♒✨ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ*3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020♒✨

στις

Αφήνουμε πίσω μας τις τρεις πολύ ισχυρές και σημαντικές εκλείψεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι 2020, που θα προκαλέσουν στην συνεχεια σημαντικές γεωπολιτικές και μακροοικονομικές εξελίξεις, οπου αυτές στην ουσία θα διαταράξουν τις παγκόσμιες ισορροπίες φέρνοντας:

 • Το ξέσπασμα μιας διεθνούς κρίσης
 • Την κρίση ρευστότητας και την εκκαθάριση του κρατικού πλούτου
 • Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγες στην Θρησκεία, νόμους, αξίες και το τραπεζικό σύστημα.
 • Ενοποίηση της πολιτικής εξουσίας και του πλούτου από την οικονομική-πολιτική τάξη
 • Μια χρηματοπιστωτική κρίση που θα έχει ως αποτέλεσμα την ταχεία αύξηση της προσφοράς χρήματος για την εκ νέου διόγκωση των αγορών και της οικονομικής δραστηριότητας
 • Αποπληθωριστικές οικονομικές περιόδους που θα μεταβάλλονται σε πληθωριστικές περιόδους
 • κινήματα και ταραχές, ανά την υφήλιο π.χ. ο κανόνας όχλου
 • Καταστροφικές καταιγίδες, καταστροφικοί σεισμοί, ακραίες καιρικές συνθήκες
 • Ενεργοποίηση της πλουτοκρατίας, των «ελίτ» ή του γνωστού «βαθέως κράτους», με τη μορφή εταιρειών και ιδιωτικών ειδικών συμφερόντων με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων και εξουσίας για σκοπούς παγκόσμιου ελέγχου και διακυβέρνησης

Η Σεληνιακή Έκλειψη της 5ης Ιουλίου επεκτείνει και εντείνει την αρχέτυπη έκφραση της Ηλιακής Έκλειψης της 21ης Ιουνίου στα μέσα Νοεμβρίου 2020. Η Αφροδίτη επιστρέφει σε ορθή πορεία όπως στη συνέχεια ο Κρόνος και ο Δίας τον Σεπτέμβριο ενώ ο Άρης θα ετοιμάζεται να εισέλθει στον ανάδρομο κύκλο του. Το δεύτερο εξάμηνο θα είναι περισσότερο ανατρεπτικό. Ταυτόχρονα όμως σε προσωπικό και κοσμικό επειδή όλα αυτά μας δίνουν και σκληρά μαθήματα.

Όμως, μια ιδιαίτερα εκρηκτική πανσέληνος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 3 Αυγούστου 2020, στον 1ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου, στις 17:58 μμ. στην 11 μοίρα του Υδροχόου μετα τα μίζερα φεγγάρια Ιουλίου, και βέβαια δεν είναι και τόσο αρνητικά αν κάτσεις και σκεφτείς τι κρύβεται πίσω αυτά. Όταν τα αποκωδικοποιήσεις τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερη υπομονή. Η κάθε στιγμή στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού είναι σημαντική.

Έτσι λοιπόν, η πανσέληνος αυτή βρίσκεται σε σύνοδο με τον Albali, στον αστερισμό του Υδροχόου. Είναι πάντα ένα ζώδιο που δημιουργεί ανατροπές και ρήξεις και αγωνίζετε για να φέρει την πρόοδο. Είναι απαραίτητο να είμαστε πιο προσεκτικοί πριν αναλάβουμε δράση και να κατανοήσουμε κάποια πράγματα. Ο χάρτης της πανσελήνου, κυβερνάται από τον Άρη, Κρόνο και Ήλιο ενώ η πανσέληνος επηρεάζει τον 7ο οίκο.Η μοίρα αυτή είναι αρκετά βίαια και συνδέεται με τον εξαναγκασμό οπου συνήθως ενεργούμε χωρίς να σκεφτούμε τις συνέπειες.

Η 11η μοίρα του Υδροχόου συνδεεται με τον πόλεμο, αλλά είτε εισαι νικητής είτε ο χαμένος, της μάχης, δεν ξέρει πώς να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό, η ακόμα σημάνει και το γεγονός ότι και η φήμη κάποιου μπορεί να είναι εφήμερη. Αναφέρεται σε κάποιον ο οποίος αφήνει ακάλυπτο τον εαυτό του ώστε να τον χτυπήσουν οι εχθροί, και ότι εκτίθεται τελείως στην σύγκρουση. Η μοίρα αυτή κάνει λόγο για έναν αληθινό κίνδυνο από τραυματισμούς και πληγές, για ακρωτηριασμό και θανατική ποινή.

