🌕✨🌸ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ*🌕✨🌸BLUE MOON* 🌕✨🌸ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ* SEDNA /ALGOL🌕✨🌸

στις

Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου 2019, ώρα 23:11:14 μμ. στην 27η μοιρα του Σκορπιού, στον 10ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Πρόκειται για μια πολύ ισχυρή πανσέληνος και Blue Moon, καθώς, είναι σε αντίθεση με την σύνοδο Ηλίου/Ερμή στον Ταύρο, ενώ ο Ήλιος είναι σε σύνοδο με τον πλανήτη Sedna στο ιδιο ζώδιο πάνω στο περιβόητο αστέρι Algol όπου φέρνουν οδυνηρές αναμνήσεις στην επιφάνεια ή απώλειες που σχετίζονται με ασθένεια, βία ή φυσική καταστροφή.

Η 27η μοιρα του Σκορπιού, σηματοδοτεί τους πολύ έξυπνους, πονηρούς ανθρώπους αλλά και τσιγκούνηδες. Όμως συνδέεται με τους κλέφτες, τους απατεώνες και τους παραβιαστες. Οτιδήποτε αποκτηθεί με κατακριτέα μέσα είναι καταδικασμένο να χαθεί ή να κλαπεί, αργά ή γρήγορα. Η ζωή μαστίζεται από τη βία, την ανειλικρίνεια και υπάρχει προδιάθεση για ατυχήματα, εκτός αν ο χάρτης δείχνει σαφώς κάτι διαφορετικό.

Οι σεληνιακές φάσεις μέχρι στιγμής έδωσαν τα σημάδια τους με τον Ουρανό να παίζει τον ρόλο του αφυπνιστη εδώ και πολύ καιρό. Κάποιοι ξύπνησαν, κάποιοι όχι. Από αυτό το σημείο και μετά θα δούμε πολλά μέσα τους επόμενους μήνες, φέρνοντας σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως όπου σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι εκλείψεις του καλοκαιριού. Τα γεγονότα θα είναι δυνατά και αστραπιαία. Έρχονται γεγονότα γι αυτό καλό θα ήταν να είμαστε έτοιμοι, τουλάχιστον σε πνευματικό επίπεδο.

Τρίτος δεκανος Σκορπιού [Αφροδίτη]. Φέρνει τα ίδια, επίσης οξείες ασθένειες, με πολλές καταστροφές, διαμάχες και σφαγές. [Επτά Κούπα]

10ος οίκος-Είναι πάρα πολύ σημαντικός οίκος, δείχνει τον αρχηγό του κράτους, τον πρόεδρο της δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τα δημόσια πρόσωπα, την υψηλή κοινωνία. Για τις χώρες που έχουν βασιλεία δείχνει το βασιλιά. Γενικά είναι η ανώτατη αρχή και τα πρόσωπα που έχουν ισχυρή θέση σε ένα κράτος. Εξουσιάζει και την τιμή και την φήμη της χώρας.

Ο 4ος οίκος δηλώνει ό,τι έχει σχέση με τα κτίρια και τη γη, τη σοδειά της γης, η γεωργία, το υπέδαφος, τα ορυχεία, οι σεισμοί και οι καιρικές συνθήκες. Είναι τα έσοδα από εδαφικές εκτάσεις, τα δημόσια κτίρια. Είναι η αντιπολίτευση (ο 10ος είναι η κυβέρνηση).

Ο Αγρίππας λέει ότι ο τρίτος δεκανος του Σκορπιού σημαίνει «μέθη, πορνεία, οργή, βία και διαμάχες». Από μόνος του ο δεκανος αυτός θεωρείται αρκετά καταστροφικός. Συνδέεται με τους δολοφόνους και τα σοκαριστικα γεγονότα και φέρνει άσχημα νέα. Είναι μια πανσέληνος αρκετά μυστηριώδης και αποκρυφιστική αλλα τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να γεννήσει πολύ δυνατούς ανθρώπους, με δυνατά ταλέντα και ικανότητες. Ο τρίτος δεκανος του Σκορπιού γεννάει μεθυστικές γυναίκες, τα απόλυτα θηλυκά, που λέμε, αλλά το ιδιο ισχύει και για τους άντρες. Ωστόσο, και τα δυο φύλλα μπορεί να γίνουν αρκετά αδίστακτα για να κατακτήσουν αυτό που επιθυμούν. Όμως γεννάει και παλιάνθρωπους και τελείως αχρείους με δύσκολες όψεις.

