🌸🌕✨🌺ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ* ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ♎🌕 * ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ARGO NAVIS🌸🌕✨🌺

στις

Πανσέληνος στην 0 μοιρα του Ζυγού, θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου, 2019, ώρα 3:42:44 π.μ στον 8ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου, σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Markeb, στον αστερισμό του Άργους (Argo Navis ), ενώ η κοντινότερη όψη της είναι το κουινκαξ με τον Ουρανό. Ωστόσο, απέναντι από την σελήνη στον 2ο οίκο πρέπει να προσέξουμε την θέση του Ηλίου που είναι σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Scheat. Σαφώς, βέβαια η πανσέληνος είναι ιδιαίτερα ισχυρή καθώς πραγματοποιείται μερικές ώρες μετά την εαρινή ισημερία, στην 0 μοιρα του Κριου, καθώς εκείνη φέτος πραγματοποιείται στις 20 Μαρτίου, νωρίτερα δηλαδή. Μια τέτοια δυνατή ισημερία, κάθε άλλο παρά ποτέ υπάρχει η μέγιστη ανάγκη για ισορροπία, ειρήνη και αρμονία. Η επιρροή της θα έχει διάρκεια μέχρι την νέα σελήνη της 5ης Απριλίου. Επίσης, είναι ενας είδος supermoon.

Όπως εξηγεί στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο Tom Kerss, αστρονόμος στο Royal Observatory Greenwich, είναι σπάνιο να συμπίπτει η υπερσελήνη με την ισημερία. «Την τελευταία φορά που συνέβη ήταν το 1905, μήνα Μάρτιο, πάνω από έναν αιώνα πριν. Εκτιμούμε πως η επόμενη φορά που θα δει η Γη την ίδια σύμπτωση δεν θα είναι πριν το 2144».

1905 γεγονότα

Ο Ρωσοϊαπωνικός Πόλεμος (8 Φεβρουαρίου1904 – 5 Σεπτεμβρίου1905) ήταν πολεμική σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσική Αυτοκρατορία των Ρομάνοφ και την Ιαπωνική ΑυτοκρατορίαΜεΐτζι. Η σύρραξη γεννήθηκε από την επιθυμία των δύο αυτοκρατοριών για κυριαρχία στην Κορέα και την Μαντζουρία. Οι Ρώσοι δεν ανησυχούσαν ιδιαιτέρως για την έκβαση του πολέμου, ενώ οι Ιάπωνες πολιτικοί ήταν διχασμένοι. Τελικά στον πρώτο μεγάλο πόλεμο του 20ού αιώνα,[1], οι Ιάπωνες κινήθηκαν ταχύτατα για να καταφέρουν μια σειρά επιτυχιών στη νότια Μαντζουρία, εκμεταλλευόμενοι τον ουσιαστικό τους έλεγχο της Κορέας. Η νίκη επισφραγίστηκε με την καταστροφή του Βαλτικού Στόλου στη Ναυμαχία της Τσουσίμα.

Μακεδονικός αγώναςΕλληνικό σώμα σαράντα περίπου αντρών (ανάμεσά τους και πρώην Αλβανοί αγροφύλακες από την περιοχή της Έδεσσας) μπαίνουν στο χωριό Ζορμπάτ (Μικρό Μοναστήρι), περίπου τριάντα πέντε χιλιόμετρα δυτικά της Θεσσαλονίκης, και σκοτώνουν το Βούλγαρο ιερέα και έναν από τους προκρίτους.

 Ξεσπά στην Κρήτη η Επανάσταση του Θερίσου με αρχηγό τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Ο πρωθυπουργός Θεόδωρος Δηλιγιάννης δολοφονείται έξω από τη Βουλή από τον χαρτοπαίκτη Αντώνη Γερακάρη. Αιτία, η απόφαση του Δηλιγιάννη να κλείσει τις χαρτοπαικτικές λέσχες.

Σεισμός στην Ινδία σκοτώνει 20.000 άτομα και καταστρέφει πολλά κτίρια. Το κοινοβούλιο της Νορβηγίας διαλύει την ένωση Σουηδίας-Νορβηγίας. Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε με δημοψήφισμα στις 13 Αυγούστου του ίδιου έτους

Κατά τη διάρκεια του Ρωσοϊαπωνικού Πολέμου, ξεσπά ανταρσία από τους ναύτες του ρωσικού θωρηκτού Ποτέμκιν3

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν στέλνει για δημοσίευση στο Annalen der Physik το άρθρο Περί της Ηλεκτροδυναμικής των Κινουμένων Σωμάτων, με το οποίο εισάγει την ειδική σχετικότητα.

Σεισμός μεγέθους 7,1 Ρίχτερ κλονίζει την Καλαβρία στη νότια Ιταλία, σκοτώνοντας 557 άτομα.

Τη διακυβέρνηση της Ελλάδος ανέλαβε η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη.

Αυτή η φάση της Σελήνης εμφανίζεται στις 0 μοίρες και πρώτα 9 λεπτά του Ζυγού, επηρεάζοντας ανθρώπους που γεννήθηκαν με προσωπικούς πλανήτες απο 25 έως 30 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) και 0 έως 3 μοίρες των Σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) πιο σημαντικά.

Η πανσέληνος θα επηρεάσει τον 2ο οίκο οικονομίας αλλά κυβερνά επίσης και τον 6 και 7ο οίκο του ωροσκοπίου. Θα επηρεαστούν οι τράπεζες, η οικονομία, το χρήμα, τα χρέη, οι οικονομικές σχεσεις μεταξύ κρατών, ο οίκος υγείας και οι συνθήκες διαβίωσης, οι συμφωνίες, κόμματα και πολιτικές συνεργασίες.

