✨🌕♎ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ*ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΣΕ ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ*28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021✨🌕♎

στις

Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτιου 2021, ώρα 9:48:01 π.μ. στην 8η μοίρα του Ζυγού, στον 11ο οικο του ηλιακού ωροσκοπίου, στον 1ο δεκανο του Ζυγού (δημιουργούνται εντάσεις, είναι η μοίρα της Μάχης). Η πανσέληνος θα είναι σε αντίθεση με τον Ηλιό και την Αφροδίτη, στον Κριό, με τον δεύτερο να είναι σε πτώση. Είναι σε συνοδό με τον Diadem στην Κόμη της Βερονίκης ή απλά Κόμη ή και Πλόκαμος. Μετα θα σχηματίζει 2 θετικές όψεις τριγώνου με τον Άρη και τον Κρονο. Η πανσέληνος κυβερνά τον 9ο οικο. Θα συνδεθεί με την διπλωματία, την εξωτερική πολιτική, την παιδεία, την νομοθεσία, τις πολιτικές συμμαχίες, την τέχνη, την πολιτική, την επιστημονική κοινότητα και γενικά την ανώτερη εκπαίδευση, τα πανεπιστήμια. Παρόλο του ότι έχουμε μια πανσέληνο μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ θετικό φεγγάρι. Έχουμε τον σχηματισμό ενός Ταυ-τετραγώνου (Κρονος, Ουρανός, MC) αλλα όμως και ενός Μεγάλου Τριγώνου (Σελήνη, Άρης, Κρόνος, Βόρειος Δεσμός) σε ζώδια του αέρα!!!

Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Ισως και έναν σχηματισμό Χαρταετού περίπου (Κρόνος, Σελήνη, Ηλιος, Αφροδίτη και Δεσμοί).

Πρώτος δεκανος Ζυγού [Σελήνη ]. Προκαλεί ακραίες καταιγίδες και χαλάζι. [Δύο σπαθιά] Πόλεμος, αναταραχές, ανταρσία, στάση, και αντιπαραθέσεις, κίνηση στρατών και κλίση του αέρα προς στην υπερβολική ξηρασία.

Ο Ζυγός συνδέεται με την μόδα, και τα πολυτελή αντικείμενα, την ομορφιά, τον γάμο, την συντροφικότητα, πάσης φύσεως σχέσεις, την τέχνη, τις πολιτικές συνεργασίες και συμμαχίες, την διπλωματία, με την ισορροπία των πραγμάτων στον κόσμο, την ίδια την ισορροπία του πλανήτη Γη, την δικαιοσύνη και τον νόμο, τις εθνικές και διεθνής συμφωνίες και σχέσεις. O Ζυγός στην παραδοσιακή αστρολογία συνδέεται με τις Εξωτερικές υποθέσεις γενικά, τον πόλεμο, την ειρήνη και διαπραγματεύσεις καθώς και τις συνθήκες που υπογράφονται μεταξύ κρατών, ενώ πλανήτης του είναι η Αφροδίτη, όπου μοιράζεται με τον Ταύρο, άρα επηρεάζει και την οικονομία.

Ο 11ος οίκος συνδέεται με την Νομοθεσία, την δικαιοσύνη και τους Νόμους, τα ανθρωπινά δικαιώματα, το ιντερνέτ, τα κοινοβούλια και τους βουλευτές, τις τοπικές εκλογές, τους δήμους, την ιδια την κοινωνία.

Ο 1ος δεκανός του Ζυγού προκαλεί, θυελλώδεις καταιγίδες και χαλάζι.