Ο Austin Coppock λέει ότι εκείνοι με τη σελήνη στον 3ο δεκανό του Σκορπιού, διαισθάνονται σε μεγάλο βαθμό αυτό που όλοι οι άλλοι αρνούνται να δουν και είναι ανοιχτοί σε καταστάσεις που οι περισσότεροι καταστέλλουν. Μπορεί να έχουν ένα πιο συναισθηματικό εύρος που πολλοί δεν έχουν και είναι συχνά αρκετά ευαίσθητοι, με πολλές διαισθητικές και ψυχικές ικανότητες »[1]. Θα μπορούσαμε να βρούμε τον εαυτό μας κοιτάζοντας τη σκοτεινή πλευρά της υπερβολής, με διάσημους ανθρώπους να συμπεριφέρονται με έναν αρκετά γλοιώδη τρόπο.

Αυτή η πανσέληνος στον Σκορπιό  θα ανοίξει τα μάτια μας περισσότερο προς στον εκφυλισμό του κόσμου (ενώ είχαμε ξαναβρεί μια τέτοια πανσέληνο στον 3ο δεκανό της, τον Μάιο του 2017). Μόνο μετά την κάθαρση, είναι δυνατή μια νέα αυγή. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης Στάνλεϊ Κούμπρικ είχε τη σελήνη του στον τρίτο δεκανό του Σκορπιού. Οι προφητικές του ταινίες δείχνουν πολύ καλά τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι κρατήσουν εσκεμμένα τα μάτια τους «ερμητικά κλειστά»!

Σαφώς η πανσέληνος αφορά τα ζώδια του σταθερού σταυρού, όπου ανήκει και η χώρα μας, την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου σηματοδοτεί μια περίοδο αρκετά κρίσιμη, με σημαντικές συνέπειες. Η Σελήνη στον Σκορπιό είναι σε πτώση. Η πανσέληνος στον 3ο δεκανό του Σκορπιού, όμως φέρνει καταστροφές, διαμάχες και σφαγές, ακραία καιρικά φαινόμενα και σεισμούς. Με λίγα λόγια η πανσέληνος στον Σκορπιό, μας πάει πίσω στο σκοτάδι, από  πολλές απόψεις…το επίκεντρο θα είναι η Τουρκία, η Μέση Ανατολή.

Αν και υπάρχει αυτή η κλασσική αντίθεση σε γωνιακούς οίκους, που συνδέονται με εδάφη, κράτη, κυβερνήσεις, αρχηγούς κρατών, κυβερνώντα κόμματα, ανάμεσα στον Ηλιο/Σελήνη και τον Ερμή, το εξάγωνο Σελήνης/Πλούτωνα φέρνει βαθιές αλλαγές και εμπειρίες.

Η πανσέληνος απέναντι από την σύνοδο Ηλίου-Ερμή- Σέντνα όπου δημιουργούνται συνεργίες ή ιδεολογικές συγκρούσεις. Σε συλλογικό επίπεδο, και γενικότερα υπάρχει μια πολύ έντονη ανησυχία που μπορεί να είναι καθοδηγούμενη, και γενικότερα αυτές οι αστρολογικές όψεις μπορεί να εκφραστούν με ένα πολύ έντονο τρόπο, όπου θα είμαστε συνεχώς σε μια κατάσταση έντασης. Προβλήματα σε διαπραγματεύσεις, συμφωνίες και μετακινήσεις. Διαμάχες μπορεί να προκύψουν από παρεξηγήσεις ή συναισθηματικές προκαταλήψεις, όπως ο φυλετισμός, ο πατριωτισμός ή ο ρατσισμός, αλλά ανάμεσα σε κυβερνώντα κόμματα και αντιπολιτευτικές δυνάμεις.

Ομως μπορεί αυτή η περίοδος να είναι για τους ανθρώπους μια πολύ δημιουργική περίοδος με μεγάλες διακυμάνσεις τόσο συναισθηματικά οσο και πρακτικά καθώς η διάρκεια της θα είναι μεχρι την νεα σελήνη της 3ης Ιουνίου. Η Σελήνη απέναντι από τον Ερμή δείχνει ότι επίσης υπάρχει ροπή προς το ψεύδος και την απατη, την συκοφαντία και το κουτσομπολιό, την έκθεση πολιτικών σκανδάλων και έντονη κριτική, ενώ τα επαγγελματικά μας σχέδια, οι στόχοι και οι απόψεις μας θα μεταβάλλονται, αν δεν υπάρχει κατι συγκεκριμένο η δεν εχουμε καταλήξει κάπου. Δημιουργείται ισχυρή πόλωση, υπάρχει αδυναμία στην έκφραση συναισθημάτων και ιδεών. Υπάρχει έντονος προβληματισμός, τόσο στην οικονομία και το θέμα του μεταναστευτικού.

