Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΩΝ

στις

Το 6ο ακριβές τετράγωνο στον Σταυρο των Παρορμητικων μεταξύ Ουρανού απο τον Κριό και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω συμβαίνει:
στις 14 Δεκ, 21:13
15 Δεκ, 12:13 π.μ.
5:13 πμ στις 12 μοίρες 35 λεπτά Κριου / Αιγόκερου.

Καθώς προχωρούμε μέσα από τον κύκλο των 7 τετραγώνων,βλέπουμε αυτά να ευθυγραμμιζονται με τα 7 Τσάκρας. Το επερχόμενο 6ο τετράγωνο στις 14/12, ενεργοποιεί την 6η αίσθηση, της εσωτερικής όρασης. Ονομάζεται τσάκρα στη γιόγκα, ειναι αυτό το Ιντιγκο εσωτερικό φως πέρα από το χρόνο και το χώρο. Το 6ο τσάκρα συνδέεται περισσότερο με τον πλανήτη Ουρανό, αλλά και με τον Ήλιο, τη Σελήνη και τον Πλούτωνα. Επίσης συνδέεται με το αόρατο Σεφιρώθ που ονομάζεται Da’at στο Δέντρο της Ζωής στην Καμπάλα. Επίσης συνδέεται με το Bhakti Yoga, που συμβολίζει την Αγάπη ή την ανιδιοτελή αγάπη και έχει 96 πέταλα. 

Επίσης συνδέεται με την υπόφυση και με τον Δία και τα μεταβλητά ζώδια Τοξότη και Ιχθείς. Οι καθημερινές ειδήσεις είναι γεμάτη με παραδείγματα για το πώς αυτοί οι δύο διαπροσωπικοι πλανήτες συνεχίζουν να μας ταρακουνούν, σε παγκόσμιο επιπεδο και να μας αφυπνίζουν σε συλλογικό επιπεδο μέσα από τον κύκλο των τετραγώνων, που άρχισε το 2012. Επτά ακριβή τετράγωνα συμβολίζουν ότι κάθε τετράγωνο αντιπροσωπεύει ένα τσάκρα που ενεργοποιείται στη συλλογική συνείδηση. Εδώ είναι τα επτά ακριβή τετράγωνα, ημερομηνίες και λέξεις κλειδιά. Κοιτάξτε πίσω σε ό, τι συνέβαινε στη ζωή σας κατά τη διάρκεια αυτών και συγκρίνετε την ενέργεια για την έννοια του κάθε τσάκρα.

1. 26 Ιουν, 2012 στις 8 μοιρες Κριου / Αιγοκερως- 1ο Τσακρα- επιβίωση, κόκκινο.

2. 19 του Σεπτεμβρίου 2012 στις 6 μοίρες Κριού / Αιγοκερου- 2ο τσακρα- φυλο, δημιουργικότητα, πορτοκαλι.

3. 21 Μαΐου 2013 Στις 11 μοιρες Κριου / Αιγόκερου – 3ο Τσάκρα,δυναμη,εξουσια, κίτρινο.

4. 1 Νοέμβρη 2013 στις 9 μοιρες Κριου / Αιγόκερου 4ο τσάκρα, η καρδιά,ΑΓΑΠΗ, πράσινο.

5. 21 Απριλίου 2014 στις 13 μοίρες + Δίας στις 13 μοιρες Καρκίνου, ο Άρης στις 13 μοιρες Ζυγου – 5ο τσάκρα, λαιμος- λόγος,τσακρα της επικοινωνίας, δύναμη, μπλε.

6. 15 Δεκέμβρη 2014 στις 12 μοίρες Κριού / Αιγοκερου- το 6ο τσάκρα, ψυχικο 3ο μάτι τσακρα- Εσωτερική οραση, διαισθητική γνώση, ψυχικος φωτισμός, βιολετί.

7. 17 Μαρτίου, 2015 στις 15 μοίρες Κριού / Αιγόκερω-7ο τσάκρα του στέμματος, – φώτιση- Κατανόηση,κοσμική συνείδηση,ενοτητα, ευδαιμονια,  συνείδηση,  καθαρότητα, ΛΕΥΚΟ.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτοί οι αργοι υπερπροσωπικοι πλανήτες ειναι αποτέλεσμα μακροπρόθεσμης πολιτιστικής και αλλαγες που πυροδοτηθηκαν απο προηγουμενες γενιες και που εκτείνονται εκατοντάδες χρόνια σε ένα κύκλο. Τι σπάρθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 σε συνδυασμό με το Ουρανό/Πλούτωνα στην Παρθένο με τον Κρόνο οπου βρικσοταν τοτε απέναντι στους Ιχθείς σε μεταβλητά ζώδια τώρα άρχισε να αποδίδει καρπούς, ενεργοποιήθηκαν μεσω των συνεχιζόμενων τετραγώνων.

Ο Ουρανός, η Ανώτατη οκτάβα της επικοινωνίας και της σκέψης στον Κριό έχει εγκαινιάσει ένα νέο επίπεδο τεχνολογίας και συνείδησης τους ομοίους του που ο κόσμος δεν έχει δοκιμάσει ποτέ πριν. Με τον Ουρανο στον κριο γινομαστε πιο επαναστατικοι,υποστηριζοντας τους εραστες της ελευθερίας,οπου κυβερνάται από τον Άρη, είναι αρσενικό, παρορμητικα φυλετικος,υποστηριζει το ομάδικο πνεύμα. Το αρχετυπο αρσενικου πολεμιστή μεταμορφώνεται.

 Ο Πλούτωνας, κυβερναει τον υπόκοσμο, τη σκιά, την μετατροπή, το σεξ, τη δύναμη, τον έλεγχο και τα μυστικά στο ζώδιο των πατριαρχών, της πλουτοκρατίας και των επιχειρήσεων. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω αποκαλύπτει τα μυστικά την ίδια στιγμή που αυτοί οι λίγοι προσπαθούν να ελέγξουν απόλυτα εξ ολόκληρου τον παγκόσμιο πλούτο. Ο Πλούτωνας κυβερνά το συλλογικό ασυνείδητο που ξυπνάει. Οι άνθρωποι αποκτουν περισσοτερη επίγνωση ότι τους κατασκοπεύουν, ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, το ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις παγκοσμίως, είναι στημένα από τους πλούσιους για να συνεχίσουν να ικανοποιούν μόνο τους πλούσιους. Η σεξουαλική βία, η συναισθηματική κακοποίηση, ο βιασμός των γυναικών, όλα τα θέματα του Πλούτωνα, τώρα λαμβάνονται επειγόντως ως σοβαρά ζητήματα σε όλο τον κόσμο.

 Ο Άρης κυβερνά τον Κριό, ο αρσενικος φλογερός πολεμιστής αρχέτυπο και επίσης ο Σκορπιός, το θηλυκό, συναισθηματικό ζωδιο του θανάτου, του σεξ και της αναγέννησης στην αρχαία διακυβέρνηση. Ο Πλούτωνας κυβερνά τον Σκορπιό στη σύγχρονη αστρολογία. Και οι δύο αυτοί οι πλανήτες δραστηριότητες που ασχολούνται με όλα αυτά τα θέματα Σκορπισια θεματα του θανάτου και της αναγέννησης που τελικά οδήγησαν στην αναγγενηση του Φοίνικα, δημιουργώντας τεράστια πολιτιστική αλλαγή και αναταραχή.

6ο τετράγωνο, 6η αίσθηση αφύπνισης

Διαλογιστείτε μαζί με την Βιολετί ακτινα στο τετραγωνο αυτο.Αυτό θα είναι μια ενεργοποίηση του εγκεφαλου σας και καποια ατομα θα αισθανθούν και θα διαισθανθουν φυσικά τις τηλεπαθητικές λειτουργίες τους ξυπνήσουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου.Το 6ο τσάκρα μας βοηθά να διακρίνουμε την αλήθεια για τον εαυτό μας, και να συνδεθουμε με τον ανώτερο εαυτό μας, ή τους φύλακες-άγγελους. Η γη έχει επίσης το 6ο τσάκρα, οπου ονομάζεται Aeon κεντρο ενεργοποίησης και είναι πάντα σε κίνηση. Έχει ένα μουσικό τόνο Α major και ένα solfreggio με συχνότητα 852 Hertz. Τρώτε τροφές μωβ και χρησιμοποιηστε κρυστάλλους αμέθυστου για να στοχαστείτε και να επικαλεστε την 6η ακτίνα του υπεριώδους φως για επούλωση.

