🌑✨♓ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ-23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020🌑✨♓

στις

Νέα Σελήνη στην 4η μοιρα των Ιχθύων θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου, 2020, στις 17:31:32 μ.μ. Πρόκειται για μια ευθυγράμμιση στους Ιχθείς, Σελήνης- Ηλίου, Ερμή και Ποσειδώνα, στον 7ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Η Αφροδίτη στον Κριο βρίσκεται στον 8ο οίκο ενώ ο Αρης έχει ήδη εισέλθει στον Αιγόκερω και συμπληρώνει μια εικόνα ευθυγράμμισης μαζί με τον Δια-Κρόνο-Πλούτωνα στο ιδιο ζώδιο. Μας προετοιμάζει όμως για μια πολύ δυνατή περίοδο άκρως εκρηκτική και απρόβλεπτη, με τον Ουρανό επίσης να βρίσκεται στον 9ο οίκο του χάρτη. Το ζενίθ της Νέας Σελήνης βρίσκεται στην 22η μοιρα του Ταυρου-Σκορπιού. Ο ωροσκόπος στην 27η του Λέοντα-Υδροχόου.

Πολύ σημαντικοί σταθεροί αστέρες βρίσκονται σε σύνοδο με την Νεα Σελήνη

  • Νεα Σελήνη σε σύνοδο με Fomalhaut/Sadalmelek
  • Ερμής-Skat
  • Aφροδίτη-Nodus II
  • Αρης-Kaus Australis/Kaus Medius
  • Ουρανος-Angetenar/Mesarthim/Sheratan

Πρώτος δεκανος Ιχθύων [Κρόνος]. Προξενεί θλίψη στους ιερείς και στα θρησκευτικά σπίτια. [Οκτώ Κούπα]

Η θυσία και το μαρτύριο είναι οι βασικές εικόνες που προκύπτουν από την πανσέληνο στους Ιχθείς (διαλύει, τάση να ξεφύγει, να χαθεί η ατομικότητα, αλλά και να επιδιώξει την ενότητα, την μυστικιστική εμπειρία, τη συμπόνια ). Την τελευταία φορά όμως που είδαμε σχεδόν την ίδια ευθυγράμμιση ήταν στις 26 Αυγούστου, 2018, στον 3ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Αν θυμάστε τότε με Αρη στον Υδροχοο για μεγάλο χρονικό διάστημα, είχε προηγηθεί η τραγωδία στο Μάτι. Η κριση με την Τουρκία έχει ξεκινήσει, υπογράφεται η Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ στο τέλος του καλοκαιριού, με την Νέα σελήνη στους Ιχθείς, ο τότε Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει από την Ιθάκη, την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια στις 11:56.

Επιλέγεται η Ιθάκη για να μας ανακοινώσει ο πρωθυπουργός ότι η χώρα έφτασε στον προορισμό της σαν άλλος Οδυσσέας. «Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης, είναι όμως και η αφετηρία μιας νέας εποχής. Με σύνεση και ευθύνη να μη ξαναγυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα των ελλειμμάτων και της χρεοκοπίας. Αλλά και με τόλμη για την αναγέννηση της Ελλάδας. Για μια πατρίδα ισότητας, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Η νέα σελήνη της 23ης Φεβρουαρίου, 2020, θα επηρεάσει τα μεταβλητά ζώδια, η επιρροή της θα είναι έντονη, με ρευστό χαρακτήρα αλλά και ποικίλες επιρροές, κυρίως στην οικονομία. Κύριο χαρακτηριστικο της θα είναι η υπερβολική εκδήλωση των γεγονότων, η παραπλάνηση αλλά και θα υπάρξει αδυναμία στο να γίνει σωστή εκτίμηση των όποιων τραγικών εξελίξεων. Η περίοδος αυτή, όμως θέλει μεγάλη προσοχή, περισσότερο ρεαλισμό και ψυχραιμία. Οι εξελίξεις όμως περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο θα επιταχύνονται για άλλη μια φορά στα διεθνή ζητήματα με στόχο πάντα την οικονομία.

Ο 7ος οίκος είναι σημαντικός και γωνιακός, και εδώ βλέπουμε τις διεθνείς συνθήκες, οι φανεροί εχθροί ενός κράτους, το εμπόριο με ξένες χώρες. Οι αντίπαλοι, οι δικαστικές διαμάχες. Η αντίπαλη χώρα σε περίοδο πολέμου.

Οι Ιχθείς συμβολίζουν τις φυλακές, τα ιδρύματα, τα νοσοκομεία και τους έγκλειστους χώρους, μια χρόνια κατάσταση. Το υγρό στοιχείο στον πλανήτη, τους ωκεανούς, το νερό, το πετρέλαιο, τα αέρια και τα χημικά, τα ναρκωτικά. Η νέα σελήνη στους Ιχθείς φαίνεται να είναι ανατρεπτική, επεισοδιακή αλλά και επίσης αρκετά παραπλανητική λόγω της έντονης Ποσειδώνιας επιρροής, και πάλι. Έχουν συσσωρευθεί αρκετά προβλήματα. Η νέα σελήνη θα επηρεάσει τις καιρικές συνθήκες, θα διαταράξει την Γη με μεγάλους σεισμούς και θα φέρει νέες δυσκολίες στην διεθνής πολιτική σκηνή. Θα αυξηθούν δραματικά τα ατυχήματα. Οι ταχέως όμως μεταβαλλόμενοι πλανήτες (Ήλιος και Ερμής) έχουν ενωθεί με τον Ποσειδώνα, όπου δημιουργεί μια ομίχλη ή θλίψη αλλά και σύγχυση αλλά και θύματα, μέσα από κατακλυσμικά γεγονότα. Επηρεάζει έντονα θρησκευτικά θέματα και το μεταναστευτικό.

