ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ*

στις

Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στην 1η μοίρα του Υδροχόου, στις 24 Ιουλίου, 2021, ώρα 5:36:44 π.μ. στον 7ο οικο του ηλιακού ωροσκοπίου. Είναι μια ιδιαίτερα άγρια και πολύπλοκη πανσέληνος, γεμάτη φόβο, θυμό και αλλα αρνητικά συναισθήματα οπου ο Υδροχόος επιθυμεί περισσότερο από ποτέ την ελευθερία, εφόσον είναι στρυμωγμένη στην κυριολεξία ανάμεσα στον Κρονο και τον Πλουτωνα. Είναι σε αντίθεση προς τον Ήλιο στον Λέοντα, σε οψη κουινκαξ προς την Αφροδίτη στον 2ο οικο, σε σύνοδο με τον Κρόνο και τον Πλουτωνα. Σημαντικο ότι η Αφροδίτη βρίσκεται πλέον στην 2η μοίρα της Παρθένου. Όμως στις 22 Αυγούστου ακολουθεί ένα δεύτερο φεγγάρι στον Υδροχόο, γνωστό ως Blue Moon  στον τρίτο δεκανο του ζωδίου με τις πολιτικές εξελίξεις να τρέχουν παγκοσμίως αλλα κυρίως στην χωρα μας με διαγραφές -πολιτικό ανασχηματισμό και προκήρυξη εκλογών μεσα στον Αύγουστο. Η παρούσα πανσέληνος είναι σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Altair.

Η πανσέληνος δημιουργεί προβλήματα στις προσωπικές και διπλωματικές σχέσεις, την οικονομία λόγω της εμπλοκής της Αφροδίτης. Ο Δίας θα συνδεθεί με την απληστία και την υπερβολή. Η μετριοπάθεια και ο αυτοέλεγχος είναι τα κλειδιά για να υπάρχει η σωστή ισορροπία. Εστιάστε την ενέργειά σας σε λιγότερους και όχι σε πολλούς στόχους ταυτόχρονα. Αποφύγετε την απληστία και την υπερεκτίμηση των όποιων καταστάσεων. Και προσπαθήστε να μην αφήνετε τους ενοχλητικούς να σας σαμποτάρουν. Η επιρροή της πανσελήνου αυτής εχει άμεση σχέση με την νέα σελήνη της 9ης Ιουλίου. Πρέπει να υπάρξει συνεργασία και συμβιβασμός. Θα εχει διάρκεια δύο εβδομάδες έως τη νέα Σελήνη της 8ης Αυγούστου.

Στον 1ο δεκανο του Υδροχόου προκαλούνται ασθένειες, με την Αφροδίτη να κυβερνά τον συγκεκριμένο δεκανο (σαφως η Παρθενος κυβερνα τον 6ο οίκο). (5 Σπαθιά) Θλίψη και πένθος. Θάνατος  σημαντικών προσωπικοτήτων και πτώση ηγετών από την εξουσία. (5 Ράβδοι που είναι και το χαρτί για το 2021 άρα κατά κάποιο τρόπο βρισκόμαστε στο επίκεντρο των γεγονότων που έχουν προβλεφθεί). Η Παρθένος κυβερνά στον χάρτη τον 4,11 και 1 οικο του χάρτη που είναι δυσμενής για τους ανθρώπους διότι συνδέεται με καταστροφές, ασθένειες και τα όπλα, σοβαρές διαφωνίες ανάμεσα στους ηγέτες, για ιερούς τόπους, εκκλησίες και ιερά οικοδομήματα: αιχμαλωσία, πολιορκία και λεηλασία πόλεων.

Η πανσέληνος εχει άρωμα καρμικο σηματοδοτώντας τις ανισορροπίες που δημιουργούνται η που ηδη υπάρχουν κλονίζοντας την ψυχοπνευματικη ισορροπία των ανθρώπων. Παραφροσύνη και διχασμός. Ένταση, προβλήματα.