ΠΡΩΤΟΣ ΔΕΚΑΝΟΣ ΖΥΓΟΥ

Κυβερνάται από τη Σελήνη και την Αφροδίτη (τριπλοτητα στον Ζυγό). Ο Ηλιος απολαμβάνει τους αστερισμούς του Βοωτη, του Δράκου, την Κόμη της Βερενίκης, της Παρθένου και του Μεγάλου Πλοίου από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου. Ο συνδυασμός του δημοφιλούς φεγγαριού και του γοητευτικού τροπικού Ζυγού μας δίνει τους ζωδιακούς δικαστές, διπλωμάτες και καλλιτέχνες. Αυτοί οι άνθρωποι είναι έμπειροι και φέρνουν την ειρήνη και την αρμονία ακόμα και στην πιο έντονη κατάσταση. Έχουν τη φήμη ότι είναι τα καλα παιδιά, ο καλύτερος φίλος σας σε ολόκληρο τον κόσμο, αυτός που μπορείτε να καλέσετε ακόμα και στις 3 το πρωί και να σας ακούσει. Είναι τόσο τέλεια; ΟΧΙ ακριβως. Όπως όλοι οι δεκανοι, σαφώς υπάρχει και η αρνητική πλευρά, όλη αυτή η γλυκύτητα μπορεί να δημιουργήσει και πρόβλημα. Η ειρωνεία είναι ότι μερικές φορές η ώθηση για ειρήνη μπορεί να προσελκύσει πολύ επιθετικούς και κακούς συντρόφους. Η βία φαίνεται να εκρήγνυται γύρω τους χωρίς κανένα λόγο.

Στους Ζυγούς δεν τους αρέσει να τον προσβάλουν, η να κανει το ιδιο αυτός για τους άλλους, οπότε λένε πολλά μικρά ψέματα, και εννοώ πολλά…. Ο κίνδυνος είναι ότι αυτά τα μικρά ψεματάκια θα μπορούσαν όλοι να γίνουν ένα μεγάλο παχύ ψέμα το οποίο στη συνέχεια θα αποκαλυφθεί μόνο του, στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Όταν συμβεί αυτό, η τέλεια Αφροδίτη μας μετατρέπεται σε Νέμεσις. Έρις !! Αυτή είναι φυσικά η σκιά του Ζυγού, αλλά η Έρις είναι εξίσου με το μέρος του Ζυγού όσο και με την Αφροδίτη. Ακριβώς όπως ο 7ος οίκος που είναι τόσο συνεργάτες όσο και ανοιχτοί εχθροί.

Όταν αυτοί οι άνθρωποι λάμπουν, πραγματικά λάμπουν. Είναι πράγματι πολύ γοητευτικοί, οι πιο γλυκύτατοι άνθρωποι του κόσμου. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν τους προδώσετε, γιατί αν το κάνετε τότε η σκιά τους μπορεί να χύνει το δηλητήριο σαν τον Σκορπιό. Όμως σε αυτόν τον δεκανο, μπορεί να υπάρξουν αρκετά ακραίες ανατροπές και αιφνίδια χτυπήματα εάν η ευαίσθητη ισορροπία του Ζυγού αναστατωθεί. Ο Ζυγός είναι ζώδιο του αέρα και μπορεί να γίνει ψυχικά πολύ ανήσυχος. Οι Ζυγοί φημίζονται για την αρμονία και την ειρήνη, αλλά μπορούν επίσης να δουλέψουν εξίσου σε μια αρνητική σπείρα ανησυχίας, όπως είναι η επιρροή του Vindematrix στο τέλος αυτού του δεκανου. Ο Ηλιος στον Ζυγό εδώ, θα μπορούσε επίσης εάν δεν παίρνει την αγάπη που χεριάζετε, μπορεί επίσης να πέσουν σε κατάθλιψη. Οι αντιθέσεις μεταξύ ευτυχίας και θλίψης μπορεί να είναι αρκετά έντονες και υπάρχει μια συγκεκριμένη διπολικότητα εδώ. Ο λαμπερός Ήλιος μπορεί ξαφνικά να αναποδογυρίσει για να εκλείψει και η Αφροδίτη (ως πρωινό αστέρι) μπορεί να μπορεί να μετατραπεί ως ένας Lucifer! Οι ερμηνείες του Austin Coppock για τον Ήλιο εδώ επαναλαμβάνουν αυτό το παράδοξο της ειρήνης. «Πιστεύουν στη δικαιοσύνη και προσπαθούν, με τον τρόπο τους, να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Αυτό το επιτυγχάνουν συχνά στα έργα τους, αλλά στην προσωπική τους ζωή είναι συχνά πολύ λιγότερο επιτυχημένοι, γιατί συχνά είναι τυφλοί στις μικρές αδικίες που διαπράττονται στις σχέσεις τους.»

