✨🌕♎🌿ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ✨🌕♎🌿 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019✨🌕♎🌿

στις

Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου, 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:12:03 μμ. στην 29η μοιρα του Ζυγού, που είναι αναιρετική, στον 3ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Η πανσέληνος στην αναιρετική μοιρα του Ζυγού είναι σε όψη αντίθεσης, με τον Ουρανό στον Ταύρο και τον Ηλιο στον Κριο, στον 9ο οίκο. Αυτό σημαίνει σε προσωπικο επίπεδο ότι πιθανόν τώρα να επιθυμούμε περισσότερο χώρο και προσωπική ελευθερία ώστε να βγούμε από την ρουτίνα κάνοντας κάποιες αλλαγές. Από την άλλη όμως η αντίθεση  με τον Ουρανό είναι πιθανό να προκαλέσει ανησυχία και παρορμητικότητα στις αποφάσεις μας κυρίως ότι αφορά τα εξωτερικά μας σχέδια.

Επίσης, είναι πολύ πιθανόν απροσδόκητα γεγονότα και απρόβλεπτη συμπεριφορά να προσθέσει μεγάλη ένταση στις επαγγελματικές και προσωπικές μας σχέσεις. Η πανσέληνος όμως Απριλίου υπογραμμίζει επίσης τις ανισορροπίες που υπάρχουν στις σχέσεις αυτές. Είναι η τρίτη φορά που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες τον αστεροειδή Hybris ,Ύβρις δηλαδή, σε σύνοδο με την πανσέληνο διότι απαιτεί συμπόνια και μετριοφροσύνη ώστε να αντικαταστήσει την υπερβολική αυτοπεποίθηση και αλαζονεία που υπάρχει κυρίως σε κοσμικό επίπεδο. Αυτό σε συνδυασμό με μια πανσέληνο σε αναιρετική μοιρα θα ξεπεράσει κάθε όριο. Έχουμε να κάνουμε με μια πανσέληνο εξαιρετικά εύθραυστη και σημαντικη διότι αντιπροσωπεύει αξίες όπως η ισορροπία των πραγμάτων, η ειρήνη, η ισότητα και η δικαιοσύνη.

Με αυτή την πανσέληνο, μπορεί να υπάρχει κίνδυνος κάποιος ή κάποια ομάδα να χάσει τη εύνοια που υπάρχει και ακόμη και να βρεθεί σε εξορία.

Σε έρευνες για την πανσέληνο στον 3ο δεκανό του Ζυγού έχουν βρεθεί περιπτώσεις κυριολεκτικής εξορίας όπως αυτή της Γουάλις Σίμπσον που ήταν η σύζυγος του Πρίγκιπα Εδουάρδου, Δούκα του Ουίνδσορ και επίσης σε περιπτώσεις πτώσης μετά από μεγάλη άνοδο και επιτυχία όπως η Μαρία Αντουανέτα. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για περιπτώσεις εξορίας και μεγάλης πτώσης από ηγετικές θέσεις με θεαματικό τρόπο, και σε αυτούς που είναι επικηρυγμένοι.

Η πανσέληνος κάνει μια όψη κουινκαξ με την Αφροδίτη που κυβερνά την αγάπη, το χρήμα, την ειρήνη και η όψη αντίθεσης με τον Ουρανό φαίνεται κάποιοι κανόνες να αλλάζουν. Δυστυχώς, και οι δύο όψεις είναι αρκετά προκλητικές και έντονες, γι ‘αυτό η πανσέληνος αυτή μπορεί να φέρει μεγάλη αβεβαιότητα, ανασφάλεια και ένταση. Παρόλο που εξαγωνιζει τον Δια, δημιουργεί μια όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα. Η πανσέληνος είναι σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Izar.

Τρίτος δεκανος Ζυγού [Δίας]. Απειλεί τον θάνατο κάποιων φημισμένων και επιφανών ανθρώπων. [Τέσσερα σπαθί]

Ας ξεκινήσω από την κυρίως όψη με τον Ουρανό που είναι η αντίθεση Σελήνης/Ουρανού όπου θα προκαλέσει αναταραχές σε συλλογικό επίπεδο. Αυτή η αρκετά ηλεκτρική, ανατρεπτική αλλά και επαναστατική φύση και ενέργεια του Ουρανού από τον Ταύρο είναι καθοριστική πλέον, όπου φαίνεται να γίνεται ακόμα πιο ασταθής στην όψη αντίθεσης. Η πολικότητα αυτή δημιουργεί άγριες μεταβολές της διάθεσης. Σε έρευνες που έχουν γίνει είναι λυπηρό το γεγονός να αναφέρουμε ότι, η όψη αυτή έχει αναφερθεί κατά τα προηγούμενα 4 έτη, σε τρομοκρατικά χτυπήματα, διπλωματικές και πολιτικές κρίσεις, σε ατυχήματα και δολοφονίες ενώ οι άνθρωποι που γεννήθηκαν με τέτοια όψη είναι επιρρεπείς σε δημόσιες συναισθηματικές εκρήξεις που εκφράζεται είτε σαν θυμός, σοκ ή βαθύ πένθος. Το δόγμα του σοκ, είναι αυτό που επηρέασε περισσότερο τη Γαλλία και το συναντήσαμε αρκετές φορές.

