ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ 27η ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ & Η ΠΛΟΥΤΩΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΗΠΑ*

στις

Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί, στις 27 μοίρες του Λέοντα στον 12ο οικο του ηλιακού ωροσκοπίου, ώρα 18:56:20 μμ. στις 16 Φεβρουαρίου 2022. Είναι σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Alphard, το ιδιο όμως και ο Πλούτωνας αλλα και οι Δεσμοί. Η πανσέληνος αλλα και ο Ήλιος τετραγωνίζουν τους Δεσμούς (1 μοίρα διαφορά) ενώ σχηματίζει μια οψη ενός πολύ στενού κουινκαξ προς τον Πλουτωνα.(0,33) Καταλαβαίνουμε ότι αναπτύσσεται μια δύσκολη κατάσταση με ένα Ταυ-τετράγωνο ανάμεσα στους Δεσμούς ,Σελήνη, Ήλιο, Δια και MC. Για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά, δηλαδή το αδύνατο σημείο των Γήινων πάνω σ αυτό τον πλανήτη. Η Γαλλία θα είναι στο επίκεντρο.

Κάτι πολύ σημαντικο: Ο Πλούτωνας εχει ήδη εισχωρήσει στην 27η του Αιγόκερω, πυροδοτώντας επίσημα πλέον, την Πλουτώνια επιστροφή των ΗΠΑ ακριβως στην ιδια μοίρα και ζώδιο (4/7/1776).

Τρίτος δεκανος Λέοντα [Αρης]. Ξεσηκώνει το λαό και τους στρατούς σε νέες απόπειρες εξέγερσης και ξεσηκωμών. [7 Ράβδοι] Βεβήλωση ιερών τόπων, εκκλησιών και ιερών οικοδομημάτων: αιχμαλωσία, πολιορκία και λεηλασία πόλεων.

Ο Alphard είναι φύσεως Αφροδίτης/Κρόνου. Με θετικές όψεις δίνει σοφία, μουσική και καλλιτεχνική εκτίμηση, γνώση της ανθρώπινης φύσης, αλλά και ισχυρά πάθη, έλλειψη αυτοελέγχου, ανηθικότητα, επαναστατικές πράξεις και ξαφνικό θάνατο από πνιγμό, δηλητήριο ή ασφυξία. Καθώς φύσεως Κρόνου, υπάρχει μια επιρροή Αφροδίτης/Ποσειδώνα. Αυτός ο συνδυασμός είναι μειονέκτημα στις περισσότερες περιπτώσεις. Ιδιαίτερα θέματα που συνδέονται με το «δηλητήριο» τονίζονται άσχημα, π.χ. δηλητηρίαση αίματος, δολοφονία με δηλητήριο, απόπειρες δηλητηρίασης, δηλητηριασμένο μίσος στις γυναίκες, δηλητηρίαση από αέρια, κίνδυνος για τη ζωή από λανθασμένη χρήση ναρκωτικών και υπέρβαση της καλής ζωής, εισπνοή καπνού και κίνδυνος ασφυξίας, δάγκωμα φιδιού, δαγκώματα από τσιμπήματα δηλητηριωδών εντόμων, ή δαγκώματα από σκύλους με λύσσα. Τα δηλητηριώδη εμβόλια. Ο κίνδυνος σημειώνεται εάν ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Άρης, ο Ποσειδώνας, ο Ωροσκόπος ή το MC συνδέονται με αυτό το αστέρι.

Με την Σελήνη: Λαγνεία, απληστία, ασέβεια, αποτυχία σε έργα αλλά οικονομική βοήθεια συχνά από συγγενή, κακοτυχία σε σύζυγο ή μητέρα, τελικά αίσχος και καταστροφή, κίνδυνος θανάτου από ασφυξία. Η ανησυχία μου είναι οι αρνητικές όψεις με τον Algol. θάνατος από νερό ή δηλητήριο.

Ενεργοποιείται επίσης η Μερική Σεληνιακή Έκλειψη Νοεμβρίου, 2021, που ήταν σε σύνοδο με τον Algol.* Γενικότερα είναι πολύ επιθετικός σταθερός αστέρας και υποδηλώνει επιθετικότητα και δολοφονικές πράξεις. Εντείνει τον θυμό μέσω αδικιών που γίνονται, θα συμβαίνουν επίσης φοβερά εγκλήματα, σκοτεινά περιστατικά θα αποκαλύπτονται. Καθώς αγγίζουν τους Δεσμούς η ανησυχία για την τάξη και την ασφάλεια εντείνονται περισσότερο όπως επίσης και για το ιδιο το περιβάλλον και τον πλανήτη.