Η πανσέληνος στην 1η μοίρα του Υδροχόου δείχνει νέες εμπειρίες αλλα όμως εχει και επιστημονικό χαρακτήρα καθώς συνδέεται με νέες εφευρέσεις, άσχετα αν συνδέεται με το τέλος μιας κατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι κάτι μπορεί να φτάσει στο τέλος του γρήγορα και πρόωρα. Περιέχει κινδύνους και μεγάλα ρίσκα. Είναι σε μεγάλη απόσταση από τον Κρονο στον Υδροχόο, δηλαδή υπάρχει μεταξύ τους 10 μοίρες ,είναι στο όριο, ωστόσο δεν παύει να είναι μια συνοδος που στο κάτω κάτω της γραφής, μπορεί να μην εχει μεγάλη επιρροή.

Το γεγονός ότι η Σελήνη είναι ανάμεσα στον Κρόνο και Πλουτωνα, σημαίνει ότι και πάλι οι περιορισμοί μπαίνουν μπροστά η κάποιοι από αυτούς, με την Σελήνη (λαοί) να νιώθει ασφυκτικά, περιέχει ένα άλλο μάθημα το οποίο ίσως εχει να κανει με το γεγονός ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες όπως και να έχει. Σε προσωπικό επίπεδο αυτό συνδέεται είτε με προσωπικές σχέσεις είτε με συνεργασίες, να τελειώσει κάτι πριν καν αρχίσει. Αλλωστε με αυτή την πλανητική εικόνα όποιος δημιουργήσει σχέση δεν υπάρχει περίπτωση αυτή να επιβιώσει, διότι εκτός του ότι είναι έντονα καρμικές, καταπνίγουν συναισθήματα και την πραγματική εικόνα του άλλου, οπου το στοιχείο της καταπίεσης, του φόβου, του απόλυτου ελέγχου, της εχθρότητας, είναι παρόν η αναδύονται ξαφνικά στην επιφάνεια με αποτέλεσμα πολύ θλιβερές συμπεριφορές και αποτελέσματα.

Η Σελήνη στον Υδροχόο είναι δυσαρεστημένη και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την όποια αλλαγή η δυσκολία η περιορισμό που τις επιβάλλεται. Η αλλαγή επιβάλλεται είτε μας αρέσει είτε όχι, με το ζόρι. Από την άλλη οι φιλοδοξίες μας περιορίζονται και η απάντηση σε όποια επιβολή είναι αρνητική αλλα καθόλου θετική. Ο Κρόνος περιορίζει και βλάπτει τις φιλοδοξίες και τα όνειρα των ανθρώπων. Η ανάμειξη του Ποσειδώνα ίσως συνδέεται με το γεγονός ότι τα όνειρα μας αρχίζουν να απομακρύνονται από την πραγματοποίησή τους. Ένα είναι σίγουρο ότι η ανησυχία στον κόσμο θα είναι αρκετά έντονη. Ακόμα και οι οποίοι επιβεβλημένοι περιορισμοί είναι τελείως αποπνικτικοί εμείς και πάλι θα πρέπει να κάνουμε θετικά σχέδια, ότι και αν συμβαίνει.

Προς το παρόν θα πρέπει να βρούμε μια λύση να λειτουργούμε μεσα τον περιορισμό και να γίνουμε παραγωγικοί, διότι και από Σεπτέμβριο αλλα και κατά την αυγή του 2022, δεν εγγυάται κάνεις την ελευθέρια μας.

Υπόψιν, ότι η Σελήνη στον οικο των ανοιχτών εχθρών, μπορεί να σημαίνει και περιστατικό που μπορεί να συνδέεται με εγκλωβισμό η αιχμαλωσία.