Η επαναστατική ενέργεια του Ουρανού, όμως, σημαίνει ότι μετά το χτύπημα του κεραυνού, τα πράγματα δεν είναι ποτέ ξανά τα ίδια και όντως αυτό συμβαίνει με τον κόσμο να αλλάζει ραγδαία τα τελευταία 5 χρόνια. Οπότε κάθε φορά που βλέπουμε την όψη να ενεργεί, κάτι αλλάζει ριζικά. Με αυτή την αστρολογική όψη υπάρχει η αίσθηση ότι κάτι ακριβώς πρόκειται να συμβεί. Την εχουμε γνωρίσει αρκετά καλά τα τελευταία 3-4 χρόνια, σε κοσμικό επίπεδο. Η αντίθεση Σελήνης- Ουρανού, μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις αγωνίας, φόβου και πανικού, εντάσεις και αναταραχές, αναρχία, εκρήξεις, μηδενισμό στην πολιτική και σε κοινωνικό επίπεδο και αλλά σοβαρά προβλήματα. Ο τρόπος που θα συμβούν οι όποιες αλλαγές και γεγονότα σε ένα κρίσιμο οίκο, όπως ο 9ος που συμπεριλαμβάνει τα παγκόσμια γεγονότα και εξελίξεις, τις σχεσεις με τα γειτονικά κράτη, τον άξονα επικοινωνίας , είδαμε τον εμπορικό πόλεμο σε εξέλιξη, ριζικές αλλαγές στην θρησκεία, την παιδεία, τους νόμους η την δικαιοσύνη.

Πρόκειται για άλλη μια φορά να προκαλέσει σάλο μέσα από ξαφνικές ενέργειες. Η ηλεκτρική ενέργεια του Ουρανού μέσα από τον Ταύρο φαίνεται να γίνεται ακόμα πιο ασταθής απ ‘ότι συνήθως μέσα απο την όψη αντίθεσης, διότι αναμοχλεύει περίεργα και ανήσυχα συναισθήματα στην ψυχή μας που θα μας ενοχλήσουν αρκετά. Ο έλεγχος χάνεται η μάλλον έχει χαθεί τελείως πλέον. Παρορμητικές αντιδράσεις αλλά και αποφάσεις και ενέργειες φαίνεται να φέρνουν  το απόλυτο χάος σε κοσμικό επίπεδο.

Στην προσωπική σας ζωή όμως προσπαθήστε να έχετε την επίγνωση των πράξεων σας, τον έλεγχο του υποσυνείδητου κατά κάποιο τρόπο. Απρόβλεπτα όμως γεγονότα, εναλλαγές της διάθεσης και τα παραπάνω, κατά κάποιο τρόπο προσθέτουν υπερβολική πίεση κυρίως όσο αφορά τα σχέδια μας στον επαγγελματικο τομέα, αλλά θα πρέπει να είμαστε προνοητικοί. Η αντίθεση όμως Σελήνης/Ουρανού συνδέεται με την εγκατάλειψη, την ανάγκη για περισσότερο χώρο η χρόνο στις σχεσεις, μπορεί να εχουμε την έντονη επιθυμία να αλλάξουμε τις ρουτίνες μας, να αλλάξουμε τελείως περιβάλλον. Υπό την επιρροή της ίσως να είμαστε αρκετά ανήσυχοι και να υπάρχει υπερένταση, μπορεί να δείχνουμε φανατισμό στις απόψεις μας και οι άλλοι να διαφωνούν τελείως, η να μην υπάρχει υποστήριξη και βοήθεια και γενικότερα να είναι μια περίοδος όπου υπάρχει εκνευρισμός και υπερένταση. Μπορεί να σημειωθεί αναστάτωση τόσο στις σχεσεις όσο και στις συνεργασίες η συνεταιρισμούς.

Η πανσέληνος δεν έχει διέξοδο, καθώς είναι σε όψη κουινκαξ η χιαστί με την Αφροδίτη, αλλά τετραγωνίζει επιπλέον τον Πλούτωνα. Και οι δυο πλανήτες ενδυναμώνουν την αντίθεση Σελήνης/Ουρανού με περαιτέρω αρνητικές όψεις. Οι όψεις αυτές συμβολίζουν τις εντάσεις και την υπόγεια επιθετικότητα που υπάρχει, είναι δύσκολες όψεις, υπάρχει άγχος και δυσκολία στο να προσεγγίσουμε τους άλλους η είναι δύσκολο να επιλύσουμε μια κατάσταση. Οι όψεις αυτές τραυματίζουν την όποια κατάσταση η ατομο, συνήθως μέσω της απόρριψης, υπάρχει ανάγκη για επιβολή, σε πολιτικο επίπεδο καθώς υπονομεύεται η ειρήνη και ισορροπία και η αγάπη.

Όμως, η πανσέληνος μπορεί να δημιουργήσει στην προσωπική σας ζωή κάποιες ανισορροπίες για παράδειγμα, καρμικές ανισορροπίες που μπορεί να σχετίζονται με ένα μέλος της οικογένειας, πιθανώς τη μητέρα σας η με άλλα άτομα. Η αντιμετώπιση των ανεπίλυτων θεμάτων είναι το κλειδί για την επίλυση άλλων προκλητικών ανισορροπιών στη ζωή σας. Μία υπερβολικά παρεμβατική μητέρα είναι μια πρόκληση που μπορεί να αντιμετωπίσετε. Θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τις πήγες έντασης.

Συνδέεται με την αντιλογία, δημιουργεί αλαζονεία και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αντιδρούν αυτοί που βρίσκονται γύρω από το ατομο. Υπάρχει διαρκής επαναστατικότητα, αντίδραση και άρνηση. Οι συμμαχίες είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν η να διατηρηθούν.

Είναι ένα είδος έντασης που αυξάνεται διαρκώς. Η πανσέληνος σε αναιρετική μοιρα έχει αρκετές δυσκολίες και είναι υπερβολικά ασταθής καθώς μετακινούμαστε προς την μηδενική του Σκορπιού. Δημιουργείται υπερβολική πίεση όπου υπερβολικές αντιδράσεις θα έρθουν στην επιφάνεια αλλά θα υπάρχει και αντίσταση καθώς οι ριζικές αλλαγές που δημιουργούνται είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι κυρίως σε πολιτικό-κοινωνικό επίπεδο. Ο Bootes ,αστερισμός όπου είναι σε σύνοδο με την πανσέληνο ίσως να είναι ο φύλακας του λαού ή απλά μπορεί να είναι και ο ποιμένας ενός κοπαδιού προβάτων.