Κατ ‘αρχάς, ρωτήστε τον Ανώτερο Εαυτό σας, ή φύλακα άγγελο να σας βοηθήσει. Οραματιστείτε μια μπάλα φωτός χρωματος βιολετί σαν μια φλόγα πάνω από το κεφάλι σας. Ζητήστε να έρθει στο σώμα σας να γεμίσει κάθε άτομο της ύπαρξής σας. Γυρίστε τη μοβ φλόγα γύρω από το σώμα σας, μέσα από την καρδιά σας και περιβάλλετε το εξωτερικό του σώματός σας, έτσι ώστε να σας καλύπτει συναισθηματικά, ψυχικα, σωματικα και πνευματικα.Ζητήστε από τη βιολετί φλόγα να ξυπνήσει την εσωτερική όραση σας, το 3ο μάτι σας ,να θεραπεύσει και να μετατρέψει τα πάντα μέσα και γύρω σας σε αφθονία, ειρήνη,πληρότητα και αγνή αγάπη. Ζητήστε αυτό να γίνει σε όλες τις διαστάσεις, σε όλο όλο το χρόνο και χώρο.Γράψτε κάτω ό, τι αισθήσεις, εικόνες, ήχους και ευαισθητοποίηση έρχεται σε σας.

 Η καταρρευση της επικοινωνίας

Αυτή η αφύπνιση μπορεί να είναι τελείως συγκλονιστική για πολλούς οι οποίοι ταυτίζονται με τα δικά τους εγώ και να αισθάνονται ξεχωριστοι, αμυντικοι και ανώτεροι οπο ολους τους αλλους. Έχουμε ανατραφεί σε μια πατριαρχική, ρεαλιστική, με το εγω να καθοδηγείται,υπο την επίδραση Αιγόκεριστικης ιεραρχικής δομής. Η συλλογική ενέργεια θα αυξηθεί, αλλά όχι χωρίς να δουμε πρωτα τις τεράστιες επίπτωσεις.Τα “Τείχη προστασίας” δεν μπορούν να κατασκευαστούν εύκολα στο συλλογικό επίπεδο συνειδητότητας. Μπορεί να φαίνεται ότι τα πράγματα γίνονται όλο και πιο τρελά και οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι πρόκειται για μια συλλογικά τρελη κατασταση, και οτι ολοι εχουν συναίνεσει στην καταρρευση της πραγματικότητας.

Αυτή είναι μια θαυμάσια ευλογία για εκείνους που είναι ήδη εργάτες του Φωτός, που είναι σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό τους όπου ξέρουν και αισθάνονται τις ανάγκες των άλλων γύρω τους, και που οι υψηλότερες ενέργειες συνείδησης είναι πιο εύκολα προσβάσιμες. Θυμηθείτε οτι τα ψυχικά όρια θα χρειαστούν ανά πάσα στιγμή, καθώς συνεχίζουμε να ανοίγομαστε σε μια νέα πραγματικότητα.

Ας κανουμε τωρα μια αναδρομη στον Κυκλο των Επτα Τετραγωνων και τις συνεπειες τους.

 Χαοτικές μεταμορφώσεις

Είναι από τις λίγες στιγμές όπου η αστρολογία έχει τη δυνατότητα μέσα από τις εγκόσμιες καταστάσεις να δείξει τη σημασία που έχει για την εξέλιξη της ανθρωπότητας αλλά και την χρησιμότητα που έχει για να μπορέσουμε ίσως οι άνθρωποι να αλλάξουμε τη ροή της ιστορίας. Το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα δεν θα πρέπει να το δούμε με δραματικό τόνο τόσο όσο με μία επίκαιρη και προοδευτική ματιά που σκοπό θα έχει όχι τόσο το φόβο αλλά την ανάγκη για αλλαγή. Ο Τίτλος χαοτικές μεταμορφώσεις δείχνει ίσως πιο ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε προσπάθεια μας να βάλουμε τάξη με βάση το παρελθόν θα αποτύχει. Οι κερδισμένοι λοιπόν είναι αυτοί που θα μπορέσουν να καταλάβουν ότι έρχονται χρόνια όπου το απρόβλεπτο ίσως τελικά να είναι και η ευκαιρία.

Το Τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα είναι ιδιαίτερα σημαντικό ως κύκλος και για αυτό και θεώρησα ότι καλό θα ήταν να χωριστεί σε ορισμένες κατηγορίες οι οποίες και θα βοηθήσουν τον αναγνώστη να μπορέσει να δει με ευρύ τρόπο το τετράγωνο αυτό.  Τα περιεχόμενα της εργασίας είναι τα εξής:

  •     Πλούτωνας στον Αιγόκερω και Ουρανός στο Κριό και το τετράγωνο
  •     Οι Συνοδικοί κύκλοι του Ουρανού – Πλούτωνα στο Ταύρο – Παρθένο
  •     Τα τελευταία 300 χρόνια
  •     Το πρώτο τετράγωνο
  •     Τα 7 χτυπήματα μέχρι το 2015
  •     Τι θα συμβεί στην Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική
  •     Το τετράγωνο από πνευματική σκοπιά

1) Πλούτωνας στον Αιγόκερω, Ουρανός στο Κριό και το τετράγωνο

Πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε τη σύνθεση ας δούμε πρώτα τα μέρη του τετραγώνου πως λειτουργούν και τι σημαίνουν. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο άρθρο μου «Πλούτωνας στον Αιγόκερω: 3000 χρόνια ιστορίας» πάντα σηματοδοτεί τη γέννηση μεγάλων μορφωμάτων εξουσίας και την υπερίσχυση τους έναντι άλλων ή στη διάλυση τους. Δεν είναι Τυχαίο ότι ο Raven Caldera στα μυθολογικά αρχέτυπα βλέπει τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω τον Άδη του κάτω κόσμου και όχι στον Σκορπιό. Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι ότι η τάση για πλούτο και για έλεγχο ψυχών (μαζών στην εποχή μας) είναι χαρακτηριστικό κομμάτι της θέσης του στον Αιγόκερω.

Έτσι λοιπόν μία συγκεκριμένη ταξική ομάδα ανθρώπων είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσει μέχρι το 2025 να συγκεντρώσει όλο και περισσότερο πλούτο στα χέρια της μέχρι που να έρθει η ώρα του Πλούτωνα στον Υδροχόο οπότε να γίνει η επανάσταση και η κοινωνική αλλαγή. Η Θέση του Πλούτωνα είναι πολύ σημαντική γιατί έχει να κάνει με τις δυνατότητες των κοινωνικών δομών αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να υπάρχουν. Ήδη από το 2007 είχαμε αναφέρει ότι ΕΕ και Αμερική θα παρουσιάσουν προβλήματα ακριβώς επειδή είναι δύο συστήματα που δεν έχουν την κατάλληλη ωριμότητα και οργανωτικότητα για να μπορέσουν να διαχειριστούν την πίεση που δέχονται.

Ο Πλούτωνας θέλει να συντρίψει την παγκοσμιοποίηση και να δείξει πόσο ατελής είναι καθώς και πόσες αλλαγές χρειάζονται να γίνουν έτσι ώστε να μπορέσει αυτή η ιδέα πραγματικά να συνεχίσει να υπάρχει και να είναι εποικοδομητική για το κόσμο. Μάλιστα η επιρροή του Πλούτωνα θα είναι ακόμη πιο καταστροφική και έντονη με έντονες απορρυθμιστικές τάσεις όταν ο Κρόνος ο κυβερνήτης του Αιγόκερω θα μπει στο Ζώδιο του Σκορπιού τον Οκτώβρη του 2012 οπότε και θα έχουμε αμοιβαία υποδοχή μεταξύ των πλανητών.