Η πανσέληνος απέναντι από τον μικρό πλανήτη Sedna υποδηλώνει ότι υπάρχει δυσκολία στην επικοινωνία σε συναισθηματικο επίπεδο όπου βαθιά θαμμένες αναμνήσεις έρχονται στην επιφάνεια η μπορεί να συμβούν κατακλυσμικά γεγονότα όπως πλημμύρες και τσουνάμι. Η Sedna φαίνεται να συνδέεται με την αλλαγή του κλίματος, ειδικά επειδή σχετίζεται με τους ωκεανούς και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η Σέντνα όπως έχω εξηγήσει πολλές φορές έχει κακό χαρακτήρα, εκτός από τις φυσικές καταστροφές μπορεί να συνδέεται με την ραγδαία αύξηση εγκληματικότητας και πορνείας, την διαφθορά. Οι άνθρωποι μπορεί να παίρνουν μια φάση προσωπικής “Εποχής Παγετώνων” ψυχικά τραύματα που υπάρχουν θαμμένα κάτω από τον πάγο, η αποκοβόμαστε από αυτά ώστε να επιβιώσουμε, καθώς αυτά μέσα μας μπορείς να κρύβουν οργή. Η Sedna λέει ότι όλοι μας έχουμε υποστεί την θυματοποίηση, είτε από πατριαρχικούς θεσμούς, διακρίσεις λόγω φυλής, φύλου, σεξουαλικής προτιμήσεως, θρησκείας ή χρώματος. “

Όπως και να έχει η Sedna μας διδάσκει ότι πρέπει να βυθιστούμε πρώτα μέσα στο σκοτάδι, να περάσουμε μέσα από μια Εποχή Παγετώνων, ακόμα και σε μεταφορικό επίπεδο, να περάσουμε μέσα από μέρη που φοβόμαστε περισσότερο για να βρούμε το Φως και τον Πλούτο. Η Σέντνα μας θυμίζει ότι, παρά τις αδυναμίες μας και τα ανόητα λάθη μας, είμαστε ακόμα άξιοι αγάπης και σεβασμού και έχουμε κάθε δικαίωμα να περιμένουμε, ακόμα και να απαιτήσουμε, ότι οι άλλοι πρέπει να μας αντιμετωπίζουν καλά “

Όπως και τότε έτσι και τώρα,  είχα γράψει τα εξής. ..

Η πανσέληνος είναι καλά τοποθετημένη σε σχέση με τον Πλούτωνα, όπου είναι ο πλανήτης του μετασχηματισμού και της αναγέννησης. Αυτός ο συνδυασμός σημαίνει πολλά και διαφορετικά πράγματα για πολλούς ανθρώπους. Σαφώς, βέβαια επειδή μιλάμε για Πλούτωνα και τον Σκορπιό, όπου ο Πλούτωνας είναι κυβερνήτης του, ο πλανήτης συνδέεται με την ένταση, την εμμονή και την μεταμόρφωση. Η πανσέληνος θα μπορούσε να δημιουργήσει ωστόσο μεγάλο κακό, βία και εγκληματικότητα που συνδέεται με το πάθος και τις εμμονές. Εγκλήματα, μυστήρια και μυστικά έρχονται στην επιφάνεια.

Και τα δυο φύλα μπορεί να γίνουν αδίστακτα όσο αφορά το αντικείμενο του πόθου τους. Βέβαια, εχουμε δει τρομερά εγκλήματα τα τελευταία χρόνια και αν μη τι άλλο, μια τέτοια πανσέληνος τροφοδοτεί τέτοιες καταστάσεις.

Ωστόσο, η πανσέληνος έχει και μια προφητική χροιά…

Το εξάγωνο Σελήνης/Πλούτωνα μοιάζει να είναι μια δυνατή όψη; για άλλους μοιάζει να είναι βελούδινη ενώ για άλλους μοιάζει σαν απειλή μπροστά στην δύναμη του Πλούτωνα. Η ευαισθησία της Σελήνης μπροστά στην σκληρή μεταμορφωτική ιδιότητα του Πλούτωνα σημαίνει ότι θα είναι δύσκολο για εμάς να συνεχίσουμε αυτά που θέλουμε σε προσωπικό επίπεδο η γενικότερα θα υπάρξουν δυσκολίες όπου θα πρεπει να προσπαθησουμε περισσότερο. Αυτός όμως ο συνδυασμός μπορεί να δώσει επιτυχίες στον τομέα της βιομηχανίας, για παράδειγμα, καθώς τη χρησιμοποιούμε για να μαγέψουμε το κοινό μας, όπως ενας καλλιτέχνης η δημιουργός. Το ιδιο μπορεί να συμβεί σε πολλούς τομείς βέβαια.