Η απρόβλεπτη ενέργεια του Ουρανού αυξάνει την αστάθεια και είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η κάρτα ταρώ που συνδέεται με αυτόν τον δεκανό του Ζυγού, να προειδοποιεί για μια ξαφνική διακοπή λόγω υπερβολικής εργασίας; διάσπαση; βλάβη; αποτυχία; κατάρρευση; Οι «αγέλες και τα κοπάδια προβάτων» θα στραφούν εναντίον των κυρίαρχων τους;; τίποτα όμως δεν είναι εγγυημένο.

Ο Ουρανός, ωστόσο, βρίσκεται σε ένα ζώδιο που κυβερνάται από την Αφροδίτη, που συνδέεται με τη γη και τη γεωργία, το χρήμα, και όλα αυτά που αναφέραμε πριν καιρό. Άρα η πανσέληνος αυτή έχει μια ιδιαίτερη ισχυρή επιρροή σε πολλούς τομείς.

Η αντίθεση Σελήνης/Ηλίου/Ουρανού προκαλεί και ισχυρά μετεωρολογικά φαινόμενα όπως ισχυρές καταιγίδες, ισχυρές φωτιές, ισχυρούς ανέμους, τυφώνες, μαγνητικές καταιγίδες. Ο πλανητικός σχηματισμός της πανσελήνου θα μπορούσε να προκαλέσει επίσης μεγάλους σεισμούς!

Αναρωτιέμαι αν θα υπάρχει κάποια εξέγερση των αγροτών, για παράδειγμα. Η πανσέληνος θα επηρεάζει την Κεντρική Ευρώπη κυρίως, Αυστρία, Τσεχία, τη Γερμάνια, την Σουηδία, την Ιταλία, αλλά και το Θιβέτ, την Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Βιρμανία, τον Καναδά, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Σιβηρία, τη Μποτσουάνα, την Ισημερινή Γουινέα, τα Φίτζι, το Ιράκ, το Ισραήλ, το Λεσόθο, τη Νιγηρία, το Παλάου, την Αγία Λουκία, τη Σαουδική Αραβία, το Τουβαλού και την Ουγκάντα, η Λισαβόνα, τη Φρανκφούρτη, την Κοπεγχάγη, το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Βιέννη, το Νότιγχαμ και την Αμβέρσα.

Παρά τη ζοφερή πρόγνωση της πανσελήνου, εξακολουθώ να πιστεύω ότι το γενικό μήνυμα είναι ένα μήνυμα ελπίδας και θετικότητας. Διότι, μερικές φορές τα πράγματα πρέπει να φτάσουν σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο πριν να γίνει ενας μετασχηματισμός η μια μεγάλη αλλαγή, πρώτα πρέπει να γίνει μια μεγάλη ανατροπή η ένα δυνατό γεγονός που θα προκαλέσει ανασφάλεια και σοκ.

Όμως πρέπει να καταλάβετε ότι όλα κάνουν κύκλους. Το σύμπαν είναι έξυπνο αλλά οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ίσως και να είναι εξυπνότεροι. Οι άνθρωποι όμως είναι κοσμικά κύτταρα. Είμαστε αυτορρυθμιζόμενοι. Με τον Bootes, η ψυχική υγεία των ηγετών είναι πολύ σημαντική, για την κατάσταση του έθνους στο σύνολό του αλλά και για την συνοχή του. Η κυβέρνηση είναι αδύναμη και άρρωστη; άρα πρέπει να φύγουν.

Η σύνοδος όμως που πραγματοποιείται Ηλίου/ Ουρανού, απέναντι από την πανσέληνο είναι ακόμα πιο δυνατή δημιουργώντας αυτές τις απροσδόκητες αλλαγές που θα προκαλέσουν ανησυχία, αναταραχές και κοινωνική έκρηξη, επανάσταση εναντίον της κυβέρνησης. Ατυχήματα στον αέρα είναι πιθανά, νέες εντάσεις.  Τέτοιου είδους προβλήματα δημιουργούνται και στις αποικίες. Η πανσέληνος κυβερνά και τον 12ο οίκο, και τον 8ο, ο Ήλιος επίσης τον 1ο οίκο, η Αφροδίτη τον 3,10 και τον 8 οίκο.

Η πανσέληνος στον Ζυγό στην 29η μοιρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, θα μπορούσε να μας στείλει κατευθείαν στον γκρεμό…η τουλάχιστον στο χείλος του γκρεμού. Εάν εχουμε κατανοήσει ότι δεν είναι λειτουργικό πλέον το να συνεχίσουμε να προσποιούμαστε, ότι μια ανισότητα είναι δεκτή η ακόμα και ανεκτή. Μπορούμε όμως να πούμε ότι η αλήθεια εξωτερικά είναι μάλλον λιγότερο ζωτική γνωρίζοντας για τους εαυτούς μας ότι υπάρχουν ανυπέρβλητες διαφορές και αυτές πλέον αυτές είναι πάρα πολλές. Σε μια προσωπική σχέση, ίσως να είμαστε πολύ μακριά από τους άλλους και να υπάρχει απόσταση.

Λόγω της συνόδου Ηλίου/Ουρανού απλά υπενθυμίζω ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και διαφορετικός, παρά το γεγονός ότι η πανσέληνος στον Ζυγό αρέσκεται στην συμφωνία. Αν και υπάρχει μια ανισορροπία εδώ, γιατί το να είσαι μοναδικός είναι μια ιδιαίτερη αξία του Ουρανού που πρέπει οι άλλοι να σεβαστούν. Ζούμε σε κοινωνίες που δίνουν έμφαση στη δημοτικότητα μέσω της επιβεβαίωσης ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων μέσω των σοσιαλ μίντια. Τελικά, όμως, εμείς πρέπει ο καθένας να αποφασίσει τι είναι αυτό που εκτιμά περισσότερο. στους άλλους, χωρίς να προσποιούμαστε.

