🌑♋✨🔭ΟΛΙΚΗ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ-🌑♋✨🔭2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019🌑♋✨🔭

στις

Νέα Σελήνη αλλά και Ολική Έκλειψη Ηλίου στην 10η μοιρα του Καρκίνου είναι δύσκολη (Μοίρα της Παρεμπόδισης- Πιθανότητα πλάνης και κρυφές δυσκολίες), θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου, 2019. Θα είναι ορατή από μικρά τμήματα της Χιλής αλλά και της Αργεντινής λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα. Ορισμένες περιοχές του Ειρηνικού και της Νότιας Αμερικής, θα δουν την Ολική έκλειψη Ηλίου, συμπεριλαμβανομένων και των τοποθεσιών του Εκουαδόρ, τη Βραζιλία, την Ουρουγουάη και την Παραγουάη, όπου θα την παρατηρήσουν ως μερική ηλιακή έκλειψη, εάν το επιτρέπει ο καιρός. Αυτή είναι η πρώτη Ολική ηλιακή έκλειψη μετά τη Μεγάλη Αμερικάνικη Ολική Ηλιακή έκλειψη που πραγματοποιήθηκε στις 21 Αυγούστου 2017. Η συνολική διάρκεια της θα είναι 04m33s, δηλαδή η επιρροή της γύρω στα τέσσερα χρόνια.

Ολικές εκλείψεις στο ζώδιο του Καρκίνου είχαμε ξανά στο παρελθόν, στις 21 Ιουνίου 2001, στις 29 Ιουνίου, 1927, στις 28 Ιουνίου 1908, 29 Ιουνίου 1946, 30 Ιουνίου, 1935,30 Ιουνίου, 1954, 30 Ιουνίου, 1973, 30 Ιουνίου 1992,1 Ιουλίου 2011,1 Ιουλίου 2000,9 Ιουλίου 1926,9 Ιουλίου 1964,10 Ιουλίου, 1907, 11 Ιουλίου 1953, 10 Ιουλίου 1972,11 Ιουλίου 1991,11 Ιουλίου 2010, 19 Ιουλίου 1917,20 Ιουλίου 1963,20 Ιουλίου 1944,20 Ιουλίου 1982 ,20 Ιουλίου 1925,21 Ιουλίου 1906,22 Ιουλίου 1971,22 Ιουλίου 1990,22 Ιουλίου 2009,13 Ιουλίου 2018.

Αυτές που είναι πιο κοντινές στην πρόσφατη ιστορία, σε ιδιομοιρία από αστρολογικής άποψης, όσο αφορά την Ολική έκλειψη στις 2 Ιουλίου, 2019 στην 10η μοιρα του Καρκίνου είναι αυτή που έγινε στις 1 Ιουλίου,2000.Η Ολική έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στον Καρκίνο στις 2 Ιουλίου, ανήκει στον κύκλο Σάρος 127.Θα χαρακτηριστεί από την έντονη αντίθεση Ηλίου/Κρόνου, όπου παρατηρούμε την Ανατολή του Υδροχόου, ως ωροσκόπο, της έκλειψης. Αυτή η έκλειψη συνδέεται με αναγκαστικές προσαρμογές που πρέπει να γίνουν από το κράτος και φέρνει αλλαγές που έχουν να κάνουν με την εθνική οικονομία κρατών, τις εμπορικές συναλλαγές, με τις πτωχεύσεις και απώλειες στο χρηματιστήριο.

Μια έκλειψη Ηλίου στον δεύτερο δεκανό του Καρκίνου δημιουργεί προβλήματα στους άνδρες και γενικότερα υπάρχει δυσαρμονία στις ανθρώπινες σχέσεις και συνεργασίες. Επηρεάζουν τον άντρα, τον σύζυγο, τον εραστή, τον μεγάλο γιο ή αδερφό, πρόσωπα κύρους, τους διοικούντες, το πολιτικό σκηνικό, την διεθνή επικαιρότητα, τα γεωλογικά φαινόμενα, τα καιρικά φαινόμενα . Το μυαλό μας πάει στις ΗΠΑ, τον πρόεδρο Τραμπ και τον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ-Κίνα. Μην ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ έχουν γενέθλια στις 4 Ιουλίου και η ολική ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο της την επηρεάζει άμεσα, με την αντίθεση Ηλίου-Κρόνου –Πλούτωνα, που σηματοδοτεί οικονομικές απώλειες και δυσκολίες αλλά και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο πρόεδρος της με άλλα κράτη.

Επίσης φέρνει ακραία καιρικά φαινόμενα με επίκεντρο το υδάτινο στοιχείο, που επηρεάζεται στον πλανήτη. Ο Κρόνος είναι ο κυβερνήτης του χάρτη και είναι ισχυρός. Βρίσκεται επίσης σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό. Είναι μια έκλειψη που σηματοδοτεί σημαντικές απώλειες. Ο ωροσκόπος όμως της έκλειψης στην 7η του Υδροχόου,(το δέλεαρ του χρήματος και της εξουσίας. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχει κίνδυνος στέρησης της ελευθερίας που προκαλείται για πολιτικούς λόγους) όμως τετραγωνίζει τον Ουρανό όπου και θα δημιουργήσει ξαφνικές ανατροπές, ανεξέλεγκτα γεγονότα και απόλυτες αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το σπίτι, την οικογένεια και τις σχεσεις μας αλλά και με τα κράτη- έθνη. Η Ολική έκλειψη Ηλίου όμως πραγματοποιείται στον 5ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου και επίσης κυβερνά τον 7ο οίκο, δηλαδή τα παιδιά, τα κέρδη, ο τρόπος που ασκείται η εξουσία, την αυτοδημιουργια και έκφραση, τις σχεσεις μας με τους άλλους, τις εχθρικές σχεσεις για κράτη.

Από αυτή την έκλειψη επηρεάζονται τα παρορμητικά ζώδια και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία γύρω στην 10η μοίρα (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως). Ο Κρονος συνδέεται με την δυστυχία, θλίψη, στέρηση, πείνα, αναπηρία, έλλειψη, συστολή, θάνατο, τους μοναχούς, κυβερνά θέματα του 12ου οίκου (ο οίκος της θλίψης και της περιορισμένης ελευθερίας). Μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις, αίσθημα ευθύνης εκεί που δεν χρειάζεται, καθυστερήσεις πραγμάτων ,φόρτο εργασίας, οικονομικές δυσκολίες, απώλεια της εργασίας. Φέρνει αναστάτωση ή ανατροπή κυβερνήσεων.

Προβλήματα στο περιβάλλον από μεταφυσικές ή ανθρώπινες παρεμβολές. Θέματα οικογενειακά, καριέρας, προβλήματα το σπίτι (ως οικία), την εγκυμοσύνη, με την μητέρα, τον πατέρα ή τους παππούδες. Αποκοπή εξαρτήσεων, απώλειες στην οικογένεια. Καρμικά ζητήματα καριέρας, οικογένειας, εξέλιξης.