Η μοίρα αυτή ανήκε στον Paul Doumer, 13ο πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στις 6 Μαΐου 1932.Η 11η του Υδροχόου απέχει μόλις 1 μοίρα από την πανσέληνο οπότε έχει άμεση επιρροή.

Υπάρχει ο σχηματισμός ενός δύσκολου Ταυ -τετραγώνου μεταξύ Ηλίου/Σελήνης και Ουρανού-MC. Ένα στελλιουμ Δια/Κρόνου/Πλουτωνα/Ωροσκόπου, ένας Μεγαλόσταυρος, και ο σχηματισμός ενός σκληρού Μυστικιστικού ορθογωνίου. Όλα αυτά εν ολίγοις δείχνουν έντονες προκλήσεις, μεγάλες δυσκολίες, δραματικές αλλαγές που θα συμβουν. Το θέμα είναι ότι οι σταυροί είναι σε σταθερά ζώδια που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη αντίσταση στην αλλαγή, και αυτό διότι δεν θέλουμε να αλλάξουμε, γιατί ίσως δεν υπάρχει ακριβώς αυτό που πραγματικά θέλουμε η ελπίζουμε. Δημιουργείτε πίεση όμως για αναθεώρηση η προσαρμογή. Αυτός ο σταυρός είναι γεμάτος με άγχος και συνεχόμενες κρίσεις. Ονομάζετε «ο σταυρός των κρίσεων» ή «ο σταυρός του Χριστού». Αδιάκοπη προσπάθεια πρέπει να καταβληθεί για να ξεπεραστούν τα αδιάληπτα εμπόδια που εμποδίζουν την επίτευξη, την ικανοποίηση ή την ειρήνη.

Υπάρχει μια βαθιά αίσθηση απογοήτευσης από τις συνεχείς προκλήσεις και πολύ περιορισμένες επιλογές για την επίλυσή τους. Ίσως να αισθανόμαστε αποκλεισμένοι, σαν να περιβαλλόμαστε από αόρατους και ανυπέρβλητους τοίχους. Το θέμα είναι ότι και το Φθινόπωρο όλοι αυτοί οι σχηματισμοί δεν φεύγουν αντίθετα θα κλιμακώνουν την κατάσταση γεωπολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά.

Μάλιστα κατά τις αρχές Φθινοπώρου θα δούμε πολύ έντονα το Σφυρί του Θωρ επαναλήμενως στους χάρτες των επόμενων σεληνιακών φάσεων. Αυτό σημαίνει ότι ίσως κάποιοι στις προσωπικές τους ζωές απελευθερωθούν από μια δυσάρεστη κατάσταση ενώ και σε κοσμικό επίπεδο δημιουργούνται συγκλονιστικά γεγονότα καθώς συνδέεται με εχθρότητες, επαναστάσεις αλλά και εμφυλίους πολέμους. Την τελευταία φορά που το είδαμε εν ενεργεία ήταν κατά την περίοδο των 7  τετραγώνων μεταξύ Ουρανού/Πλουτωνα (άνοιξε μέτωπα συγκρούσεων και δημιούργησε όλα αυτά τα προβλήματα από το 2010-2015 δημιουργώντας αυτό που ονομάζουμε “καμμένη γη”.

Ο Μεταπολιτευτικός χάρτης της χώρας μας για παράδειγμα, εξακολουθεί να επηρεάζεται όμως από αυτή την επιρροή).

Ο Σταθερός Σταυρός, αντιπροσωπεύει την διασφάλιση των κεκτημένων, τον αγώνα για την δημιουργία μόνιμων βάσεων. Τα ζώδια του σταθερού σταυρού είναι ο Ταύρος, το ζώδιο της ιδιοκτησίας, ο Λέοντας που διψά για ηγεσία, ο Σκορπιός ένα ζώδιο που δεν παύει ποτέ να αγωνίζεται και ο επαναστάτης Υδροχόος. Κοινό γνώρισμα των ζωδίων του σταθερού σταυρού είναι το γεγονός ότι δεν προσαρμόζονται εύκολα στις αλλαγές και χαρακτηρίζονται από πίστη, επιμονή, πείσμα, αντοχή αλλά και έντονο δυναμισμό.

Δεύτερος δεκανος Υδροχόου [Ερμής] Καταστρέφει παγκοσμίως τους σπόρους της γης. [Έξι ξίφη]

Οι Υδροχόοι σε αυτόν τον δεκανο εξεγείρονται και επαναστατούν πολύ εύκολα. Αυτοί είναι οι λαοί που πεισμώνουν πραγματικά αν προσπαθήσετε να τους εξαναγκάσετε η για κάποιο λόγο. Αν δεις Υδροχόο του 2ου δεκανου να επαναστατεί, τότε καλύτερα να εξαφανιστείς και να φύγεις μακριά!