Ο Ουρανός από την άλλη είναι σε μία θέση που απαιτεί πάνω από όλα αλλαγή και μάχη μέχρι θανάτου για να μπορέσει να έρθει η αλλαγή. Κάποιες φορές η αλλαγή με αυτή τη θέση γίνεται μόνο και μόνο για την ίδια την αλλαγή χωρίς σκοπό κάτι που μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές καταστάσεις στην κοινωνία και στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που προκαλούν το χάος. Ο Ουρανός στον Κριό θα φέρει επίσης βίαιες συμπεριφορές και εξεγέρσεις, ήδη είδαμε πως όλος ο Κόσμος αναζητά να αλλάξουν πράγματα και κατεβαίνει στις πλατείες ή κάνει επαναστάσεις όπως η Αραβική άνοιξη για να μπορέσει να αλλάξει τη ζωή του. Ο Ουρανός απαιτεί έντονη υποκειμενική έκφραση για αυτό και η συλλογικότητα και οι ομάδες γενικότερα δεν ευνοούνται ιδιαίτερα ενώ θα πρέπει να περιμένουμε σημαντικές συγκρούσεις συμφερόντων και εμφυλίους.

Έτσι λοιπόν οι δυο αυτοί πλανήτες που βρίσκονται σε τετράγωνο αυτή τη στιγμή, (θα το ερευνήσουμε πως ιστορικά το 1ο τετράγωνο λειτουργεί αργότερα) θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αποτελεί ένα ενδεικτικό της νίκης του Ουρανού απέναντι στον Πλούτωνα γιατί φεύγει από αυτόν και τείνει προς την αντίθεση αργότερα. Αυτό σημαίνει ότι τα αιτήματα του Ουρανού θα μπορέσουν σε αυτό το τετράγωνο να εκφραστούν για αυτό και η παγκοσμιοποίηση βιώνει την πρώτη της βαθιά κρίση. Πάλι στο παρελθόν είχαμε αναφερθεί στην Προμηθεική φύση του Ουρανού και πως προσπάθησε να βοηθήσει τους ανθρώπους. Εδώ λοιπόν ο Ουρανός προσπαθεί να ενδυναμώσει την ανθρώπινη βούληση έναντι της συλλογικής ισχύς του πλούτου και των μεγάλων συστημάτων εξουσίας. Το κατώτερο τετράγωνο δείχνει ότι υπάρχει η ανάγκη να ψάξουμε οι άνθρωποι μέσα μας τι πραγματικά συμβαίνει και να αντιμετωπίσουμε τις ανασφάλειες μας. Εξάλλου μία βασική λειτουργία του κατώτερου τετραγώνου είναι να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας και την αβεβαιότητα που έχουμε. Για αυτό το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα καλείτε να μας αναπροσαρμόσει την ταυτότητα μας ως ανθρωπότητα καλείτε να φέρει χαοτικές μεταμορφώσεις.

 Το χάος και οι μεταμορφωτικές διαδικασίες του είναι ένα από τα πιο σημαντικά debate της επιστήμης. Ο Ουρανός μαζί με τον Πλούτωνα καλούνται να διαλύσουν τις υπάρχουσες μορφές και με τα ίδια υλικά, χαοτικά να φέρουν στην ύπαρξη κάτι καινούριο αλλά πολύ πιο λειτουργικό.

 2) Οι συνοδικοί κύκλοι των Ουρανού – Πλούτωνα στον Ταύρο – Παρθένο

Από το 1090 μέχρι το 1964 οι σύνοδοι Ουρανού – Πλούτωνα γινόταν στο δίπολο Κριού και Λέοντα. Αυτά τα χρόνια είδαμε πολύ μεγάλες αλλαγές σε επίπεδο αλλαγών στην ανθρωπότητα. Ο άνθρωπος από τα σκοτεινά μεσαιωνικά χρόνια μπήκε σε μία περίοδο πνευματικής αφύπνισης όπου η θέληση του Κριού με τη δημιουργικότητα του Λέοντα οδήγησαν στην τεράστια επανάσταση που ζούμε σήμερα. Σαφώς η ανθρωπότητα έγινε περισσότερο προσωποκεντρική και εγωική. Ξεχάσαμε την επαφή μας με σύνολα και ανθρώπους και τελικά μπήκαμε σε μία πορεία εξατομίκευσης που μας βοήθησε να αναπροσδιοριστούμε πολύ διαφορετικά από ότι στο παρελθόν. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κάτι το θετικό.

Τα τελευταία χρόνια της περιόδου αυτής είδαμε το ανθρώπινο Εγώ να δημιουργεί πολέμους τόσο αιματοβαμμένους που όλοι οι πόλεμοι στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν μπορούν να φτάσουν σε νεκρούς το χαμό και τις απώλειες που είχαμε στο 1ο μισό του 21ου αιώνα. Η έξαρση του Εγώ ήταν τέτοια που η ενασχόληση με τον ίδιο τον άνθρωπο πήρε απίστευτες διαστάσεις. Η αίσθηση πια του Εγώ είχε μία τελείως διαφορετική αντιμετώπιση από αυτή που είχαμε για παράδειγμα το 1090μ.χ. Κάθε φορά που είχαμε μία σύνοδο είχαμε και μία σημαντική αλλαγή προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Για παράδειγμα το 1343 είχαμε την έξαρση του μαύρου θανάτου στην Ευρώπη και τον εκατονταετή πόλεμο ενώ στο 1456 είχαμε την δημιουργία σταδιακά του αναγεννησιακού πνεύματος στο κόσμο, την επανάσταση της εκτύπωσης αλλά και το τέλος οριστικά των μεσαιωνικών βασιλείων μιας και 3 χρόνια πριν η Βυζαντινή Αυτοκρατορία έφτασε στο τέλος της. Την επόμενη φορά το 1598 είχαμε την περίοδο της αποικιοποίησης και το 1710 ξεκίνησε η εκβιομηχάνιση στην Αγγλία. Κάθε φορά που μία σύνοδος υπάρχει, δημιουργούνται και συγκεκριμένα ζητήματα που καλούνται τα επόμενα χρόνια να επιλυθούν και να μπορέσουμε να τα βάλουμε σε μία σειρά.

Ο Κύκλος Κριού – Λέοντα έκλεισε το 1962. Το 1965 – 1966 ξεκίνησε μία νέα περίοδο με τη σύνοδο στην Παρθένο. Αυτή η περίοδος άνοιξε το δρόμο για την κοινωνική επανάσταση μέσα από την διεκδίκηση δικαιωμάτων των γυναικών και μειονοτήτων ενώ είχαμε και την είσοδο στην εποχή των ηλεκτρονικών συστημάτων και βέβαια τα πρώτα εφηβικά μας βήματα για την διαστημική εποχή. Θα σταθώ όμως περισσότερο στην κοινωνική αναμόρφωση του Κόσμου και τις αλλαγές που έφερε. Η Παρθένος επίσης έχει να κάνει με το εργατικό δυναμικό και πως αυτό λειτουργεί σε ένα προκαθορισμένο πλαίσιο. Η επόμενη σύνοδος θα είναι στον Ταύρο το 2104 οπότε και θα έχουμε πιστεύω τότε την οριστική αλλαγή του οικονομικού μας συστήματος. Τι θέλω  να πω; Ότι βρισκόμαστε σε μία κατάσταση κοινωνικής επανάστασης και αλλαγής που ξεκίνησε από την σύνοδο Ουρανού -Πλούτωνα στην Παρθένο. Το οικονομικό μας σύστημα φωνάζει από παντού ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως εμείς θέλουμε και δημιουργεί συνεχόμενες κρίσεις που οδηγούν την κοινωνία και την εργατική τάξη στα άκρα.

Το 2104 θα έχουμε πια τον οριστικό θάνατο του καπιταλιστικού συστήματος και της χρήσης του Χρήματος και θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε έναν πολιτισμό και μέθοδο οικονομικής ανάπτυξης που θα βασίζεται στα υλικά αγαθά (Ταύρος) και στο τι πραγματικά παράγεται (Παρθένος / Ταύρος) και όχι σε αόριστες οικονομικές θεωρίες που εμποδίζουν την κοινωνία να μπορέσει να τροποποιηθεί. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ήδη υπάρχουν τέτοια δείγματα κατανόησης ενός άλλου οικονομικού συστήματος που θα λειτουργεί διαφορετικά. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε για παράδειγμα να ψάξετε το Venus project: The Venus Project http://www.thevenusproject.com/

Σαφώς βέβαια όπως καταλαβαίνετε η νίκη της οικολογίας και μία πολιτική με επίκεντρο τη Γη και όχι την τρέλα και την μεγιστοποίηση του κέρδους για τα εγωικά μας θέλω θα έχει επέλθει περίπου το 2104. Μάλιστα πρέπει να πούμε ότι οι μοίρες που έγινε η σύνοδος το 1965 – 1966 είναι στο στάδιο του πειραματισμού που ανήκει στο 2ο μισό της Παρθένου και πως μεν η 17η μοίρα δείχνει τις εντάσεις που θα υπάρχουν και το σπάσιμο των κόμπλεξ (περίοδος όπου πολλά taboo έσπασαν) αλλά η 18η δείχνει την ανώριμη περιέργεια και την ανάγκη για ανθρώπινη επαφή κάτι που βλέπουμε πολύ έντονα στην κοινωνία μας αυτό τον καιρό με την άνοδο της σεξουαλικής έκφρασης σε επίπεδα που οι πρόγονοι μας δεν φανταζόντουσαν καν.

