Πανδημία (από τις ελληνικές λέξεις παν (όλος) και δήμος (πληθυσμός)) είναι μια επιδημίαλοιμωδών ασθενειών που εξαπλώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε μια μεγάλη περιοχή και απειλεί το σύνολο του πληθυσμού. Μια επιδημική ασθένεια που παραμένει σταθερή όσον αφορά τον αριθμό ανθρώπων που αρρωσταίνουν δεν θεωρείται πανδημία. Ο ιός Ζίκα (Zika) είναι μέλος του γένους των φλαβοϊών (Flavivirus), που μεταδίδεται από τα ημερόβια κουνούπια του γένους αηδής (Aedes), όπως τον Aedes aegypti («κουνούπι-τίγρη»).
Ο ιός Ζίκα απομονώθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1947 από έναν πίθηκο μακάκο (rhesus macaque) που βρισκόταν μέσα σε κλουβί στο δάσος Ζίκα της Ουγκάντα, κοντά στη Λίμνη Βικτόρια, από επιστήμονες του Ερευνητικού Ινστιτούτου για τον Κίτρινο Πυρετό. Ακολούθησε μία δεύτερη απομόνωση, από το κουνούπι Aedes africanus, στην ίδια τοποθεσία τον Ιανουάριο του 1948.
Μόλις ο μακάκος εμφάνισε πυρετό, οι ερευνητές απομόνωσαν στο πλάσμα του έναν μεταδοτικό παράγοντα που περιγράφηκε για πρώτη φορά ως «ιός του Ζίκα» το 1952. Το 1968 απομονώθηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους, στη Νιγηρία. Τον Ιανουάριο του 2016 τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ εξέδωσαν μία ταξιδιωτική οδηγία για τις χώρες που έχει ανιχνευθεί ο ιός, με συστάσεις για αυξημένα μέτρα προστασίας και αποφυγή του ταξιδιού για έγκυες γυναίκες, ενώ άλλες χώρες ή υπηρεσίες υγείας εξέδωσαν και αυτές λίγο αργότερα παρόμοιες ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις.
Επί του παρόντος δεν υπάρχει γνωστό αντίδοτο για τον ιό Ζήκα. Κατά τη διάρκεια του μήνα της ανακάλυψης του, υπήρξε μια σύνοδος του Ερμή/Άρη, με τους δύο να σχηματίζουν μια πολύ στενή αντίθεση με τον ανεξάντλητο Ποσειδώνα.
Οι ιοί, ή πιο συγκεκριμένα οι παγκόσμιες πανδημίες, συνδέονται με τις απέραντες ιδιότητες του Ποσειδώνα. Ο αιθέριος μπλε γίγαντας αντιπροσωπεύει την αρχή του άπειρου και του επ ‘αόριστον, αόρατος μεν αλλά τα διαπερνά όλα. Ο κύκλος Κρόνου/Ποσειδώνα είναι ο σημαντικότερος ιστορικά συνδεδεμένος με τις παγκόσμιες πανδημίες, από τη Μεγάλη πανούκλα μέχρι και την Iσπανική γρίπη.
Οι κοινωνιολογικές αντιστοιχίες τους αφορά είναι ο περιορισμός και η καραντίνα, όπου βέβαια αυτό είναι ιδιότητα του Κρόνου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση, που συνδέεται φυσικά με τον Ποσειδώνα.Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει επίσης την δομή, την απώλεια, και ο Ποσειδώνας χαρακτηρίζει τη διάλυση, με τέτοιες ασθένειες που αντιπροσωπεύουν την ανάλυση της δομής, τουλάχιστον κατά τη φυσική έννοια.

(1918 – 1920) προκάλεσε δραματική αύξηση της παγκόσμιας νοσηρότητας.
Το τετράγωνο Κρόνου/Ποσειδώνα συνδέεται βιολογικά, με την αποδιοργάνωση των οστών, την αυξανόμενη απώλεια σταθερότητας του μεταβολισμού, με τις χρόνιες ασθένειες, το σάπισμα,το τετράγωνο στην 1η μοιρα του Κριου, με την υστερία. Σε αυτόν ανήκουν τα άρρωστα άτομα η καταπιεσμένα, οι ασθένειες που αντιμετωπίζονται η περιορίζονται πολύ δύσκολα.
Τον Μάρτιο του 2007, ο Άρης, ο κυβερνήτης των πυρετών και λοιμώξεων, σχημάτιζε σύνοδο με τον Ποσειδώνα και οι δύο ήταν σε αντίθεση με τον Κρόνο. Μέχρι τον Απρίλιο του 2007, υπήρχαν 49 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις με 59 ανεπιβεβαίωτες στην Μικρονησία. Η αστρολογική υπογραφή της πανδημίας είχε αναφλεγεί. Η Τέχνη μιμείται επίσης τη ζωή με το πολυδιαφημισμένη ταινία «πανδημία» όπου έκανε πρεμιέρα στις 26 Μαΐου 2007 και ώρα 20:00, με τον Κρόνο να σχηματίζει, αντίθεση με τον Ποσειδώνα.
