ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΥ 2024-2025

στις

ΝΕΑ ΠΡΩΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2024 QUATRAIN 6 / 24

Mars et le sceptre se trouvera conjoinct,

Dessoubz Cancer calamiteuse guerre Un peu apres sera nouveau Roi oingt,

Qui par long temps pacifiera la terre.

Ο Άρης και το σκήπτρο είναι σαν ανδρόγυνο Κάτω από τον Καρκίνο και θα γίνει ένας καταστροφικός πόλεμος.

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται σε αυτό το τετράστιχο. Η λέξη «ανδρόγυνο » δεν σημαίνει απλώς ενωμένοι, όπως θα το έλεγαν οι περισσότεροι σχολιαστές, αλλά στα παλαιά γαλλικά, υποδηλώνει τον σύζυγο ή την σύζυγο ή ένα καθιερωμένο ζευγάρι κοινού δικαίου. Τώρα εδώ, ξαφνικά, βρίσκουμε τον πολεμικό Άρη παντρεμένο με το Παρθενικό Σκήπτρο, σύμβολο κυριαρχίας και ελέγχου, και πιθανότατα μια αναφορά στο διάσημο σκήπτρο του Αγαμέμνονα, που αρχικά σφυρηλατήθηκε από τον Vulcan- Ήφαιστο, και σεβαστό για την ικανότητά του να παράγει θαύματα. Ο Καρκίνος, το καβούρι, φημίζεται για το ότι δάγκωσε τον Ηρακλή στο πόδι κατά τη διάρκεια της μάχης του με την Ύδρα – πριν προλάβει να σκοτωθεί, ωστόσο, τον στρίμωξε ο πανίσχυρος.

Η Juno -Ήρα, τον λυπήθηκε και τον έστειλε στον ουρανό, όπου έγινε ένα από τα δώδεκα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Είναι λοιπόν ο Άρης, ο Ηρακλής, το Σκήπτρο του Αγαμέμνονα και ο Καρκίνος κάποιο είδος κρυφού κώδικα; Η εικασία αυτού του σχολιαστή είναι ότι ο Αγαμέμνονας που μοιάζει με τον Άρη είναι το κλειδί, ένας άνθρωπος που θυσίασε την κόρη του Ιφιγένεια για να κατευνάσει τη θεά Νταϊάνα και να εγγυηθεί δίκαιους ανέμους για τον ελληνικό στόλο στο δρόμο τους προς την Τροία. Η Κλυταιμνήστρα, η σύζυγος του Αγαμέμνονα, τον σκότωσε αργότερα στο μπάνιο του και σκοτώθηκε, με τη σειρά της, από τον γιο τους Ορέστη. Απλώς μια κανονική, καθημερινή σας πρώτη οικογένεια.

ΣΥΝΟΨΗ

Η συμμαχία μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων, που αναφέρεται στο τελευταίο τετράστιχο, θα συνεχιστεί. Ο ένας θα θυσιάσει τον άλλον, αφήνοντας μόνο έναν ηγέτη να κατευνάσει τον κόσμο.

ΣΟΥΝΙΤΙΚΟΣ / ΣΙΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2025

ΤΕΤΡΑΣΤΟΙΧΟ 5 / 25

Le prince Arabe Mars, Sol, Venus,

Lyon Regne d’Eglise par mer succombera

Devers la Perse bien pres d’un million

Ο Άραβας πρίγκιπας Άρης, ο Ήλιος, η Αφροδίτη και το Λιοντάρι. Η βασιλεία της Εκκλησίας θα νικηθεί στη θάλασσα Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνδρες θα κατευθυνθούν προς την Περσία, το Βυζάντιο, την Αίγυπτο, οι οπαδοί του αληθινού φιδιού θα εισβάλουν.