Εκείνοι που επηρεάζονται από αυτή την πανσέληνο θα βρουν ότι έχουν καλή σχέση η ικανότητες με την ψυχολογία και την χρησιμοποιούν για να κατανοήσουν ή και ακόμα να χειραγωγήσουν τα βασικά ανθρώπινα ένστικτα. Μια όψη εξάγωνου, περιλαμβάνει αρκετά παραδείγματα, καθώς υπάρχει σε μια ανησυχητική ποσότητα σήριαλ κιλλερς και σεξουαλικών εγκληματιών, αλλά και αποκρυφιστών. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ο Πλούτωνας εμπνέει πάνω από όλα (σωστά ή λανθασμένα) με δέος και δύναμη, καθώς το γοητευτικό εξάγωνο καθιστά αυτή την πανσέληνο αρκετά μαγευτική και μυστηριώδης.

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Και αν ο Άρης, στον Καρκίνο, η εμφάνιση των πράξεων αυτών που αντιπροσωπεύει θα συμβούν στα βόρεια μέρη. Αλλά στον Καρκίνο, σημαίνει ότι τα ναυάγια συμβαίνουν ξαφνικά, από μια ισχυρή και ξαφνική έκρηξη των ανέμων. Και αυτό σηματοδοτεί διαμάχες και πόλεμο στα δυτικά μέρη. Και οι άνδρες θα καταπιεστούν, και θα υπάρξουν πυρετοί και άλλες ασθένειες και πόνοι του λαιμού και του θώρακα. Και η θερμότητα θα είναι καταθλιπτική, και η βροχή θα μειωθεί. Και ο Abū Ma’shar δήλωσε ότι θα είναι μια επικίνδυνη περίοδος και θα υπάρξει μια μεσαία ποσότητα πετρελαίου και βουτύρου ή λίπους. Μάλιστα σημαίνει το θάνατο των τετράποδων (αλλά περισσότερο στα άλογα).

Και αν το γεωγραφικό πλάτος του βόρεια, σημαίνει τη δριμύτητα του παγετού στην εποχή του και έλλειψη νερού από τις πηγές. Και αν το γεωγραφικό πλάτος του νότιο, σημαίνει ότι οι άνεμοι πρόκειται να είναι δυνατοί, και προβλήματα πρόκειται να υπάρξουν, στα δέντρα. Και αν ανατολικός, σημαίνει ότι οι μολύνσεις θα υπάρξουν στα ζώα που βοσκούν. Και αν δυτικός, αυτό σηματοδοτεί την ανησυχία των κακών του κόσμου ή οι χωριάτες και οι κοινοί άνθρωποι για τα δικά τους επιχειρηματικά θέματα. Και αν ανάδρομος, αυτό σημαίνει ασέβεια, και ότι οι άντρες θα αγαπήσουν και θα είναι πρόθυμοι για αριστοτεχνικές καλλιέργειες, και θα πορνεύσουν και τα παρόμοια. Αλλά αν ήταν σε ευθεία πορεία, αυτό σημαίνει την καλή σύνθεση του αέρα, και τη καθαρότητα του.

Bonatti, Guido. Bonatti για την Πανεπιστημιακή Αστρολογία

Η πανσέληνος συνδέεται με την κάρτα 7 Κούπα. “Όπως στέκεται γοητευμένος μπροστά στα Επτά Κύπελλα, συνειδητοποιεί ότι έχει πολλά να συλλογιστεί και να προβληματιστεί η να κάνει επιλογές …. Θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε συμβουλευτικές ή ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες για να βοηθήσετε να αποκαλύψετε κρυφά κίνητρα και να ξεπεράσετε τραύματα της παιδικής ηλικίας για να αποκαλύψετε την αληθινή σας προσωπικότητα. Και πάλι, μπορεί να χρησιμοποιείτε διαλογισμό ή να διαβάζετε βιβλία αυτοβοήθειας σε μια προσπάθεια να βρείτε τον αληθινό σας εαυτό.

https://astroephimerides.com/2019/01/28/%E2%9C%A8%E2%9D%84%E2%9D%A47-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B1-%CF%86%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%83-2019%E2%9C%A8%E2%9D%84%E2%9D%A4/

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ

Δεν θα ξαναγράψω για την μυθολογική ερμηνεία των σταθερών αστέρων διότι τα εχω αναφέρει πολλές φορές μεχρι στιγμής. Δεν θα ήταν σωστο να παραλείψουμε το γεγονός όμως ότι ο Ηλιος είναι σε σύνοδο με τον Algol στον 4ο οικο του χάρτη, και αυτό είναι πολύ σημαντικο. Επίσης, ο Ερμής είναι δίπλα του και ευθυγραμμίζεται με τον Capulus, ενώ ο τελευταίος υπήρχε εκεί κατά την ανακάλυψη της Σέντνα.