Η Πανσέληνος στον Ζυγό δίνει έμφαση στην ανάγκη για ισορροπία και ισότητα σε πολλούς τομείς της ζωής. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα προφανές σε μια σχέση όπου οι ανάγκες κάποιου δεν αντιμετωπίζονται δίκαια. Ωστόσο, με κάθε τρόπο, κάθε αίσθηση ανισορροπίας μπορεί να έχει αντίκτυπο, ειδικά όταν οι ανάγκες του ενός συνεχώς δεν ικανοποιούνται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει βέβαια στην συσσώρευση απογοήτευσης, ακόμη μπορεί να υπάρχει μια αίσθηση ότι οι άλλοι αδιαφορούν ή ότι είμαστε αόρατοι. Με άλλα λόγια, μπορεί να υπάρχουν συναισθηματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις που πρέπει να αναγνωριστούν και να δράσουμε έτσι ώστε να πέτυχουμε μεγαλύτερη ισορροπία στην ζωή μας.

Η Αφροδίτη ενώνεται με τον Ήλιο στον Κριό στην 8η μοίρα του Κριού, και επίσης παρατηρούμε ότι η Αφροδίτη στριμώχνεται και πιέζετε ανάμεσα στον Χείρωνα και την Ceres, υποδεικνύοντας μια ευκαιρία για θεραπεία γύρω από τις προσωπικές μας σχέσεις. Η Αφροδίτη θεωρείται ότι είναι σε πτώση στον Κριό, και νιώθει αμήχανα σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία. Αυτή η τοποθέτηση μπορεί να δείχνει ανυπομονησία, μπορεί να αισθάνεται παραγκωνισμένη. Όπως και να εχει στην προσωπική μας ζωή , η Σελήνη απέναντι από την Αφροδίτη αυξάνει την ανάγκη για αγάπη, ισότητα και στοργή ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Εάν είστε όμως για παράδειγμα, με κάποιον, απλά για να μην είστε μόνοι ,συνήθως τέτοιες σχέσεις αποτυχαίνουν στην συνέχεια. Η πιθανότητα μιας τέτοιας σχέσης να διαρκέσει μπορεί να μην είναι αρκετή, αλλά μάλλον δεν είναι τόσο σημαντική για εσάς ωστόσο μια στενή συναισθηματική επαφή εχει πάντα απαιτήσεις.

Μπορεί να προκύψει τριβή λόγω διαφορετικών διαθέσεων ή αναγκών. Ωστόσο, αυτή η διέλευση από μόνη της δεν είναι σίγουρα ένδειξη μείζονος σύγκρουσης ή δυσκολιών στη σχέση. Είναι πιο πιθανό ότι θα εκδηλωθούν τυχόν εντάσεις οι οποίες μετα μπορούν να αντιμετωπιστούν μετά τη λήξη αυτής της διέλευσης. Εάν οι συναισθηματικές ανάγκες δεν ικανοποιούνται μέσω της ανθρώπινης επαφής, τότε υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης με κάτι άλλο αρκεί να μην εχει αρνητική επίπτωση στον εαυτό μας. Μπορεί μια σχέση να βασίζετε στα ψέματα ή να είναι ρηχή. Η κτητικοτητα, η ζήλια, η ανασφάλεια και η πλήξη είναι μερικά σημάδια ανεκπλήρωτων σχέσεων που δεν βασίζονται στην αληθινή αγάπη. Μπορεί να χρειαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα να μείνετε μόνοι σας για να δουλέψετε για την προσωπική σας σχέση η με τον εαυτό σας προτού μια πραγματική αδελφή ψυχή ή ένας πραγματικός έρωτας εισέλθει στη ζωή σας.

Σε πιο γενικό επίπεδο, ένα άτομο μπορεί να επικεντρώνεται στο Εγώ, ενώ το άλλο σκέφτεται προς το Εμείς, έτσι ώστε τα σχέδια μας να μην συμπίπτουν. Ο Χείρωνας υποδηλώνει ότι υπάρχει περιθώριο για θεραπεία, αν προσπαθήσουμε να καταλάβουμε και να δούμε τα προβλήματα από διαφορετική οπτική γωνία, καθώς η πόλωση που δημιουργείτε μπορεί να σημαίνει ότι βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα η όπως τα θέλουμε εμείς. Μια πανσέληνος στον Ζυγό – ζώδιο του αέρα – υποδηλώνει ότι μπορεί να βοηθήσει μια κατάσταση. Και αυτό υποστηρίζεται μέσω της εφαρμογής τριγώνων τόσο προς στον Κρόνο όσο και προς στον Άρη. Η πρόκληση εδώ είναι ότι πρέπει να ξεπεραστεί η σύγκρουση. Θα μπορούσαμε όμως να βρούμε εύκολες λύσεις που κατά κάποιο τρόπο να ταιριάζουν σε όλους.