Η πανσέληνος δημιουργεί ένα Ταυ-τετράγωνο, μεταξύ Σελήνης/Ηλίου/Πλούτωνα, που μιλάει για την εξουσία και δύναμη, η την έλλειψη αυτής. Κάποιος ίσως να θέλει να εξασκήσει όμως αυτήν την εξουσία σε εμάς, που μπορεί να μην μας αρέσει η να μας απωθεί. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η βασική φύση αυτού του τετραγώνου αντιπροσωπεύει την ανάληψη δράσης. Το Tαυ–Τετράγωνο είναι ένας πλανητικός συνδυασμός τουλάχιστον 3 πλανητών ή εστιακών σημείων. Οι δυο πλανήτες κάνουν αντίθεση μεταξύ τους ενώ ο τρίτος περίπου στο μεσοδιάστημα τους, δέχεται τα τετράγωνα αυτών.

Αυτός λοιπόν ο τρίτος πλανήτης λειτουργεί σαν μετασχηματιστής, μιας και ουσιαστικά με τα τετράγωνα που σχηματίζει ουσιαστικά πυροδοτεί καταστάσεις. Το Ταυ –τετράγωνο στον παρορμητικό σταυρο είναι αρκετά επικίνδυνο, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για σκέψη και λογική αλλα μέσα από παράτολμες κινήσεις, τα παίζουμε όλα κορώνα- γράμματα. Καλούμαστε όμως να δούμε τα πράγματα ως έχουν παρόλο του ότι είναι δύσκολο.

Ο Πλούτωνας προσπαθεί να σύρει τον Νότιο Δεσμό και τον Κρόνο μέσα στο Ταυ-τετράγωνο, απλά με το να είσαι κοντά στον Αιγόκερω τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Ο Νότιος Δεσμός μεταξύ των δύο πλανητών υποδεικνύει ότι η ισχύς και τα ζητήματα ελέγχου έχουν τις ρίζες τους σε πρότυπα του παρελθόντος. Υπάρχει μια αυθαίρετη κατάσταση που έχει κρυφτεί και εμφωλεύει κάτω από την σκιά του Πλούτωνα. Αυτό το σενάριο μπορεί να συνεχιστεί όμως οι άνθρωποι δεν μπορούν να γίνουν μάρτυρες αυτών των περιστατικών υπό το πρίσμα της ημέρας ή επειδή κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι ακριβώς συμβαίνει διότι είναι πέραν της φαντασίας του.

Υπάρχει μια αίσθηση καλής τύχης και άφθονης ευλογίας, δεδομένου ότι η Σελήνη σχηματίζει και ένα μικρο εξάγωνο με τον Δια στον Τοξότη. Για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων τουλάχιστον, το μήνυμα του Ουρανού και του Δια μπορεί να σημαίνει μια ξαφνικά ανοιχτή πόρτα, μια ευκαιρία να δούμε πιο καθαρά τα πράγματα ή να πούμε την αλήθεια, ή οποιαδήποτε ευκαιρία ώστε να ξεφύγουμε από μια άκρως περιοριστική, φυλακιστική, άδικη ή ακόμα και μια αποδυναμωτική κατάσταση. Εκεί βρίσκεται και ο δρόμος προς την ελευθερία!

Όμως λέω μια άποψη ότι ο Δίας στην 24η μοιρα του Τοξότη θα μπορούσε να σπρώξει κατά μια έννοια τα πράγματα στα άκρα, σε κοσμικό επίπεδο δημιουργώντας ξαφνικές δυσκολίες σε υπερβολικό βαθμό, λόγω του αστεροειδή Ύβρις. Εξάλλου ο Ζυγός σε αναιρετική μοιρα δημιουργεί κακοτυχίες κάθε είδους, σωματικές, οικονομικές ή συναισθηματικές.

“Οι δύσκολες στιγμές δημιουργούν ισχυρούς άνδρες. Ισχυροί άνδρες δημιουργούν καλές εποχές. Οι καλές εποχές δημιουργούν αδύναμους άνδρες. Και οι αδύναμοι άνδρες δημιουργούν δύσκολους καιρούς. “~ G Michael Hopf

Η πανσέληνος αυτή δίνει έμφαση η μάλλον δίνει την αίσθηση του επείγοντος, ζήτημα ζωής και θανάτου φτάνοντας σε ένα πολύ ακραίο σημείο ,γιατί όλα είναι θέμα ισορροπιών εδώ, και οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές. Στην προσωπική μας ζωή η σύνοδος Ηλίου/Ουρανού θα μπορούσε κατά μια έννοια να προσφέρει περισσότερο ενθουσιασμό μια ευκαιρία να ξεφύγουμε από την ρουτίνα, αν σχηματίζονται θετικές όψεις με τον χάρτη σας για παράδειγμα, όμως με τον Ουρανό να δημιουργεί όψη αντίθεσης με την Σελήνη θα μπορούσε να ανατρέψει πολλά. Βλέπεται, ο Ουρανος στον Ταύρο δεν είναι σαν τον Κριο, γιατί ο Κριός είναι ανοιχτός σε περισσότερες δυνατότητες. Όλα θα μπορούσαν να μπουν σε κίνδυνο με τον Ουρανο στον Ταύρο, δυο τελείως ξένοι μεταξύ τους, θα μπορούσαμε εμείς να πάρουμε ρίσκα στην ζωή μας, κάτι που ίσως να μην το αποφασίζαμε πότε, και να επαναστατήσουμε ενάντια σε οποιαδήποτε αρχή, να θέσουμε σε κίνδυνο την υπόληψη μας και πολλά άλλα που μέχρι τώρα τα θεωρούσαμε δεδομένα, η ότι μας περιορίζει. Η ενέργεια αυτή είναι ιδιαίτερα επιθετική με σημαντικές συνέπειες.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΥΒΡΙΣ

Ο αστεροειδής Hybris στους 28 ° 47  του Ζυγού, σχηματίζει όψη συνόδου με την πανσέληνο. Ο αστεροειδής 430 Hyrbis ονομάστηκε από την ελληνική θεά Ύβρις, που αντιπροσωπεύει την ακραία ή ανόητη υπερηφάνεια, υποδηλώνει την υπερβολική έπαρση και αλαζονεία που συνδέονται με την έλλειψη ταπεινότητας και μερικές φορές την άγνοια. Ακολουθείται συχνά από ταλαιπωρία ή τιμωρία. Σαφώς η έννοια της ισχύει ακόμα και σήμερα και την εχουμε συναντήσει κατά το προηγούμενο έτος άλλες 3 φορές και αυτό είναι σημαντικό.

Αστρολογικά, η Hybris αντιπροσωπεύει την υπερβολική προσέγγιση, τα πράγματα φτάνουν στα άκρα, αποκαλύπτοντας ανοιχτά τις συνήθεις συμπεριφορές ή τις κοινωνικές συμβάσεις, που συχνά οδηγούν σε πτώση. Μπορεί να μην υπάρχει επαφή όμως με την πραγματικότητα, δημιουργεί μια φουσκωμένη αυτο-αντίληψη, μια υπερεκτίμηση των δικών ταλέντων, ικανοτήτων, και επιτευγμάτων. Συνδέεται με υπερβολική ή ανόητη υπερηφάνεια, αλαζονεία, έλλειψη συγκράτησης και ακραίες ή εξωφρενικές συμπεριφορές η πράξεις.

Η ύβρις ήταν βασική αντίληψη της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων. Όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του (σωματική), αλλά κυρίως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική), συμπεριφερόταν με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους άλλους, στους νόμους της πολιτείας και κυρίως απέναντι στον άγραφο θεϊκό νόμο -που επέβαλλαν όρια στην ανθρώπινη δράση-, θεωρούνταν ότι διέπραττε «ὕβριν», δηλ. παρουσίαζε συμπεριφορά με την οποία επιχειρούσε να υπερβεί τη θνητή φύση του και να εξομοιωθεί με τους θεούς, με συνέπεια την προσβολή και τον εξοργισμό τους.

Η βίαια, αυθάδης και αλαζονική αυτή στάση/συμπεριφορά, που αποτελούσε για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο παραβίαση της ηθικής τάξης και απόπειρα ανατροπής της κοινωνικής ισορροπίας και γενικότερα της τάξης του κόσμου, πιστευόταν ότι (επαναλαμβανόμενη, και μάλιστα μετά από προειδοποιήσεις των ίδιων των θεών) οδηγούσε τελικά στην πτώση και καταστροφή του «ὑβριστοῦ» (ὕβρις > ὑβρίζω > ὑβριστής).

Αποδίδοντας την αντίληψη σχετικά με την ύβρη και τις συνέπειές της, όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται στην αρχαιότερή της μορφή, με το σχήμα ἄτη → ὕβρις → νέμεσις → τίσις [8] μπορούμε να πούμε ότι οι αρχαίοι πίστευαν πως μια «ὕβρις» συνήθως προκαλούσε την επέμβαση των θεών, και κυρίως του Δία, που έστελνε στον υβριστή την «ἄτην», δηλαδή το θόλωμα, την τύφλωση του νου.

Αυτή με τη σειρά της οδηγούσε τον υβριστή σε νέες ύβρεις, ώσπου να διαπράξει μια πολύ μεγάλη α-νοησία, να υποπέσει σε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, το οποίο προκαλούσε την «νέμεσιν», την οργή και εκδίκηση δηλαδή των θεών, που επέφερε την «τίσιν», δηλ. την τιμωρία και τη συντριβή/καταστροφή του.

Από την κλασική εποχή και μετά, σε πολλές περιπτώσεις οι έννοιες Άτη, Δίκη και Νέμεσις φαίνεται να αποκτούν στη συνείδηση των ανθρώπων ισοδύναμη σημασία, αυτήν της θείας τιμωρίας.

Η λέξη ύβρις πέρα από τη λόγια νεοελληνική χρήση της με τις σημασίες «βρισιά» (κυρίως στον πληθυντικό αριθμό «ύβρεις») και συνακόλουθα «κάτι που θίγει την τιμή και την αξιοπρέπεια κάποιου» -οι οποίες είναι φυσιολογικές εξελίξεις της αρχαίας σημασίας-, αρκετές φορές χρησιμοποιείται και στην εποχή μας, σε πιο προσεγμένο επίπεδο λόγου, με την αρχαιοελληνική σημασία της για να χαρακτηρίσει ανάλογες αλαζονικές συμπεριφορές συνανθρώπων μας.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ 4 ΣΠΑΘΙΑ

Η κάρτα ταρώ που συνδέεται με αυτόν τον δεκανό είναι τα τέσσερα σπαθιά που σχετίζονται με την ψυχική εξάντληση και την υποχώρηση. “Τα τέσσερα Ξίφη φέρνουν μια πολύ πραγματική προειδοποίηση για τις συνέπειες της μη φροντίδας της ψυχικής σας υγείας κατά τη διάρκεια μιας έντονης περιόδου. Αυτη η κάρτα υποδηλώνει ότι είστε κοντά στην κατάρρευση και αν δεν κάνετε τα απαραίτητα βήματα για να κάνετε ένα διάλειμμα, τότε μπορεί να σας ωθηθεί εκτός ορίων. Προειδοποιεί για τις πιθανότητες για ψυχικές βλάβες, ιατρική περίθαλψη και ακόμη και νοσηλεία.