Καλώς η κακώς, η ευθυγράμμιση στους Ιχθείς μας δείχνει από μια μεριά, ότι πιθανότατα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα- θέματα που έχουν προκύψει καθώς ενας κύκλος θα φτάνει στο τέλος του. Πολλοί κυρίως στον πνευματικό τομέα εκτιμούν την αξία της θυσίας είτε σε τελετουργικό είτε σε πρακτικό πλαίσιο, όπου υπάρχει μια πολύ ξεκάθαρη πρόθεση και σκοπός. Υπάρχει η σταθερή πεποίθηση ότι μια τέτοια ισχυρή ενέργεια θα μπορούσε να βοηθήσει μια κατάσταση ώστε να μετατοπίσει τα πράγματα σε ένα καλύτερο επίπεδο αλλά και το αντίθετο. Ή ίσως απλώς θα νιώσουμε εσωτερικά πιο έτοιμοι για τις αποφάσεις μας και τις πράξεις μας.

Η θυσία μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να παραιτηθεί από κάτι που μπορεί να φαίνεται λίγο οδυνηρό αρχικά. Όμως ο ανώτερος σκοπός που υπάρχει θα μπορούσε να μας δώσει επιπλέον δύναμη για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα πράγματα σχετικά εύκολα. Ίσως γνωρίζουμε ότι όταν λεμέ “όχι” σε κάτι θα ωφελήσει τους άλλους με σκοπό βέβαια, να βελτιωθεί το μέλλον μας μακροπρόθεσμα. Η συγκέντρωση μιας ενέργειας σε ένα όραμα για το μέλλον φαίνεται θετικό, δεδομένου ότι η νέα σελήνη στους Ιχθείς εξαγωνιζει τον Αρη στον Αιγόκερω.

Το ζώδιο αυτο αντανακλά συχνά στους περιορισμένους πόρους. Ο Αρης στον Αιγόκερω είναι σε έξαρση. Αν και έχει σχέση με ένα ποσοστό πίεσης που δημιουργείται εδώ, συνήθως αισθανόμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με τα σχέδια μας, γεμάτοι αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, αλλά και έμπνευση ότι μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε.

Η νέα σελήνη εξαγωνιζει τον Ουρανό, που θα μπορούσε να φέρει ξαφνικές εξελίξεις και ένα πλήθος γεγονότων παγκοσμίως.

Ομως σε προσωπικό επίπεδο, κατά την πορεία προσπάθειών μας να εκτελούμε συγκεκριμένα σχέδια, βρίσκουμε ότι προκύπτει μια ευκαιρία που πρέπει σίγουρα να πούμε το Ναι – ακόμα κι αν αρχικά δεν έχουμε πλήρη ιδέα για το πώς θα την εκμεταλλευτούμε. Οι πιθανότητες είναι, πως πρέπει απλώς να κάνουμε περισσότερα πράγματα, καθώς θα μας οδηγήσει στο μονοπάτι που θέλουμε. Αυτό μπορεί να είναι η αμεσότητα της Ουράνιας ανάπτυξης.

Μια νεα σελήνη μας προτρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειες μας με το ζώδιο των Ιχθύων να υποδηλώνει μια πιο έντονη δημιουργική ροή. Έτσι, αν έχουμε αποφασίσει τι θέλουμε, έχουμε τώρα την ευκαιρία να σπείρουμε μερικές από τις αλλαγές. Όμως οι επιρροές που δεχόμαστε μπορεί να είναι αρκετά λεπτές, εύθραυστες και ενδέχεται να λάβουμε μηνύματα από μια απροσδόκητη κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την διαίσθηση μας, για παράδειγμα. Μπορεί να είναι μέσω της μουσικής ή της ποίησης, ή από μια εικόνα σε ένα έργο τέχνης. Οποιοδήποτε τέτοιο μήνυμα δεν πρέπει να αγνοείται, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι είναι η Νέα Σελήνη είναι επίσης, σε σύνοδο με τον Ερμή, τον πλανήτη της σκέψης και της επικοινωνίας.

Στους Ιχθείς, ο Ερμής εμφανίζεται από τους παραδοσιακούς αστρολόγους ως προβληματική διέλευση, επειδή εκεί θεωρείται “Ασήμαντη επιρροή” ή εξασθενημένη αλλά και επειδή εκεί βρίσκεται το αντίθετο ζώδιο που είναι η Παρθένος. Αυτό μπορεί να εκφραστεί ως έλλειψη αλήθειας, σύγχυση ή μέσω εξαπάτηση.

Μπορεί να σημαίνει επίσης μια προειδοποίηση ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τι λέμε ή για παράδειγμα, τι θα παραλείψουμε να πούμε – καθώς και σε ποιον και τι είναι αυτό που επιλέγουμε να εμπιστευθούμε. Αυτό μπορεί να συμβεί με συμφωνίες ή μια αγορά, για παράδειγμα ακόμα και σε μια προσωπική μας σχέση η συνεργασία, αλλά και σε διεθνής διαπραγματεύσεις αλλά και συμφωνίες, μεταξύ ηγετών-κρατών.