Η σύνοδος που θα συμβεί στον Ταύρο θα έχει να κάνει με την εμπειρία και την απόκτηση της δύναμης της θέλησης για να νικήσει εξωτερικές καταστάσεις και επιρροές κάτι που δείχνει ότι ο άνθρωπος θα έχει προχωρήσει αρκετά τεχνολογικά έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχει ο ίδιος τη ζωή του σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό.

Έτσι λοιπόν οτιδήποτε συμβαίνει αυτή τη περίοδο πρέπει να το δούμε μέσα από την ανάγκη εξέλιξης από την Σύνοδο που έγινε το 1965. Αν και είμαστε το 2012 πολλά πολιτικά και οικονομικά συστήματα που είναι ξεπερασμένα συνεχίζουν να λειτουργούν και επειδή είναι δυσλειτουργικά, δημιουργούν προβλήματα στο κόσμο. Ο καπιταλισμός είναι και αυτός ένα ξεπερασμένο σύστημα όπου δεν μπορεί να συνεχίσει και θα πρέπει μέσα από κοινωνικές συγκρούσεις και εντάσεις να αλλάξει ή καλύτερα να πεθάνει!

Το ίδιο συμβαίνει και με τον παραδοσιακό κομουνισμό και σοσιαλισμό. Όσο οι άνθρωποι περιμένουν από αυτά τα συστήματα να βελτιωθεί η ζωή τους απλά δεν θα μπορέσουν να δουν σημαντικές αλλαγές. Για αυτό και πάντα θα λέω ότι η ταύτιση μας με κόμματα και πρόσωπα είναι τελικά λανθασμένη τακτική. Τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν είναι αποτέλεσμα μίας Νέας Δημοκρατίας – Πασοκ – Σύριζα ή κάποιου άλλου κόμματος ούτε μπορούν να επιλυθούν από τις μαριονέτες που τους αντιπροσωπεύουν (Σαμαράς – Βενιζέλος – Τσίπρας κ.λπ.). Μιλώντας για αυτούς είναι σαν να χάνουμε το ευρύτερο πεδίο της κρίσης η οποία δεν πρόκειται να επιλυθεί από κανένα πολιτικό πρόσωπο γιατί η υπάρχουσα πολιτική είναι θνησιγενής και δημιουργός του προβλήματος.

Τα επόμενα χρόνια και νομίζω τη δεκαετία που έρχεται πρόκειται να δούμε τη γέννηση νέων οικονομικών θεωριών που σταδιακά θα πάρουν τη θέση τους στην κοινωνία μιας και τα ξεπερασμένα πολιτικά συστήματα πια που μόνο εξυπηρετούν την αύξηση του Κέρδους συγκεκριμένης ελιτ (Πλούτωνας στον Αιγόκερω) θα παραμεριστούν. Αυτές οι νέες ιδέες σταδιακά θα αρχίζουν να γίνονται μέρος μίας νέας κοινωνικής κουλτούρας που δεν θα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα μέσα από χίλιο-αποτυχημένους δρόμους. Εδώ θα πρέπει να μιλήσουμε για μία ακόμη φορά για την πρωτοπορία και δυναμική του Ελληνικού λαού μιας και για μία ακόμη φορά στην ιστορία αποτελούμε το σημείο καμπής για όλη την ανθρωπότητα.

Τα ζώδια της Παρθένου και του Ταύρου έχουν σκοπό να μας επαναφέρουν σε επαφή με τη φύση και με την ουσία της ζωής. Η Εξατομίκευση μας δημιούργησε μία τρέλα που οδηγεί τον άνθρωπο από την δημιουργία στην Αυτοκαταστροφή. Μέσα από τον Ταύρο θα μπορέσουμε να βρούμε την επαφή με την παθητική φύση μας και να μπορέσουμε να εργαστούμε σε ένα πιο οικείο περιβάλλον για εμάς από ότι το ανταγωνιστικό του Κριού. Ενώ η Παρθένος θα μας βοηθήσει να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε περισσότερο συλλογικά και με τάση να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες ανάμεσα σε κοινωνίες και κράτη.

Από την κοινωνική αναταραχή σε μία κοινωνία λειτουργική και ήρεμη όπου θα μπορεί να ανταποκρίνεται στους πραγματικούς οικονομικούς πόρους του πλανήτη μας. Οι πλανητικές συνιστώσες θα προσπαθήσουν τις επόμενες εκατονταετίες να βρουν ανθρώπους και οικονομικά συστήματα που να μπορούν να βοηθούν τον κόσμο να ζει περισσότερο ειρηνικά. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα ζήσουμε μία Ουτοπία. Θα ζήσουμε μία δικαιότερη όμως οικονομική πολιτική και κοινωνική δόμηση.

3) 1819 – 2015 Επαναστατικές αλλαγές, οικονομικές αυξομειώσεις, πολιτική αστάθεια

Βασικό κομμάτι της όψης αυτής που θα σηματοδοτήσει τον Πλανήτη μας είναι το παιχνίδι μεταξύ ελευθερίας και δύναμης. Ανάμεσα στην καταπίεση και την επανάσταση αλλά και τις δυνατότητες που έχουμε οι άνθρωποι να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Ξεκίνησα με το 1819 – 1822 γιατί είναι μία περίοδος όπου μπορεί να μας βοηθήσει εμάς τους Έλληνες καλύτερα για την κατανόηση της υφής αυτής της όψης. Εκείνη την περίοδο μία Ιερή συμμαχία κυριαρχούσε στην Ευρώπη όπου σκοπός της ήταν να καταπνίγεται κάθε επανάσταση και να μην δημιουργούνται αποσταθεροποιητικές καταστάσεις στις αυτοκρατορίες. Ήταν το τελευταίο τετράγωνο ενός κύκλου που ξεκίνησε το 1710.

Το 1819 είχαμε τον Ουρανό να είναι στον Τοξότη και τον Πλούτωνα να είναι στους Ιχθείς. Αυτό που παρατηρήθηκε ήταν μία επαναστατική κίνηση σε όλες τις αποικίες και σε όλα τα έθνη που ήταν σκλαβωμένα κάτω από μεγάλες Αυτοκρατορίες. Το 1821 η Ελλάδα επαναστατεί και 9 χρόνια μετά λόγω αυτής της επανάστασης ανεξαρτητοποιείτε πλήρως ενώ γενικά με τις επιτυχείς ανεξαρτητοποιήσεις των λαών δεν θεωρείτε πια απαγορευτικό για τους λαούς να έχουν την δυνατότητα της αυτοδιάθεσης.

 Η ελληνική επανάσταση ανάμεσα σε δεκάδες που συνέβησαν την ίδια περίοδο σηματοδότησε την αρχή του τέλους μεγάλων πολυεθνικών αυτοκρατοριών και ήταν η πρώτη που αμφισβήτησε ανοιχτά τη θεωρία ότι τα έθνη δεν πρέπει να έχουν τη δυνατότητα της αυτοδιάθεσης.

