Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

στις

Χτες διαβάζαμε με έναν συνάδελφο ένα βιβλίο, Astrology of the World II: Revolutions & History του Ben Dykes ένα απόσπασμα του Al-Qabīsī σχετικά με τα Mundane Lots στο Κεφάλαιο 5.17 στο Βιβλίο του για τις Θρησκείες και τις Δυναστείες. Αναφέρεται κυρίως στον κύκλο της Μεγάλης Συνόδου Δία-Κρόνου που πραγματοποιείται κάθε 20 χρόνια, οι δυο πλανήτες συναντιούνται δημιουργώντας κάποια ευρεία θέματα για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Περίπου κάθε 13 τέτοιες συνόδους, μετατοπιζόμαστε σε μια νέα Τριπλοτητα ή στοιχειακή δύναμη: γη, αέρας, φωτιά ή νερό. Και περίπου κάθε 52 συνόδους ή 960 χρόνια ολοκληρώνουν τον κύκλο και των τεσσάρων στοιχείων ξεκινώντας ξανά από το πύρινο ζώδιο του Κριού. Αυτή είναι η βάση της αστρολογικής θεωρίας της ιστορίας, αν θέλετε: αυτές οι ευρείες περιόδοι των 180 έως 240 ετών θα είναι θεματικά οι ίδιες, χωρισμένες σε «κεφάλαια» περίπου δύο δεκαετιών και κάθε 900-1000 χρόνια θα δημιουργούνται ριζικές αλλαγές.

Αυτό είναι περίεργο γιατί έχουμε μια από αυτές τις τριπλοτητες τον Δεκέμβριο, όταν ο Δίας και ο Κρόνος θα συναντηθούν στις 0 ° Υδροχόου στην αρχή μιας Εποχής του Αέρα. Βρισκόμαστε στην εποχή της Γης τα τελευταία 220 χρόνια και βάλε, όπου την τελευταία φορά που μετατοπιστήκαμε σε ένα νέο στοιχείο του κύκλου Great Conjunction- Μεγάλη Σύνοδος ήταν το 1803. Τα τελευταία διακόσια χρόνια επέφεραν πολλές αλλαγές στον τρόπο προσέγγισης, κατανόησης, μελέτης και εκμετάλλευσης του υλικό κόσμου (τα πάντα, από την ατμοηλεκτρική ενέργεια έως τα κινητά τηλέφωνα, τη γεωργία έως την ατομική βόμβα) Θεωρητικά, τα επόμενα διακόσια χρόνια μπορεί να περιλαμβάνουν επανεξέταση των θεωριών του μυαλού μας και τη μελέτη, χρήση και εξερεύνηση (και εκμετάλλευση) του νου με ολοκαίνουργιους τρόπους.

Ένα από τα βασικά συστατικά της θεωρίας της ιστορικής Μεγάλης Συνόδου είναι ότι η έναρξη μιας νέας Τριπλότητας που είναι επίσης η αρχή ενός μεγάλου νέου θρησκευτικού κινήματος, καθώς και μιας νέας πολιτικής ή οικονομικής δυναστείας. Η ίδια η λέξη «θρησκεία» προέρχεται από μια λατινική λέξη religare, «to re-tie, or re-bind», όπως με τους κανόνες, τα ταμπού και τις τελετές – και ιστορικά αυτό είναι που έχουν κάνει οι θρησκείες, η οποία δεσμεύει τους ανθρώπους σε κανόνες, συμπεριφορές και πρότυπα και ταμπού, καθώς πλαισιώνουν τη ζωή μας με τελετές μετάβασης. Βρίσκω τέτοια πράγματα συναρπαστικά και είμαι πολύ περίεργη για το πώς θα μοιάζει. Αν μόνο υπήρχε ένας τρόπος να καταλάβουμε ποιοι θα ήταν αυτοί οι νέοι κανόνες, πριν εμφανιστεί!