Η Ολική έκλειψη στην 10η μοιρα του Καρκίνου πραγματοποιείται στον 2ο δεκανό της όπου κυβερνάται από τον Ερμή:

Στεγνώνει ποτάμια και πηγές, και προκαλεί άσχημες καταστάσεις στις σχεσεις και ακολασία μεταξύ των γυναικών. (3 Κούπα)

Εκλείψεις σε ζώδια του Νερού. Αυτά υποδηλώνουν μεγάλη θνησιμότητα μεταξύ των κοινών ανθρώπων, μεγάλη καταστροφή πτηνών και ψαριών, και πράγματα που ζουν μέσα ή κοντά στη θάλασσα.

Εκτός από τα μέρη του πλανήτη που θα δουν την έκλειψη και θα επηρεαστούν, οι χώρες που κυβερνούνται από το ζώδιο του Καρκίνου, έχουν σημεία η πλανήτες γύρω από την 10η μοιρα του Καρκίνου. Χώρες που κυβερνούνται από τον Καρκίνο, είναι η Ολλανδία, ΗΠΑ, η Σκωτία, η Ζηλανδία, η Γεωργία και όλη η Αφρική. Πόλεις: η Κωνσταντινούπολη, η Τύνιδα, το Αλγέρι, Άμστερνταμ, Κάντιθ, Βενετία, Γένοβα, Υόρκη, Άγιος Ανδρέας και αναφέρομαι στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα, Μάντσεστερ, Νέα Υόρκη, Βέρνη, Λούμπεκ, Μιλάνο και Βιτσέντσα.

Επίσης, επηρεάζεται ο Χάρτης της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, η Ελληνικής Μεταπολίτευσης, με τον Ερμή και Κρόνο της να βρίσκονται μεταξύ 10-11 μοίρας αντίστοιχα.

Είναι μία και μοναδική έκλειψη στον Καρκίνο, όπου θα μας θέσει προ των ευθυνών μας σε θέματα οικογένειας, σαν έθνος, σαν λαός αλλά και γενικά θα ανοίξει την όρεξη να κάνουμε αλλαγές ώστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας οι οποίες πιθανόν να έχουν καταπιεστεί, και τώρα να μην θέλουμε να μείνουμε άλλο αιχμάλωτοι μιας συγκεκριμένης κατάστασης, κάνοντας βέβαια την επανάσταση μας ο καθένας από μας, αλλά πάντα υποκινούμενοι από το συναίσθημα και την διαίσθηση μας!

Ο Καρκίνος όπως έχω ξαναπεί είναι ένα ζώδιο με σημαντικό συναισθηματικό φορτίο, όπου βγάζει αρκετή εσωτερική ένταση, και όλοι νομίζω καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται να ασχοληθούμε με τις πεποιθήσεις μας, τις ιδέες μας, τις προκαταλήψεις που αφορούν συναισθήματα, σχέσεις με τους κοντινούς μας ανθρώπους, τη μητέρα, τον σύντροφο, την πατρίδα και τις αναμνήσεις από το παρελθόν που μπορεί ακόμα να μας στοιχειώνουν.

Tο ζώδιο του Καρκίνου, συνδέεται με θέματα εθνικής ασφάλειας των λαών-κρατών, με την άμυνα, με τις περιουσίες, δηλαδή, τα ακίνητα, την κτηματική περιουσία, τα εδαφικά ζητήματα, το ασήμι, την τροφή και τρόπους τροφοδοσίας ενός λαού, τα εστιατόρια. Επηρεάζετε το νερό, το υγρό στοιχείο στον πλανήτη. Πλανήτης, η Σελήνη. Επηρεάζονται οι λαοί και ο πολιτισμός, οι λαϊκές απόψεις και η στάση ενός λαού απέναντι σε αυτά · Οι γυναίκες και ο ρόλος τους στην δημόσια ζωή· Ο ρόλος του σπιτιού και της οικογένειας· Θέματα εθνικής ασφάλειας· Θάλασσα και θαλάσσια ταξίδια και όλα τα επαγγέλματα που συνδέονται με αυτά. Ο ρόλος που παίζει το νερό στην οικονομία μιας χώρας · Οι τόποι επιχειρηματικής δραστηριότητας μιας χώρας και ιδιαίτερα τα τρόφιμα και τα εστιατόρια · Οι καλλιέργειες και η γη. ακίνητα · Εθνικές διατροφικές συνήθειες.

5ος οίκος – θέατρο, τέχνες, χώροι ψυχαγωγίας, αθλητισμός, μόδα, αναψυχή, παιδιά, τυχερά παιχνίδια, κερδοσκοπικά συμφέροντα, συνδεδεμένα με το χρηματιστήριο, αποικίες, εξαρτήσεις. Αντιπροσωπεύει την απόλαυση, διασκέδαση, ψυχαγωγία, θέατρα, αθλητικές και κοινωνικές λειτουργίες. Καθορίζει τα παιδιά και το ποσοστό γεννήσεων, καθώς και τα σχολεία (με το 3ο) και συνδέεται με την οικονομία μέσω της κερδοσκοπίας και του Χρηματιστηρίου, αν και οι πραγματικές μετοχές και ομόλογα ανήκουν στον 2ο οίκο. Είναι η διασκέδαση, ο ηλεκτρισμος ,η δημιουργικότητα, η τύχη, ο τζόγος, τα καζίνο, ο ΟΠΑΠ.

Είναι οι πρέσβεις, και οι εκπρόσωποι σε άλλα μέρη. Οι σχέσεις του κράτους με τα παιδιά. Δείχνει το είδος της πολιτικής εξουσίας που ασκείται στην χώρα. Αντιπροσωπεύει τον ισχυρότερο αρχηγό του κράτους, όποιος κι αν είναι αυτός που επηρεάζει την ζωή του έθνους: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο Πρωθυπουργός. Σχετίζεται με τους αξιωματούχους, τους υπουργούς και όλες τις πολιτικές προσωπικότητες του δημόσιου βίου.

