✨♑Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019- 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020✨♑

στις

Ο Δίας θα εγκαταλείψει το ζώδιο του Τοξότη, και θα εισέλθει στο ζώδιο του Αιγόκερω επίσημα στις 2 Δεκεμβρίου, 2019, στις 8:21 το βράδυ και θα παραμείνει εκεί μέχρι της 19 Δεκεμβρίου, 2020 όπου και μετά θα παραδώσει την θέση του στον Υδροχόο.

Η επέκταση επιταχύνεται με συνετό και ευσυνείδητο τρόπο.

Σύμβολο: Ο πρόεδρος μιας μεγάλης εταιρείας διαπραγματεύεται μια συγχώνευση. (συγχωνεύσεις;)

Η επιθυμία του ανθρώπου με τον Δία στον Αιγόκερω σημαίνει ότι θέλει είναι τόσο οικονομικά ασφαλής όσο και αναγνωρισμένος για την λαμπρότητα και τις ικανότητες του, μπορεί ωστόσο να δημιουργήσει ένα παράδοξο στην οικονομία και υπερβολική έκπληξη που είναι αινιγματικό και άξιο απορίας να βλέπεις. Αυτή η θέση μπορεί να παράγει τον πλούσιο άνθρωπο που δεν δίνει δεκάρα που θα ξοδέψει για τις απλές ανάγκες της ζωής, αλλά που θα επενδύσει πάρα πολλά χρήματα σε ένα πολυτελές γιοτ για παράδειγμα. Παρέχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη πολυτέλεια τους με καλή συνείδηση, δικαιολογώντας τα έξοδα με το σκεπτικό ότι πρέπει να διασκεδάσουν τους συνεργάτες τους και να διατηρήσουν μια πλούσια επαγγελματική εικόνα.

Βασικά, η επιρροή του Δία στο ζώδιο του Κρόνου είναι να φουσκώνει φιλοδοξίες και να δείχνει έντονο ενδιαφέρον προς στα οικονομικά θέματα. Τα άτομα με αυτή την θέση έχουν την έντονη φιλοδοξία να κερδίσουν την επιτυχία που τους επιτρέπει να λειτουργούν σε μεγάλη κλίμακα. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο Δίας βρίσκεται σε πτώση στον Αιγόκερω, έχουν γενικά κάποιο πρόβλημα που τους εμποδίζει να απολαμβάνουν τα χρήματά τους όσο θα έπρεπε. Μπορεί να είναι πλούσιοι και ακόμα να αισθάνονται φτωχοί εξαιτίας των πρώιμων στερήσεων στη ζωή τους ή μπορεί να έχουν τόσα πολλά καθήκοντα ώστε τα χρήματά τους να απομακρύνονται από αυτούς όσο γρήγορα μπορεί να τα αποκτήσουν. Πολύ συχνά για παράδειγμα, μπορεί να διαπιστώσουν ότι όταν τελικά μπορούν να αντέξουν οικονομικά και να έχουν μπριζόλες κάθε βράδυ για δείπνο για παράδειγμα, όταν συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν κανένα δόντι για να μασήσουν.

Οι άνθρωποι του Δία-Αιγόκερω εργάζονται με πρακτικό και συντηρητικό τρόπο χωρίς την τάση να επιδίδονται σε επικίνδυνες εικασίες. Διεξάγουν τις υποθέσεις τους σύμφωνα με δοκιμασμένους, παραδοσιακούς και πραγματικούς κανόνες και είναι ικανοποιημένοι με την αργή ανάπτυξη και το σταδιακό κέρδος. Σε γενικές γραμμές, ανθίζουν στις επιχειρήσεις και όταν τους δίνεται η ευκαιρία να τις διαχειριστούν που είναι αποδεδειγμένης αξίας, δικαιολογούν την πίστη που επενδύουν σε αυτές.

Θέλουν να γνωρίζουν με ακρίβεια πού βρίσκονται οικονομικά και να αισθάνονται ότι το έδαφος είναι σταθερό κάτω από τα πόδια τους. Ακόμη και όταν κάνουν απλές αγορές, προτιμούν να βασίζονται σε εμπορικά σήματα ως εγγύηση ποιότητας και αξιοπιστίας.

Ο Δίας στον Αιγόκερω ευνοεί μια πολιτική σταδιοδρομία ή σε μεγάλες εταιρείες όπου οι επιχειρήσεις διεξάγονται απρόσκοπτα και αυστηρά σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Η φιλανθρωπική ακεραιότητα του Δία δίνει ένα πλεονέκτημα για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να κερδηθούν φορολογικά οφέλη μέσω δωρεών προς κοινωνικά εγκεκριμένα αίτια. Η αλτρουιστική ώθηση μπορεί να είναι αρκετά πραγματική, αλλά είναι πιθανό να ενισχυθεί από πρακτικούς λόγους. Η εγγύτητα του Δία και του Κρόνου στα σχετικά ζώδια  δείχνει την τάση των επιχειρηματιών να στηρίξουν τα θεμέλια που τονώνουν την ανάπτυξη μιας ποικιλίας αξιόλογων επιχειρήσεων.

Κάτω από τη θλίψη, αυτά τα άτομα μπορούν να βρεθούν δεμένοι με κάτι. Οι υπερβολές που οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να παραβλέψουν και να καλύπτουν, όπως και ο παραδοσιακός αποδιοπομπαίος τράγος, μπορεί επίσης να υποφέρουν για τα λάθη των άλλων. Η δικαιοσύνη του Κρόνου είναι αυστηρή και αμερόληπτη – εδώ ισχύει το “Οφθαλμό αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος”. Ως εκ τούτου, όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να λογοδοτήσουν για ό, τι κάνουν.

Οι ηγέτες, θα έχουν πλήρη επίγνωση της υποχρέωσης να ανταποκριθούν στη φήμη τους. Έχοντας επιτύχει το αξίωμα που θέλουν, μπορεί να υποχρεωθούν να πληρώσουν ξανά το τίμημα αυτού με απομόνωση και μοναξιά. Τότε θα πρέπει να προσπαθήσουν να ξεχάσουν την αξιοπρέπεια τους και να απολαύσουν τις απλές απολαύσεις της ζωής χωρίς να ανησυχούν για τη διατήρηση μιας εικόνας ή για μια εντύπωση.

Ο Δίας στον Αιγόκερω είναι σε πτώση. Αυτό σημαίνει ότι όλη η αισιοδοξία και η επέκταση αυτού του πλανήτη περιορίζονται από απαισιόδοξες και πολύ προσεκτικές σκέψεις. Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι πιθανόν να είναι μεγαλύτερος από τον προβλεπόμενο, ακόμη και από φόβο που συγκαλύπτεται με προσοχή. Επίσης, δεν πιστεύουν στην τύχη και υποθέτουν μια ψυχρή στάση απέναντι στη ζωή.

Εάν ο Δίας είναι υπό ένταση, τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο άκαμπτα. Οι άνθρωποι μπορούν να υποφέρουν από έλλειψη φαντασίας και δημιουργικότητας. Ο Δίας όμως εδώ, δεν έλκεται από ακρότητες και υπερβολές. Η δυνατότητα να συσσωρεύεται πλούτος καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής, επισημαίνεται ιδιαίτερα. Και εκτός από τη συσσώρευση αγαθών, αυτό που συναντάται είναι η ικανότητα διοίκησης. Ενώ τα οικονομικά είναι ένα λεπτό ζήτημα για πολλούς, απλά θα επιπλέουν. Θα βοηθήσουν τους άλλους σε αυτό το ζήτημα και θα αποκτήσουν μια θέση σεβασμού. Ο Δίας στον Αιγόκερω εμπνέει ακεραιότητα και υπευθυνότητα. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ υπεύθυνοι και πιστοί. Διαθέτουν σταθερή εμπιστοσύνη και εκτελούν τα καθήκοντά τους και τις υποσχέσεις τους.

Ο Δίας στον Αιγόκερω, που είναι ζώδιο της γης (μαζί με τον Ταύρο και την Παρθένο)είναι ο Δίας που σχετίζεται με τον 10ο οίκο, σύμβολο της σκληρής δουλειάς αλλά και αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε μέσα από αυτό. Για αυτούς τους ανθρώπους, ο στόχος της ζωής πρέπει να είναι πολύ καλά οριοθετημένος. Η αίσθηση της δικαιοσύνης και της αλήθειας λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και μπορεί να προκύψει μια αυταρχική στάση. Η ζωή και η καριέρα είναι σημαντικά ζητήματα γι ‘αυτό τον Δία. Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο πρέπει να στερεοποιούνται σε έναν πολύ ηθικό πυλώνα. Αν δεν συμβαίνει αυτό, είναι δύσκολο για αυτούς τους ανθρώπους να προχωρήσουν. Πρέπει να αισθάνονται ότι κάνουν τα πάντα σύμφωνα με αυτό που πιστεύουν.