Η σύνδεση της με τον ανάδρομο Πλουτωνα εχει βέβαια και μια άλλη σημασία που μας λέει μάλλον ότι θα πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό που μας είναι περιττό, να γίνει η εκκαθάριση που μας υποσχέθηκε όσο αφορά την ελίτ, αξιολογώντας σωστά μια κατάσταση η ένα πρόσωπο, ίσως κάποιοι από μας πρέπει να απαλλάξουμε τον εαυτό μας από ανώφελες σκέψεις και συναισθήματα που μας ταλαιπωρούν στην ζωή μας, ειδικά από προσκολλήσεις η εμμονές. Αυτά όλα θα μπορούσαν να φύγουν από την ζωή μας με έναν εντελώς φυσικό τρόπο, αφήνοντας το παρελθόν πίσω μας.

Αυτή η αστρολογική εικόνα αντιπροσωπεύει μια αντίσταση για την διατήρηση της κατάσταση ως εχει. Από την άλλη, η εξουσία με κάθε τρόπο προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και δόντια, μέσω των περιορισμών

Ένας εκούσιος ξεριζωμός είναι σε εξέλιξη.

Ο Κρόνος ανάδρομος, από την άλλη ίσως συνδεθεί με καταστάσεις η περιστατικά που συνδέονται όπως είδαμε το πρώτο τρίμηνο του 2021, δίνοντας φωνή στις ανησυχίες απλών ανθρώπων, αλλα και υποθέσεις τύπου Λιγνάδη, για παράδειγμα. Και όλα αυτά που ξεκίνησαν το 2021, οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφασίσουν κατά ποσο μακριά μπορούν να πάνε με αυτό που ξεκίνησαν η τις αποφασεις που ποπηραν εθελοντικά.

Πρέπει να δούμε το μέλλον ως μια ανοιχτή πόρτα, γεμάτη συναρπαστικές δυνατότητες. Να είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, νέους ανθρώπους, νέα μέρη ·  αντιπροσωπεύει το πρωτοποριακό πνεύμα · πηγαίνοντας στο δρόμο ακολουθήστε τον «θόρυβο » διότι εκεί μπορεί να συμβαίνει πραγματικά. Υιοθέτησε μια αποστολή ζωής όπου τα φυσικά ταλέντα σου θα ευθυγραμμίζονται με αυτό που πραγματικά πρέπει να γίνει, έναντι μιας κατάστασης που φαίνεται αυθαίρετη ή παράλογη. Πρέπει να γίνονται υποδειγματικές προσπάθειες  εκ μέρους της κοινότητας · Συνδέεται με την ενίσχυση των παραδοσιακών ιδανικών της χώρας μεταφράζοντάς τα σε σύγχρονες μορφές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Να καταβάλλετε επιπλέον προσπάθειες σε ομαδικές δραστηριότητες προκειμένου να εμπνεύσετε τους άλλους ώστε να γίνονται μεγαλύτερες προσπάθειες. Διδασκαλία με παράδειγμα.

Η συνοδος Αφροδίτης/Άρη, υπάρχει στον χάρτη ακόμα και μάλιστα στον 2ο οικο, η Αφροδίτη εχει ήδη προχωρήσει στην 2η μοίρα της Παρθένου και αυτό συνδέεται με την αγνόηση όλων των πρωτοκόλλων, που έχουν επιβληθεί, με τόλμη, οπου γίνεται η προώθηση μιας ανοιχτής και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας · Η Αφροδίτη εδώ φέρνει φρέσκο αέρα ήδη σε κάτι που εχει μπλοκαριστεί εδώ και καιρό, σχηματίζοντας μια οψη κουινκαξ με την Σελήνη και μια οψη αντίθεσης προς τον Δια, εχει την τάση να ξεφύγει τελείως,οποτε και δημιουργουνται προβληματα στους διαχωρισμους που γίνονται.

Είναι η διατηρηση της προσωπικής ακεραιότητας χωρίς συμβιβασμούς ·Ομως και στην οικονομία εχει αρχίσει την κατρακύλα δημιουργώντας φαινόμενα πληθωρισμού, τα όποια είναι σοβαρά.

