ΤΟ 2023 ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 7

στις

Από αριθμολογικής άποψης το 2023= 7. Είναι μυστήριος αριθμός και ακόμα αν ανήκει κάποιος στον αριθμό 7 είναι αρκετό. Ο αριθμός 7 είναι πνευματικός και εκεί ανήκουν οι ψιονικοι, οι μάγοι, προφήτες, οι μάντεις. Ένας αριθμός που παραπέμπει στην ενδοσκόπηση. Ακολουθεί ένα πρότυπο ανάπτυξης, αγάπης και αναγέννησης, με σταθερά θετική προοπτική.

Στο 7 τα πράγματα κινούνται προς τα εμπρός, βλέπει πως θα είναι ο κόσμος στο μέλλον και δεν φοβούνται τα κάνουν το πρώτο βήμα. Αλλά επίσης, κατά καιρούς χρειάζεται και η απόσυρση, η ενδοσκόπηση, μακριά από την δίνη του χάους και συγκεντρώνεται σε μεμονωμένα σημαντικά σημεία. Το 7 είναι οι φυσικοί διαλογιστές. Μαθαίνουν με το να σκέπτονται, σεμνοί και ταπεινοί, είναι πρόθυμοι να υιοθετήσουν θρησκευτικές συνήθειες και να γίνουν καλοί ιερείς, αλλά σπάνια θεωρούν οτιδήποτε ως ευαγγέλιο. Η αλήθεια γίνεται κατανοητή από την αρχή. Άλλοι, μερικές φορές μπερδεύουν τα μοναχικά τους ταξίδια με την ολοκλήρωση και όταν τα 7 υπερασπίζονται τα φυσικά τους χαρακτηριστικά, μπορεί να γίνουν αναίσθητοι και απόμακροι.

Το 7 αναλύει. Τώρα που έχει φροντίσει το φυσικό μέρος, συμπορεύεται με τον εαυτό του για να ατενίσει την θέση του στο συμπάν. Σκέπτεται και αναλύει τις παρελθοντικές καταστάσεις και εμπειρίες και τις σημερινές και αναρωτιέται τι επιφυλάσσει το μέλλον. Το 7 είναι σημαντική ανάπαυση και πνευματική εργασία. Το 7 ως προσωπικός αριθμός, είναι οι σκεπτόμενοι και ιδεαλιστές που αναλύουν με λεπτομέρεια τη γνώση που προέρχεται από άλλες πηγές, προτού αποδεχτούν άλλες προτάσεις. Περνούν κάποιες ώρες μονοί τους, ώστε η δημιουργική τους φαντασία να περιδιαβάζει ελεύθερα αναζητώντας την τελειότητα. Οι διαισθητικές του ικανότητες σε συνδυασμό με τις αναλυτικές τους ικανότητες τους κάνουν προνοητικούς, ικανούς να προλαβαίνουν μελλοντικές ανάγκες και κακοτοπιές η περιστατικά. Δείχνουν μεγάλη κατανόηση για την ανθρώπινη φύση και δεν εξαπατώνται από την εξωτερική εμφάνιση.  

Εξαιτίας, της εσωστρέφειας μπορεί να είναι γρίφος για τους άλλους κι αυτό ίσως επειδή δεν επιδέχονται καθιερωμένες απόψεις και ψάχνουν να δημιουργήσουν τις δικές τους. Οι θόρυβοι και τα πλήθη τους ενοχλούν και κυρίως την στοχαστική τους φύση. Θα πρέπει να προσπαθήσουν να κάνουν τους άλλους και να μην απομονώνονται από αυτούς που αγαπούν. Το 7 σημαίνει καιρός για ξεκούραση, νιώθουμε κουρασμένοι και λιγότερο κοινωνικοί γιατί πρέπει να σκεφτούν που βρίσκονται τώρα και που θα πάνε στο μέλλον. Για πράγματα που ανησυχούσαμε τα τελευταία 6 χρονια θα αρχίσουν να τακτοποιούνται μόνα τους κατά ένα μυστήριο τρόπο. Το μυαλό είναι σε εγρήγορση και θα ήταν μία καλή περίοδος να τελειοποιήσουμε ικανότητες και γνώση.