Η Σελήνη τετραγωνίζει τους Δεσμούς πλέον στον άξονα Ταύρου -Σκορπιού, κανει το δικό της Reset, κατά κάποιο τρόπο, αλλάζοντας ζώδια για 18 μήνες καθώς σχηματίζει μια οψη κουινκαξ προς τον Πλούτωνα, εμφανίζει εμμονές, δυσκολίες στο να αλλάξουμε συμπεριφορές, πυροδοτεί το ένστικτο επιβίωσης στους ανθρώπους παγκοσμίως, βασικά βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο αυτής της επικής μάχης για την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Υπάρχει περισσότερη καταπίεση και ένταση από την εξουσία, οι διαθέσεις μας αλλάζουν συνεχώς, αλλά όμως συνδέεται και με την ανάγκη για έλεγχο η την προσπάθεια στο να ελέγξουμε μια δύσκολη κατάσταση. Είναι η εξόντωση κακών συνηθειών. Τα ύπουλα συναισθήματα και πράξεις. Η σκιά. Οι Μάγισσες. Έντονες αντιδράσεις. Συναισθηματική πίεση. Οι καταναλωτικές μας συνήθειες είναι δύσκολο επίσης να αλλάξουν, παραβάσεις γίνονται, εχθρότητα, αντιπάθεια, είναι δύσκολο να υπάρξει μια λύση τώρα. Οι Δεσμοί όπως και Ουρανός, καθώς διεισδύουν περισσότερο, προς τον άξονα, ίσως θέλουν μα αποδείξουν ότι όταν ο εφιάλτης γίνετε αφόρητος, τότε μόνο η ανθρωπότητα θα ξυπνήσει. Αλλωστε ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος δείχνουν μεγάλες πιθανότητες γι αυτή την παγκόσμια αφύπνιση. Ομως είναι η ώρα να καταλάβουμε και να δούμε σοβαρά τα προβλήματα στο πλανήτη μας, κανονικά, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην θεραπεία και αποκατάσταση όλων αυτών των προβλημάτων πριν είναι αργά. Όμως η επιβίωση δεν αφορά μόνο το ανθρώπινο είδος πάνω στην γη αλλα και όλα τα αλλα είδη.

Σε αυτή τη φάση της Σελήνης οι σχέσεις κρατών, τα παγκόσμια γεγονότα θα ενταθούν κατά πολύ περισσότερο. Δίας και Πωσειδωνας στον 7 οικο και με την Σελήνη στον 12, προειδοποιεί ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα είναι σε επιφυλακή έναντι συνωμοσιών, μυστικών επιθέσεων, προδοσίες και παρόμοια από εχθρούς. Υποδηλώνει επίσης σκάνδαλα, εγκλήματα και ανηθικότητα και πολλά δυσάρεστα επεισόδια στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Από την άλλη Ηλιος και Κρονος  να ρυθμίζουν τις παγκόσμιες εξελίξεις, στον Υδροχόο θα προκαλούν σοβαρά προβλήματα. Είναι μια πολύ κακή θέση, που υποδηλώνει ταλαιπωρία των λαών, επίσης δείχνει δυσαρέσκεια στην εργατική τάξη και τα σώματα ασφαλείας, οπου τα προβλήματα θα είναι σοβαρά και εμφανή. Το επισιτιστικό πρόβλημα θα επισκιάσει το θέμα της υγείας.

Η 27 ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

Ένα άλλο θέμα είναι ο Πλούτωνας πλέον βρίσκεται στην 27 του Αιγόκερω, οπου η Αμερική θα βιώσει την Πλουτωνια επιστροφή της μέχρι το 2024. Ομως η 27 του Αιγόκερω είναι μια μαύρη τρυπα μέσω ενός κουινκαξ και μιας συνόδου. Εξηγεί ακριβως αυτό, ότι η αλλαγή θα είναι σταδιακή, εχει ήδη αυξηθεί σε κρίσιμη μάζα, οπου θα συμβούν μεγάλες αλλαγές στην συνέχεια. Υπάρχει ένα συνεχές βουητό έντασης λόγω της ανάγκης για συνεχή προσαρμογή στις περιστάσεις, τις διαδικασίες ή τις προσεγγίσεις σε ζητήματα που προκύπτουν. Όταν ο Πλούτωνας συνδέεται με Μαύρες Τρύπες, γίνεται δύσκολο να διατηρήσουμε την συγκέντρωση μας ή να επικεντρωθούμε ακόμη και σε βασικά στοιχεία που σχετίζονται με τις πλουτωνικές περιοχές. Ο κατακερματισμός είναι μια πιθανότητα.

