✨🌙✨ΑΣΣΟΣ ΣΠΑΘΙ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2019✨🌙✨

στις

ΑΣΣΟΣ ΣΠΑΘΙ

Απεικονίζεται σε αυτή την καρτα το χερι με το δίκοπο Σπαθί πάνω από τα βουνά της λογικής, σαν παγκόσμια αλήθεια και αξία που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Οπωσδήποτε είναι ο νόμος της λογικής, της τάξης, της ζωής και του Θανάτου, της ισορροπίας, της δυαδικής φυσης κάθε συνειδητής σκέψης και γνώσης, η Δικαιοσύνη. Στην ακρη το Σπαθί φέρει τη κορόνα της νίκης, της κατάκτησης και της ανταμοιβής από οπου κρέμεται το κλαδί της ελιάς, γνωστό ως σύμβολο της καλοσύνης, που ισσοροπει με το κλαδί της φοινικιάς, σύμβολο επίσης της σοβαρότητας και της αυστηρότητας.

Το χαρτι δείχνει κυριαρχία, την ισχύ, την έντονη δραστηριότητα, την πρωτοπορία αλλα κυρίως την αναφορά της ανθρώπινης προόδου και του μέλλοντος στη δυαδική φυση των πραγματων και στην επιστημονική, λογική σκέψη. Δηλώνει ότι μέσα από διαδικασίες αυτής της συγκεκριμένης σκέψης και του γραπτού λογου, ο άνθρωπος μπορεί να αποδεσμευτεί από τις πιέσεις της πραγματικότητας.

Όμως λόγω της δυαδικής φυσης του συμβολίζει την σύγχυση και το χάος γιατί δεν υπάρχει συνήθως ακριβώς αυτή η ικανότητα εκλογίκευσης και μεθοδικότητας. Το ατομο μπορεί να κατακτά συγχρόνως όμως καταστρέφει. Γενικά, δεν ξέρει να εκμεταλλευτεί το όπλο στα χερια του με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσάρεστες καταστάσεις.

Στα σωστά χέρια, το σπαθί  η και λεπίδα, όπως αναφέρεται, είναι ένα ισχυρό όπλο που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της δικαιοσύνης και της εξουσίας. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για κακο αλλα και για κακο. Το Ξίφος δεν μπορεί να είναι απολυτα θετικο η αρνητικο, εξαρτάται από την εξουσία που το διαχειρίζεται, με σαφήνεια και αλήθεια ή με θυμό, μίσος και επιθετικότητα. Πολύ λίγα μπορούν να σταθούν στην πορεία αυτής της ενέργειας χωρίς να καταστραφούν.

Σημειώστε ότι σε πολλές περιπτώσεις, η δύναμη και η καθαρότητα δεν συμβαδίζουν απαραίτητα μαζί. Τα όπλα βαρύνουν τη βίαιη και άδικη πολύ πιο συχνά από τους δίκαιους και ίσως ο λόγος για τον οποίο τα Ξίφη ως σύνολο είναι γεμάτο θλίψη και κρίση. Αλλά ο Άσσος δεν δείχνει ούτε θρίαμβο ούτε ήττα. Έχει τις δυνατότητες και για τις δύο που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Εναπόκειται σε αυτόν που κρατάει το Ξίφος να αξιοποιήσει αυτές τις μεγάλες δυνατότητες και εξαρτάται από τις ενέργειές του που αποφασίζουν τι θα γίνει γι ‘αυτό.

Ως πρωταρχική πνευματικη κάρτα συχνά αντιπροσωπεύει μια διορατικότητα ή μια ανακάλυψη στον κόσμο του πνεύματος. Η αυστηρή κατανόηση και η νοητική λογική φτάνουν στο αποκορύφωμά τους υπό την επίδραση αυτής της κάρτας και η επίτευξη των στόχων ξαφνικά γίνεται πολύ πιο εύκολη. Μπορείτε να ξεκαθαρίσετε την ομίχλη που σας έχει κρατήσει από το να βλέπετε την εσωτερική αλήθεια και μπορείτε να αποκόψετε όλους τους δεσμούς του παρελθόντος που σας κράτησαν πίσω. Αλλά προσέξτε να μην κόψετε τον εαυτό σας με τη δίκοπη λεπίδα.

Πολλές φορές συμβολίζει τα οπλα και τον στρατο, μια κριση.

Απάντηση