Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ*

στις


Η πτώση της Κωνσταντινούπολης, γιορτάζεται ακόμη και σήμερα στη γειτονική χώρα με χαρές και πανηγύρια, όπως ίσως και οπως και η δικη μας επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Οι μυθολογικές μορφές λένε ότι αναστηνονται στις εορταστικές εκδηλώσεις, όπως επίσης και στην αναπαράσταση της πτώσης. Μυθολογικά στοιχεία που μετά από 500 χρόνια εξακολουθούν να στοιχειώνουν τις μνήμες ανάμεσα στους δυο λαούς που και οι δύο ωστοσο πίνουν το ίδιο ούζο και τρώνε το ίδιο μεζέ και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Από τα παλιά χρόνια ο Τούρκος είχε πολιτιστικές συγγένειες από την άποψη της στάσης απέναντι στους Μωαμεθανούς και ακόμη και τους Πέρσες. Για όσους γνωρίζουν την ιστορία, επιπλέον, οι Σελτζούκοι και οι Οθωμανοί είχαν πάρει τη σειρά της διαδοχής και το χρίσμα από τους χαλίφηδες των Αββασιδών. Επιπλέον, πριν από τη μεταρρύθμιση του Κεμάλ, ο οποίος έστρεψε την προσοχή στους Τούρκους στις ρίζες της Μογγολίας, η τουρκική γλώσσα έχει μεγάλη συγγένεια με τους Πέρσες, ενώ ο ίδιος ο Μωάμεθ II, ακολούθησε την παράδοση του Χαλίφη των Αββασιδών και ασχολήθηκε με την αστρολογία πάρα πολύ. 

Δεν ξέρουμε αν η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη αστρολογικά είχε υπολογιστεί σωστά. Δεν ξέρουμε την αλήθεια ή ποτε άρχισε ακριβώς. Στις 7 Απριλίου, συμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο λέγεται πως ο Μωάμεθ κήρυξε επίσημα την πολιορκία, αλλά οι επάλξεις με το πυροβολικό είχαν τοποθετηθεί από τον Ιανουάριο. Επιπλέον, δεν γνωρίζουμε ακριβώς την ώρα έναρξης της πολιορκίας. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε πολύ περισσότερα για την τελευταία επίθεση στην Πόλη.

Έλαβε χώρα στις 29 Μαιου 1453 1:00-2:00 το βράδυ. Συμφωνα με το νέο ημερολόγιο (συν 9 ημέρες για το 1453), στις 7 Ιουνίου του ίδιου έτους. Αν οι υπολογισμοί είναι σωστοί, τότε ο ωροσκόπος στις 01:00 π.μ. πέφτει ακριβώς στην 0 μοίρα του Κριού. Ίσως είναι ενας επισφαλής υπολογισμός, αλλά ο Ωροσκόπος είναι και ταυτόχρονα συμβολικός. 

Και αν ισχύει η 0 μοίρα του Κριού, σηματοδοτεί ένα σπουδαιο γεγονός που επηρεασε αρκετα ολόκληρο τον κόσμο. Σηματοδοτει δηλαδη την έναρξη ενός νέου κύκλου γεγονότων.
Αν ερμηνεύσουμε τον χάρτη ως γεγονός, ο 1ος οίκος σηματοδοτεί την πλευρά των Χριστιανών, με τις συντεταγμένες που κατείχε. Θεωρητικά έχουμε να κάνουμε με έναν ισχυρό ωροσκόπο, αλλά ο Άρης είναι πολύ αδύναμος στον Καρκίνο (25η του Καρκίνου είναι κρίσιμη μοιρα,αστάθεια και αβεβαιότητα ομως ο Αρης ειναι κυβερνητης του ωροσκόπου), οπου επισημαίνει εσωτερικές έριδες των υπερασπιστών της αλλα, τις τάσεις διαφυγής αλλα και αυτοπροστασίας. 

Στον 4ο οικο βλεπουμε την συνοδο Αρη/Ουρανου σε κρίσιμη μοιρα, να πυροδοτει ξαφνικα και εκρηκτικα γεγονοτα, που εχουν αμεση σχεση με εδαφικες διαφορες, που ειναι και κυβερνήτης του 11ου οίκου, αν και η Σεληνη βρισκεται στον Υδροχοο σε αναιρετικη μοιρα, εχει παρει ηδη τα χαρακτηρισιτκα του υδατινου Ιχθύ, ωστοσο, ο λαος, βρισκεται σε δυσμενεια, μεσω ενος κουινκαξ Πωσειδωνα και Ουρανου, αλλά το τετράγωνο Αρη/Κρονου απο τον 7ο οικο (ανοιχτοι εχθροί) εμπόδιζει την διαφυγή τους, που ειναι αξονας καταστροφης και θανάτου. Επίσης μέσα από τα τετράγωνα που δημιουργουν πολεμους και εμπλοκές, ο λαός της Κωνσταντινούπολης ωστοσο, έδειξε την δική του αντοχή.

