🌸✨♉ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ BLUE MOON* ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ* 5 ΜΑΙΟΥ 2019🌸✨♉

στις

Νέα Σελήνη  πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου, 2019 ώρα 00:45:22 στο σταθερό ζώδιο του Ταυρου, είναι ένα εποχιακό Blue Moon στην 14η μοιρα, που δεν είναι θετική καθόλου αλλά αρκετά μυστήρια και υπόγεια, και πραγματοποιείται στον 3ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Πρόκειται για μια νέα σελήνη όμως με τρεις θετικές όψεις, όμως υπάρχουν και πλανήτες στον χάρτη σε επικίνδυνα σημεία, αν και η νέα σελήνη δεν είναι αυτό που φαίνεται ακριβώς. Η νέα σελήνη στην 14η μοιρα του Ταυρου πραγματοποιείται στον αστερισμό του Κήτους. Η Σελήνη και ο Ήλιος θα βρίσκονται σε σύνοδο με τον αστερισμό του Menkar και η διάρκεια επιρροής της θα είναι μέχρι την πανσέληνο της 18ης Μαΐου,2019, που είναι και πάλι Blue Moon.

Δεύτερος δεκανος Ταυρου [Σελήνη]. Ο θάνατος κάποιας βασίλισσας, η έλλειψη σπόρων και η ακαρπία της γης. [Έξι Πεντακτινα]

Η Σελήνη είναι σε έξαρση στον Ταύρο και δείχνει κατά μια έννοια να συμπαρασύρεται από την παρορμητικότητα του Κριου, διότι κυβερνάται και από την Αφροδίτη καθώς και ο Ερμής δίπλα είναι στον Κριο. Ο άξονας Ταυρου/Σκορπιού αναζητά πάντα στην σταθερότητα και την ασφάλεια, όπου πραγματοποιείται στα φεγγάρια Μαΐου, που συνδέεται με την οικονομία, ιδιαίτερά την φορολογική πολιτική. Επίσης, αυτή η εξαιρετικά ισχυρή σεληνιακή επιρροή εμφανίζεται στον χάρτη του Carl Jung και του Edgar Cayce, που είχαν πολύ ισχυρή σχέση με το συλλογικό ασυνείδητο.

Αλλά αυτή η Νέα Σελήνη είναι επίσης κοντά στον Menkar στον αστερισμό του Cetus the Whale και ορισμένες φορές ο Cetus αναφέρεται ως το τέρας της θάλασσας, το  γνωστό Κήτος σε εμάς, κατά την ελληνική μυθολογία. Η Σελήνη στον Cetus μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματική, αν και οι αστρολογικές όψεις της νέας σελήνης είναι θετικές; Προφανώς αυτό έχει να κάνει με δυο τελείως διαφορετικές εικόνες.

Η ίδια η Σελήνη, η μεγάλη φάλαινα επίσης μπορεί να συμβολίζει την κοινοτική ψυχή του κόσμου. Και όχι μόνο…Η Σελήνη επί αιώνες αποτέλεσε και αποτελεί για την ανθρωπότητα ένα παγκόσμιο και διαχρονικό πνευματικό σύμβολο. Η σημαντική επιρροή της αναγνωρίσθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων και αποτυπώθηκε στις λατρείες όλων των λαών, καθώς και στην πανάρχαια τέχνη-επιστήμη της αστρολογίας.

Οι αρχαίοι λαοί παρατηρώντας τον Ήλιο, τη Σελήνη αλλα και τους πλανήτες να ακολουθούν ανεξάρτητες πορείες στο ουρανιο στερέωμα, πίστευαν ότι ήταν θεοί και ότι η εμφάνιση και η συμπεριφορά τους αντιστοιχούσε στους θείους ρόλους που τους είχαν αποδοθεί. Οι πλανήτες – θεοί ζούσαν μεγάλα μυθικά δράματα, που αντανακλούσαν τα ανθρώπινα συναισθήματα και εμπειρίες. Αγαπούσαν και πολεμούσαν, πρόδιδαν και προδίδονταν, πέθαιναν και ξαναγεννιόνταν.

