Τα 5 Σπαθια του Άλιστερ Κρόουλι*

στις

Πολυ ενδιαφερον ερμηνειες της Ταρω απο το βιβλιο του Αλιστερ Κροουλι

Τα 5 σπαθιά που ειναι και η καρτα του 2021*

Ειναι η εικονα των 3 σπαθιών, δηλαδη τα δύο σπαθιά,προς τα δεξιά και προς τα αριστερά.Αυτή η κάρτα παρουσιάζει πέντε αταιριαστα σπαθιά,που χωρίζονται βίαια από ένα κεντρικό πέμπτο σπαθί. Το τριαντάφυλλο καταστρέφεται και τα πέντε πέταλά του διασκορπίζονται στον αέρα. Δεν υπάρχουν λευκές ακτίνες. Ειναι 5 λυγισμένα, και κατεστραμμένα σπαθιά που σχηματίζουν ένα ανάποδο πεντάγραμμα.

Αυτό το πεντάγραμμα της ΗΤΤΑΣ οπου προβάλλεται ένα πεδίο γεωμετρικών και άγριων ασύμμετρων φτερών, μερικά από τα οποία σχηματίζουν σβάστικες. Αυτή την κάρτα την ζωγραφισε ο Κροουλι, κατα την διάρκεια πολεμου της Αγγλίας με τη ναζιστική Γερμανία, είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα προβάλλει μια μαγική ήττα γι αυτόν τον μισητό εχθρό.*

Η ανησυχία αυτη είναι ξεκάθαρη για τον Crowley:

Σύμφωνα με τη πιο δημοφιλή άποψη, το αντίστροφο πενταγραμο είναι ένα κακό σύμβολο.Η Χρυσή Αυγή προειδοποίησε ακόμη και τους μυημένους να μην το χρησιμοποιήσουν ποτέστην μαγεια. Ωστόσο, συμβολιζει το αποκορύφωμα της δεισιδαιμονίας να πιστεύουμε ότι οποιοδήποτε σύμβολο, από μόνο του, μπορεί να είναι είτε καλό είτε κακό.Το αντίστροφο πεντάγραμμο ομως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συμβολίσει έναν άπειρο αριθμό εντελώς αβλαβών εννοιών. Ωστόσο, αυτή η κάρτα σημαίνει πραγματικά προβλήματα. Αντιστοιχει στον Υδροχοο, οπου η Αφροδιτη κυβερνα τον 1ο δεκανο του, οπως στην πανσεληνο της 24ης Ιουλιου. Ομως πανω από όλα, είναι και οι δύο ειρηνιστές. Δυστυχώς, αυτό το ευαίσθητο ζευγάρι εμφανίζεται σε λάθος δεκανο.


Ένας τρομερός και πολυ σκληρος αγώνας θα ξεσπασει σε μια καλά εξοπλισμένη περιοχή της Qabalahville – Geburah, το σπίτι του Άρη, που βρίσκεται στο Λυτζιρά (ο κόσμος των Ξιφών).Φυσικά, η Αφροδίτη και ο Υδροχόος εθελοντικά είναι ειρηνιστές, αλλα πολύ αδύναμοι για να αντιμετωπίσουν τη βίαιη γειτονιά.Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα είναι η ήττα.

Understanding Aleister Crowley’s Thoth Tarot*

Απάντηση