Μέσω αυτού – ή εξαιτίας αυτού – η απωλεια ηταν δεδομένη. Ο αντίπαλος της Κωνσταντινούπολης έχει μια θέση πολύ τολμηρή στον χάρτη. Με τον Κρονο στον Ζυγό (να επικεντρωνεται στην 24η μοιρα σε εθματα πολεμου και ειρηνης) απεναντι απο τον Ωροσκοπο στον Κριο, ηταν αναμενομενο ότι θα υπαρχει τεράστια επιθετικότητα και βία, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα έπαιρνε την Κωνσταντινούπολη χωρις καμια κουβεντα και διαπραγματευση.

Ωστόσο, η Αφροδίτη στον Ταύρο μεσω ενος κουινκαξ προς τον Κρόνο, δείχνει ισως πιθανη δωροδοκία κάποιων Βυζαντινών. Ωστοο και η ηταα και η ειρηνη πανε χαμενα. Ο Ηλιος ειναι σε συνοδο με τον Νοτιο Δεσμο, δεν υπαρχει πιθαντητα για νικη, χανοντας τα εδάφη. Ο Ποσειδώνας απο την μεριά του αντιπάλου δείχνει επίσης εξαπάτηση και κατασκοπεία, αν και η 1η μοιρα του Ζυγου συνδεεται με την σκλαβια και την δουλεία (που επισης ειναι Μαυρη Τρύπα), ενω η συνοδος Δια/Κρονου πλεον εχει μεγαλη αποσταση μεταξυ τους, μεσα στον οικο που οι αρχαιοι Ελληνες θεωρουσαν πολυ δυσμενη. Ο 10ος/MC στον Αιγόκερω, ηδη κυβερναται απο τον αντιπαλο, που δείχνει προδιάθεση επίσης σημαντικά επιτεύγματα. Αν και, η Σελήνη, ειναι κυβερνήτης 6 και 4 ου οικου,της Κωνσταντινούπολης, αλλα δυσκολα θα μπορεσουν να κρατησουν την Πόλη.

Ο Πωσειδωνας, μιλαει επίσης για θέματα προδοσίας. Σε ένα χάρτη ο οποίος λογωστοσο ο σκοπος αυτος δείχνει ότι πέτυχε μέσω της προδοσίας. Υπαρχει ενα σκληρο Τ-τετραγωνο μεταξυ Αρη/Ουρανου/Κρονου/Ωροσκοπου, που ειναι ενδειξη, απωλειας, θανατου, εντονης δρασης που θα κατεληγε ουτωσι αλλως σε μια καταστροφη, ισως ενα σεισμο, μια τεραστια πυρκαγια και βεβαια πολεμο. Ο Χείρωνας με Ερμή και Ποσειδώνα,ειναι αλλη μια ένδειξη εξαπάτησης η περιεργων συννενοησεων. Υπαρχει και ενας αλλος χαρτης με πιθανη ωρα εναρξης γεγονοτων στις 8 π.μ. που δινει το ιδιο νοημα, με διαφορετικες θεσεις.

Ο Πλουτωνας και ο Ωροσκοπος ειναι στις πρωτες μοιρες του Λεοντα, αλλα εμπλεκονται σε εναν αξονα αρκετα δυσμενη, και εδω, Αρη/Πλουτωνα/Ωροσκοπο/Ουρανο, που αμεσα συμβολιζει μια μεγαλη καταστροφη και απωλεια ενος Βασιλιά, μεγαλο πληγμα με μεγαλες συνεπειες, ενας σημαντικος κινδυνος. Η Σεληνη ηδη βρισκεται στον οικο θανατου στους Ιχθεις (θανατος, απωλεια μεσω προδοσίας).

Η πόλη των αυτοκρατόρων και των Θρύλων πέρασε στα χέρια Οθωμανών. «Ήταν θέλημα Θεού να για να περάσει στα χέρια των Οθωμανών», οι άνθρωποι συνήθιζαν να λένε εκείνο τον καιρό.