Η πανσέληνος φέρνει στην επιφάνεια πρωτοποριακές ιδέες όπου είναι πολύ μπροστά από την εποχή μας, μπορεί επίσης να είναι πολύ μυστικιστικές για να τις κατανοήσει κάποιος μέσος άνθρωπος. Η πανσέληνος ευνοεί τις μυστικιστικές και διπλωματικές ικανότητες εν μέρει, όμως οι τολμηρές κινήσεις με τον Αρη στον Ταύρο μπορεί να διαταράξουν την ειρήνη. Σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα πρέπει να φοβόμαστε να είμαστε ο εαυτός μας, ανεξάρτητα από το τι θέλουν οι άλλοι. Η διαίσθηση είναι πολύ ακριβής και έντονη με αυτή την πανσέληνο. Αυτή είναι η δόνηση του μυστικιστή, του διπλωμάτη και του ειρηνοποιού παρά του πολεμιστή.

1ος δεκανος Ζυγού: Προκαλεί θυελλώδεις καταιγίδες χαλάζι. Προκαλεί και προλέγει πολιτικές θύελλες. [Δύο σπαθιά] “Ένας άνδρας με μια λόγχη στο δεξί του χέρι και στα αριστερά του κρατάει ένα πουλί που κρέμεται από τα πόδια του. Αυτό είναι ένα πρόσωπο της δικαιοσύνης, της αλήθειας, της ορθής κρίσης, της πλήρους δικαιοσύνης για τους ανθρώπους και τους αδύναμους ανθρώπους και για το καλό για τους ζητιάνους. “~

Η πανσέληνος στον Ζυγό κυβερνά και επηρεάζει πάσης φύσεως σχεσεις. Παρά όμως την αντίθεση Ηλίου-Σελήνης, σε αυτή την φάση, η Αφροδίτη θα εξαγωνιζει τον Δια στις 23 μοίρες Τοξότη-Υδροχόου, και σαφώς αυτό δημιουργεί μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα κατά τις βραδυνές ώρες της ημέρας ενώ υπάρχει και η άλλη πλευρά, καθώς ταυτόχρονα το τετράγωνο Αφροδίτης-Αρη, μπορεί να δημιουργήσει εξίσου το ιδιο διαφωνίες και εντάσεις ανάμεσα σε δυο ανθρώπους η να μας πιέσει για συμβιβασμούς η και επίσης να απογοητευτούμε καθώς κάνουμε προσπάθειες να ευχαριστήσουμε τους άλλους. Η Αφροδίτη σε όψη κουινκαξ με τον Βόρειο Δεσμό δεν αισθάνεται άνετα, καθώς η Αφροδίτη στον Υδροχόο έχει την τάση να απομονώνει τα συναισθήματα της. Όμως ο Βόρειος Δεσμός στον Καρκίνο μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει ανάγκη να δείξουμε στους άλλους τι νιώθουμε.

Με το εξάγωνο Ερμή -Κρόνου θα μπορούσε να προσφέρει η να δανειστεί έστω και λίγη λογική και σταθερότητα αλλά θα μπορούσε όμως να σημάνει και ξεκαθαρίσματα στις ανθρώπινες σχεσεις ώστε να προχωρήσουμε μπροστά.

Είναι μια περίοδος σε πολιτικο επίπεδο όπου θα δούμε πολλά και μεγάλα σκάνδαλα, ενώ οι εντάσεις δε θα λείψουν, καθώς το κουινκαξ με τον Ουρανό φέρνει  αποκαλύψεις γι αυτά που συνέβησαν πρόσφατα με σκοπό ίσως την δικαιοσύνη, για παράδειγμα όπως είχα επισημάνει για τις αποκαλύψεις στο Μάτι .Σαφώς βέβαια η νέα σελήνη στους Ιχθείς, έχει  πολύ μεγαλύτερη επιρροή, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί μεγάλες εξελίξεις στην περιοχή του Αιγαίου.

Είναι λοιπόν μια ισχυρή πανσέληνος στον άξονα Κριου-Ζυγού, λίγο μετά την Εαρινή Ισημερία, στην 0 μοιρα των ζωδίων αυτών και αυτό την κάνει ιδιαίτερα δυνατή καθώς σκιαγραφεί για το πώς θα είναι η άνοιξη σε κοσμικό επίπεδο. Όλα ανθίζουν και φουντώνουν! Όλοι θέλουμε και επιθυμούμε να κάνουμε μια νέα αρχή, σε κοσμικό επίπεδο, ενώ και σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να νιώθουμε επίσης το ιδιο, παρόλο του ότι αυτό διατρέχει και κάποιους κινδύνους για κάποιες σχεσεις, ανάλογα τον χάρτη τους.

Οι εικόνες που πηγάζουν από τον χάρτη μπορεί να είναι πολλές, όπως επίσης και η πολύ στενή σύνοδος Ηλίου-Χείρωνα, απέναντι στον 2ο οίκο. Είτε ατομικά είστε στο πλαίσιο μιας σχέσης η σύνοδος αυτή και μέσα στα πλαίσια ενός ευαίσθητου ανάδρομου Ερμή στους Ιχθείς και θα μπορούσαν για παράδειγμα, να ειπωθούν σκληρά λόγια ακόμα και να γίνουν αποκαλύψεις που θα μας πληγώσουν πάρα πολύ, αλλά εμείς θα πρέπει να θεραπεύσουμε τα τραύματα μας στη συνέχεια, να “μαζέψουμε τα κομμάτια” μας που λέμε, είτε για να προχωρήσουμε παρακάτω είτε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές σε μια σχέση.

Ωστόσο, η επιθυμία να σχηματίσουμε νέες σχεσεις αλλά και φιλίες θα είναι δυνατή λόγω της Αφροδίτης στον Υδροχόο ενώ είναι και ανεξάρτητη ταυτόχρονα! Η πανσέληνος στον 8ο οίκο θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ξεφορτωθούμε ότι μας είναι περιττό και βαραίνει την ψυχή μας. Μέσα από τις εντάσεις η πανσέληνος στον Ζυγό, επιζητεί την ειρήνη και την ισορροπία πρώτα σε ψυχολογικό επίπεδο.

