ΣΟΒΑΡΉ ΓΕΩΜΑΓΝΗΤΙΚΉ ΚΑΤΑΙΓΊΔΑ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ

στις

Φτάνοντας νωρίτερα από το αναμενόμενο, μια CME χτύπησε το μαγνητικό πεδίο της Γης σήμερα, 23 Απριλίου, στις 1737 UT. Η σύγκρουση πυροδότησε μια σοβαρή γεωμαγνητική καταιγίδα κατηγορίας G4 με σέλας στην Ευρώπη που παρατηρήθηκε τόσο νότια όσο η Γαλλία. Η καταιγίδα συνεχίζεται και θα μπορούσε να παράγει σέλας πάνω από τις ΗΠΑ μετά το σούρουπο.

«Ο σφυγμός μου εξακολουθεί να χτυπάει!» λέει ο Heiko Ulbricht, ο οποίος παρακολούθησε το σόου σέλας από τη Σαξονία της Γερμανίας. «Υπήρχαν φωτεινά πράσινα σημεία που χόρευαν στον ουρανό μέχρι το ζενίθ». Ιδού τι είδε: Spaceweather.com

Σέλας στην Ευρώπη! Φαίνεται ότι κάτι πραγματικά συμβαίνει με τα μαγνητικά πεδία της Γης. Μάλλον, αυτός είναι ο πρόλογος! Φαίνεται, ο Μάιος θα είναι ενας μήνας που θα φέρει τα πάνω κάτω, με την έκλειψη της 5ης Μαΐου ,κάνοντας μια στροφή 180 μοιρών! Μια CME χτύπησε τη Γη στις 23 Απριλίου. Λίγο πριν φτάσει, τα κρουστικά κύματα στο μπροστινό άκρο της CME επιτάχυναν μια άτρακτο πρωτονίων υψηλής ενέργειας κατευθείαν προς τον πλανήτη μας.

Το μαγνητικό πεδίο της Γης διοχέτευσε τα πρωτόνια προς τους πόλους, όπου η ιονίζουσα επίδρασή τους προκαλεί την απορρόφηση του ραδιοκυμάτων βραχέων κυμάτων. Το μοντέλο πρόβλεψης απορρόφησης D-Region χρησιμοποιείται ως καθοδήγηση για την κατανόηση της υποβάθμισης των ραδιοσυχνοτήτων HF και των διακοπών ρεύματος που μπορεί να προκαλέσει. Προβλέψεις απορρόφησης περιφέρειας (D-RAP) | NOAA / NWS Κέντρο Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η astrodonia λέει:

    Τα αρθρα σου ειναι καταπληκτικα!!!

  2. Ο/Η afroditihatzis λέει:

    Αγνοουν τα φαινομενα διαρκως.Αλλα ηταν μονο απο την πλευρα του Ατλαντικου. Καιρος ηταν,φαινεται οντως οτι κατι συμβαινει.

Απάντηση