Αν και ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο που συχνά συνδέεται με τα χρήματα και κάνει τα πάντα για να τα κερδίσει, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Δίας στον Αιγόκερω θα συνεχίσει, χωρίς όμως να βλάψει την ηθική. Ο νόμος είναι ένα άλλο πράγμα που ασκεί μεγάλη δύναμη πάνω σε αυτούς τους ανθρώπους. Καθώς επιδιώκουν να κάνουν τα πράγματα σωστά, αρέσουν να ακολουθούν τα καθιερωμένα πρότυπα και τις παραδοσιακές αξίες. Αισθάνονται ευτυχείς όταν αισθάνονται ότι δεν έχουν παρεκκλίνει ούτε ένα χιλιοστό από αυτή την αόρατη γραμμή που τους καθοδηγεί.

Είναι θέμα να κρατάτε τα πόδια σας στο έδαφος καθώς πετάτε στα ουράνια και ονειρεύεστε. Η φράση που ταιριάζει με τον Δια στον Αιγόκερω είναι “προσεκτική και συγκρατημένη αισιοδοξία”.

Όσο σκληρότερα δουλεύω, τόσο πιο τυχερός θα είμαι”, ο Αιγόκερως δεν στηρίζετε σε φαντασίες και δεδομένα που δεν υπάρχουν, είναι σοβαρός. Με τον Δία στον Αιγόκερω, μπορείτε όμως να δεσμευτείτε σε ένα μονοπάτι που θα διαλέξετε. Αυτό το μονοπάτι όμως πρέπει να είναι καλά προσδιορισμένο. Σκοπός του είναι να χτίσει κάτι σταθερό και πραγματικό με διάρκεια.

Ο Αιγόκερως υποκινεί πράξεις αλλα όχι με απότομο τρόπο. Δημιουργεί λύσεις σε προβλήματα η καταστρέφει τελείως. Το κλειδί είναι να δημιουργήσει πράγματα με σταθερά θεμέλια, σταθερή πραγματικότητα με περισσότερη ασφάλεια, δομή, ειλικρίνεια και πειθαρχία.

Ο Δίας ξεκινάει το ταξίδι του στον Αιγόκερω στις 2 Δεκεμβρίου, και σηματοδοτεί την έναρξη μιας φαινομενικά οδυνηρής διαδρομής. Ο λόγος όμως για τον οποίο αυτή η διέλευση θα είναι ιδιαίτερα δραματική είναι η συνάντηση του με καρμικούς τιτάνες, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα. Σύντομα μετά την είσοδό του στον Αιγόκερω, ο Δίας θα τριγωνίζει τον Ουρανό στον Ταύρο στις 2 μοίρες και στη συνέχεια θα συγκρουστεί με τη ηλιακή έκλειψη στον Αιγόκερω στις 4 μοίρες του ζωδίου, παραμένοντας στις 8 μοίρες Αιγόκερως στον Νότιο Δεσμό στην σεληνιακή έκλειψη Ιανουαρίου 2020. Οι τρεις επόμενες συζεύξεις με τον Πλούτωνα θα λάβουν χώρα τον Απρίλιο, Ιούλιο και Νοέμβριο του 2020.

Ο γίγαντας Δίας θα σχηματίζει οψη συνόδου με τον νάνο Πλούτωνα που είναι ένας φαινομενικός πυγμάχος στις σχέσεις του με την εξουσία, την πολιτική και την ακόρεστη προσπάθεια του για ανάπτυξη πόρων. Και οι δύο είναι δυνάμεις ανάπτυξης και επέκτασης, μαζί συλλαμβάνουν τις πιο ακραίες μορφές ευρηματικότητας. Η διέλευση κορυφώνεται με μια σύνοδο με τον πατέρα Cronus (Κρόνος) καθώς και οι δύο θα εισέρχονται στον Υδροχόο κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2020.

Ο Δίας στον Αιγόκερω αντανακλά στις έντονες δυναμικές φιλοδοξίες, την ηγεσία και οδηγεί στην οικονομική ανάπτυξη και την εξουσία.

Στις καταστρεπτικές του όψεις, μπορεί να φουσκώνει την αυταρέσκεια αλλά και να δημιουργεί άκαμπτες ιδεολογίες και προκαταλήψεις, οι οποίες κλιμακώνονται στον χειρισμό θρησκευτικών ιδεών για πολιτικά κίνητρα. Το χειρότερο παράδειγμα υπήρξε ο Αδόλφος Χίτλερ που γεννήθηκε με τον Δία στον Αιγόκερω στον Νότιο Δεσμό του, αντικατοπτρίζοντας τη δίψα του για πολιτική εξουσία και καταστρεπτικές ιδεολογίες που έχουν ρίζες στην προκατάληψη και το δόγμα. Με θετικές όψεις, ο Walt Disney γεννήθηκε κάτω από μια σύνοδο Κρόνου / Δία στο Αιγόκερω, οικοδομώντας μια ολόκληρη αυτοκρατορία ψυχαγωγίας τοποθετώντας το καλλιτεχνικό του ταλέντο στα κινούμενα σχέδια. Και όμως, η Disney ήταν επίσης γνωστή για τις ένθερμες πολιτικές τις ιδεολογίες και ένθερμες αντί-κομμουνιστικές πεποιθήσεις.

Ο Δίας στον Αιγόκερω μπορεί να αντικατοπτρίζει την ανάγκη αποκατάστασης της ακεραιότητας και δεοντολογικών προτύπων για την αντιμετώπιση της κατάχρησης εξουσίας και απληστίας ή κατάχρησης ιδεολογιών. Για παράδειγμα, ο Ρίτσαρντ Νίξον που γεννήθηκε με τον Δία στον Αιγόκερω εκτέθηκε για το Σκάνδαλο Watergate κατά τη διάρκεια ενός κύκλου επιστροφής του Δία του.

Με τον Δια στον Αιγόκερω τα μεγάλα ταρακουνήματα θα αρχίσουν. Ο αριθμός ρεκόρ των δανείων. Αυτή μπορεί να είναι η επόμενη οικονομική κρίση. Και οι δύο, ο Δίας στον Τοξότη και στον Αιγόκερω, δεν είναι καλοί οικονομικοί δείκτες. Το κυρίαρχο θέμα είναι ότι φέτος η τιμιότητα θα είναι η καλύτερη πολιτική. Θα δούμε οικονομικές αλήθειες να βγαίνουν στην επιφάνεια. Η υπέρβαση, το χρέος, οι αλήθειες θα βγουν. Ο Δίας στον Αιγόκερω θα μας ζητήσει να προσγειωθούμε. Εστιάστε στο τι είναι πραγματικό και απτό. Με αυτήν την λιτότητα η οικονομική ύφεση είναι πιθανή. Ωστόσο, ο Δίας είναι τυχερός … αν έχετε ήδη βάλει την ζωή σας σε τάξη, και παραμείνετε χωρίς χρέη ή διατηρήσετε τα οικονομικά σας υπό έλεγχο, θα αποκομίσετε τα οφέλη από τον Δία στον Αιγόκερω 2019.

Εάν δεν το κάνετε, τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε πιθανότατα θα επιδεινωθούν. Αυτοί οι κύκλοι έρχονται και φεύγουν, αλλά ο συγχρονισμός είναι το παν. Η γνώση είναι η δύναμη και ο συγχρονισμός θα σας σώσει από τον πόνο και ίσως ακόμη και να λειτουργήσει προς όφελός σας. Ο Δίας είναι ένας πλανήτης που υπερεκτιμάται από πολλούς αστρολόγους.

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ..

 • Ο Δίας στον Αιγόκερω θα τριγωνίζει τον Ουρανό στον Ταυρο στις 15 Δεκεμβρίου 2019, στις 2 μοίρες και 57. 2º Αιγ. 57
 • Εξάγωνο Δια-Ποσειδώνα στις 20 Φεβρουαρίου 2020, στις 17 ° Αιγόκερω 45 ‘ και πάλι στις 27 Ιουλίου 2020, στις 20 ° Αιγόκερω 39’ (δεύτερη), και πάλι στις 12 Οκτωβρίου 2020, στις 18 ° Αιγόκερω 45 ‘.
 • Σύνοδος Δια- Πλούτωνα στις 4 Απριλίου 2020, στις 24 του Αιγόκερω 53 ‘(πρώτο), και πάλι στις 30 Ιουνίου 2020, στις 24 Αυγούστου 07’ (δεύτερη) και πάλι στις 12 Νοεμβρίου 2020 στο 22 ° 52 ‘. του Αιγόκερω.
 • Όψη Χιαστί Δια-Βορείου Δεσμού στις 29 Οκτωβρίου 2020, στις 20º Αιγ. 45 ‘(τελικό), [πρώτο τον Μάρτιο του 2019 στις 23 Τοξότη 55’ (πρώτο), και πάλι στις 24 Ιουνίου 2019, στις 17 Τοξότη 43 ‘, και πάλι στις 10 Σεπτεμβρίου 2019, στο 17 ° Τοξότη 00 ‘

ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

 • 13 Αυγούστου 1961 – 3 Νοεμβρίου 1961.
 • 7 Φεβρουαρίου 1972 – 23 Φεβρουαρίου 1973.
 • 19 Ιανουαρίου 1984 – 6 Φεβρουαρίου 1985.
 • 3 Ιανουαρίου 1996 – 21 Ιανουαρίου 1997.
 • 19 Δεκεμβρίου 2007 – 5 Ιανουαρίου 2009.

