🌱🌕♍ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ *27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021*🌱🌕♍

Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου, 2021, ώρα 10:17:10 π.μ. στην 8η μοίρα της Παρθένου, στον πρώτο δεκανο της, στον 5ο οικο του ηλιακού ωροσκοπίου, κυβερνά τον 3ο οικο. Η Σελήνη είναι σε αντίθεση με την Αφροδίτη ,σχηματίζει μια οψη κουινκαξ προς τον Κρόνο, ένα τρίγωνο με τον Ουρανό. Η πανσέληνος επηρεάζετε από την σεληνιακή έκλειψη στην 8η μοίρα των Διδύμων οπου και οι δυο κυβερνώνται από τον Ερμή. Επηρεάζονται τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού,στον πρώτο δεκανο. Σχηματίζει οψη συνόδου με τον σταθερό αστέρα Alioth στην ρίζα της ουράς της Μεγάλης Άρκτου. Η πανσέληνος κυβερνά τον 3ο οικο του χάρτη. Αν και η γενική εικόνα είναι μια από τα ιδια, θεωρώ πως η συνοδος Άρη-Algol, στον ωροσκόπο, είναι ένα από τα σημαντικότερα αλλα και καταστροφικότερα στοιχεία που υπάρχουν. Η πανσέληνος συναντά και το Blue Moon της 30ης Οκτωβρίου.

Ομως θυμίζει και πολύ έντονα την πανσέληνο στο ίδιο ζώδιο τον Φλεβάρη του 2018: ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ https://astroephimerides.com/2018/02/21/%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b8%ce%ad%ce%bd%ce%bf-%ce%b8%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%cf%83/

Πρώτος δεκανος [Ήλιος ]. Προκαλεί ασθένεια και αναπηρίες στον βασιλιά, καθώς και διάφορες προθέσεις και διαφωνίες μεταξύ των ανδρών. [Οκτώ Πεντακτινα]

Η Παρθένος επηρεάζει και συνδέεται με το εθνικό σύστημα υγείας, το ζωικό βασίλειο, της υπηρεσίες ενός κράτους, την εργασία, και τα συνδικάτα, τους λογιστές, το σιτάρι, τα όπλα και τον στρατό. Η Παρθένος είναι το ζώδιο της ειλικρίνειας, είναι η καθαρότητα στην υγεία, φέρνει την πολιτική κάθαρση, συνδέεται με την παραγωγή τροφίμων, τους αγρότες, την σοδειά, την παραγωγική εργασία και το εργατικό δυναμικό, τα εργατικά συνδικάτα, ο στρατός και η το πολεμικό ναυτικό, τα σώματα ασφαλείας γενικότερα.

Η Παρθένος είναι ο κριτικός, ο αναλυτής, ο υπάλληλος, αυτός που δίνει της υπηρεσίες του, είναι το ζώδιο που κυβερνά τα στατιστικά στοιχεία, την έρευνα, τα μαθηματικά και τις λεπτομέρειες. Η Παρθένος είναι η μικροαστική πλευρά της ζωής και είναι η κινητήριος δύναμη του ζωδιακού κύκλου.

Πλανήτης της είναι ο Ερμής όπου φιλοξενεί και τους Διδύμους αλλά κυβερνά και τον 6ο οίκο που είναι το φυσικό σπίτι της Παρθένου (υγεία, εργασία, στρατός, συνθήκες διαβίωσης). Στην κοσμική αστρολογία, η Παρθένος κυβερνά τη συγκομιδή, τα λαϊκά στρώματα, τις ένοπλες δυνάμεις, τους στρατούς, τα όπλα, τα ζώα, τη παγκόσμια υγεία, την οικολογία, μαζί με τον Ταύρο είναι εγγενώς συνδεδεμένη με το ακαθάριστο εθνικό προϊόν της χώρας, τα εργατικά συνδικάτα, τις αριστερές οργανώσεις-πτέρυγες, τα ακραία κόμματα, τη δημόσια διοίκηση. Συνήθως έχουμε την επιδείνωση η την εξάπλωση επιδημιών.