Η ενεργεια θα κατευθυνθεί σε πολλά επίπεδα. Η συνοδος πρόκειται να αλλάξει την ζωή των Αμερικάνων, την πραγματικότητα για την ζωή, ωστόσο η Αμερική θα λάμψει και πάλι και θα βγει φωτεινότερη όπως είχα στην προηγουμένη ανάλυση μου. Σε οψη κουινκαξ ο Πλούτωνας με τον Βασιλίσκο (Regulus), σηματοδοτεί μια πολύ σοβαρή κρίση εντός της χωρας όσο αφορά την ηγεσία της, με τις εκλογές που προηγήθηκαν, φέρνοντας στην εξουσία μια ψεύτικη ηγεσία. Όπως είχα επισημάνει από το 2015 προέβλεπε ακόμα και ένα είδος πραξικοπήματος, ίσως με άλλη μορφή. Αλλα και τα γεγονότα που προηγήθηκαν ήταν ένα παγκόσμιο πραξικόπημα όπως έγραψα στις αρχές του 2021.

Ο Κρονος εχει εισχωρήσει στην 17η του Υδροχόου, είναι πιο ψυχρός αντιδρά χωρίς φόβο πλέον για να διαφυλάξει ότι του είναι πολύτιμο, τις ελευθερίες του.

H 27η του Λέοντα της πανσελήνου όμως φέρνει ακόμα περισσότερες αποκαλύψεις και συγκλονιστικές εξελίξεις στις ειδήσεις. Νέα γεγονότα θα μας κάνουν να δούμε τη συνολική κατάσταση υπό ένα εκπληκτικό νέο φως ( θα υπάρξουν μαζικές αφυπνίσεις, πολύ άσχημα μυστικά έρχονται στο φως).

Ισως στη δημοσιότητα έρθει μια πολύ μεγάλη αποκάλυψη που αλλάξει την ανθρωπότητα από τα έγκατα της Γης, αφορά το πολιτιστικό στοιχείο. Είναι όμως και η αυτοπροβολή οπου κάποιοι κυνηγούν τις ευκαιρίες για δημοσιότητα ή η πανσέληνος αυτή μπορεί να προσφέρει «ηχητικές δονήσεις » μεσα από τα δελτία ειδήσεων, για παράδειγμα η τα μίντια. Η αποκάλυψη ενός μυστικού με μεγάλο τρόπο, σε μεγάλη διάσταση, την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή κάτι που έχει κρατηθεί μυστικό μέχρι να έρθει αυτή η κατάλληλη στιγμή. Κάποιοι εργάζονται για θεμελιώδεις αλλαγές σχετικά με την πολιτιστική ή πολιτική κατάσταση· η αφύπνιση, κανει τους ανθρώπους να ξεφύγουν από τους κοινούς μύθους, διαδίδοντας και κυκλοφορώντας εκπληκτικά νέα και γεγονότα. Εκεί που θα είμαστε «στο σκοτάδι» θα δούμε ξαφνικά μια αναλαμπή αλήθειας. Οι άνθρωποι θα αναζητούν περαιτέρω διαφώτιση ανταλλάσσοντας απόψεις με άλλους ανθρώπους · Συνδυάζοντας την αλήθεια. Σημαντικές νέες εξελίξεις.

Από την άλλη θεσπίζονται αυστηρά όρια και ο απόλυτος έλεγχος ακόμα και στο σεξ έναντι της συναισθηματικής ψυχρότητας λόγω φόβου μολύνσεως. Όρια μπαίνουν και στα ζώα καθώς ο 6 οίκος είναι και το ζωικό βασίλειο. Συναισθήματα ή ιδέες δεν μπορούν να εκτίθενται. Επιβάλλεται ένα είδος διανοητικής πειθαρχίας. Όλα αρχίζουν και ελέγχονται σε υπερβολικό βαθμό και όλοι θα ανακαλύψουν ότι δεν πρόκειται για τον Covid-19. Οι ηγεσίες για να διαφυλάξουν τις θέσεις τους γίνονται υπερβολικά κτητικοί, απαιτητικοί, προχωρούν σε πρωτόγονες ή ακόμα και βίαιες μεθόδους, «δείχνοντας τους κυνόδοντές τους» για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Ο Ηλιος στον Υδροχόο εδώ, μαζί με τον Κρονο παράγει ανεξήγητα φαινόμενα στο καθιερωμένο μοντέλο του Κόσμου (επιστήμονες που μελετούν τα επαναλαμβανόμενα και προβλέψιμα μοτίβα της φύσης). Οι λύτες του παζλ εστιάζουν στα ανώμαλα κομμάτια.