 Το 1849 – 1852 είχαμε τη σύνοδο για τελευταία φορά στο ζώδιο του Κριού. Μία ακόμη επανάσταση ξεκινά στην Κίνα όπου κράτησε μέχρι το 1864 και πέθαναν παραπάνω από 80 εκατομμύρια άνθρωποι. Ένα ακόμη σοβαρό κομμάτι προβληματισμού έχει να κάνει με την δουλεία και την όλο και αναπτυσσόμενη ένταση που υπήρχε στο θέμα αυτό κάτι που θα οδηγούσε στον Αμερικάνικο εμφύλιο το 1861. Την ίδια στιγμή οι πρώτες προσπάθειες των γυναικών για να μπορέσουν να αποκτήσουν δικαιώματα γίνονται πραγματικότητα αλλά θα έρθει μία σειρά πολλών φάσεων του Ουρανού – Πλούτωνα για να μπορέσει αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Το 1875 – 1978 στην Ελλάδα τα Λαυρεωτικά έχουν πάρει μέρος και ολόκληρη η χώρα βυθίζεται στη φτώχεια. Μιλάμε για την πρώτη ουσιαστική εισβολή ξένου κεφαλαίου στη χώρα μας και μέσω οικονομικών ψευδών στοιχείων έχουμε τη μεγαλύτερη μεταβολή τότε χρήματος από τα μεσαία και κατώτερα στρώματα στα ανώτερα. Η πείνα μάλιστα και η δυστυχία είναι χαρακτηριστική της εποχής. Οι Έλληνες από εκεί που πίστευαν ότι τα ορυχεία του Λαυρίου θα τους οδηγήσουν στην γη της επαγγελίας και ζούσαν σε ένα μικρό θαύμα που τους υποσχόταν πολλά κέρδη τελικά κατέληξε να είναι η οικονομική τους καταστροφή. Το τετράγωνο αυτό έγινε στα ζώδια του Λέοντα – Ταύρου και είναι η ίδια φάση των Πλανητών με αυτή που έχουμε αυτή τη στιγμή μέχρι το 2015

Επίσης το 1877 ύστερα από σφοδρή καταπίεση μέσω της φορολογίας των λαών της Οθωμανων.

 Επίσης το 1877 ύστερα από σφοδρή καταπίεση μέσω της φορολογίας των λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το Σουλτάνο επαναστάσεις ξεκινούν και η Ρωσία ξεκινά ένα πόλεμο που οδήγησε στην μεγαλύτερη ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ποτέ ενώ η Οθωμανική αυτοκρατορία 2 χρόνια πριν είχε πτωχεύσει! Επίσης το 1875 η Θεοσοφική εταιρεία ιδρύετε οδηγώντας την πνευματική γνώση σε πολύ εμβάθυνση. Η Θεοσοφική εταιρεία θα επηρεάσει στη συνέχεια το κίνημα της νέας εποχής και πολλές φιλοσοφίες ενώ η επιρροή της στην αστρολογία θα είναι καθολική.

 Η Blavatsky και η ίδρυση της Θεοσοφικής εταιρείας δείχνουν σε ένα βαθμό τη δυναμική που έχει αυτή η όψη πέρα από το επαναστατικό επίπεδο στο κομμάτι της πνευματικής αφύπνισης και δημιουργίας δυναμικών ρευμάτων όπου αλλάζουν τον πολιτισμό μας.

 Το 1900 – 1903 η αντίθεση στα ζώδια των Διδύμων – Τοξότη θα οδηγήσει σε μία ραγδαία αύξηση Πλούτου μεγάλων εταιρειών και έχουμε το ξεκίνημα της καπιταλιστικής άνθισης όπου θα κρατήσει μέχρι το 1930 στο επόμενο τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα που θα αναλύσουμε. Το 1903 οι αδελφοί Wright επιτυγχάνουν την πρώτη πτήση με αεροπλάνο κάτι που θα οδηγήσει στη μεγαλύτερη μεταφορική επανάσταση του αιώνα και της ανθρωπότητας. Οι αλλαγές στον τρόπο που οι μεταφορές και ο κόσμος αντιλαμβανόταν τον εαυτό του είναι τεράστιες. Η επικοινωνία ανάμεσα σε μακρινά έθνη γίνεται πιο συχνή και οι αποστάσεις εκμηδενίζονται. Την ίδια στιγμή πλουτοκράτορες των Τρένων στην Αμερική αποκτούν τη μεγαλύτερη τους οικονομική δύναμη.

Το 1930 – 1935 είχαμε το τέλος του κύκλου που ξεκίνησε το 1849 με τον Ουρανό να είναι στον Κριό και τον Πλούτωνα στον Καρκίνο (αυτό να το θυμάστε ότι ο Πλούτωνας είναι στην απέναντι θέση του από αυτή που έχει σήμερα και ο Ουρανός στην ίδια). Αυτό που ήρθε ήταν σαν σημαντικότερο γεγονός στην ανθρωπότητα τι άλλο από την μεγάλη κατάθλιψη των οικονομικών αγορών που οδήγησαν στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Αμερικής ένα χρόνο πριν την ακρίβεια του τετραγώνου και επηρέασε όλο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή είδαμε την άνοδο ακραίων ιδεολογιών και ανθρώπων όπως του Hitler αλλά και την ακμή της Ειρηνικής επανάστασης του Gandhi.

Στην Ελλάδα το 1935 η μοναρχία επιστρέφει. Ένα χρόνο μετά το τέλος του τελευταίου ακριβούς τετραγώνου ο Μεταξάς παίρνει την εξουσία στα χέρια του…. Η δεκαετία των 30 για την Ελλάδα είναι από τις πιο ακραίες κοινωνικά που έχουν υπάρξει ιστορικά και αποτελούν μία περίοδο αποσταθεροποιητικής περιόδου από τις πιο έντονες ιστορικά.

 Από τις πιο ενδιαφέρουσες περιόδους της μοντέρνας ιστορίας, η όψη Ουρανού – Πλούτωνα έφερε την μεγάλη πείνα στην Αμερική αφότου σημειώθηκε οικονομική κατάρρευση ενώ δύο αντίθετες εντελώς ιστορικές φιγούρες: από τη μία ο ειρηνικός επαναστάτης Gandhi και από την άλλη ο αιμοδιψής φασίστας Hitler κερδίζουν στο χώρο τους την αναγνώριση.

 Το 1964 – 1967 είχαμε το άνοιγμα ενός νέου κύκλου του οποίου είμαστε μέρος και εμείς σήμερα. Η Σύνοδος έγινε στην Παρθένο. Εκείνη την περίοδο στο παγκόσμιο σκηνικό είχαμε τον πόλεμο στο Βιετνάμ και τα μεγάλα ρεύματα / κινήματα ειρήνης για να σταματήσουν οι πόλεμοι στο κόσμο. Επίσης είχαμε τον Αραβο – Ισραηλικό πόλεμο των έξι ημερών το 1967. Ο φεμινισμός επίσης αρχίζει και κερδίζει ακόμη μεγαλύτερο έδαφος και η δεκαετία του 60 θεωρείτε από τις σημαντικότερες για την απόκτηση δικαιωμάτων των γυναικών. Μαζί με τα κινήματα ειρήνης και την άνοδο του φεμινισμού ο Martin Luther King είναι σε μία φάση απόλυτης έκφρασης των διδασκαλιών του για την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων που όμως ένα χρόνο μετά την ακρίβεια του τελευταίου τετραγώνου θα έχουμε την δολοφονία του.

Τη δεκαετία του 60 η Ελλάδα βρίσκεται για μία ακόμη φορά σε κοινωνική και πολιτική κρίση και αστάθεια. Το 1965 είχαμε την Αποστασία ή Ιουλιανά δηλαδή το Βασιλικό Πραξικόπημα όπου και οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη ένταση και αποσταθεροποίηση την Ελλάδα και την κοινωνική της συνοχή. Το τέλος της Ελληνικής δημοκρατίας θα γραφτεί το 1967 με την άνοδο της Χούντας και την Κυριαρχία Παπαδόπουλου στα πολιτικά πράγματα της χώρας…

  Ο Αράβο – Ισραηλινός πολεμος των 7 ημερων τόνισε για μία ακόμη φορά τις διαφοροποιήσεις μεταξύ των εθνών και τον ρατσισμό τον οποίο πολέμησε σθεναρά ο Martin Luther King εκείνη την περίοδο. Από την άλλη συντηρητικές δυνάμεις ανέβηκαν στον Ελληνικό χώρο έχοντας την εγκαθίδρυση της χούντας ενώ οι γυναίκες προσπαθούσαν στο δυτικό κόσμο να κερδίσουν τα δικαιώματα τους.