Το μονοπάτι της Ολικής Έκλειψης Ηλιου θα είναι ορατή απο:

 • La Serena, Χιλή
 • Σαν Χουάν, Σαν Χουάν, Αργεντινή
 • Bragado, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
 • Junín, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Ως Μερική έκλειψη θα την δουν τα εξής μέρη του πλανήτη:

 • Rarotonga, Νήσοι Κουκ
 • Αλόφι, Νιούε
 • Papeete, Ταϊτή, Γαλλική Πολυνησία
 • Νήσοι Gambier, Γαλλική Πολυνησία
 • Αδάμσταουν, Νησιά Πίτκερν
 • Stanley, Νήσοι Φώκλαντ
 • Νήσοι Γκαλαπάγκος, Ισημερινός
 • Σάο Πάολο, Σάο Πάολο, Βραζιλία
 • Κίτο, Ισημερινός
 • Rio Grande do Sul της Βραζιλίας
 • Porto Alegre, πολιτεία Rio Grande do Sul της Βραζιλίας
 • Σαντιάγκο, Χιλή
 • Λίμα, Λίμα, Περού
 • Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη
 • Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
 • Λα Παζ, Βολιβία
 • Uruguaiana, Rio Grande do Sul, Βραζιλία
 • Sucre, Βολιβία
 • Asuncion, Παραγουάη
 • Foz do Iguaçu, Paraná, Βραζιλία

Έτσι λοιπόν ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο που συνδέεται με τις ρίζες μας, τις φατρίες, τα κράτη –τα έθνη, την φυλή, την σπιτική ζωή. Η Έκλειψη συνήθως σηματοδοτεί κάτι το οποίο εχουμε ξεχάσει; κάτι η κάποιον που συγκαλύπτεται και κρύβεται η απλά έχει παραμερισθεί η παραμεληθεί;

Μια ηλιακή έκλειψη σε σύνοδο με ένα άτομο ή χώρα υποδεικνύει ότι εχουμε φτάσει σε ένα δίλημμα και πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας η να πάρουμε αποφάσεις για ποιο δρόμο θα ακολουθήσουμε αφού δεν θα υπάρξει επιστροφή.

Στην προσωπική μας ζωή, επειδή πρόκειται βέβαια ταυτόχρονα για μια νέα σελήνη, η Σελήνη εδώ σε σύνοδο με τον εκλειπτικό Ηλιο, ίσως να αφορά μια ασυνείδητη κατάσταση η να σχίζεται με μια ατυχή έλλειψη εστίασης. Εστιαζόμαστε στα παιδιά, ένα φίλο, ένα συγκεκριμένο μέλος της οικογένειας, ένα αγαπημένο πρόσωπο ενώ όμως ταυτόχρονα αποτυγχάνουμε να προσέξουμε τις ανάγκες κάποιου άλλου που το έχει περισσότερη ανάγκη, ενώ έτσι κατά αυτόν τον τρόπο ανατρέπονται οι ισορροπίες. Εάν εχουμε παραμελήσει κάποιον, για τον άλφα η βήτα λόγο, αυτό το επόμενο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι πολύ έντονο η προφανές. Η επιρροή μιας έκλειψης μπορεί όμως να είναι τελείως άμεση η να χρειαστεί γύρω στους έξι μήνες για να εκδηλωθεί.

Οι οικογενειακές αξίες είναι σημαντικές, και με την έκλειψη αυτή μπορούμε να προσελκύσουμε επιτυχία στη ζωή μας. Εάν κυνηγάτε μια θέση για εργασία η την σωστή ευκαιρία απλά αυτή μπορεί να πέσει στην αγκαλιά σας ακριβώς όταν το χρειαστείτε.

Αυτός είναι ένας πολύ ευνοϊκός δεκάνος για οικογενειακές επανενώσεις αλλά και κοινωνικές και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Υπάρχει όμως και η αρνητική πλευρά, διότι μπορεί να δείξουμε οποιαδήποτε στιγμή σκληροί ή αδίστακτοι συμπεριφορά οποιαδήποτε στιγμή και αυτό διότι μπορεί να νιώσουμε εξαιρετικά ευαίσθητοι.

Οι Δεσμοί της Σελήνης συμπεριλαμβάνονται σε μια έκλειψη πάντα. Αυτη όμως η συγκεκριμένη είναι πιο έντονη διότι πραγματοποιείται στον Καρκίνο, που περιλαμβάνει την επιρροή της Σελήνης και των Δεσμών της.

Η Ολική ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο σχηματίζει σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό αλλά βρίσκονται και οι δυο σε αντίθεση με τον Νότιο Δεσμό και τον Κρόνο. Ο Κρόνος όμως ο οποίος ρυθμίζει και τσεκάρει τις ισορροπίες, εξασφαλίζοντας ότι τίποτα δεν είναι εκτός ελέγχου και ότι όλα είναι στην σωστή θέση. Αυτό μπορεί καθημερινά να το δούμε μέσα στην οικογένεια, σε περιοχές που δεν τραβούν την προσοχή μας, όπως επίσης εκεί που υπάρχει ένα υπερβολικά πολυάσχολο lifestyle, η σε μια φάση αδράνειας και ανικανότητας.

Οι Ολικές ηλιακές εκλείψεις είναι εξαιρετικά δυνατές, και συνήθως αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στο πώς να διαχειριστούμε καταστάσεις, σχεσεις και αλλαγές, ανάλογα στο ζώδιο που βρίσκεται. Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας, το ζώδιο του Καρκίνου ως την καλοκαιρινή περίοδο, την ευημερούσα ζωή, τον φυσικό κυβερνήτη του, την Σελήνη, ως τη γονιμότητα, τη μητρότητα και τον αρχικό δότη της ζωής. Ο Αιγόκερως και ο κυβερνήτης του, ο Κρόνος, συνδέονται με τον χειμώνα, την παρακμή και τον εκφυλισμό. Αυτά είναι τα βασικά σημεία σε αυτούς τους φυσικούς, συνεχώς μεταβαλλόμενους κύκλους.

Η ηλιακή έκλειψη, με τη Σελήνη στον Καρκίνο που σκιάζει τον Ήλιο, σημαίνει το γεγονός ότι είναι καιρός να σκεφτούμε για το τι μας δίνει η ζωή. Που πρέπει να επενδύσουμε την ενέργεια μας ώστε να υπάρξει ένα είδος ανάπτυξης; Τι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε να φύγει από την ζωή μας η να εγκαταλείψουμε; Μπορεί να μην έχουμε τον χρόνο, χώρο ή άλλους πόρους για τη διατήρηση των κατάλληλων ισορροπιών η να μην εχουμε πρόσβαση. Μερικές φορές δεν είναι απολύτως προφανές τι συμβαίνει στην ζωή μας. Αλλά μπορεί να έχουμε μια πιο έντονη αντίληψη το πώς θα είναι οι εξελίξεις γύρω από αυτή την έκλειψη. Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, αποτύχουμε να δούμε τι ερχετε, τότε το εξάμηνο που έρχεται μας δίνει χρόνο να ξεκαθαρίσουμε κατά που φυσάει ο άνεμος, γενικότερα.