Η πανσέληνος Μαΐου, πέφτει μέσα στον Αστερισμό του Ζυγού. Όπου υπάρχει ανισορροπία, πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία τιμωρώντας το μίσος και την ανταμείβοντας με αγάπη. Μια πανσέληνος στον Αστερισμό του Ζυγού είναι επίσης συμβολική για εκείνα τα πράγματα με τα οποία δυσκολευόμαστε να συμφωνήσουμε, ειδικά για τον εαυτό μας και το παρελθόν μας, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.

Η πανσέληνος ευθυγραμμίζεται επίσης με κάποια δευτερεύοντα αστέρια μέσα στον Lupus τον Λύκο ή το Θύμα, που συμβολίζουν την θυσία και την προσφορά. Ο αστερισμός Lupus έχει μια ευφυή, επιθετική, συνετή και ύπουλη φύση, με έντονη επιθυμία για γνώση και έντονα άρρωστα πάθη. [1]

Από την απέναντι πλευρά, ο Αλγκόλ, σε σύνοδο με την Σέντνα και τον Ερμή, έχει μια φοβερή φήμη, όπως έχετε δει από τις παραδοσιακές ερμηνείες Είναι φύσεως Κρόνου και Δία.

Προκαλεί ατυχία, βία, αποκεφαλισμό, απαγχονισμό, σοκαριστικα γεγονότα και βία στους όχλους, και δίνει μια πεισματική και βίαιη φύση που προκαλεί θάνατο στους ντόπιους ή άλλους. Είναι το πιο δυνατό αστέρι στους ουρανούς: “Έχω γράψει μια σύγχρονη ερμηνεία αυτού του αστέρα αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό να εξετάσουμε τις πρωτότυπες ερμηνείες γιατί στην καθημερινή αστρολογία μερικές φορές μπορεί να είναι εκπληκτικά ακριβείς με ανατριχιαστικό τρόπο.

Ο Algol ήταν γνωστό ως ο δαίμονας που αναβοσβήνει καθώς είναι ένα δυαδικό αστέρι. Οι Κινέζοι έδωσαν στον Αλγκόλ τον θλιβερό τίτλο «Συσσωρευμένα πτώματα». Οι Εβραίοι τον ονόμασαν «Σατανά Κεφάλι» και συνδέονται επίσης με την πρώτη σύζυγο του Lilith Adams, που χαρακτηρίζεται ως νυχτερινός βαμπίρ και κατακάθι του υπόκοσμου. Η συμβολή του Algol στο τρίτο δεκανό του Ταυρου θα μπορούσε να εμφανίσει κυρίως ανωμαλίες πάσης φύσεως ακόμα και σεξουαλικής φύσεως.

Τα κύρια αποτελέσματα θα είναι εμφανή μεταξύ των φιδιών και των ερπετών και άλλα παρόμοια, τα οποία θα χαθούν από τα εκατομμύρια.

Ο Αλγκόλ βέβαια εδώ δημιουργεί ανθρώπους τέρατα, εμπλοκές, έχει αρνητικά και οδυνηρά αποτελέσματα σε πλαστική χειρουργική επέμβαση, δημιουργεί μετάλλαξη, παριστάνοντας τον θεό, περίεργα μυαλά, ασυνήθιστα μαλλιά, διαστρέβλωση, διαστροφές, παραμορφώσεις, ισχύς έναντι ανικανότητας.

Η ευθυγράμμιση του Ερμή δίπλα, επίσης με τον Capulus δεν είναι καθόλου θετικος– Συμβαίνουν γεγονότα ακόμα και φυσικές καταστροφές που επηρεάζουν η εχουμε απώλεια μεγάλο αριθμό ανθρώπων, ιδιαίτερα εκείνα που προκαλούνται από μείζονα μετεωρολογικά φαινόμενα.