Η Ουράνια επιρροή είναι αρκετά δυνατή σε αυτό τον δεκανο, διαθέτουν ένα χαμόγελο που σε ηλεκτρίζει και η θέληση είναι πολύ δυνατή ώστε να πέτυχουν τους στόχους τους. Επηρεάζεται, από τον σταθερό αστέρα Albali, στο αριστερό χέρι του Υδροχόου, αυτό το αστέρι στα αραβικά σημαίνει Η καλή τύχη του καταπιεστή”, ονομάστηκε επειδή αυτό το αστέρι φαίνεται να απορροφά το φως μερικώς από τα αστέρια που βρίσκονται κοντά στα κέρατα του Αιγόκερω . Ίσως αυτό να συνδέεται με την δυνατότητα η μια περίοδο αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού. Σημαίνει αναστατώσεις όμως και φασαρίες. Ωστόσο, η εκδίκηση τους μπορεί να είναι παρόμοια με αυτή του Σκορπιού, όπου σερβίρετε κρύα! Λόγω της ψυχρής τους συμπεριφοράς του δευτέρου δεκανου του Υδροχόου, μερικές φορές κατηγορούνται ότι είναι σνομπ.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ  & 6 ΣΠΑΘΙΑ

Η κάρτα ταρώ που σχετίζεται με αυτό τον δεκανο είναι τα έξι σπαθιά που πρόκειται να κινηθούν μπροστά και να βρουν ένα ασφαλές λιμάνι. Καρμικά αυτό υποδηλώνει ότι απομακρύνεστε από μια ταραγμένη ζωή σε μια πιο σταθερή. Υπάρχει επίσης και μια αίσθηση προστασίας:

«Η φιγούρα που οδηγεί τη βάρκα είναι συχνά συμβολίζει τον πνευματικό οδηγό ή ένα φύλακα άγγελο που μένει κοντά σας σε περιόδους προβλημάτων, παρηγορώντας και καθοδηγώντας σας σε σκοτεινές στιγμές». ~

Ωστόσο, δείχνει την πρόοδο και την βελτίωση μέσα από το πέρασμα μιας ταραγμένης περιόδου, μιας “κοσμικής καταιγίδας” που έρχεται. Πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να περάσουμε μέσα από την δυσκολία για να περάσουμε σε πιο ήρεμα νερά στη ζωή μας.

Εκτός από το γεγονός ότι έχουμε ερμηνεύσει την ευθυγράμμιση στον Αιγόκερω πάρα πολλές φορές, στον 1ο οίκο είναι και πάλι δυσμενής για τους λαούς, τους βασιλιάδες, τους ηγέτες. Κανένας πλανήτης μέσα από τη ευθυγράμμιση δεν δείχνει αυτή την στιγμή και για το επόμενο χρονικό διάστημα σταθερότητα η επιείκεια. Θα υπάρξουν πολυ σοβαρά προβλήματα, φτώχεια, ασθένεια, μεγαλα προβλήματα στην οικονομία. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ειρήνη μέσα στα έθνη. Δείχνει αναταραχή και δυσαρέσκεια.

Έχουμε την κλασσική αντίθεση της πανσελήνου προς τον Ήλιο στον 7ο οίκο όπου χαρακτηρίζετε η πανσέληνος. Η πανσέληνος όμως τετραγωνίζει τον Ουρανό και είναι ενα ακριβείας τετράγωνο με 1 μόλις μοίρα διαφορά στις αρχές του 4ου οίκου, οπότε η επιρροή της είναι άμεση και πολύ ισχυρή. Το επαναστατικό στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο. Είναι μια ιδιαίτερα αρνητικη επιρροή, που υποδηλώνει επίσης σοβαρό πρόβλημα στις εταιρείες ύδρευσης και προκαλεί καταστροφές από εξορύξεις και εκρήξεις σε δημόσια κτίρια. Είναι δυσμενής για τις κυβερνήσεις, φέρνοντας δυσκολίες σε αυτές. Η γη, τα δικαιώματα εξόρυξης και η φορολόγηση των αξιών της γης είναι πιθανό να αποτελούν πηγή πολλών προβλημάτων κάτω από την επιρροή του τετραγώνου αλλά και η αιτία.