Στις αρχές του 2015, ένα νέο ξέσπασμα του ιού Ζήκα αναθέρμανε στη Βραζιλία. Ο Κρόνος τετραγώνιζε τον Ποσειδώνα εντός 2 μοιρών. Μέχρι το τέλος του έτους, με το τετράγωνο να έχει ολοκληρωθεί, ο Ζήκα είχε εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής και στην Καραϊβική. Απειλεί τώρα τον διεθνή τουρισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αντίστοιχες περιπτώσεις διαγιγνώσκονται στις ΗΠΑ και ακόμη και την Αυστραλία.
Ο επιπολασμός του Ζήκα μπορεί να χρονομετρηθεί, όχι μόνο από το τετράγωνο Κρόνου/Ποσειδώνα – που δεν θα αρχίσει να υποχωρεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2016. Ο Άρης θα σχηματίζει σύνοδο με τον Κρόνο στον Τοξότη και θα τετραγωνίζει τον Ποσειδώνα την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, του 2016. Η ηλιακή έκλειψη Σεπτεμβρίου θα ενεργοποιήσει το τετράγωνο Κρόνου/Ποσειδώνα. Αυτό μπορεί να σηματοδοτεί την κορύφωση του ιού Ζήκα.
Η γρίπη των χοίρων εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Μεξικό, στις 30 Απριλίου, 2009,τότε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σήμανε συναγερμό επιπέδου 5 … με το μέγιστο επίπεδο στο 6. Έχετε αναρωτηθεί τι λένε τα άστρα για τη γρίπη των γρίπη των χοίρων; Σχετικά με την ανάπτυξη της γρίπης; Για να κατανοήσουμε τα πράγματα καλύτερα, θα ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν.
Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, τρεις επιδημίες έφεραν την καταστροφή. Όπως και τώρα, η γρίπη, είχε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη γρίπη της εποχής εκείνης. Χάρη στην Αστρολογία, μπορούμε τώρα να συγκρίνουμε τη θέση των πλανητών στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, και να δούμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε φορά. Η γρίπη των χοίρων είναι μια μορφή γρίπης που προσέβαλλε αρχικά τους χοίρους. Το 2009 μια μετάλλαξη της γρίπης των χοίρων μεταφέρθηκε στον άνθρωπο και προκάλεσε την πανδημία γρίπης των χοίρων 2009.
Στις, 25 Μαρτίου του 2009, λοιπόν ,ο Χείρων, ο Δίας και ο Ποσειδώνας, είναι τρεις σημαντικοί παράγοντες , που είναι γνωστοί από τις τρεις προηγούμενες επιδημίες, σχημάτιζαν σύνοδο στο ζώδιο του Υδροχόου, και ο Χείρων ήταν στις 25 μοίρες. Αυτή η σύνοδος σχημάτιζε ένα ημι-εξάγωνο με τον Ουρανό. Όπως είδαμε και πριν, ο Ουρανός επιταχύνει την κατάσταση με ένα απότομο τρόπο, την εξάπλωση των γεγονότων.
Επιπλέον, ο Ουρανός ως κυβερνήτης του Υδροχόου καθιστά την επιρροή του πιο δυνατή. Η αστρολογική εικόνα αυτής της επιδημίας βλέπουμε ότι είναι αρκετά ανησυχητική. Για μια ακόμη φορά, βρίσκουμε στον χάρτη την έντονη παρουσία του Ποσειδώνα-Δία και Χείρωνα … που εμφανίζονται σε καταστροφικές ασθένειες, και επηρεάζουν ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι κάτι πολύ σπάνιο, αλλά ωστόσο, ότι η εικόνα και μόνο, δεν προβλέπει κανενός είδους δραματικά γεγονότα.
Μια σύνοδος, φυσικά δεν μπορεί να είναι αρνητική ή θετική, αλλά η γενική επιρροή της εξαρτάται από τις όψεις που σχηματίζει με άλλους πλανήτες. Επί του παρόντος, η σύνοδος με τον Ποσειδώνα, είναι υπεύθυνες για την εξάπλωση των ασθενειών.
Ακόμα, αν και ο Δίας θεωρείτε ως θετικος πλανήτης που φέρνει, ευκαιρίες, εδώ στην αρνητική θέση του λειτουργεί ως καταλύτης. Από την άλλη πλευρά, ο Χείρων, μπορεί να σημαίνει θεραπεία ή ασθένεια, και αυτό εξαρτάται από την επιρροή άλλων πλανητών γύρω του. Τον Μάιο, ο Ήλιος και ο Ερμής πέρασαν από το τετράγωνο του Ποσειδώνα-Δία-Χείρωνα. Τον Ιούνιο, ο Ήλιος τετραγώνιζε τον Ουρανό, που επίσης σχημάτιζε ένα ημι-εξάγωνο με την τριπλή αυτή Σύζευξη.