Μπορεί επίσης να σχετίζεται με την εμφάνισή μας αλλά και με την ευρύτερη εικόνα που εχουμε εμείς για ένα συγκεκριμένο άτομο ή κατάσταση, και όχι μόνο προβάλλοντας την ιδανική εικόνα που προτιμούμε. Από την άλλη πλευρά ο Ερμής με τη Σελήνη και τον Ήλιο στους Ιχθείς μπορεί επίσης να γκρεμίσει εμπόδια που υπήρχαν. Έτσι, μπορούμε ξαφνικά να εχουμε μια σπάνια ευκαιρία να συνδεθούμε με άλλους.

Οι ημι-τετράγωνες όψεις Σελήνης- Αφροδίτης και Δία, σε παρορμητικά ζώδια, δείχνει τις πρωτοβουλίες μας, τονίζουν τα οφέλη με έναν ελαφρώς αμήχανο τρόπο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε αυτό το επιπλέον βήμα για να βρούμε το καλό σε μια κατάσταση.

Και ενώ τα γεγονότα και εξελίξεις θα τρέχουν, ο παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων ο Δίας,  (στην 18η του Αιγόκερω) ευθυγραμμισμένος με τον Ποσειδώνα (17η), τετραγωνίζει την Αφροδίτη ακριβώς στην 18η του Κριου. Θυμηθείτε ότι στον χάρτη, η Αφροδίτη βέβαια κυβερνά τις σχέσεις, την ειρήνη, τα οικονομικά, τις απολαύσεις μας, ώστε αυτά τα πράγματα με την νέα σελήνη να αντιμετωπίζουν μια μεγάλη πρόκληση. Στον χάρτη της νέας σελήνης θα επηρεάσει σε πολιτικό επίπεδο, την εξωτερική πολιτική και κυβερνήσεις. Ο Άρης έχει αφήσει τον Τοξότη και σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό στον Αιγόκερω – συνδέεται με καρμικες αλλαγές αλλά και τους αποχαιρετισμούς.

Αυτό δείχνει ότι κάποιες εξαλείψεις βρίσκονται σε εξέλιξη – είναι σε κίνηση! Τα αστέρια βλέπετε συγχρονίζονται, επιτρέποντάς μας να επικαλεστούμε την αλλαγή!

Οι Ιχθείς αυξάνουν τα συναισθήματα συμπάθειας και πνευματικότητας και προσθέτουν την προθυμία να θυσιάσουμε τον εαυτό μας υπέρ κάτι μεγαλύτερου, για παράδειγμα, του Θεού, του συλλογικού ή κάποιου μυστικιστικού νήματος που διέρχεται από τον αιθέρα. Τα συναισθήματα των Ιχθύων μας ξυπνούν σε έναν ευγενέστερο τρόπο ύπαρξης, κοιτάζοντας τον κόσμο μέσα από έναν πιο ιδεαλιστικό φακό.

Ωστόσο, η ευθυγράμμιση στον 7ο οίκο, είναι μια ενέργεια δυνατή και σαρωτική, που περιέχει πολλά, την οποία θα πρέπει να εξετάσουμε καλά, διότι τείνει ταυτόχρονα να είναι θολή, και αυτό διότι συμβολίζει προβλήματα αλλά και ύπουλες ενέργειες η επιθέσεις. Υποδηλώνει προβλήματα στην εξωτερική πολιτική, σκάνδαλα, διασπάσεις κομμάτων και πολλά δυσάρεστα επεισόδια στη δημόσια ζωή, μεγάλη δραστηριότητα στις εξωτερικές υποθέσεις ενός κράτους, Συνθήκες που έχουν υπογραφτεί, εμπορικές συμφωνίες, και διαπραγματεύσεις με άλλες Δυνάμεις. Διπλωματία κέρδη, και η επιτυχία στην εξωτερική πολιτική της χώρας, διπλωματικές γκάφες, σπάσιμο των συνθηκών, εμπορικές διαφορές με τις ξένες χώρες, και γενικές διαφωνίες όσο αφορά τις διεθνείς υποθέσεις, καμιά φορά και απαγωγές.

Ο Ποσειδώνας στον 7ο, σημαίνει προδοσία και θολή αντιμετώπιση εκ μέρους των ξένων δυνάμεων σε μια χώρα αλλά και την τραγική αύξηση της μετανάστευσης. Προειδοποιεί ένα έθνος να είναι σε επιφυλακή διότι υπάρχει κίνδυνος σκευωριών, μυστικών σχεδίων και επιθέσεων η παρόμοια. Δηλώνει, επίσης, σκάνδαλα, διασπάσεις, το έγκλημα και την ανηθικότητα, και πολλά δυσάρεστα επεισόδια στον χώρο των δικαστηρίων, ιδρυμάτων και έγκλειστους χώρους αλλά και στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως πρόσφατα κάποιοι επικαλέστηκαν.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ

•        Νεα Σελήνη σε σύνοδο με Fomalhaut/Sadalmelek

•        Ερμής-Skat

•        Αφροδίτη-Nodus II

•        Ουρανος-Angetenar/Mesarthim/Sheratan

Fomalhaut με σελήνη:Μυστική επιχείρηση που προκαλεί πολλά προβλήματα και εχθρότητα, αλλά τελικό κέρδος μετά από πολλές δυσκολίες. H διαίρεση είναι πιο ευεργετική από την προσήλωση. Τουλάχιστον για τους κοινούς θνητούς λόγω θετικών όψεων φαίνεται να είναι επικερδής όμως θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί λόγω του Ποσειδώνα (προδοσία, ψέματα, απάτη).