Αυτό είναι ένα περίπλοκο τετράστιχο που πρέπει να ξεμπερδέψεις και θα φαινόταν πιο σοφό, για λόγους που πιστεύει κανείς ότι θα γίνουν προφανείς, να ξεκινήσει από το τέλος. Η φράση «οπαδοί του αληθινού φιδιού» ορίζει κάθε τάξη, δόγμα ή θρησκεία που επιδιώκει να υπονομεύσει τον Χριστιανισμό – σε αυτή την περίπτωση ο Νοστράδαμος φαίνεται να μιλάει για τους Άραβες (ergo Muslims). Η χριστιανική εικονογραφία μεταφράζει επίμονα το φίδι είτε σε Σατανά είτε σε πειρασμό, και συνήθως απεικονίζεται συντριμμένος κάτω από τα πόδια από την Αγία Σεσίλια, την Αγία Ευφημία ή, χάρη στην υπόσχεση που δόθηκε στην Εύα μετά την Άλωση [«Και θα βάλω εχθρότητα μεταξύ σου και τη γυναίκα, και μεταξύ του σπόρου σου και του σπόρου της. θα μελανιάσει το κεφάλι σου και θα του μωλωπίσεις τη φτέρνα.» Γεν. iii. 15.], βρίσκεται τοποθετημένος κάτω από τα πόδια της Παναγίας. Τώρα επιστρέφουμε στη γραμμή 1, και τον Άραβα πρίγκιπα και τα χαρακτηριστικά του.

Ο Άρης, όπως γνωρίζουμε, είναι το αλχημικό σύμβολο για τον σίδηρο, ο Ήλιος για τον χρυσό και η Αφροδίτη για τον χαλκό και όλα αυτά τα μέταλλα πιθανώς μετασχηματίζονται, όπως βλέπουμε από γραμμή 1, σε ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Το Λιοντάρι, ως ο απόλυτος ευεργέτης αυτών των μεταστοιχειών, είναι ο παραδοσιακός αγνώμων που αποδίδεται σε μια διαδοχή μεγάλων Αράβων ηγετών, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε τον Αλί, ξάδερφο και γαμπρό του Μωάμεθ, του οποίου η μητέρα τον αποκαλούσε Al Haòdara, ή το τραχύ λιοντάρι, κατά τη γέννησή του? Ο Alp Abslan, ο γιος του Togrul Beg, του Περσο-Τούρκου μονάρχη ήταν γνωστός ως το γενναίο λιοντάρι. Ο Αλή Πασάς, ο οποίος ήταν γνωστός ως το λιοντάρι πριν την ανατροπή του από τον Ιμπραήμ Πασά το 1822. και ο Χαμζά, ο θείος του Μωάμεθ, γνωστός ως «Λιοντάρι του Θεού και του Προφήτη Του» μετά την άφιξή του στον παράδεισο.

Το ρήγμα μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών βαθαίνει, οδηγώντας σε πόλεμο.

Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι το 2030 αναφέρει το εξής

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΗΓΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ

Πολύ πιθανό, να αναφέρει, αυτό που οι επιστήμονες υποστηρίζουν σήμερα για τον 25 ηλιακό κύκλο, που αναμένεται να καταφτάσει το 2025 όπως έχει υπολογιστεί η νωρίτερα. Μήπως τελικά φτάσει αργότερα; Νωρίτερα, η’ αργότερα, οι μεγάλοι πλανήτες θα αλλάζουν ζώδια και πάλι το 2023-2026-2027, με τον Πωσειδωνα να προκαλεί μεγάλου μεγέθους πλημμύρες και σεισμούς. Το αν έχει γίνει κάποιο λάθος με τον Χρόνο, αυτό θα φανεί στο μέλλον, αλλά σίγουρα κανείς δεν είναι έτοιμος για τίποτα.