Το 2011 – 2015 είδαμε την τεράστια κρίση χρέους στο κόσμο μας και πως αυτή επηρέασε πολλά κράτη στο Κόσμο. Αν και η κρίση ξεκίνησε το 2008 από την Αμερική, σταδιακά πολλά κράτη βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Ισλανδία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ντουμπάι, και βέβαια η Ελλάδα αποτελούν τα θύματα της οικονομικής πολιτικής ενός συστήματος που δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των σύγχρονων κοινωνιών. Υπό το βάρος της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας στην Ελλάδα έχουμε το τέλος του Δικομματισμού ο οποίος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί λίγο πριν το 1ο ακριβές τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα. Η ιστορία μας διδάσκει ότι η άνοδος ακραίων ομάδων δεν βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας. Ούτε η άνοδος της Βασιλείας το 1935 αλλά ούτε και η στρατιωτική Χούντα μπόρεσαν να βοηθήσουν τη χώρα μακροπρόθεσμα. Παρόλα αυτά πέρα από τις ίδιες τις ακροδεξιές κορώνες καταστροφής λίγο πριν δημοκρατικά κόμματα σπίλωσαν και διέλυσαν το κύρος της εκάστοτε Ελληνικής δημοκρατίας.

Αν οι χούντες είναι η ασθένεια, τα σάπια πολιτικά κόμματα αριστερά και δεξιά είναι ο λόγος εμφάνισης του αποστήματος. Αν οι Έλληνες δεν καταφέρουμε να καταλάβουμε ότι οι λύσεις δεν είναι μέσα από τη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΚΕ και λοιπά, αλλά μέσα από ουσιαστική συζήτηση θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2016 μία ακόμη σκοτεινή σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας.

4) Το καθοδικό τετράγωνο

Το καθοδικό τετράγωνο έχει και αυτό να μας προσφέρει πολλές γνώσεις γύρω από την υφή της κατάσταση της οποίας πρόκειται να γίνουμε θεατές αυτή την περίοδο. Κάθε φάση μεταξύ των πλανητών δεν είναι ίδια και το 1ο τέταρτο μεταξύ Ουρανού – Πλούτωνα έχει και αυτό τα δικά του συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Έχοντας αναλύσει τις ημερομηνίες του 1876 – 1877 και 2012 – 2015 θα ήθελα να πάμε πάλι λίγο πίσω στην ιστορία και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πως θα μας επηρεάσει η υφή του τετραγώνου του 1ου τετάρτου

Μεταξύ 1496 – 1499 είχαμε την άνοδο του αποικισμού και τη δημιουργία του 1ου οικισμού στον «νέο κόσμο». Ο Κολόμβος αρχίζει να εξερευνά τον πλανήτη και ο τρόπος που οι άνθρωποι αντιλαμβανόμαστε τη Γη αλλάζει ριζικά. Ο Vasco Da Gama, και άλλοι θαλασσοπόροι επίσης συνεχίζουν τις εξερευνήσεις τους φέρνοντας ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη στις Δυτικό-ευρωπαϊκές αυτοκρατορίες αλλά και αύξηση του ανταγωνισμού τους.

Μεταξύ 1623 – 1624 είχαμε τον Τριακονταετή πόλεμο να είναι σε εξέλιξη με μάχες να δίνονται σε όλη την Ευρώπη. Η Αγγλία επίσης κηρύττει τον Πόλεμο στην Ισπανία κλιμακώνοντας τον πόλεμο.

Το 1755 – 1760 είχαμε τον επταετή πόλεμο όπου οι μεγάλες δυνάμεις έκαναν αναδιανομή της πίτας κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 1εκ ανθρώπων.

Έτσι λοιπόν σε όλες τις περιόδους του τετραγώνου αυτό που παρατηρούμε είναι η αύξηση του ανταγωνισμού ανάμεσα στις χώρες και πολεμικές συρράξεις με σκοπό την αύξηση της δύναμης και της συγκέντρωσης πλουτισμού. Δεν θα πρέπει λοιπόν να μας προβληματίσει ένας επερχόμενος πόλεμος ακόμη και στη γειτονιά μας με σκοπό τη διαχείριση ενεργειακών πόρων και τη γενικότερη αύξηση ανταγωνισμού ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις όπου θύματα του ανταγωνισμού μην ξεχνάτε ότι είμαστε στην Ελλάδα ήδη.

Θεωρώ όμως ότι επειδή τώρα το 1ο τετράγωνο ανήκει στη φάση Ταύρου – Παρθένου δεν θα δούμε τόσο πολέμους με κυριαρχικό χαρακτήρα και πολλούς θανάτους αλλά τοπικούς πολέμους για την διαχείριση πόρων αλλά και μεγάλες αναστατώσεις στης κοινωνίες λόγω ανισοτήτων. Περισσότερο θα με φόβιζε αυτά τα χρόνια μία άνοδος συνταγματαρχών παρά ένας παγκόσμιος πόλεμος που νομίζω φαντάζει ακραίο και μη πιθανό σενάριο αστρολογικά. Να θυμάστε ότι η Ελλάδα έχει ενεργειακούς πόρους ανεκμετάλλευτους που όμως είτε θα καταφέρει να τους διαχειριστεί η ίδια, είτε θα είναι υπερβολική όπως πάντα η πολιτική μας σκηνή και θα νομίζει ότι από το πετρέλαιο θα σωθούμε (Λαυρεωτικά νο2) είτε θα έχουμε αποίκους που για ακόμη μία φορά που θα στραγγίξουν τη χώρα μας. Η λύση είναι όμως στα χέρια μας και όχι στα άστρα….

5) Εφτά χτυπήματα μέχρι το 2015

Οι αλλαγές δεν έρχονται ποτέ με εύκολο τρόπο και θα γνωρίσουμε τα επόμενα 3 χρόνια 7 σημαντικά χτυπήματα που σκοπό έχουν την ολική επαναπροσδιόριση της κοινωνίας. Έτσι λοιπόν τα 7 τετράγωνα ακριβείας που θα συμβούν θα έχουν σημαντικότατη επιρροή στον κόσμο.

Το πιο δυνατό τετράγωνο θα είναι το 1ο στις 24/6 με τον Ήλιο να συμμετέχει στο τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα σχηματίζοντας έτσι ένα μεγάλο ταυ τετράγωνο.

Η μεσοδιαστηματική εικόνα που δημιουργείτε κατά τον Ebertin έχει να κάνει με έντονες μεταρρυθμίσεις αλλά και ξαφνική προσαρμογή στη ζωή. Γενικά θα δούμε έναν περιορισμό στα έθνη και έντονες συγκρούσεις που θα κινούνται μέσα από το φανατισμό. Ό Ήλιος μέσα στον Καρκίνο εξάλλου ξεκαθαρίζει ότι ο φανατισμός θα έρθει σε εθνικό επίπεδο και εκεί είναι που θα έχουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα τα επόμενα 3 χρόνια. Εκείνη την ημέρα όμως θα έχουμε και ένα μεγάλο τετράγωνο το οποίο και θα αποτελείτε από την Αφροδίτη και Δία στου Διδύμους σε αντίθεση με τον Βόρειο Δεσμό και αυτό τον άξονα σε τετράγωνο με την Σελήνη που θα είναι στην Παρθένο σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα.

Εδώ θα έχουμε τη προσπάθεια δημιουργίας συμμαχιών στους ανθρώπους αλλά και την διάψευση των ελπίδων πολλών λαών ότι όντως θα προχωρήσουν οι κυβερνήσεις τους σε πραγματικές αλλαγές. Γενικά θα δούμε μία μεγάλη κατάθλιψη να κυριεύει τον πλανήτη τα επόμενα 3 χρόνια. Η Αναξιοπιστία των πολιτικών συστημάτων και τα ψεύδη θα είναι αρκετά έντονα οπότε και θα πρέπει να περιμένετε πολλές απογοητεύσεις. Επίσης νομίζω ότι αυτό που θα παρατηρηθεί είναι μία ακόμη μεγαλύτερη χαλάρωση των ηθών και ίσως μία παραπάνω επιείκεια σε πράγματα που δεν θα έπρεπε κάνοντας την κοινωνία να χάνει την ισορροπία της. Το τετράγωνο του Άρη – Κρόνου δείχνει επίσης νομίζω και την αποτυχία διαπραγματευτικών διαδικασιών και την περισσότερη πίεση που έχει να δεχθεί όχι μόνο η χώρα μας αλλά και γενικότερα οι λαοί.