Είναι άξιο παρατήρησης, ότι ο Κρόνος στον Αιγόκερω παραμένει σταθερός κατά ένα πολύ δυνατό τρόπο, ενώ και η σύνοδος με τον Νότιο Δεσμό, σημαίνει ότι κάτι διαρκώς μας τραβάει προς τα πίσω, στο παρελθόν. Θα πρέπει για άλλη μια φορά, να προσδιορίσουμε και να ονομάσουμε για παράδειγμα, σύγχρονα στυλ γονικής μέριμνας έναντι της παράδοσης η αλλο παράδειγμα, τον τρόπο που προσέχουν οι ενήλικες τους γηραιότερους.

Ίσως κάποιοι να παρατηρήσουν την έλλειψη η και τον περιορισμό οικογενειακών δεσμών και φροντίδας, ειδικότερα εκεί που υπάρχει ασθένεια, θάνατος και ανάγκη κτλ… Ίσως αυτή η περίοδος είναι σημαντικη όσο αφορά στο να βρούμε νέους τρόπους και πηγές σύνδεσης με τους άλλους σε συναισθηματικο επίπεδο η φυσικό. Οι άλλοι, ίσως, θα προσπαθήσουν να χτίσουν και να «υψώσουν τείχη», να αμυνθούν κατά κάποιο τρόπο, δηλαδή, έναντι ενός αβέβαιου μέλλοντος, καθώς ο Κρόνος θα εξαγωνιζει τον ομιχλώδη Ποσειδώνα.

Το σημαντικό ίσως σε αυτόν τον χάρτη είναι και η σύνοδος Ουρανού/Ταυρου  με την Βεστα (Vesta/Εστία), αναζωογονώντας την φωτιά που σιγοκαίει (αν θυμάστε το είχα ερμηνεύσει ως προστασία της πατρίδας και της εστίας). Αυτό όμως μας θυμίζει τα καλά της ζωής, τις ανέσεις και την ευχάριστη πλευρά της που συνήθως βέβαια κοστίζουν κάποια χρήματα.

Θα υπάρχουν λοιπόν λόγοι, να εξετάσουμε καλύτερα που εχουμε επενδύσει, να ξεκαθαρίσουμε εάν αυτό είναι πραγματικότητα και αν αξίζει πραγματικά. Νέες η διαφορετικές ευκαιρίες κέρδους θα πρέπει να παρουσιαστούν. Με τον Ουρανό ένα όμως είναι βέβαιο, δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να θεωρήσουμε κάτι η κάποιον δεδομένο, ότι και αν είναι είτε άνθρωπος είτε υλικό στοιχείο.

Ο Ήλιος/Σελήνη τετραγωνίζουν τον Χείρωνα, στον 2ο οίκο της οικονομίας που συνδέεται με απώλειες, αλλά επίσης δείχνει ότι ενώ πάμε μπροστά η θέλουμε να προχωρήσουμε, δεν πρέπει να αμελήσουμε η μάλλον τελικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αν δεν επουλώσουμε τα τραύματα και τις πληγές μας, δεν θα μπορέσουμε να χαρούμε μια καλύτερη ζωή, σχέση, ότι και αν είναι αυτό η να εχουμε μια καλύτερη πορεία στο μέλλον. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την οικονομία.

Η νέα Σελήνη-ηλιακή έκλειψη φέρνει στην προσοχή μας ζητήματα που συνδέονται με την ασφάλεια και την αίσθηση ότι κάπου ανήκουμε.

Αυτή η ηλιακή έκλειψη μπορεί να μας αποκαλύψει σκιές η αν θέλετε βγάζει «σκελετούς από το χρονοντούλαπο» από το βαθύ παρελθόν που μας εμποδίζει να μεταδώσουμε το δικό μας φως μας στον κόσμο. Είναι σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε χρόνο για να αναλύσουμε θέματα σε σχέση με την παιδική και την ενήλικη ζωή μας. Η νέα σελήνη, στη συνέχεια συναντά τον Βόρειο Δεσμό φέρνοντας περισσότερη επίγνωση σε ότι αφορά τα συναισθήματα μας.

Η ηλιακή έκλειψη σχηματίζει όψη εξάγωνου με τον Ουρανό είναι μια θετική επιρροή, αλλά ήπια σε ισχύ λόγω της ευρείας σφαίρας επιρροής πάνω από τέσσερις μοίρες οπότε δεν είναι αρκετά δυνατή. Υπάρχουν και άλλες πλανητικές όψεις. Υπάρχει επίσης ένα σταθερό αστέρι αλλά πάνω από μια μοιρα διαφορά. Συνολικά, αυτές οι επιρροές συνδυάζονται για να κάνουν αυτή την ηλιακή έκλειψη ωραιότερη.

Ο Ήλιος σε εξάγωνο με τον Ουρανό φέρνει ευχάριστες εκπλήξεις και διεγερτικές συναντήσεις. Αυτή είναι μια καλή ηλιακή έκλειψη για να δοκιμάσετε κάτι νέο και συναρπαστικό και θα πρέπει να έχετε αρκετή ελευθερία για να το κάνετε αυτό. Η αυξημένη αυτογνωσία μπορεί να έρθει μέσω αναλαμπών διορατικότητας ή μέσω feedback. Η δημιουργικότητα διεγείρεται και θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα εκφράζοντας την πιο φανταχτερή ή πικάντικη πλευρά της προσωπικότητάς σας. Η κοινωνικοποίηση, οι ομαδικές δραστηριότητες και οι τυχαίες συναντήσεις πρέπει να είναι πιο συχνές και πιο διαφωτιστικές. Είναι πιο πιθανό να συναντήσετε ανορθόδοξους τύπους ή ανθρώπους από διαφορετικό πολιτισμικό ή εθνοτικό υπόβαθρο. Μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνετε στη ρουτίνα λόγω της τάσης να αποσπάται η προσοχή.

Το εξάγωνο Κρόνου/Ποσειδώνα είναι η ισχυρότερη όψη στο διάγραμμα έκλειψης της ηλιακής έκλειψης, εκτός από τον Ηλιο που βρίσκεται κοντά στη Σελήνη. Είναι επίσης η κύρια πλανητική όψη του 2019 και φέρνει υλικό κέρδος από τις πνευματικές επιδιώξεις. Αυτή η όψη σας βοηθά να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα με σκληρή δουλειά και λογική, ρεαλιστική προσέγγιση. Θα κατανοήσετε τους δικούς σας περιορισμούς, αλλά θα είστε αισιόδοξοι ταυτόχρονα. Θα είστε υπομονή και αυτο πειθαρχημένοι χωρίς να αρνείστε τον εαυτό σας ή να κάνετε θυσίες. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα, μια έκλειψη είτε είναι ηλιακή είτε σεληνιακή θα πρέπει να συγκρίνεται με τον γενέθλιο χάρτη του καθενός για να δείτε πως θα επηρεάσει την ζωή σας και ποιον τομέα!