Ο Αρης στις τελευταίες μοίρες του Λέοντα αντίθετος προς τον Δια στους Ιχθείς και σχηματίζει μια οψη κουινκαξ προς τον Πλούτωνα. Ο Αρης προωθεί το γεγονός ότι πρέπει να βρούμε το αληθινό μονοπάτι στη ζωή. Ένα θετικό μέλλον και ο δρόμος προς αυτό, κερδίζεται. Ζώντας σε έναν μύθο και μια πραγματικότητα πλέον που δεν υπάρχει, οι άνθρωποι θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η ζωή είναι ρευστή και ότι αυτή αλλάζει ανάλογα με τον τρόπο που την αντιλαμβάνεται κάποιος, οδηγώντας τους ανθρώπους στο φως ενάντια στις υποσχέσεις που πέφτουν και προέρχονται από την εξουσία, την οποία οι άνθρωποι είναι προσκολλημένοι. Ο Αρης εδώ συνδέεται με μια γενική ανακατεύθυνση του γενικού τόξου προς μια πιο περιεκτική πορεία ( για παράδειγμα, ενοποίηση πολιτικών οραμάτων) ·περιέχει τις σκοτεινές νύχτες της ψυχής όπου χάνεται η πίστη έναντι επανασύνδεσης με τον ανώτερο πνευματικό εαυτό. Εκδηλώνει επίσης και ένα καλλιτεχνικό όραμα τόσο ισχυρό που προσελκύει άλλους ανθρώπους (εξαιρετικά μουσικό).

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ

Ο πρώτος δεκανος του Υδροχόου κυβερνάται από την Αφροδίτη και τον Κρόνο (Τριπλότητα Υδροχόου). Τα σταθερά αστέρια εδώ συνδέονται με την τόλμη, τη φιλοδοξία, τη μεταφυσική. Ο Ηλιος ευθυγραμμίζεται με αυτά τα αστέρια περίπου από τις 20 έως τις 29 Ιανουαρίου. Ο Αστερισμός του Αετού θεωρείται ως ένας από τους ωραιότερους αστερισμούς όπως και του Κύκνου. Ο μεσαίος που είναι και ο λαμπρότερος, πρώτου μεγέθους, ονομάζεται «Αετός» ή «Αλτάιρ» (αραβικό όνομα) όπως και ονομάζεται σήμερα (Altair). Το όνομα Αετός του αστερισμού οφείλεται στον μυθολογικό αετό του Διός που στο σύμπλεγμα αυτό των αστέρων οι αρχαίοι Έλληνες φαντάζονταν ότι έβλεπαν αετό να ίπταται και να μεταφέρει με τα νύχια του τον Γανυμήδη στον Δία προκειμένου να τον υπηρετήσει ως οινοχόος. Αργότερα ο Αδριανός για να τιμήσει τον ευνοούμενό του τον Αντίνοο αντικατέστησε στον αστερισμό τον Γανυμήδη δια του Αντινόου, και ονόμασε Γανυμήδη τον αστερισμό του Υδροχόου. Οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς αναφέρουν τον αστερισμό με διάφορες ονομασίες, όπως «Διός Όρνις», «Οιωνών Βασιλεύς» στον Πίνδαρο και «Βάσανος» ή «Βασανιστήριον», παραπέμποντας στον αετό του μύθου του Προμηθέα. Αναφέρεται επίσης ως «Γυψ», ονομασία που πέρασε και στους Λατίνους συγγραφείς ως Vultur volans.

Ο μύθος του Προμηθέα με τον αετό που έτρωγε το συκώτι του κάθε μέρα, συνδέεται με τον 1ο δεκανο του Υδροχόου. Ο Προμηθέας ήταν ο ήρωας που ήταν γνωστός για την κλοπή φωτιάς από τους θεούς, κάτι που με τη σειρά του επέτρεψε να δημιουργηθεί ο πολιτισμός. Βλέποντας την κατάντια του ανθρώπινου γένους και την αδυναμία του απέναντι στη φύση, ο Προμηθέας έμαθε τους ανθρώπους να χειρίζονται τη φωτιά, να δημιουργούν εργαλεία και τους έμαθε τις Επιστήμες (που έκλεψε από την θεά Αθηνά) και τα Γράμματα.