1936-37

 • Ο Εδουάρδος Η΄ του Ηνωμένου Βασιλείου υπογράφει την παραίτησή του.
 • Ο Χάουαρντ Χιουζ κάνει νέο ρεκόρ στον αέρα πετώντας από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη σε 7 ώρες, 28 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα.
 • Συλλαμβάνεται ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος έπειτα από υπόμνημα διαμαρτυρίας στον βασιλιά Γεώργιο Β’ για την εγκαθίδρυση της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου.
 • Δημοσιεύεται ο νόμος 677, με τον οποίο η δικτατορία Μεταξά μειώνει τα αγροτικά χρέη
 • Ιδρύεται η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen.
 • Ο Αδόλφος Χίτλερ πραγματοποιεί μυστική συνάντηση και αναφέρει τα σχέδιά του για την απόκτηση “ζωτικού χώρου” για το γερμανικό λαό.
 • Το Βασίλειο της Ιταλίας αποχωρεί από την Κοινωνία των Εθνών.
 • Ξεκινά η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών που ζουν στη Σοβιετική Ένωση (ελληνική επιχείρηση της Εν Κα Βε Ντε).
 • 21 Δεκεμβρίου – Κάνει πρεμιέρα η ταινία Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι, η πρώτη στον κόσμο μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων.
 • Το Ιρλανδικό Ελεύθερο Κράτος αντικαθίσταται από ένα νέο κράτος που ονομάζεται Ιρλανδία, με την υιοθέτηση νέου συντάγματος.
 • Η Ηλεκτρική Εταιρία Μεταφορών (Η.Ε.Μ.) αναλαμβάνει την ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου Κηφισιάς.
 • Δεύτερος Σινοϊαπωνικός Πόλεμος
 • Εκδίδεται το Χόμπιτ του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.
 • Καταστροφή του Χίντενμπουργκ: Το γερμανικό αερόπλοιο Χίντενμπουργκ πιάνει φωτιά και καταστρέφεται μέσα σε ένα λεπτό ενώ προσπαθεί να δέσει στο Νιου Τζέρσεϊ. Σκοτώνονται 36 άτομα

1948-49

 • Στο Τόκιο, ένα διεθνές δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου καταδικάζει σε θάνατο επτά Ιάπωνες στρατιωτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου και του στρατηγού Τότζο Χιντέκι, για το ρόλο τους στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 • Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υιοθετεί την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
 • Επτά Ιάπωνες στρατιωτικοί και πολιτικοί ηγέτες που καταδικάστηκαν για εγκλήματα πολέμου εκτελούνται στο Τόκιο από τις συμμαχικές αρχές κατοχής.
 • Ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΔΣΕ) καταλαμβάνει προσωρινά την Καρδίτσα.
 • Σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σκοτώνει 5.050 άτομα και καταστρέφει διάφορα χωριά στον Ισημερινό.
 • Στρατιωτικό πραξικόπημα στη Συρία ανατρέπει τον πρόεδρο.
 • Επίθεση του Εθνικού Στρατού εξαπολύθηκε στον Γράμμο
 • Ιδρύεται η Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας.
 • Ο Αλέξανδρος Παπάγος αναλαμβάνει τη γενική αρχηγία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
 • Ο Χάρυ Τρούμαν ορκίζεται για την πλήρη θητεία του ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
 • Απονέμονται τα πρώτα βραβεία Έμμυ.
 • Δώδεκα χώρες υπογράφουν το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο δημιουργώντας το ΝΑΤΟ.

1960-61

 • Η Ανατολική Γερμανία κλείνει τα σύνορα μεταξύ του ανατολικού και του δυτικού τομέα του Βερολίνου για να εμποδίσει τις προσπάθειες των κατοίκων της να διαφύγουν στη Δύση.
 • Πραγματοποιείται στο Βελιγράδι η πρώτη σύνοδος του Κινήματος των Αδεσμεύτων. Γνωστό και με το αρκτικόλεξο ΝΑΜ (Non-Aligned Movement), είναι μία διεθνής οργάνωση αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ μεταξύ των Αδεσμεύτων χωρών, των οποίων η πολιτική δεν ευθυγραμμίζεται με την πολιτική των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ-Ρωσίας).

Αποτελείται από 120 κράτη ενώ συμμετέχουν και 17 κράτη παρατηρητές, είτε με ομαδική εκδήλωση συγκεκριμένης ιδεολογίας, είτε ως σύνολο συμμετεχόντων σε συγκεκριμένες δραστηριότητες.  Ιδρύθηκε το 1961 στο Βελιγράδι και βασικοί συντελεστές για την δημιουργία του ήταν ο Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, ο Γιαβαχαρλάλ Νεχρού, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ’ και ο Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ. Σκοπός του κινήματος, σύμφωνα με τη διακήρυξη της Αβάνας (1978) είναι να διασφαλίσει «την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια των αδέσμευτων χωρών στον αγώνα τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την αποικιοκρατία, το ρατσισμό και όλες τις μορφές ξένης επιθετικότητας, κατοχής, κυριαρχίας, ανάμειξης ή ηγεμονίας, καθώς και εναντίον των μεγάλων δυνάμεων και των συνασπισμών ισχύος»

 • Σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Νταγκ Χάμαρσκελντ.
 • Στρατιωτικό πραξικόπημα στη Δαμασκό δίνει τέλος στην Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία, την ένωση μεταξύ Αιγύπτου και Συρίας.
 • Η NASA εκτοξεύει τον πρώτο πύραυλο Κρόνο στην αποστολή Saturn-Apollo 1.
 • 4.640.512 Έλληνες ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες. Νικητής των εκλογών αναδεικνύεται η Ε.Ρ.Ε. με ποσοστό 50,81% και 176 έδρες. Η Ένωσις Κέντρου έρχεται δεύτερο κόμμα με 33,66% και 100 έδρες και ακολουθεί το ΠΑΜΕ με 14,63% και 24 έδρες.

1972

Watergate σκάνδαλο (Ρίτσαρντ Νίξον επίσης γεννήθηκε με τον Δία στον Αιγόκερω) – η εποχή των τυφλών φιλοδοξιών • Φυλετική Γενοκτονία στο Μπουρούντι ενάντια Hutus.

 • Το Ρας αλ-Καϊμά προσχωρεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που απαρτίζεται πλέον από 7 εμιράτα.
 • Οι αθροιστικές πωλήσεις του σκαραβαίου της Volkswagen υπερβαίνουν εκείνες του Ford Model T.
 • Ένα Learjet 25 της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας συντρίβεται έξω από τις ακτές του Μόντε Κάρλο. Και τα δύο μέλη του πληρώματος είναι νεκροί.
 • Ο επίσημος Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός πυροκροτεί βόμβα αυτοκινήτου στους στρατώνες του Όλντερσοτ, σκοτώνοντας 7 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 19.

1984-85

1984 • Η ανακάλυψη του ιού του AIDS (Κρόνος στον Σκορπιό) • Η πείνα στην Αιθιοπία • Ο Γαλιλαίος συγχωρέθηκε από το Βατικανό για εργασία στην τροχιά της Γης 368 χρόνια μετά την καταδίκη του.

 • Ο Macintosh, ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής με ποντίκι και γραφικό περιβάλλον χρήστη, παρουσιάζεται σε διαφήμιση κατά τη διάρκεια του Σούπερ Μπόουλ.
 • Τίθεται σε κυκλοφορία το χαρτονόμισμα των πέντε χιλιάδων δραχμών.
 • Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εκλέγεται πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
 • Δολοφονείται από δύο σωματοφύλακές της η πρωθυπουργός της Ινδίας Ίντιρα Γκάντι.
 • Τριάντα έξι κορυφαίοι μουσικοί συγκεντρώνονται σ’ ένα στούντιο για να ηχογραφήσουν το Do They Know It’s Christmas? της Band Aid προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αντιμετώπιση του λιμού στην Αιθιοπία.
 • Ολοκληρώνεται η συμφωνία των Βρυξελλών μεταξύ των κυβερνήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας, με την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο συμφωνεί να αρχίσει συζητήσεις με την Ισπανία σχετικά με το Γιβραλτάρ, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της κυριαρχίας του.
 • Διαρροή χημικών στο Μποπάλ: Μία διαρροή ισοκυανικού μεθύλιου από εργοστάσιο φυτοφαρμάκων της Union Carbide στο Μποπάλ, στη Μαντία Πραντές της Ινδίας, σκοτώνει ακαριαία χιλιάδες ανθρώπους και προκαλεί τραύματα σε πάνω από 500.000 άτομα, στη χειρότερη βιομηχανική καταστροφή στην ιστορία.
 • Το Μπρουνέι γίνεται μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
 • Ο Μααούγια Ουλντ Σιντ Αχμέντ Τάγια γίνεται ο τρίτος πρόεδρος της Μαυριτανίας μετά από πραξικόπημα κατά του Μοχάμεντ Χούνα Ουλντ Χαϊντάλα ενώ ο τελευταίος παρευρίσκεται σε σύνοδο κορυφής.

