ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ*ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΑ* ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ & Η ΚΥΠΡΟΣ*

στις

Το τελευταίο φεγγάρι θα πραγματοποιηθεί πριν τις ημέρες των Χριστουγέννων, στις 19 Δεκεμβρίου 2021, ώρα  6:35:20 π.μ. στον 7 οικο (ανοιχτοί εχθροί και λαϊκή οργή)του ηλιακού ωροσκοπίου στην 27 των Διδύμων, οπότε και αυτή είναι πολύ δυνατή και θα παίξει σημαντικό ρόλο μαζί με τον Ερμή που είναι κυβερνήτης των Διδύμων καθώς θα επηρεάσει και τον 7 αλλα και τον 9 οικο. Η πανσέληνος κατά πρώτο λόγο κυβερνά τον 8 οικο (οικονομία, ενέργεια, αποκαλύψεις). Συμμετέχει μεσα σε ένα μικρό Ταυ-τετράγωνο (Σελήνη-Ηλιος-MC-Δεσμοί -Δίας) αλλα έχουμε την συγκέντρωση πλανητών που συμμετέχουν σε ένα Μεγάλο Τρίγωνο (Αφροδίτη- Πλούτωνας- Βόρειος Δεσμος-MC), τον σχηματισμό ενός Χαρταετού και Ροζέτα.

Οι δυσκολίες, οι εντάσεις, η πίεση διατηρούνται να υπάρχουν με την Αφροδίτη να βρίσκεται στο επίκεντρο η οποία λίγες ωρες αργότερα την ολοκλήρωση της πανσελήνου ξεκινα τον ανάδρομο κύκλο της. Θα ολοκληρώσει την ανάδρομη πορεία της στις 29/1/2022, ώρα 10:46 π.μ. Αν και τα Μεγάλα Τρίγωνα μπορούν να προσφέρουν λύσεις στα αδιέξοδα, καμιά φορα, αυτό είναι δύσκολο να γίνει κι αυτό διότι οι άνθρωποι είναι αρκετά πιεσμένοι από τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί για να δεχτούν το οτιδήποτε, οπότε, οι εντάσεις διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο. Οι αντιθέσεις δημιουργούν έντονες προκλήσεις, και παρακινούν τους ανθρώπους να δράσουν, στην λαϊκή έκφραση, η λύση είναι να αρχίσουν να « πέφτουν φάπες ». Στην ουσία, πυροδοτεί την προώθηση δυσμενών συνθηκών που παρουσιάζονται από τις δυσμενείς όψεις.

Ειναι σημαντικη διοτι και η έκλειψη στους Διδυμους που πραγματοποιηθηκε στις 10 Ιουνιου 2021 ηταν και παλι στην περιοχη του Ωριωνα. https://astroephimerides.com/2021/06/02/%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b1%cf%87%cf%84%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%b4%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%b1%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%b4%ce%b9%ce%b4%cf%85%ce%bc%ce%bf%cf%85/

Είναι εξίσου πολύ σημαντική, καθώς εχει προηγηθεί η ολική έκλειψη Ηλιου, στο αντίθετο ζώδιο. Η Ολική έκλειψη Ηλιου η οποία εχει άμεση επιρροή στον χάρτη των ΗΠΑ, καθώς κάθετε πάνω στον ωροσκόπο της με 1 μοίρα διαφορά ,μεταξύ 12-13η μοίρα του Τοξότη και θα βρίσκεται σε αντίθεση ακριβείας από τον γενέθλιο Ουρανό της στους Διδύμους, αν η λαϊκή εξέγερση δεν προκληθεί πάλι από μια σημαντική δολοφονία που επιπλέον λαδί στη φωτιά. Σημαντικο είναι ότι η έκλειψη Ηλιου θα προκαλέσει ένας είδος «Άνοιξης» στην υφήλιο, μαζί με τις εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Επιπλέον, σημαντικο είναι ότι βρίσκεται στην περιοχή του Ωρίωνα και η πανσέληνος είναι κάθετα αντίθετη στα σκοτεινά σχέδια που πλέκει ο αστεροειδής Arachne407. Είναι σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Betelgeuse μόλις 1,36 από την πανσέληνο. Αρά εδώ δεν υπάρχει χώρος για συζήτηση και διαπραγμάτευση.