Σημαντική όψη φαίνεται να είναι το κουινκαξ Σελήνης –Ουρανού, μεταξύ 3-8ου οίκου, όπως εχουμε δει πολλές φορές, μέσα από άλλες σεληνιακές φάσεις, πρόκειται για μια όψι 150 μοιρών, όπου η προσέγγιση είναι κάπως δύσκολη η διάφορες αποκαλύψεις και μυστικά να δυσκολέψουν τα πράγματα. Συνήθως κουβαλάει άγχος αλλά και δυσφορία, αναλύοντας λεπτομερώς τις όποιες διαφορές και κρίνοντάς τους άλλους δίχως τέλος ενώ όμως παράλληλα μπορεί να δημιουργεί ταυτόχρονα και μία υπόγεια επιθετικότητα, μία ανάγκη για επιβολή.

Ωστόσο, η όψη αυτή κρύβει κάποια μυστικά, κάποια κρυμμένα μηνύματα, μπορεί επίσης να ενεργείτε χωρίς προνοητικότητα, που είναι λάθος ενώ μπορεί να υπάρξουν και εκρήξεις θυμού, οι διαφορές σας με τους άλλους να σας εμποδίσουν να πετύχετε. Χρειάζεται χρόνος και προσαρμογή για να μάθετε πραγματικά ότι είναι εντάξει να είμαστε τόσο μοναδικοί όσο και επιτυχημένοι.

Η πανσέληνος όμως παρέχει επίσης και συναρπαστικές ευκαιρίες για έρωτα, νέες φιλίες αλλά και χρήμα. Συνδέεται με ένα θετικό σταθερό αστέρι για να προσφέρει ευκαιρίες στις επιχειρήσεις, τα ταξίδια και την εκπαίδευση. Υπάρχουν τέσσερις άλλες πλανητικές όψεις και μόνο μία από αυτές είναι προκλητική. Αυτό διευκολύνει την προσαρμογή μας στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και αξιοποιεί τις ευκαιρίες.

Σε κοσμικό επίπεδο, ξέρουμε όμως ότι το κουινκαξ μπορεί να παράγει τρελούς και παρανοϊκούς πολιτικούς αλλά και αντισυμβατικούς επαναστάτες στην κοινωνία. Υπάρχει μια παθολογική ανάγκη σοκ και οργής η μπορεί να παράγει μια τελείως εξωφρενική συμπεριφορά. Μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί και ως αναζήτηση της προσοχής των άλλων, μέσα από “διαφορετικές πράξεις”.

Στην πολιτική και στους πολιτικούς μπορεί να δούμε μια ακραία και ασταθής συμπεριφορά το επόμενο χρονικό διάστημα. Δηλώσεις που θα σοκάρουν και θα δημιουργήσουν χάος. Οι κινήσεις μεταβάλλονται συχνά και μπορεί να μας ξαφνιάσουν η να μας αιφνιδιάσουν. Ο Ουρανός όμως αντιπροσωπεύει την αλήθεια και την αποκάλυψη, έτσι μπορεί ορισμένοι σε αυτή την πανσέληνο να διακινδυνεύσουν λέγοντας την αλήθεια όπου οι λαοί θα δυσκολεύονται να αποδεχθούν. Το τετράγωνο Αφροδίτης- Αρη ενισχύει τις εντάσεις.

Όπως και να έχει συνδέεται με την αντισυμβατική και ασταθής συμπεριφορά είναι πιθανό να παρατηρηθεί και στα δυο επίπεδα. Αποκαλύψεις μπορεί να φέρουν ανατροπές και περισσότερη οργή όσο αφορά θέματα οικονομικής φύσεως.

Το κουινκαξ Σελήνης- Ουρανού δημιουργεί την συσσώρευση νευρικής έντασης που μπορεί να οδηγήσει σε ευερεθιστότητα, μεταβολές της διάθεσης ή συναισθηματικές εκρήξεις. Μπορεί να διαταραχθούν οι συνήθειες ύπνου ή φαγητού αλλά και η ειρήνη η ισορροπία της γης, η οικονομία, οι συμφωνίες, και οι σχεσεις μεταξύ κρατών. Ένα απροσδόκητο γεγονός ή μια περίεργη συμπεριφορά από ένα μέλος της οικογένειας μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ανασφαλείς για παράδειγμα.

Η ένταση μπορεί επίσης να αυξηθεί στις στενές μας σχεσεις αλλα και η προσαρμογή μας είναι απαραίτητη για τη διόρθωση μιας τυχόν ανισορροπίας.

Θα μπορούσατε να συναντήσετε ανθρώπους πολύ διαφορετικούς και ασυνήθιστους, εκκεντρικούς ενώ η έλξη μπορεί να είναι δυνατή, αλλά θα μπορούσαν να διαταράξουν την ρουτίνα σας ή να διαταράξουν τις υπάρχουσες σχέσεις. Ωστόσο, η τάση να ενεργείτε παρορμητικά σημαίνει ότι θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τις συνέπειες προτού προχωρήσετε σε κάτι νέο.

Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να πούμε ότι από μια όψη κουινκαξ θα συμβούν όλα τα ανάποδα. Το εξάγωνο Ερμή -Κρόνου θα μπορούσε να προσφέρει λογική και σταθερότητα της σκέψης, αντισταθμίζοντας την ενέργεια του Ουρανού, εξετάζοντας τα υπέρ και τα κατά μιας τυχόν ευκαιρίας. Εξάλλου, σε συνδυασμό με την πνευματική και οικονομική επιρροή του Markeb, αυτή είναι μια καλή πανσέληνος για σπουδές, εξετάσεις και επιχειρηματικές συμφωνίες.

Το τετράγωνο Αφροδίτης- Άρη φέρνει σεξουαλική απογοήτευση και ανταγωνισμό. Αυτό αυξάνει την ανυπομονησία και την ευερεθιστότητα που προκαλεί ο Ουρανός. Η όψη κουινκαξ Σελήνης -Ουρανού μπορεί να φέρει εκτροπές αλλά θα πρέπει να δείξετε ευελιξία ώστε να μπορέσετε να διοχετεύσετε σε δημιουργικά κανάλια τον θυμό και την παρορμητικότητα.