Οργισμένος ο Δίας ζητά από τον Ήφαιστο να του φτιάξει μια Γυναίκα. Έτσι δημιουργείται η Πανδώρα, από ξηρά και θάλασσα. Ονομάστηκε έτσι επειδή έλαβε πολλά χαρίσματα και δώρα από τους θεούς. Μαζί με αυτά παρέλαβε και ένα κουτί. Τέλος ο Ερμής την οδήγησε στον Επιμηθέα και εκείνος, παρά την συμβουλή του αδελφού του να μην δεχτεί δώρο από τον Δία, την έκανε γυναίκα του.

Από το κουτί της Πανδώρας ξεχύθηκαν τα δεινά των ανθρώπων, ο θάνατος και η ελπίδα. Όμως ο Προμηθέας τους μαθαίνει την Ιατρική και τα βότανα. Για να γλυτώσει την ανθρωπότητα από το μένος των θεών, την έμαθε να τους λατρεύει και να προσφέρει θυσίες. Ωστόσο, η μεγάλη ύβρισος του Προμηθέα τιμωρήθηκε όταν οι θεοί τον έδεσαν σε ένα βράχο. Συνδέεται με την ακόρεστη όρεξη για μάθηση και την σοφία. Ο βράχος του μύθου συμβολίζει τον παραδοσιακό κυβερνήτη του Υδροχόου που είναι ο Κρόνος. Ο Δίας, θέλοντας να τιμωρήσει τους ανθρώπους που έγιναν κακοί και άδικοι αλλά και τον Προμηθέα, βρίσκει ευκαιρία να προκαλέσει κατακλυσμό.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%82

Ο Austin Coppock αποκαλεί αυτόν τον δεκανο το «Σημάδι της Εξορίας » εχει καρμική χροιά και συνήθως συμβολίζει ένα άτομο φτωχό, σκλαβωμένο που ασχολείται με ψίχουλα, υποδηλώνοντας φτώχεια και τον κόπο ενός ανθρώπου. Τώρα ήρθε η ώρα να λάμψει η ψυχή, πάντα τραβούν πέρα από τα σύνορα της χωρας τους, για να ανακαλύψουν τι βρίσκεται εκτός αυτών που γνωρίζουν. Η Σεληνη εδω χρειάζεται ελευθερία για καινοτομία και χώρο για να εξερευνήσουν.

Ο Altair δίνει μεγάλη φαντασία, έντονα πάθη, ατελείωτη βούληση, κυρίαρχο χαρακτήρα, επιρροή σε άλλους, διόραση, έντονο διεισδυτικό μυαλό και ικανότητα για χημική έρευνα. Ο Αετός συνδέεται με τις αλλαγές στον καιρό. Στην κοσμική αστρολογία, κυβερνά τις ΗΠΑ, την εξερεύνηση του διαστήματος, τις βόμβες και τους πυραύλους. Εχει τολμηρό χαρακτήρα, σίγουρο, γενναίο, είναι πολλές ανυπόφορο, φιλόδοξο με φιλελεύθερο χαρακτήρα, μεγάλο και ξαφνικό αλλά εφήμερο πλούτο και θέση διοίκησης, καθιστά τους ντόπιους του ένοχους για αιματοχυσία και δίνει κίνδυνο από ερπετά. Ο Altair προσφέρει σκληρότητα, θάρρος και γενναιοδωρία. Είναι καλό για την πρόοδο των δικηγόρων και των στρατιωτικών.