Από την απέναντι πλευρά Ήλιος και Ερμής σε αντίθεση με την ευθυγράμμιση Δια/Κρόνου /Πλουτωνα στον Αιγόκερω δεν έχει καθόλου καλές διαθέσεις. Δείχνει εντάσεις, διπλή διαπραγμάτευση και περίεργες συνθήκες με άλλες δυνάμεις, βλάβες από διπλωματικές γκάφες, παραβίαση συνθηκών, εμπορικές διαφορές με ξένες χώρες και γενική διαφωνία σε διεθνείς υποθέσεις.

Περίεργα γεγονότα μπορεί να συμβαίνουν, αλλά το τετράγωνο δείχνει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές προσέγγισης στην πολιτική. Θα υπάρξουν και άνθρωποι που θα ξεχωρίσουν στο πλήθος. Το τετράγωνο αφυπνίζει, φέρνει σοκαριστικα γεγονότα και δείχνει έντονη αναστάτωση. Ο αστεροειδής Πανδώρα (Pandora 55) δείχνει την απελευθέρωση αρνητικής ενέργειας, αλλά και την επαναστατικότητα.

Ο Ήλιος όμως και αυτός πιέζει τον Ουρανό. Το τετράγωνο Σεληνης-Ηλίου-Ουρανού δημιουργεί μια έκρηξη άνευ προηγουμένου. Αυτό σημαίνει αστάθεια και αβεβαιότητα έναντι δυσάρεστων αλλαγών που έρχονται. Η ένταση αυξάνεται και κλιμακώνεται επικίνδυνα καθώς κάποιες εξεγέρσεις θα υποκινούνται έναντι της ανθρωπότητας. Οι εκρήξεις θυμού που υποβόσκουν καιρό τώρα παίρνουν αρνητική τροπή καθώς είναι πιθανό να είναι αυθόρμητη με έντονή επιθυμία για απελευθέρωση από κάθε περιορισμό. Συνδέεται επισης με καταστροφές και ατυχήματα, ταραχές, η ξαφνική προσαρμογή σε νέες συνθήκες και περιστάσεις. Συνδέεται επισης με τους αντάρτες των πόλεων, τον πόλεμο στις πόλεις, και τις επαναστάσεις.

Πολλοί από μας χρησιμοποιούμε την έκφραση “το κουτί της Πανδώρας άνοιξε”. Οι επωνυμίες Πανδώρα και Ανησιδώρα (αυτή που φέρνει δώρα) αναφέρονται και στη Δήμητρα, τη θεά της Γης, που λατρευόταν ως «πανδώρα», αφού από αυτή τρεφόταν η ανθρωπότητα. Σύμφωνα με τον Ησίοδο το όνομά της σήμαινε εκείνη που είναι προικισμένη με όλα τα δώρα από τους θεούς, εκείνην που έχει όλα τα χαρίσματα. Μεταγενέστερα θεωρήθηκε ότι ήταν και εκείνη από την οποία εκπορεύονταν όλα τα δώρα προς τους ανθρώπους, καλά και κακά. Για τον Ησίοδο πάντως η Πανδώρα ήταν το χειρότερο δώρο που μπορούσαν να κάνουν οι θεοί στον άνθρωπο.

Σύμφωνα με έναν μύθο του Αίσωπου, που χρονολογείται τον 6ο αιώνα, δηλαδή περίπου 200 χρόνια μετά την εποχή του Ησίοδου, ο Δίας είχε συγκεντρώσει όλα τα αγαθά σε ένα πιθάρι και το είχε κλείσει, αλλά το εμπιστεύθηκε σε ανθρώπινα χέρια. Ο άνθρωπος όμως δεν είχε αυτοέλεγχο και θέλοντας να δει τι περιείχε το πιθάρι, το άνοιξε. Έτσι όλα τα καλά που περιείχε πέταξαν αμέσως ξανά προς τον ουρανό και τους θεούς και στο πιθάρι απόμεινε μονάχα η ελπίδα. Σε αυτή την περίπτωση όμως το πιθάρι το ανοίγει άνδρας.

Ο δραματουργός Αισχύλος, που έζησε περίπου 50 χρόνια μετά τον Αίσωπο και 250 χρόνια μετά τον Ησίοδο, είδε το ίδιο θέμα από άλλη σκοπιά στο έργο Προμηθέας Δεσμώτης. Στον Αισχύλο η ελπίδα αντί να είναι κλεισμένη στο πιθάρι της Πανδώρας, αποτελεί στην πραγματικότητα το δώρο του Προμηθέα προς τους ανθρώπους.

