ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 2020

στις

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΛΑΝΗΤΩΝ 2020

ΕΡΜΗΣ
17 Φεβρουαρίου-10 Μαρτίου: Ο Ερμής ανάδρομος στους Ιχθείς και τον Υδροχόο
18 Ιουνίου-12 Ιουλίου: Ο Ερμής ανάδρομος στον Καρκίνο
14 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου: Ο Ερμής ανάδρομος στον Σκορπιό και τον Ζυγό
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
13 Μαΐου-25 Ιουνίου: Η Αφροδίτη είναι ανάδρομη στους Δίδυμους
ΑΡΗΣ
9 Σεπτεμβρίου-14 Νοεμβρίου: Ο Άρης ανάδρομος στον Κριό
ΔΙΑΣ
14 Μαΐου-13 Σεπτεμβρίου: Ο Δίας ανάδρομος στον Αιγόκερω
ΚΡΟΝΟΣ
11 Μαΐου-29 Σεπτεμβρίου: Κρόνος ανάδρομος στον Υδροχόο και τον Αιγόκερω
ΟΥΡΑΝΟΣ
12 Αυγούστου 2019-11 Ιανουαρίου 2020: Ο ουρανός ανάδρομος στον Ταύρο
ΠΩΣΕΙΔΩΝΑΣ
23 Ιουνίου-29 Νοεμβρίου: Ο Ποσειδώνας ανάδρομος στους Ιχθείς
 
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
25 Απριλίου-4 Οκτωβρίου: Ο Πλούτωνας ανάδρομος στον Αιγόκερω
ΧΕΙΡΩΝ
Ο Χείρων ανάδρομος στον Κριό: 11 Ιουλίου-15 Δεκεμβρίου
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ
Βορειος Δεσμος ανάδρομος σε Καρκίνο και Δίδυμους όλο το χρόνο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ 2020

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΡΟΝΟΥ/ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020– Είναι μια καλή στιγμή για να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά μας. Πρέπει να επικεντρωθούμε στις προσπάθειές μας για να επιτύχουμε τους πιο σημαντικούς στόχους μας. Τα χρήματα και καριέρα, είναι ένα σημαντικό γεγονός ειδικά για τον Κριό, τους Διδύμους, τον Λέοντα και τον Τοξότη.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ- 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020.

Ο Κρόνος στον Υδροχόο είναι για την οργάνωση για το μέλλον. Είναι η καλύτερη στιγμή για να διευκρινίσουμε τους στόχους μας. Μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να βρούμε όλες τις ομάδες στις οποίες ανήκουμε.

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ 13 ΜΑΙΟΥ-25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Από όλες τους πλανήτες, η Αφροδίτη ξοδεύει ελάχιστο χρόνο στην ανάδρομη κίνηση. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του 2019 δεν υπήρξε ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης. Την τελευταία φορά, η Αφροδίτη κινήθηκε ανάδρομα μεταξύ της 6ης Οκτωβρίου και της 16ης Νοεμβρίου 2018, στον Σκορπιό και το Ζυγό.

Η Αφροδίτη ανάδρομη στους Δίδυμους σημαίνει δύσκολες στιγμές στις σχέσεις, ειδικά για τον Ταύρο, τους Διδύμους, το Ζυγό, τον Τοξότη και τον Υδροχόο. Πρέπει πραγματικά να βελτιώσουν την επικοινωνία στις σχέσεις τους.

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ

Ο Αρης ανάδρομος στον Κριό (9 Σεπτεμβρίου-14 Νοεμβρίου)

Η ανάδρομη πορεία του Άρη είναι οι λιγότερο συχνές από ολους τους αλλους πλανητες. Το 2019, δεν υπήρξε ανάδρομη κίνηση του Άρη. Την τελευταία φορά, ο Άρης κινήθηκε προς τα πίσω μεταξύ 26 Ιουνίου και 27 Αυγούστου 2018, στον Υδροχόο και τον Αιγόκερω.

Με τον Άρη ανάδρομο στον Κριό, το επίπεδο φυσικής μας δραστηριότητας δεν είναι τόσο καλό. Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει ένα νέο σημαντικό έργο, ειδικά για τον Κριό και τον Σκορπιό, αλλά και για την Παρθένο και τους Ιχθείς.

Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Δίας θα εισέλθει στον Υδροχόο από τις 19 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 28 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Δίας στον Υδροχόο βελτιώνει έντονα τον μελλοντικό μας προσανατολισμό, ειδικά για τον Τοξότη, τον Υδροχόο και τους Ιχθείς. Η κοινωνική ζωή του Κριού βελτιώνεται πολύ, ενώ οι Καρκίνοι και ο Αιγόκερως έχουν μεγάλες οικονομικές ευκαιρίες.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΙΑ/ΚΡΟΝΟΥ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ (21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020)

Η συνοδος Δία-Κρόνου θα είναι το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικο από όλα τα αστρολογικά γεγονότα το 2020, γι ‘αυτό θα το συζητήσουμε λεπτομερώς μέσα στο2020. Προς το παρόν, θυμόμαστε το εξής:

«Όταν ο Δίας και ο Κρόνος συναντιούνται, υπάρχουν τεράστιες αλλαγές στη δύναμη και την τύχη. Ο Δίας είναι επεκτατικός, ο Κρόνος, είναι η συστολή. Η συνοδος αυτή υποδηλώνει μια κατάσταση εντατικοποίησης, συγκέντρωσης. Αυτό που μου υποδεικνύει είναι το δυναμικό για εκρηκτική αλλαγή, καλό και κακό “.

ΣΕΛΗΝΙΑΚΕΣ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ 2020 (στις 10 Ιανουαρίου, 5 Ιουνίου, 5 Ιουλίου και 30 Νοεμβρίου)

Υπάρχουν τέσσερις σεληνιακές εκλείψεις το 2020: στις 10 Ιανουαρίου (πανσέληνος στον καρκίνο), 5 Ιουνίου (πανσέληνος στον Τοξότη), 5 Ιουλίου (πανσέληνος στον Αιγόκερω) και 30 Νοεμβρίου (πανσέληνος στους Διδύμους).

Κατά τη διάρκεια μιας σεληνιακής έκλειψης, κάτι τελειώνει. Αυτό σημαίνει, βεβαίως, ότι αρχίζει κάτι άλλο. Το αστρολογικό ζώδιο της έκλειψης, κατά τη διάρκεια της, θα μας δείξει τι τελειώνει και τι αρχίζει.

SUPERMOONS 2020 (στις 9 Φεβρουαρίου, 9 Μαρτίου, 8 Απριλίου και 7 Μαΐου)

Σύμφωνα με τον αρχικό ορισμό του supermoon – από τον Αμερικανό αστρολόγο Richard Nolle το 1979 – ένα supermoon είναι “η Σελήνη πλησιάζει την Γη (στο 90%) σε μια δεδομένη τροχιά (περίγειο). Εν ολίγοις, η Γη, η Σελήνη και ο Ήλιος είναι σε ευθυγράμμιση”. Η πραγματική, επιστημονικά αποδεδειγμένη σύνδεση της με τις ωκεάνιες όσο και τις παλιρροιακές παλίρροιες έχει οδηγήσει σε ισχυρισμούς ότι το φαινόμενο μπορεί να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο γεγονότων όπως σεισμοί και ηφαιστειακές εκρήξεις. Αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για αυτό.

Από αστρολογικής πλευράς, ένα supermoon ερμηνεύεται ως η πιο ισχυρή πανσέληνος, όταν αυξάνεται η δύναμη αυτής της αντίθεσης μεταξύ του Ήλιου και της Σελήνης, ανάλογα με τα ζώδια στα οποία λαμβάνει χώρα.

Αυτά τα supermoon 2020 εμφανίζονται στον Λέοντα (9 Φεβρουαρίου), στην Παρθένο (9 Μαρτίου), στον Ζυγό (8 Απριλίου) και στον Σκορπιό (7 Μαΐου).

ΗΛΙΑΚΕΣ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ 2020 (Νέα Σελήνη στις 21 Ιουνίου και στις 14 Δεκεμβρίου)

Η πρώτη ηλιακή έκλειψη του έτους είναι στις 21 Ιουνίου – μια δακτυλιοειδής έκλειψη, ορατή στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη, σε μεγάλο μέρος της Ασίας, βόρεια της Αυστραλίας, σε μεγάλο μέρος της Αφρικής, του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού. Θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Καρκίνου.

Η δεύτερη ηλιακή έκλειψη είναι μια ολική ηλιακή έκλειψη στις 14 Δεκεμβρίου, ορατή στη Νότια Αφρική, σε μεγάλο μέρος της Νότιας Αμερικής, του Ειρηνικού, του Ατλαντικού και των Ινδικών Ωκεανών, αλλά και στην Ανταρκτική. Αυτό είναι επίσης μια νεα σελήνη στον Τοξότη.

BLUE MOON 2020 (στις 31 Οκτωβρίου)

Τον Οκτώβριο, υπάρχει ένα Blue Moon – μια δεύτερη πανσέληνος στον ίδιο ημερολογιακό μήνα (ο πρώτος στις 2 Οκτωβρίου – μια πανσέληνος στον Κριό, ο δεύτερος στις 31 Οκτωβρίου – μια πανσέληνος στον Ταύρο).

Απάντηση