1996-1997

Η Κίνα ξεκινά πειραματικές δοκιμές και στρατιωτικές ασκήσεις εκτός των παράκτιων περιοχών της Ταϊβάν • Οι σφαγές των Χούτου από τους Τούτσι στο Μπουρούντι πραγματοποιούνται με περισσότερους από 450 νεκρούς μέσα σε λίγες μέρες

 • Αρχίζει η Κρίση των Ιμίων. Τούρκοι δημοσιογράφοι καταφθάνουν σε μία από τις βραχονησίδες να κατεβάσουν την ελληνική σημαία για να τοποθετήσουν μία τούρκικη.
 • Τερματίζεται επίσημα η πολιορκία του Σαράγεβο.
 • Ο Λίνους Τόρβαλντς δημοσιεύει τον Πυρήνα 2.0 του Linux. Από αυτή την έκδοση το Linux τρέχει σε μη-Intel αρχιτεκτονικές. Επίσης, την ίδια μέρα ο πιγκουίνος Tux έγινε η επίσημη μασκότ του Linux.
 • Αφού πέρασαν 4 μέρες από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ξεκινάει στο ΟΑΚΑ το 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όπου στη λήξη του 3 μέρες αργότερα, με ψηφοφορία θα αναδείξει καινούργιο Πρόεδρο τον Κώστα Σημίτη.
 • Δολοφονία του Τάσου Ισαάκ.
 • Δολοφονία του Σολωμού Σολωμού.
 • Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα: Το ΠΑΣΟΚ, με αρχηγό τον Κωνσταντίνο Σημίτη, παραμένει στην εξουσία με 41,49% και 162 έδρες, έναντι 38,12% και 108 έδρες της Νέας Δημοκρατίας.
 • Εκδηλώνεται πυρκαγιά σε τρένο που διέρχεται τη σήραγγα της Μάγχης από τη Γαλλία προς την Αγγλία, προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς και καταστρέφοντας περίπου 500 μέτρα σήραγγας.
 • Εγκαινιάζεται η νέα οδική γέφυρα στον Ισθμό της Κορίνθου.
 • Υπογράφεται ειρηνευτική συμφωνία που τερματίζει τον 36ετή εμφύλιο πόλεμο στη Γουατεμάλα.
 • Ανατρέπεται το εμπορικό φορτηγό πλοίο Δύστος στα ανατολικά της Κύμης, με αποτέλεσμα 20 νεκρούς.
 • Το Νόμπελ εναλλακτικής ιατρικής παραλαμβάνει στη Σουηδία ο Έλληνας ομοιοπαθητικός Γιώργος Βυθούλκας
 • Ένα Boeing 747 της Saudia κι ένα εμπορευματικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76 συγκρούονται στον αέρα στην Ινδία, σκοτώνοντας 349 άτομα. Πρόκειται για την πιο θανατηφόρα εναέρια σύγκρουση μέχρι σήμερα.
 • Στη βορειοδυτική Ρουάντα, μέλη της πολιτοφυλακής των Χούτου σκοτώνουν τρεις Ισπανούς εργαζομένους της Μ.Κ.Ο. Γιατροί του Κόσμου.
 • Ο Γιάσερ Αραφάτ επιστρέφει στη Χεβρώνα μετά από περισσότερα από 30 χρόνια και συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την παράδοση της τελευταίας ελεγχόμενης από το Ισραήλ πόλης της Δυτικής Όχθης.

2007-2008-2009

• Οι χρηματιστηριακές αγορές σε όλο τον κόσμο βυθίζονται εν μέσω αυξανόμενων φόβων για την ύφεση των ΗΠΑ, που τροφοδοτήθηκε από την κρίση ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων του 2007. • Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση • Ο Satoshi Nakamoto δημοσιεύει το “Bitcoin: Ηλεκτρονικό σύστημα μετρητών Peer-to-Peer.

Οι εθνικές εκλογές έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο πρόωρα, καθώς η θητεία της κυβέρνησης έληγε τον Μάρτιο του 2008. Ο πρωθυπουργός ζήτησε στις 17 Αυγούστου 2007 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής, επικαλούμενος ως εθνικό θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και την οικονομία, καθώς και την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2008. Οι κάλπες στήθηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου και ανέδειξαν νικητή τη Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό 41,83% και 152 έδρες στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ υπέστη πτώση των ποσοστών του, ενώ αύξηση σημείωσαν τα κόμματα της Αριστεράς. Το πρώτο ηχηρό μήνυμα στο δικομματισμό εστάλη. Η νέα Βουλή είναι πεντακομματική, αφού και ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη κατόρθωσε να ξεπεράσει το απαγορευτικό όριο του 3%. Ο Γιώργος Παπανδρέου χάνει για δεύτερη συνεχή αναμέτρηση από τον Κώστα Καραμανλή.

Όλα ξεκίνησαν από μια γαστρεντερική διαταραχή. Ο Αρχιεπίσκοπος μεταφέρεται εσπευσμένα στο «Αρεταίειο», υποβάλλεται σε διαγνωστικές εξετάσεις και διαπιστώνεται καρκίνος. Υποβάλλεται σε εγχείρηση, αλλά οι επιπλοκές είναι συνεχείς και οι θεράποντες γιατροί συνιστούν μεταφορά στο εξωτερικό προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος. Όσο διάστημα παραμένει στο Μαϊάμι, η παραφιλολογία για τη μέθοδο αντιμετώπισης της ασθένειάς του δίνει και παίρνει, ενώ στην Αθήνα αρχίζει παρασκηνιακά η διαδοχολογία, με τους πρώτους υποψήφιους διαδόχους να κάνουν την εμφάνισή τους.

Ο Χριστόδουλος επιστρέφει στην Ελλάδα και υποβάλλεται συνεχώς σε προγραμματισμένες εξετάσεις και θεραπευτικές αγωγές. Μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του, ενώ ο ίδιος εξακολουθεί να παραμένει στην κατοικία του, αρνούμενος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Τα γεγονότα που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία το 2008 ήταν πολλά και δυστυχώς πολλά δυσάρεστα!

Στις 28 Ιανουαρίου, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μετά από επτά μήνες σκληρής δοκιμασίας, χάνει τη μάχη με την επάρατη νόσο. Η σορός του εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ την κηδεία του παρακολουθούν συγκλονισμένοι δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Στις 7 Φεβρουαρίου, εκλέγεται αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ο μητροπολίτης Θηβών, κ. Ιερώνυμος.

Συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας για τον αγωγό South Stream. Στην Μόσχα παρουσία του προέδρου Β. Πούτιν και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή υπογράφεται στις 29 Απριλίου, ενεργειακή συμφωνία για την κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού φυσικού αερίου South Stream. Ο νέος αγωγός South Stream θα έχει διαδρομή 900 χιλιομέτρων και θα τροφοδοτεί την Ευρώπη με 10 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο. Με τη συμφωνία, η Ελλάδα μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο, ενώ ανοίγει μία νέα σελίδα στις διεθνείς σχέσεις με τη «στροφή» προς την Ρωσία.

«Μαύρο χρήμα» της Siemens σε ελληνικά κόμματα.

Άγρια δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Ο Νίκος Σεργιανόπουλος βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στην οδό Μετεώρων στο Παγκράτι το πρωί της 4ης Ιουνίου, από την οικιακή του βοηθό. Τα μεσάνυχτα της προηγούμενης νύχτας είχε δεχτεί 21 μαχαιριές στο λαιμό, τον πνεύμονα και την καρδιά.

Η απαγωγή Μυλωνά και η σύλληψη Παλαιοκώστα.

Μακελειό στην Σαντορίνη. Ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα στα ελληνικά χρονικά λαμβάνει χώρα στις 3 Αυγούστου στο χωριό Βουρβούλο κοντά στα Φηρά της Σαντορίνης. Ο 31χρονος μάγειρας, Αθανασίος Αρβανίτης, μετά από καυγά, αποκεφαλίζει την 25χρονη σύζυγό του, Αδαμαντία Κάρκαλη, δασκάλα στο επάγγελμα και στη συνέχεια περιφέρει το κεφάλι της στους δρόμους του χωριού.