Οι άνθρωποι όμως θα αρχίσουν να ενσαρκώνουν την εκκεντρική, διασπαστική ενέργεια του κομήτη που πέρασε. Το φαινόμενο αποσύνδεσης. Πλέουν προς το αριστερό πεδίο στην πολιτική και αλλα ακραία πεδία —και η κατανόηση της πραγματικότητας αλλάζει στους ανθρώπους. Οξυδερκείς παρατηρητές προσφέρουν νέες προοπτικές (συμβαίνουν σε επιφανειακό επίπεδο επειδή είναι συντονισμένοι με μια υψηλότερη αρμονία, αλλά στην πραγματικότητα είναι βαθιά ανατρεπτικοί σε σημείο που είναι απρόβλεπτο). Όλοι τώρα είναι κεντραρισμένοι στην αλήθεια αλλα ίσως σε λάθος κατεύθυνση. Λάθος επιλογή γιατί οι λαοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το νέο σύστημα θα ξεκινήσει μόνο αφού ηττηθούν οι σκοτεινές δυνάμεις***. Αυτή η μετάβαση στην δημιουργία μιας Νέας Γης μπορεί να φτάσει σε ένα πρώτο στάδιο ολοκλήρωσης το 2026. Πιθανότατα θα είναι σε συγχρονισμό με πολλαπλές αλλαγές που γίνονται μεσα από τους την προγραμματισμένη κίνηση αργών πλανητών.

Η συνοδος Αφροδίτης/Άρη στον Αιγόκερω πυροδοτεί προβλήματα και στην οικονομία, την ενέργεια, διατηρεί τους περιορισμούς.

Η πανσέληνος στον Λέοντα δημιουργεί μια κρίση στην Ελλάδα, οπου τετραγωνίζει τον ωροσκόπο της, σε οψη κουινκαξ με τον Πωσειδωνα και την Αφροδίτη, συμμαχίες, εξωτερική πολιτική, ο 6 οίκος, συνθήκες διαβίωσης, κοινωνικό πρόβλημα, οικονομικό, αλλοδαποί, εξωτερική πολιτική.

Η πανσέληνος σε αντίθεση με τον Ερμή, δείχνει κινητοποιήσεις η αντιδράσεις. Μια λανθασμένη λογική επιβάλλεται, ασκείται πίεση μεγάλη στην οικονομία, στις οικονομικές συμφωνίες. Συνεργατικές προσπάθειες κάτω από αγχωτικές συνθήκες. Αν και η χωρα μας μπαίνει σε μια πολύ έντονη περίοδο που προσδιορίζει ένα ατύχημα, όμως Αρης/Πλούτωνας/Ηλιος ίσως κάτι σώσει τα πράγματα, μια παρέμβαση για παράδειγμα η γίνονται προσπάθειες για ότι καλύτερο.

Αφροδίτη/Αρης/Κρονος/Ερμής -ισχυρή πνευματική αποκοπή, αποστέρηση, θλίψη, δολοφόνοι, ο θάνατος του πνευματικού μας κόσμου.

Ηλιος/Πωσειδωνας/Δίας– χαμηλή ζωτικότητα αλλα αισιοδοξία, αδυναμία, αγώνας για επιβίωση εξαιτίας κάποιας ασθένειας. Μικρές προσπάθειες για πραγματοποίηση κάποιας επιτυχίας.

Αφροδίτη/Αρης/Βόρειος Δεσμος/Πωσειδωνας/Ερμής/Ουρανός– απελπιστική κατάσταση εξαιτίας της ψευτιάς και της ανακρίβειας, απογοήτευση, ψέμα, απάτη, υπονόμευση, δυσαρμονία. Μια αναστάτωση μεσα σε οργανισμό η κοινότητες, ξαφνικές ενώσεις η συνεργασίες η συνεταιρισμοί, οργανωμένες δραστηριότητες.

Ηλιος/Πωσειδωνας/Ωροσκόπος– δύσκολη πρόοδος μεσα στο περιβάλλον.

ΠΛΟΥΤΩΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ 27 ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ.

Σημαντικο για την Αμερική η Πλουτώνια επιστροφή της, στον Αιγόκερω, στον 2 οικο της, που εχω ξαναγράψει γι αυτό σε προηγούμενα κείμενα. Όταν ακούμε Πλουτώνια επιστροφή συνδέεται με πολλά, είναι μια περίοδος μεταμόρφωσης, θανάτου και αναγέννησης, με αντίκτυπο στην κυβέρνηση της και τις σχέσεις τις με αλλα κράτη, θα δοκιμάσει την εξουσία της, την οικονομία της, πρωτίστως κάτι που είδαμε όταν ο Πλούτωνας μπήκε στον Αιγόκερω για πρώτη φορα το 2008.