Στις 19 Σεπτεμβρίου το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα θα γίνει Ταυ–Τετράγωνο με τη συμμετοχή του Ερμή. Εκεί νομίζω ότι θα δοθούν κάποιες λύσεις και θα μπορέσει ο κόσμος να βρει επιτέλους ένα δρόμο για να μπορέσει να βγει από τις διάφορες κρίσεις που θα περάσει σταδιακά. Παρά όλα αυτά όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τα τετράγωνα Αφροδίτη – Άρη δεν θα φέρουν και αυτά με τον τρόπο τους εντάσεις και οικονομικές δυσκολίες.

Στις 21/5/2013 το τετράγωνο περνά σε μορφή Ταυ–τετραγώνου με τη Σελήνη αυτή τη φορά φέρνοντας σημαντικές κρίσεις σε λαούς και πιθανές συγκρούσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε επαναστάσεις και εκρήξεις στον κοινωνικό ιστό. Τα τετράγωνα του Ποσειδώνα με τον Ερμή και την Αφροδίτη τους Διδύμους θα οδηγήσουν κάποιους ανθρώπους να ακολουθήσουν ακραίες ιδεολογίες που ψευδαισθητικά θα θεωρούν ότι αποτελούν λύση στο πρόβλημα.

Στις 1/11/2013 έχουμε συνέχεια των επαναστατικών κινητοποιήσεων και συγκρούσεων των λαών με τις κυβερνήσεις και γενικότερα έχουμε μία γενικευμένη αστάθεια. Για μία ακόμη φορά η Σελήνη δημιουργεί ένα ταυ – τετράγωνο και φέρνει μεγάλες αλλαγές στις χώρες. Η πολυαστρία εκείνη την περίοδο στο Σκορπιό αυτό που θα κάνει είναι να εντείνει τις οικονομικές δυσκολίες και να εντείνει το υπόγειο παιχνίδι και τα ύπουλα σχέδια διαφόρων εξουσιών.

Στις 21/4/2014 έχουμε τη δημιουργία ενός μεγάλου τετραγώνου που θα φέρει αρκετά σημαντικές αλλαγές στο κόσμο. Το μεγάλο τετράγωνο στα παρορμητικά είναι με τη Συμμετοχή του Ουρανού στο Κριό, του Δία στον Καρκίνο, του Άρη στο Ζυγό και του Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Εδώ θα έχουμε την παρουσία φανατισμένων αγώνων και ανασχηματισμό κοινωνιών ενώ σίγουρα θα έχουμε σύγκρουση μεταξύ του παλιού και του καινούριου σε όλα τα επίπεδα με ξεσπάσματα βίας και συρράξεων, δεν είναι απίθανο επίσης να δούμε ακραία φυσικά φαινόμενα με κόσμο να χάνετε.

Εδώ δεν αποκλείονται ακραίες και βίαιες κινήσεις ή μπορεί να σημαίνει και την αποτυχία της διπλωματίας και την είσοδο σε εμπόλεμες συγκρούσεις. Σαφώς και τα ατυχήματα με παγκόσμια επιρροή και τρομοκρατικές επιθέσεις δεν θα πρέπει να παραβλέπονται.

Στις 15/12/2014 έχουμε το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα να γίνεται με την συμμετοχή του Βόρειου Δεσμού κάνοντας έτσι και πάλι ένα Ταυ–τετράγωνο. Εδώ για μία ακόμη φορά η συλλογική βία και η κατάρρευση κοινωνικών ιστών χωρών είναι στο προσκήνιο ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και το επερχόμενο τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα όπου και θα φέρει τις επερχόμενες κοινωνικές αλλαγές και επαναστάσεις. Η Διακήρυξη του Κομουνιστικού μανιφέστου, η μπολσεβίκικη επανάσταση αλλά και η Κατάρρευση της Σοβιετικής ένωσης έγιναν μέσα από τους Κύκλους του Κρόνου – Ποσειδώνα …

Τέλος στις 17/3/2015 έχουμε το τελευταίο ακριβείας τετράγωνο μεταξύ των δύο πλανητών όπου και έχουμε τη συμμετοχή του Άρη όπου θα κάνει σύνοδο με τον Ουρανό. Πρόκειται σαφώς για μία αρκετά βίαιη με αποσχιστικές τάσεις και κρίσεις επιρροή που θα ταρακουνήσει αρκετά το παγκόσμιο οικοδόμημα.

 6) Τι θα γίνει στην Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και σε Διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς

Ελλάδα

Το γενέθλιο Τετράγωνο Πλούτωνα – Δία που έχει η Χώρα μας ενεργοποιείτε από το διελαύνων τετράγωνο Πλούτωνα – Ουρανού. Σαφώς αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας κυριολεκτικά θα είναι με την Κάννη στο κρόταφο και πως θα υπάρξουν πράξεις βίας και ανατρεπτικές δραστηριότητες και αναστατώσεις

Θα υπάρξουν σίγουρα υποχρεωτικές και επιβαλλόμενες αποφάσεις πολλά από αυτά έτσι και αλλιώς έχουν ήδη φανεί. Υπάρχει επίσης κίνδυνος ατυχημάτων στη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα. Η Σύνοδος Πλούτωνα – Δία εκφράζει ξεκάθαρα τα προβλήματα που θα υπάρξουν με την πολιτεία του Τόπου αλλά και πως υπάρχει ο κίνδυνος η χώρα μας να χάσει τελικά τα πάντα όλα όσα έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά η ίδια η όψη μας βοηθά να μπορέσουμε να δούμε ότι με αλλαγή φιλοσοφίας και τρόπου σκέψης τελικά μπορούμε να έχουμε αυτό που λένε οι αστρολόγοι την τυχερή στροφή λίγο πριν το τέλος ή όπως το έλεγαν οι αρχαίοι τον Από μηχανής θεό. Οι μάχες που θα δώσουμε με τους εχθρούς μας να ξέρετε θα είναι πολύ σημαντικές και σε μεγάλο βαθμό θα μας αφήσουν χωρίς πολλά περιθώρια ενεργειών.

Η παρουσία του Πλούτωνα στον 8ο οίκο της χώρας σαφώς και δεν αφήνει πολλά περιθώρια να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το χρέος εποικοδομητικά. Το χρέος σαν θέμα για την χώρα μας θα είναι στην «μόδα» μέχρι περίπου και το 2018 όπου από εκεί και μετά φαίνεται ότι θα μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από τα δάνεια. Το τετράγωνο αυτό δυστυχώς επηρεάζει σε ένα μεγάλο βαθμό και τους συμμάχους μας κάτι που σημαίνει ότι η δική μας συμπεριφορά αλλά και η κρίση γενικότερα θα οδηγήσει τη χώρα μας σε ένα είδους διπλωματικής απομόνωσης η οποία θα μπορέσει να αλλάξει μετά από τα μέσα του 2014. Οι οικονομικές δυσκολίες εντείνονται και επειδή η προοδευτική Αφροδίτη είναι σε ταυ – τετράγωνο με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Γενικά όμως το τετράγωνο Δία – Πλούτωνα που έχει η χώρα μας είναι σήμα κατατεθεν ότι η περίοδος των παχιών Αγελάδων έχει περάσει, ότι δεν θα μπορούμε πια να ζούμε σε υπερβολές και πως πάλι θα έχουμε στιγμές ανάπτυξης και εγκαθίδρυση το 2020.

Στα μεσοδιαστήματα δεν είναι τυχαίο ότι ο Ήλιος / Ωροσκόπος επηρεάζεται σε σύνοδο από τον Ουρανό και τετράγωνο με τον Πλούτωνα δείχνοντας την πάλη να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από άλλες επιρροές αλλά και τις ταραχές που θα υπάρχουν τα επόμενα 2 χρόνια. Το μεσοδιάστημα Κρόνου – Ωροσκόπου είναι επίσης σε αντίθεση με τον Πλούτωνα και τετράγωνο με τον Ουρανό όπου κατά τον Ebertin δείχνει αναγκαστικούς περιορισμούς και παρακρατήσεις ενώ και δυσκολίες στις σχέσεις με άλλα κράτη.