Μάλιστα το μεσοδιάστημα Σελήνη/Αρης/Ουρανού θα συνδεθεί με την ανατροπή, την αναστάτωση, τις βίαιες ενέργειες, το ρίσκο.

ΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Ο Ωρίων, είναι από τους πιο γνωστούς αστερισμούς και απο τα πιο μαγευτικα ίσως νεφελωματα στο σύμπαν. Μεσουρανεί τον χειμώνα, και είναι ορατός στην Γη από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη. Ο αστερισμός του Ωρίωνα θεωρείται ένας από τους περισσότερο εκτεταμένους αστερισμούς, εκτεινόμενος εκατέρωθεν του ουράνιου ισημερινού. Βρίσκεται Ν. του αστερισμού του Ταύρου και των Διδύμων, προς Β. του Λαγού έχοντας Α. τον Μονόκερο και Δ. τον Ηριδανό. Δημιουργήθηκε πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια, κι έτσι είχαν την ευκαιρία πολλοί πολιτισμοί να τον παρατηρήσουν. Ο Ωρίωνας περιέχει 3 βασικά αστέρια, τον Mintaka, το Alnilam και τον Alnitak. Υπάρχουν άλλα 4 αστέρια, βέβαια όπως ο Betelguese, Bellatrix, Saiph και Rigel, ενώ ανάμεσα στην ζώνη και στα πόδια του αστερισμού βρίσκουμε το περίφημο νεφέλωμα (Orion nebula).

Σημαντικο το γεγονός πολύ πρόσφατα, ο Betelguese είναι πολύ γερασμένος και προβλέπεται ότι θα εκραγεί λόγω της πυκνής του μάζας σχηματίζοντας ένα σούπερ νόβα, αφήνοντας πίσω του μια μαύρη τρύπα ή ένα αστέρι νετρονίων πολύ πιο λαμπερό από μια πανσέληνο καθώς έχει ηλικία 10 εκατομμυρίων ετών.

Στους αρχαίους ιστορικούς χρόνους η εμφάνιση του αστερισμού αυτού στον ανατολικό ορίζοντα συνέπιπτε με την έναρξη της εποχής των μεγάλων τρικυμιών και θεομηνιών του έτους, αποτελούσε το φόβητρο των τότε ναυτιλλομένων. Κατά τον Πολύβιο η καταστροφή του ρωμαϊκού στόλου στο Α΄ Καρχηδονικό πόλεμο οφείλονταν στον απόπλου του στόλου αυτού κατά την εποχή της ανατολής του Ωρίωνα και του Σείριου. Αλλά και σήμερα ιδιαίτερα στις Κυκλάδες, ιδίως στη Νάξο επιβιώνουν οι μυθολογικές αυτές παραδόσεις του αστερισμού αυτού που καλείται κοινώς και Αλετροπόδι ή Αλετρόποδο (με την παραλλαγή ότι ο Ωρίων μνηστευμένος με την “Πούλια” (Πλειάδες) τρέχει διαρκώς από πίσω της!).

Στην αρχαία ουγγρική μυθολογία, ο Ωρίωνας θεωρείται επίσης σαν ένας μεγάλος κυνηγός και πολεμιστής, το όνομά του είναι Nimrod και είναι ο μυθολογικός πατέρας των Ούγγρων.