Ενδεχομένως, αυτό θα μπορούσε να είναι η καλύτερη δικαιολογία για όσους παρέμειναν κλεισμενοι στα νοικοκυριά τους, σε μοναστήρια ή εκκλησίες, αρνούμενοι να πολεμήσουν, διότι δεν είναι δυνατόν για έναν άνθρωπο να πολεμήσει ενάντια στη θέληση του Θεού. Ενδεχομένως, θα μπορούσε να είναι και καπως έτσι. Το μονο σιγουρο ειναι ότι οι οιωνοί εκείνων των ημερών, δεν ήταν τόσο ελπιδοφόρα για τους ανθρώπους που ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη. Ο Σουλτάνος ​​είχε μαζί του μια γκάμα αστρολόγων, για το τι έπρεπε να κάνει και τι να πει κάθε φορά που ήθελε να πετύχει κάτι συγκεκριμένο ώστε να ανθίσουν οι σκοποί του, και φυσικά ένα από αυτά, αφορούσε την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης.
Στις 22 Μάιου του 1453, λίγες μόλις ημέρες πριν από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, υπήρξε μια Έκλειψη Σελήνης στην 9η μοιρα του Τοξοτη, στον 1ο οικο, που διήρκεσε 4 ώρες, και με τον Ήλιο στους Διδύμους. Η Σελήνη εκείνη τη στιγμή ήταν πολύ κοντά στον ωροσκόπο και στο πολέμικο σταθερο αστέρα Antares.

Εκτος απο την σφοδροτητα των γεγοτων, που περιγραφετε στους χαρτες, απο αστρολογικης αποψης,τα χρονικά της εποχής εκείνης, αναφέρουν ότι μια αστραπιαία και απρόσμενη καταιγίδα που ακολουθήθηκε από πυκνή ομίχλη, σκέπασε την Κωνσταντινούπολη, οιωνοί που ο Μεχμέτ είχε ερμηνεύσει ως θετικό, για τον στρατό του. Αργότερα, μερικοί πραγματικά φοβισμένοι, βλέποντας το Θόλο Αγίας Σοφίας στις φλόγες, πίστεψαν ότι αυτός ο οιωνός ήταν ο χειρότερος για το μέλλον της Κωνσταντινούπολης. Σαφως Κρονος/Πωσειδωνας στον Ζυγο μεσα στον 6ο οικο, μας θυμιζει στην προσφατη ιστορια, την δολοφονικη ομιχλη στο Λονδινο, το 1952.

Είχαν πιστέψει ότι η φωτιά σήμαινε την απόσυρση του Αγίου Πνεύματος που ζούσε στο λίκνο της Ορθοδοξίας. Οι αστρολόγοι της Αναγέννησης έλεγαν ότι για την εγκαθίδρυση ενός Έθνους, Αυτοκρατορίας, Βασίλειου ή άνοδος Αυτοκρατορων, η συνοδος Δια/Κρόνου παίζει σημαντικό ρόλο.

Στην συγκεκριμένη περίσταση, ο Ερμής επσιης κυβερνά τον 12ο οίκο της Ισημερίας, τους δόλιους και αόρατους εχθρούς, την κρυμμένη δραστηριότητα αλλα και τις μυστικές επικοινωνίες. Αυτό σημαίνει ότι η Κωνσταντινούπολη επεσε από μέσα, και αυτό αναφέρθηκε αργότερα από πολλούς ιστορικούς.

Η Αφροδίτη, ο Άρης και ο Ερμής δινουν εντελώς την εντύπωση ότι μαλλον ο χρόνος για τους Βυζαντινούς σταματά εδώ, σαν ένα είδος προειδοποίησης. Ο Ουρανός στον Καρκίνο ηταν σε συνοδο με το αστέρι της Talitha. Το αστρο εκείνη τη στιγμή ήταν σχεδόν 7,5 μοίρες, πριν από τη θέση που έχουν σήμερα, επειδή κινούνται κάθε μία μοίρα ανα αιώνα, το οποιο ήταν στον οικο της εξουσίας, δίνοντας στον αυτοκράτορα Κωνσταντίνος Παλαιολόγο, την χειρότερη τύχη ο οποιος ανήκε στον αστερισμο του Υδροχόου, οπου, ο Πλούτωνας ηταν απεναντι του, στο ζώδιο του Λέοντα, που σαφως ειναι η μεγαλύτερη και χειρότερη τύχη για εναν αυτοκράτορα, για το έθνος και τον θρόνο του.