Για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει πρέπει να κοιτάξουμε τα ιστορικά παραδείγματα Πλουτώνιας επιστροφής στην ιστορία, στα ωροσκόπια εθνών, καθώς μερικά από αυτά τα έθνη έχουν επιβιώσει με την πάροδο του χρόνου, περισσότερες από δύο, και τρεις επιστροφές. Αν και η ιστορία του κάθε έθνους είναι ξεχωριστή, παρόλα αυτά, κάποια παραδείγματα είναι χρήσιμα για να κατανοήσουμε τις όποιες συνέπειες.

Όπως είχα αναφέρει χρονια πριν στο κείμενο για την επιρροή του Πλουτωνα, πρώτο παράδειγμα είναι η πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, 216-223 μ.Χ. μια περίοδος οικονομικής αστάθειας και αλλαγών, γεμάτη σεξουαλικά σκάνδαλα, θρησκευτικές διαμάχες και «εξωφρενικές» συμπεριφορές— δολοφονίες, που συνδέθηκαν με τη δυναστεία των Σεβήρων, που κυβέρνησε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία το διάστημα 193-235.

Η δεύτερη επιστροφή Πλούτωνα έλαβε χώρα κατά το 461-468 μ.Χ., μια περίοδος αναταραχής κατά την οποία και πάλι η Αυτοκρατορία βρέθηκε να απειλείται όλο και περισσότερο από ξένες δυνάμεις στα σύνορά της. Αρκετά χρόνια πριν, το 455 μ.Χ., οι Βάνδαλοι εισήλθαν και λεηλάτησαν την Ρώμη. Αλλά χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βαρβάρου Φλάβιου Οδοάκρου από το 476 έως το 493 μ.Χ., η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέρρευσε εντελώς. Εν ολίγοις, και οι δύο περίοδοι σχετίζονται με την Πλουτώνια επιστροφή της γεμάτο δραματικές αλλαγές, μάχες για την εξουσία και πολιτική αστάθεια. Από μόνη της, με άλλα λόγια, μια επιστροφή του Πλούτωνα δεν προμηνύει απαραιτήτως τον θάνατο ενός έθνους, αν και πάντα φαίνεται να συνεπάγεται με σημαντικές αναταραχές.

Κατά κάποιο τρόπο, το ιδιο είδαμε και στην Αγγλία οπου τελικά επέζησε από τρεις Πλουτώνιες επιστροφές συνολικά. Από τη στέψη του Γουλιέλμου του Κατακτητή στις 25 Δεκεμβρίου 1066 ως τη γέννηση της σύγχρονης Αγγλίας, η πρώτη από αυτές τις επιστροφές έγινε γύρω στο 1311- 1315. Η δεύτερη από το 1555-1562. Ενώ η τελευταία από το 1801-1810. Η πρώτη Πλουτώνια επιστροφή της συνοδεύτηκε από τον λεγόμενο «Μεγάλο Λιμό» που ξεκίνησε το 1315 και προκάλεσε τεράστιες κοινωνικές αναταραχές και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατομμύριων ανθρώπων, που έφερε και την διαίρεση του νησιού μεταξύ Σκωτσέζων και Άγγλων.

Η δεύτερη βέβαια επιστροφή του Πλούτωνα της Αγγλίας, 1555-1562, ήταν σημαντικο σημείο καμπής στην ιστορία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Είδε την μεγάλη εξέγερση στο Κεντ το 1554 και τις εκτεταμένες διώξεις των Προτεσταντών το 1555, την άνοδο στον θρόνο της βασίλισσας Μαρίας Α’, 1553 – 1558—μετα η άνοδος της Ελισάβετ Α΄ στο θρόνο το 1558, μια εποχή σημαντική για την ίδια όσο και για το έθνος, που διαδραματίστηκαν γεγονότα όπως ο αποκεφαλισμός της Άννα Μπολευν, την αντιπαράθεση μεταξύ Ελισάβετ και Μαρια των Σκοτσέζων.

Πιο σημαντική είναι η περίοδος της ελισαβετιανής εποχής, η πιο «χρυσή εποχή» στην αγγλική ιστορία και λογοτεχνία. Ήταν πράγματι μια Πλουτώνια «αναγέννηση» για την Αγγλία, που η Ελισάβετ παρέλαβε στην ουσία μια χρεοκοπημένη χωρα και αποκατέστησε πλήρως την οικονομία της, οπου αυξήθηκε η παγκόσμια εξερεύνηση, αποικισμός, τόσο στην Αμερική όσο και στη νοτιοανατολική Ασία προετοιμάζοντας το έδαφος για την ίδρυση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Στο εσωτερικό της χώρας, η Ελισάβετ προώθησε την παιδεία με την ίδρυση νέων ανοιχτών σχολείων ενώ η δίψα για λογοτεχνία σε συνδυασμό με την πρόοδο της τυπογραφίας προκάλεσε έκρηξη πολιτιστικής δραστηριότητας. Ήταν μια περίοδο σχετικής σταθερότητας και εσωτερικής ειρήνης στην χώρα. Αλλά κάτω από αυτή υπήρχαν σοβαρά προβλήματα, από τις μακροχρόνιες εχθρότητες μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών που σιγοβράζονταν και οδήγησαν σε αρκετές απόπειρες δολοφονίας κατά της Ελισάβετ.