Από το κείμενο δεν αποσαφηνίζεται αν ο Αισχύλος εννοεί πως ο Προμηθέας ήταν εκείνος που σφάλισε το πιθάρι της Πανδώρας και φύλαξε την ελπίδα για στερνό καταφύγιο του ανθρώπου ή αν εννοεί πως εκείνος ήταν η αιτία να δοθεί στους ανθρώπους το δώρο της ελπίδας. Τρίτη εκδοχή είναι να ειρωνεύεται και να εννοεί ότι εξαιτίας του οι άνθρωποι έχουν πια μόνο τυφλές ελπίδες και τίποτε άλλο. Τέλος, μπορεί να εννοεί ότι, δίνοντας στον άνθρωπο τη φωτιά, του έδωσε ουσιαστικά ελπίδες για καλύτερη ζωή.

Το θέμα της ελπίδας έχει εξεταστεί και από σύγχρονους ερευνητές που δεν θεωρούν σαφές ότι η ελπίδα ήταν όπλο ή μειονέκτημα, υπονοώντας ότι η ελπίδα αναστέλλει την κινητοποίηση και οδηγεί πιθανόν στην υποχώρηση και την ήττα. `Άλλος προβληματισμός αφορά στις προθέσεις των κεντρικών μοχλών του μύθου. Αν ο Δίας ήθελε πραγματικά το κακό των ανθρώπων, γιατί φρόντισε στο πιθάρι με τα δεινά να υπάρχει και η Ελπίδα; Αυτό δείχνει ευσπλαχνία, ενώ και ο Ησίοδος τον παρουσιάζει έξαλλο με τον Προμηθέα και την ανθρωπότητα.

Αν και ο μύθος έχει φτάσει με πολλές παραλλαγές στις μέρες μας, δεν είναι σαφές αν εξαρχής ο Δίας ήθελε να τιμωρήσει τους ανθρώπους με όσα αποδεσμεύτηκαν από το πιθάρι ή αν η τιμωρία ήταν αυτή καθαυτή η γυναίκα. Πολλοί παραβάλλουν μάλιστα το «κουτί της Πανδώρας» με το μήλο του Παραδείσου της Εύας, όμως στην ελληνική μυθολογία και φιλοσοφία προσάπτονται στον Δία (τον Θεό των Ελλήνων τότε) φθόνος, οργή και κακία. Επιπλέον ο Επιμηθέας δεν τιμωρείται οικτρά, αλλά αποκτά με την Πανδώρα μια κόρη, την Πύρρα, η οποία παντρεύεται τον εξάδελφό της Δευκαλίωνα, γιο του Προμηθέα, και γλιτώνουν από τον κατακλυσμό. Κατά μία άλλη εκδοχή η Πανδώρα ήταν κόρη του Δευκαλίωνα και γέννησε από τον Δία τον Γραικό.

Οι περισσότερες εκδοχές του μύθου παρουσιάζουν στην περίπτωση της Πανδώρας ότι το πιθάρι περιείχε τα δώρα του γάμου της και ότι της είχε δοθεί η εντολή να μη το ανοίξει. `Έτσι το θέμα του ανοίγματος του πιθαριού παραπέμπει στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου. Η πιο λαϊκή εκδοχή ήθελε το πιθάρι «κακοπροαίρετο δώρο» ζηλόφθονων θεών που προσδοκούσαν να ανοίξει η Πανδώρα το πώμα του ώστε να ξεχυθούν όλα τα δεινά στην ανθρωπότητα. Σε αυτή την περίπτωση η ενέργεια του Δία -σύμφωνα με τον Ησίοδο- να κρατήσει την ελπίδα μέσα στο πιθάρι, δεν είναι εύκολο να ερμηνευθεί: το έκανε σε μια ύστατη κίνηση καλής πρόθεσης προς τους ανθρώπους ώστε να τους περισώσει έστω την ελπίδα ή το έκανε απεναντίας σε μια ύστατη κίνηση αντεκδίκησης, ώστε μέσα σε όλες τις δυστυχίες τους να μην έχουν ούτε καν την παρηγοριά της ελπίδας; Η απάντηση εξαρτάται από το αν θεωρεί κάποιος το «κουτί της Πανδώρας» φυλακή ή τόπο διαφύλαξης.

Το τετράγωνο Σελήνης/Ηλίου/Ουρανού είναι πολύ ισχυρό, σε προσωπικό επίπεδο, μπορεί να προκαλεί γρήγορες αλλαγές στη διάθεση και παρορμητικές αντιδράσεις. Μπορεί να υπάρχει νευρικότητα και ανησυχία, λίγη υπομονή με τι προσωπικές μας σχέσεις η για οτιδήποτε απαιτεί δέσμευση ή συγκέντρωση σε πνευματικό επίπεδο. Οι σχέσεις ίσως να χρειάζονται διέγερση και ενθουσιασμό και είναι πιθανό να επαναστατήσετε εναντίον όσων προσπαθούν να σας δεσμεύσουν ή να σας αναγκάσουν να κάνετε κάτι.