Οι αστρολόγοι πίστευαν, για χιλιάδες χρόνια, ότι οι κινήσεις των πλανητών δεν περιέγραφαν μόνο τη συμπεριφορά των θεών και τα γεγονότα που αναφέρονταν στους μύθους, αλλά συνέπιπταν με τις εκδηλώσεις των ίδιων των αρχετυπικών στοιχείων στη ζωή των ανθρώπινων υπάρξεων. Οι θέσεις των ουράνιων σωμάτων κατά το χρόνο της γέννησης ενός ατόμου και κατά τα μετέπειτα κρίσιμα στάδια της ζωής του, θεωρούνταν ως κάτι παραπάνω από συμβολικές.

Ήταν συγχρονισμένες με τις δυνάμεις που μορφοποιούσαν τη ζωή, κατά τρόπο χρήσιμο εξελικτικά αν γίνονταν κατανοητές και επώδυνο αν δεν μπορούσε κανείς να τις προβλέψει σωστά.

Ο γνωστός ψυχολόγος Καρλ Γιούνγκ, υποστήριζε ότι τα μυθολογικά αρχέτυπα είναι χαραγμένα στο Συλλογικό Ασυνείδητο της ανθρωπότητας. «Μόνο οι άνθρωποι που κατανοούν τον εαυτό τους και τα αρχέτυπα», έλεγε, «μπορούν ν’ αποφύγουν τον πόνο που νοιώθουν όταν ξαναζούν τυφλά τους μύθους». Οι αστρολόγοι πιστεύουν ότι οι πλανήτες προσφέρουν μια οδό σ’ αυτή την κατανόηση.

Έτσι, αν μας αγγίξει αυτή η Νέα Σελήνη, μπορεί να υπάρξει μια υπερβολική απορρόφηση όλων όσων υπάρχουν στο σύμπαν. Έτσι αυτό περιλαμβάνει όλα όσα βλέπουμε και δεν βλέπουμε ακόμα και πνεύματα/ ενέργειες από διαστάσεις που μπορεί να έχουν αρνητική ατζέντα. Αυτη η νέα σελήνη μπορεί εύκολα να χειραγωγηθεί η να παραποιηθεί από αυτές τις δυνάμεις, έτσι ώστε να έχουμε δυσκολία στο να διακρίνουμε τα συναισθήματά μας.

Θα μπορούσε να είναι απλά μια καλή φάλαινα η το τέρας που αναφέρεται στην μυθολογία; Η νέα Σελήνη είναι ενθαρρυντική, θετική, γενναιόδωρη και θεραπευτική καθώς ο Menkar προσπαθεί να χειραγωγήσει τις καλές της ιδιότητες. Είναι μια νέα σελήνη που της αρέσει να απολαμβάνει τις καλές στιγμές, όπως το φαγητό, την πολυτέλεια, την υπερβολική κατανάλωση. Η Νέα Σελήνη είναι θετική για τα επαγγελματικά και τους επιχειρηματίες, δίνει μεγάλη επιχειρηματική αίσθηση και θα προσελκύσει το χρήμα σαν τις μέλισσες στο μέλι. Σε γενικές γραμμές, η νέα Σελήνη νιώθει γενικά ευτυχής σε αυτόν τον δεκανό, όπου μας απομακρύνει από τις αρνητικές ιδιότητες του σταθερού αστέρα Menkar η τουλάχιστον αυτό προσπαθεί να κάνει, μέσα από την θετικότητα.

Ωστόσο, όμως υπάρχει μια μεγάλη δυνατότητα για μαγική χειραγώγηση με αυτή τη Νέα Σελήνη εξαιτίας της επιρροής του Menkar, του ασυνείδητου τέρας. Επίσης, λάβετε υπόψη το εξής, ότι ακόμα και όταν εχουμε αρμονικές όψεις όπου όλα φαίνονται να είναι ήρεμα, αυτή η κατάσταση ηρεμίας, μας κάνει να αγνοούμε όλα τα προειδοποιητικά σημάδια κινδύνου. Η Σελήνη αυτή ζει μέσα στην δική της νιρβάνα, ο κόσμος είναι σε μια φάση βαθιάς ύπνωσης. Εάν, για παράδειγμα, περπατάμε αμέριμνοι στον κήπο, τότε θα είναι πολύ εύκολο να γίνουμε όμως η λεία του Κήτους. Αντίθετα, αυτοί που γνωρίζουν και περιμένουν θα τους είναι πιο εύκολο να διαχειριστούν αυτή την νέα σελήνη.