Η ολική ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο συνδέεται επίσης και με το γεγονός ότι θα εχουμε περισσότερο την ανάγκη να ζήσουμε σε μια ασφαλή κοινότητα κυρίως γι αυτούς που ζουν σε μεγάλες πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας

Κατά τα άλλα η ολική Ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο, συνδέεται με το παρελθόν, τα εμπόδια που προέρχονται από αυτο, δυσκολίες ως προς τον τρόπο που ασκείται η πολιτική στα ίδια πρότυπα συμπεριφοράς εδώ και αιώνες. Οι εκλείψεις στον άξονα Καρκίνου -Αιγόκερω, είναι από τα πιο δύσκολα ζευγάρια εκλείψεων καθώς συνήθως υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των κρατών-ηγετών- εδαφών, ειδικά με τον Κρόνο στον Αιγόκερω που συμβολίζει, την βιομηχανία, τις κυβερνήσεις, τους ηγέτες, τα δημόσια κτήρια, και τις εθνικές καταστροφές.

Η ίδια αυτή έκλειψη προκάλεσε το τρομοκρατικό χτύπημα τις 11ης Σεπτεμβρίου στην αρχή του 21ου αιώνα. Η έκλειψη θα επηρεάσει τις σχεσεις των ΗΠΑ με τα άλλα κράτη ενώ ο Τραμπ θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις. Η Ηλιακή έκλειψη όμως εξαιρετικά επικίνδυνη για το Ηνωμένο Βασίλειο συμβολίζοντας μια βαθιά κρίση που θα είναι δύσκολο να βγει με ένα βίαιο Αρη -Ερμή σε σύνοδο με το MC τετραγωνίζοντας τον Ουρανό ο οποίος ακουμπά το Dsc. Όμως το ζευγάρι εκλείψεων Ιουλίου, μαζί είναι αρκετά επικίνδυνο και για τις δύο χώρες.

Επικίνδυνη και για τη Τουρκία, η ηλιακή έκλειψη, με τις εξελίξεις να τρέχουν στην Μέση Ανατολή, όμως οι προφητείες τώρα θα αρχίσουν να εκπληρώνονται με τον Ουρανό στον Ταύρο, απέναντι από τον Ηλιο της, βγάζοντας περισσότερη επιθετικότητα.

Οι θετικές όψεις της έκλειψης μας βοηθούν να πάρουμε ένα θετικότερο μονοπάτι στην ζωή μας, δίνοντας μια πιο πνευματικη χροιά και μήνυμα που κουβαλά, να φέρουμε στην επιφάνεια περισσότερο τις καλλιτεχνικές μας ικανότητες, συμπόνοια και αγάπη, αλλά και να αφοσιωθούμε σε αυτά.

Ωστόσο, σε κοσμικό επίπεδο, οι θετικές όψεις Ποσειδώνα είναι πιθανό να γίνεται μια προσπάθεια στο να οικοδομήσει μια νέα ουτοπία. Είναι σε συντονισμό με τα κοινά όνειρα και ελπίδες των λαών. Η θετική πλευρά του φεγγαριού, δίπλα στον Ηλιο, όμως θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως η “παγκόσμια μητέρα του πολιτισμού μας”.

Ο Ήλιος σε αντίθεση προς στον Κρόνο συμβολίζει το γεγονός ότι οι φωτεινές (ηλιόλουστες) και σκοτεινές (Κρόνος) πλευρές της ψυχής σας είναι πραγματικά τα αλλά δύο πρόσωπα του εαυτού σας. Συμβολίζει την παραίτηση και την ψυχρότητα αλλά και την απόρριψη, τα καρμικά εμπόδια και δυσκολίες, την υπερβολική έμφαση στις υλικές αξίες, την αδυναμία του να αναλάβει έναν ισχυρό και προστατευτικό ρόλο απαραίτητο για την γενική ευημερία. Συμβολίζει επίσης το γεγονός  ότι η ανθρωπότητα απέτυχε να μάθει από την ιστορία όπου μέσα μας είναι βαθιά ριζωμένα πρότυπα συμπεριφοράς, σε όλα τα επίπεδα.

Χρειαζόμαστε προφανώς, μεγάλη προσοχή και αυτοπειθαρχία για να αλλάξουμε πραγματικά. Συνδέεται όμως η αντίθεση Ηλίου-Κρόνου, την καταπίεση, την αρνητική στάση προς την ζωή, την σκληρότητα που θα επιδείξουν οι ηγέτες, και το γεγονός ότι θα οδηγηθούμε στην απομόνωση όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα την απώλεια. Η κατάσταση είναι αρκετά εύθραυστη.

*Πωσειδωνας-MC-Πλουτωνας-Παράνομα σκάνδαλα, συνταγματικές παραβιάσεις η απάτες.

*Πλουτωνας-Ωροσκόπος-Αρης- ατύχημα, τραυματισμοί, κίνδυνος.

Η ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ 3 ΚΟΥΠΑ

Η κάρτα ταρώ που συνδέεται με αυτό τον δεκανό είναι το 3 Κούπα. Αυτή είναι μια εορταστική περίοδος της ζωής και υποδηλώνει ότι δεχόμαστε το καλό κάρμα. “Αν περάσατε μια εποχή ξηρασίας στην ερωτική σας ζωή μέχρι θα έχετε αρκετούς πιθανούς συντρόφους να επιλέξετε. Αν υπήρξε χωρισμός ή ρήξη μεταξύ συνεργατών, τα Τρία Κύπελλα μπορούν να συμβολίζουν μια ευτυχισμένη επανένωση. “.

Η χαρά του φωτεινότερου αστέρα Sirius λάμπει εδώ. Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι σε αυτή τη ζωή θα έχετε πολλούς γάμους ή πολλά παιδιά. Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει μια έντονη ζωή σε κοινωνικό και επαγγελματικο επίπεδο. Η κάρτα συνδέεται με την συναισθηματική ανάπτυξη, Γιορτές, Γάμοι, Φίλοι, μεγάλη παρέα, Συνάντηση, Κοινωνικοποίηση, Πάρτι, Εορτασμός, Χαλάρωση, Εθισμός, μια ευτυχισμένη περίοδος, Ομάδες, Ομαδική δουλειά, Αμοιβές, Γυναίκες , Συγκομιδή.