Ο 1ος δεκανος της Παρθένου, κυβερνάται από τον Ήλιο στο σύστημα των Χαλδαίων και τον Ερμή (Παρθένος) υπάρχει δηλαδή τριπλοτητα. Ο ήλιος περιηγείται στους αστερισμούς της Μεγάλης Άρκτου, του Δράκου και του Εξαντος από τις 23 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου. Είναι ένα περίεργο τμήμα του ζωδιακού κύκλου αφού διασχίζει κυρίως αστέρια που απέχουν πολύ από την εκλειπτική εκτός από ένα αστέρι άλφα στον αστερισμό του Εξάντα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι λίγο πιο «περίεργοι» η «απόκοσμοι» από τον μέσο όρο των Παρθένων.

Συνήθως αναπτύσσουν μια ευαισθησία τους μετά από μια περίοδο ταλαιπωρίας, αναγκαστική φροντίδα-θεραπεία η ακόμη και μετά από έναν χωρισμό. Θα δείτε ότι κανένα από τα αστέρια εδώ δεν είναι ιδιαίτερα εύκολα ή «διασκεδαστικά» με οποιαδήποτε έννοια. Δεν σημαίνει ότι είναι πάντοτε αβοήθητοι ή μίζεροι. Αντ ‘αυτού, έχει μια ειρωνική, ξηρή αίσθηση του χιούμορ. Αλλα όμως είναι επίσης καλοί στο να μετατρέψουν πολύ τραγικές καταστάσεις σε κάτι χιουμοριστικό.

«Υπάρχει μια βίαιη, επώδυνη, κακοήθη πλευρά σε αυτήν την περιοχή που μπορεί να εκδηλωθεί σε επιθετικότητα, σκληρότητα και κακομεταχείριση. Αυτό βέβαια είναι σε αντίθεση με την εξίσου καλή- ισχυρή θέληση-της Παρθένου, και συνήθως επιβάλλουν σαφείς καλές ή κακές επιλογές στους άλλους. Θα ήταν καλό για αυτούς που γεννήθηκαν κάτω από αυτόν τον δεκανο να επιλέξουν τη φιλοσοφία τους με προσοχή, γιατί μόλις υιοθετηθεί μια πεποίθηση, είναι πιθανό να την ακολουθήσουν μέχρι τέλους ». Συνήθως, με ταπεινότητα εξυπηρετούν, δείχνουν έντονη αφοσίωση και πληρότητα στον σκοπό της ζωής τους. Δουλεύουν σκληρά , δεν έχουν μεγάλο Εγώ, εκτός εάν υπάρχουν άλλοι παράγοντες στον γενέθλιο χάρτη τους. Η τελειότητα και η αριστεία τους τους σπρώχνει να ανέβουν πολύ ψηλά στην επιλεγμένη καριέρα τους, αλλά δεν αισθάνονται πραγματικά άνετα με τον έπαινο. Η μετριοφροσύνη βέβαια είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ αυτό καταστροφικό.

Η φωτεινότητα του Ηλιου χρησιμοποιείται όχι για να λάμψει για τον εαυτό του, αλλά για να φωτίσει τα ταλέντα των άλλων. Καθήκον τους να ανυψώσουν και να αναδείξουν τους λιγότερο τυχερούς και έχουν άπειρη υπομονή. Ωστόσο, όταν πρόκειται για την προσωπική τους ζωή, μπορεί να είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία. Δυστυχώς, τα υψηλά πρότυπα τους σημαίνουν ότι μπορούν πραγματικά να είναι υπερκριτικοι με αυτούς που αγαπούν περισσότερο.

Η κριτική προορίζεται να είναι εποικοδομητική και γίνεται από αγάπη και φροντίδα, αλλά συχνά προσβάλλεται αν ο σύντροφος είναι πολύ ευαίσθητος. Το πρόβλημα είναι επίσης ότι αναμένουν από τους συνεργάτες τους να είναι το ίδιο τέλειοι. Μπορεί όμως να τιμωρήσουν τον εαυτό τούς πολύ σοβαρά εάν αποτύχουν και απογοητευτούν. Αυτός ο δεκανος πρέπει να προσέχει να μην γίνει το όπιο, για όσους βοηθούν και να αποστραγγίζονται πλήρως από τους ξένους. Αν και η αφοσίωσή τους είναι αξιοθαύμαστη, συχνά διαπιστώνει ότι δεν έχουν καμία ανοχή στη φροντίδα της οικογένειάς τους. Οι σχέσεις τους μπορεί να υποφέρουν εξαιτίας αυτού και μερικές φορές αυτοί ανακαλύπτουν ότι είναι καλύτερα να ζουν μόνοι.