ΗΠΑ

Για την Αμερική το τετράγωνο αυτό είναι απλά η αρχή μίας μεγάλης εξελικτικής κατάστασης που θα τελειώσει το 2023 – 2025. Προς το παρόν ο Πλούτωνας έχει αγγίξει την Αφροδίτη και τον Δία της χώρας αλλάζοντας ριζικά την οικονομική κατάσταση που είχε μέχρι πρότινος. Δεν είναι τυχαίο ότι με το που μπήκε ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω η Αμερική είχε το πρόβλημα με την Goldman sachs και είναι σίγουρο ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει ξανά οικονομικά ζητήματα. Όμως πια το πρόβλημα θα είναι περισσότερο Ταυτότητας και γενικότερης μείωσης της επιρροής στης στο εξωτερικό ( Ήλιο Κυβερνήτης 9ου οίκου). Το σίγουρο είναι ότι η ίδια η χώρα θα περάσει μία βαθύτατη κρίση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που βιώνουμε εμείς σαν χώρα και μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι όποιος και να είναι ο Πρόεδρος της Αμερικής από το φθινόπωρο και μετά θα οδηγήσει την Αμερική και τον κόσμο σε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις τους.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και το 1ο εξάμηνο του 2015 το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα θα είναι πάνω από τον γενέθλιο Ήλιο της Αμερικής κάτι που θα οδηγήσει σε καταστροφές αλλά και υπερβολικά ξεσπάσματα. Άραγε η Αμερική θα αποτολμήσει να κρατήσει μέσα της αυτή την ένταση διαλύοντας τον κοινωνικό της ιστό ή θα προσπαθήσει μέσω του 7ου της οίκου να εξάγει την κρίση στο εξωτερικό κάνοντας πράξη ακόμη και μία στρατιωτική επέμβαση χωρίς προηγούμενο; Ο ήλιος της Αμερικής στον Καρκίνο δεν είναι μόνος του. Η Χώρα έχει τετράγωνο Ήλιου – Κρόνου οπότε και οι οικονομικές καταστροφές (Κρόνος κυβερνήτης 2ου) αλλά και η μείωση της εξουσίας της (Κρόνος στον 10ο εξουσία και Ήλιος στον 7ο που είναι οι άλλες χώρες) θα είναι εμφανέστατη. Η Αμερική στη φάση αυτή αρχίζει να γίνεται μία ακόμη δύναμη ανάμεσα σε άλλες και το 2023 – 2025 με την Πλουτώνια επιστροφή της θα πρέπει να αποδεχτεί ότι τα χρόνια της ηγεμονίας της πέρασαν….

Ευρωπαϊκή Ένωση

Τον Κίνδυνο της Αμερικής θα τον ζήσει η Ευρώπη πολύ νωρίτερα και ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό. Ο Ήλιος της ΕΕ θα είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και σε τετράγωνο με τον Ουρανό. Αυτό βέβαια θα φέρει ακόμη μεγαλύτερες αποσχιστικές τάσεις και κρίσεις στις κοινωνίες των Ευρωπαϊκών κρατών. Σαφώς θα πρέπει να περιμένετε να ηρεμήσει η κατάσταση περίπου το τέλος του 2014 όπου θα έχουν γίνει και οι τελευταίες διαρθρωτικές κινήσεις στην ΕΕ η οποία και θα έχει μία πολύ διαφορετική μορφή από ότι την ξέρουμε αυτή τη στιγμή. Η μεγαλύτερη όμως κρίση και αλλαγές θα γίνει μέσα στο 2013 και θα έχουν πια αρχίσει να χαλαρώνουν οι κοινωνίες περίπου στις αρχές του 2014 αφότου θα έχουμε μία ΕΕ η οποία και θα προσπαθήσει να «κάτσει» στο λαιμό των πολιτών της. (Το μεσοδιάστημα Άρη Ουρανού θα ισούται με τον διελαύνων Πλούτωνα οπότε σύμφωνα με τον Ebertin θα έχουμε « Εξαναγκασμό, Βίαιη μεσολάβηση – Παρέμβαση από ανώτερη δύναμη» νομίζω δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια….

7) Η κρίση σε πνευματικό επίπεδο

Στην εσωτερική αστρολογία το τετράγωνο αυτό συνδυάζει την 1η ακτίνα της Θέλησης / Δύναμης με την 7η ακτίνα της τελετουργικής τάξης και μαγείας. Ο Πλούτωνας που είναι ένας πλανήτης της 1ης ακτίνας θα είναι στον Αιγόκερω που είναι ένα ζώδιο της 1ης ακτίνας (και 7ης) και ο Ουρανός που είναι πλανήτης της 7ης ακτίνας θα είναι στον Κριό που είναι ζώδιο της 7ης ακτίνας (και 1ης). Σε αυτό το στάδιο λοιπόν οι άνθρωποι θα δούμε ότι θα υπάρξει μία ιδιαίτερη αποκάλυψη του μεγάλου σχεδίου σε φυσικό επίπεδο. Σαφώς τα άτομα που θα πρωταγωνιστήσουν αυτή τη φορά θα είναι οι γεννημένοι τη δεκαετία του 1960 όπου και θα πάρουν το πνευματικό κάλεσμα κάποιοι από αυτούς να ξυπνήσουν άλλους ανθρώπους. Εκεί που θα πρωτοστατήσουν θα είναι είτε στις κοινωνικές εντάσεις είτε στην επιστήμη.

Η κρίση που θα επέλθει είναι η προσπάθεια μερικών ανθρώπων να αντιμετωπίσουν για μία ακόμη φορά την πνευματική τους υπόσταση μέσα από το συναίσθημα, τη σεξουαλικότητα και τα υλικά αγαθά. Για αυτό ακριβώς θα δούμε και ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο πως οι άνθρωποι καταφέρνουν και εκφράζονται ερωτικά. Βιασμοί και κουλτούρες ανοχής απέναντι σε μία ακραία σεξουαλικότητα η οποία μπορεί να ενέχει παρηκμασμένη πνευματικότητα θα αρχίσουν σταδιακά να εμφανίζονται. Πνευματικά επίσης θα υπάρξει και μία άνοδος της αριστερής ατραπού αλλά και της σεξουαλικής μαγείας. Σαφώς τα επαγγέλματα που θα δεχτούν τη μεγαλύτερη κρίση είναι αυτά της 7ης ακτίνας (Τράπεζες, εμπορικά καταστήματα, βιομηχανίες, ΜΜΕ, νοσοκομεία). Η μεγαλύτερη πνευματική παγίδα των ετών αυτών είναι η χρήση της ισχύος για τη τέρψη του σώματος. Προσωπικότητες με θετικό η αρνητικό πρόσημο θα αναδυθούν από: Ινδία, Κίνα, Γερμανία, Βρετανία, Ρωσία.

Το τετράγωνο στις πύλες 58 – 17 οδηγεί σε έλλειψη κινητικότητας για να μπορέσει κάποιος να προχωρήσει και να οδηγήσει ανθρώπους στην πνευματική τους ικανοποίηση. Από την άλλη όμως είναι η κατάλληλη στιγμή αυτή γιατί η έλλειψη σημαντικών προσώπων και αρχηγών μπορούν να βοηθήσουν στη γέννηση αυτών που θα μπορέσουν να προσφέρουν και να βοηθήσουν στην αλλαγή. Οι 2 τελευταίες πύλες που επηρεάζονται από το τετράγωνο οι 38 και 21 μας λένε ότι σκοπός αυτής της έντασης είναι να μπορέσει να έρθει δικαιοσύνη και να παρθούν αποφάσεις στο υλικό επίπεδο. Για αυτό το λόγο και αυτή η όψη στη συγκεκριμένη στιγμή θα μπορούσε να θεωρηθεί ένας πνευματικός κατακλυσμός του Νώε ο οποίος και θα πρέπει να καθαρίσει τον κόσμο πνευματικά.

 Η πνευματική κάθαρση πρέπει να έρθει πάλι μέσα από την κατανόηση και σεβασμό του αρσενικού και θηλυκού δίπολου. Όσο η απέναντι πλευρά μας μένει ανεξερεύνητη και άγνωστη τόσο επιφανειακά και μέσω του ρηχού σεξ θα προσπαθούμε να καταλάβουμε το άγνωστο χωρίς κανένα αποτέλεσμα