Ωστόσο, στην αρνητική του πλευρά, διότι είναι ένα πολύ θετικό χαρτί, για έκλειψη ηλίου σημαίνει επίσης την Έλλειψη Συναισθηματικής Ανάπτυξης, Κουτσομπολιό, Κατάσκοπος, Εχθρός Μεταμφιεσμένος ως Φίλος, Τρίτο Πρόσωπο σε Σχέση, Καμία Κοινωνική Ζωή, Κανένας Φίλος, Τέλος Εορτασμών , Δεν υπάρχει ανάπτυξη, Δεν υπάρχει ομαδική εργασία, Ανταγωνιστικότητα, Τερματισμός, Αποβολή, Λιμός, μεγάλες ελλείψεις.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ  ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΑΣΤΕΡΑ ALHENA ΚΑΙ POLLUX

Αυτό το λαμπρό άσπρο αστέρι βρίσκεται στον αριστερό πόδι του Southern Twin Pollux στο αστερισμό των Διδύμων. Έτσι, αν και η ηλιακή έκλειψη βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου, η αστρολογική επιρροή προέρχεται από τον Αστερισμό των Διδύμων.

Ο Alhena σημαίνει το μαρκάρισμα ή «το φλεγόμενο μαρκάρισμα», ο Bullinger λέει ότι αυτό σημαίνει ότι «τραυματισμός, πληγή ή ότι κάποιος προσβάλλεται». Παρόμοια με τον Propus μεταφέρει το ίδιο νόημα με την πτέρνα του Αχιλλέα. Ολοι είμαστε ευάλωτοι και εχουμε μια Αχίλλειο πτέρνα.

Το σταθερό αστέρι Alhena (09°22′) προσδίδει υπεροχή στην τέχνη, αλλά δίνει και ευθύνη σε ατυχήματα που επηρεάζουν τα πόδια σύμφωνα με τον Robson. [1] Ο Ebertin είπε ότι προμηθεύει επίσης με πνευματικό προσανατολισμό το ατομο και δείχνει ενδιαφέρον για τις επιστήμες. [2] Ο Morse λέει ότι οι καλλιτεχνικές δεξιότητες ισχύουν ειδικά με το γραπτό ή προφορικό λόγο (Υπήρξε μια σημαντική άνθηση της ευρωπαϊκής φιλοσοφίας και της λογοτεχνίας) με Alhena το 1349, Tejat Posterior το 1621 και Propus το 1755).[1] Έτσι, δίνει τη δυνατότητα να διαπραγματευτείτε μια ειρηνική λύση όταν υπάρχουν προβλήματα σε πολιτικο επίπεδο και φέρνει διάκριση στις προσπάθειές σας.

[3] Ο Ήλιος και η Σελήνη σε συνδυασμό με τον Alhena δίνει καλή υγεία, τιμή, πλούτη, υπερηφάνεια, πολυτέλεια, ευχαρίστηση και εγχώρια οφέλη. Μπορεί να υπάρχει πολεμική τιμή, αλλά και ο κίνδυνος να τα χάσετε.

Κατά την γνώμη μου, όμως υπάρχει ένα πολύ κοντινότερο αστέρι στις 00°7′ στον αστερισμό του Καρκίνου (Αραβικά σημαίνει το “τέλος” και βρίσκεται σε ένα από τα πόδια του καβουριού), που ονομάζεται επίσης Beta Cancri, όπου βρίσκεται μέσα στο όριο της έκλειψης, στο ιδιο σημείο και αυτός είναι ο Altzirr (0,50)και Mebsuta.Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, φέρνουν προβλήματα και διαφωνίες. Ωστόσο, και τα δυο συνδέονται με δυσκολίες και επηρεάζονται οι ηγέτες. Σαφώς η παρουσια του Alhena, μπορεί να σημαίνει προσπάθειες για επίλυση προβλημάτων.

Ο Μανίλιος λέει. “Από τους Διδύμους έρχονται λιγότερο επιπόλαιες κλήσεις αλλα και ένας πιο ευχάριστος τρόπος ζωής, που παρέχεται από το πολύμορφο τραγούδι και φωνές αρμονικού τόνου, μουσικούς σωλήνες, μελωδίες που είναι εμφυτευμένες σε χορδές και λέξεις που τοποθετούνται σε αυτά: Εκείνοι που είναι τόσο προικισμένοι βρίσκουν ακόμη και ευχαρίστηση στην εργασία. Θα απομακρύνουν τα οπλα του πολέμου, το κάλεσμα της τρομπέτας και μια σκοτεινή εποχή: Η δική τους ζωή είναι ευχάριστη και η νεολαία ξοδεύεται στην αγκαλιά της αγάπης ».

Έτσι, αυτό το αστέρι μπορεί να είναι εκδικητικό και καταστρεπτικό κυρίως στην πολιτική αστρολογία δεδομένης της διπλής προσωπικότητας των Διδύμων. Αν και φαίνεται ότι κάποια γλυκιά μουσική και μια αγαπημένη αγκαλιά μπορούν να κάνουν θαύματα. Και πάλι φαίνεται ότι σε αυτή την ευαίσθητη ηλιακή έκλειψη τουλάχιστον εμείς οι άνθρωποι στις σχεσεις μας, θα χρειαστεί να είμαστε ευγενικοί, χωρίς να βγάλουμε να μαχαίρια και να επιδείξουμε σκληρότητα! Ο Ηλιος με Pollux, συμβολίζει τον εφευρέτη η τον ερευνητή. Το γεγονός ότι στο μονοπάτι μας συναντάμε μεγάλες προκλήσεις, πάλη και εμπόδια.

Η Ηλιακή έκλειψη σε σύνοδο με τον Pollux:****

Απόκρυφα και θεοσοφικά συμφέροντα, χτυπήματα, τραυματισμοί, σοβαρά ατυχήματα, πυροβολισμός, ναυάγιο, δολοφόνος ή δολοφονία, ακραίες αρρώστιες και επιδημίες, πυρετός, ασθένειες που επηρεάζουν το στομάχι, κακή διάθεση (όρος για αστρολογία για ομοφυλοφιλία) και τιμή, αλλά τελική καταστροφή, τύφλωση, τραυματισμοί στο κεφάλι και το πρόσωπο, καβγάδες, βιασμοί που διαπράχθηκαν ή υπέστησαν, εξολόθρευση, φυλάκιση για υπεξαίρεση, βίαιο θάνατο, αποκεφαλισμό. [Robson *, ρ.186.]

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ-Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ

1990 ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, εξασφαλίζοντας το 46,89% των ψήφων έναντι 38,61% του ΠΑΣΟΚ. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σχηματίζει κυβέρνηση με οριακή κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γίνεται πρωθυπουργός της Ελλάδας.

2018 ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η Ελλάδα το 2018 σημαδεύτηκε από τραγικά γεγονότα, φυσικές καταστροφές και βίαια εγκλήματα, που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη: η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η δολοφονία της 22χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα από αλβανικά πυρά.

Ανάλογη ηλιακή έκλειψη είχαμε το 2000, στην αρχή του 21ου αιώνα.

19 Ιουνίου – Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξή της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, στη Σύνοδο Κορυφής της Φέιρα. Το γεγονός χαρακτηρίστηκε ως το δεύτερο σημαντικότερο ορόσημο στην πορεία προς την ενωμένη Ευρώπη, μετά την ένταξη στην ΕΟΚ.