Η πανσέληνος θα συνεχίζει να φέρνει στο φως πληροφορίες, σχετικά με τα θέματα που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα υποδηλώνει τα προβλήματα για τις γυναίκες και τα παιδιά, την ανηθικότητα, την απληστία και τη μεγάλη εγκληματικότητα εναντίον των παιδιών, όπου αποκαλύπτονται περιπτώσεις κακομεταχείρισης και όχι μόνο. Η αντίθεση προς την Αφροδίτη υποδηλώνει το ξέσπασμα μεγάλων σκανδάλων στην πολιτική σχετικά με γυναίκες και τα παιδιά και ότι συνδέεται με τα θέματα της Παρθένου που περιγράψαμε πιο πάνω. Η οψη κουινκαξ προς τον Κρόνο στον 10ο οικο, είναι μια αρνητική θέση, ουτωσι άλλως γιατί υποδηλώνει ντροπή, καταστροφές, πολλές ατυχίες αλλα και προβλήματα για την Ελίτ, τις κυβερνήσεις, και όσους κατέχουν θέσεις εξουσίας. Υποδηλώνει πολιτικές παραιτήσεις και σε πολλά αλλα επίπεδα. Θα επηρεάσει κατά τον ίδιο τρόπο επίσης άτομα που έχουν εξουσία στον κόσμο της Θρησκείας, σχετίζονται με τους εμβολιασμούς αλλα και την επιστημονική κοινότητα.

Η οψη κουινκαξ μεταξύ Σελήνης/Κρόνου και η αντίθεση με την Αφροδίτη δημιουργεί προβλήματα, ενοχές και συναισθήματα φόβου ενώ καθιστά την αρμονία στις προσωπικές μας σχέσεις δύσκολη. Ίσως νιώθετε μοναξιά επειδή ο σύντροφός σας είναι μακριά. Γενικότερα, οι σχέσεις υποφέρουν, τα πράγματα είναι αρκετά ευαίσθητα και γάμοι διαλύονται. Στα επαγγελματικά μας Ισως αναγκαστούμε να αναλάβουμε υποχρεώσεις και αυτό προκαλεί άγχος. Η έλλειψη οικειότητας και συναισθηματικής υποστήριξης μπορεί να προκαλέσει θλίψη. Μια ανισορροπία αναπτύσσεται μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής ζωής ή μεταξύ των συναισθηματικών σας αναγκών και εκείνων των άλλων. Μπορεί απλά να νιώθετε απογοητευμένοι επειδή δυσκολεύεστε να μοιραστείτε τα αληθινά σας συναισθήματα.

Βέβαια, όπως καταλάβατε αυτό μπορεί να σηματοδοτεί το γεγονός ότι οι ανθρώπινες σχέσεις υποφέρουν λόγω COVID-19 , πράγμα που συμβαίνει καιρό τώρα, αλλα ο καλύτερος τρόπος διαχείριση τους είναι ο αυτοέλεγχος, η υπομονή, η αφοσίωση, η εμπιστοσύνη, η πίστη και η συγχώρεση. Σε άλλους είναι άκρως δύσκολο να συμβεί αλλα πάντα υπάρχουν και καταστάσεις που δοκιμάζουν τα πάντα, άσχετα αν δεν τις δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι.

Η αντίθεση προς την Αφροδίτη αυξάνει τις ανάγκες των ανθρώπων για επαφή με τους άλλους αλλα και για περισσότερη κοινωνικοποίηση. Ωστόσο, αυτή η διέλευση από μόνη της δεν είναι σίγουρα ένδειξη μείζονος σύγκρουσης ή δυσκολιών. Είναι πιο πιθανό ότι θα εκδηλωθούν εντάσεις που σιγοβράζουν. Εφόσον, οι συναισθηματικές ανάγκες ίσως να μην ικανοποιούνται μέσω της ανθρώπινης επαφής, τότε υπάρχει δυνατότητα υποκατάστασης μέσω κάποιας τροφής για παράδειγμα. Αυτό είναι καλό, αρκεί να μην αντικατασταθεί από μια αρνητική συνήθεια και να μην ξεπερνάμε τα όρια.