Ο Νοστράδαμος φαίνεται να προτείνει εδώ ότι οι φυσικοί κύκλοι των πλανητών θα σπάσουν και ότι ο ήλιος θα αποτύχει να φωτίσει τον κόσμο, προκαλώντας λιμό. Το λογοπαίγνιο του μπορεί να σημαίνει και «χρυσός», με την έννοια της ανατολής και της αλχημείας, και υποδηλώνει επίσης μια σύνδεση με το μυστικό της φιλοσοφικής πέτρας .Αν η φιλοσοφική πέτρα ανακαλυφθεί, όπως προτείνει αλλού ο Νοστράδαμος, το 2028, τότε η ημερομηνία αυτού του τετράστιχου μπορεί να οριστεί το 2030, όταν το μυστικό που βρέθηκε πρόσφατα χάνεται(2029).

Ο Νοστράδαμος προμηνύει μια σύντομη διετή παύση στην ανθρώπινη άγνοια (2028–30), κατά την οποία τα μυστικά της φιλοσοφικής πέτρας είναι εν συντομία γνωστά. Έπειτα ο ήλιος κρύβεται για έντεκα ημέρες (πιθανές αιτίες είναι ένα χτύπημα κομήτη ή μια έκρηξη ηφαιστείου) και, για οποιονδήποτε λόγο, «το μυστικό θα χαθεί».

Η φιλοσοφική λίθος (λατινικά: lapis philosophorum‎) είναι μια θρυλική αλχημική ουσία, ικανή να μετατρέψει βασικά μέταλλα όπως ο υδράργυρος σε χρυσό ή άργυρο. Επίσης, είναι σε θέση να παρατείνει τη ζωή κάποιου και λέγεται το ελιξίριο της ζωής, χρήσιμο για την αναζωογόνηση και για την επίτευξη αθανασίας. Για πολλούς αιώνες, ήταν ο πιο περιζήτητος στόχος στην αλχημεία. Η φιλοσοφική λίθος ήταν το κεντρικό σύμβολο της μυστικής ορολογίας της αλχημείας, που συμβολίζει την τελειότητα, τον πνευματικό διαφωτισμό, και ουράνια μακαριότητα. Οι προσπάθειες για να την ανακάλυψη της φιλοσοφικής λίθου ήταν γνωστές ως Magnum Opus («Μεγάλο Έργο»)

To 2024, άλλωστε είναι άλλη μια χρονιά κορύφωσης με τις καταστροφές να συνεχίζονται σε μεγαλύτερο βαθμό, καθώς όπως ανάφερα, η Φύση επαναστατεί με τον Ουρανό στον Ταύρο . Ο Νοστράδαμος προέβλεψε ότι θα υπάρξει μεγάλη αλλαγή στο κλίμα το 2024. Αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να προκληθεί από διάφορους παράγοντες. Είναι αλήθεια ότι προχωρούμε σε ένα πόλεμο στην Μέση Ανατολή, μέσα απο τον 8ετη κύκλο, Ηλίου/Αφροδίτης και Άρη που συναντήσαμε το 2021-22.

Αυτός ο πόλεμος θα οδηγήσει σε μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ όλων των υπερδυνάμεων του κόσμου, αφού και η Ουρανιαν αστρολογία, εδώ και παρα πολύ καιρό σημειώνει ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΘΝΗ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ. Η άνοδος ενός νέου ηγέτη προβλέπετε επίσης το 2024, που θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη δύναμη για το καλό ή το κακό. Είναι οι εκλογές των ΗΠΑ μάλλον το 2024;Στην κινεζική κουλτούρα, ο Δράκος είναι σύμβολο δύναμης και εξουσίας, αλλά φέρει επίσης ένα ισχυρό μείγμα καλών και κακών οιωνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2024 έχει μια ιδιαίτερη σύνδεση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Γεννημένος το 1952, το Έτος του Δράκου, ο αντίκτυπός του στα παγκόσμια γεγονότα είναι αναμφισβήτητος.

Ενώ ο Δράκος είναι γνωστός για το μεγαλείο του, είναι επίσης γνωστός για την αγριότητά του. Ιστορικά, τα χρόνια του Δράκου έχουν γίνει μερικές φορές μάρτυρες σημαντικών συγκρούσεων, οικονομικής ύφεσης και φυσικών καταστροφών. Η φλογερή φύση του Δράκου μπορεί να προκαλέσει εντάσεις και η τάση του για αλλαγή μπορεί να διαταράξει τη σταθερότητα.