Ίσως υπάρχουν. Αυτό συνεπάγεται ο Αλ-Καμπίσι. Σε αυτό το απόσπασμα, περιγράφει το Mundane Lot of Rulership and Authority. Οι «κοσμικές σχέσεις» χρησιμοποιούνται στη συνηθισμένη ή δικαστική αστρολογία για τον υπολογισμό διαφόρων όψεων που σχετίζονται με τα έθνη, και τον κόσμο. Δεν ανέφερα ακριβώς τη μετάφραση του κ. Dykes, αλλά προσπάθησα να καταγράψω την ουσία των παρατηρήσεων μεταξύ του κύριου κειμένου και των υποσημειώσεων του:

Η σύνοδος δείχνει την αλλαγή στην Θρησκεία. Το κομμάτι της κυριαρχίας και της εξουσίας που απασχολούνταν στην επανάσταση του έτους του κόσμου, μεταφέρθηκε από τον Άρη στη Σελήνη και προβάλλεται από τον ωροσκόπο της συνόδου που δείχνει την αλλαγή της θρησκείας, οπου περιγράφει τις αξίες και την πνευματική εστίαση των ανθρώπων που θα καθορίζουν τον πολιτισμό της νέας δυναστείας ή θρησκείας. Χρησιμοποιείται από άλλη άποψη, λαμβάνεται από τον βαθμό του ωροσκόπου της συνόδου και προβάλλεται από τον βαθμό του ωροσκόπου της επανάστασης [και αυτό χρησιμοποιείται για την εκτίμηση του χαρακτήρα και του μέλλοντος της κουλτούρας της νέας θρησκείας].

Επιτρέψτε μου να το ανακεφαλαιώσω. Υποτίθεται ότι θα κάνουμε δύο μετρήσεις. Ένας από αυτούς βρίσκεται στον χάρτη της «Επανάστασης του έτους του κόσμου» και ένας από αυτούς είναι ο χάρτης της ίδιας της συνόδου. Ο υπολογισμός που προκύπτει από τον χάρτη της «Επανάστασης του έτους του κόσμου» έρχεται πρώτος. Υποθέτω ότι έχει σημασία ποια πρωτεύουσα χρησιμοποιείται γι ‘αυτό επιλέγω την Ουάσιγκτον, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, για να προσδιορίσω τον χαρακτήρα της αναδυόμενης κυρίαρχης θρησκείας στην Αμερική για τα επόμενα διακόσια χρόνια.

Ξεκινάμε με τον χάρτη της ~Εαρινής Ισημερίας, όπου βρίσκουμε την απόσταση από τον Άρη έως τη Σελήνη. Έγραψα για αυτό τον χάρτη τον Μάρτιο, όταν ο Άρης ήταν στις 22 ° του Αιγόκερω 35 ′ και η Σελήνη ήταν στις 13 ° Υδροχόου 33 ′. Αυτή είναι μια απόσταση … 20 ° και 58 ′.

Τότε λοιπόν εξετάζουμε τον χαρτη της Συνόδου. Εδώ ο ωροσκόπος βρίσκεται στις 8 ° 43 λεπτά των Ιχθύων. Και θα πάρουμε αυτά τα 20 ° και 58 ′ λεπτά και θα τα προβάλλουμε από το Ωροσκόπο. Που βάζει το Μέρος της Κυριαρχίας και της Αρχής στις 29 ° 31 ′ των Ιχθύων – τον δεκανο που ο Ώστιν Κόποπκ ονόμασε «Το Κύπελλο του Αίματος», που κυβερνούσε ο Άρης στα όρια του Κρόνου.

Έτσι, οι αξίες και ο πολιτισμός της νέας δυναστείας ή της θρησκείας είναι υδάτινης αλλά και συναισθηματικής φύσεως, καλοσυνάτη στην εξωτερική τους φύση, αλλά συνδέεται με τον πόνο και την σκοπιμότητα, την εσκεμμένη υπευθυνότητα. Επιπλέον, λόγω της παρουσίας της Σελήνης, είναι πιθανό η νέα θρησκεία να έχει σεληνιακό και όχι ηλιακό ημερολόγιο.