Η πανσέληνος στην Παρθένο εχει χαρακτήρα αναθεωρητικό και ερευνητικό, συνδέεται με την λεπτομέρεια. Αναμένεται  σε παγκόσμιο επίπεδο, να φέρει αναταραχές καθώς ο Ποσειδώνας εδώ ευαισθητοποιείται όπου θα είναι υπεύθυνος για συνωμοσίες, πολιτικές μηχανορραφίες ενώ ο Άρης από τον Ταύρο στην 27η μοίρα θα εχει ακόμη πιο βίαιο και εμπόλεμο χαρακτήρα στις τελευταίες μοίρες του, επηρεάζοντάς την Καλιφόρνια, το Αιγαίο και την Ιαπωνία, σε σύνοδο με τον Algol, με την τελευταία να εχει βιώσει στις 13/2/2021 ένα ισχυρό σεισμό 7,1, Ρίχτερ  κοντά στη Φουκουσίμα. Ο Άρης μπορεί πλέον να εχει απομακρυνθεί από τον Ουρανό, και τον βρίσκουμε σε μια οψη συνόδου με τον ωροσκόπο στην 22η μοίρα της πανσελήνου στον Ταύρο, που είναι αρκετά επικίνδυνη ως γνωστόν.

Σελήνη/Κρόνος/Ωροσκόπος/Άρης– κίνδυνος για την μητέρα και το παιδί, συγκρούσεις, στέρηση, απώλεια, πένθος, επιθετικότητα. Ο Κρόνος σε σύνοδο με το MC-ως άξονας μιας καταπιεστικής εξουσίας, οπου κυβερνήσεις και πολιτικοί θα δώσουν ρεσιτάλ καταπίεσης και εξαναγκασμού.

Ο ωροσκόπος κάνει λόγο για μια αντιστροφή της τύχης, για πτώση και απώλειες. Γενικότερα, ο άνθρωπος δεν θα πρέπει να βασίζεται τυφλά στην δύναμη του, να αναλαμβάνει έργα και πρωτοβουλίες αλλα θα πρέπει όμως να εχει αξιολογήσει προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του. Ο κίνδυνος πτώσης ισχύει επίσης για ατυχήματα, καθώς και για ηθικά και κοινωνικά θέματα (ηθική και κοινωνική πτώση). Ίσως συνδεθεί με την έντονη λογοκρισία, την διάδοση ουσιωδών αληθειών από ένα φράγμα αδιαπέραστων δεδομένων, και την κατάρριψη ιδεών ενός εχθρού με ένα οπλοστάσιο γεγονότων και επιχειρημάτων. Θα δούμε έναν αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη. Θα δούμε την απαίτηση των ανθρώπων για κοινωνική αναγνώριση (περιθωριοποιημένοι άνθρωποι λόγω του ιού), την απόρριψη της τυραννίας, εύγλωττες διαμαρτυρίες.

Ο Άρης στον ωροσκόπο προκαλεί την δυσαρέσκεια στους ανθρώπους, απεργίες, ταραχές, πυρκαγιές και εμπρησμούς, εγκλήματα και κακή υγεία. Δείχνει στρατιωτική δραστηριότητα, έναν πολεμικό τόνο μεταξύ των ανθρώπων και μια γενική δυναμική και επιθετική τάση. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει αρκετά δυνατούς σεισμούς επειδή κυβερνά τον 12ο οικο.

Οι περιοχές δυστυχώς που επηρεάζονται σε κάθε περίπτωση είναι η Καλιφόρνια, η περιοχή του Αιγαίου, η Τουρκία και η Ιαπωνία.