Η πανσέληνος στον Σκορπιό, προστατεύει κρυμμένους κόσμους και κοινωνίες, βαθιά μυστικά, και τα βαθύτερα συναισθήματα του ανθρώπου στην ψυχή. Η σύνοδος Ηλίου-Ερμή απέναντι από την πανσέληνο καθιστά την επικοινωνία ζωτική. Με θέματα ασφαλείας και αφοσίωσης όμως να διακυβεύονται, μερικά μυστικά ίσως να παραμείνουν σφραγισμένα. Όπως είπε και ο ψυχολόγος John Brandshaw, τα μυστικά μπορεί να είναι η πηγή τραυμάτων μέσα σε μια οικογένεια. Μυστικά αποκαλύπτονται και φέρνουν θεραπεία ακόμα και αν δεν μπορούμε να τα μοιραστούμε με άλλους. Η πανσέληνος στον Σκορπιό, είναι μια τυπική περίοδος όπου το συναίσθημα είναι παρά πολύ δυνατό, διότι η φύση του Σκορπιού, μπορεί να επιτρέψει στην συναισθηματική ένταση να αναδυθεί από τα βάθη της ψυχής. Συνήθως παρατηρούμε να γίνονται φοβερά εγκλήματα υπό την επιρροια του, και αν έχει και Αλγκόλ-Capulus, ακόμα χειρότερα.

Όταν αντιμετωπίζουμε ευαίσθητες πληροφορίες, σε πολύ προσωπικο επίπεδο, ίσως χρειαστεί να κάνουμε ένα φυσικό ταξίδι κάπου, αντί να χειριστούμε τα πράγματα μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου. Μπορούν να βρεθούν ασφαλείς τρόποι να κρατήσουμε τα μυστικά μέσα μας, ενώ απελευθερώνουν μέρος της ενέργειας τους – όπως σημειώνοντας ευαίσθητες πληροφορίες σε ένα κλειδωμένο βιβλίο με προσωπικό κώδικας ασφαλείας.

Με τον Ηλιο, τον Ερμή και τον Πλούτωνα να σχηματίζουν ένα τρίγωνο μεταξύ τους, και με την πανσέληνο σε αντίθεση πιέζουν στο να έρθουν στην επιφάνεια πολλά σε σχέση με γεγονότα σε παγκόσμιο η εθνικό επίπεδο αλλά και προσωπικο. Το τάιμινγκ μπορεί να μην είναι το κατάλληλο αλλά όμως όχι ότι όλα τα μυστικά είναι και αρνητικά. Κάποια μπορεί να μας εκπλήξουν με θετικό τρόπο.

Και σε κοσμικό επίπεδο συνδέεται με καλά κρυμμένα μυστικά και πληροφορίες. Το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε ερωτήσεις, ακόμα και όταν αυτές οι πληροφορίες μας φέρουν σε δύσκολη θέση. Θα πρέπει όμως να είμαστε προσεχτικοί στο τι λέμε, διότι ίσως οι πληροφορίες η κάποιες ειδήσεις να μην είναι αξιόπιστες, λόγω της στενής συνόδου Ηλίου-Ερμή.

Θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Συχνά, οι όψεις πανσελήνου -Πλούτωνα σηματοδοτούν θέματα  ισχύος, και με μια όψη εξάγωνου μπορεί να σημαίνει μια λύση σε ένα θέμα, εάν βέβαια εχουμε αναγνωρίσει όλα τα υπόλοιπα η το πώς πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάποιες ευκαιρίες.

Ο Αρης στον Καρκίνο είναι σε πτώση, ο Αρης που συνδέεται με την γρήγορη κίνηση και επίθεση βρίσκεται σε υδάτινη περιοχή, οπότε είναι δύσκολο γι αυτόν, να προηγηθεί σε αυτά τα νερά. Αφού το νερό συνδέεται με το συναίσθημα, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε περισσότερο, ευφυής συναισθηματικά. Επιπρόσθετη διπλωματία και υπομονή μπορεί να είναι σημαντικό, για να χτίσουμε εμπιστοσύνη μέσα σε μια σχέση για παράδειγμα αλλά και να δούμε καλύτερα το μέλλον, αν κάνουμε περισσότερες προσπάθειες.

Έχουμε μπροστά μας σημαντικές συνόδους πλανητών οπού σημαντικοί πλανητικοί κύκλοι θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή και τη λήξη οριστικά του 20ου αιώνα. Οι μεγάλοι συνοδικοί κύκλοι, Κρόνου – Πλούτωνα τον Ιανουάριο του 2020, Δία – Πλούτωνα, Δία-Κρόνου θα σηματοδοτήσουν ιστορικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο καθώς το παρελθόν θα κλείνει ταυτόχρονα ενώ θα ανοίγουν ταυτοχρονα οι πόρτες του μέλλοντος και αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο σημείο. Τα πάντα θα αλλάξουν. Και αυτό διότι ξεπερασμένες μέθοδοι πρέπει και θα αναγκαστούν να σβηστούν για να δώσουν τη θέση τους στην ανανέωση και την αναγέννηση. Βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου η ανθρωπότητα λογικά θα πρέπει να αλλάξει. Οι παλαιές δομές θα καταρρεύσουν μέσα από τους κύκλους που διανύσαμε αλλά και αυτούς που έρχονται.