Το 7 λοιπόν συνδέεται με την πνευματικότητα και το θεϊκό. Στην Καμπάλα ο αριθμός 1 συνδέεται με την ανάπτυξη και παρομοίως: 2 = Μεγέθυνση, 3 = Ενθουσιασμός 4 = Άκαρπος 5 = Γένεση 6 = Εκτέλεση 7 = Μυστικισμός 8 = Παρορμητικότητα 9 = Τύχη. Η έβδομη σφαίρα, ονομάζεται Αιωνιότητα, και αντιπροσωπεύει την  επαναλαμβανομένη κυκλική φύση της δημιουργίας. Το χρώμα είναι πράσινο που συνδέεται και με την Μητέρα Φύση. Κυβερνά τον Ζυγό, την Αφροδίτη, ζώδιο ομορφιάς, ισορροπίας και της ειρήνης αλλά και της έλξης.

Συνδέεται στην Ταρώ με την Ιέρεια και την Αυτοκράτειρα , από τα ψηφία που υπάρχουν μέσα σε αυτό, το 2 και το 3. Σκεφτείτε τις 7 ημέρες της εβδομάδας, τα 7 Τσάρκας, τις 7 τρομπέτες της αποκάλυψης . Το 7 είναι παντού. Ιερός και δημιουργικός αριθμός, έχει ξεχωριστή θέση και στην Παλαιά διαθήκη. Οι μέρες της Δημιουργίας ήταν 7, την 7η ημέρα έπλασε ο θεός τον άνθρωπο και η 7η ημέρα της Δημιουργίας είναι ημέρα ανάπαυσης και αργίας και συμβολίζει την ολοκλήρωση και την τελειότητα. Το Πάσχα διαρκούσε 7 ημέρες. Ο Νώε έβαλε στην κιβωτό 7 ζεύγη ζώων και πτηνών, ενώ ο Κατακλυσμός άρχισε 7 μέρες μετά την είσοδο του Νώε στην κιβωτό. Την 7η μέρα μετά τον Κατακλυσμό έστειλε ο Νώε το περιστέρι έξω και 7 ημέρες και 7 νύκτες ταξίδεψε το περιστέρι μέχρι να επιστρέψει στην Κιβωτό.

Ο Φαραώ ονειρεύτηκε 7 παχιές και 7 αδύνατες αγελάδες, καθώς και 7 καρποφόρα και 7 άκαρπα στάχια. Η λυχνία του Μωυσή ήταν επτάφωτη. Ο βασιλιάς Δαβίδ 7 φορές την ημέρα υμνούσε το Θεό και 7 πλεξίδες είχαν τα μαλλιά του Σαμψών, που του έδιναν τη δύναμή.

Στην εκκλησία 7 είναι τα ιερά μυστήρια: Γάμος, Βάπτιση, Χρίσμα, Ευχέλαιο, Μετάληψη, Εξομολόγηση, Ιεροσύνη. 7 είναι τα θαύματα του Χριστού κατά τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, 7 οι κύριες αρετές (ταπεινότητα, ευσπλαχνία, αγνότητα, φιλαλληλία, επιείκεια, καλοσύνη, εργατικότητα), 7 τα θανάσιμα αμαρτήματα ((φιλαργυρία, πορνεία, γαστριμαργία, φθόνος, οργή, ακηδία). Επίσης, 7 είναι οι ευχές που περιέχει το «Πάτερ ημών», 3 για το Θεό και 4 για τις ανάγκες του ανθρώπου.

Για τους Πυθαγόρειους ο αριθμός 7 είναι «αμήτωρ», αφού δεν είναι γινόμενο παραγόντων. Ακόμη είναι το σύμβολο της τελειότητας, γιατί είναι άθροισμα του 3 και του 4, που εκφράζουν τα δύο τέλεια γεωμετρικά σχήματα, το ισόπλευρο τρίγωνο και το τετράγωνο. Οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το 7 ως μυστηριώδη αριθμό και για τις γεωμετρικές του ιδιότητες, επειδή 7 σημεία δε μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρία σε ένα κύκλο!

Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν ακόμα τον αριθμό 7 ως εικόνα και πρότυπο της τάξης και της αρμονίας στη φύση. Ήταν ο αριθμός που περιλάμβανε δύο φορές τον ιερό αριθμό τρία (σύμβολο της θείας τριάδας σε όλους τους λαούς, χριστιανικούς και παγανιστικούς), στην οποία προστίθεται το ένα ή αλλιώς η θεία μονάδα (3Χ2+1=7).Η αρχαία Ελλάδα είχε 7 σοφούς (Θαλής, Βίας, Κλεόβουλος, Περίανδρος, Πιττακός, Σόλων και Χίλων) και η εκπαίδευση των αγοριών στην αρχαία Σπάρτη άρχιζε στα επτά τους χρόνια.