Σχηματίζετε ένα Μεγάλο Τρίγωνο σε ζώδια του Αέρα οπου ο Βόρειος Δεσμός μαζί με τον Άρη είναι σε σύνοδο στους Δίδυμους – μια ένδειξη ότι πρέπει να υιοθετήσουμε μια νέα στάση, προσέγγιση ή να δράσουμε διαφορετικά σε ένα πρόβλημα. Είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο απλή μπορεί να είναι η λύση και πόσο δύσκολο να εφαρμοστεί, δεδομένου ότι τα τρίγωνα αντιπροσωπεύουν την ευκολία και ο Βόρειος Δεσμός δείχνει ότι συχνά αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε και να υπάρξει πρόοδος. Αλλά ίσως είναι καιρός να διαβούμε ένα μονοπάτι που δεν έχει περπατήθει ακόμα. Δεδομένου ότι η Σελήνη επισημάνει τις πραγματικές μας ανάγκες, ίσως υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη αυτή τη στιγμή για να συνδεθούμε με τους άλλους, καθώς επιθυμούμε την ισορροπία, την ειρήνη και την ηρεμία. Μερικές φορές όμως, όσο κι αν θέλουμε να είμαστε ευγενικοί, εδώ υπάρχει χώρος για παρεξηγήσεις όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις μας.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και η συνοδος Ηλιου/Αφροδίτης στον Κριό, είναι σαν να «πετάει το γάντι» στην σελήνη, μια αρκετά προκλητική συνοδος, που υποκινεί περιπέτειες. Δεν είναι εύκολο γιατί ο άξονας Κριού/Ζυγού είναι ένας αρκετά ακραίος άξονας, οπου δίνει έμφαση μεγάλη στις αξίες, τις επιθυμίες, τα θέλω μας, την ευχαρίστηση.

Δεν μπορούμε πάντα να είμαστε πρόθυμοι και γενναιόδωροι σύμφωνα με αυτό που χρειάζονται οι άλλοι. Επομένως, τέτοιες καταστάσεις μπορεί να απαιτούν περισσότερη διπλωματία και να επιτρέπουν τις διάφορες εντάσεις να έρχονται στην επιφάνεια, ώστε να αναγνωριστεί η δική μας επιθυμία η των άλλων ώστε στο τέλος να γεφυρωθούν και να επιλυθούν.

Η Σελήνη στο Ζυγό απέναντι από τον Ήλιο, τον Χείρωνα, την Αφροδίτη και την Ceres στον Κριό συμβολίζει την βαθιά επιθυμία να είμαστε ίσοι με τους άλλους; Βέβαια αυτή η δύσκολη οψη με την Αφροδίτη, σημαίνει ότι τίποτα δεν γίνετε χωρίς πόνο. Υποφέρεις, συχνά νομίζεις ότι η καρδιά σου αιμορραγεί στ’ αλήθεια, και μπορεί να αισθάνεσαι εξάντληση. Η άνευ όρων αγάπη μερικών ανθρώπων είναι αξιοθαύμαστη, αλλά πρέπει να διασφαλίσουν και το γεγονός ότι διατηρούν μια ισορροπία μεταξύ αυτό που δίνεις αλλα και λαμβάνεις σε μια σχέση.