Αυτη την στιγμή, όλοι μας είμαστε κάπως δύσπιστοι για αυτές τις αλλαγές οι οποίες θα είναι περισσότερο εμφανείς το 2019, το 2020, το 2021. Η σύνοδος του Κρόνου-Πλούτωνα σηματοδοτεί μια συνεχής χρονική περίοδο σύγκρουσης που αφορούν σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα όπως πολιτιστικά, οικονομικά, επαγγελματικά, επιστημονικά και κυρίως θρησκευτικά και πολιτικά.

Ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα θα βιώσουμε πολύ σημαντικές αλλαγές τα επόμενα χρόνια, το οικονομικό σύστημα θα αλλάξει ριζικά με την σύνοδο Δία – Κρόνου στον Υδροχόο. Σε όλη αυτή την αλλαγή θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η γενιά του 80 ή και ίσως η γενιά του 70 όπως αποκαλείται γενιά Χ. Είναι η γενιά η οποία θα πάρει στην πλάτη της το σημαντικό έργο να οδηγήσει το παλαιό κατεστημένο στην κατάρρευση και να δημιουργήσει έναν άλλον κόσμο μια νέα εποχή για την ανθρωπότητα! Ιδιαίτερα η γενιά Χ, με Πλουτωνα στον Ζυγό, δεν είναι τυχαίο ότι έχει και το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές σε σχέση με τις άλλες γενιές.

Οφείλεται στον κυνισμό που έχει έναντι του πολιτικού συστήματος και στην επακόλουθη απόρριψή του. Την πανεπιστημιακή εκπαίδευση δεν τη συνέδεσαν με την επαγγελματική αποκατάσταση και τον πλουτισμό αλλά ήθελαν μία διαφορετική πορεία στη ζωή τους κάτι που την έκανε να διαφέρει από τις άλλες γενιές. Τα μέλη της γενιάς Χ  είναι οι πρώτοι που μεγάλωσαν σε σπίτια όπου και οι δύο γονείς εργάζονταν και όπου υπήρχε βοήθεια στο σπίτι από τροφούς, καθαρίστριες κτλ. Πολλοί από αυτούς είναι παιδιά χωρισμένων γονιών. Αυτό τους έκανε πιο πραγματιστές και πιο ώριμους σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, όσον αφορά τη δημιουργία οικογένειας. Η γενιά Χ δηλαδή αυτοί που είναι γεννημένοι το 1965-1980.

Η άνοιξη όμως του 2019 είναι πολύ σημαντική περίοδος, όπου ξεκινά με αυτή την Πανσέληνο του Μαΐου στον Σκορπιό, με αρκετούς πλανήτες σε ανάδρομη πορεία, όπου θα έλθουν στην επιφάνεια πολλά προβλήματα στον άξονα οικονομίας, με επίκεντρο την Τουρκία και την Μέση Ανατολή, την Βενεζουέλα και το Ιράν, το Ισραήλ αλλά και την Βόρεια Κορέα όπως είχα αναφέρει στην πανσέληνο Απριλίου.

Θα διανύσουμε μια μεγάλη χρονική περίοδο όπου όπου θα πρέπει να περιμένουμε σημαντικές κοινωνικές αλλαγές όπου όμως θα πρέπει να είναι εποικοδομητικές, ενώ κάποιες δεν αποκλείεται να είναι αρνητικές.

ΑΞΟΝΕΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ

Αφροδίτη-Ουρανος- εντάσεις, αφύπνιση, παραλογισμός, υπερβολή

Σελήνη-Πωσειδωνας-Κρόνος-Πλουτωνας- παράλυση, η ταλαιπωρία της ψυχής, ένα μεγάλο τράνταγμα, σοκ, μια μεγάλη και αιφνίδια αλλαγή, υψηλός βαθμός ευαισθησίας

Κρόνος Πλουτωνας-κοσμική τάξη και δικαιοσύνη

Η πανσέληνος στον τρίτο δεκανό του Σκορπιού επηρεάζει τον 7ο οίκο του ελληνικού χάρτη, καθώς Ήλιος και Ερμής στον Ταύρο, κάθονται στον ωροσκόπο της, ενώ ο Ερμής είναι σε ακριβής σύνοδο με τον ωροσκόπο. Σελήνη και Ήλιος τετραγωνίζουν τον γενέθλιο Ερμή της στον Υδροχόο. Αυτό δείχνει έντονη ανησυχία, ενώ η επικοινωνία και οι πληροφορίες η ειδήσεις αλλά ακόμα και αποκαλύψεις μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο εν όψη εκλογών, που αφορούν το κυβερνών κόμμα και τις πολιτικές συνεργασίες.