Οι ελεύθερες τέχνες στην αρχαιότητα ήταν 7 (γραμματική, ρητορική, διαλεκτική, αριθμητική, γεωμετρία, μουσική, αστρονομία) και 7 τα θαύματα του αρχαίου κόσμου (Κολοσσός Ρόδου, πυραμίδα Χέοπος, Μαυσωλείο Αλικαρνασσού, Φάρος Αλεξάνδρειας, κρεμαστοί κήποι Βαβυλώνας, Άγαλμα του Δία στην Ολυμπία και Ναός της Αρτέμιδας στην Έφεσο). 7 στρατηγοί εκστρατεύσανε κατά της Θήβας στους «Επτά επί Θήβαις» του Αισχύλου (Άδραστος –Πολυνείκης – Τυδέας – Αμφίαραος – Καπανέας – Ιππομέδοντας – Παρθενοπαίος) και 7 ήρωες (Ετεοκλής – Πολυφόντας – Μελάνιππος – Μεγαρέας – Ύπερος – Λασθένης – Άκτορας) υπερασπίστηκαν τις 7 πύλες της Θήβας.

Η Ρώμη χτίστηκε πάνω σε επτά λόφους, όπως και η Κωνσταντινούπολη, που είχε και επτά ονόματα (Βυζάντιο, Νέα Ρώμη, Αντωνία, Θησαυρός του Ισλάμ, Διαχωριστής του Κόσμου, Ινσταμπούλ, και Κωνσταντινούπολη.), πολιορκήθηκε από τους Μωαμεθανούς 7 φορές και αλώθηκε μετά από 7 εβδομάδες από τον έβδομο Σουλτάνο των Οσμανικών.

Τα χρώματα του φάσματος και του ουράνιου τόξου είναι 7 (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο, βαθυγάλαζο, βιολετί). Υπάρχουν μάλιστα βάσιμες υποψίες ότι ο Νεύτων, που μίλησε πρώτη φορά για τα χρώματα, διέκρινε έξι χρώματα και πρόσθεσε το χρώμα indigo – βαθυγάλαζο, λουλακί – για να συμπληρωθεί ο «μαγικός» αριθμός επτά.

Να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα και ο ήρωας Πράκτοράς James Bond έχει τον αριθμό 007. 7 περιφορές ακόμα και στην Κάαμπα που είναι οικοδόμημα μέσα στο τζαμί Μασγίντ αλ-Χαράμ στη Μέκκα. 7 Νάνοι, 7 σαμουράι ,7 Ήπειροι στην Γη, 7 οι θαλλασες,7 πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα, 7 χρώματα του ουρανίου τόξου, θα πρέπει να προσέξουμε και να παρατηρήσουμε την εφαρμογή του 7 το 2023.

Το 7 που είναι ο «καθολικός αριθμός έτους» του 2023 είναι ένας αριθμός πνευματικότητας και επιστήμης». —Jasmine Wolfe, αριθμολόγος.

Με τη σειρά του, το 2023, ως «7 χρόνια», φέρει μαζί του μοναδικές δυνατότητες. Σε συνδυασμό με τις αστρολογικές αλλαγές στον ορίζοντα, αυτή η 7 ενέργεια θα μπορούσε να κάνει το 2023 έτος προσωπικής και συλλογικής προόδου. «Το 7 είναι ο αριθμός της ανύψωσης», λέει ο αριθμολόγος Remington Donovan , συγγραφέας του Numerology: A Beginner’s Guide to the Spiritual Meaning of Numbers . “Αυτή είναι μια χρονιά για ανανεώσεις και αναβαθμίσεις σε όλα τα επίπεδα – οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.”

Η καινοτομία και η ανακάλυψη είναι πιθανό ότι και τα δύο θα μπορούσαν να προέλθουν τόσο από παραδοσιακά όσο και από μοντέρνα μέσα, δεδομένου του μυστικιστικού 7. Σε αυτό το πεδίο, η τεχνολογία και το διαδίκτυο μπορεί να διαδραματίσουν ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στη ζωή μας, καθώς οι άνθρωποι αγκαλιάζουν νέα ψηφιακά εργαλεία και εφευρέσεις όπως τα ηλεκτρικά οχήματα. Με την ίδια λογική, οι άνθρωποι μπορεί επίσης να αναπτύξουν μεγαλύτερη εκτίμηση για τη φύση, καθώς θα μας κάνει όλους μας περισσότερο ενήμερους για τη μεγάλη εικόνα.