Υποδηλώνει όμως την ανάγκη για το τέλος των συγκρούσεων, για μια περίοδο ανάπαυσης και απομόνωσης, απαλλαγμένοι από το άγχος και την στεναχώρια. Η κάρτα αυτή συμβολίζει όμως και την πνευματική ελευθερία.

Ωστόσο, αφού μιλάμε για μια άκρως επικίνδυνη πανσέληνο θα μπορούσε να δείχνει τον κίνδυνο να παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό μας σε διαφορετικές καταστάσεις. Σημαίνει την άμεση ανάληψη της δραστηριότητας και τη διάθεση για ανανέωση και κίνηση πιθανόν σαν αντίδραση μετά από μια δύσκολη μάχη, ωστόσο κάποιος θα πρέπει να εκτιμήσει σωστά τα αρνητικά και τα θετικά για να επιλύσει μια δύσκολη κατάσταση.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ BOOTES

Ο Βοωτης ταυτίζεται με τον Ικάριο, σύμφωνα με τον μύθο ο Ικάριος φιλοξένησε τον Διόνυσο στο σπίτι του όταν ο θεός επισκέφθηκε την Αττική για να διδάξει στους ανθρώπους την καλλιέργεια της αμπέλου και την παρασκευή του οίνου. Ο Διόνυσος ευχαριστήθηκε από τις περιποιήσεις του και τον δίδαξε την αμπελουργία και την οινοποιία. Επίσης, ο θεός ερωτεύθηκε την κόρη του Ικαρίου, την Ηριγόνη, και απέκτησαν μαζί ένα γιο, τον Στάφυλο. Επιπλέον, χάρισε στον Ικάριο και ένα ασκί κρασί με την εντολή να το κεράσει στους γείτονές του ή σε βοσκούς. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, ο Ικάριος ακολουθώντας τις οδηγίες, καλλιέργησε την άμπελο, γεύθηκε τον καρπό και τον χυμό του καρπού της, και ευφράνθηκε τόσο, ώστε ο ίδιος επεθύμησε να διαδώσει το νέο αγαθό.

Γέμισε λοιπόν ασκούς με κρασί και επισκεπτόμενος τα χωριά και τις εξοχές της Αττικής πάνω σε άρμα, ακολουθούμενος από τη σκυλίτσα του, κερνούσε τους γεωργούς και τους βοσκούς. Αλλά όταν οι βοσκοί (ή οι γείτονες) ήπιαν κρασί για πρώτη φορά στη ζωή τους, ζαλίστηκαν και νόμισαν ότι η ζάλη οφειλόταν στο ότι ο Ικάριος τους είχε δηλητηριάσει. Για τον λόγο αυτό τον σκότωσαν και πέταξαν το πτώμα σε ένα βαθύ πηγάδι. Η σκυλίτσα του Ικαρίου, η Μαίρα, ειδοποίησε την Ηριγόνη με τα γαυγίσματά της και την οδήγησε στο άταφο πτώμα του πατέρα της. Τότε η Ηριγόνη, αφού έθαψε τον πατέρα της, από την απελπισία της κρεμάστηκε από ένα δέντρο πάνω από τον τάφο του πατέρα της.

Ο Διόνυσος θύμωσε με τους Αθηναίους για τη δολοφονία του Ικαρίου και τους έστειλε μια συμφορά: Οι κόρες τους καταλήφθηκαν από μανία και κρεμάστηκαν κι αυτές. Οι Αθηναίοι ρώτησαν το μαντείο και πήραν την απάντηση ότι ο θεός έπαιρνε εκδίκηση για τον θάνατο του Ικαρίου και της Ηριγόνης. Τότε οι Αθηναίοι εντόπισαν και τιμώρησαν εκείνους που είχαν δολοφονήσει τον Ικάριο, ενώ καθιέρωσαν κατ’ εντολή του μαντείου και μία εορτή κάθε καλοκαίρι, την Αιώρα, κατά την οποία κρεμούσαν χωρίς να απαγχονίζουν κόρες πάνω σε δέντρα. Αργότερα, αντικατέστησαν τις κόρες με εικόνες και οι παρθένες της Αττικής ταλαντεύονταν πάνω σε αιώρες (κούνιες) τραγουδώντας. Από τον μύθο του Ικαρίου δημιούργησαν και οι Ρωμαίοι δικό τους αντίστοιχο παρόμοιο μύθο.

Ο Ικάριος υποτίθεται ότι μεταφέρθηκε στα ουράνια από τον Δία και είναι ο σημερινός αστερισμός Βοώτης, ή το φωτεινότερο αστέρι του, ο Αρκτούρος. Εξάλλου, ο αστεροειδής 11251 Ικαρίων (11251 Icarion), που ανακαλύφθηκε το 1973, πήρε το όνομά του από τον Ικάριο-Ικαρίωνα.

Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο η επιρροή του αστερισμού είναι φύσεως Ερμή και Κρόνου. Λέγεται ότι δίνει ευημερία από την εργασία, έντονες επιθυμίες, τάση προς υπερβολή, αγάπη για τις αγροτικές εργασίες, μαζί με μερικές προτιμήσεις για τον αποκρυφισμό.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Η πανσέληνος επηρεάζει τον άξονα 6-12ου οίκου του ελληνικού χάρτη , όμως η πανσέληνος στην αναιρετική μοίρα του Ζυγού, τριγωνίζει τον γενέθλιο Ερμή της στον Υδροχόο στην 29η μοιρα, μεταξύ 6-11ου οίκου αλλά εκτός αυτού και επί το πλείστον δημιουργεί αρνητικές όψεις. Αυτό σίγουρα σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής αλλά και τα θέματα που συνδέονται με τον 6-11ο οίκο πρέπει να παρθούν σοβαρά. Σηματοδοτεί μια κρίσιμη κατάσταση αλλά όμως την αποτυχία αντιμετώπισης κρίσιμων καταστάσεων μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες ενέργειες με καθοριστικές συνέπειες. Συχνά αφορά την αντιμετώπιση αλλά και αποφάσεις μείζονος σημασίας για σημαντικά θέματα.Η διαπραγμάτευση των νομικών εγγράφων και συμφωνιών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και να αντιμετωπίζεται με προσοχή. Αυτό σηματοδοτεί το γεγονός ότι πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις διότι η όψη αυτή πιέζει πάρα πολύ για κάποια ζητήματα νομικής φύσεως.

Για παράδειγμα, αποφάσεις για εθνικές εκλογές, σημαντικές πιέσεις για μια κρίσιμη κατάσταση που μπορεί να ξεσπάσει, όπως για παράδειγμα, καταστροφές από έντονα γεωλογικά φαινόμενα, αφορά επίσης τις ορδές μεταναστών που δέχεται η Ελλάδα και το οικονομικό κομμάτι της χώρας. Σε κάθε περίπτωση είναι μια πολύ κρίσιμη μοίρα όπου σηματοδοτεί μεγάλες εντάσεις και άγχος και επείγοντα γεγονότα η καταστάσεις μπορεί να ενεργοποιηθούν.

Σκάνδαλα, υψηλή εγκληματικότητα, κατασκοπεία και έντονο παρασκήνιο, επιθετικές καταστάσεις με μετανάστες, ενώ ενεργοποιείται και ο στρατος. Κάποια από αυτά τα βλέπουμε και τώρα.

Ότι και αν είναι προφανώς οι θετικές όψεις τρίγωνου/εξάγωνου, μπορεί να δείχνουν μια εύκολη προσαρμογή προς κάποια γεγονότα από πλευράς κυβέρνησης. Η αντίθεση Σελήνης/Δια θα συνεχίσει σταθερά να επηρεάζει την οικονομία, το νόμισμα, τις τράπεζες δημιουργωντας προβλήματα που θα μπορούσαν αν έρθουν στην επιφάνεια ανά πάσα στιγμή, καθότι εκεί κάτι θα ξεφύγει πάλι και είναι εκτός ορίων.

Η σύνοδος Ουρανού/Χείρωνα σημαίνει μια επίπονη περίοδος για την χώρα στην 2η μοιρα.

Ο ήλιος δύει ανάμεσα στα σύννεφα. Μοίρα του ‘Ολέθρου από προσωπικά λάθη. Κατά μια έννοια δημιουργούνται τριβές και πόλωση των κοινωνιών, η κατανομή των ατόμων σε στρατόπεδα, τόσο κυριολεκτικά όσο και εικονιστικά, σε μια εποχή που πρέπει να είμαστε πραγματικά ενωμένοι. Κάθε χώρα στον κόσμο αντιμετωπίζει έναν γρήγορο κατακερματισμό και πόλωση που απειλεί να ανατρέψει τον ιστό της κοινωνίας και οι μάχες μεταφέρονται στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και σε άλλα μέρη του παγκόσμιου ιστού καθώς και στους δρόμους. Αυτές είναι όλες οι σύγχρονες εκδηλώσεις αυτής της εξαιρετικά προκλητικής όψης.

Αυτό που παρατηρούμε όμως πολύ έντονα στον χάρτη είναι η σύνοδος Κρόνου/Ποσειδώνα με απόσταση 1 μοίρας μεταξύ τους, στον 9ο οίκο που μπορεί να σηματοδοτεί και γεγονότα στο εξωτερικό αλλά και σοβαρά επεισόδιά με μετανάστες. Η σύνοδος Κρόνου/Ποσειδώνα που σημαίνει στην ουσία, σκοτάδι, επίμονο η παρατεταμένο η πλανομενο σύννεφο ρύπανσης που εισβάλλει, αναφέρετε και στην εξάπλωση επιδημιών, σε ακραία καιρικά φαινόμενα όπου στο παρελθόν επηρέασε σημαντικά και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως η μεγάλη ομίχλη του 1952,η μεγάλη Φωτιά, το Brexit, αλλά και τα τρομοκρατικά χτυπήματα αλλά όμως ο κύκλος του Κρόνου / Ποσειδώνα ασχολείται και με την άνοδο και την πτώση ιδεωδών και ιδεολογιών όπως η δημοκρατία ή ο σοσιαλισμός. (Πτώση Σοβιετικής Ένωσης, Αραβο-Ισραηλινές συγκρούσεις, άνοδος φασισμού και εθνικισμού που οδήγησαν σε δυο παγκοσμίους πολέμους). Είναι όμως και η πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σαν λαός. Νέες αλήθειες αναδύονται από την ομίχλη της σύγχυσης. Έναν κύκλο που τον είδαμε το 1917, το 1952 και το 1989 και έχω μιλήσει άπειρες φορές για αυτόν.

Οι πιέσεις όμως που δέχεται η Ελλάδα από αστρολογικής άποψης ισχύουν και στον χάρτη της Μεταπολίτευσης, με ένα πολύ πιο βίαιο η δυνατό τρόπο, ενώ ο γενέθλιος Ουρανος της στον Ζυγό από τον 4ο οίκο, δημιουργεί όψη αντίθεσης με τον διελαυνων Ηλιο στον Κριο αλλά και ο διελαύνων Ουρανος τετραγωνίζει τον Ηλιο της, ενώ και από την πανσέληνο δέχεται δύσκολες όψεις τετραγώνου. Η συγκεκριμένη όψη δημιουργεί μεγάλες εντάσεις, ξαφνικά γεγονότα που θα μπορούσαν να ταρακουνήσουν την κοινή γνώμη, ανεπιθύμητες ενέργειες και αλλαγές, όπως και μεγαλύτερη αντίσταση και αντίδραση, δημιουργώντας διαχωρισμό. Ατυχήματα και καταστροφές αλλά και ανατροπές σε κυβερνητικό επίπεδο.