Κατά τον ιδιο έντονο τρόπο επηρεάζει και τον χάρτη Μεταπολίτευσης όπου η πανσέληνος και ο Ήλιος τετραγωνίζουν τον Αρη, ο Ερμής σε όψη κουινκαξ με τον Ουρανό, όπου μας δείχνουν ότι θα υπάρξουν εντάσεις, προβλήματα, διαμάχες και φασαρίες με γειτονικά κράτη.

Η πανσέληνος όμως επηρεάζει πολύ έντονα τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς ο χάρτης του διαθέτει μια γενέθλια Σελήνη στην 26η μοιρα του Σκορπιού (χωρίς ηθικές αρχές, μίσος για την ανθρωπότητα).

26η Σκορπιού- Χωρίς ηθικές αρχές, όπου το κακό ριζώνει και αναπτύσσεται μέσα του για την ανθρωπότητα. Μονίμως θα κρύβεται στην σκιά, συνωμοτώντας κατά της ανθρώπινης κοινωνίας, ενας κλέφτης η κάτι χειρότερο.

Άρα η σύνοδος με την πανσέληνο είναι πολύ στενή, στο ζώδιο του Σκορπιού, και θα τον επηρεάσει έντονα σύμφωνα με τα παραπάνω που ειπώθηκαν. Λογικά Ουρανος, Πλουτωνας και Ερμής συνεχίζουν να του στέλνουν μηνύματα ανατροπής, πράγμα όμως που σε ψυχολογικό επίπεδο επηρεάζονται αρκετά ώστε οι κινήσεις του να είναι αλλόκοτες. Ο διελαυνων Ερμής σε αντίθεση με την Σελήνη του, δεν είναι ότι καλύτερο, επηρεάζοντας την θέση πρωθυπουργίας του, μη μπορώντας πλέον να διαχειριστεί τα ψέματα του. Άγχος, πίεση αλλά και κρυμμένες πληροφορίες για σημαντικά θέματα δημιουργούν πρόβλημα.

Η 27η μοιρα του Σκορπιού (διπλή διαπραγμάτευση, διπροσωπία ), σηματοδοτεί τους πολύ έξυπνους  και πονηρούς ανθρώπους αλλά και τσιγκούνηδες. Όμως συνδέεται με τους κλέφτες, τους απατεώνες αλλά και τους παραβιαστες. Οτιδήποτε αποκτηθεί με κατακριτέα μέσα είναι καταδικασμένο να χαθεί ή να κλαπεί, αργά ή γρήγορα. Η ζωή μαστίζεται από τη βία, την ανειλικρίνεια και τα ατυχήματα, εκτός αν ο χάρτης δείχνει σαφώς κάτι διαφορετικό.

Τρίτος δεκανος Σκορπιού [Αφροδίτη]. Φέρνει τα ίδια, επίσης οξείς ασθένειες, με πολλές καταστροφές, διαμάχες και σφαγές. [Επτά Κουπα]

Συζητήσεις που σχετίζονται με Ηγεσία – Αρχές διαλόγων – Εκπόνηση κοινών σχεδίων εν δράσει – Πειστικές επικοινωνίες – λήψη εντολών — Ειδήσεις σχετικά με φωτιά- Βαριές απώλειες – θλίψη ή κατάθλιψη – Καταστάσεις λήθαργου -αποβλάκωση- Ενέργειες που σχετίζονται με τη νευρικότητα ή την εσωτερική ένταση – Ατυχήματα ή καταστροφές – Ενέργειες που ξεσηκώνουν τον κόσμο – Ζημιές, τραυματισμοί ή καταστροφές που επηρεάζουν άλλους – Απώλειες που σχετίζονται με συνεργάτες άλλων

Περιπετειώδεις καιροί – εκπλήξεις με το κοινό — Εμπειρία με συναισθηματική ένταση ή σοκ

Βαθιά διασπαστικά ή ενοχλητικά γεγονότα – Απροσδόκητη καταστροφή

Περιπέτειες που αφορούν τα χρήματα- Διαταραχές ή αναστάτωση που σχετίζονται με τα οικονομικά στην τοποθεσία- πένθιμες συνθήκες

Απάντηση