Σαφώς, η Αφροδίτη εξαγωνιζει τον Δια και αυτό δείχνει την διάθεση για διέξοδο, δείχνοντας αισιοδοξία και αγάπη. Ελπίζουμε το ιδιο να ισχύσει και στην διπλωματία και ειρήνη όσο αφορά τα όποια γεγονότα που εξελίσσονται προς το παρόν. Έτσι, θα λέγαμε ότι αυτή η πανσέληνος είναι κατάλληλη η μάλλον προσφέρει ευκαιρίες για να επιδιορθώσουμε τα κακώς κείμενα ακόμα και τα λάθη σε μια σχέση. Προσφέρει καλή τύχη και γενναιοδωρία. Αυτή η όψη επίσης θα αυξήσει επίσης τα κέρδη από τις χρηματοοικονομικές επενδύσεις και το εμπόριο. Τα ταξίδια θα είναι σίγουρα εκπαιδευτικά, κερδοφόρα και πιο ευχάριστα.

Και ο Αρης όμως προσφέρει διέξοδο στην ένταση από την μεριά του, τριγωνίζοντας τον Πλούτωνα καθώς δηλώνει επιθυμία και βούληση ώστε να αποφύγουμε τις οποίες συγκρούσεις. Φαίνεται ότι οι σεξουαλικές σχέσεις θα ωφεληθούν ιδιαίτερα. Αλλα το τρίγωνο Αρη-Πλούτωνα θα αυξήσει την φιλοδοξία διατηρώντας ταυτόχρονα την αρμονία και την αρμονία στα πράγματα. Επίσης, αυτή είναι μια πανσέληνος ισχυρή όπου θα μπορούσατε αν προσπαθήσετε να εξαλείψετε τα εμπόδια που αναχαίτισαν την επιτυχία σας.

*ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ ΚΑΙ 2 ΣΠΑΘΙΑ*

Η κάρτα Ταρώ που συνδέεται με αυτό τον δεκανό είναι τα 2 Σπαθιά, τα οποία “δείχνουν ότι δυο άνθρωποι μεταξύ τους είναι ανυποχώρητοι και άκαμπτοι. Και οι δύο πλευρές είναι κλειδώνουν προς στη μάχη. Δυο ξίφη διασταυρωμένα. Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για συγχώρεση και κανένα σημάδι συμφιλίωσης. Αυτό θα μπορούσε να συνεχιστεί για χρόνια και να διαιωνίζεται επί γενιές εκτός αν φανερωθεί κάποιος αρκετά γενναίος για να το λύσει. Οι άνθρωποι πρέπει να κατεβάσουν τα όπλα τους και να ανοίξουν την καρδιά τους για συγχώρεση. “~ . Καρμικά αυτό δείχνει την πολικότητα μεταξύ Κριού-Ζυγού όπου ο Ζυγός είναι ο «άλλος». Η εξισορρόπηση βέβαια δείχνει την εξεύρεση συμβιβασμού σε αυτή τη ζωή από τον εξτρεμισμό στο παρελθόν.

*ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ-20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019*

Ο χάρτης της Εαρινής Ισημερίας μας δείχνει τους τρεις επόμενους μήνες σε κοσμικό επίπεδο  και μερικοί λένε ίσως και για τον χρόνο ολόκληρο, όμως το δεύτερο το θεωρώ λάθος. Δεν έχει βέβαια μεγάλη διαφορά από τον χάρτη της πανσελήνου στον Ζυγό! Ο Ήλιος θα στρέψει την προσοχή του σε θέματα 4 και 9 ου οίκου, δηλαδή περιληπτικά συνδέονται με την θρησκεία, παιδεία, εξωτερική πολιτική, διεθνής συμφωνίες και εμπόριο, εσωτερικά θέματα ενός κράτους, καιρικές συνθήκες και εδάφη. Με συντεταγμένες Αθηνών σε σύγκριση με τα εθνικά ωροσκόπια της χώρας μας δείχνει ότι επικεντρώνεται στο παρασκήνιο και τις κρυφές πληροφορίες που έρχονται στην επιφάνεια ενώ δεν αποκλείεται η χώρας μας να περιβάλλεται από σεισμικές δονήσεις και ακραία καιρικά φαινόμενα ενώ στον χάρτη της Μεταπολίτευσης μας δείχνει ότι επικεντρώνεται στον 10ο οίκο που αφορά την κυβέρνηση.

Ο γεωδεσικος χάρτης της Εαρινής Ισημερίας επιπλέον μας δείχνει κατά που επικεντρώνονται οι ενέργειες πλανητών σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Η σύνοδος Ηλίου-Χείρωνα θα χτυπήσει την οικονομία στον χάρτη της πανσελήνου. Βλέπουμε την πανσέληνο να επικεντρώνεται στην Τουρκία (ενώ πλέον οι εξελίξεις θα δρομολογήσουν καθώς ο Ουρανος στον Ταύρο σε αντίθεση με το Σκορπισιο χάρτη της θα φέρει σοβαρές εξελίξεις στην Τουρκία και θα την επηρεάσει οικονομικά) και την Ρωσία ενώ η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν. Ο Ουρανος στην περιοχή της Καλιφόρνια ενώ ο Αρης στις κεντρικές ΗΠΑ και το Μεξικό, Νότια Αμερική. Ήλιος και Πωσειδωνας από την μεριά της Ουάσιγκτον επηρεάζοντας και την Βενεζουέλα, Βραζιλία, Κολομβία. Ωστόσο, η ενέργεια του Αρη επεκτείνεται μέσα στην Ιταλία και συγκεκριμένα μέσα από τη Ρώμη.

*ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ –ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ MARKEB & SCHEAT-ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΑΡΓΩ*

Και όπως έχω αναλύσει πάρα πολλές φορές, το περίφημο σταθερό αστέρι Scheat στον Πήγασο έχει τη χειρότερη φήμη. Ο Robson λέει ότι «προκαλεί ακραία ατυχία, δολοφονία, αυτοκτονία και πνιγμό».