Πτώση του Χρηματιστηρίου. Από 6.300 μονάδες πέφτει ο δείκτης στις 3.200, με τις μετοχές να χάνουν το 70% της αξίας τους σε σχέση με το 1999.

Το 2000 δοκιμάστηκαν αρκετά οι ανά τον κόσμο κεφαλαιαγορές και κλονίστηκε το κλίμα εμπιστοσύνης στις μετοχές του τεχνολογικού, κυρίως, κλάδου.

Πτώση του ευρώ. Αλλά η ψαλίδα ανάμεσα στους ρυθμούς ανάπτυξης μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ έκλεισε σημαντικά. Αιτία η σημαντική επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

 Σημαντικές αναδιαρθρώσεις στις ασιατικές οικονομίες, με το ενδιαφέρον να εστιάζει κυρίως σε εκείνες της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Νοτίου Κορέας.

Σε επίπεδα ρεκόρ αυξήθηκαν οι τιμές των πετρελαιοειδών σε, ιδιαίτερα κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Προς το τέλος του χρόνου υποχώρησαν σημαντικά.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Τζάκσον καταγγέλλει τη Microsoft, επειδή παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ, και την καταδικάζει σε αυτοδιχοτόμηση.

26 Σεπτεμβρίου – Το επιβατηγό πλοίο Εξπρές Σάμινα βυθίζεται λίγο πριν το λιμάνι της Πάρου με 80 νεκρούς επιβάτες.

 8 Ιουνίου– Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφονεί τον Βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο Στίβεν Σόντερς στην λεωφόρο Κηφισίας. Οι δράστες επικηρύσσονται για 1 δις δραχμές.

Ζήτημα αναγραφής ή μη του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Σταθόπουλος, τάσσεται υπέρ της μη αναγραφής του θρησκεύματος. Αντίδραση έντονη της Εκκλησίας, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Η κυβέρνηση κρατά αποστάσεις. Παρεμβαίνει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με επικεφαλής τον κ. Δαφέρμο, κρίνοντας παράνομη την αναγραφή του θρησκεύματος.

Γενικευμένος φόβος για τη «σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια» ή νόσο των τρελών αγελάδων.

Σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με νταλίκα ρυμουλκό στα Τέμπη, που μετέφερε μαθητές της πρώτης τάξης του Λυκείου Μακροχωρίου της Βέροιας, που επέστρεφαν από σχολική εκδρομή στην Αθήνα. Η νταλίκα ήταν φορτωμένη με πλάκες νοβοπάν. Συνολικά 21 νεκροί και 32 τραυματίες.

Πτώση του Φάντομ Πολεμικής Αεροπορίας στην Αντίκυρα της Βοιωτίας. Νεκροί τέσσερις άνθρωποι.

Απόφαση της κυβέρνησης για την ανέγερση ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου στην Παιανία. Αντιδράσεις πολιτικών αλλά και κατοίκων της περιοχής.

Η χώρα προχωράει μπροστά και η βελτίωση των αεροπορικών συγκοινωνιών που επίκειται, έπειτα από την ολοκλήρωση και παράδοση του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα, αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα της κυβέρνησης και όσων εργάστηκαν για την πραγμάτωση του στόχου αυτού.

 1 Ιανουαρίου– Παγκόσμιος εορτασμός για την έναρξη της 3ης Χιλιετίας.

 4/2: Αναγγελία πρόωρων εκλογών από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για τις 9 Απριλίου.

 Επανεκλογή του Κωστή Στεφανόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ορκίζεται πανηγυρικά στις 11 Μαρτίου.

 9/4: Εκλογές. Εκλογικό θρίλερ, νικητής το ΠΑΣΟΚ, με διαφορά μόλις 70.000 ψήφων από τη ΝΔ.

14/9: Ίδρυση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.) από τον δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιο Καρατζαφέρη.

14 Δεκεμβρίου: Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος ιδρύει το Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ).

 Εκλογές στο ψευδοκράτος του Ντενκτάς, ο οποίος εκλέγεται για άλλη μια φορά στη θέση του «προέδρου».

Οι ηγέτες της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας συναντώνται στις Πρέσπες. Ανακοινώνεται η δημιουργία του Βαλκανικού Πάρκου Πρεσπών, καθώς και η διεξαγωγή ενός οικονομικού φόρουμ, του βαλκανικού Νταβός, που θα διεξάγεται κάθε χρόνο στην περιοχή.

 Λόγω της τουρκικής προκλητικότητας αποχωρεί η ελληνική πλευρά από τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Destined Glory 2000.

 Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος.

Εντοπίζεται το νετρίνο Ταυ – ένα σωματίδιο που προέβλεπε η θεωρία αλλά τα όργανα δεν μπορούσαν να διακρίνουν.

 Δυστοκία των 170 χωρών στη Διεθνή Διάσκεψη για τις Κλιματικές Αλλαγές, προκειμένου να καταλήξουν σε κάποιο προσχέδιο συμφωνίας για τον περιορισμό της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Η Ολική έκλειψη Ηλίου στις 10 μοίρες του Καρκίνου επηρεάζεται από την αντίθεση Ηλίου-Δια στον άξονα Καρκίνου- Αιγόκερω στον άξονα οικονομίας 2-8ο οίκο, επίσης η Ηλιακή έκλειψη τετραγωνίζει τον γενέθλιο Πλούτωνα της στον Κριο και υπάρχει μια όψη ημιτετραγωνου με τον Ωροσκόπο. Η ηλιακή έκλειψη φέρνει προβλήματα με πρόσφυγες και έγκλειστους χώρους αλλά συγκρούσεις και προβλήματα με τους δανειστές και την οικονομία είναι τα θέματα που δίνετε μεγαλύτερη έμφαση όσο αφορά την σύγκριση των δυο χαρτών. Δείχνει νομικά προβλήματα της χώρας όπως επίσης με την παιδεία και την θρησκεία, οικονομικά προβλήματα κτλ.

Η αντίθεση Ηλίου-Δια δίνει έμφαση στην υλική σπατάλη και κακοδιαχείριση που γίνετε σε οικονομικό επίπεδο, την αλαζονεία στην αντιμετώπιση προβλημάτων, αλλά και τις απαιτητικές  συμπεριφορές.

Στους τελευταίους χάρτες τονίστηκε βέβαια ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν σοβαρό πρόβλημα, αλλά βέβαια και ότι έχει σχέση με τον 8ο οίκο, με τις παροχές, συντάξεις, φόρους κτλ. «Βόμβα» από τους δανειστές: Εκτροχιάζεται η οικονομία από τις παροχές Τσίπρα – και ακριβώς αυτή είναι η εικόνα της Ελληνικής οικονομίας.