Στην προ-χριστιανική Σκανδιναβία, η “ζώνη του Ωρίωνα” ήταν γνωστή ως Frigg’s Distaff ή Freyja’s distaff. Στην Σκανδιναβική μυθολογία η Φριγκ ή Φρίγκα (Frigg ή Frigga) πιστευόταν ως «η πρώτιστη ανάμεσα στις θεές», σύζυγος του Οντίν, βασίλισσα των Εσίρ και θεά του ουρανού. Είναι η θεά του γάμου, της μητρότητας, της γονιμότητας, της αγάπης, της διαχείρισης του νοικοκυριού και των οικιακών τεχνών, αντίστοιχη της Ήρας της ελληνικής μυθολογίας. Έχει προφητική δύναμη, αλλά δεν φανερώνει τι γνωρίζει και είναι η μοναδική, πέρα από τον Οντίν, που επιτρέπεται να καθίσει στην υψηλή θέση του Χλιντσκγιάλφ και να παρακολουθήσει το σύμπαν. Σύμβολα της Φρίγκα θεωρούνται τα κλειδιά, η ρόκα, η ανέμη και το γκυ.

Στη Φινλανδική μυθολογία ο αστερισμός του Ωρίωνα ονομάζεται το δρεπάνι του Väinämöinen. Ο όρος, πιθανότητα, προέρχεται από το γεγονός ότι μπορεί κανείς να τον δει στον ουρανό, στις αρχές του φθινοπώρου, την εποχή της συγκομιδής των καλλιεργειών. Στη φινλανδική μυθολογία, ο Βάιναμουϊνεν είναι ο βασικός χαρακτήρας του έπους Καλεβάλα, καθώς και πρωταγωνιστής πολλών άλλων παραδοσιακών φινλανδικών τραγουδιών και ιστοριών. Πρόκειται για μια σαμανιστική φιγούρα, με την μαγική δύναμη των τραγουδιών και μουσικής. Το όνομά του προέρχεται από το θέμα “väinä”, που σημαίνει “βαθύ ποτάμι”, ενώ παρουσιάζει ομοιότητα με τον Βαϊνεμούινε, το θεό της μουσικής στην εσθονική παράδοση,όπως και με τον σκανδιναβικό θεό Οντίν.

Στην κοσμική αστρολογία, είναι διαφορετικά τα πράγματα διότι αυτός είναι ο αστερισμός του πολέμου, πολύ επιβλαβής για τα βοοειδή και παράγει καταιγίδες. Σκεφτείτε ότι στον άξονα αυτόν είχαμε την αντίθεση Aldebaran-Antares οπου θα δημιουργήσει πόλεμο, αντιθέσεις, μετωπικές συγκρούσεις και ξεσηκωμούς, βία.

Ο Ωρίων έχει μεγάλη ιστορία. Κατά τη μυθολογία ήταν ένας όμορφος γίγαντας, προικισμένος με την ικανότητα να περπατάει στο νερό, χάρισμα που του είχε δώσει ο πατέρας του ο Ποσειδώνας. Ήταν κυνηγός και σύντροφος της θεάς Αρτέμιδος. Κάποιος μύθος λέει, ότι ο Απόλλων, αδελφός της Αρτέμιδος, που ήταν δυσαρεστημένος από τη σχέση αυτή της αδελφής του με τον Ωρίωνα, μεταχειρίστηκε ένα τέχνασμα για να βγάλει τον Ωρίωνα από τη μέση. Προκάλεσε κάποια μέρα την αδελφή του να πετύχει με το τόξο της ένα μικρό σημάδι βαθιά μέσα στη θάλασσα. Η Άρτεμις το πέτυχε, αλλά δυστυχώς, αυτό το μικρό σημάδι ήταν ο Ωρίων που κολυμπούσε. Όταν η Άρτεμις κατάλαβε τι έκανε, τοποθέτησε για πάντα τον Ωρίωνα στον ουρανό.