Το «ιερό σκάνδαλο» που συγκλονίζει την Ελλάδα. Κόλαφος αποδεικνύεται για την κυβέρνηση η ανταλλαγή εκτάσεων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου. Η Μονή παίρνει «φιλέτα» -από τα οποία επωφελούνται και ιδιώτες- και δίνει εκτάσεις χαμηλής ή και μηδαμινής αξίας.

Eπισιτιστική κρίση.Ο Ζαν Ζιγκλέρ, συντάκτης της έκθεσης του ΟΗΕ για το δικαίωμα στην τροφή, μιλούσε από τις αρχές του έτους για προαναγγελία εκατόμβης. Η επανάσταση των πεινασμένων σε όλο τον κόσμο πήρε το 2008 σάρκα και οστά όχι μόνο στον αναπτυσσόμενο κόσμο αλλά και στον αναπτυγμένο. Η πράσινη γεωργία, που έως το 2007 ήταν η πρόταση, μπήκε στην τροχιά της αμφισβήτησης καθώς οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι.

Οι ηγέτες της Αφρικής και της Ασίας επέρριψαν τις ευθύνες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις ότι η προώθηση των βιοκαυσίμων σε συνδυασμό με την απουσία κοινής πολιτικής για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών οδήγησε στην κρίση των τροφίμων. Τα στοιχεία του ΟΗΕ που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις αρχές Δεκεμβρίου δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

Ο στόχος μείωσης των πεινασμένων του κόσμου κατά το ήμισυ μέχρι το 2015 απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Η παγκόσμια επισιτιστική κρίση αύξησε κατά 40 εκατομμύρια τον πληθυσμό των πεινασμένων στον κόσμο το 2008. 963 εκατομμύρια άνθρωποι σήμερα δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό. Από την Μπουρκίνα Φάσο έως τη Νιγηρία, την Ακτή Ελεφαντοστού και το Καμερούν, οι «διαδηλώσεις της κατσαρόλας», που ήταν ο κανόνας το 2008, αντιμετωπίστηκαν με καταστολή και αιματοχυσία. Στη Νότια Αφρική η φτώχεια έβαλε στο στόχαστρο τους μετανάστες, που έπεσαν θύματα μιας άγριας και πρωτοφανούς βαρβαρότητας.

Βιοκαύσιμα. Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια τα βιοκαύσιμα προβάλλονταν ως η ενδεδειγμένη και παράλληλα η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Το 2008 ήταν έτος αμφισβήτησης για τις περιβαλλοντικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Το ζήτημα των βιοκαυσίμων δίχασε την παγκόσμια κοινότητα.

 • Δυο ημέρες μετά την παραίτησή του από ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού, απόπειρα αυτοκτονίας πραγματοποιεί ο Χρήστος Ζαχόπουλος, πέφτοντας από τον 4ο όροφο του σπιτιού του στο Κολωνάκι. Ο επίδοξος αυτόχειρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
 • Με τζιχάντ (ιερό πόλεμο) απειλεί τους Ισραηλινούς ο Οσάμα μπιν Λάντεν σε νέο ηχητικό μήνυμά του που μεταδόθηκε μέσω της ιστοσελίδας ας-Σαχάμπ
 • Καθησυχαστικοί είναι οι σεισμολόγοι για τη δόνηση 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στη Ζάκυνθο.
 • Η Κύπρος και η Μάλτα υιοθετούν το ευρώ.
 • Ο Φιδέλ Κάστρο παραδίδει την προεδρία της Κούβας στον αδελφό του Ραούλ Κάστρο.
 • Μια σειρά από ταραχές, διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις ξεσπούν στη Λάσα και σε άλλες περιοχές του Θιβέτ.
 • Η Ελλάδα ασκεί βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κατά την Εαρινή Σύνοδο της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι. Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ δεν συμφωνούν στην ένταξη της Γεωργίας και της Ουκρανίας.
 • 11 αθλητές της εθνικής ομάδας άρσης βαρών της Ελλάδας με προπονητή τον Χρήστο Ιακώβου βρίσκονται θετικοί στην απαγορευμένη ουσία μεθυλτριενολόνη.
 • Ο κυκλώνας Ναργκίς αφήνει 130.000 νεκρούς στην Μιανμάρ.
 • Σεισμός στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας αφήνει 69.000 νεκρούς.
 • Απορρίφθηκε σε δημοψήφισμα στην Ιρλανδία η Συνθήκη της Λισαβόνας, στην μόνη χώρα όπου η επικύρωσε προβλεπόταν με δημοψήφισμα.
 • Συλλαμβάνεται ο Ράντοβαν Κάρατζιτς κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στην Βοσνία.
 • Πόλεμος της Γεωργίας (2008): Η Γεωργιανές δυνάμεις βομβαρδίζουν την πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας Τσχίνβαλι. Η Ρωσία απαντά με βομβαρδισμό της Γεωργίας.
 • Ο πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, παραιτείται υπό την απειλή της μομφής.
 • Τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων, ένας επιταχυντής στοιχειωδών σωματιδίων (αδρονίων) στο ευρωπαϊκό κέντρο πυρηνικών ερευνών CERN της Γενεύης.
 • Διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση 2007-2008: Χρεοκοπεί η Lehman Brothers μια από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρείες. Η Merrill Lynch πωλείται στην Bank of America.
 • Διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση 2007-2008: Στις ΗΠΑ, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί συμφωνούν σε ενίσχυση των τραπεζών με 700 δισ. δολάρια.
 • Ταραχές στην Ταϊλάνδη όπου οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού.
 • Τρομοκρατικές επιθέσεις σε ξενοδοχεία της Βομβάης στην Ινδία με περίπου 200 νεκρούς.
 • Ταραχές ξεσπούν στην Ελλάδα από το θανάσιμο τραυματισμό του 15χρονου Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου. Κηδείας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, παρευρέθηκαν χιλιάδες κόσμος.
 • Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπέλυσε βομβιστική επίθεση με δύο καλάσνικοφ εναντίον 17 αστυνομικών της διμοιρίας Α-524 που επέβαιναν σε υπηρεσιακό λεωφορείο στη περιοχή Γουδί.
 • Το Ισραήλ ξεκινά τον βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας.
 • Η Σλοβακία γίνεται μέλος της Ευρωζώνης καθώς παύει να χρησιμοποιεί τη σλοβάκικη κορώνα και υιοθετεί το ευρώ.
 • Ο Μπαράκ Ομπάμα ορκίζεται ως ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Είναι ο πρώτος αφροαμερικανός που κάθεται στον προεδρικό θώκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Δύο ημέρες μετά, στις 22-01-09, ο Αμερικάνος πρόεδρος υπογράφει το διάταγμα για το κλείσιμο της στρατιωτικής φυλακής του Γκουαντάναμο και τη διακοπή της σκληρής ανάκρισης ύποπτων για τρομοκρατία.
 • Ο ισλανδός πρωθυπουργός Γκέιρ Χάαρντε ανακοινώνει την άμεση παραίτηση της κυβέρνησής του, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα εδώ και τέσσερις μήνες.
 • Ενθρονίζεται ο νέος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, σε βυζαντινής μεγαλοπρέπειας τελετή που έγινε στον καθεδρικό ναό του Ιησού Σωτήρα, στη Μόσχα.
 • Αναλαμβάνει νέα πρωθυπουργός της Ισλανδίας η πρώην υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιοχάνα Σιγκουρνταρντοτίρ. Πρόκειται για την πρώτη επικεφαλής κράτους, που έχει παραδεχτεί δημοσίως την ομοφυλοφιλική της ταυτότητα.
 • Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Αυστραλία, ως αποτέλεσμα του καύσωνα που πλήττει τω χώρα. Πρόκειται για τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές στην ιστορία της. Αφήνουν πίσω τους 173 νεκρούς, 500 τραυματίες, περισσότερους από 7.500 άστεγους και χιλιάδες καμένα στρέμματα δάσους. Πολλές από τις φωτιές ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού.
 • Ενώ η Ζιμπάμπουε μαστίζεται από τη χολέρα, ορκίζεται πρωθυπουργός της χώρας ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μόργκαν Τσβαγκιράι, ο οποίος θα ηγηθεί μαζί με τον αντίπαλό του Ρόμπερτ Μουγκάμπε μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Μέσα στους επόμενους μήνες οι νεκροί από τη χολέρα θα ξεπεράσουν τις 3.800, ενώ 100.000 θα υποφέρουν από την ασθένεια.
 • Δολοφονείται κατά τη διάρκεια ένοπλης εξέγερσης στην πρωτεύουσα Μπισάου, ο πρόεδρος της Γουινέας Μπισάου, Ζοάο Μπερνάρντο Βιέιρα.
 • Η Αλβανία και η Κροατία γίνονται μέλη του ΝΑΤΟ.
 • Στο πένθος βυθίζει την Ιταλία ο σεισμός 6.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που συγκλόνισε τη μεσαιωνική πόλη της Άκουιλα. Χάνουν τη ζωή τους σχεδόν 300 άνθρωποι και τραυματίζονται περισσότεροι από 1.500. Περίπου 70.000 είναι οι άστεγοι.
 • Μία καινούρια μορφή γρίπης, που ξεκίνησε από το Μεξικό, ανησυχεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Πρόκειται για τη γρίπη των χοίρων, η οποία αργότερα θα μετονομαστεί σε νέα γρίπη Η1Ν1. Τα πρώτα κρούσματα καταγράφονται σε Μεξικό και ΗΠΑ, αλλά στη συνέχεια εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο. Οι πρώτοι θάνατοι καταγράφτηκαν στο Μεξικό.
 • Η έξαρση του ιού της γρίπης Η1Ν1 κάνει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κηρύξει παγκόσμια πανδημία, την πρώτη μετά το 1968.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