***Το τετράγωνο με τον Πλούτωνα, δείχνει μαζικές πυρκαγιές, ανάφλεξη γεγονότων στο Αιγαίο, συγκρούσεις, ένα μαρτύριο, μαζικούς θανάτους.

Η καταπίεση και οι περιορισμοί θα συνεχιστούν να υπάρχουν σε μια κατάσταση που είναι ήδη αρκετά εύθραυστη. Επηρεάζεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι αντιθέσεις Ηλίου –Κρόνου -Πλούτωνα συνάδουν με εντάσεις και προβλήματα, παραιτήσεις ,απομόνωση, απογοητεύσεις, απώλειες, ένα βίαιο μπλοκάρισμα.

Ο εκλειπτικός Αρης στον Λέοντα σε αντίθεση με τον Ουρανό-MC ,στον 4ο οίκο της, και ένα κουινκαξ με τον Ερμή της, δείχνει την ψυχολογική πίεση της όποιας ηγεσίας, εφόσον έχουν γίνει εκλογές ,όποια κυβέρνηση και αν είναι, δείχνει ένα ατύχημα και καταστάσεις έντονες.

*Αρης-Ουρανος-Πωσειδωνας-ένα ατύχημα, μια κριση, ζημιές, καταστάσεις αδυναμίας.

Ενδιαφέρον όμως είναι να δούμε και την επιρροή της Ηλιακής έκλειψης στον χάρτη Μεταπολίτευσης. Το πιο ανησυχητικό και εδώ είναι το τετράγωνο Πλούτωνα- Ουρανού και οι δύσκολες όψεις Κρόνου.

Η ηλιακή έκλειψη στην 10η μοίρα του Καρκίνου σε σύνοδο με τον Ερμή- Κρόνο στον 12ο οίκο, σηματοδοτεί προβλήματα με έγκλειστους χώρους όπως τις φυλακές, νοσοκομεία, το μεταναστευτικό, αύξηση της εγκληματικότητας και σκάνδαλα αλλά και έντονο παρασκήνιο. Σημαντική η σύνοδος Αρη-Ηλίου στον Λέοντα που προλέγει η ενεργοποιεί ένα «θερμό επεισόδιο”, η άμυνα προς αυτό, και το γεγονός ότι είμαστε στην αντεπίθεση ενώ και η αντίθεση Ηλίου-Ωροσκόπου συνδέεται με τις αδικίες, και τα μειονεκτήματα σε θέματα οικονομίας αλλά και πολιτικών συνεργασιών.

Γενικότερα, η εικόνα που δίνεται από την σύγκριση, πρόκειται για μια εμπόλεμη κατάσταση ουτωσι άλλως είτε αφορά το Αιγαίο είτε μια πολιτική κρίση, που περιέχει εκτός από ένα θερμό επεισόδιο, ισχυρές επίμονες φωτιές και αύξηση της εγκληματικότητας αλλά και την έκθεση της χώρας σε γενικό κίνδυνο.

*Ουρανος-Πλούτωνας – ξαφνική, μαζική έκρηξη, οι θάνατοι, ανεμοστρόβιλοι, τυφώνες. Θανατηφόρα επίθεση από τους αντάρτες ή τρομοκρατική ομάδα. Πυρηνικές και ηλιακές εκρήξεις ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλου βαθμού ή επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, διακοπές ρεύματος. Μικρές μεταβολές του γεωμαγνητικού πεδίου. Γεωμαγνητικές καταιγίδες.

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Ο Αρης στον Λέοντα, σημαίνει πόλεμοι και διαφωνίες, καθώς και έλλειψη της Αννώνης στα ανατολικά μέρη. Και θα υπάρξει θάνατος στους άνδρες και ειδικά στους νέους ενήλικες από 40 έως 50 ετών (όμως στα αγόρια θα είναι ισχυρότερη). Και αν το γεωγραφικό πλάτος του βόρεια, σημαίνει μια έλλειψη νερού. Εάν όμως το γεωγραφικό πλάτος νότια, σημαίνει πολλά νερά από πηγές και ποτάμια.

Και αν ανατολίτικος, σημαίνει το εμπόδιο των ζώων και τα παρόμοια, τα οποία χρησιμοποιούν οι άντρες. Και αν ήταν δυτικός, αυτό σημαίνει σπανιότητα των ψαριών? και ο θάνατος των ζώων που περνούν χρόνο στο νερό. Και αν ανάδρομος, σημαίνει εμπόδιο και πρόβλημα που θα πέσει ανάμεσα στους πλούσιους και τους μεγιστάνες. Και αν ορθόδομος, σηματοδοτεί το φύσημα των δυτικών ανέμων και τα πλοία στη θάλασσα θα είναι ασφαλή.

*Γενικότερα η διέλευση του Αρη στο ζώδιο του Λέοντα θεωρείται μια πολύ επιθετική επιρροή που θα χαρακτηρίσει έντονα τις εκλείψεις της καλοκαιρινής περιόδου.

Ας δούμε τι δίνει η Ουράνιαν..

Οικονομικά προβλήματα – Προβλήματα με το νόμο – οικονομική ανευθυνότητα

Βαθιά ενοχλητικά γεγονότα Απρόσμενη καταστροφή

Αρχές που σχετίζονται ή επηρεάζονται από αβεβαιότητα ή αστάθεια – Εφαρμογή της απάτης

Εξάπλωση της φωτιάς

Ξαφνικές ανατροπές

Ενθουσιασμός που σχετίζεται με τον αθλητισμό – Έναρξη εντάσεων που αφορούν ταραχώδεις καταστάσεις – Ξαφνικές πυρκαγιές – Απροσδόκητοι πυροβολισμοί

Υψηλή Θέση μαζί με άλλους – Συμμετοχή σε ομάδες ελίτ

Ατυχήματα – Επιθέσεις – Ημέρες ή χρόνια ζημιές ή τραυματισμούς

Η ενεργοποίηση των γεγονότων – καταναγκαστικοί ή εξωφρενικοί άνδρες

Μέρες ή χρόνια μεγάλου κινδύνου

Προβλήματα που σχετίζονται με την οικογένεια ή την κοινωνία – Διαζύγιο ή διαχωρισμός των κοινοτήτων

Λοιμώξεις

Ταραγμένες εποχές – Νευρικότητα εξω στον κόσμο – Δημόσια αναταραχή – Δημόσιοι ομιλητές –

Δυνατές  αστραπές

Πολιτειακές κρίσιμες καταστάσεις – Μολύνσεις ή δηλητηριάσεις

Αντιμαχόμενοι πληθυσμοί ή έθνη

Εξαναγκασμός και πίεση σχετικά με την ενότητα και την κοινωνία

Μάχες που σχετίζονται με πολιτικές συνεργασίες.

Απάντηση