Η τρίτη Πλουτωνια επιστροφή της Αγγλίας κατά την περίοδο περίπου 1801-1810 πλέον σχετίζεται με τη Βιομηχανική Επανάσταση, την συγχώνευση του Ηνωμένου Βασιλείου, του Βασιλείου της Σκωτίας, της Αγγλίας, δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό βασίλειο που περιέκλειε όλο το νησί της Μεγάλης Βρετανίας και τα μικρά έξωθεν νησιά του, με εξαίρεση την Ιρλανδία—που παρέμεινε ανεξάρτητη δικαιοδοσία υπό το βρετανικό στέμμα. —αναμφισβήτητα πρόκειται για μια πολύ μεταβατική περίοδος στην αγγλική ιστορία. Το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας διαδέχθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας το 1801, μετά την κατάπνιξη της ιρλανδικής εξέγερσης του 1798.

Με τον όρο Αμερικανική Επανάσταση ή Πόλεμος της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ ορίζεται ο πόλεμος μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και των 13 αποικιών της αμερικανικής ηπείρου (1775-1783). Ο ένοπλος αγώνας των αποικιών εναντίον της καταπιεστικής μητρόπολης, ήταν η κορύφωση των πολιτικών διεργασιών του δεύτερου μισού του 18ου αιώνα. Οι Άγγλοι φορολογούσαν βαριά τις αποικίες τους, γεγονός που προκαλούσε τη δυσφορία των κατοίκων, ιδιαίτερα των πλουσιότερων οι οποίοι ήθελαν να ξεφύγουν από την οικονομική κηδεμονία της Μεγάλης Βρετανίας. Η δυσφορία για τα φορολογικά μέτρα αρχικά αλλά κυρίως για το φόρο του τσαγιού, που διατηρήθηκε για λόγους γοήτρου έπειτα από τις πρώτες αντιδράσεις των αποίκων, οδήγησε τους Αμερικανούς όχι μόνο να σταματήσουν να αγοράζουν τσάι, αλλά και να καταστρέψουν τα μεγάλα φορτία τσαγιού, πετώντας τα στη θάλασσα του λιμανιού της Βοστόνης, στις 16 Δεκεμβρίου 1773. Η κίνηση αυτή δημιούργησε το Κίνημα του Τσαγιού.

Οι Άγγλοι αντέδρασαν, στέλνοντας 4.000 στρατιώτες να καταλάβουν τη Βοστόνη. Όταν αγγλικές δυνάμεις στάλθηκαν για να πάρουν στρατιωτικό υλικό από την πόλη Κόνκορντ της Μασαχουσέτης στις 19 Απριλίου 1775, συνάντησαν αντίσταση από την πολιτοφυλακή της Μασαχουσέτης στο Λέξινγκτον, και έπειτα στο Κόνκορντ. Οι Αμερικανοί κατάφεραν να σταματήσουν τους Άγγλους και να τους αναγκάσουν να γυρίσουν πίσω στη Μεγάλη Βρετανία έχοντας βαριές απώλειες. Η σύγκρουση είχε αρχίσει.

Στη συνέχεια, όλες οι αποικίες συγκέντρωσαν τις πολιτοφυλακές τους και τις έστειλαν στη Βοστώνη. Οι αμερικανικές δυνάμεις περικύκλωσαν τη Βοστώνη από Βορρά, Νότο και Δύση, όμως άφησαν το λιμάνι υπό αγγλικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να έρθουν ενισχύσεις και πολεμοφόδια. Ακολούθησαν πολλές μάχες μεταξύ του ηπειρωτικού στρατού των επαναστατημένων αποικιών, του οποίου Αρχιστράτηγος ορίστηκε ο Τζωρτζ Ουάσινγκτον και των αγγλικών δυνάμεων. Η πολιορκία έληξε στις 17 Μαρτίου 1776 με νίκη των αποικιακών δυνάμεων και εκκένωση της πόλης από τους Άγγλους.