Η πανσέληνος θα μπορούσε να οδηγήσει τους ντόπιους να χάσουν τη ζωή τους απο καταστροφές, όπως πλημμύρες, ναυάγιο, ατυχήματα εξόρυξης, ατυχήματα αεροπλάνων, ή ίσως αυτοκτονία. Από την άλλη πλευρά, όμως ενας τέτοιος σταθερός αστέρας είναι πιθανό να έχει κάποια θετική επίδραση, αλλά μόνο για μερικούς ανθρώπους, για παράδειγμα, μπορεί να έχει θετική επίδραση στη διανοητική τους δημιουργικότητα, αν και πάντα θεωρείτε αρκετά επικίνδυνος.

Ο Scheat βρίσκεται επίσης στα πρόθυρα να γίνει το «Αστέρι της εποχής μας», καθώς το 2045 θα φτάσει στο σημείο του Κριού και θα μεταφερθεί στον τροπικό αστερισμό του Κριού. Πιστεύω ότι ο Scheat έχει πολύ να κάνει με την πρόοδο της φουτουριστικής τεχνολογίας και τη σύνδεση μυαλών μέσω του Διαδικτύου η της τεχνολογίας. Όμως ο Scheat δεν γνωρίζει και δεν βλέπει όρια.

Υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο μείγμα ενεργειών γι ‘αυτή την πανσέληνο, αλλά τα πράγματα φαίνεται να χάνουν την ισορροπία τους. Εάν ο κόσμος ενεργεί χαοτικά και απερίσκεπτα, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ελίτ έχουν ωθήσει τα πράγματα πλέον εκτός ορίων. Είμαστε στην αλλαγή μιας εποχής καθώς ο Ήλιος έχει μόλις εισέλθει στον Κριό και την εαρινή ισημερία. Ωστόσο, αυτό το σημείο αλλαγής δεν είναι πάντα αρκετά ασφαλές. Να είστε προσεκτικοί ενώ ταξιδεύετε με τον Ερμή ανάδρομο και με τον Ήλιο να βρίσκεται στον Scheat, καθώς αυτό το αστέρι συνδέεται με συντριβές αεροπλάνων.

Ο Scheat όμως βρίσκεται απέναντι από την πανσέληνο στον Ζυγό, στον 2ο οίκο, μαζί με τον Ήλιο και τον Χείρωνα που συνδέεται με τις τράπεζες και το χρήμα, το νόμισμα ενώ στον χάρτη της εαρινής ισημερίας βλέπουμε την σύνοδο Κρόνου -Πλούτωνα, με 5 μοίρες πλέον διαφορά μεταξύ τους.

***Scheat σε σύνοδο με τον Ήλιο: Κίνδυνος από το νερό και τις μηχανές, που μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα ή πνιγμό. (αλλωστε να υπενθυμίσω ότι στα χρηματιστήρια και στις τράπεζες στην σημερινή εποχή όλα λειτουργούν ηλεκτρονικά***Βέβαια λόγω το Markab θα μπορούσαν τα κέρδη στα χρηματιστήρια να σπάσουν τα κοντέρ….αλλά όμως δε θα πρέπει να ξεχνάμε την κυρίως όψη Δια-Ποσειδώνα, που μας υπενθυμίζει την φούσκα που μπορεί να σκάσει στην μούρη μας ανά πάσα στιγμή.***

Ας θυμηθούμε ξανά το νόημα του Markab, που είναι σε σύνοδο με την πανσέληνο στον Ζυγό, στον 8ο οίκο, που σημαίνει ότι αποκαλύπτεται ένα μεγάλο μυστικό είτε για εγκλήματα που έχουν γίνει , θανάτους κτλ είτε για την οικονομία, πράγματα όμως που μέχρι τώρα δεν τα γνωρίζαμε. “Μπορούμε να δούμε κάποιες αποκαλύψεις από  μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος όπως ο Έντουαρντ Σνόουντεν, Τζούλιαν Ασάνζ… Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, είναι φύσεως Κρόνου και Δία. Ο αστερισμός Argo Navis λέγεται ότι δίνει ευημερία στο εμπόριο και τα ταξίδια και τη δύναμη του πνεύματος, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχει όμως και σε περιπτώσεις πνιγμού. Σίγουρα όμως η αλλαγή αυτή δεν είναι επισφαλής καθώς το σημείο εαρινής ισημερίας έχει και τον Sheat απέναντι απέναντί με την σύνοδο Ηλίου-Χείρωνα.

Mirach με Ουρανό: Ανισόρροπο μυαλό, μπορεί να διαπράξει έγκλημα σε παραφροσύνη, απόκρυφα συμφέροντα, συνεχείς απογοητεύσεις, αρνητικό για εσωτερικές υποθέσεις, περίεργος ή βίαιο θάνατο.

Η Αργώ (Argo Navis) ήταν μεγάλος νότιος αστερισμός στα νότια της Ύδρας και του Μονόκερω, μερικώς ορατός από την Ελλάδα, που σημειώθηκε από την αρχαιότητα. Η ονομασία του προήλθε από τη μυθική Αργώ, το πλοίο της Αργοναυτικής Εκστρατείας. Είναι ο μοναδικός από τους 48 αστερισμούς του Πτολεμαίου που δεν αναγνωρίζεται αυτούσιος από τη σύγχρονη Αστρονομία, καθώς τον 19ο αιώνα ο αστερισμός διαιρέθηκε σε 4 τμήματα, τα οποία είναι οι σημερινοί επίσημα αναγνωριζόμενοι αστερισμοί Πυξίς (Pyxis), Πρύμνα (Puppis), Τρόπις (Carina) και Ιστία (Vela).