Menkar σε σύνοδο με Νέα Σελήνη: “Ψυχικό άγχος, μίσος για το χυδαίο, άσχημη βούληση των γυναικών, κίνδυνος από κλέφτες, ασθένεια στον γηγενή και οικογένεια, απώλεια συντρόφου γάμου ή εγγύς συγγενής, ζημιές, κληροδοτήματα και κληρονομιές με πολύ κακό.”[1]” Συναισθηματικά αφοσιωμένος ή ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της συλλογικής. Οι ενέργειες κάποιου έχουν σημαντικές επιπτώσεις. Τα συναισθήματα είναι έντονα στο ευρύ κοινό “[2]

Το Κήτος είναι το θαλάσσιο τέρας που ζει στον βαθύ ωκεανό, και ο Μενκάρ κατακλύζει την συλλογική συνείδηση. Αυτό είναι το αστέρι του θριάμβου αλλα και της απελπισίας, του ύψους η του βάθους, αλλά του μεγάλου χάους και της ηρεμίας. Περιμένουμε για το αν η προφητείες θα πραγματοποιηθούν…

Το Κήτος απεικονίζει τη φάλαινα που καταπίνει τον Ιωνά. Ο Κήτος στην ελληνική μυθολογία στάλθηκε για να καταβροχθίσει την Ανδρομέδα, την πριγκίπισσα που ήταν αλυσοδεμένη στα βράχια, όμως ο Περσέας την έσωσε. Το Κήτος που περιπολεί τις βαθιές θάλασσες είναι μια απειλητική φιγούρα και κατοικεί σε μια περιοχή όπου ο άνθρωπος σπάνια πηγαίνει. Όπως τα νερά των ωκεανών, εδώ υπάρχει μια μεγάλη και ανεξέλεγκτη δύναμη και η υγρή φύση των τεράστιων ωκεανών μπορεί να συγκριθεί επίσης με τις διακυμάνσεις και τη μεταβλητότητα του ανθρώπινου συλλογικού ασυνειδήτου.

Εδώ έχουμε τη διορατικότητα και την ικανότητα να αξιοποιήσουμε αυτό που οι μάζες θέλουν και χρειάζονται, και όμως αυτό το αστέρι είναι μια δύσκολη επιρροή και είναι εξίσου πιθανό να συνδεθεί με το χάος, την υστερία και τη συλλογική ανησυχία. Με τον Menkar μπορεί να συμβολίζει ένα κύμα μαζικής λατρείας, καθώς μπορεί να είστε θύμα ή μάρτυρας του μίσους και της αδιαλλαξίας η της χειραγώγησης. Η εκτίμηση του Robson για το Menkar δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Είπε ότι “προκάλεσε ντροπή, καταστροφή, τραυματισμούς από κτήνη, ασθένεια και απώλεια τύχης”.

Όμως δεν είναι μονο το Κήτος, πολύ πιθανόν η νεα σελήνη να συνδέεται με τον Προφήτη Ιωνά. Ο Ιωνάς ήταν προφήτης ο οποίος αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη.

Έζησε τον 8ο αιώνα π.Χ., την εποχή του βασιλιά Ιεροβοάμ του Β’. Ο Θεός τον πρόσταξε να πάει στη Νινευή και να πείσει τους αμαρτωλούς κατοίκους της να μετανοήσουν. Ο Ιωνάς όμως δεν υπάκουσε. Μπήκε σ’ ένα καράβι κι αντί να πάει στη Νινευή, τράβηξε για την Θαρσίς. Τότε, από την οργή του Θεού, ξέσπασε τέτοια τρικυμία, που το πλοίο κινδύνευε να βουλιάξει. Ταραγμένοι, πλήρωμα κι επιβάτες, περίμεναν μοιρολατρικά το χαμό τους. Ο καπετάνιος, πάνω στην απελπισία του, πρότεινε να ρίξουν κλήρο για να δουν ποιος φταίει για το κακό που τους βρήκε. Κι ο κλήρος έπεσε στον Ιωνά, που έτσι ομολόγησε το βαρύ παράπτωμά του απέναντι στο Θεό. Τον έριξαν λοιπόν στη θάλασσα, που αμέσως ηρέμησε και τον κατάπιε ένα τεράστιο κήτος. Το μεγάλο ψάρι εξέμεσε τον απρόθυμο να υπακούσει στον Θεό Ιωνά. (Γκουστάβ Ντορέ)