Επιπλέον, ο Άρης βρίσκεται σε σύνοδο με έναν από τους πιο δυνατούς και καταστροφικούς σταθερούς αστέρες τον Algol, που εχει δώσει δολοφονίες και ακραία καιρικά φαινόμενα (ισχυρούς τυφώνες, σεισμούς κ.α.) Είναι φύσεως Άρη-Κρόνου. Προκαλεί ατυχία, βία, αποκεφαλισμό, απαγχονισμό, ηλεκτροπληξία και βία των όχλων, και δίνει μια σκληρή και βίαιη φύση που προκαλεί θάνατο. Είναι το πιο κακό αστέρι στους ουρανούς. Τετραγωνίζοντας τον Alphard στον χάρτη μπορεί να συνδεθεί με τον δηλητηριάσομε του νερού. Γνωρίζουμε όμως ότι ο Algol ήταν παρών σε πολύ δύσκολες και τραγικές στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας, από την εφεύρεση της γκιλοτίνας, στο ολοκαύτωμά των Εβραίων, στον βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, την ανακάλυψη δομής του DNA σε σύνοδο με τον Δια, στο Πρόγραμμα ανθρώπινου γονιδιώματος σε σύνοδο με τον Κρόνο και τόσα αλλα. Πάντα παραμένει από τους πιο σημαντικούς σταθερούς αστέρες και μπορεί να είναι εξαιρετικά δημιουργικός και εφευρετικός αλλα και καταστροφικός η βίαιος.

Σε αντίθεση με τον Τολιμάν εδώ στην 22η του Σκορπιού, είναι άκρως επικίνδυνος η βίαιος. Αν κοιτάξει κανείς τα γεγονότα του παρελθόντος, φαίνεται πάντα να ταιριάζει με τις αναταραχές, και την εξέγερσή ενάντια στον περιορισμό της ελευθερίας. Μας θυμίζει την έκλειψη Ηλιου της 14ης Δεκεμβρίου, 2020, αλλά νομίζω ότι απέχει πολύ μακριά από αυτό που περιμένουμε * εμβόλιο -θεραπεία που είναι ήδη υπαρκτό.

Η πανσέληνος γενικότερα μεσα από τις όψεις αυτές απαιτεί την εξισορρόπηση και τον συντονισμό των πραγμάτων με καλύτερο τρόπο · θα είναι δύσκολο να ενσωματωθούν αλλα και να εξισορροπηθούν οι όποιοι απρόβλεπτοί παράγοντες και προβλήματα. Θα υπάρχει έντονα στον κόσμο το συναίσθημα συγκλονισμού και η διαχείριση των κρίσεων θα είναι δύσκολη. Τα Quincunxes είναι αυτά που συχνά μας κάνουν να νιώθουμε ότι εξωτερικά γεγονότα ή άλλοι άνθρωποι, μας αναγκάζουν να διαχωριστούμε, οπότε η θα πρέπει να υπάρχει διχόνοια ή θα πρέπει να ανακατευθύνουμε τις ενέργειες των εμπλεκόμενων πλανητών.

Μια πανσέληνος σε αυτό το ζώδιο φέρνει στο προσκήνιο τάσεις τελειομανίας. Η Παρθένος προσανατολίζεται προς την τακτοποίηση και την τάξη με οποιονδήποτε τρόπο, ενώ Ήλιος και Αφροδίτη απέναντι στους Ιχθείς, δημιουργούν ρευστότητα και χάος. Θα υπάρχει πρόβλημα στο να εκτιμήσετε ή να νιώσετε άνετα με τα συναισθήματά σας η των άλλων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αντιπαραθέσεις. Μπορεί να μην μας νοιάζει πώς μπορεί να αισθάνονται οι άλλοι αρκεί να υποστηρίζουν μερικές από τις δικές σας αξίες. Γίνονται διακρίσεις καθώς επηρεάζονται τα ήθη και τα έθιμα αλλα και οι παραδοσιακές αξίες των λαών, γενικά. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, να μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Ο επιχειρηματικός τομέας θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό.

Κατά τα αλλα θα είναι ενδιαφέρον να πούμε ότι και τα δυο ζώδια, αυτά, είναι αποτελεσματικά και δημιουργικά στο δημιουργικό μέτωπο, οι Ιχθείς παρέχουν μια θάλασσα από ευκαιρίες και η Παρθένος είναι επιλεκτική σε ότι επικεντρώνεται. Οι πλανήτες και τα Φώτα σε οψη αντίθεσης, μπορεί να σημαίνει ότι ο ένας λειτουργεί εναντίον του άλλου, θα είναι δύσκολο να βρουν κοινό έδαφος και υπάρχει ισχυρή πόλωση. Θα πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί στο τι λέμε και το πως εκφραζόμαστε, να υπάρχει συντονισμός για την διαχείριση των προβλημάτων. Η λύση μπορεί να βρεθεί κάπου στο κέντρο.