Ένας άλλος μύθος λέει ότι ο Ωρίων υπηρετούσε το βασιλιά Οινοπίωνα στη Χίο σαν κυνηγός, όταν ερωτεύτηκε και βίασε την κόρη του Μερόπη. Ο βασιλιάς για να τον τιμωρήσει τον τύφλωσε και τον εξόρισε. Ο Ωρίων ζήτησε βοήθεια από τον πατέρα του Ποσειδώνα, ο οποίος τον έστειλε στην Λήμνο, όπου με την βοήθεια του Ηφαίστου και του Θεού Απόλλωνα αποκαταστάθηκε η όρασή του. Ξαναγύρισε για να σκοτώσει τον Οινοπίωνα, αλλά εκείνος είχε προλάβει να κρυφτεί στα έγκατα της γης.

Κάθε μια από τις πυραμίδες της Γκίζα της Αιγύπτου, αντιστοιχεί σε ένα από τα τρία αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα, ανάλογα με τη λαμπρότητά του καθενός. Υπάρχει όμως και μια ολόκληρη σειρά από αντιστοιχίες ανάμεσα στους γήινους και τους ουράνιους σχηματισμούς. Το σχήμα του Νείλου στην περιοχή των πυραμίδων μοιάζει πάρα πολύ με τον Γαλαξία στην περιοχή της ζώνης του Ωρίωνα. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ονόμαζαν το Γαλαξία «Νείλο ποταμό».  Ο προσανατολισμός των τριών πυραμίδων ως προς το Νείλο είναι ίδιος με τον προσανατολισμό των τριών αστεριών της ζώνης του Ωρίωνα ως προς το Γαλαξία. Η γωνία της ευθείας των πυραμίδων με το γήινο μεσημβρινό είναι 45ο και κάτι τέτοιο ισχύει με τα αστέρια της ζώνης που σχηματίζουν γωνία 45ο με τον ουράνιο μεσημβρινό. Αυτή η σχέση, σήμερα δεν είναι ακριβής, οι μετρήσεις όμως έδειξαν ότι αυτή η ακρίβεια στις μοίρες της γωνίας υπήρχε 10.500 χρόνια π.χ.χ. !!!

Στην πρόσφατη ιστορία αναφέρονται κάποια γεγονότα που συνδέονται με την επίδραση των αστεριών του Ωρίωνα. Συγκεκριμένα:

  • Η δολοφονία του διαδόχου του Αυστρο-Ουγγρικού θρόνου στο Σεράγεβο, που σήμανε την έναρξη του α’ παγκόσμιου πολέμου έγινε υπό την επιρροή του Κρόνου – Alnitak στις 28 Ιανουαρίου του 1914.
  • Η Γερμανία κηρύττει τον πόλεμο στη Ρωσία την 1η Αυγούστου του 1914 υπο την επιρροή του Κρόνου -Betelguese.
  • Υπό την ίδια επιρροή στις 4 Αυγούστου του 1914, η Βρετανία κήρρυτει τον πόλεμο στην Γερμανία.
  • Η επίθεση των Γιαπωνέζων στο Περλ Χάρμπορ, σήμανε την έναρξη πολέμου, στις 7 Δεκεμβρίου του 1941 έγινε κάτω από την επιρροή του Δία-Rigel.
  • Η απόβαση στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου του 1944 υπό την επιρροή του Κρόνου -Betelguese.
  • Στις 6 Απριλίου του 1896 ξαναρχίζουν οι Ολυμπιακοί αγώνες στην Αθήνα, κάτω από την επιρροή του Πλούτωνα με το αστέρι Tabit, και του Ποσειδώνα – Rigel.
  • Στις 6 Αυγούστου του 1945 βομβαρδίζεται η Χιροσίμα κάτω από την επιρροή του Ουρανού -Rigel.
  • Όταν ανατέλλει ο Ωρίων, φέρνει καλή τύχη, αξιώματα, πλούτη και τιμές, συνδέεται όμως και με στρατιωτικές επιχειρήσεις, θυμό, αγωνία, μεγαλοψυχία, θάρρος, και δυστυχώς αιματοχυσίες. Όλα τα «καλά» δώρα λοιπόν μας φέρνει ο Ωρίων, λίγο πριν την  εκπνοή του Νοεμβρίου, και τον ερχομό του τελευταίου μήνα του έτους, όμως εδώ τα πράγματα αρχίζουν και παίρνουν μια νέα τροπή.

ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ..

Έχουμε την κλασσική αντίθεση Ηλιου/Σελήνης, η πανσέληνος σε οψη κουινκαξ προς την Αφροδίτη, σχηματίζει επίσης μια οψη ημι-τετραγώνου προς τον Ουρανό, ένα κουινκαξ προς τον Πλουτωνα, και επίσης τριγωνίζει τον Δια δείχνοντας τον δρόμο. Και μάλιστα είναι σημαντικό το τρίγωνο προς τον Δια, καθώς στην 28η του Υδροχόου που βρίσκεται, σημαίνει ότι πρέπει να αναγνωριστεί το πρόβλημα ώστε να επιλυθεί για να μην χειροτερεύσει, και σαφώς υποδεικνύει μια νέα προσέγγιση από αυτή που γνωρίζαμε μέχρι στιγμής, από ανθρώπους που σκέφτονται με πολύ διαφορετικό τρόπο «think out of the box» είναι πολύ στενό με 1 μοίρα διαφορά, όπως ολες οι όψεις της συγκεκριμένης σεληνιακής φάσης.

Η Αφροδίτη δυστυχώς βρίσκεται εγκλωβισμένη και νιώθει αδύναμη ανάμεσα στον Κρονο και τον Πλουτωνα στον 2 οικο και αυτό θα εχει αντίκτυπο προς στον 10, 11 και 6 οικο (κυβερνήσεις, ελίτ, κοινοβούλια, νόμοι, συμμαχίες, στρατός, υγεία, εστίαση). Νιώθει αδύναμη και ανησυχεί ότι δεν θα προλάβει να αλλάξει το πεπρωμένο, θα μπορούσε να είναι ένα σημείο ανατροπής; βλέποντας πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα γεγονότα για καλό ή κακό. Κατά κάποιο τρόπο, προσπαθεί να κανει μια απόπειρα, να αφυπνίσει τους ανθρώπους, αλλα λογικά θα αρχίσει να συμβαίνει αυτό με αργό ρυθμό, λίγες ωρες μετα, αφού κλείσει η πανσέληνος, οπου ολοκληρωτικά ξεφεύγει από την επιρροή του Πλουτωνα στις 29 Δεκέμβριου, από τις διαβρωτικές ή κακές δυνάμεις του που κατακλύζουν το βαθύτερο υποσυνείδητό των ανθρώπων.

Προσπαθεί να αφυπνίσει τους ανθρώπους για το γεγονός του ότι οι λύκοι με ρούχα προβάτου προσπαθούν να κυριαρχήσουν στον πλανήτη. Μας δίνει το μήνυμα ότι θα πρέπει να ονειρευόμαστε βιβλία και ταινίες που είναι διασκεδαστικές αλλά έχουν ένα σημαντικό μήνυμα. Να είμαστε θετικά συντονισμένοι με τις σκέψεις των άλλων η με θετικά πράγματα, σε μεγάλο βαθμό.

Αυτό σηματοδοτεί σημαντικές οικονομικές κρίσεις και εξελίξεις που εχει ξεκινήσει από την έκλειψη ηλίου και συνεχίζει. Είναι πολύ πιθανό να έχουμε διπλωματικές αναταράξεις μεταξύ κρατών, λαϊκή οργή, σκάνδαλα, βαριές απώλειες στην οικονομία, με ισχυρό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή μας, τον στρατο, που παραιτείται μαζικώς και παίρνει το μέρος του κόσμου σε πολλές χώρες του κόσμου, την υγεία και τις κυβερνήσεις η ακόμα και στον τρόπο διακυβέρνησης που θα γίνει πιο σκληρός.