Ενέργεια που διαχέεται, επηρεασμένοι εύκολα από τους χαμηλών τόνων συντρόφους, κερδίζω μέσω της κληρονομικότητας, μπορεί να υποφέρει κάποιος για κάποιο έγκλημα που διαπράττεται, κίνδυνος δαγκωμάτων από δηλητηριώδη πλάσματα ». [3]« Ο καλλιτέχνης, ο ιδεαλιστής, ο χαρισματικός άνθρωπος. Η ανάγκη να κρατάς τα πόδια σου στο έδαφος, αλλά και το κεφάλι σου στα σύννεφα »[5]

Η κατάλυση ιδεαλιστικών και ρομαντικών συναισθημάτων στους άλλους. Να έχω ψευδαισθήσεις για το τι θέλουν οι άλλοι η νιώθουν η για το θέλω να πετύχω. Μια περίοδος όπου ο πατριωτισμός περιορίζεται από τα μίντια.

Ancha με Σελήνη: μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο και διωγμούς και ακόμη και θάνατο, αλλά λέγεται επίσης ότι δίνουν καλή τύχη.

Ερμής-Skat: Περίεργα γεγονότα, απόκρυφα ενδιαφέροντα, ψυχικά, πολλούς φίλους. [Robson *, σελ.210.]

Αφροδίτη-Nodus II: Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, είναι φύσεως Κρόνου και Άρη. Ο αστερισμός του Δράκου δίνει μια καλλιτεχνική και συναισθηματική αλλά σκοτεινή φύση, ένα διεισδυτικό και αναλυτικό μυαλό, πολλά ταξίδια και πολλούς φίλους, αλλα κίνδυνος κλοπής, αρπάγης και τυχαίας δηλητηρίασης. Οι Αρχαίοι έλεγαν ότι αν ένας κομήτης ήταν εδώ το δηλητήριο διάσπαρτα χύνεται σε όλο τον κόσμο.

Ουρανος-Angetenar/Mesarthim/Sheratan: αγάπη για τη γνώση και την επιστήμη, πολλά ταξίδια και πολλές αλλαγές, θέση εξουσίας, αλλά κίνδυνος ατυχημάτων, ειδικά στη θάλασσα και πνιγμοί.

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Και αν ο Άρης στον Αιγόκερω, σημαίνει πόλεμοι και λεηλασίες, και θλίψεις, θάνατο σε νέους άνδρες. Ο τρόμος θα έρθει στα ανατολικά μέρη. Και μάλιστα σημαίνει βροχές στα ίδια μέρη, και ο πολλαπλασιασμός τιμής του βουτύρου και του πετρελαίου. Και οι προαναφερθέντες πόλεμοι θα είναι μεταξύ των πολιτών της ανατολής και της δύσης. Και αν το γεωγραφικό πλάτος του βόρεια, αυτό σημαίνει ένα πλήθος χιονιού στις συνηθισμένες εποχές. Και αν νότιο, σημαίνει τη θερμότητα του αέρα και το σκοτάδι του, στις εποχές του. Και αν ανατολίτικος, αυτό σημαίνει τη δολοφονία του αυτοκράτορα των Ρωμαίων. Και πιο έντονα και πάλι, αν ήταν σε όψη αντίθεσης η τετράγωνο. Και πάλι πιο έντονα και αλάθητα, αν υπήρχε αμοιβαία υποδοχή μεταξύ τους. Ούτε ο Δίας μπορούσε να εργάζεται για το αντίθετο, γιατί μόνο ο Θεός θα μπορούσε να αποτρέψει αυτό. Και αν ο [Άρης] ήταν δυτικός, σημαίνει εκδορές, επίσης ψευδάνθρακα, και παρόμοια πράγματα που πρόκειται να συμβούν τα σώματα των ανδρών.

Ο πρώτος δεκανος των Ιχθύων είναι σημαντικός και κυβερνάται από τον Κρόνο και Δια. Από τις 19-28 Φεβρουαρίου, ο Ήλιος γλιστράει σαν γόνδολα καθώς διασχίζει τον συγκεκριμένο δεκανό. Είναι ο χώρος που κατοικεί ο ονειρικός Fomalhaut. Είναι επίσης μια πολύ ψυχική περιοχή του Κόσμου με έξι προφητικά αστέρια που κατοικούν εδώ.