Στο μείγμα προστίθεται η Αφροδίτη στους Ιχθείς σε σύνοδο με τον Ήλιο απέναντι από τη Σελήνη. Η Αφροδίτη και η Σελήνη θεωρούνται παραδοσιακά ως τα κύρια «θηλυκά» σώματα στο ηλιακό σύστημα και μπορεί κυριολεκτικά να αντιπροσωπεύουν γυναίκες (ή εκείνες που ενσωματώνουν συνήθως γυναικείες ιδιότητες) με πολύ διαφορετικούς ρόλους, στάσεις ή προσεγγίσεις στη ζωή. Σε πιο προσωπικό επίπεδο, οι διαφορετικές πλανητικές ενέργειες σε οψη αντίθεσης μπορεί να αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές μας ανάγκες. Ίσως νιώθουμε ότι πρέπει να παρουσιάσουμε ένα χαρούμενο πρόσωπο ή να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ειρήνη σε μια σύγκρουση.

Η πανσέληνος τριγωνίζει τον Ουρανό στον Ταύρο, υποδηλώνοντας ότι ίσως να καλωσορίσουμε μια μικρή καινοτομία, η αλλαγή. Οι όψεις Σελήνης- Ουρανού μπορούν να σημαίνει επίσης, εκεί που είναι, ότι λιγότερο θα μας ενδιαφέρει η απομόνωση, ο εγκλεισμός, πράγμα που σημαίνει προσωρινό συμβιβασμό- καθώς για πολλούς ανθρώπους δημιουργείται μεγαλύτερος χώρος- χρόνος για χαλάρωση. Σε σύνοδο με τον Fomalhaut θα δημιουργήσει περισσότερους περιορισμούς και απογοήτευση σε θέματα του 11-6ου οίκου.

Ο Ερμής στριμωγμένος ανάμεσα στον Κρόνο- Δια στον Υδροχόο, σε ορθή πορεία μεταφέρει πληροφορίες, θα δούμε πόλωση, κυνισμό, αμφιβολία έναντι της πίστης και της ελπίδας ,φόβο και έλλειψη εμπιστοσύνης, απαισιοδοξία αλλα και αισιοδοξία, παράδοση έναντι της προόδου και της καινοτομίας. Αυτή η εικόνα ίσως να αντιπροσωπεύει μια συνεχή διαμάχη, όμως προσβλέπει σε έναν συνδυασμό πραγμάτων, οπου ο χρόνος και η εμπειρία είναι σημαντικά στοιχεία! Οι πλανήτες που εμπλέκονται σε αυτό το στελλιουμ Δια-Ερμή-Κρόνου, θα δούμε τελικά τον Ερμή να ανταποκρίνεται περισσότερο προς στον Δία – κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι αφήνουμε στην άκρη τον κυνισμό, αμφιβολία, φόβο, απαισιοδοξία κ.λπ., και ετοιμαζόμαστε να αγκαλιάσουμε περισσότερο την πίστη, την ελπίδα, εμπιστοσύνη και αισιοδοξία. Είμαστε πρόθυμοι να μάθουμε, να αποδεχτούμε και να θέσουμε όρια. Ίσως θα δούμε επιπλέον τον Ερμή να διαμεσολαβεί σε κάποιες αλλαγές ώστε να συνδυάσει την παράδοση με την πρόοδο, στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, η Ursa Major (Μεγάλη Άρκτος )μοιάζει με τον Άρη. Λέγεται ότι δίνει μια ήσυχη, συνετή, καχύποπτη, δύσπιστη, αυτοελεγχόμενη, υπομονετική φύση, αλλά ένα άβολο πνεύμα και μεγάλο θυμό και εκδίκηση όταν ξυπνά. Στην «ουρά της μεγάλης αρκούδας», υποτίθεται ότι δεν έχει ισχυρή επιρροή λόγω της μεγάλης απόστασης από την εκλειπτική. Ωστόσο, εάν ο Alioth θεωρηθεί ότι έχει αντίκτυπο, θα εχει τις καταστροφικές ιδιότητες του Άρη. Βέβαια μαζί με πιθανούς μη ευνοϊκούς πλανήτες, είναι ένδειξη για μεγάλο φιάσκο, κάνει λόγο για ατυχία εντός του οικογενειακού κύκλου ή εντός του επαγγέλματος ή απογοητεύσεις που προκαλούνται από φίλους. Βέβαια, καλό θα ήταν να μην ληφθεί υπόψιν η επιρροή της, διότι δεν έχει επιβεβαιωθεί από μεταγενέστερες έρευνες. Όποτε δεν μένει παρα να δούμε εμείς τι επιρροή θα εχει.