Η πανσέληνος ουτωσι αλλως με τον Betelgeuse εχει μια εντελώς πολεμική διάθεση έναντί περιορισμών, διαθέτει ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα, φέρνει ταραχές και εξεγέρσεις, δημιουργεί επαναστάσεις, φέρνει διαμάχες με αρνητικές όψεις. Είναι φύσεως Δία/Κρόνου. Λέγεται ότι δίνει επίσης μια ισχυρή και αξιοπρεπή φύση, αυτοπεποίθηση, αλλα όμως και αλαζονεία, βία, ασέβεια, αλλα με θετικές όψεις μπορεί να δώσει ευημερία στο εμπόριο και ιδιαίτερα στα ταξίδια ή στο εξωτερικό, αλλά κίνδυνο προδοσίας και δηλητηρίασης. Πολύ επιβλαβές για τα βοοειδή και παράγει μεγάλες καταιγίδες.

Τρίτος δεκανός [Ήλιος]. Προκαλεί θάνατο κάποιου επιφανούς και διάσημου άνδρα. [10 Σπαθιά] Θάνατος κάποιου βασιλιά και πολλά δεινά για τη χώρα.

Επηρεάζεται ο χάρτης της Αγγλίας του 1066, με αντίθεση Ηλιου/Ουρανού στην 28 μοίρα του άξονα Διδύμων/Τοξότη. Επηρεάζεται επίσης η Σελήνη της Γαλλικής Δημοκρατίας του 1958 στην 28 των Διδύμων, ο Ουρανός της Ινδίας και ελαφρώς της Κύπρου, ο Ουρανός του Ισραήλ στην 25 μοίρα των Διδύμων (οικονομία , θνησιμότητα). Η Ιταλία, η Σουηδία (κυβέρνηση), η Σελήνη της Τουρκίας (λαός, οικονομία).

Κατά την διάρκεια της πανσελήνου η Αφροδίτη επίσης βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Άρη/Πωσειδωνα που συνδέεται με ασθένειες και απογοητεύσεις, χάσιμο ελέγχου, τάσεις υπεκφυγής και φυγής. Παραπλανητικά ρεύματα. Εθιστικές τάσεις; κακίες και εξαρτήσεις. Κίνδυνος (σεξουαλικής) μόλυνσης. Επίσης συνεχίζει να ασφυκτικά αναμεσά στον Κρόνο/Πλουτωνα δημιουργεί βαριές απώλειες στο εμπόριο, τα χρηματιστήρια, είναι τελείως αρνητικό για το τραπεζικό σύστημα που χάνει την αξιοπιστία του, βαριές υποτιμήσεις με το τετράγωνο Κρόνου/Ουρανού να κορυφώνεται παραμονές Χριστουγέννων.

Σημαντικο επίσης το μεσοδιάστημα Δια/Ουρανού/Ωροσκόπου – γιατί προς το παρόν δείχνει αλλαγές στις συνθήκες διαβίωσης άρδην με γρήγορο ρυθμό, που αυτό μπορεί ταυτόχρονα στην συνέχεια, να συμβαδίζει εν μέρει με την εμφάνιση θετικής και προσαρμοστικής στάσης σε κάποιους. Πρέπει να αξιολογηθούν διαισθητικά και με ακρίβεια καταστάσεις – στη συνέχεια ανταποκρινόμαστε ανάλογα. Αλλα μπορεί να παίξει και θετικό ρόλο, αν οι εμπλεκόμενοι πλανήτες έχουν θετικές όψεις σε κάποιους. Ευτυχείς και παρορμητικές συνεργασίες. Όφελος από συνεργατικές συμμαχίες. Μια ευεργετική αλλαγή τοποθεσίας επίσης θα βοηθούσε κάποιους άλλους περισσότερο. Καλή προσαρμογή σε απροσδόκητες καταστάσεις.