Η παρουσία του Ποσειδώνα στους Ιχθεις ομως δείχνει τη δημιουργία πνευματικών εμπειριών μέσω της απορρόφησης ενός ιερού και πιθανώς παραισθησιογόνου υγρού. Το τετράγωνο προς τον Ήλιο αποκαλύπτει μια ανταγωνιστική σχέση με τις ηλιακές θρησκείες και εθνικότητες, ενώ το εξάγωνο προς την σύνοδο Δία-Κρόνου υποδηλώνει ένα είδος έκστασης. Αυτή η θρησκεία είναι πιθανό να περιέχει κάποιες δοκιμασίες, αλλά λόγω της αρνητικής θέσης του Άρη – αυτές οι δοκιμασίες μπορεί να είναι ψυχικά σκληρές ή βίαιες. Αυτό ολοκληρώνει την πρώτη μέτρηση.

Η δεύτερη μέτρηση είναι από τον ωροσκόπο του χάρτη της Συνόδου, στην ίδια τη σύζευξη, η οποία είναι 321 ° 45 ′. Τότε, αυτή η απόσταση προβάλλεται από τον ωροσκόπο του χάρτη της Επανάστασης της Χρονιάς… δηλαδή, το ηλιακό τόξο.

Ο ωροσκόπος είναι στις 24 ° του Σκορπιού 52 ′, και πρέπει να προσθέσουμε τα 321 ° 45 ′ σε αυτό. Αυτό θα μας φέρει προς τα εμπρός στις 342 ° 48 ′, το οποίο θα είναι πλήρες μαζί με τα 11 ζωδια γύρω από τον ζωδιακό (τα ζώδια είναι 30 ° το καθένα, οπότε η 330 ° είναι έντεκα ζώδια), που μας βγάζει στον Ζυγό, στις 24 ° Ζυγού 52 ‘… συν άλλα 12 ° 48 ′ λεπτά.

Και αυτό μας τοποθετεί στις 7 ° Σκορπιού 40 ′, σε ένα ζώδιο που κυβερνάται από τον Άρη, ένα δεκανο που κυβερνάται από τον Άρη και που ονομάζεται Γνάθος. Ο ίδιος ο Άρης, τριγωνίζεται από τον Σκορπιό αλλα και απο τον Αιγόκερω, είναι κλειδωμένος σε στενή σύνοδο με τον Δία, την φιλανθρωπική και γενναιόδωρη ιδρυτική ενέργεια αυτής της νέας θρησκευτικής εμπειρίας. Και αυτό δείχνει τον χαρακτήρα του μέλλοντος αυτής της νέας θρησκείας ή δυναστείας: μια θρησκεία που ξεκινά με μυστήρια ιερού αίματος, αλλά θα αναπτύσσεται σε βία με την πάροδο του χρόνου, και θα απορροφά τον κόσμο μέσα σε κύκλους βίας και φωτιάς.

Ξεκινώντας από τη βαθιά ειρήνη των Ιχθύων, ωστόσο θα περιέχει αρχικά μέσα του το εκρηκτικό και ισχυρό δυναμικό της έντασης του δηλητηριώδους Σκορπιού, το οποίο εδώ εναντιώνεται στην Ετερότητα του επαναστατικού Ουρανού μεσα στον οίκο των σχέσεων, και τη συνεκτική ηρεμία της Αφροδίτης που ειναι στην μέση μοίρα του δικού της ζωδίου. Κάποιο βίαιο θηρίο φαίνεται να κλίνει προς τη Βηθλεέμ για να γεννηθεί.

Published by Andrew B. Watts- Wanderings In The Labyrinth.

Απάντηση