Σελήνη με Altair: Ενδιαφέρον για μια παράξενη ή αρχαία ανακάλυψη, απογοήτευση και απώλεια περιουσίας και κέρδους, κάποιο κέρδος και προαγωγή, φίλοι γίνονται εχθροί, προβλήματα μέσω εταιρειών ή δημόσιων υποθέσεων, δυσκολίες ή ατυχία στα παιδιά.

ΑΞΟΝΕΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ

Σελήνη/Αρης/Αφροδίτη/Πλούτωνας/Ουρανός– καταστροφή, διάλυση, σπάσιμο

Αφροδίτη/Πλούτωνας/Ουρανός– ένα ξαφνικό ξύπνημα

Αρης/Ποσειδώνας/Βόρειος Δεσμός- αδυναμία και αστάθεια, αρνητική διάθεση, ασθένεια η άρρωστα άτομα.

Ηλιος/Ερμής/Ωροσκόπος/Πλούτωνας– η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων

Σελήνη/Αρης/Πωσειδωνας– κίνδυνος μόλυνσης, υπερευαισθησία

Κρονος/Πωσειδωνας/Αφροδίτη/Δίας/Αρης– μια δύσκολη γέννα, αδυναμία, έλλειψη ενέργειας, ασθένεια ήπατος η πνευμόνων, εκνευρισμός, καταπίεση.

Σελήνη/Ουρανός/Πωσειδωνας– έλλειψη αδυναμίας, μπερδεμένες η συγκεκριμένες ιδέες και φιλοδοξίες, απογοήτευση η βλακεία.

Ηλιος/Σελήνη/Ουρανός/Ποσειδώνας– ξαφνική εμφάνιση μιας ασθένειας, μια ξαφνική κρίση, αναστατώσεις και εκνευρισμοί.

Κρονος/Πλούτωνας/Σελήνη/ Ηλιος– τραγική μοίρα η περιστατικά. Παραίτηση, στέρηση , χωρισμός. Πένθος, δύσκολες συνθήκες.

Σε σχέση με τον Ελληνικό χάρτη, ο Κρονος στον Υδροχόο συνεχίζει σαφώς να αιωρείται πιέζοντας τον Ουρανό στο ιδιο ζώδιο. Αρχίζει και επηρεάζει για τα καλα την κυβέρνηση, οπου όπως εξήγησα και τον προηγούμενο μηνα οι διάγραφες , οι παραιτήσεις, ο ανασχηματισμός και η προκήρυξη προώρων εκλογών είναι πιθανό να συμβούν (και μάλιστα είναι πιθανό να συνδέονται με την εξωτερική πολιτική -επιστημονική κοινότητα-Εκκλησία) μεσα στις επόμενες εβδομάδες του Αυγούστου. Βλέπουμε ότι η πανσέληνος θα φωτίσει-αποκαλύψει θέματα που συνδέονται με τον 9ο οικο (εμβολιασμοί, λαθρομετανάστες, επιστημονική κοινότητα, θρησκεία, νομοθεσία, εξωτερικη πολιτική).

Η μεγάλη παραμονή του Άρη στον 4ο οικο δημιουργεί σεισμούς πιθανοτατα μεχρι και 6 Ριχτερ. Όμως η ενέργεια του Ουρανού πρωταγωνιστεί σε αυτή την πανσέληνο, δημιουργώντας και μια οψη κουινκαξ προς τον Άρη, αρκετά επικίνδυνη για σεισμούς. Η αντίθεση Ωροσκόπου/Πωσειδωνα, σημειώνει προδοσίες και παγίδες, συμπαιγνίες εκ μέρους των ξένων δυνάμεων εις βαρος της χωρας μας.