Η πανσέληνος στους Διδύμους, αναζητά περισσότερη σαφήνεια σε μια κατάσταση που προκαλεί σύγχυση και αγωνίζεται γι αυτό, σε ένα θέμα που εχει γίνει ήδη αρκετά πολύπλοκο γιατι οι ανυθρωποι το εχουν κανει ετσι. Σημαντικο ρόλο παίζουν εκείνοι που δεν έχουν υπνωτιστεί ενώ το μειονέκτημα είναι έχουν αφήσει τον εαυτό τους να εγκλωβιστούν μέσα στις μικροσκοπικές μηχανορραφίες της άρχουσας τάξης.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα τείχη του κόσμου είναι χτισμένα μόνο στο μυαλό , διότι η πανσέληνος συνδέεται με τον αποπρογραμματισμό των ανθρώπων από τα ψέματα που τους παγιδεύουν (διεισδυτικοί κοινωνικοί κριτικοί). Η πανσέληνος θα ρίξει φως στα ψέματα της κοινωνίας. Θα αποκτηθεί πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης ώστε να μεταδοθούν ευρέως οι ιδέες, έναντι του αποκλεισμού.

Αν και η πανσέληνος στην 27η των Διδύμων, κοιτάει μέσα τον 2ο οικο του ελληνικού χάρτη, δεν την επηρεάζει και τόσο άμεσα. Η ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη, περισσότερο δημιουργεί συνθήκες δύσκολες όσο αφορά το υγειονομικό σύστημα το οποίο είναι ήδη επιβαρυμένο, γιατί έχουν γίνει σημαντικά λάθη ως προς την διαχείριση όχι μόνο της συγκεκριμένης «μόλυνσης» αλλά και λόγω της στρατηγικής της παράνοιας που επικρατεί στα ΜΜΕ επηρεάζοντάς τον κόσμο σε μεγάλο βαθμό με πολύ αρνητικές επιπτώσεις.

Η πανσέληνος τριγωνίζει τον γενέθλιο Ερμή της στον Υδροχόο που δίνει κάποια καλα στην οικονομία της ίσως μέσω συμφωνιών (Επικοινωνία, ταξίδια μικρών αποστάσεων, τηλεπικοινωνίες, ίντερνετ και γενικότερα τεχνολογία, υπόδηση, μεταφορές), και μάλιστα η συνοδος Ερμή/Δια συνδέεται με θετικά αποτελέσματα στην οικονομία αλλα επίσης και σε θέματα 8 οίκου (παροχές, επιδόματα, συντάξεις κτλ), ημι-τετραγωνίζει τον Κρονο της στον Λέοντα που ίσως να δείχνει πρόβλημα και αδυναμία (Ακίνητα, ρυθμιζόμενες βιομηχανίες όπως επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, και ο τομέας κεφαλαιουχικών αγαθών), και σχηματίζει ένα κουινκαξ προς το MC που δείχνει μια κρίσιμη κατάσταση ανάμεσα στον λαό και την κυβέρνηση (εξάλλου μια τέτοια οψη εχει την έννοια της ανακατεύθυνσης, πρόκληση, απαίτηση για κατάλληλες προσαρμογές, εκτροπή).

Αλλα σίγουρα δεν υπάρχει κατανόηση και επαφή μεταξύ των δυο, αλλά απογοήτευση και μάλιστα τα κουινκαξ (150 μοιρών) υποδεικνύουν μια κρίση που υποβόσκει και ετοιμάζετε να ξεσπάσει. Αντιπροσωπεύει μια προπαρασκευαστική φάση, μια φάση ψυχικής έκρηξης, δυσαρέσκειας, απογοήτευσης, μια φάση προβληματισμού που πρόκειται να οδηγήσει σε κάτι… Πολλές φορές μπορεί να γίνει συνώνυμο της τρέλας, της ανευθυνότητας και της κάθε είδους κατάχρησης (συνήθως προκαλεί ακραία ψυχολογική ένταση και παραληρήματα). Το αποκορύφωμα του κουινκαξ είναι η οψη Αντίθεσης. Το Quincunx προηγείται είναι ένα σημαντικό βήμα επίσης προς την συνείδηση, οπου μέσω κρίσεων συνειδητοποιούμε πολλά πράγματα.