 • Karl Marx – Οικονομολόγος και συγγραφέας του Κομμουνιστικού Μανιφέστο
  • Πάπας Francis – Καθολικός Πάπας
  • Adolf Hitler – Γερμανός δικτάτορας και υποκινητής του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου
  • Saddam Hussein – Προηγούμενος Ιρακινός Πρόεδρος κατά τη διάρκεια των Πολέμων του Κόλπου • Bibi Netanyahu – Πρωθυπουργός του Ισραήλ
 • Walt Disney – ιδρυτής του Mickey Mouse
 • Margaret Thatcher – πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου •
 • Paul Newman – ηθοποιός, επιχειρηματίας και φιλανθρωπικός •
 • Jack Nicholson – ηθοποιός

Στην κοσμική αστρολογία, ο Αιγόκερως κυβερνά τις κυβερνήσεις και την πολιτική. Σίγουρα, όλοι μας εχουμε παραδεχτεί και καταλάβει ότι στις Η.Π.Α. η εκλογική αναμέτρηση τον Νοέμβριο του 2020, υπό την επιρροή της ευθυγράμμισης θα είναι η πιο σημαντικη στην Αμερικανική ιστορία! Δεν είναι αστείο! (και αυτό επειδή οι Η.Π.Α. έχουν επίσης τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω στον γενέθλιο χάρτη της και πρόκειται να βιώσει την πρώτη Πλουτώνια επιστροφή της ως χώρα το 2021 με ακρίβεια. Η τελευταία φορά που είχαμε ένα stellium στον Αιγόκερω ήταν τα τέλη της δεκαετίας του 1980 – τη δεκαετία του ’90 με τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είδαμε την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Αυτό βέβαια έχει μια εξήγηση γιατί ο Ουρανός είναι ο επαναστάτης και ο μετασχηματιστής και ο Ποσειδώνας αυτος που διαλύει. Αυτή τη φορά, έχουμε τον επεκτατικό Δία και τον μετασχηματιστή Πλούτωνα στο μείγμα. Έτσι, φαίνεται να εξηγεί σημαντικούς μετασχηματισμούς που πρόκειται να γίνουν, ενδεχομένως ολόκληρων χωρών / κυβερνήσεων και κοινωνιών.

Ο Αιγόκερως είναι επίσης κυβερνήτης ιδρυμάτων και εταιριών, οπότε μπορεί να δούμε ότι κάποια μεγάλα ιδρύματα και εταιρίες θα γίνονται ακόμα μεγαλύτερα και άλλα θα  καταρρέουν εντελώς. Μερικοί σημαντικοί άνθρωποι μπορούν να κερδίσουν περισσότερο σεβασμό και επιτυχία, ενώ άλλοι μπορεί να υποφέρουν από τεράστιες πτώσεις και χτυπήματα στην πολιτική. Ο Αιγόκερως, που κυβερνάται από τον Κρόνο, είναι επίσης ένα περιοριστικό ζώδιο, περιορίζει και βάζει κανόνες, έτσι γενικά μπορούμε να αισθανόμαστε ότι κάποια πράγματα είναι πιθανο να περιορίζονται όλο και περισσότερο, κατα κάποιο τρόπο. Μπορεί να αισθανόμαστε συγκλονισμένοι από κάποια σημαντικά γεγονότα που θα συμβαίνουν σχετικά με εταιρείες, τις κοινωνίες και τις χώρες (αγώνας για επιβίωση!).

Υπάρχει μια ομάδα των Millennials που έχουν stellium Αιγόκερω στους γενέθλιους χάρτες τους! Οι περισσότεροι από αυτούς που γεννήθηκαν μεταξύ 1989-1991 έχουν τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα στον Αιγόκερω (και ίσως και μερικούς άλλους πλανήτες!). Ο Δίας στον Αιγόκερω θα ταυτίζεται απόλυτα με το stellium του Αιγόκερω και θα ενεργοποιεί ακριβώς αυτούς γενέθλιους χάρτες. Δώστε προσοχή στην τοποθεσία των πλανητών και την οικοθεσία. Δεν θα εκπλαγείτε καθόλου εάν δείτε στη ζωή σας νέα πράγματα, μεγάλη πρόοδο, αλλά και μεγάλα ταρακουνήματα από εκείνους που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου!

Ο Ουρανός είναι αντισυμβατικός, ο Κρόνος είναι ο παραδοσιακός, και ο Ποσειδώνας είναι οι φαντασιώσεις ενώ ο Αιγόκερως είναι η πραγματικότητα. Έτσι, αν ο Δίας στον Αιγόκερω συγκρουστεί με τον γενέθλιο Ουρανό στον Αιγόκερω, αυτό μπορεί να προκαλέσει την επιθυμία να ξεφύγετε, να κάνετε αλλαγές, να είστε ανεξάρτητοι, λίγο επαναστατικοί ή να τινάξετε το status quo στον αέρα που είχατε αποκτήσει μέχρι στιγμής. Ήρθε η ώρα να εργαστούμε για τη δημιουργία νέων παραδόσεων ή για να βρούμε διαφορετικούς τρόπους επιβίωσης, να είμαστε υπεύθυνοι και φιλόδοξοι. Εάν ο Δίας στον Αιγόκερω συγκλίνει με τον γενέθλιο Ποσειδώνα στον Αιγόκερω, αυτό μπορεί να αυξήσει τη φαντασία, τη συμπόνια, τη διαίσθηση ή την πνευματική ενέργεια. Αυτή είναι η στιγμή να εργαστείτε για να κάνετε τα όνειρά σας και τις φαντασιώσεις σας μια απτή πραγματικότητα.

Τα ζώδια της γης είναι αυτά που θα επωφεληθούν περισσότερο, δηλαδή Ταύρος αλλά και η Παρθένος η όσοι έχουν σημαντικούς πλανήτες σε αυτά τα ζώδια, για παράδειγμα τον Δια σε ζώδιο της γης, κατά πρώτη όψη.

Κριοί, Ζυγοί και Καρκίνοι, ίσως να βιώσουν κάπως παράξενα με αυτή την διέλευση του Δια στον Αιγόκερω, όπως για παράδειγμα, ίσως να κάνουν κινήσεις και πάρουν αποφάσεις που θα το μετανιώσουν και ίσως να μην αισθάνονται και τόσο άνετα. Οι Αιγόκεροι θα καλωσορίσουν αυτή τη διέλευση, ενώ θα είναι κάπως βαρύ να έχουν και τον Πλούτωνα αλλά και τον Νότιο Δεσμό στο ιδιο ζώδιο. Ενώ ο Δίας στον Αιγόκερω, δεν νοιώθει καλά, είναι σε πτώση. Στον Δία αρέσει να ξοδεύει, είναι γενναιόδωρος και αισιόδοξος, αλλά ο Αιγόκερως συμβολίζει τον έλεγχο και την προσεχτική εξέταση, τους αυστηρούς προϋπολογισμούς και τους περιορισμούς. Επομένως, οι συνηθισμένες επεκτατικές ιδιότητες του Δία είναι περιορισμένες. Αυτός είναι ενας άλλος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να αναμένουμε οικονομική επιβράδυνση το 2020.

Η ενέργεια αυτή θα είναι έντονη στη ζωή μας, πράγμα που σημαίνει ότι οραματικά ο βελτιωμένος πλούτος, το καθεστώς και η υλική ασφάλεια είναι πιθανό να αφθονούν τόσο προσωπικά όσο και παγκοσμίως. Θα αναζητηθούν καλύτεροι τρόποι οργάνωσης της ζωής μας και της κοινωνίας εν γένει, η αναζήτηση μεγαλύτερης ευθύνης στο δημόσιο καθήκον, καθώς και η βελτίωση της ηθικής στους κυβερνήτες και τους νόμους στους οποίους ζούμε.