Παρότι το όνομα «Φομαλώ» μοιάζει με γαλλικό, στην πραγματικότητα είναι αραβικής ετυμολογίας, από τη φράση Ar fum al-ḥawt που σημαίνει «το στόμα του ψαριού» και αποτελεί μετάφραση στα αραβικά της περιγραφικής ονομασίας που του είχε δώσει ο Πτολεμαίος.[2] Για τον Πτολεμαίο ο Φομαλώ ανήκε τόσο στον «δικό του» αστερισμό, τον Νότιο Ιχθύ, όσο και στον Υδροχόο, άλλωστε πριν από αυτόν και ο Άρατος τον ανέφερε ως «μεγάλο και φωτεινό στα πόδια του Υδροχόου», ενώ 15 αιώνες αργότερα και ο Φλάμστηντ στο δικό του ομώνυμο σύστημα ονοματοδοσίας των αστέρων τον ονομάζει τόσο 24 Νοτίου Ιχθύος όσο και 79 Υδροχόου, αποκαλώντας τον Aquae Ultima Fomalhaut. Οι Αλφόνσειοι Πίνακες, στην έκδοση του 1521, τον αναφέρουν επίσης στον Υδροχόο ως Fomahant, όπως και ο Λογγομοντάνος στο Astronomica Danica, καθώς και ο Εβέλιος, ο οποίος τον αναφέρει με την παραλλαγή Fomahandt. Μόνο ο Μπάγιερ τον 16ο αιώνα τον τοποθετεί σταθερά στον Νότιο Ιχθύ και στη δική του απόφαση μάλλον οφείλουμε τη σημερινή του ταξινόμηση.[3]

Ο ίδιος τον αποκαλεί με τις παραλλαγές της αραβικής ονομασίας του Fumahant, Fumahaut και Fumalhaut. Ο Ριτσιόλι δίνει 7 διαφορετικές γραφές του ονόματός του (Fomauth, Phomaut, Phomault, Phomant, Phomaant, Phomhaut, Phomelhaut). O Λακάιγ τον αναφέρει ως Phomalhaut, ενώ ο Λαλάντ Fumalhant, Fomahaut και Phomahant. Ο Σίκαρντ προτιμά την πιο απομακρυσμένη ονομασία Fomalcuti, ενώ ο Ουίλιαμ Χέρσελ τη Fomalhout, γράφοντας στην αδελφή του: «Λίνα, χθες το βράδυ «έπεσα» πάνω σ’ ένα κομήτη… …ανάμεσα στον Fomalhout και στον β Κήτους.»

Αυτή η ζώνη-περιοχή των Ιχθύων αντιπροσωπεύει το όνειρο του μποέμ καλλιτέχνη, όπου μπορεί κανείς να εμπνευστεί και να γράψει μουσική, έχει έντονη κλήση προς την τέχνη και ποίηση. Υπάρχει έντονη ευαισθησία, μπορεί να υπάρχει το πρόβλημα ότι νιώθουμε έντονα τον πόνο των άλλων. Οι Ιχθείς πρώτου δεκανού έχουν τεράστια διαίσθηση και έμπνευση, αλλά είναι και επιρρεπείς στις καταχρήσεις. Είναι όμως και μεγάλοι οραματιστές όπως και ο τρίτος δεκανος του Υδροχόου. Ωστόσο, στους ονειρεμένους Ιχθείς, είναι λιγότερο πιθανό να λάβουν μέτρα για να καταστήσουν αυτά τα οράματα πραγματικότητα. Πολύ συχνά αυτος ο δεκανος, μπερδεύει την πραγματικότητα με την φαντασία.

Ο Austin Coppock συγκρίνει αυτόν τον δεκανό με έναν Λαβύρινθο, αναγνωρίζει ότι αυτή είναι η ζώνη των «περιπλανώμενων και των ποιητών» αλλά επίσης ότι «έχουν την τάση να παγιδευτούν στα παραμύθια, όπου αρνούνται να ελευθερωθούν» Μπορείτε πραγματικά να δείτε τις πολύ ελαφριά αλλά και την πολύ σκοτεινή πλευρά του Fomalhaut εδώ, καθώς η δημιουργική ηλιακή φλόγα σκιάζεται. Ο Κρόνος και ο Δίας, οι οποίοι κυβερνούν αυτόν τον δεκανό, συμβολίζουν επίσης την εσωτερική μάχη μεταξύ του Θεού και του Διαβόλου. Εκείνοι που καταφέρνουν να σκοτώσουν τους δαίμονες που κρύβονται μέσα στον ομιχλώδη λαβύρινθο τους μπορούν να τα καταφέρουν πολύ καλά. Μερικές φορές κάνουν μια μεγάλη σταδιοδρομία αφού σκοτώσουν τους εσωτερικούς τους δαίμονες. Αυτός ο δεκάνος ασχολείται επίσης πολύ με την απόκρυφη γνώση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος πραγματικά ανακατεύεται με τον μυστικισμό στην πράξη. Μερικές φορές θέλουν απλώς να τα κρατήσουν για τον εαυτό τους , να έχουν έναν πολύ πλούσιο εσωτερικό κόσμο και απλά να γοητεύονται με άλλες διαστάσεις.

ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ ΚΑΙ ΙΧΘΕΙΣ

Καθώς ο Ήλιος επιστρέφει στον Ζώδιο των Ιχθύων, πολλοί από εμάς αρχίζουν να εξετάζουν πτυχές του εαυτού μας που είναι λιγότερο εμφανείς. Ίσως είναι απλώς η φυσική ώθηση του κόσμου λίγο πριν από την άνοιξη ξεσπάσει και φέρνει μια νέα φωτιά και ενέργεια στη σκηνή. Οι Ιχθείς είναι το ζώδιο του βάθους, της αποκάλυψης και των ονείρων. Η χρήση των λίθων είναι χρήσιμη για όλους τους ανθρώπους, και ειδικά αν έχετε πολύ έντονο το στοιχείο των Ιχθύων βαριά στον χάρτη σας.