Αρης/Πλουτωνας/Ερμής/ υπερβολικός εκνευρισμός, υπερβολική νευρική ένταση

Αρης/Πωσειδωνας/Ηλιος/μόλυνση, υπονόμευση της υγείας και σχέσεων, διάλυση, ασθένεια, κινδύνος, δυσαρέσκεια

Ουρανος/βόρειος δεσμός/Αρης/ διενέξεις που συνοδεύονται από βίαιες πράξεις, προσπάθεια για αυτοέλεγχο, διαμάχες, φασαρίες

Ερμής/ωροσκόπος/Αρης/ καυγάδες σε διαπραγματεύσεις

Πλουτωνας/Πωσειδωνας/MC σοβαρά λάθη, απογοήτευση, λάθος ιδεολογίες, ακολουθώντας λάθος διαδρομή στη ζωή, ανησυχία

Κρονος/Πλουτωνας/ Πωσειδωνας/κλονισμένα νεύρα, κινδύνος διάμεσου του νερού, ανηθικότητα, δηλητήρια η αερια, αστάθεια, ψευτιά, ανακρίβεια, βλάπτω τους αλλους σιωπηλά η ύπουλά

Αρης/Δίας/Πωσειδωνας/αποτυχία, αίσθημα κατωτερότητας, καθυστερήσεις

Ας δούμε λίγο τις εξισώσεις της Ουράνιαν…

περιορισμοί, απαγορεύσεις – παραίτηση η εγκατάλειψη- Ανησυχίες ή φόβοι – Θλίψη ή κατάθλιψη -Προβλήματα με το κοινό- Μεταβολές σχετικά με τα λαϊκά θέματα – Ανάγκη για συνεχή αναπροσαρμογή – Καιροί υποχρεωτικών αλλαγών- περιφρόνηση των περιορισμών – εκπλήξεις σχετικά με τα προβλήματα – Απροσδόκητη εμπόδια – Συνεχής ένταση – Εξέγερση – Συγκρούσεις – Απόρριψη – πρόκληση- Περιορισμοί σχετικά με την ελευθερία- Ενθουσιασμός που σχετίζεται με τον αθλητισμό – ταραχώδεις καταστάσεις – Ξαφνικές πυρκαγιές – Ενέργειες που συμβάλλουν σε ασάφειες – Αρχές που σχετίζονται ή επηρεάζονται από αβεβαιότητα ή αστάθεια – Εφαρμογή της απάτης – Γνώση των σκοτεινών, ιδιωτικών ή μυστικών πληροφοριών

Διαταραχές ή αναστάτωση που σχετίζονται με τα οικονομικά στην τοποθεσία-Οικονομική απάτη στη θέση– Σοβαρές απώλειες που σχετίζονται με τους συνεργάτες – Θλίψη- Περίεργες καταστάσεις-

Μεγάλες πόλεις – Απομόνωση που σχετίζεται με επίσημα θέματα – Περιορισμοί σχετικά με επίσημα θέματα – Έκτακτοι περιορισμοί στο περιβάλλον – Μεγάλη αντίσταση – Απόρριψη επίσημων θεμάτων – Πτώση από πάνω

Συνεχής νευρική ένταση – Νέα σχετικά με την πίεση – Καταστροφές

Κρίσεις σχετικά με τα γεγονότα ή την αλήθεια – Διαταραχές που σχετίζονται με την εκπαίδευση – Απροσδόκητη πνευματική ή ιδεολογική αποστασιοποίηση- Εκτεταμένες αναταραχές

Ξαφνικές κινήσεις ή μέτρα για την ελευθερία – Ξαφνικές συγκρούσεις που σχετίζονται με την ελευθερία – Διαταραχές ή αναστάτωση που σχετίζονται με εκτεταμένο εξαναγκασμό ή βία

Ισχυρές εκμηδενίσεις / καταιγίδες / Αθλητικές νίκες / Τωρινές οικονομικές μάχες

Προστασία αξιών – Σημαντικές δαπάνες – Οικονομικά προβλήματα μεγάλης επίπτωσης – Ελαχιστοποιημένη επιρροή σε οικονομικά θέματα – Νομικά προβλήματα που σχετίζονται με πολιτικά ή εξουσιαστικά ζητήματα-Ξαφνικά απελευθερωμένες ενέργειες – – Ηλεκτρομαγνητικές καταιγίδες – ατυχήματα

Πυροδότηση συμβάντων – καταναγκαστικά ή εξωφρενικά άτομα

Ξαφνικές αποτροπές — Σοβαρά προβληματικά γεγονότα – Απροσδόκητες ασθένειες

Υψηλές επιπτώσεις – Απώλειες – Απώλεια προσωπικής επιρροής – Σφάλματα με το ρεύμα και την εξουσία- Μη αναμενόμενα προβλήματα σχετικά με ιατρικά θέματα

Κυβερνητική επιτήρηση – Περιορισμοί σχετικά με τις πολιτικές αρχές

Ενδεχόμενες ή σταδιακές αναχωρήσεις ή αποστάσεις με ή μεταξύ τους –  Ένωση μέσω τρομοκρατικών ενεργειών

Μεγάλες δυνάμεις σε σύγκρουση – Εντατική δύναμη ή εξαναγκασμός – Αρχές που αφορούν μεγάλες πυρκαγιές

Πηγή:https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%BF_%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82

Απάντηση