Συνδέεται πολύ με τη σωματική και υλική ζωή, τις δομές και την οργάνωση που απαιτούνται για την εξασφάλιση της υλικής ευημερίας. Ο Αιγόκερως είναι φιλόδοξο ζώδιο, θέλει να φτάσει στην κορυφή, και το επιτυγχάνει αυτό με την επιφυλακτικότητα, την πρακτικότητα και την οργάνωσή του και με την επιμονή. Ο Αιγόκερως αντιπροσωπεύει επίσης τον «Πατέρα» δηλαδή αυτόν που προμηθεύει, κυβερνά και προστατεύει την οικογένειά του ή είναι οι «Πρεσβύτεροι» – είναι οι παλαιότεροι σοφοί που λόγω της ωριμότητας και της σοφίας που έχουν αποκτήσει μέσω της εμπειρίας, είναι αυτοι που αποφασίζουν, δομούν και κυβερνούν τις κοινότητες τους.

Αυτή η περίοδος είναι το κλειδί για το μέλλον, ίσως να αυξηθούν οι πόροι, να βελτιωθεί η καριέρα μας, να κερδηθεί μια προαγωγή η αναγνώριση και να ανελιχθούμε κοινωνικά ή να απογειωθεί κάποια νέα επιχείρηση. Μπορεί να περιλαμβάνει την μάθηση μιας νέας ικανότητας ή ενός καλύτερου συστήματος ή την διερεύνηση νέων διαδικασιών και δομών για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των πραγμάτων. Μπορεί να θέλουμε να αποκτήσουμε περιουσιακά στοιχεία ή μια νέα πηγή εισοδήματος για να βελτιώσουμε τη θέση μας στην κοινωνία.

Μπορεί να αναλάβουμε μια νέα ευθύνη ή να πραγματοποιήσουμε μια σημαντική επένδυση σε κάτι σημαντικό και σταθερό που παρέχει μια καλύτερη γείωση στη ζωή. Ήρθε η ώρα να ανταμειφθείτε για την σκληρή δουλειά του παρελθόντος, οπότε η επιτυχία πρέπει να προέλθει από οτιδήποτε προσπαθήσατε και δουλέψατε σκληρά. Είναι μια εποχή που θα ωφελήσει όσους είναι ώριμοι, όσοι είναι παλιοί, όσοι έχουν μάθει από την εμπειρία και έχουν χρησιμοποιήσει αυτή τη σοφία για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Είναι η αύξηση του πλούτου, του σεβασμού για όσους το έχουν πραγματικά κερδίσει!

Μπορούμε να επωφεληθούμε αυτή τη στιγμή καλλιεργώντας και χρησιμοποιώντας τις ικανότητες και τις ιδιότητες του Αιγόκερω, όπως η επιμονή, η αξιοπιστία, η πρακτικότητα, η ομαλότητα, η λογική και ο προσεκτικός υπολογισμός.

Μπορούμε να επωφεληθούμε από το άνοιγμα σε μια σοφότερη κατανόηση του υλικού κόσμου και τους νόμους, τις ιεραρχίες και τις δομές της κυβέρνησης, του νόμου και των επιχειρήσεων που καθορίζουν τον τρόπο που ζούμε. Μπορούμε να εμπνευστούμε για να μάθουμε περισσότερα για το καθήκον και την ευθύνη, να καθορίσουμε τι είναι σωστό και λάθος. Οτιδήποτε μας ενθαρρύνει να δημιουργήσουμε νέους κανόνες, δομές ή οργάνωση, προκειμένου να υλοποιήσουμε και να εκδηλώσουμε τα οράματά μας για έναν καλύτερο κόσμο με γήινο πρακτικό τρόπο. θα μας ωφελήσει πολύ και το μέλλον μας. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε πού είμαστε τεμπέληδες ή απείθαρχοι ή ότι έχουμε παραμελήσει τα καθήκοντά μας ή ότι είμαστε σπάταλοι. Ας προσέξουμε λοιπόν για τέτοιες ευκαιρίες, που μπορεί να έρθουν υπό μορφή προκλήσεων.

Αυτή είναι μια χρονιά για να βελτιώσουμε τους κανόνες με τους οποίους κυβερνάμε τους εαυτούς μας και να προσδώσουμε περισσότερη ηθική και σοφία στις οργανώσεις και ιδρύματα που αποτελούν το θεμέλιο της ζωής μας. Επομένως, προσέξτε τις ευκαιρίες με τις οποίες μπορείτε να εμπλακείτε στη δημιουργία καλύτερων τρόπων οργάνωσης και προστασίας κάθε δικαιώματος. Σε κοινωνικό επίπεδο αυτό μπορεί να σημαίνει βελτίωση των κανόνων και της δομής μιας κυβέρνησης, του συστήματος δικαιοσύνης, της ασφάλειας και της αστυνόμευσης, καθώς και όλων των οργανώσεων και θεσμών που λειτουργούν ως «Πατέρας» για μας.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Συντηρητική υπακοή. Συνεταιρικές πεποιθήσεις. Συνεταιρικό δόγμα. Ηθικές αρχές. Τεράστια εταιρεία. Μια Μεγαλη Εταιρία. Μεγάλος Έλεγχος. Ευεργετική επανένταξη. Ωφέλιμη πρακτικότητα. Αισιόδοξος σχεδιασμός. Βέλτιστες μετρήσεις. Αισιόδοξος για το γήρας. Μεγάλη ωριμότητα. Αισθάνεστε μεγαλύτεροι σε ηλικία από ότι είστε πραγματικά. Μεγαλύτερες προσδοκίες για την ηλικία σας. Μια ρυτίδα και μια λάμψη. Το ανώτατο όριο γήρατος αυξάνεται. Έχετε ακόμα περισσότερα για να αποδείξετε. Έχετε ακόμα περισσότερα για να επιτύχετε. Υπάρχουν ακόμα περισσότερα βουνά για να ανεβείτε. Δεν μας δείξατε όλα όσα έχετε. Δεν μπορείτε ακόμα να λέτε ότι κουραστήκατε.

Το μεγάλο Ψύχος. Το μεγάλο πάγωμα. Ψύξη! Παγωμένη ακίνητη περιουσία. Ψυχρή χώρα. Ανάπαυσης στις δάφνες σας. Λαμβάνοντας τον εύκολο δρόμο προς την κορυφή. Τελεφερίκ. Απογειώνω. Βεβαιωθείτε ότι αυτό είναι σημαντικό. Είναι σημαντικό να αποφασίσετε οτι σημαίνει κάτι για εσάς. Οι πεποιθήσεις σας είναι σημαντικές. Η ηθική είναι σημαντικη. Η ηθική σας πρέπει να γίνεται σεβαστή. Η απεραντοσύνη, περιορίζεται. Πού είναι το όριο της εξερεύνησης; Πόσο μπορεί να επεκταθεί η επιχείρηση; Συγγνώμη για την εκμετάλλευση της γενναιοδωρίας σας! Το μεγάλο πάγωμα. Περιορισμένες ευκαιρίες. Πόσο ψηλά μπορείτε να πάτε; Ποιοι είναι οι ρεαλιστικοί περιορισμοί; Ποιες είναι οι ρεαλιστικές προσδοκίες; Ποια είναι η ηθική της συνεχώς διευρυνόμενης επιχείρησης; Ποια είναι η φιλοσοφία της επιχείρησής σας; Πώς πιστεύετε ότι επηρεάζει το πόσο αδίστακτος μπορείς να είσαι;

Βαλτε τα πράγματα στην τάξη. Σχεδιάστε μπροστά. Έχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Παρατηρήστε υπερβολές. Σκεφτείτε σοβαρά το σημείο όπου επεκτείνετε πολύ γρήγορα. Προσέξτε. Καλλιεργήστε την πειθαρχία. Αναπτύξτε μια ώριμη στάση. Σημειώστε πού είστε υπερβολικά περιορισμένος. Ποιος έχει υπερβολικό έλεγχο στη ζωή σας; Πού πρέπει να παίρνετε τον έλεγχο στη ζωή πριν τα πράγματα εκτροχιαστούν; Χρειάζεται να καθορίσετε ορισμένους κανόνες δέσμευσης; Πού είναι τα όρια του ανοίγματος; Είστε πολύ ανοιχτοί; Πάρα πολύ αισιόδοξοι;

Αξιοκρατία. Οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε, μπορώ να το κάνω καλύτερα. Ποιο βουνό είναι υψηλότερο; Μια απότομη ανάβαση στην κορυφή. Η μεγάλη ώθηση. Πιεστικός. Αδυσώπητος. Ακούραστος. Λαμβάνοντας πολλή ευθύνη.

Μεγάλες φιλοδοξίες. Κάνετε κάτι για να κερδίσετε. Παιχνίδι τυχερού παιχνιδιού στην επιχείρηση. Διδασκαλία σχετικά με την τακτοποίηση των μεγάλων υλικών υποθέσεων. Στερεώστε. Μεγάλα σκάφη. Στερεώστε τα ηθικά. Η πώληση ηθών. Πωλούν το σημαντικο έδαφος. Ω, όχι, όχι αυτό το παλιό πράγμα και πάλι! Άντε πάλι! Μια περίπλοκη και τελετουργική διαδικασία. Μακρές, υποχρεωτικές διαδικασίες. Υποχρεωτικό ταξίδι. Εντολές. Προγραμματίστε τα πράγματα να διαρκέσουν περισσότερο από ό, τι έπρεπε.