Το τελευταίο ίσως να μην είναι τυχαίο με την έννοια ότι ο χάρτης του πρωθυπουργού δέχεται την διέλευση του Πωσειδωνα πλέον κοντά στον ωροσκόπο του, φαίνεται να είναι άκρως απειλητικός προς τον 1ο του οικο, που σημαίνει ότι μάλλον ο ύπουλος Ποσειδώνας στήνει (μυστικό σχέδιο παρακολούθησης και επίθεσης) κάτι σαν το «σχέδιο Πυθία», ωστόσο και από την μεριά του τα πράγματα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα. Αυτή είναι μια δυσάρεστη επιρροή. Φέρνει μυστικά, έγκλημα, και παρόμοια που πιθανό να αρχίσουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Έχει τις συνέπειες της ανατροπής των πραγμάτων (και πολύ πιθανό ο Ποσειδώνας ενεργοποιείται από τις διαθέσεις του Άρη με σκποπο την διάλυση) που θα συνδεθεί με απάτη, ύπουλη συμπεριφορά και ανηθικότητα.

Τα διελαυνων φεγγάρια είναι το λιγότερο γιατί, σαφώς θα επαναλάβω ότι ο 9ος οίκος της Ελλάδος δέχεται πιο σοβαρές ενέργειες όπως η συνοδος Πωσειδωνα/Πλουτωνα, που είναι αρκετά δυνατή ενέργεια και εχει την ικανότητα να διαλύει, να καταστρέφει και τα θέματα 9ου οίκου δέχονται τσουνάμι αλλαγών που καταστρέφουν και χτίζουν αργά έναν πολιτισμό, εισάγοντας νέα στοιχεία από άλλους πολιτισμούς και αναμιγνύοντας τα. Η συνοδος εχει την δύναμη να μεταβάλλει το δημογραφικό μιας χωρας αλλα και τον τρόπο σκέψης , ήθη και έθιμα. Με τον Πλούτωνα μαζί φέρνει πνευματική αφύπνιση και τη γέννηση νέων θρησκειών σε πολύ βαθύτερα επίπεδα. Βιώνουμε εδώ και καιρό, δηλαδή ας πούμε ένα είδος μετάλλαξης ειδικά, μετα την αρχική σύζευξη των δυο, της αρχικής σκέψης.

Καθώς η συνοδος παραμένει σφιχτή, για περίπου 4 έως 5 χρόνια, γίνεται ένα είδος ενσωμάτωσης πολιτισμών και νέας σκέψης. Η μετάβαση αυτή κυμαίνεται μεταξύ 33 ετών και 130 ετών. Και πάλι, όταν αυτή η συνοδος εμφανίζεται κατά καιρούς, όπως και στο παρελθόν, φέρνει περισσότερο χάος στον κόσμο, γεγονότα όπως το ξηρό κλίμα και η Αμερικανική Επανάσταση. Ο Ποσειδώνας διαλύει όμως ό, τι δεν είναι πλέον χρήσιμο πριν δημιουργήσει κάτι νέο. Ο Πλούτωνας είναι ο μηχανισμός σύντηξης που αποκαλύπτει πολιτισμούς έτσι ώστε να αναδύονται νέοι πολιτισμοί.

Cosmos and Psyche: Intimations of a New World View είναι ένα βιβλίο του 2006 του πολιτιστικού ιστορικού Richard Tarnas, στο οποίο ο συγγραφέας προτείνει την ύπαρξη σχέσεων μεταξύ πλανητικών διαμετακόμισης και γεγονότων στη ζωή μεγάλων ιστορικών μορφών, καθώς και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ήταν η αντίθεση (η φάση της Πανσελήνου) μεταξύ του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα, στα έτη 345 έως 315 π.Χ. συνέπεσε ακριβώς με το αποκορύφωμα της κλασικής ελληνικής περιόδου και την αρχή της ελληνιστικής εποχής σε σύμπτωση με τον τεράστιο μετασχηματισμό του Μεγάλου Αλεξάνδρου του μεσογειακού κόσμου και της δυτικής Ασίας. » νομίζω ότι αν κάτσει κάποιος να δει καθαρά την εικόνα το σχέδιο αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο, με τον καιρό, καθώς η Σελήνη πιέζεται από τον Κρόνο και Πλουτωνα.

Απάντηση