Το πλοίο αυτό εμφανίζεται να μη διαθέτει πλώρη, έχει δηλαδή τον ίδιο «τμηματικό» χαρακτήρα που εμφανίζουν το Ιππάριον, ο Πήγασος και ο Ταύρος. Επιπλέον, όπως κινείται από την ανατολή προς τη δύση στον ουρανό, φαίνεται σαν να πλέει ανάποδα, με την υπερυψωμένη πρύμνη να προηγείται. Αυτό το επισημαίνει ο Άρατος ο Σολεύς με 7 στίχους του. Η απώλεια της πλώρης υποτίθεται ότι συνέβη όταν η Αργώ πέρασε από τις Συμπληγάδες Πέτρες στον Βόσπορο. Σύμφωνα με τη μυθολογία, όταν το ταξίδι της Αργοναυτικής Εκστρατείας τελείωσε, η θεά Αθηνά τοποθέτησε το πλοίο στα ουράνια.

Μία άλλη ελληνική παράδοση, κατά τον Ερατοσθένη, βεβαίωνε ότι ο αστερισμός Αργώ απεικονίζει το πρώτο πλοίο που διέπλευσε τη θάλασσα, αιώνες πριν τον Ιάσονα, και μετέφερε τον Δαναό με τις 50 κόρες του από την Αίγυπτο στη Ρόδο και το Άργος.

Οι Αιγύπτιοι πίστευαν πως ήταν η κιβωτός που μετέφερε την Ίσιδα και τον Όσιρι πάνω από τον Κατακλυσμό, ενώ οι Ινδοί το ίδιο για τους Isi και Iswara. Η αρχαιότερη ινδική παράδοση λέει ότι ήταν το πλοίο Argha με τιμονιέρη τον Agastya, τον αστέρα Κάνωπο. Η λέξη Αργώ προέρχεται από τον κατακευαστή ναυπηγό ‘Αργο. Ετυμολογικώς η “Αργώ” είναι η στίλβουσα, κυριολεκτικώς η “αργυρολαμπής” αλλά και η ταχεία. Σύμφωνα με το ‘Ετυμολογικόν το Μέγα’:”Αργώ η ναυς είρηται ότι Άργος αυτήν κατεσκεύασεν.. ή ότι ταχεία ην, αργόν και το ταχύ, ένθα και λήθαργος, ο τη λήθη ταχύς”. Ο Ισαάκ Νεύτωνας ασχολήθηκε πολύ με αυτό το διάσημο σκαρί, χρονολογώντας την κατασκευή του το έτος 936 π.Χ..

Στους Ρωμαίους ήταν πάντα Argo και Navis, με τον Κικέρωνα να το αποκαλεί Argolica Navis και Argolica Puppis. Ο ελεγειακός ποιητής Προπέρτιος του 1ου αι. π.Χ. του δίνει την ονομασία Iasonia Carina, ο Οβίδιος Pagasaea Carina/Puppis από τον θεσσαλικό λιμένα όπου ναυπηγήθηκε και ο Μανίλιος Ratis Heroum (= η Σχεδία των Ηρώων), «που ανάμεσα στ’ άστρα τώρα αρμενίζει».

Κάποιες άλλες ονομασίες ήταν οι Navis Jasonis, Navis Osiridis, Celox Jasonis, Carina Argoa, Argo Ratis αλλά και Navigium Praedatorium (= το Πειρατικό Πλοίο). Λίγο διαφορετικά είναι τα Currus Maris («Θαλάσσης άρμα») και Currus Volitans (ιπτάμενο άρμα) του Κάτουλλου, που ισχυριζόταν ότι στην Αίγυπτο ήταν το Vehiculum Lunae, το «όχημα της Σελήνης». Επίσης ήταν ο Ποσειδώνος Ίππος (Equus Neptunius), καθώς ο Πτολεμαίος υπεστήριζε ότι η Αργώ ήταν γνωστή στην Αζανία της βορειοανατολικής ακτής της Αφρικής.

Οι Άραβες αποκαλούσαν την Αργώ Al Safinah (πλοίο) και Markab (υποζύγιο), λέξεις που στη νεότερη Ευρώπη μεταγράφηκαν ως Alsephina και Merkeb. Η βιβλική άποψη για τον αστερισμό ήταν βέβαια η Κιβωτός του Νώε (Arca Noachi, ή Archa Noae κατά τη γραφή του Bayer). Ο κινέζικος αστερισμός Tien Meaou πιθανότατα σχηματιζόταν από κάποια τμήματα της Αργούς.

Ο αστερισμός Argo Navis αντιπροσωπεύει το πλοίο στο οποίο ο Ιάσονας έφερε το χρυσόμαλλο δέρας από την Κολχίδα, λέγεται ότι είναι το πρώτο πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ.

***Ο ΜΥΘΟΣ***

Η ναυπήγηση της Αργούς έγινε, σύμφωνα με τον μύθο, μετά από αίτημα του αρχηγού της εκστρατείας Ιάσονα, από τον Άργο και τα αδέρφια του, Κυτίσουρο, Μέλανα και Φρόντιδα. Ως τόπος της ναυπήγησης αναφέρονται οι Παγασές, θεσαλλικό επίνειο που απείχε απόσταση είκοσι σταδίων από την Ιωλκό. Ο βασιλιάς της Ιωλκού, Πελίας, πρόσταξε τον Άργο να μην καρφώσει στέρεα το πλοίο, ούτως ώστε στην πρώτη τρικυμιά να βυθιστεί. Ο Άργος, όμως, αγνόησε την εντολή του Πελία κτίζοντας ένα πλοίο άψογο, κατασκευαστικά, ενώ συμμετείχε και ο ίδιος στην εκστρατεία.

Πέρα από την πλέον διαδεδομένη εκδοχή, με βάση την οποία η Αργώ ναυπηγήθηκε από το υιό του Φρίξου, η κατασκευή της αποδίδεται, επίσης, στον Άργο, ήρωα του Άργους ή και στον Άργο από τις Θεσπιές. Διασώζεται ακόμη μύθος, που φέρει ως κατασκευαστή του πλοίου τον Ηρακλή, ο οποίος επέλεξε το όνομα για να τιμήσει τον ευνοούμενο του, Άργο.