Το 2024-5, θα ξεσπάσει μια παγκόσμια εξέγερση, βυθίζοντας τον κόσμο στο χάος. Μια μεγάλη πρόκληση ίσως για την ανθρωπότητα, με τον Πλουτωνα στον Υδροχόο, είναι ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ VS ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

Τα ρομπότ θα απαιτούν ανεξαρτησία, διαταράσσοντας κάθε πτυχή της κοινωνίας – από τις βιομηχανίες και τις οικονομίες μέχρι τις κυβερνήσεις και την καθημερινή ζωή. Ο κόσμος θα γίνει μια αρένα αγώνα, καθώς οι άνθρωποι αγωνίζονται να ανακτήσουν τον έλεγχο των απογόνων τους από την τεχνητή νοημοσύνη. Η κοινωνία θα σταματήσει καθώς οι θέσεις εργασίας, τα σχολεία και η καθημερινή ζωή παγώνουν. Η πραγματικότητα και τα όνειρα θα αλληλοσυνδέονται, θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ αφύπνισης και ύπνου.

Η πανδημία ύπνου χτυπά το 2024

Ο Νοστράδαμος, ο κύριος των αινιγματικών προφητειών, προτείνει ότι το 2024, μια πανδημία ύπνου θα χτυπήσει την ανθρωπότητα. Αυτή η πανδημία θα φέρει μαζί της μια παγκόσμια διαταραχή των κιρκάδιων ρυθμών και θα επηρεάσει σοβαρά την ικανότητα των ανθρώπων να κοιμούνται. Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, καθώς οι άνθρωποι θα αγωνίζονται να παραμείνουν ξύπνιοι και να λειτουργούν σε μια συνεχή κατάσταση κόπωσης.

Όμως πολύ πιθανό, το 2024, θα εμφανιστεί ένα φαινομενικά ακίνδυνο κοινωνικό δίκτυο, αλλά κρύβοντας κακόβουλες προθέσεις. Θα επιδιώξει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως διαφανή και καλοπροαίρετο, ειδικά χάρη στην υποστήριξη χαρισματικών επιρροών. Ωστόσο, θα χειραγωγήσει διακριτικά τα συναισθήματα των χρηστών, κλειδώνοντάς τους σε μια φούσκα εξατομικευμένων πληροφοριών.

Αυτή η πλατφόρμα θα καταφέρει να αποσταθεροποιήσει τις κυβερνήσεις και την παγκόσμια τάξη υποκινώντας παγκόσμιες διαμαρτυρίες και εξεγέρσεις, σπέρνοντας χάος και διχασμό.

Σε όλη την ιστορία, τα Χρόνια του Δράκου έχουν γίνει μάρτυρες σημαντικών καταστροφών. Επαναστάσεις, καταστροφές και συγκρούσεις έχουν ξεδιπλωθεί. Το 1848, η Ευρώπη βρισκόταν στο έλεος της επανάστασης. Το 1964, ένας καταστροφικός σεισμός έπληξε την Αλάσκα και ο πόλεμος του Βιετνάμ κλιμακώθηκε. Το 1976, το Tangshan υπέστη έναν καταστροφικό σεισμό.

Καθώς οι ενέργειες του Πούτιν ευθυγραμμίζονται με την απρόβλεπτη και ισχυρή φύση του Δράκου, ο κόσμος παραπαίει στο χείλος της καταστροφής. Ο απόηχος του παρελθόντος αντηχεί και ο Πούτιν, ενσαρκώνοντας την κληρονομιά του Δράκου, φαίνεται έτοιμος να εξαπολύσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι αινιγματικοί στίχοι του Νοστράδαμου υπαινίσσονται την πιθανή επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2024. Ωστόσο, αυτή η προφητεία ζωγραφίζει μια ταραχώδη εικόνα. Αυτή η προφητεία υποδηλώνει σκάνδαλα και αντιπαραθέσεις, διχάζοντας το έθνος και αμαυρώνοντας τη φήμη του Τραμπ. Μπορεί να προκύψουν κατηγορίες για διαφθορά ή ανάρμοστη συμπεριφορά, προκαλώντας εκκλήσεις για μομφή ή παραίτηση.