Ωστόσο, η αντίθεση μεταξύ δυο θυληκων αστρολογικών σωμάτων είναι ενδιαφέρον, δημιουργείται μια ενδιαφέρουσα σύγκρουση ανάμεσα στον λαμπερό, το αδύνατο-μάταιο, μπορεί για παράδειγμα να είναι η μητέρα που αυτοθυσιάζεται. Η Σελήνη απέναντι από την Αφροδίτη θα μπορούσε κάλλιστα να αισθάνεται διχασμένη ανάμεσα στα καθήκοντα της μητέρας και την ικανοποίηση των αισθησιακών της αναγκών. Μπορεί να πιστεύουμε ότι κάποιος άλλος είναι καλύτερος από μας, η πλουσιότερος από μας. Η Αφροδίτη εχει εμμονή με την ομορφιά, με το να κανει τα πράγματα πιο ειδυλλιακά και όμορφα, να φαίνεται πιο όμορφη και να περιποιείται τον εαυτό της, και μεσα από μια αστρολογική οψη αντίθεσης μπορεί να νομίζει κάποιος ότι οι άλλοι είναι πιο προικισμένοι για παράδειγμα, η πιο όμορφοι η πιο άξιοι, ενδεχομένως και πιο ικανοί να υλοποιήσουν αυτό που επιθυμούν. Αυτή η διαρκής σύγκρουση/ανάγκη ωστόσο μπορεί να κανει κάποιον τελικά περισσότερο δημιουργικό στην ουσία μεσα από αυτή την τριβή.

Το Μεγάλο Τρίγωνο του Αέρα, συνδέεται με την επικοινωνία, την δικαιοσύνη αλλα και την διπλωματία, και θα παίξει σημαντικο ρόλο τόσο στην προσωπική μας ζωή αλλα και σε κοσμικό επίπεδο. Αυτή είναι μια δυνατή περίοδος οπου η αλήθεια θα μαθευτεί και θα είναι εύκολο να βγει στην επιφάνεια, σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο, με τον Ήλιο στον Κριό να μας υπενθυμίζει ότι οι επιθυμίες μας τελικά είναι αυτές που έχουν μεγάλη σημασία. Μεσα σε αυτό το μεγάλο τρίγωνο που σχηματίζετε, η δυνατή και τολμηρή ενέργεια του Κριού, είναι ένα δώρο του σύμπαντος, που μας δίνετε για να το χρησιμοποιήσουμε. Η παρουσία του Κρόνου στον Υδροχόο μεσα σε αυτό το τρίγωνο, προσφέρει το συναίσθημα της ασφάλειας, λέγοντας ότι και να συμβεί, όλα στο τέλος θα είναι εντάξει. Θα πράξει με υπευθυνότητα και ωριμότητα, μεσα από αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Ο Κρονος θα  υποβάλλει την πειθαρχεία του στον Άρη  και θα μας υπενθυμίσει ότι η δουλειά που θα μας κάνουμε θα μας επιβραβεύσει, όταν υπάρχει αφοσίωση στις σχέσεις μας, τους στόχους μας κτλ. Μπορεί λίγο το τετράγωνο Κρόνου/Ουρανού να μας αποσυντονίζει η να μας βγάζει κάπως έξω από τα νερά μας αλλα όμως με ολους τους πλανήτες σε ευθεία πορεία, υπάρχει το συναίσθημα ότι όλα πηγαίνουν προς την κατεύθυνση που εμείς θέλουμε.

Κατά τα αλλα, εχει την ιδια σημασία και σε κοσμικό επίπεδο, φέρνει συνήθως δυσάρεστα γεγονότα στην εξωτερική πολιτική σε διπλωματικό επίπεδο και επιπλέον δείχνει τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί τον τελευταίο καιρό τόσο στον χώρο της παιδείας, της βιομηχανίας, την τέχνη, στην επιστημονική κοινότητα, σε κοινωνικό επίπεδο ακόμα και σε επίπεδο συμμαχιών δημιουργούν έκρηξη! Ο σχηματισμός Ταυ- τετραγώνου μεταξύ (Κρονος, Ουρανός, MC) συνδέεται με πολύ ξαφνικά και βίαια γεγονότα η μπορεί να δημιουργούνται απαιτήσεις, εντάσεις αλλα και πιέσεις ταυτόχρονα στον χώρο της πολιτικής. Ομως ταυτόχρονα δίνει ισχυρό κίνητρο για κινητοποίηση με σκοπό το ξεπέρασμα εμποδίων η περιορισμών. Υπάρχει μια αίσθηση γενικής αστάθειας που δίνει την ευκαιρία σε ανοιχτούς εχθρούς να εκμεταλλευτούν την όποια κατάσταση. Θα υπάρχει έντονος εκνευρισμός, ενώ κάποιοί θα θέλουν να πραγματοποιήσουν τα συμφέροντα τους με οποιοδήποτε κόστος αλλα όμως θα πρέπει να γίνουν μεγάλες προσπάθειες για ισορροπία και ειρήνη. Δημιουργείται μια σοβαρή κρίση.