Τρεις μέρες έμεινε στην κοιλιά του κήτους και στο διάστημα αυτό προσευχόταν ακατάπαυστα στο Θεό, παρακαλώντας να τον συγχωρέσει. Την τρίτη μέρα το κήτος πλησίασε στη στεριά και τον έβγαλε από το στόμα του. Ο Ιωνάς ευχαρίστησε το Θεό που τον συγχωρέσε και πήγε κατόπι στη Νινευή, όπου κήρυξε στους κατοίκους τη μετάνοια και τους έσωσε. Στον Χριστιανισμό, το συμβάν αυτό αποτελεί προεικόνιση της Σταύρωσης και της τριήμερης Ανάστασης του Χριστού.

ΟΨΕΙΣ ΝΕΑΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Η Σελήνη τριγωνίζει τον Κρόνο, η Σελήνη εξαγωνιζει τον Πωσειδωνα. Η Σελήνη σε αντίθεση με το MC.

Το ευαίσθητο φεγγάρι και ο έντονος Κρόνος γνωρίζουμε ότι δεν συμβιώνουν εύκολα, αλλά αυτή η απαλή όψη χαλαρώνει τα πράγματα εδώ. Το θέμα είναι ότι υπάρχει έντονα η ανάγκη της επίτευξης για την οικοδόμηση της προσωπικής / παγκόσμιας ασφάλειας. Η Σελήνη από τον 3ο οικο τριγωνίζει τον Κρόνο προς τον 12ο οικο, η οποία κυβερνά τον 7 και 6ο οικο, στον χάρτη της νέας σελήνης, και ισως σημαίνει ότι κατι μπορεί να αναπτύσσεται που είναι ακόμα υπο περιορισμό η υπο αυστηρή επίβλεψη η απλα κρυμμένο, έτσι ώστε κατά αυτόν τον τρόπο να συνηθίζετε η τήρηση ενός καθορισμένου χρονοδιαγράμματος, να γίνετε όλη η εργασία και να αναβάλλουν οι άνθρωποι την προσωπική ικανοποίησή τους.

Ο Κρονος όμως μπορεί να αποτελέσει και μια καλή ασπίδα για το ευαίσθητο φεγγάρι ενάντια στο Κήτος. Οπως και να έχει ένα τρίγωνο με τον Κρόνο συνδέεται με την ανθεκτικότητα, την αντοχή, την επιβίωση.

Όμως είναι μια οψη που δίνει υπομονή και συναισθηματική δύναμη για να χειριστεί ευαίσθητα ή δύσκολα ζητήματα σχέσεων και ενεργειών. Άλλοι μπορεί να έρθουν σε σας για συμβουλές σε ένα προσωπικό θέμα. Οι παραδοσιακές αξίες και οι παλιές συνήθειες μπορούν να φέρουν λύσεις σε νέα προβλήματα. Μπορείτε να βασιστείτε σε έντονα ένστικτα και την κοινή λογική για να λάβετε σημαντικές αποφάσεις. Ζητήστε συμβουλές από ηλικιωμένους, έμπειρους και σοφούς. Οι αναμνήσεις, η έντονη διαίσθηση και τα όνειρά σας θα καθοδηγήσουν τα συναισθήματά σας σε οποιοδήποτε θέμα. Αυτή βέβαια, θεωρητικά, είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε τους γονείς και τους παππούδες σας ή να πληρώσετε φόρο τιμής στους προγόνους σας. Τα έντονα συναισθήματα μπορεί να συνδέονται έντονα με το παρελθόν και θα κερδίσετε μεγάλη ικανοποίηση από παλιές φωτογραφίες και αναμνηστικά. Επισκεφθείτε ένα μουσείο ή συλλέξτε μερικές αντίκες.

Η Σελήνη εξαγωνιζει τον Ποσειδώνα, αυξάνει το επίπεδο ευαισθησίας και συναισθημάτων σας. Είμαστε εκτεθειμένοι σε έντονα συναισθήματα και καταστάσεις που μας επηρεάζουν, είτε αυτά συμβαίνουν σε συλλογικό επίπεδο είτε σε προσωπικό. Θα είστε περισσότερο σε επαφή με τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων και με το περιβάλλον γενικά. Οποιαδήποτε αρνητική ενέργεια αιωρείται η δόνηση θα μπορούμε να την διαισθανθούμε εύκολα επίσης, καθώς θα είμαστε εκτεθειμένοι σε θετικές δονήσεις αλλά τόσο και σε αρνητικές, πέρα από τα συνηθισμένα, του ότι μπορεί για παράδειγμα, να απολαύσετε την παρέα ευχάριστων ανθρώπων , να βρεθείτε σε ένα όμορφο περιβάλλον, να πετύχετε την εργασία σας  η στην προσωπική σας σχέση.