Ομοίως, η πνευματική ατμόσφαιρα του 2023 θα μπορούσε επίσης να θέσει ως προτεραιότητα να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στην επανασύνδεση με τη φύση σε προσωπικό επίπεδο. Δίνοντας στον εαυτό σας χρόνο για περισυλλογή θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερη γνώση για τον εαυτό σας και χώρο ώστε να εξερευνήσετε πώς μπορεί να μοιάζουν αυτές οι απαντήσεις.

«Προσωπικά χαρακτηριστικά όπως η συγχώρεση και το έλεος θα εμφανίζονται πιο συχνά το 2023». —Kamlesh Trivedi, αριθμολόγος και κληρονομικός αστρολόγος στο Nebula. Η προκύπτουσα ενέργεια οφείλετε στην συλλογική περιέργεια και είναι ανοιχτόμυαλη σε νέες ιδέες, κάτι που είναι καλό για μια κοινωνία που είναι βαθιά πληγωμένη από την πόλωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι το 2023 θα φέρει κάποιου είδους παγκόσμια αρμονία ή ευθυγράμμιση. Αλλά σίγουρα, θα υπάρχει ένας αέρας συμπόνιας και ειρήνης, και η συγχώρεση και το έλεος θα εμφανίζονται πιο συχνά.

Κάποιοι αποκαλούν τον αριθμό 7 «συναισθηματικό θεραπευτή», ο οποίος φέρει μαζί του ένα «γλυκό, απαλό, ενεργειακό πεδίο που κάνει τα πάντα καλύτερα, πιο όμορφα και πιο φωτεινά». Εξάλλου, ο έβδομος οίκος στην αστρολογία αντικατοπτρίζει το βασίλειο των σχέσεων, που κυβερνάται από το ζώδιο του Ζυγού που προσανατολίζεται στη δικαιοσύνη (το οποίο, με τη σειρά του, κυβερνάται από τον πλανήτη της αγάπης, Αφροδίτη). Ως αποτέλεσμα, ο Ντόνοβαν βλέπει τον αριθμό 7 σαν να βοηθάς και να ανυψώνεις τον εαυτό σου και τους άλλους ταυτόχρονα: «Είναι σαν να δίνεις λουλούδια σε όλους, αλλά είσαι και το μπουκέτο».

Το 7 Παγκόσμιο Έτος μας υποστηρίζει να κάνουμε μια βαθιά βουτιά προς τα μέσα. Στην πορεία, μπορούμε να κάνουμε άλματα στην πνευματική μας ανάπτυξη και εξέλιξή μας—κάποια που θα ωφελήσουν την ανθρωπότητα στα επόμενα χρόνια.

Ο αριθμός 7, όμως αναζητεί την αλήθεια, δεν είναι αφοσιωμένο σε καμία θρησκεία, ωστόσο αφιερώνει περισσότερο χρόνο και ενέργεια στην αναζήτηση του Αγίου Δισκοπότηρου από έναν αφοσιωμένο ιερέα. Είναι αριθμός καρμικου χρέους, επειδή το 7 αφορά τον θάνατο και την αναγέννηση. Όχι τόσο κυριολεκτικά, αλλά παραμερίζει την υλική επιτυχία όταν την αντιλαμβάνεται ως απειλή για την πνευματική της ανάπτυξη. Και το 7, είναι ο μελετητής, ο αναγνώστης, ο συλλέκτης πληροφοριών. Αγαπά τις γραφές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των πιο σκοτεινών θρησκειών, και κάνει περισσότερες ερωτήσεις από όσες μπορούν να απαντήσουν χίλιοι σοφοί. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν πολύ υψηλή νοημοσύνη, αλλά ο τρόπος που την χρησιμοποιούν, είναι διαφορετικός.

Θα υπάρχουν άνθρωποι στην εξουσία που αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, και θεσμοί που θα επανεξετάσουν τις ιδεολογίες τους, δίνοντάς ελπίδα, αλλά θα δούμε όλα να γίνονται πιο βίαια. Όμως, όπως είχα πει πρόσφατα, για να αποκτήσουμε επίγνωση και συνείδηση, πρέπει πρώτα να βιώσουμε την έλλειψή, την απώλεια και την ακρότητα, που μια μέρα όλα αυτά και πάλι θα μας φαίνονται αδιανόητη η σκληρότητα μιας ακόμη Σκοτεινής Εποχής στην ανθρώπινη ιστορία.

Απάντηση