Οι χαρτες Μαρτιου ομως εδειξαν ιδιαίτερα την ανάπτυξη μιας πολύ κρίσιμης κατάστασης ανάμεσα στην Τουρκία- Ελλάδα, το Αιγαίο και την Μεση Ανατολή. Πολύ σημαντική του θα είναι η συνεισφορά του Μεγάλου Τριγώνου στην αποκάλυψη της αλήθειας, τον αγώνα που δίνετε παγκοσμίως κατά των βιασμών, της παρενόχλησης και της παιδεραστίας ωστε να επελθει η ισσοροπια, γιατι δυστυχως αυτα οπως φαινετε αποτελουν τροπο ζωης, πλεον. Αλλωστε, την επιρροή της Αφροδίτης από δω και πέρα που θα την βλέπουμε συχνά, διότι αυτή γεννήθηκε σύμφωνα με τη Θεογονία του Ησίοδου, όταν ο Κρόνος απέκοψε τα γεννητικά όργανα του πατέρα του, Ουρανού, και τα πέταξε στη θάλασσα. Από τον αφρό προήλθε η θεά, εξ’ ού και το όνομά της.Η έντονη αυτή θηλυκή αρχή επιστρέφει και όλα οσα εχει υποστεί για αιώνες, μεσα από τον άξονα κοσμικής δικαιοσύνης σημαίνει ότι μάλλον ήρθε η ώρα να μιλήσει και η τιμωρία θα ειναι σκληρή! Όμως πυροδότησε και σε μεγάλο βαθμό και τον Τρωικό πόλεμο, βοηθώντας τον Πάρη να απαγάγει την Ωραία Ελένη, η θεά τάχθηκε με το μέρος των Τρώων.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΜΕ DIADEM

Ο αστερισμός αυτός βρίσκεται μεταξύ των αστερισμών Λέοντος και Βοώτου, πάνω από την Παρθένο και νότια των Θηρευτικών Κυνών. Ο αστερισμός οφείλει το όνομά του σε μια ιστορία που φτάνει ως τις μέρες μας από την πτολεμαϊκή Αίγυπτο, και συγκεκριμένα όταν στο θρόνο βρισκόταν ο Πτολεμαίος Γ΄ Ευεργέτης και η σύζυγός του Βερενίκη Β΄. Λίγο μετά το γάμο τους, ο Πτολεμαίος αναχώρησε από την Αίγυπτο για να υποστηρίξει την αδερφή του, που ονομαζόταν επίσης Βερενίκη, στον Τρίτο Συριακό πόλεμο. Ο Καλλίμαχος συγκεκριμένα αναφέρει πως την άφησε στο νυφικό της κρεβάτι. Ο θρύλος λέει πως η Βερενίκη αφιέρωσε στη θεά Αφροδίτη, και συγκεκριμένα στο ναό της στο Ζεφύριο, τα πλούσια και πανέμορφα μαλλιά της, προκειμένου ο Πτολεμαίος να επιστρέψει ασφαλής. Ο φαραώ επέστρεψε πράγματι έχοντας κατορθώσει μια σειρά από νίκες το 245 π.Χ., και η Βερενίκη εκπλήρωσε το τάμα της. Την άλλη μέρα όμως τα μαλλιά της είχαν εξαφανιστεί από το ναό.

Ο Κόνων από τη Σάμο, ένας μαθηματικός και αστρονόμος που ζούσε στην αυλή του φαραώ, υποστήριξε πως οι θεοί τοποθέτησαν τη χαμένη κόμη ανάμεσα στα αστέρια. Ο αστερισμός αυτός φέρει ακόμη και σήμερα το όνομα «Κόμη της Βερενίκης» (Coma Berenice) ή «Πλόκαμος της Βερενίκης».

*Μπορεί να δείχνει Αφοσίωση σε ένα σκοπό

* Δημιουργία κοινωνικής αρμονίας μέσω της θυσίας

*Αυτό το αστέρι αντιπροσωπεύει τις γυναίκες που υπηρετούν ή που υποφέρουν και κάνουν θυσίες για να επιβιώσουν.