Ωστόσο, ο άξονας έκλειψης -πανσελήνου δημιουργεί μόνιμη ένταση με την Τουρκία, (ατυχήματα, τελεσίγραφα κτλ)

Ο Αρης εξαγωνιζει το MC της, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εχει επίγνωση των αναγκών του Ελληνικού λαού, συνδέεται με την σωστή δράση και τις αποφάσεις. Σηματοδοτεί την στρατιωτική τύπου εκτέλεση σχεδίων, την επίλυση προβλήματος με την γείτονα χώρα, που όμως στην ουσία η ένταση θα ενδυναμώνετε όλο και περισσότερο. Όμως επιδεικνύει δύναμη, προσπάθεια για επιτεύγματα. Ισως και να προβεί σε πρωτοποριακές ή τολμηρές ενέργειες ως ένα σημείο.

Ωστόσο, η παρουσία της Σελήνης και μόνο σημαίνει ότι η οικονομία θα παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις το επόμενο χρονικό διάστημα στα έσοδα και στη χρηματαγορά, σε μετοχές, μέχρι της 21 Δεκεμβρίου, ασκείται μεγάλη πίεσή ενώ  κατά τον ιδιο τρόπο και ύστερα από τον Ιανουάριο. Αν και ο Δίας θεωρείται δείκτης ευημερίας, θα μπορούσε να βοηθήσει την ελληνική αγορά και οικονομία τελείως προσωρινά, το πέρασμα του Κρόνου από τον 2 οικο του ιδρυτικού χάρτη είναι αρκετά περιοριστικός και δύσκολος που συνάδει με πολιτική αστάθεια και συγκρούσεις για εδάφη.

Κάνοντας υπολογισμούς για τον γενέθλιο χάρτη του Ελληνικού χρηματιστήριου. (30/9/1876).Η πιο επικίνδυνη και ανατρεπτική συγκυρία θα είναι από τις 27 Μαρτιου 2022-18 Αυγούστου 2022, υπό την επιρροή αντίθεσης του Κρόνου/Ουρανού και Κρόνου/Αφροδίτης, μεταξύ 2-8 οίκου. Το πρώτο παραπέμπει σε δυσάρεστα γεγονότα και μεγάλες απώλειες αλλα και εντάσεις ,που υπό την επιρροή του ιδίου κύκλου συνάδει ολως περιεργως και με μια ενδεχομένη στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο (26 Μαρτίου 2022 -7 Μαρτιου 2023-αντιθεση Ηλιου/Κρόνου/Ουρανού μεταξύ 3-9 οίκου διαπραγματεύσεις κτλ στον άξονα διπλωματίας). Το δεύτερο το έχουμε ξαναδεί στα capital controls. Από την 1 Μαΐου 2023 η αντίθεση Κρόνου/Πλουτωνα/Αφροδίτης στο ωροσκόπιο της Κύπρου είναι άκρως επικίνδυνη ενεργοποιώντας τα γεγονότα του 1974.

 Ύστερα από τις 23 Δεκεμβρίου 2022-19 Ιανουαρίου 2023 το χρηματιστήριο δείχνει να είναι υπό την επιρροή του ιδίου κύκλου. Η συνοδος Σελήνης/Κρόνου, είναι ιδιαίτερα θλιβερή και δύσκολη μεσα στο 2023 για τον ελληνικό λαό (ένδεια) τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2025.

Απάντηση