Η ρουτίνα ή σημαντικά καθήκοντα και υποχρεώσεις ίσως είναι μια αιτία. Μέσα από αυτό όμως προσδοκούμε πάντα κάτι καινούργιο. Δημιουργεί συναισθηματικές εκρήξεις με φίλους ή συγγενείς που όπου αυτή η περίοδος θα απαιτεί επιπλέον υπομονή και ευαισθησία. Η τάση του να θέλετε να βγείτε έξω από τα τετριμμένα και να κάνετε κάτι διαφορετικό θα μπορούσε να κλιμακώσει οποιοδήποτε δράμα. Παρόλο που φέρνει αναστατώσεις, η έκρηξη φέρνει ξεκαθάρισμα και η ηρεμία επιστρέφει γρήγορα.

ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΣΟΥΓΚΙΛΙΤΗΣ

Το κεχριμπάρι δεν είναι στην πραγματικότητα πάρα ένας «κρύσταλλος» με την κανονική έννοια, αφού δημιουργήθηκε μέσω της απολίθωσης των ρητινών πριν από εκατομμύρια χρόνια. Ο σχηματισμός του είναι οργανικός και ακανόνιστος, μοιάζει με τους Υδροχόους, που τους αρέσει να ξεχωρίζουν από όλα τους υπόλοιπους και να φέρουν ένα σπάνιο «φως» σε οποιαδήποτε κατάσταση ή σκοπό. Η κεχριμπαρένια ρητίνη ενθαρρύνει τη θετικότητα και συχνά αναφέρεται ως μια μικρή σταγόνα του ήλιου – όπως ακριβώς και οι περισσότεροι Υδροχόοι. Η φύση του Υδροχόου είναι ειλικρινής, απρόβλεπτη, αυθόρμητη, έξυπνη, φιλοσοφική, συχνά μη συναισθηματική και πολύ επικοινωνιακή.

Καταπραΰνει την ειλικρίνεια, φωτίζει το απρόβλεπτο, τροφοδοτεί τον αυθορμητισμό με ευχάριστο συντονισμό, υποστηρίζει το μυαλό στην προσπάθειά του για φώτιση, μαλακώνει το συναισθηματικό σώμα, ώστε να είναι πιο ικανό να εκφράσει αλλα και να ενθαρρύνει την υγιή επικοινωνία προσθέτοντας μια σταγόνα χρυσού σε όλα.

Όντας ένας συντονισμένος κρύσταλλος ηλιακού πλέγματος, η κεχριμπαρένια ρητίνη υποστηρίζει την ενδυνάμωση κάθε σημείου στο ζωδιακό, αν και στους Υδροχόους ταιριάζει απόλυτα καθώς είναι επιρρεπείς στο να βρίσκονται αλλα και να συμπαραστέκονται μπροστά σε ομάδες για να «σώζουν τον κόσμο» με τις ανθρωπιστικές τους προσπάθειες . Φαίνεται λοιπόν ότι το κεχριμπάρι, φαίνεται να ελαφρύνει το φορτίο και να διατηρεί τα πνεύματα και το ηθικό ψηλά και να έχει δίνει κίνητρα.

Από την άλλη ο Σουγκιλιτης, είναι μια μαύρη πέτρα που μοιάζει συχνά με το «ονειρικό βράχο» καθώς ενθαρρύνει τα διαυγή, θεραπευτικά όνειρα και την ανάκληση των ονείρων. Με τον ίδιο τρόπο, οι Υδροχόοι μπορούν μερικές φορές να θεωρηθούν ως «ονειροπόλοι» των οποίων τα οράματα συχνά αισθάνονται απρόσιτα – αλλά όχι με σουγκιλίτη στο πλάι τους. Αυτή η ονειρική πέτρα μπορεί να βοηθήσει τα οράματα να είναι προσβάσιμα και να επιτρέψουν στους Υδροχόους να φέρουν περισσότερη σταθερότητα σε αυτό που βλέπουν στο μάτι του μυαλού τους. Θα μπορούσατε να πείτε ότι βοηθά τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα. Είναι επίσης γνωστό ως «πέτρα θεραπευτή» από πολλούς στον κρυστάλλινο κόσμο. Αυτός ο τίτλος είναι πραγματικά τέλειος για τους Υδροχόους, οι οποίοι είναι συχνά θεραπευτές κατά μια έννοια. Βοηθά να τονίσει αυτές τις ιδιότητες για τον Υδροχόο ή για όποιον θέλει να αναδείξει τον εσωτερικό θεραπευτή ή να γίνει ασκούμενος των θεραπευτικών τεχνών.