Υπό την επιρροή του Δράκου, το Bitcoin αυξάνεται ως σύμβολο αλλαγής. Η αποκεντρωμένη γοητεία του πυροδοτεί μια παγκόσμια στροφή προς τα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, αυτός ο μετασχηματισμός φέρνει αβεβαιότητα, καθώς οι κυβερνήσεις παλεύουν με τη ρύθμιση.

Σε αυτή την προφητεία, το Έτος του Δράκου αναδιαμορφώνει τη χρηματοδότηση, αμφισβητώντας τα παραδοσιακά συστήματα.

Στο Έτος του Δράκου 2024, η Γαλλία θα αντιμετωπίσει μια παράξενη και επικίνδυνη απειλή. Ένας αινιγματικός ιός, που προέρχεται από μια γειτονιά μεταναστών στο Παρίσι, θα μετατρέψει τις γάτες σε φορείς μιας μυστηριώδους ασθένειας. Αυτή η ασθένεια θα επηρεάσει την ψυχική υγεία των ανθρώπων, προκαλώντας άγχος και αποπροσανατολισμό στην πληγείσα κοινότητα. Οι σκιές του τρόμου θα αιωρούνται πάνω από τους δρόμους του Παρισιού, δοκιμάζοντας την ανθεκτικότητα και την ενότητα της κοινωνίας.

Η κληρονομιά και οι προβλέψεις του Νοστράδαμου αλλά και άλλων σημαντικών προφητών, για το έτος 2024 συνεχίζουν να αιχμαλωτίζουν και να ιντριγκάρουν τη φαντασία του κοινού. Καθώς εξερευνούμε τα αινιγματικά τετράστιχα και τις πιθανές αντιστοιχίες τους με τα παγκόσμια γεγονότα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε τη διφορούμενη φύση των προφητειών του και τις δυνατότητές τους για πολλαπλές ερμηνείες. Ενώ ορισμένες από τις προβλέψεις του φαίνεται να έχουν επαληθευτεί στο παρελθόν, παραμένουν ανοιχτές σε συζήτηση.

Ο ίδιος ήταν ένας άνθρωπος με πολλά ταλέντα, μαθηματικός, γιατρός, αστρολόγος και συγγραφέας, του οποίου το έργο συνεχίζει να επηρεάζει τη λαϊκή κουλτούρα και τη σκέψη για το μέλλον. Είτε πιστεύουμε στις προβλέψεις του είτε τις βλέπουμε με σκεπτικισμό, εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο γοητείας και συζήτησης.

Τελικά, οι προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2024 μας υπενθυμίζουν τη διαχρονική γοητεία της ανθρωπότητας για το μέλλον και το άγνωστο. Καθώς μπαίνουμε στο έτος του Δράκου, μπορούμε να αναρωτηθούμε για το τι επιφυλάσσει το μέλλον και την ικανότητά μας να προβλέψουμε μελλοντικά γεγονότα.

Ίσως αυτή είναι η πραγματική δύναμη των προβλέψεων του Νοστράδαμου: μας ωθούν να σκεφτούμε το πεπρωμένο μας και να παραμείνουμε ανοιχτοί στα μυστήρια του κόσμου γύρω μας.

  • Nostradamus : Les Prophéties” de Michel de Nostredame – Il s’agit de l’œuvre originale de Nostradamus, contenant les célèbres quatrains.
  • “Nostradamus : Sa Vie et Ses Prophéties” de Edgar Leoni – Une biographie détaillée de Nostradamus et de ses œuvres.
  • “Les Prophéties Complètes de Nostradamus” de Mario Reading – Une collection exhaustive des quatrains de Nostradamus, avec des commentaires.

Απάντηση