Η Ακουαμαρίνα είναι μια γαλαζοπράσινη παραλλαγή της βηρύλλου. Αν και δεν είναι τόσο ακριβή όσο το σμαράγδι, χρησιμοποιείται, ως πολύτιμος λίθος, στην κοσμηματοποιία. Το χρώμα της αποδίδεται στην ύπαρξη μικρών ποσοτήτων Fe+2 και το όνομά της σημαίνει «θαλασσινό νερό», λόγω του χρώματός της. Θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς πολύτιμους λίθους. Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι οι Ιχθείς ως γενέθλιες πέτρες τους ανήκουν και ο  βήρυλλος όσο και το ζαφείρι, δίνοντας μεγάλη πίστη στην ιδέα ότι πρέπει να δοθεί περισσότερη αξία στο “άγνωστο” μια πράξη που οι Ιχθείς φημίζονται γι αυτο.

Η Ακουαμαρίνα ονομάστηκε για το χρώμα της, παρόμοιο με τα γαλανά νερά της θάλασσας, και την ικανότητά του να βοηθάει κάποιον στην πρόσβαση στην υδαρή φύση των συναισθημάτων και των ικανοτήτων που συχνά κρύβονται “κάτω από την επιφάνεια” της πραγματικότητας. Ακόμη και το όνομα το ίδιο το γαλαζοπράσινο είναι το λατινικό για τα “νερά της θάλασσας”. Πολλοί λένε ότι το πορφυρό μπλε της πέτρας δρα σαν ένας καθρέφτης στη συνείδηση, αντανακλώντας στην επιφάνεια αυτό που έχει κρυφτεί, έτοιμο να αποκαλυφθεί. Η φύση των Ιχθύων είναι πολύ παρεμφερής, αν και οι Ιχθείς μπορούν συχνά να αισθάνονται πολύ άνετα και να κολυμπούν ήσυχα στη θάλασσα της δικής τους φαντασίας. Η Ακουαμαρίνα μπορεί να βοηθήσει να φέρει ακόμη και τους πιο σιωπηλούς Ιχθείς σε ένα χώρο αυτο-έκφρασης και να τους επιτρέψει να μοιράζονται τα βάθη της ψυχής τους και να εκφράζονται με πολύ πιο εύκολο τρόπο.

Το σκούρο μπλε ζαφείρι είναι η άλλη φημισμένη πέτρα που ανήκει στους Ιχθείς. Συχνά ονομάζεται “ο πιο πολύτιμος λίθος από όλους τους πολύτιμους λίθους”, το ζαφείρι είναι η επιτομή της κρυσταλλικής μαγείας και μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε επιθυμεί να εισέλθει στη δύναμη του υποσυνείδητου, το τεράστιο άγνωστο του σύμπαντος ή το μυστήριο της ίδιας της φύσης τους.

Εάν κάποιος επιθυμεί να συντονιστεί σε “άγνωστες” καταστάσεις συνείδησης, όπως και στον διαλογισμό, το ζαφείρι είναι ένας μεγάλος βοηθός, καθώς βοηθά να ηρεμήσει το μυαλό και να ανοίξει τα υψηλότερα κέντρα για πνευματικο συντονισμό. Η φύση των Ιχθύων είναι χτισμένη για βαθιές καταδύσεις, αλλά έχουν μερικές φορές την τάση να “χάνονται” οι ίδιοι στη διαδικασία. Το ζαφείρι και η Ακουαμαρίνα υποστηρίζουν τόσο τη σαφήνεια όσο και την τελειοποίηση της συνείδησης όταν έρχονται σε επαφή με το τεράστιο άγνωστο.

Οι ψυχικές ικανότητες υποστηρίζονται και αναπτύσσονται με τη χρήση και των δυο πολύτιμων λίθων. Οι Ιχθείς, από τη φύση τους, φαίνεται να είναι εξοικειωμένοι με την “έκτη αίσθηση”, αν και συχνά αγνοούν το γεγονός ότι η τοποθέτησή και ο συντονισμός τους είναι κάτι το συνηθισμένο. Με τη βοήθεια του μπλε ζαφειριού, η προσωπικότητα των Ιχθύων μπορεί να βοηθηθεί να μιλήσουν – με συνεκτικό και κατανοητό τρόπο – με αυτό που είναι τόσο εξοικειωμένοι με πρόσβαση σε τακτική βάση. Από την άλλη πλευρά, κάποιος που θα ήθελε να γίνει πιο έμπειρος με τις ψυχικές δεξιότητες του θα έκανε καλά να χρησιμοποιήσει είτε το γαλαζοπράσινο ή το γαλάζιο ζαφείρι, το οποίο μπορεί να τους βοηθήσει να τελειοποιήσουν αυτά τα φανταστικά δώρα και να τους δώσουν φωνή.

