✨🌿🎴Η ΚΡΙΣΗ*✨🌿 ΙΟΥΝΙΟΣ 2019✨🌿🎴

στις

ΙΟΥΝΙΟΣ- Η ΚΡΙΣΗ

Όσο και αν είναι αστραφτερό και εκτυφλωτικό το φως του Ηλίου, σταματάει στην επιφάνεια των πραγμάτων, δεν καταφέρνει να αποκαλύψει στους ανθρώπους την εσωτερική φύση την οποία δεν κατορθώνουν να αντιληφθούν με τις αισθήσεις τους. Γιατί τα έργα της φύσης και της τέχνης με την εξωτερική τους μορφή αποδίδουν το εσωτερικό τους πνεύμα, που μόνο η νοημοσύνη μπορεί να διακρίνει. Εδώ παρεμβαίνει η Κρίση για να διαχωρίσει το πνευματικό από το υλικό, το περιεχόμενο από το σχήμα. Όταν διεισδύει κανείς στο βάθος των πραγμάτων, βρίσκει σκέψεις και ιδέες σε αδράνεια που περιμένουν να ενεργοποιηθούν. Το χαρτί παλιότερα λεγόταν Ανάσταση η Άγγελος.

Με εξαίρεση την τράπουλα του Βισκόντι, όπου το αντίστοιχο χαρτί απεικονίζεται ο Θεός με δυο Αγγέλους, συνήθως υπάρχει ενας Άγγελος ο οποίος ηχεί την σάλπιγγα στον ουρανό, από κάτω τα γυμνά σώματα των νεκρών, όρθια μέσα στους ανοιχτούς τάφους, υψώνουν τα χέρια απατώντας στην κλήση του. Με το χαρτί της Ανάστασης συνδέεται στενά και η ιδέα της μετασαρκωνσης των ανατολικών θρησκειών. Η αναγέννηση στον Κάτω Κόσμο δε διαφωτίζει το μυημένο στα μυστήρια για αυτή τη ζωή, αλλά του εξασφαλίζει μια καλή θέση για την επόμενη γι αυτό και δεν φοβάται τον θάνατο.

Ο Άγγελος της Αποκάλυψης, ξυπνάει τους πεθαμένους και ανασταίνει το πνεύμα τους. Πολύτιμες αλήθειες κοιμούνται στον τάφο της λήθης. Παραμένουν νεκρές όσο οι άνθρωποι τις αγνοούν. Τίποτα δεν χάνετε στον χώρο του πνεύματος. Κάποια πίστη μνήμη διατηρεί κρυφά τις γνώσεις των αρχαίων σοφών, για να διδάξει σήμερα σε όλους τους ανθρώπους την ημέρα της καθολικής γνώσης.

Ο Άγγελος έχει ταυτιστεί με τον Ερμή, που είναι αγγελιοφόρος αλλά και ψυχοπομπός. Σύμφωνα με τις διηγήσεις της Οδύσσειας, συγκέντρωνε γύρω του τα πνεύματα των νεκρών. Στο χέρι του κρατούσε το ωραίο ραβδί, με το οποίο όταν ήθελε έκλεινε τα μάτια των ανθρώπων, σαν να τους μάγευε. Αλλα επίσης το χρησιμοποιούσε για να ξυπνάει όσους κοιμούνταν. Με το ραβδί αυτό εξουσίαζε τα πνεύματα που τον ακολουθούσαν μουρμουρίζοντας και σφυρίζοντας πάνω από τα σκοτεινά μονοπάτια. Περνούσαν το ρεύμα του Ωκεανού με τους δυο άσπρους βράχους- την Πύλη μέσα από την οποία περνάει ο Ήλιος- και την χώρα των Ονείρων.

Γρήγορα, έφταναν στους λειμώνες των Ασφοδέλων, όπου κατοικούν οι ψυχές, τα ομοιώματα των νεκρών. Και ο Ερμής ήταν αυτός που οδήγησε με το Άρμα του την Περσεφόνη έξω από το βασίλειο του Αδη κατά εντολή του Δια.

Αρχίζει ως Μάγος, την ακολουθία Ταρο και την τελειώνει ως Άγγελος, με το χαρτί της Κρίσης. Είναι ο ενδιάμεσος ανάμεσα στους Κόσμους, ο θείος αγγελιαφόρος των μυστηρίων. Οδήγησε τον Τρελό κρατώντας τον από το χέρι, μέσα από τον σκοτεινό δρόμο, κάτω στον δρόμο των Σκιών. Τώρα τον οδηγεί πάλι έξω, αναγεννημένο όπως την Περσεφόνη. Με την σάλπιγγα του ο Άγγελος σημαίνει ότι πλησιάζει η στιγμή που η κοπιαστική αναζήτηση θα φτάσει στο τέλος της.