Η διαίσθησή σας και οι ψυχικές σας ικανότητες θα είναι ισχυρότερες και πιο ακριβείς από το συνηθισμένο. Ονειροπόληση και φαντασία θα είναι πιο ζωντανή και δημιουργική. Αυτή είναι μια καλή εποχή για διαλογισμό, ευδιάκριτο όνειρο ή απομακρυσμένη προβολή ή οποιαδήποτε άλλη πνευματική ή απόκρυφη δραστηριότητα, επειδή θα απολαύσετε ένα επίπεδο ή πνευματική ή ψυχική προστασία.

Αυτή η διέλευση είναι ιδιαίτερα καλή για καλλιτεχνικές και δημιουργικές αναζητήσεις. Η ισχυρή φαντασία σας επιτρέπει να δώσετε απτή μορφή στη δονητική ενέργεια, να την αγγίξετε, να δείτε, να αισθανθείτε ή να ακούσετε. Μια καλή αίσθηση του ρυθμού και του τόνου είναι εξαιρετική για χορό και μουσική.

Καλές ιδιότητες όπως συμπόνια, εμπιστοσύνη και πίστη ενεργοποιούνται τώρα. Αυτά, μαζί με μια μυστικιστική γοητεία και μια ελκυστική ελκυστικότητα, θα έχουν ευνοϊκές επιπτώσεις στις σχέσεις σας. Μπορείτε να συνδεθείτε σε βαθύτερο επίπεδο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ειδικά μέλη της οικογένειας, συνεργάτες και γυναίκες γενικά. Όμως ο ίδιος συνεχίζει να ειναι σε τετράγωνο με τον Δια, αλλά και με τον Δια σε αντιθεση με τον Αρη.

Το Λονδίνο επηρεάζεται περισσότερο καθώς επισης και τα Βαλκανια απο την νέα σεληνη.

Ο Αρης από την θέση των Διδύμων δείχνει να είναι ιδιαίτερα επιθετικός, στην 22η μοιρα, με δολοφονικές διαθέσεις θα έλεγα, σε αντίθεση με τον Δια στον Τοξότη, όπου τα τρομοκρατικά χτυπήματα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ισχυρά σε χώρους αναψυχής και διασκέδασης. Ο Αρης στους Δίδυμους συνδέεται με την τρομοκρατία, τις επιθέσεις, το διαδίκτυο, το μεγάλο ψέμα και την άπατη (η άπατη…της απάτης…ωω άπατη!) ειδικά όταν έχει τον Δια και τον Ποσειδώνα μες την μέση, απελπισία, αποτυχία, ψευτιά, πλαστογραφία. Αυτά που έχω πει για τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς είναι πάρα πολλά όμως και είναι δύσκολο να τα επαναλαμβάνω κάθε φορά. Αλλά θα πω κάτι…

Είναι αλήθεια … και μέρος της αρρώστιας δεν είναι να γνωρίζουμε πως είμαστε άρρωστοι… Η κοινωνία μας έχει πάρα πολλά για να διατηρηθεί – η ελευθερία καταλήγει στο κάτω μέρος της λίστας.

Κατά Τα άλλα τα 6 Πεντακτινα συμβολίζουν την περίοδο αυτή, της νέας σελήνης στον Ταύρο, όπου συνδέεται με το υλικό στοιχείο και την κλασσική έννοια που όλοι γνωρίζουμε, ότι δηλαδή είναι μια θετική κάρτα όπου πρέπει να περιμένουμε τα δώρα της. Είναι όμως η κάρτα των άκρων. Μια κάρτα που έχει / δεν έχει, κυριαρχία / υποταγή, ανωτερότητα / κατωτερότητα, γενναιοδωρία / καλοσύνη, υποστήριξη / μη στήριξη, διδασκαλία … Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί. Ωστόσο, μια από τις ισχυρές παραδοσιακές έννοιες που συνδέονται με αυτό είναι η φιλανθρωπία ή η υποστήριξη. Μετά από τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε κάποιος μπορεί να εισβάλλει στη ζωή σας και να σας βοηθήσει… όμως κάποιος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πραγματικά τη γενναιοδωρία του ειλικρινά και όχι ως μέσο ελέγχου του άλλου. Θα πρέπει να προσέχετε να μην χάσετε την ακεραιότητα σας. Η πώληση της ψυχής σας μπορεί να είναι πολύ δελεαστική …

Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο σχηματίζει αρνητικές όψεις με τον Ελληνικό χάρτη, όπου Σελήνη και Ήλιος επηρεάζουν τον 12ο οίκο της. Σελήνη και Ήλιος τετραγωνίζουν αλλά και σχηματίζουν μια όψη κουινκαξ με τον Αρη, όπως επίσης τετραγωνίζουν και τον Κρόνο.

Αρης και Αφροδίτη σχηματίζουν οψη επίσης τετραγώνου, όμως υπάρχει η αντίθεση Σελήνης /Αρη, συνοδος Κρονου/Πωσειδωνα….το κουινκαξ Σελήνης/ Πλούτωνα. Αρκετά στριμωγμένο δείχνει, το πρωτόκολλο ανεξαρτησίας…!

Όλες αυτές οι όψεις προσδίδουν μια αρκετά έντονη, επεισοδιακή και άγρια ατμόσφαιρα εντός της χώρας εν όψη μάλιστα εκλογών ενώ και η πανσέληνος στον Σκορπιό δεν πρόκειται αργότερα κατά της 18 Μαΐου, να δείξει τίποτα καλύτερο, λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ακόμα και οι εκλογές μπορεί να οδηγήσουν και σε ένα δεύτερο επαναληπτικό γύρο, ίσως και να βγάλει πολλές εκπλήξεις που δεν θα περιμένουμε ενώ δεν αποκλείεται όπως έλεγα από το 2016, να δούμε πολιτικές συνεργασίες που δεν περιμένουμε. Οι εντάσεις πολλές, ενώ θα αυξάνονται, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την οικονομία και τις ορδές μεταναστών που θα αυξηθούν επίσης. Σεισμοί και αλλά ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πολύ πιθανό να συμβούν στον Ελλαδικό χώρο. Η άπατη και η συνομωσία κατά των Ελλήνων συνεχίζεται…με το Κήτος να υπονομεύει πολλά… Πάνω κάτω οι όψεις δεν είναι καλύτερες ούτε στον χάρτη Μεταπολίτευσης, που επηρεάζει τον 11ο οίκο της.

Όμως το ιδιο ισχύει όμως και για την ηγέτη της χωρας αυτής, καθώς το ανατρεπτικό τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα/Ηλιου δεν είναι καθόλου θετικο για τον ιδιο, ενώ και η αντίθεση Ηλιου/Δια, δείχνει εσωκομματικές συγκρούσεις, αλαζονεία και έπαρση.

Πωσειδωνας/MC/Βόρειος Δεσμός- άσχημα σχέδια, δυσάρεστες σχεσεις, κακές προθέσεις

Πωσειδωνας/MC/Πλουτωνας/Κρόνος/ παράνομα σκάνδαλα, παραβιάσεις η απάτες, ανικανότητα, απώλειες, ανασφάλεια η αβεβαιότητα, άσχημες συνέπειες και επακόλουθα από λανθασμένες ενέργειες.

Σελήνη/Κρόνος/Πλουτωνας/η ασθένεια, ευαισθησία

Ήλιος/Πλουτωνας/Κρόνος/Πωσειδωνας/ εμπόδια, υπερευαισθησία, η υπονόμευση της υγείας, ένα ιδιόρρυθμο μαρτύριο, μια ψυχική κριση, ενας περίεργος ψυχισμός, έντονη ανησυχία για ασθένειες.

Και όπως έγραφα από την πανσέληνο στον Ζυγό τον Απρίλιο…

Για παράδειγμα, αποφάσεις για εθνικές εκλογές, σημαντικές πιέσεις για μια κρίσιμη κατάσταση που μπορεί να ξεσπάσει, όπως για παράδειγμα, καταστροφές από έντονα γεωλογικά φαινόμενα, αφορά επίσης τις ορδές μεταναστών που δέχεται η Ελλάδα και το οικονομικό κομμάτι της χώρας. Σε κάθε περίπτωση είναι μια πολύ κρίσιμη μοίρα όπου σηματοδοτεί μεγάλες εντάσεις και άγχος και επείγοντα γεγονότα η καταστάσεις μπορεί να ενεργοποιηθούν.

