ΤΑΥΡΟΣ * ΤΟ ΣΜΑΡΑΓΔΙ*

στις

Ο Ταύρος κυβερνάται από την Αφροδίτη και μαζί είναι μια αισθησιακή, γειωμένη, όμορφα ριζωμένη και προσανατολισμένη στο σώμα ενέργεια. Το σμαράγδι προσδίδει ισχυρές θεραπευτικές δονήσεις στο σώμα του Ταύρου και βοηθά στην αίσθηση σταθερής σύνδεσης και είναι μια σταθερά ευθυγραμμισμένη ενέργεια με την καρδιά. Όταν η ενέργεια του Ταύρου ειναι ιδιαιτερα ενισχύμενη στον χάρτη σας, το σμαράγδι μπορεί να βοηθήσει στο να καταπραΰνει και να υποστηρίξει όλα αυτά που επηρεάζονται από την Αφροδίτη.

ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΓΕΙΩΜΕΝΗ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ

Εάν έχετε γνωρίσει ποτέ Ταύρο μπορεί να γνωρίζετε ότι είναι είτε απείρως υπομονετικοί είτε έχουν κάποια σοβαρή ανάγκη για υπομονή. Ως παιδιά, οι περισσότεροι άνθρωποι με το στοιχείο του Ταύρου στους χάρτες τους βρίσκουν την ανάγκη να καλλιεργήσουν την υπομονή και το σμαράγδι είναι η τέλεια δόνηση για να βοηθήσουν να εγκαινιαστεί μια αίσθηση ηρεμίας και χαλαρής ευκολίας. Ακόμα κι αν δεν είστε σε θέση να «αντέξετε οικονομικά» την σμαραγδένια πέτρα, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην κρυστάλλινη ουσία ή ακόμα και επικαλούμενοι τη δόνηση του σμαραγδένιου λεκτικά (όπως λέγοντας «τώρα επικαλούμαι τη δόνηση του σμαράγδιου στο πεδίο μου») μπορεί να κάνει θαύματα και όντως να είμαστε εντάξει με αυτό. Ως ενήλικας, η υπομονή είναι μια αρετή που λίγοι μπορούν να ισχυριστούν ότι κατέχουν πραγματικά, αλλά αν είναι επιθυμητό, η υπομονή μπορεί να καλωσοριστεί στη δόνηση κάποιου μέσω της συνεργασίας μας με το σμαράγδι.

Είτε είστε Ταύροι είτε απλά θέλετε να βρεθείτε σε έναν πιο δεκτικό χώρο για να ενσωματώσετε την προσωπικότητα σας, το σμαράγδι μπορεί να σας βοηθήσει να συντονιστείτε με τις Ταυρίσιες ενέργειες του αισθησιασμού, της αυτοθεραπείας, της αυτοδυναμίας και του ρεαλισμού – γιατί κανένα ζώδιο δεν είναι πιο απλό και ευθύ από τον Ταύρο. Με το σμαράγδι γύρω, οι ιδιότητες που υποστηρίζονται ειναι η εμπιστοσύνη, δύναμη και αρμονία. Στις σχέσεις, το σμαράγδι, από τα βάθη των αιώνων, ειναι σεβαστό για την ικανότητά του να δανείζει την ενέργεια της μακροζωίας και της αντοχής σε οποιαδήποτε ανθρωπινη ένωση, όπως και οι ιδιότητες που σχετίζονται με τον Ταύρο.

Μαζί προσθέτουν μια αρχή οχύρωσης που θα μπορούσε λίγο πολύ να εγγυηθεί μια σχεσιακή ευδαιμονία, καθώς το σμαράγδι κάνει θαύματα και ενισχύει την αισθησιακή, κομψή φύση του Ταύρου. Εάν αγωνίζεστε για μια σχέση, η προσθήκη ενός σμαραγδιού μπορεί να βοηθήσει να φέρει προς τα εμπρός και να εκφράσει προς τα έξω τη δύναμη και την αντοχή του Ταύρου, βουτηγμένο στην υπομονή, την πρόθεση αγάπης και το θεραπευτικό βάλσαμο της αισθησιακής έκφρασης. Με αυτόν τον συνδυασμό, κάθε συνεργασία και σχέση μπορεί να βρει τη ζωή εκεί που έλειπε κάποτε, με νέα πάθη, το σμαράγδι σίγουρα είναι μια διαρκή, αρκετά δυνατή ενέργεια  οπου κανει εντύπωση.

ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΘΗΛΥΚΟ & Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Την εποχή του χρόνου που ο αστερισμός του Ταύρου εμφανίζεται στον ηλιακό ουρανό, οι ενέργειες της Αφροδίτης και του Θείου θηλυκού αρχέτυπου μεγεθύνονται, τόσο συλλογικά όσο και μεμονωμένα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε άτομο, σε κάποιο επίπεδο, καλείται να εξετάσει βαθύτερα πώς εκδηλώνεται η υψηλότερη έκφραση του θηλυκού στη ζωή του και στον εσωτερικό του κόσμο. Για τους Αρχαίους Χαλδαίους, το σμαράγδι θεωρήθηκε ότι στέγαζε το ίδιο ιερό λείψανο της Θεάς.

Όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί έχουν θεωρήσει την αξία του σμαραγδιού ανεκτίμητη για θεραπεία, ως δωρητή της αιώνιας ζωής, και ως σημάδι της βασιλείας. Φορώντας το αυτοί που έχουν επικαλεστεί την δόνηση του σμαραγδιού μπορούν πιο εύκολα να συντονιστούν με την απεραντοσύνη της ύπαρξής μας, τη θηλυκή ποιότητα του σύμπαντος. Στις μέρες μας μαθαίνουμε ο καθένας να αγκαλιάζει τη «σκιά» του – νιωθουμε πιο άνετοι κοιτάζοντας εκείνα τα μέρη μέσα στον εαυτό μας και στο σύμπαν, στο οποίο οι προηγούμενες γενιές εθελοτυφλούσαν – ή δεν μπορούσαν να κατανοήσουν πλήρως. Πάνω από το 95% της πραγματικότητας είναι βασικά “άγνωστη” και θεωρείται σκοτεινή ύλη.

Αυτό ισχύει για το τι κρύβεται στα υποσυνείδητα και ασυνείδητα μυαλά μας και είναι χαρακτηριστικό των θηλυκών πλευρών της ύπαρξης, οι οποίες είναι σε μεγάλο βαθμό μυστηριώδεις και ακόμα ανεξερεύνητες. Ευθυγραμμιζόμενοι με την ενέργεια του Ταύρου μέσα από το σμαράγδι, ανοίγετε τον εαυτό σας για να συνδεθείτε πληρέστερα και βαθύτερα με το απέραντο άγνωστο στο σύμπαν και μέσα στην ατομική ψυχή σας να αποκαλύψετε τους θαμμένους θησαυρούς της προέλευσης και των δώρων ψυχής που σας περιμένουν εκεί. Ο Ταύρος κυβερνάται από την Αφροδίτη, η οποία είναι θεά από μόνη της. Είναι η Αφροδίτη και η θεά της αγάπης, της λατρείας και της ομορφιάς. Η Αφροδίτη είναι αμείλικτη με τη δική της αισθησιακή φύση. Αγκαλιάζει όλες τις πλευρές της και πλουτίζει με απολαύσεις και πάθη. Στην πιο ισορροπημένη έκφρασή της, η Αφροδίτη ζευγαρώνει με τον Άρη – τον αρρενωπό εραστή της στον Ζωδιακό Κύκλο – και φορώντας σμαράγδι ή καλώντας την ενέργειά του στο πεδίο σας, οι θηλυκές πλευρές του  εαυτού βρίσκουν  δύναμη και γείωση, απαραίτητες για τη γυναίκα που είναι έτοιμη να βρει το σύντροφό της.

Το σμαράγδι δωρίζει σοφία, επίγνωση του σώματος, και σύνδεση με τη ροή της θεραπευτικής δύναμης που υπάρχει σε κάθε έναν από εμάς. Συχνά χρειάζεται να “φυτέψουμε” τα πόδια μας σταθερά στη Γη και να εγκατασταθούμε καπου για μεγάλο χρονικό διάστημα (όπως θα έκανε ένας Ταύρος) πριν μπορέσουμε να αποκομίσουμε τις πραγματικές ανταμοιβές της επίγνωσης του σώματός μας και της αυξανόμενης σοφίας που επιτυγχάνεται μέσω εμπειριών στον φυσικό κόσμο.

Το σμαράγδι υποστηρίζει αυτή τη διαδικασία και την ενισχύει ακράδαντα. Θα ήταν ελλιπές να μιλήσουμε για το σμαράγδι και τις ιδιότητες του Ταύρου χωρίς να τονίσουμε τις θεραπευτικές δυνατότητες που βρέθηκαν όταν παντρεύονται αυτα τα δύο. Το σμαράγδι, από μόνο του, έχει από καιρό βραβευτεί για την ενίσχυση της διαδικασίας επούλωσης, ειδικά σε περιπτώσεις των ματιών και σε οτιδήποτε κακοήθη υπάρχει. Βοηθά το σώμα να βρει ισορροπία, να βρει εσωτερική δύναμη και να αποκαταστήσει την ισορροπία σε κάθε σύστημα. Η ενέργεια του Ταύρου είναι πιστή και σταθερή. Στη διαδικασία της επούλωσης πρέπει να διατηρηθεί η καλή ποιότητα του, καθώς χρειάζεται δέσμευση και αντοχή για να δείτε την θεραπεία μια ασθένειας. Μόλις το σώμα εκδηλώσει ασθένεια, ζητά στην ουσία να πραγματοποιηθεί επανευθυγράμμιση και φυσικά καλεί την ψυχή και το άτομο προς τα μέσα να βρουν την πηγή του προβλήματος (αν το άτομο συνεργαστεί). Το σμαράγδι βοηθά αυτή τη διαδικασία με μεγάλη σφριγηλότητα και ενθουσιασμό και προσδίδει μια ακτίνα επούλωσης που είναι ασύγκριτη.

Απάντηση