Μετά το πέρας της εκστρατείας, οι Αργοναύτες αφιέρωσαν το πλοίο τους στο ναό του Ποσειδώνα στον Ισθμό. Με βάση το μύθο, η Αργώ συνδέεται και με το τέλος του Ιάσoνα. Σε μεγάλη ηλικία, ο Ιάσων, έπειτα από υπόδειξη της Μήδειας, κάθισε στην πρύμνη της Αργούς για να αναπαυθεί. Σε αυτή τη θέση βρήκε τραγικό θάνατο εξαιτίας της πτώσης ενός ιστίου (καταρτιού) του πλοίου, στο οποίο ήταν πλέον έντονα τα σημάδια του χρόνου.

Η Αργώ μεταφέρθηκε αργότερα στον ουρανό και μετασχηματίσθηκε στον ομώνυμο αστερισμό.

Υπήρχε, μάλιστα, μία παράδοση, πως τμήμα του πλοίου μεταφέρθηκε στη Ρώμη και εκτίθετο μέχρι το 100 μ.Χ.

****ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ****

Η πανσέληνος στον Ζυγό, ημιτεραγωνιζει τον Κρόνο, όπου θα επηρεάσει τον 6ο οίκο της, που συνδέεται με τις συνθήκες διαβίωσης, την υγεια, τον στρατό, το πολεμικό ναυτικό, την εγκληματικότητα, όπου εκεί συμβούν αποκαλύψεις, ωστόσο όμως παρατηρείται κάτι πολύ πιο επικίνδυνο από αυτό, ο διελαύνων Δίας στην 23η του Τοξότη είναι σε αντίθεση με την γενέθλια σελήνη της στην 22η των Διδύμων και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω αντίστοιχα, θα είναι σε όψη κουινκαξ, με την γενέθλια σελήνη της Ελλάδος που σηματοδοτεί οικονομικές απώλειες και προβλήματα με τις τράπεζες και εδώ που τα λέμε το 10ετες ομόλογο με ανάδρομο Ερμή δεν δείχνει να επιβιώνει.

Η ανησυχία στρέφεται περισσότερο προς τις τράπεζες και την οικονομία. Αυτό φαίνεται ότι είναι κάτι που δεν μπορεί να ελεγχθεί η να περιοριστεί. Τα νέα δεν είναι ευχάριστα…ενώ είχα εξηγήσει ότι είναι πιθανό να ξαναεπιστρεψουν τα capital controls.

«Πάγωμα» της εκταμίευσης της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την Ελλάδα αποφάσισε το Eurogroup. Η συνεδρίαση των υπουργών της Ευρωζώνης αποφάσισε αρνητικά αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

ΔΝΤ: «Έρχεται νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα αν δεν παρθούν μέτρα … Μειώστε το αφορολόγητο πάρτε κι άλλα μέτρα».

Αυτές οι όψεις θα επηρεάσουν την εξωτερική πολιτική και συμφωνίες (όπου πιέζονται από τον Κρόνο και Πλούτωνα), έχει να κάνει με την υπονόμευση, την εξαπάτηση, τις ψευδαισθήσεις, με γκάφες ολκής στην εξωτερική πολιτική, την απογοήτευση, με τις συνθήκες χάους, την αποπλάνηση, τα ψέματα, το ξέσπασμα μιας κρίσης.

Αυτό βέβαια που παρατηρούμε είναι ότι ο Αρης στον Ταύρο, στην 23η μοιρα, που όπως ξέρουμε, είναι αρκετά δυσοίωνο, όπου κάθεται στον ωροσκόπο του ελληνικού ωροσκοπίου, και επίσης σηματοδοτεί την οικονομική κατάρρευση αλλά και την χρήση βίας, αλλά και συγκρούσεις όπου με εξαναγκαστικές μεθόδους γίνονται αυτά που γίνονται, με το έτσι θέλω.

Η συνοδος Αρη-ωροσκόπου στον Ταυρο, προβάλει μεγαλη επιθετικότητα και βια.

Αντίθετα ο χάρτης Μεταπολίτευσης είναι πιο ενδιαφέρον, με τον διελαύνων Ουρανό στον Ταύρο πλέον, όπως όλοι γνωρίζουμε, να πιέζει την ελληνική κυβέρνηση η οποία θα αρχίσει να νιώθει την αστάθεια του Ουρανού, αφού ο Ουρανος στον Ταύρο στον χάρτη της τετραγωνίζει τον Ήλιο της Μεταπολίτευσης στον Λέοντα, δείχνοντας εντάσεις, ανατροπές, ατυχήματα και καταστροφές, οπισθοδρόμηση, αναστατώσεις και ταραχές. Κανονικά αυτό σηματοδοτεί και το γεγονός ότι οι πρόωρες εκλογές είναι μονόδρομος.

Ο διελαύνων Αρης στον Ταύρο θα αρχίσει να σχηματίζει όψη κουινκαξ με τον γενέθλιο Ουρανό στον Ζυγό, που ενισχύει και το σενάριο εντάσεων και βίας όπου φαίνεται θα οδηγήσουν σε πολιτικές ανατροπές όπως γράψαμε για την ηλιακή επιστροφή της χώρας μας για την περίοδο 2019-2020, αφού η πανσέληνος έχει 4 μοίρες διαφορά από την γενέθλια σύνοδο Σελήνης-Πλουτωνα στον Ζυγό.

Ο 4ος οίκος της Μεταπολίτευσης, δέχεται επίσης την επιρροή του Βορείου -Νοτίου Δεσμού τετραγωνίζοντας τον γενέθλιο Ουρανό της στον Ζυγό, δείχνοντας μια κατάσταση αναστάτωσης, έντονης ανησυχίας και ξαφνικών περιστατικών που είναι πιθανό να προκύψουν όσο αφορά την εδαφική της κυριαρχία αλλά και τις καιρικές συνθήκες. Η περίοδος αυτή έχει να φέρει περισσότερες σοκαριστικες αποκαλύψεις για το τι συμβαίνει σε πρόσφατα παρελθοντικά γεγονότα σε σχέση με την κυβέρνηση ενώ αυτό σημαίνει ότι η χώρα οδηγείται σταδιακά σε αστάθεια. Φυσικές καταστροφές και σεισμικές δονήσεις αυξάνονται με επικίνδυνο τρόπο.Θα επηρεάσει την ισορροπία και τις εξελίξεις στα Βαλκανια.

***ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑΝ….***

Παραβίαση των περιορισμών και οριων – Καθυστερήσεις ή αποφυγή κινδύνων ή καταστροφών- Απροσδόκητα εμπόδια – Συνεχής ένταση – Ανταρσία – Συγκρούσεις – Προβλήματα που σχετίζονται με απάτη – Ανεπαρκής σταθερότητα ή ασφάλεια – Χρόνιες καταστάσεις – Ασθένεια- Περιορισμοί σχετικά με την ελευθερία-

Ενθουσιασμός που σχετίζεται με τον αθλητισμό – Ξεκινήματα που σχετίζονται με εντάσεις που αφορούν ταραχώδεις καταστάσεις – Ξαφνικές πυρκαγιές – Προβλήματα εξισορρόπησης που αφορούν άλλους- Σοβαρές απώλειες που σχετίζονται με τους εταίρους – Θλίψη

Καταπολέμηση της αντίστασης ή των εμποδίων – Κινήσεις που σχετίζονται με προβλήματα στο περιβάλλον – Εμπόδια που σχετίζονται με τις προσπάθειες – Τερματισμοί που σχετίζονται με δραστηριότητες – Θάνατοι που επηρεάζουν άλλους- Εκκίνηση πυρκαγιών ή ανάφλεξης – Εργασία ή ενέργειες που περιλαμβάνουν όπλα – Υποχρεωτικές αποφάσεις – Στρες – Εγκληματικές αλληλεπιδράσεις

Σημαντικές καθυστερήσεις – Προβλήματα σχετικά με επίσημα θέματα

Βλάβη ή ρύπανση που σχετίζεται με τις τοπικές συνθήκες

Δραστηριότητες που σχετίζονται με βλάβες, ζημιές ή τραυματισμούς – Βλάβες από πυρκαγιές ή βλάβες ανάφλεξης στην τοποθεσία

Αμφιβολίες σχετικά με πυρκαγιές – Διαταραχές – Δομική ή σκελετική θραύση – Σεισμοί – Ξαφνικοί ή απροσδόκητοι θάνατοι

Σπάσιμο του εδάφους – Εντάσεις που σχετίζονται με την αντίσταση, τον περιορισμό ή εμπόδια – Απροσδόκητα εμπόδια- παρεμπόδιση – Τεχνική παρεμπόδιση – Σπασμοί – Διαταραχές ή ενοχλήσεις σχετικά με τις μικρές ή πληθυσμούς ή έθνη μειονοτήτων – Ξαφνική θλίψη ή κατάθλιψη – Εξαφάνιση ρήξεων μεταξύ του πληθυσμού (προσοχή!) – Πληθυσμοί ή έθνη με ελαχιστοποιημένη τεχνολογία – Σοβαρά δημόσια γεγονότα

Απροσδόκητη έλλειψη αρμονίας – Ξαφνικές απορρίψεις σχετικά με συμφωνίες

Σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τα τεχνολογικά οφέλη – Απροσδόκητες σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τα οικονομικά – Αυξήσεις νομικών εντάσεων

Κρίσεις σχετικά με τα γεγονότα ή την αλήθεια – Διαταραχές που σχετίζονται με την εκπαίδευση

Ξαφνική αβεβαιότητα ή αστάθεια – Απροσδόκητη άρνηση ή απόσυρση – Ξαφνικές απώλειες

Ανασφάλεια ή αστάθεια που σχετίζεται με μεταρρυθμίσεις ή εξέγερση – Δράσεις που σχετίζονται με ξαφνική ανασφάλεια ή αστάθεια – Τεχνική απάτη μεγάλης επίπτωσης – Τυφώνες ή ισχυρές καταιγίδες

Μη αναμενόμενες απώλειες που σχετίζονται με το ανεξάρτητο καθεστώς – Διαταραχές που σχετίζονται με επίσημες απώλειες

Ξαφνικές κινήσεις ή περιορισμένα μέτρα ελευθερίας – Εκτεταμένες εντάσεις που σχετίζονται με την εργασία – Ξαφνικές συγκρούσεις που αφορούν την ελευθερία –

– Οικονομικές απώλειες που συνδέονται με τον πληθυσμό – Αδικίες που αφορούν πληθυσμούς ή έθνη

Ψεύτικη ευημερία που σχετίζονται με ενοποιήσεις – Ανεπιτυχής εταιρείες – Κοινωνική αδικία – Κοινή οικονομικές απώλειες – Αβέβαιη καλλιτεχνική επιτυχία

Εξαιρετικά χυδαίες δραστηριότητες ή πράξεις – Ζημία που σχετίζεται με επίσημα θέματα – Μεγάλη καλοσύνη

Υπερβολικά μολυσμένος αέρας – Σημαντική ρύπανση των υδάτων

Αντιπαραγωγικές ιδεολογικές συγκρούσεις – Ανακριβείς κρίσεις – Υπονόμευση από λάθη – Να καθοδηγείται από παραπλανητικές ιδεολογίες

Σημαντικά προβλήματα – Φυσικές αναχωρήσεις ή αποστάσεις σε σχέση με επίσημα θέματα – Προβλήματα σχετικά με τους υπαλλήλους – Επαγγελματική συνταξιοδότηση – Έκτακτες αναστολές – Εμπόδια στην αυτοδυναμία – Αλλαγές στη διοίκηση – Αύξηση θυσίας ή απώλεια ανεξαρτησία – Επίσημη απειρία – απώλειες ή θυσίες – Πολλές ασήμαντες καταστάσεις

Μπλοκάρισμα ή εμπόδια που σχετίζονται με την ιδεολογική μομφή –

Απάντηση