Εργάτες φωτός, θεραπευτές, οραματιστές και ηγέτες της νέας γης: επωφεληθείτε από λίγο κεχριμπάρι και σουγκιλίτη μπορεί να ενισχύσει τις ηγετικές σας ικανότητες, να ενισχύσετε τις πεποιθήσεις σας και να παρέχει την επιμονή ώστε να ακολουθήσετε τα όνειρά σας και να τα δείτε να παίρνουν σχήμα! Καθώς μπαίνουμε συλλογικά στη «Νέα Εποχή του Υδροχόου» και στον Νέο Κόσμο, αυτοί οι δυο, γίνονται πολύτιμοι βοηθώντας τον καθένα από εμάς να πλοηγηθεί στις νέες συχνότητες, να απελευθερώσει τα παλιά, παγιδευμένα συναισθήματα και παρελθοντικό κάρμα, και να περάσουμε με χαρά και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας σε ένα νέο κόσμο.

ΑΞΟΝΕΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Σελήνη/Αφροδίτη/Άρηςυποκινούμενες ενέργειες, βία, αλλά και μια γέννηση.

Αφροδίτη-Πωσειδωνας/MC– απογοητεύσεις, ψευδαισθήσεις, μια παράξενη κατάσταση η ατμόσφαιρα.

Ήλιος/Ουρανός/Αφροδίτη- ξαφνικά ξεσπάσματα οργής

Πλουτωνας/Ωροσκόπος/Δίαςαλλαγή στις συνθήκες διαβίωσης

Δίας/Κρόνος/Πλουτωνας– βίαιες και γρήγορες αλλαγές, περιορισμός, δυσκολίες, πετυχαίνουμε τους σκοπούς μας αργά και σταθερά

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΗ***

Η πανσέληνος στον Υδροχόο επηρεάζει τον 10ο οίκο του Ελληνικού χάρτη σχηματίζοντας μια όψη αντίθεσης προς τον γενέθλιο Κρόνο της Ελλάδος στην 14η του Λέοντα, ενώ και ο διελυανων Ήλιος στον Λέοντα κάνει το ίδιο, αυτές βέβαια δεν είναι όψεις ακριβής. Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ακριβής σύνοδος η αντίθεση με κάποιους από τους πλανήτες της στον άξονα. Πόλωση θα υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Θα υπάρχει φαίνεται εκνευρισμός, δυσφορία, μπλοκάρισμα και δυσκολίες αλλα και μια τάση για να γίνουν ανατροπές, αλλαγές. Τα όποια προβλήματα θα παραμένουν σε εγρήγορση. Κρίσιμες καταστάσεις. Ασθένεια.

Πιθανό όμως η πανσέληνος στον Υδροχόο να είναι δείκτης ξαφνικών αλλά και απροσδόκητων εξελίξεων γενικοτερα αλλα και στην κυβέρνηση καθώς η αποκάλυψη σημαντικών σκανδάλων, στους κυβερνητικούς κύκλους, θα απαιτούν προσεκτική διαχείριση, ή θα υπάρξει ήττα και παραιτήσεις η διάσπαση όπως είχαμε αναφέρει και στις εκλείψεις στο πολιτικο συστημα. Πάντως, η αντίθεση Ηλίου/Κρόνου παραπέμπει σε διαίρεση, εσωτερικό διχασμό, εσωτερικές εντάσεις, αλλά και επίδειξη δύναμης εν μέσω κρίσης. Προβλήματα με τις αρχές. Κατάσταση αναταραχής. Θέματα ηγεσίας στη αντιπολίτευση είναι πιθανό όμως Ήλιος και Κρόνος να συνδεθούν με σεισμούς, δύσκολες καιρικές συνθήκες για τις καλλιέργειες και επηρεάζει δυσμενώς τα γεωργικά θέματα, υποτιμά την αξία της γης και δημιουργεί προβλήματα με την ιδιοκτησία.

Τα σκάνδαλα όμως και οι πληροφορίες που έρχονται στην επιφάνεια είναι τραγικά που πιθανό να αφορούν κλοπή, πλαστογραφία και εγκληματικότητα με παιδιά, καταχρηση εξουσιας. Πολλά είναι αυτά που θα δημιουργήσουν πανικό κι αναταραχή στους πολιτικούς κύκλους. Η πανσέληνος λειτουργεί θετικά και σταθερά για την ώρα, για τον Έλληνα πρωθυπουργό, ωστόσο το ωροσκόπιο της Ελλάδος δείχνει σημαντικές αλλαγές εσωτερικά.