Αυτό που παρατηρούμε όμως πολύ έντονα στον χάρτη είναι η σύνοδος Κρόνου/Ποσειδώνα με απόσταση 1 μοίρας μεταξύ τους, στον 9ο οίκο που μπορεί να σηματοδοτεί και γεγονότα στο εξωτερικό αλλά και σοβαρά επεισόδιά με μετανάστες. Η σύνοδος Κρόνου/Ποσειδώνα που σημαίνει στην ουσία, σκοτάδι, επίμονο η παρατεταμένο η πλανομενο σύννεφο ρύπανσης που εισβάλλει, αναφέρετε και στην εξάπλωση επιδημιών, σε ακραία καιρικά φαινόμενα όπου στο παρελθόν επηρέασε σημαντικά και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως η μεγάλη ομίχλη του 1952,η μεγάλη Φωτιά, το Brexit, αλλά και τα τρομοκρατικά χτυπήματα αλλά όμως ο κύκλος του Κρόνου / Ποσειδώνα ασχολείται και με την άνοδο και την πτώση ιδεωδών και ιδεολογιών όπως η δημοκρατία ή ο σοσιαλισμός. (Πτώση Σοβιετικής Ένωσης, Αραβο-Ισραηλινές συγκρούσεις, άνοδος φασισμού και εθνικισμού που οδήγησαν σε δυο παγκοσμίους πολέμους). Είναι όμως και η πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σαν λαός. Νέες αλήθειες αναδύονται από την ομίχλη της σύγχυσης. Έναν κύκλο που τον είδαμε το 1917, το 1952 και το 1989 και έχω μιλήσει άπειρες φορές για αυτόν.

Για την Ελλάδα, ας μην ξεχνάμε το βρώμικο 1989, οπου η χώρα βρισκόταν στον αστερισμό του σκανδάλου Κοσκωτά, του νεαρού τραπεζίτη, που ήλθε από το πουθενά για να δημιουργήσει μια μικρή αυτοκρατορία στον τραπεζικό και εκδοτικό χώρο.

Μέσα σε αυτή την όζουσα ατμόσφαιρα έγιναν οι εκλογές της 18ης Ιουνίου 1989. Η ΝΔ, παρότι επικράτησε του ΠΑΣΟΚ με πέντε ποσοστιαίες μονάδες (44,25% έναντι 39,15%), δεν κατόρθωσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μητσοτάκης, Φλωράκης και Κύρκος αποφάσισαν την 1η Ιουλίου 1989 τη δημιουργία μιας φιλελεύθερο-κομμουνιστικής κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Συνασπισμού, η οποία δημιούργησε αίσθηση και συζητήθηκε παγκοσμίως. Το νέο κυβερνητικό σχήμα υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη θα ήταν βραχύβιο και θα είχε διπλό στόχο: τη δρομολόγηση των διαδικασιών της κάθαρσης και την προετοιμασία αδιάβλητων εκλογών βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου.

Το πολιτικο σύστημα στην Ελλάδα ανατρέπεται, καταρρέει αργά και σταθερά…ο φόβος και ο τρόμος υπάρχουν παντού, το Κήτος παραμονεύει….ο έλεγχος θα χαθεί..
«Η συγκέντρωση αρχίζει για να γιατρευτεί η

 αρρώστια.

Μπορούσε να κυριευτεί από θλίψη

ένας λαός που σέρνει πίσω του ιστορικά γεγονότα

ή πεθαίνει στη μέση ενός άσχημου τοπίου.

Γυρεύουν όλοι να γλιτώσουν απ’ την καταδίκη,

από το θάνατο και τον τρόμο.

Γυρεύουν τρέλα, επίσκεψη θεών και δυνάμεων,

θέλουν να κερδίσουν ξανά την πηγή

της ζωής απ’ τους δαίμονες που την έχουν αρπάξει.

Η θεραπεία αναδύεται απ’ την έκσταση.

Θεραπεύεις τη αρρώστια ή την εμποδίζεις να ‘ρθει,

ξαναζωντανεύεις την άρρωστη και κερδίζεις

την κλεμμένη ψυχή.

Jim Morrison

Απάντηση