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ 8 ΚΟΥΠΑ

Η κάρτα ταρώ που συνδέεται με αυτό τον δεκανό είναι τα 8 Κούπα. “Πολλή εσωτερική και εξωτερική εργασία πρέπει να γίνει. Ίσως αισθανθείτε την ανάγκη να αποχωρήσετε από μια μάχη η μια κατάσταση για να συγκεντρωθείτε σε αυτό που αξίζει πραγματικά και να ακούσετε την εσωτερική φωνή σας. Τα Οκτώ Κύπελλα δεν υπονοούν ότι το Προσωπικό σας Ταξίδι θα είναι εύκολο, καθώς πολλά επιφανειακά και ρηχά στρώματα θα πρέπει να αποφλοιωθούν προτού να βρούμε την Προσωπική Αλήθεια και τον Πνευματικό Πυρήνα σας. “~

Είναι σαφές ότι αυτός ο δεκάνος δεν επικεντρώνεται στον αγώνα της ζωής, απορρίπτοντας τον υλικό κόσμο. Αυτός ο δεκάνος σημαίνει ότι στρέφετε την πλάτη σας σε παλιά μοτίβα συμπεριφοράς όπου έχετε μείνει πολύ καιρό σε μια κατάσταση ή μια σχέση που ήταν ανεκπλήρωτη. Αυτό είναι μια κλήση αφύπνισης και μπορεί να ήσασταν καιρό με κάποιον που θα ρούφαγε την ενέργεια σας κυριολεκτικά, με τον οποίο υποφέρατε τόσο πολύ που αποφασίζετε μια για πάντα, «ποτέ ξανά!». Σηματοδοτεί εγκατάλειψη αλλά και αλλαγη πορείας.

ΑΞΟΝΕΣ ΝΕΑΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Αρης-Ουρανος-Σελήνη-Ήλιος- ξαφνική προσαρμογή σε νέες καταστάσεις, συνθήκες και δεδομένα πολύ γρήγορα, ατύχημα. Υπερβολική ένταση, παραλήρημα, τρέλα, λύσσα, θυμός, φρενίτιδα, δόλος και πονηριά ,κακός σκοπός και προθέσεις.

Η Νέα Σεληνη θα επηρεάσει για πολυ καιρό την Τουρκία όπου οι σεισμοί θα συνεχίσουν.Την Βραζιλία,Αυστραλία και Κίνα.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

Σελήνη και Ήλιος επηρεάζουν τον 11ο οίκο της χώρας μας, με όψεις ημι-εξάγωνων προς το MC της. Προφανώς θα εννοεί ότι το ελληνικό κοινοβούλιο ζει στον δικό του κόσμο. Ανέκαθεν, πεδίο εκμεταλλεύσεως, με την γενέθλια Αφροδίτη στους Ιχθείς από τα διάφορα πολιτικά κόμματα του Κοινοβουλίου, ψάχνει πάντα την εύκολη λύση στα προβλήματά της. Στην προκείμενη περίπτωση μπορεί να μην προσπαθεί καν να επιλύσει τα όποια θέματα που συνδέονται με τον 12ο οίκο ,μεταναστευτικό και 6ο οίκο, όπου η κυβερνά η γενέθλια Αφροδίτη στον ελληνικό χάρτη. Δείχνει αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο, διαφωνίες μεταξύ των μελών, προβλήματα με θέματα υγείας και εργασίας, επίσης ασθένεια ή αδιαθεσία, αναταραχή, κακή συνεργασία μεταξύ μελών, μυστικές συνεννοήσεις και συνομωσίες, σκάνδαλα και δυσάρεστα γεγονότα.

Αρης-Ουρανος-Σελήνη-Ηλιος– ξαφνική προσαρμογή σε νέες καταστάσεις, συνθήκες και δεδομένα πολύ γρηγορά, ατύχημα. Υπερβολική ένταση, παραλήρημα, τρέλα, λύσσα, θυμός, φρενίτιδα, δόλος και πονηριά ,κακός σκοπός και προθεσεις.

Ερμής-Βορειος Δεσμος-Ουρανος– γρήγορα σχέδια και ανταλλαγή ιδεών, και ξαφνικός σχηματισμός

Κρόνος-Βορειος Δεσμος-Αφροδίτη-Δίας- αδιαφορία

Πωσειδωνας-Πλουτωνας-Ωροσκόπος– κακές πράξεις κακοβουλία, μοχθηρότητα, μνησικακία, απατηλά άτομα στο περιβάλλον, στενόχωρη και ατυχή κατάσταση, σοβαρά ψέματα και απάτες.

Δίας-MC-Κρονος– δυσαρέσκεια και διεθνής απομόνωση, χάσιμο ευκαιριών, απαγορεύσεις.

Νευρικότητα – μέρες αναστάτωσης η αγχωτικές ημέρες ή χρόνια – Προσωπικό σοκ – Προσωπικές συγκρούσεις

Διαταραχή της ενέργειας – Αβεβαιότητα, ανασφάλεια ή αστάθεια – ανεπάρκειες- ζημίες που αφορούν ειδικά τους άνδρες – Ημέρες ή χρόνια απογοήτευσης

Ημέρες ή χρόνια δύναμης ή εξαναγκασμού

επιφυλακτικότητα –  θυσίες – Αφοσίωση στα όνειρα – Ηθοποιοί -σύγχυση μεταξύ του πληθυσμού – Ευάλωτες γυναίκες – Αβέβαιοι καιροί – Απογοήτευση – Αφοσίωση σε αυταπάτες – απώλεια συνειδητοποίησης