Αυτή η αρνητική όψη του Ήλιου, δύο φορές σε ένα μήνα, οδήγησε τους εμπλεκόμενους πλανήτες να αναδείξουν την χειρότερη επιρροή τους. Αλλά μπορούμε να κρατήσουμε κάτι πολύ θετικό εδώ και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το πω.
Η ισπανική γρίπη του 1918 ήταν το αποκορύφωμα κάτω από την αντίθεση του Ουρανού-Κρόνου. Αν αυτό ήταν το υψηλότερο σημείο, τότε μπορούμε να πούμε ότι τα χειρότερα πέρασαν ήδη. Το 2010, ο Ουρανός και ο Κρόνος σχημάτιζαν ξανά μια όψη αντίθεσης και σχημάτιζαν ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα.
1918-ισπανική γρίπη προκαλεί 50 εκατομμύρια θανάτους.
Στις 11 Μαρτίου του 1918, είχαμε το πρώτο θάνατο. Στο αστρολογικό πλαίσιο της ισπανικής γρίπης, μπορούμε να παρατηρήσουμε μια πληθώρα πολλών αρνητικών όψεων να σχηματίζονται. Ο Ποσειδώνας (ασθένειες, τροφική δηλητηρίαση, τοξικομανία, λοιμώδεις και μεταδοτικές ασθένειες, δαγκώματα δηλητηριωδών εντόμων ή ζώων.), έρχεται σε σύνοδο με τον Κρόνο (χρόνιες παθήσεις), τον πλανήτη των βασανιστηρίων.
Ο Δίας με αρνητική όψη παίζει ρόλο ενισχυτικό, όπου σχηματίζει ένα ημι-εξάγωνο με τον Πλούτωνα, ο οποίος κυβερνά την καταστροφή και επίσης έχουμε το τετράγωνο με τον Ουρανό, που είναι πλανήτης του απρόβλεπτου και των γρήγορων εξελίξεων.Ο Χείρωνας, που συνδέεται με την υγεία βρισκόταν στις 28 μοίρες των Ιχθύων, δημιουργώντας ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα και αντίθεση με τον Αρη.
1957-η ασιατική γρίπη προκαλεί 3 εκατομμύρια θανάτους
Στις 15 Φεβρουαρίου του 1957, έχουμε την έναρξη της ασιατικής γρίπης. Ο Ποσειδώνας τετραγωνίζει τον Ουρανό και σχηματίζει αντίθεση με τον Άρη Όσο και σε συλλογικό επίπεδο, αυτό έχει την ίδια επιρροή με τον Πλούτωνα. Ο Δίας εδώ σχηματίζει ένα ημι-εξάγωνο με τον Ποσειδώνα. Ο Χείρων, είναι στις 12 μοίρες του Υδροχόου και σε αντίθεση με τον Ουρανό και σχηματίζει ένα επιπλέον τετράγωνο με τον Άρη. Βλέπουμε καθαρά ότι η όλη εικόνα είναι εντελώς αρνητική, αλλά λιγότερο επικίνδυνη από την ισπανική γρίπη του 1918, χωρίς τη συμμετοχή του Πλούτωνα στη μέση.
1968-Γρίπη του Χονγκ-Κονγκ 1, 5 εκατομμύρια θανάτους
Στις 15 Μαρτίου του 1968, έχουμε την έναρξη της γρίπης στην Κίνα. Ο Ποσειδώνας τετραγωνίζει τον Δία. Ο Χείρωνας είναι ξανά στις 28 μοίρες των Ιχθύων, σε αντίθεση με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Αλλά ο Πλούτωνας, ο Ουρανός και ο Χείρωνας είναι υπό την κατόπτευση του Ποσειδώνα και κατά αυτόν τον τρόπο περιορίζει την καταστροφική επιρροή τους.
Ιός Έμπολα
Ο Κρόνος σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα όπου κάθεται και εστιάζεται στο μεσοδιάστημα των δύο αυτών πλανητών. Ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας, όταν συνδέονται φέρουν μια δυναμική νόσο (Ποσειδώνας) και απώλεια (Κρόνος). Αυτή είναι μια εξουθενωτική σύνδεση όπου ο Ποσειδώνας διαλύει τη δομή όπου ο Κρόνος συνήθως, αποδυναμώνει και διασπά.
Αν βάλετε τον πλανήτη της καταστροφής και του θανάτου στο μεσοδιάστημα αυτών των δύο πλανητών, τότε έχουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Η ενέργεια αυτών των τριών πλανητών κινείται γύρω από αυτό το μίνι μεγάλο τρίγωνο ανεμπόδιστα μέσα από τα εύκολα εξάγωνα εν εξελίξει και τρίγωνο και ξαφνικά αυτό το σετ θα μπορούσε να παράγει μια θανατηφόρα ασθένεια.