Στις 4 Ιουλίου 1776 συγκαλείτε συνέλευση των Αμερικανών στη Φιλαδέλφεια, όπου ψηφίζεται η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, η οποία στηρίζεται στις πολιτικές ιδέες του Διαφωτισμού. Πρωταγωνιστές στη σύνταξη της Διακήρυξης υπήρξαν ο Τόμας Τζέφερσον και ο Βενιαμίν Φραγκλίνος.

Στην δεύτερη, Πλουτωνια επιστροφή των ΗΠΑ, βιώνει την Πλουτωνια αυτή επιρροή αυτή στην οικονομία της, μετα από 245 χρονια σχεδόν. Η πρώτη όμως περίοδος που οι ΗΠΑ βιώνουν την Πλουτωνια επιστροφή της, όχι ακριβως, είναι κατά τα μέσα της δεκαετίας του 1930, όταν ο Πλούτωνας ήταν τότε στις 27° του Καρκίνου. Όπως γνωρίζουμε μια περίοδος Μεγάλης Ύφεσης, γεμάτη στερήσεις και αγωνίες που δεν είχε ξαναβιωσει. Αν και μπορεί να μην ξαναζήσουμε τίποτα από αυτά σε μεγάλη κλίμακα με την παρούσα Πλουτωνια επιστροφή της, όμως υπάρχουν ήδη εδώ και πολύ καιρό αρκετοί οχληροί δείκτες και γεγονότα από το 2008 για να πιστέψουμε, δεν είδαμε και λίγα, ότι πάλι θα είναι μια ταραγμένη περίοδος για την οικονομία των ΗΠΑ. Επιπλέον βάζω και το θέμα ηγεσίας γιατί ουτωσι αλλως, ο Πλούτωνας στον χάρτη της  κυβερνά το σύστημα διακυβέρνησης της.

Μπορεί να είναι μια περίοδος που θα οδηγήσει σε ένα είδος «εμφύλιου πόλεμου», κάτι που είδαμε πρόσφατα με τις εκλογές, δεν αποκλείεται να δούμε βία που να ξεφεύγει από τα όρια. Βλέπουμε καιρό τις τάσεις αυτές να μεγαλώνουν, μετα τις εκλογές του 2020 καθώς ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω πλησίαζε την 27η μοίρα. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι μια αρκετά βίαιη κατάσταση που εχει παραφουσκώσει και σιγοβράζει χρονια τώρα. Πολλά είναι αυτά που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν ακραίο θυμό και αναταραχή; δεν είναι μόνο ένα θέμα αλλα πολλά, όπως οι αμβλώσεις, η μετανάστευση, η πολιτική διαφθορά και η εισοδηματική ανισότητα, οι προεδρικές εκλογές προκαλέσαν παγκόσμια θύελλα αντιδράσεων, αλλά και οι επόμενες είναι εξίσου πολύ κρίσιμες που μπορεί να φέρει το απολυτο χάος. Είναι πιθανό η Αμερική να βρεθεί επίσης εμπλεκόμενη σε μία ή περισσότερες συγκρούσεις, κυρίως στην Μεση Ανατολή, είτε αυτές αφορούν το Ιράν, την Κορέα, ή άλλη χώρα. Δολιοφθορά, τρομοκρατία ή κυβερνοτρομοκρατία με στόχο τις ΗΠΑ είναι σήμερα πεδία συγκρούσεων όπως είδαμε επίσης πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια.

Η επικείμενη Πλουτωνια επιστροφή θα συνδεθεί με περισσότερα εκρηκτικά σκάνδαλα ή πτώσεις που αφορούν εξέχοντα πρόσωπα, είτε είναι πολιτικοί, διασημότητες, θρησκευτικές αρχές ή οι ηγέτες επιχειρήσεων. Η κρυμμένη διαφθορά, θα έρθει πλήρως στην επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένης των σεξουαλικών -παιδοφιλικων εγκλημάτων ή, και προδοτικές κινήσεις, και η περίοδος Covid-19 θα δει πλήρως το φως της δημοσιότητας. Θα είναι μια αρκετά δύσκολη περίοδος όποιος και αν είναι στην εξουσία των ΗΠΑ και πέραν του 2024.

Δεδομένου ότι η Πλουτωνια επιστροφή είναι σε ζώδιο της γης, πιθανό να δούμε περισσότερες φυσικές καταστροφές. Σεισμοί, μεγαλύτεροι και καταστροφικότεροι τυφώνες, πετρελαιοκηλίδες ή προβλήματα με πυρηνικά είναι πάντα μια πιθανότητα. Την δεκαετία του 30 η Αμερική βιώνει το φαινόμενο “Dust Bowl”, το οποίο ήταν μια φυσική καταστροφή που έπληξε εκατομμύρια Αμερικανούς. Ήταν μια περίοδος έντονων καταιγίδων σκόνης που έβλαψαν σημαντικά την οικολογία και τη γεωργία των αμερικανικών και καναδικών λιβαδιών. Το φαινόμενο προκάλεσε έντονη ξηρασία.