*Το παραδοσιακό νόημα της είναι η επίλυση προβλημάτων και η απονομή δικαιοσύνης σε μια ομάδα ή για βοήθεια. Η δράση για περισσότερη ελευθερία, δικαιοσύνη και ισορροπία…

*Να είσαι ανιδιοτελής και να κάνεις θυσίες.

* Κάνοντας μια θυσία για το μεγαλύτερο καλό

* Ισως να συνδέεται με την ιδέα της υποχώρησής, ώστε να δώσουμε περισσότερο χρόνο στους άλλους

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ ΚΑΙ 2 ΣΠΑΘΙΑ*

Η κάρτα Ταρώ που συνδέεται με αυτό τον δεκανό είναι τα 2 Σπαθιά, τα οποία «δείχνουν ότι δυο άνθρωποι μεταξύ τους είναι ανυποχώρητοι και άκαμπτοι. Και οι δύο πλευρές κλειδώνουν προς στη μάχη. Δυο ξίφη διασταυρωμένα. Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για συγχώρεση και κανένα σημάδι συμφιλίωσης. Αυτό θα μπορούσε να συνεχιστεί για χρόνια και να διαιωνίζεται επί γενιές εκτός αν φανερωθεί κάποιος αρκετά γενναίος για να το λύσει. Οι άνθρωποι πρέπει να κατεβάσουν τα όπλα τους και να ανοίξουν την καρδιά τους για συγχώρεση. «~ . Καρμικά αυτό δείχνει την πολικότητα μεταξύ Κριού-Ζυγού όπου ο Ζυγός είναι ο «άλλος». Η εξισορρόπηση βέβαια δείχνει την εξεύρεση συμβιβασμού σε αυτή τη ζωή από τον εξτρεμισμό στο παρελθόν.

ΑΞΟΝΕΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ

Πλούτωνας/Ωροσκόπος/Άρης/Βόρειος Δεσμός- κίνδυνος, τραυματισμός, ένα ατύχημα, υπερβολική τόλμη, ομάδες, λέσχες και οργανισμοί, το κοινό πεπρωμένο με άλλους ανθρώπους

Σελήνη/Άρης/Βόρειος Δεσμός/Κρόνος -περιορισμοί, καταστολή, δυσαρέσκεια, όλα συμβαίνουν με μη φυσιολογικό τρόπο, μαζικές κινητοποιήσεις .

Βόρειος Δεσμός/Ωροσκόπος/Ερμής/Δίας/Πλούτωνας/Ποσειδώνας-το μοίρασμα κοινών σκέψεων, μελέτη η ερεύνα μαζί με άλλους, κοινωνικότητα, φεστιβάλ, μια ομάδα για γιορτές, συνθήκες εξαναγκασμού, αποδυνάμωση, ο τερματισμός κάποιας ένωσης η οργανισμού εξαιτίας απάτης η σημαντικής εξαπάτησης.

Σε σχέση με την Ελλάδα, στον χάρτη Ανεξαρτησίας, η πανσέληνος στον Ζυγό την επόμενη περίοδο κοιτάζει μεσα στον 5ο οικο της, σχηματίζοντας μια οψη αντίθεσης προς τον γενέθλιο Πλούτωνα της στον Κριό, ενώ και ο διελαυνων Ερμής σχηματίζει μια οψη αντίθεσης προς τον Βόρειο δεσμό της, αλλά και η αντίθεση Σελήνης- Πλούτωνα -η συνοδος Άρη- Βόρειου Δεσμού και κυρίως η αντίθεση Άρη φαίνεται να ανοίγουν μια περίοδο εχθρικών επιθέσεων, αναταραχών, κοινωνικών εκρήξεων, οργής και θυμού τόσο σε επίπεδο πολιτικό αλλα και σε κοινωνικό ενεργοποιώντας τον αμυντικό μηχανισμό της χώρας.Απο την αλλη φαινεται η κυβερνηση να μην αλλαζει τακτικη οσο αφορα το σκληρο λοκνταουν.

