους, θεωρώντας την υποστήριξη του Δία στον 2ο οικο εξαιρετικά ευεργετική, θα συμβάλλει στην σταθερότητα σχέσεων που θα είναι πολύ σημαντική φέρνοντας πρόοδο όπως επίσης ισως αποφασίσετε και για την άφιξη ενός νέου παιδιού.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Κρόνος δείχνει ωριμότητα, σοφία, λογική, οικονομική σταθερότητα και συναισθηματική αλλά η συνοδος με τον Ηλιο σας δεν είναι απολύτως ευνοϊκή και ως εκ τούτου τα χρόνια αυτά μπορεί να είναι πολύ βαριά, γεμάτα πολλά εμπόδια, σωματική και ψυχική κούραση που θα αυξάνεται καθημερινά. Με λίγα λόγια, τίποτα δεν σας χαρίζετε και πρέπει να αγωνιστείτε για να αποκτήσετε το ελάχιστο με το να δαπανάτε τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Δυστυχώς, αυτή η αστρολογική θέση δεν είναι εύκολη, αλλά όλα όσα έρχονται είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς που συχνά παρεμποδίζεται από ορισμένους εχθρούς. Και ήδη, ο Κρόνος σε σύνοδο με τον Ήλιο δημιουργεί μια σειρά από εχθρούς που κρύβονται στην σκιά και κινούνται μόνο για να βλάψουν και να εμποδίζουν όλα όσα αποφασίζετε να κάνετε.

Παρά την θετική παρουσία του Δία το 2021 που θα είναι το έτος λιγότερο κουραστικό και πιο ικανοποιητικό, το τετράγωνο με τον Ουρανο δεν θα υποστηρίξει τον Κρόνο και θα πρέπει να προσέχετε τα ατυχήματα. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί για πτώσεις, κατάγματα, στην οδήγηση, να μην κάνετε λάθη και να μην βλάπτετε άλλους ανθρώπους. Δεν ευνοούνται τα ακίνητα ή οικονομικές επενδύσεις.

ΙΧΘΕΙΣ

Δυστυχώς, πρέπει να πούμε ότι αυτή η θέση δεν είναι ιδιαίτερα θετική και δεν επιτρέπει την πρόοδο στην ζωή σας. Ο Κρόνος θα κάνει τη ζωή σας πολύ δύσκολη και δεν επιτρέπει την πρόοδο με κανέναν τρόπο. Ο Κρόνος δημιουργεί προβλήματα και ο Δίας, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια του έτους 2021, υπόσχεται να βοηθήσει στην επίλυση μερικών από αυτά. Ωστόσο, σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο, θα είστε πολύ κουρασμένοι, θα είναι μια περίοδο έντονης δουλειάς και συναισθηματικού άγχους χωρίς να έχετε καλά αποτελέσματα και ιδιαίτερη πρόοδο. Η επαγγελματική ζωή δεν εγγυάται καμία επιτυχία και κατά τη διάρκεια αυτών των ετών ενώ κάποιοι θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν το μονοπάτι σας με κάθε τρόπο. Πρέπει να αποφύγετε περιττές διαμάχες και απλά πρέπει να βασίζεστε σε ανθρώπους που μπορούν να λύσουν κάθε πρόβλημα χωρίς να προσπαθήσουν να κάνουν τίποτα από μόνοι τους. Θα υπάρχει δυσκολία να βγούμε από κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Μην σπαταλάτε τα χρήματά σας σε επενδύσεις που μπορεί να είναι λάθος. Πιθανούς χωρισμούς και προβλήματα με τον σύντροφο σας.

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Απάντηση