Το άστρο Polaris, σε συνοδο με τον Νότιο Δεσμό συνδεεται με την Εκκλησια και την θρησκεια. Οι Τούρκοι, είχαν ονομασει αυτό το αστέρι, Yelduz, και είχε παρατηρηθεί ότι το φως του είχε χαθεί για ένα διάστημα, το οποίο ήταν ένα πολύ θετικό σημάδι για αυτούς, αλλά όχι για για τους Βυζαντινούς. Στην ακμή του 4ου οικου, το άστρο Terebellum, ηταν στον Τοξότη. Ο ο 4ος οικος, το σημείο όπου ξεκινα η άνοιξη, πάντα δείχνει τα αποτελέσματα μιας ενέργειας. Και το αποτέλεσμα εδώ ηταν μια τεράστια αιματοχυσία και αγριότητα.

Η τελευταία εισβολή των Σταυροφόρων,η ανάπτυξη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι συγκρούσεις, οι συμπράξεις μεταξύ εκκλησιών, η κακή οικονομική εποπτεία και τόσα άλλα πράγματα, είχαν περιορίσει το έδαφος της ισχυρής αυτοκρατορίας. Ο σουλτάνος ​​δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει από το να συγκέντρωσει το στρατό του, να αναρριχηθεί πάνω από τα μισοκαταστραμενα τείχη της και να εισβάλλει τελικα στην Κωνσταντινούπολη. Οι λίγοι Βυζαντινοί στρατιώτες και σύμμαχοί, παλέψαν σκληρά και εδωσαν σκληρη μαχη με τους εχθρούς , αλλά οι τελευταίοι φύλακες της Κωνσταντινούπολης, μαζι με τον αυτοκράτορα, είχαν σκοτωθεί και ετσι ο Σουλτάνος πραγματοποιησε την υπόσχεσή που ειχε δωσει στους στρατιώτες του, υπερήφανος και ικανοποιημένος.

Ο θρύλος λέει ότι όταν ο βασιλιάς περικυκλωθηκε από τους Τούρκους, ένας άγγελος του Κυρίου τον φυγαδευσε σε ένα σπήλαιο και τον μαρμαρωσε. Σε αυτό περιμένει για αιώνες “ο μάρμαρομενος βασιλιας ” για να να επιστρέψει στο σωστό χρόνο, “το πλήρωμα του χρόνου,” ο άγγελος του Κυρίου θα τον επαναφέρει στη ζωή μαζι με το σπαθί του για να διώξει τους Τούρκους από την Κωνσταντινούπολη. Άλλοι μύθοι και προφητείες λένε θα τους κυνηγήσει μέχρι “την Κόκκινη Μηλιά” οι Τούρκοι θα ηττηθουν και “Θα κολυμπήσουν στο αίμα τους.”

Ο θρύλος προσθέτει, ότι οι Τούρκοι ψάχνουν συνεχώς να ανακαλύψουν τη σπηλιά, όπου ο μαρμάρινος βασιλιάς είναι θαμμένος. Αλλά οι κόποι τους είναι μάταιοι, καθώς ο άγγελος φρουρεί το μαρμάρινο βασιλιά και περιμένει την εντολή του Θεού για να τον ξυπνήσει. Ο Θρύλος βασίζεται στο πένθος των ανθρώπων, και την διαρκή επιθυμία τους για ανατροπή. Και εν κατακλείδι, ίσως αυτή είναι η μόνη φορά που η αστρολογία και ο μύθος, κανουν διαθήκη.

Πολλοί ίσως πιστεύουν ότι οι προφητείες δεν έχουν ολοκληρωθεί και αισθανονται εσωτερικα κάποιου είδους θλίψη και που κάνει την πίστη τους αδύναμη. Υπάρχει μια προφητεία, που λέει ότι η Κωνσταντινούπολη, θα απελευθερωθεί. Λέγεται ότι πολλοί βλασφημούν που θα ανάψουν τα κερια στην Αγία Σοφία, αι η αναμενόμενη ελευθερία δεν ήρθε ποτέ. Αλλά τα πράγματα δεν μοιάζουν να είναι ετσι. Αυτό που γνωρίζουμε για αυτές τις μέρες είναι οτι οι γεωπολιτικκες εξελιξεις θα αλλαξουν και παλι την ιστορια. Και το 2020 η συνοδος στον Αιγοκερω, ταραξε και παλι τα θεμελια της Κωσταντινουπολης, με την συνοδο ακριβειας στον Υδροχοο μετα απο αιώνες, τα Χριστουγεννα του 2020 να καθετε αναμεσα στις δυο χωρες!