ΤΑΡΩ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Αυτή είναι η κάρτα της δέσμευσης και δεξιοτεχνίας. Καρμικά, κάποιος δίνει μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια αλλά και την ολοκλήρωση των καθηκόντων του. Η εκπαίδευση και οι υποτροφίες είναι σημαντικές. Σε αυτή τη ζωή, όμως, οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν » να εργάζονται σκληρά για να οικοδομήσουν ένα ασφαλές μέλλον για τις οικογένειες τους. Βεβαιωθείτε ότι θυμάστε να πηγαίνετε συχνά στο σπίτι, να δίνετε κάποιο χρόνο στον εαυτό σας για να διασκεδάσετε και να αποκτήσετε κάποιες κοινωνικές δραστηριότητες. Εάν αφήσετε τον εαυτό σας όμως να δουλεύει ασταμάτητα, τότε μπορεί να καταστρέψει την όμορφη σχέση σας. Πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να επιτύχετε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στα δυο. Σε αυτή τη ζωή, μπορείτε να έχετε και τα δύο! «~

Ο γλύπτης σκαλίζει υπομονετικά με το σκαρπέλο του τα Πεντακτινα. Μπροστά του τελειώνει για να επιδείξει την εργασία του και την ποιότητα της. Το χαρτί δείχνει την επαγγελματική επιτυχία, την ικανοποίηση του ατόμου, από την δουλειά του, και την αναγνώριση των ικανοτήτων του από τους άλλους. Το σφυρί του γλύπτη συμβολίζει τη δύναμη που οδηγεί το σκαρπέλο της γνώσης στην πράξη της δημιουργίας των προϊόντων του μυαλού του. Δεν ακολουθεί πια οδηγίες και διαταγές γιατί τώρα δουλεύει μέσα στα πλαίσια της δικής του πείρας.

Οι προσπάθειες του ανθρώπου αποδίδουν και φαίνεται επιδέξιος στις οικονομικές υποθέσεις. Το χαρτί είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για αυτούς που δουλεύουν με τα χέρια τους η κάνουν κάποια καλλιτεχνική εργασία, αλλά σήμερα αφορά γενικότερα την εργασία ενός ανθρώπου. Δείχνει, όμως πρόοδο, την αρχή μιας ένας προσοδοφόρας επιχείρησης, την ανάθεση ενός έργου η το γεγονός ότι ο άνθρωπος βρήκε δουλειά που του ταιριάζει, οπου κερδίζει αρκετά και είναι ευχαριστημένος.

Όμως, αρνητικά μπορεί να φανερώνει απογοήτευση και την έλλειψη επαγγελματικής ικανοποίησης, κυρίως χρηματικής. Επίσης, η επιδεξιότητα χρησιμοποιείται περισσότερο καταστροφικά παρα δημιουργικά. Δηλώνει ακόμα τον κίνδυνο μη πραγματοποίησης επαγγελματικών φιλοδοξιών γιατί τα σχέδια παρουσιάζουν ελλείψεις η ατέλειες η δεν βασίζονται στην πραγματικότητα.

ΑΞΟΝΕΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ

Ουρανός/Βόρειος Δεσμός/Άρης– διενέξεις, βίαιες πράξεις, διαμάχες, φασαρίες.

Κρόνος/Πλούτωνας/MC– αυστηρότητα, αυτοθυσία, συνεκτικότητα και υπομονή να βγούμε από δύσκολες καταστάσεις.