Επικοινωνίες με προβλήματα – Συζητήσεις που αφορούν διακοπές ή καθυστερήσεις – Σοβαροί διάλογοι – Δυσκολίες σχετικά με συζητήσεις – μελαγχολία

Ξαφνικές ακινητοποιήσεις ή αδιέξοδα – Καταστολή – Διαταραχές ή αναστάτωση που σχετίζονται με εμπόδια – βαθιά αναστάτωση η ανησυχία – Απροσδόκητη καταστροφή

Σταδιακά αναπτυσσόμενες αναχωρήσεις ή αποστασιοποίηση – Σημαντικές αλλαγές που αφορούν προβλήματα – καθυστερήσεις στην ανάπτυξη – Η επιβράδυνση της ανάπτυξης των προσδοκιών

Εκτεταμένες μειώσεις – Αυξήσεις περιορισμών – Περιορισμοί σχετικά με την ελευθερία – Τερματισμοί που συνδέονται με την επέκταση

Ζημίες που σχετίζονται με τους άνδρες εταίρους ή τους συνεργάτες – Φυσικοί κίνδυνοι – Φυσική εξάντληση – Ημέρες ή χρόνια αντιμετώπισης προβλημάτων ή απωλειών

Αύξηση της ασθένειας στο περιβάλλον- Αδυναμία κάλυψης εξόδων

Σοβαρές στέρηση – Εκρηκτικές ή βαθιά ανησυχητικές καταστάσεις – Σοβαρές ή χρόνιες ασθένειες στο περιβάλλον – Προβληματικές κατοικίες

Κοινοτικές ζημίες ή τραυματισμοί που σχετίζονται με αλλοδαπούς – Κοινοτικές απώλειες

καταστροφή ή επικίνδυνες καταστάσεις – Έκθεση σε βαριές ενέργειες – προκαλούν ζημιά ή τραυματισμό – Απειλή-χειραγώγηση

Μοχθηρία σχετικά με επίσημα θέματα – Μεγάλη κακια

Ανησυχίες σχετικά με νομικά ζητήματα – Ατυχία σε ιδεολογικά θέματα

Απρόβλεπτες απώλειες που σχετίζονται με περιορισμούς – Μη αναμενόμενα προβλήματα που σχετίζονται με ιατρικά θέματα

Ανασφάλεια ή αστάθεια που σχετίζεται με προβληματικές απώλειες ή θυσίες – Σοβαροί κίνδυνοι ή καταστροφές που σχετίζονται με τον αέρα ή υγρά – Μόλυνση που σχετίζεται με τον πάγο – Σοβαρή ατμοσφαιρική ρύπανση – Διαρκείς ή συνεχείς ανεπάρκειες υγρών –

Έθνη και οι μάχες τους – Δημόσια αναταραχή – Πυρκαγιές –Πυροβολισμοί

Μεγάλες δυνάμεις σε σύγκρουση εξαναγκασμός – ξεκίνημα μεγάλων πυρκαγιών

Αδράνεια ή ανεργία και το κράτος – Αεροπορικές ή ναυτικές μάχες – Χαμένες μάχες

Ξαφνικά ατυχήματα ή τραυματισμοί – Υποχρεωτικές δημόσιες διαταγές- Δημόσια νέα σχετικά με πυροβολισμούς ή πυρκαγιές

Μη αναμενόμενες νομικές συγκρούσεις

Διαταραχές ή αναστάτωση που σχετίζονται με την επιβολή περιορισμών – Συγκλονιστικές δραστηριότητες – Ξαφνικος εκφοβισμός – Σοβαρά ατυχήματα – Κατεδάφιση – Αυτοκτονίες

Ένταση που σχετίζεται με χρόνια ιατρικά προβλήματα – Ξαφνικές απώλειες που οφείλονται σε εμπόδια – αδιέξοδος που σχετίζεται με ατυχή γεγονότα – Ζημίες που σχετίζονται με ξαφνική θραύση – Σεισμοί

Σεξουαλικά επεισόδια – Διαταραχές που επηρεάζουν στρατιωτικές συμμαχίες

Ατυχήματα – Επιθέσεις – Ατυχήματα ή καταστροφές που αφορούν το κοινό

Χρόνια ή ημέρες αναλήθειας

Μη αναμενόμενες διακοπές ρεύματος – Ανασφάλεια ή αστάθεια που σχετίζεται με μεταρρυθμίσεις ή επανάσταση – Δράσεις που σχετίζονται με ξαφνική ανασφάλεια ή αστάθεια – Τεχνική απάτη μεγάλης επίπτωσης – Τυφώνες ή ισχυρές καταιγίδες

Μεγάλη μόλυνση του νερού

Αυξήσεις που σχετίζονται με την αδυναμία – άκαρπη άσκηση εξουσίας ή επιρροής – Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος – Ατομική ενέργεια – Υπερπληθωρισμός – Διάδοση τυφώνων

Εξαίρεση ή εξολόθρευση η απαγόρευση

Συνεχής νευρική ένταση – Νέα σχετικά με την καταπίεση – Καταστροφές

Περιορισμοί των εμποδίων που σχετίζονται με μυστική καταδίκη –

Ανατριχιαση- αναλύσεις σχετικά με συζητήσεις και το μέλλον – Συζήτηση σχετικά με τα όρια ή τους περιορισμούς της επιστήμης ή των ακαδημαϊκών

Απάντηση