Προσεκτική αισιοδοξία. Αθλητικά στοιχήματα. Υπολογισμός μεγάλου ρίσκου. Παγκόσμιες συνθήκες. Παγκόσμιος συντηρητισμός. Γενικοί κανόνες και κανονισμοί. Κανόνες συμπεριφοράς. Πίστη στην επιχείρηση. Διαδικασία. Τυποποιημένη διαδικασία λειτουργίας. Τελετουργικός. Διατηρήστε την ιεραρχία. Τάξη στο δικαστήριο! Ανώτατο δικαστήριο.

Χαμογελώντας με τα επιτεύγματά σας. Χαρά με επιτυχία. Εκπληρωμένη φιλοδοξία. Επίτευξη των φιλοδοξιών σας. Φτάνοντας τους μεγαλύτερους στόχους σας. Οι μεγαλύτεροι στόχοι όλων των εποχών. Η κορυφή της εξερεύνησης. Το αποκορύφωμα της εξερεύνησης. Το μεγαλύτερο παιχνίδι. Η υψηλότερη κορυφή. Τα χαμηλότερα βάθη. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η κάθοδος.

Ένας ουσιαστικός στόχος. Σημασία στο επίτευγμα. Οι “παλιές” μεγάλες εταιρείες. Εταιρικά πάρτυ. Εγκεκριμένα μέρη. Μεγάλα πράγματα, αγοράζονται και πωλούνται. Συντηρητική εξερεύνηση. Φτάνοντας, με την κατάσταση άθικτη. Διεύρυνση της πατριαρχίας. Συμφωνούν σε ένα κοινό όραμα της εξουσίας. Τι είναι η αρχή; ποια είναι η φιλοσοφία της εξουσίας. Η μεγάλη αρχή. Ο μεγάλος έλεγχος. Τα πάντα στη θέση του. Όλοι στη θέση τους. Το μεγαλύτερο νόημα της εξουσίας. Η μεγαλύτερη έννοια του ελέγχου. Η μεγαλύτερη έννοια του επιτεύγματος. Είσαι χρήσιμος; Ο σκοπός είναι να είναι κάποιος χρήσιμος – ναι; όχι? Αναπτύξτε τη χρησιμότητά σας. Δεν το κάνετε αρκετά καλά. Δεν πρέπει να έχουμε κάποια όρια; Πόσο πρέπει να προωθήσετε τον εαυτό σας; Πόσα αναμένετε να αναλάβετε;

Εξορθολογισμός φιλοδοξιών. Η διασκέδαση είναι πολύ σκληρή δουλειά. Δεν μπορεί να χαλαρώσει. Δεν μπορεί να χαλαρώσει. Μεγάλη πίεση. Μεγαλύτερος από τον Πάπα. Πάρα πολλές φιλοδοξίες. Πάρα πολλοί στόχοι. Πάρα πολλές κορυφές. Σύμπτυξη πάνω από την κορυφή. Θα ξυπνήσω στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Μεγιστοποιημένη Μητρόπολη. Όρια πόλης. Χωρητικότητα πλήρωσης.

Μεγάλος αριθμός ανθρώπων κλειδωμένος. Κλειδωμένο στο εξωτερικό. Οι αλλοδαποί στριμώχτηκαν σε ξένους κανόνες. Περιορισμός των ξένων επιχειρήσεων. Κανόνες που επιβάλλονται στους αλλοδαπούς. Αυστηροί νόμοι. Επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας. Δεν υπάρχει δωρεάν περιαγωγή. Ο χρόνος σου τελείωσε. Η ελευθερία έχει όρους. Υποχρεωτικό ταξίδι. Ξένες ρυθμίσεις. Περιοριστικοί νόμοι. Θρησκευτικοί νόμοι. Θρησκευτικοί κανόνες. Καθιέρωση των κανόνων. Δημιουργία θρησκείας. Εταιρική πίστη. Εταιρικοί πρεσβευτές. Η πρεσβεία της Disney. Ο πρωθυπουργός της Google. Παγκόσμιες μάρκες. Διεύρυνση της εταιρείας. Διεύρυνση της εταιρικής κουλτούρας. Επιχειρηματικές προοπτικές. Οι επιχειρήσεις διαχειρίζονται χώρες. Μεγάλη δουλειά. Ανώτατη εκπαίδευση στην επιχείρηση. Ποιο είναι το πραγματικό πεδίο των επιχειρήσεων;

Αφιερωμένο στην εταιρεία. Κατήχηση. Η πίστη στη φιλοδοξία. Πληθωρισμός. Ανάπτυξη εντός ορίων. Ανάπτυξη, που έχει προηγούμενη έγκριση. Εγκεκριμένες αγορές. Εγκεκριμένη επέκταση. Εγκεκριμένες φιλοσοφίες. Εγκεκριμένες πεποιθήσεις. Εγκεκριμένα ταξίδια. Νομιμότητα. Έχετε λόγο να είστε εδώ; Έχετε τη σωστή τεκμηρίωση; Βαλτε τον εαυτό σας στην τάξη. Ποιος είναι ο σκοπός του ταξιδιού σας; Υπερβολικά πειθαρχημένος. Είναι πιο εύκολο να ακολουθήσετε τους κανόνες. Είναι πιο εύκολο να προσαρμοστείς. Ακολούθησε τους κανόνες. Κάνε όσα σου λένε. Διατηρήστε την τάξη. Διατηρήστε την αρχή. Μακροπρόθεσμος προγραμματισμός.

Ξένες φιλοδοξίες. Μεγάλες ομάδες υπό έλεγχο. Οι εταιρείες διευρύνουν την εξουσία τους. Οι εταιρείες συγχωνεύονται σε συγκροτήματα. Οι κορυφαίες μεγάλες εταιρείες. Επέκταση ελέγχου. Πάρα πολλή εξουσία. Ηθικός έλεγχος. Η πίστη πρέπει να είναι χρήσιμη. Η πίστη στους κανόνες. Η πίστη στην εξουσία. Απολυταρχικοί κανόνες. Φέρνοντας τον κόσμο υπό έλεγχο. Άκαμπτοι νόμοι. Άκαμπτα συστήματα πεποιθήσεων. Η θρησκεία γίνεται νόμος.

Διαδώστε τον συντηρητισμό. Ποιες είναι οι συντηρητικές σας πεποιθήσεις; Τι θα θέλατε να διατηρήσετε; Τι χρειάζεστε για τη συντήρησή σας; Πού έχετε φτάσει στα προσωπικά σας όρια επέκτασης; Πού πιστεύετε ότι τα πράγματα έχουν πάει πολύ μακριά; Μεγάλα πράγματα, αλλά με όρια και προσδοκίες. Τι είναι πραγματικά σημαντικό; Τι είναι πραγματικά σημαντικό για σας τώρα; Ποια είναι η πρώτη σας προτεραιότητα; Προτεραιότητα στις υποχρεώσεις σας. Ποιο είναι το υψηλότερο πράγμα στη λίστα σας; Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να πετύχετε το επόμενο έτος; Ο μακρύς ψυχρός δρόμος μπροστά. Δουλεύοντας σκληρά, με μεγαλύτερη εικόνα στο μυαλό.

Συντηρητική πίστη. Υπερβολικά συντηρητική. Κατασταλτικός. Απολυταρχικός. Όλα έχουν σκοπό. Έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε τα πάντα. Εταιρικά δικαιώματα. Ηθική των επιχειρήσεων. Δεοντολογία όσων βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας. Πόσο ψηλά είναι τα πρότυπά σας; Πόσο πρέπει να λογοδοτούμε τις εταιρίες και τις αρχές; Αποδείξτε ότι πιστεύετε. Υπόσχεστε αφοσίωση στο Facebook. Ποια είναι τα μεγάλα πράγματα που θέλετε να επιτύχετε; Πόσο μακριά θα πάτε για να κερδίσετε; Πιστέψτε τι θα επιτύχετε. Πιστέψτε στο ύψος και τα βάθη σας. Η ζούγκλα έχει εξημερωθεί. Οι άκρες του κόσμου είναι υπό έλεγχο. Η Amazon έφερε σε σας την ζούγκλα. Αγοράστε τον οδηγό σας για τα προϊόντα της Amazon, σύντομα.

Δεν θέλω να είμαι προϊόν του περιβάλλοντος μου. Θέλω το περιβάλλον μου να είναι προϊόν μου. ~Τζακ Νίκολσον.

Ό, τι κι αν κάνετε, κάντε το καλά. Κάνετε το τόσο καλά, που όταν οι άνθρωποι σας βλέπουν να το κάνετε κάτι τόσο καλα, θα θέλουν να επιστρέψουν και να σας δουν να το ξανακάνετε και θα θέλουν να φέρουν κι άλλους και να τους δείξουν πόσο καλά κάνεις αυτό που κάνεις. ~Walter E. Disney,

Απάντηση