Ερμής/MC/Κρόνος- λύπη, αποχώρηση, εγκατάλειψη στόχων, βαθιά περισυλλογή, παραίτηση

Δίας/Κρόνος/Ερμής– επιθυμία για αλλαγές, αναζήτηση ποικιλίας και αλλαγής

Ερμής/Πωσειδωνας/Αφροδίτη– μια ισχυρά ρευστή κατάσταση, περιμένοντας πολλά από τους άλλους

Δίας/Πωσειδωνας/Αφροδίτη– αισιοδοξία για τη ζωή, όνειρα, φαντασία

Ουρανός/MC/Πωσειδωνας– καταπιεσμένη διάθεση, η παράλυση της θέλησης για διεκδίκηση, αδυναμία

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Για άλλη μια φορα η πανσέληνος στην Παρθένο, επηρεάζει τους νέους, την επιχειρηματικότητα, το κοινοβούλιο ,τον κόσμο του θεάματος. Η Πανσέληνος σε όψεις κουινκαξ με τον γενέθλιο Ουρανό/Πλούτωνα και Ήλιο/MC της Ελλάδος δημιουργεί έντονες προκλήσεις, εντάσεις, εκρήξεις, εχθρότητα, θυμό, επιθέσεις σε κοινωνικό επίπεδο αλλα και προβλήματα με συμμαχίες. Συνδέεται με προβλήματα αλλά και σκάνδαλα ενώ θα υπάρξει και αύξηση της εγκληματικότητας και πρόβλημα ξανά με το λαθρομεταναστευτικο. Τα προβλήματα με την Τουρκία συνεχίζονται και θα υπάρχει κλιμάκωση. Η κυβέρνηση θα είναι εκτεθειμένη στην υπερευαισθησία, φόβο, υπάρχουν τάσεις φυγής, εσωστρέφεια. Θα είναι δύσκολο να διαχειριστεί την όποια κρίση. Δείχνει πολιτικές συγκρούσεις και αν σκεφτώ την επιρροή των σταθερών αστέρων μάλλον δεν προοιωνίζονται καλά πράγματα.

Η πανσέληνος τετραγωνίζει τον γενέθλιο Άρη της και υποδηλώνει προβλήματα με γειτονικές χώρες, αλλά επίσης ο διελαυνων Άρης μαζί με τον Algol, στις τελευταίες μοίρες του Ταύρου, ήδη από τις 20 του μηνα μέχρι τις αρχές Μάρτιου, κάθετε στον ωροσκόπο της χώρας εκτός από δυνατούς σεισμούς (κάτι που δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι) δείχνει και την δυσαρέσκεια των ανθρώπων, απεργίες, ταραχές, πυρκαγιές και εμπρησμούς, εγκλήματα και κακή υγεία, επιθέσεις. Η κοινωνία βράζει. Εχθρότητα. Υπερβολική αντίδραση. Η θυμωμένη γυναίκα. Κλίση για ατυχήματα, μια σύγκρουση. Ωστόσο τριγωνίζει τον γενέθλιο Δίας της στον Αιγόκερω που είναι σε πτώση, ωφελεί το έθνος κατά μια έννοια αλλα βέβαια θα συνδεθεί με την ανάληψη ρίσκων από πλευράς του πρωθυπουργού. Δείχνει την υψηλή αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και θετική διάθεση του λαού.

ΑΞΟΝΕΣ

Δίας/Mc/Ουρανός– αισιοδοξία, μια τυχερή τακτοποίηση, ένα χέρι βοήθειας, ένα ξαναφτιάξιμο συνθήκων

Ουσιαστικές αλλαγές που σχετίζονται ειδικά με τις γυναίκες (νόμοι για την γυναίκα θα αλλάξουν ,θα διαγραφτούν για να ξαναγραφτούν)- Κακές ειδήσεις – Επικοινωνίες σχετικά με την καταγγελία ή την αηδία- Εντάσεις που σχετίζονται ειδικά με γυναίκες – Τοπικές αναταραχές που επηρεάζουν τον πληθυσμό

Ηλεκτρικές καταιγίδες – αναταραχές που σχετίζονται με δραστικά ή ισχυρά μέτρα – Υπερβολικά ατυχήματα

Ατυχήματα ή καταστροφές που αφορούν το κοινό

Ενέργειες που συμβάλλουν στον επίσημο πλούτο – Επίσημα νομικά μέτρα – Προσφυγές στο δικαστήριο

Επιτυχία που σχετίζεται με ισχυρή καταστροφή – Καταστροφή της καλής τύχης

Απάντηση