Η ψυχή όμως κατάκτησε την πλήρη ολοκλήρωση και αναγεννιέται. Ο άνθρωπος ελευθερώθηκε από τους επίγειους περιορισμούς. Ο κόκκινος σταυρός στο άσπρο λάβαρο του συμβολίζει την ισορροπία των δυνάμεων, την συνάντηση όλων των αντίθετων. Από κάτω τα φέρετρα πλέουν πάνω στην θαλλασσα. Η θαλασσα ανάμεσα στον ουρανό και την γη είναι το μεταβατικό στάδιο ανάμεσα στην ζωή και το θάνατο η την αναγέννηση. Εδώ καταλήγουν όλα τα ρυάκια, τα ποτάμια, οι λίμνες που εμφανίζονται στα προηγούμενα χαρτιά.

Στη τριάδα που απεικονίζεται μια αντρική , γυναικεία και παιδική μορφή, είναι το συνειδητό, το υποσυνείδητο και η αναγεννημένη προσωπικότητα αντίστοιχα. Οι γονείς αφήνουν την κληρονομιά του παρελθόντος, της ζωής και των νόμων της στο παιδί που συνεχίζει την δημιουργική παράδοση. Είναι το ξύπνημα της φύσης κάτω από την επίδραση του Πνεύματος, το μυστήριο της γέννησης μέσα στον θάνατο.

Ο αριθμός 20 που ανήκει στην κάρτα , συμβολίζει την δυαδικότητα του αριθμού 2 σε ανώτερο επίπεδο. Εδώ το 2 δεν φανερώνει διάσπαση η διάκριση αλλά την ένωση της μονάδας με τον εαυτό της, τον Θεό με το Άνθρωπο- σε μια μορφή. Δείχνει την αναγέννηση σε μια πλήρη ένωση με την Θεία Δύναμη.

Η Κρίση είναι το τέλος της προσωπικής εμπειρίας και η αρχή της μη-προσωπικής, που ακολουθεί την αναπόφευκτη συντριβή του Εγώ. Προβάλλει στον άνθρωπο αυτό το κύριο γεγονός, υπενθυμίζοντας του την επικείμενη Κρίση, τον ενθαρρύνουν να αναζητήσει την γνώση του κοσμικού εαυτού, την άπειρη φύση όλων των πραγμάτων. Το χαρτί αυτό υποδηλώνει ότι χαράζει μια νέα ημέρα, όπου ο άνθρωπος απαλλαγμένος από το βάρος του Εγώ, βρίσκεται πιο κοντά στη Επίγνωση.

Η Κρίση, σημαίνει ότι λήγει τελειωτικά κάποια υπόθεση και ότι ακολουθεί μια νέα. Η νοημοσύνη με την βοήθεια της έμπνευσης αποκαλύπτει την αλήθεια. Σημαίνει πνευματικη, διείσδυση, αντίληψη και βαθιά γνώση. Ακόμη ανάρρωση και αποκατάσταση της ψυχικής, ηθικής η πνευματικής υγείας, απελευθέρωση και υπόληψη η καλή φήμη.

Όμως ο ήχος της σάλπιγγας γίνεται αντιληπτός, αλλά ερμηνεύεται λάθος. Δείχνει έξαρση και φυσική η τεχνητή υπέρ διέγερση και έλλειψη ισορροπίας. Δισταγμό και καθυστέρηση η αναβολή σε ότι αφορά το τέλος μιας υπόθεσης. Πάνω από όλα είναι όμως χαρτί της λύσης και ολοκλήρωσης που υποδηλώνει την τελική έκβαση.

Σηματοδοτεί όμως και ξαφνικές αλλαγές, ανατροπές, αναστατώσεις. Το γεγονός ότι βλέπουμε τον κόσμο με άλλα μάτια. Καταλαβαίνουμε την θέση μας στον κόσμο και το σύμπαν. Συνδέεται για αρκετούς με την Δευτέρα Παρουσία. Η ημέρα της Κρίσης, την οποία ο άνθρωπος καταλαβαίνει ότι έφτασε, χάνει την ευκαιρία και προσανατολίζετε, κι όλα αυτά λίγο πριν την τελική νίκη.

Απάντηση