Από την άλλη, ο χάρτης Μεταπολίτευσης επιβεβαιώνει το γεγονός, καθώς η πανσέληνος στον Ζυγό ακουμπά σχεδόν  την γενέθλια σύνοδο Σελήνης/Πλουτωνα στην 4η μοίρα του Ζυγού, στον 4ο οικο της, δημιουργώντας μια αρκετά προκλητική- εκρηκτική περίοδο που όλα μπορεί να γίνουν με πολύ αυθόρμητο και αιφνίδιο τρόπο. Ο διελαυνων Ερμής ακουμπά τους δεσμούς της με δυσαρμονικό τρόπο, δείχνοντας προβλήματα στην εξωτερική πολιτική και γενικότερα σε θέματα όμως 9ου οίκου (θρησκεια, ανωτερα εκπαιδευτικα ιδρυματα, επιστημονικη κοινοτητα, νομικα θεματα, εξωτερικη πολιτικη). Όπως καταλαβαίνετε η κυβέρνηση θα συναντήσει μαζικές αντιδράσεις από κοινωνικές ομάδες, ενώ θα αντιμετωπίσει νέα προβλήματα που θα υπάρξουν και στην εξωτερική πολιτική σε σχέση με την Τουρκία, δρομολογώντας ίσως καταστάσεις που αναμένονται εδώ και καιρό. Με την σύνοδο Ηλιου/ Αφροδίτης να βρίσκονται απέναντι από τον 4ο οικο, ίσως να σημάνει το ξέσπασμα πολλών κρίσεων ταυτόχρονα καθώς θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε υπό αυστηρούς περιορισμούς .Η κυβέρνηση φαίνεται ισως κατα καποιο τροπο να πετά το γάντι στην αντιπολίτευση για εκλογές. Τελος η Ελλαδα θα δεχθει και ισχυρες σεισμικες δονησεις το επομενο χρονικο διαστημα. (Αφροδιτη/Πλουτωνας αναταραξη κτηριων)

ΑΞΟΝΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Πωσειδωνας/Ωροσκόπος/Πλούτωνας– καταπίεση από το άμεσο περιβάλλον, δυσφήμηση, δόλος, απατή, κακεντρέχεια που προέρχεται από άλλους

Ερμής/Ωροσκόπος/Πλούτωνας -φιλονικίες, διαφωνίες, έντονες συζητήσεις, ψεύδος, απατή, συκοφαντία, δυσφήμηση.

Ερμής/MC/Άρης/Βόρειος Δεσμός– συνειδητοποίηση, διαπρεπής απόψεις, έξω στον κόσμο

Ηλιος/Σελήνη/Αφροδίτη/Ωροσκόπος– συγκέντρωση γυναικών, συνεταιρισμοί από γυναίκες, ομάδες, ένωση με γυναίκες

Ουρανός/Πλούτωνας/Ερμής/MC/Πωσειδωνας-ανασχηματισμός, μετασχηματισμός κυβέρνησης

Ενέργεια σε δράση – Ανάφλεξη ή πυρκαγιά – Στρατιωτικές ενέργειες

Οικονομική ειλικρίνεια – Αλήθεια ή γεγονότα σχετικά με τα χρήματα – αφαίρεση κέρδους η χρημάτων

Διαφοροποίηση – Πόλωση – Αναπροσαρμογή, αναδιάρθρωση — Παγετός – Συνθήκες μετατόπισης – Συνεχής απογοήτευση – Αβεβαιότητα σχετικά με ακραίες καταστάσεις – Ασαφείς ρήξεις – Βαθιά σύγχυση –

Όρια ή περιορισμοί που σχετίζονται με την επιστήμη ή τους ακαδημαϊκούς

Περιορισμένη ελευθερία – Πολλά εμπόδια – Περιορισμοί που σχετίζονται με το εμπόριο

Δημόσιες συναντήσεις – Δημόσιες επαφές – πληθυσμοί ή έθνη – Δημοφιλείς ενώσεις – Καλλιτέχνες

Αναζήτηση για συνεργασίες – Υποχρεωτική συνεργασία – Επιλογή, ψηφοφορία ή εκλογές *

Μια ταραγμένη περίοδος – Νευρικότητα στον κόσμο – Δημόσια αναταραχή – Δημόσιες κρίσιμες καταστάσεις – δηλητηριάσεις παντού

Αφετηρίες που σχετίζονται με λαϊκές εξεγέρσεις – Εκρήξεις

Ηγέτες εγκληματικών συμμοριών*

Απάντηση