Στην ουσία ο Άρης στον Κριό αλλά και ο Ουρανός με την σειρά του είναι αυτοί που φέρνουν ένας είδος θα λέγαμε πνευματικής επίγνωσης του Ελληνικού λαού. Επηρεάζοντας και οι δυο πλανήτες τον 12ο οίκο της, δεν είναι καθόλου θετικό στοιχείο, είναι μια πολύ αρνητικη θέση, που υποδηλώνει μια τρομερή αύξηση εγκληματικότητας, δολοφονιών, εμπρησμών, βίας και μπορεί επίσης να προκαλέσει πυρκαγιές σε εργαστήρια και δημόσια ιδρύματα, καθώς και απείθαρχη συμπεριφορά των κρατουμένων σε φυλακές αλλα και γενικοετρα. Όσο μεγαλύτερη είναι η δοκιμασία σε αυτήν την περίπτωση, τόσο χειρότερα θα είναι τα αποτελέσματα. Άλλωστε οι όψεις που “βγάζουν μάτι” είναι εκείνες του Άρη και Ουρανού.

Ο Άρης και Ουρανος, ενεργοποιουν τέτοιου είδους θέματα και γεγονότα, προς την κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα σχηματίζει και όψεις κουινκαξ με τους Δεσμούς του γενέθλιου ωροσκοπίου της δημιουργώντας  αστάθεια, αναστάτωση, διάσπαση κομμάτων, ωστόσο οι δυσκολίες αυτές απαιτούν θάρρος και ισχυρή βούληση, αλλαγή στάσης για την αντιμετώπιση τους η άμεση προσαρμογή.

Από την άλλη, ο χάρτης Μεταπολίτευσης δείχνει την πανσέληνο σε μια όψη κουινκαξ προς τον Κρόνο της, και τον Ερμή που σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε στάση και να προσαρμοστούμε σε νέες αλλαγές. Τέλος, όπως είχα επισημάνει και από τον Ιουλίο του 2019 αλλά και από τις αρχές του χρόνου, μάλλον προβλέπεται η χώρα να οδηγηθεί σε ανασχηματισμό και πάλι σε εθνικές εκλογές, προς το Φθινόπωρο.

Δίας/Κρόνος/Πλουτωνας/Ωροσκόπος– βίαιες αλλαγές, περιορισμός, ανασφάλεια και αστάθεια

Ουρανός/MC/Σελήνη- ένταση και αναστάτωση

Ώρες ή ώρες ζημιών, τραυματισμών ή απωλειών – Στέρηση – Ζοφεροί πληθυσμοί ή έθνη που χρειάζονται βοήθεια

Αναταραχές που σχετίζονται με ζημιές ή βλάβες – Ξαφνική αποστροφή – Άρνηση ή απόσυρση που σχετίζεται με εντάσεις – Ασυνήθιστες ελλείψεις ή απώλειες – Σοβαρά προβληματικά γεγονότα – Απροσδόκητες ασθένειες – κακία

Γεγονότα που σχετίζονται με τους παλιούς, του παρελθόντος – Ερεθίσματα που σχετίζονται με θυσίες – Γεγονότα που περιλαμβάνουν βρωμιά

σύγκρουση – Δραστικές ή δυναμικές ενέργειες

Βαθιά απογοήτευση σχετικά με εμπόδια – Βαριές απώλειες

Εφαρμογή σημαντικών διακοπών – Βίαιοι θάνατοι

Προβλήματα που σχετίζονται με την οικογένεια ή την κοινωνία – Διαζύγιο ή διαχωρισμός των κοινοτήτων

Εκδηλώσεις που σχετίζονται ειδικά με τις γυναίκες – Αφύπνιση- εντάσειςΔημόσιες αναταραχές – Ταραγμένοι πληθυσμοί ή έθνη- – Αυξήσεις που σχετίζονται με εντάσεις υψηλού επιπέδου

Άγχος σχετικά με μεταρρυθμίσεις

* Ένας συνεργάτης εκπλήσσει τον άλλο – Εντάσεις με άλλους – Αμοιβαίες διακοπές ή αναστάτωση – υπονόμευση της ενότητας

Ενεργοποίηση δημόσιας αντίστασης – Ηφαιστειακές εκρήξεις – Εξαφανίσεις

Μεγάλη ένταση που σχετίζεται με επίσημα θέματα – Καταιγίδες

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

 1. Ο/Η Vasilis Vlachos λέει:

  Για την επαναστατικότητα του Υδροχόου 2ου δεκαημέρου, ισχύει και για κάποιον/α που έχει Σελήνη στον Υδροχόο στο 2ο δεκαήμερο?

Απάντηση