Μπορεί να δούμε αύξηση της απολυταρχίας. Ο Πλούτωνας συμπεριφέρεται δικτατορικά κατά καιρούς όπως και οι ΗΠΑ . Μπορεί να δούμε την άνοδο ακροδεξιών νεοφασιστικών στοιχείων. Μπορεί να δούμε την άνοδο ενός «ισχυρού άνδρα» που είναι αποτέλεσμα της συνόδου Κρόνου-Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Αλλωστε η Αμερική το ξαναείδε αυτό το 1930 την άνοδο φιλοφασιστικών κινημάτων, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη.

Και τοτε κινδύνεψε τότε από ένα φασιστικό πραξικόπημα, όταν η δημοκρατία σχεδόν ανατράπηκε από μια ομάδα πλούσιων ατόμων και επιχειρηματιών, αλλά εμποδίστηκε. Από την άλλη όμως μεριά του πλανήτη, βλέπουμε την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όμως εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι και πάλι πίστευαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να βγάλει την Αμερική από τη Μεγάλη Ύφεση ήταν η άνοδος ενός δικτάτορα, και κάποιοι από την τότε Ελίτ, το πίστευαν ότι όντως πρέπει να συμβεί.

Έτσι, άρχισαν να σχεδιάζουν ένα πραξικόπημα που αργότερα θα γινόταν γνωστό ως Business Plot, ή Wall Street Putsch. Ήταν μια πολιτική συνωμοσία το 1933 στις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανατροπή της κυβέρνησης του προέδρου Franklin D. Roosevelt και την εγκατάσταση ενός δικτάτορα. Ο απόστρατος στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών Smedley Butler ισχυρίστηκε ότι πλούσιοι επιχειρηματίες σχεδίαζαν να δημιουργήσουν μια οργάνωση φασιστών βετεράνων με αρχηγό τον Butler και να τη χρησιμοποιήσουν σε ένα πραξικόπημα για να ανατρέψουν τον Roosevelt. https://en.wikipedia.org/wiki/Business_Plot

Σημαντικο είναι η δουλεία, η Αμερική χτίστηκε πάνω σε αυτό, η οικονομία του έθνους άνθισε εξαιτίας του, και ενώ ο ίδιος ο θεσμός καταργήθηκε επίσημα, αν και σε πολλά μέρη του κόσμου χρειάστηκε πολλά χρονια για να καταργηθεί, όπως φαίνεται τελικά, εξακολουθούμε να συμβιβαζόμαστε με όλα αυτά με διαφορετικό τρόπο, όπως και με τόσα αλλα, με τον ρατσισμό, φανατισμό, απληστία κτλ. Αφορά βέβαια τον Μαύρο Πληθυσμό της, την μετανάστευση αλλά και τη συνεχιζόμενη κρίση που περιλαμβάνει τους πρόσφυγες από το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική. Από το 2015 είχα πει, ότι η κρίση αυτή θα γιγαντωνόταν. Σίγουρα όμως είναι μια καθαρτική ενέργεια.

Μια Πλουτωνια επιστροφή των ΗΠΑ μπορεί ακόμα να περιέχει, μεγάλες αλλαγές στους νόμους, αλλαγή στη δομή της κυβέρνησης, αποκάλυψη βαθιάς διαφθοράς, ανάγκη για θεραπεία παρελθοντικών τραυμάτων, Εμφύλιος Πόλεμος- Αγώνες εξουσίας, Συγκρούσεις με άλλες χώρες, Συμφωνίες/Συνεργασίες με άλλες χώρες, Αποχώρηση από συμφωνίες/συνεργασίες με άλλες χώρες, αλλαγές ή αναμόρφωση του τραπεζικού/οικονομικού συστήματος, αλλαγές ή αναμόρφωση όταν πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις, Αντισυμβατικοί ηγέτες ,Θάνατος/Ανατροπή ηγετών, Αλλαγή συμμάχων, Άνοδος της ανεξαρτησίας ,Δυναμική εξισορρόπησης ισχύος

Ωστόσο θα πρέπει και να προσέχει και τις επιθυμίες και ευχές της περι εξουσίας από την εποχή του 30. Ομως σίγουρα δεν θα είναι ένα ευχάριστο γεγονός, τοσο για την ιδια αλλα και για τον υπολοιπο κοσμο!

Απάντηση