ΤΟ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ 2015- ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ/ΑΡΗ

στις

Το 2015 φαίνεται να είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τις σχέσεις μας είτε αυτές είναι επαγγελματικές,είτε οικογενειακές,ερωτικές κυρίως είτε κοινωνικές.Ο Πλούτωνας θα συνεχίσει να βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω, ο Ποσειδώνας βέβαια στους Ιχθύες και ο Ουρανος στο ζώδιο του Κριου. Από τις 23 Δεκεμβρίου ο Κρόνος όπως ήδη γνωρίζετε, έχει ήδη αφήσει πίσω του το ζώδιο του Σκορπιού για λίγο καιρό, μέχρι το καλοκαίρι για να διανύσει τις τελευταίες του μοίρες,και έχει εισέλθει στο ζώδιο του Τοξότη, όπου μετά πλέον θα εγκατασταθεί μόνιμα εκεί μέχρι το 2017.


Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα μεχρι τα μέσα Αυγούστου και αργότερα θα μπει στο ζώδιο της Παρθένου για το υπόλοιπο της χρονιάς. Οι πλανήτες αυτοί και οι όψεις που συνυπολογίζονται δείχνουν το τι θα φέρουν τη χρονιά αυτή. Η πιο σημαντική όψη του 2015, είναι το τετράγωνο Ποσειδώνα-Κρόνου που θα σχηματιστεί μεταξύ 3 και 5ου οίκου, μια στις 15 Φλεβάρη,9 Απριλίου,3,12 και 21 Νοεμβρίου του 2015 και εκεί μπορούν να συμβούν ανεπανόρθωτα λάθη, αλλά επίσης θα ήταν και δύσκολο να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο, όπως επίσης θα είναι δύσκολο να διακρίνουμε η να κρίνουμε εύκολα κάποιες καταστάσεις. 

Η όψη αυτή σημαίνει την κατάρρευση των δομών, όπου βιώνεται πολύ έντονα σε πολιτικό επίπεδο κυρίως, σαν κατάρρευση ξεπερασμένων κυβερνητικών δομών.Ο κύκλος αυτός συνδέεται με τον σοσιαλισμό και οι τελευταίες συζεύξεις του έγιναν στο παρελθόν το 1917,1953 και 1989. Αυτη η όψη έφερε μεγάλες αλλαγές στη Ρωσία για παράδειγμα. 

Όταν υπάρχει μεγάλο ρήγμα στο καράβι της πολιτείας, τότε αυτό βυθίζεται υπό την επιρροή αυτής της όψης. Η όψη αυτή προκαλεί στο συλλογικό πνεύμα την ανάγκη να αναλάβει συγκεκριμένη δράση ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση για όσους υποφέρουν. 

Ας μη ξεχνάμε βέβαια ότι ο Ποσειδώνας κυβερνά τις μεγάλες και ανοιχτές θάλασσες, τα αριστερά κόμματα, ότι έχει σχέση με αέρια και ναρκωτικά. Κυβερνά τις σκευωρίες, τις μηχανορραφίες, τις πλαστογραφίες, τις απάτες, τις προδοσίες, ότι μυστικό και παράνομο. Ακόμα τα κοινωνικά και φεμινιστικά κινήματα. 

Ο Κρόνος, δηλώνει τα ηλικιωμένα άτομα. Τα άτομα που είναι άξιοι σεβασμού, άτομα που με τον χρόνο έχουν καταξιωθεί και με κόπο και εντιμότητα έχουν κατακτήσει τον σεβασμό, τα αυστηρά άτομα, τους κριτές και τα έμπειρα άτομα στον τομέα τους, τους γαιοκτήμονες. 
Ο Κρόνος είναι τα κτίρια τα χτισμένα με πέτρα, το χώμα, τα προϊόντα της γης, το υπέδαφος, τα ορυχεία, ο άνθρακας και στους σεισμούς είναι παρών.Δηλώνει επίσης τα συντηρητικά και αυταρχικά κόμματα. Ο Κρόνος φέρνει εμπόδια, καθυστερήσεις και δυσκολίες ενώ ο Ποσειδώνας, φέρνει το χάος.

Ο Κρόνος, απο την θέση του Τοξότη (σε πύρινο ζώδιο) επίσης θα σχηματίσει θετικές όψεις με τον Δια (απο τον Λέοντα επίσης ζώδιο της φωτιάς)και με τον Ουρανό (απο το ζώδιο του Κριου, επίσης ζώδιο της φωτιάς). Όταν ο Δίας μπει στην Παρθένο (ζώδιο της γης) τον Αύγουστο θα σχηματίσει αντίθεση με τον Ποσειδώνα (απο τους Ιχθύες, επισης στις 31 Αυγούστου,3 και 5 Σεπτεμβρίου,αφού ο Παρθένος είναι σε άξονα αντίθεσης με τον Ιχθύ) και μετά θα σχηματίσει ένα τετράγωνο με τον Κρόνο (απο το ζώδιο του Τοξότη αφού σχηματίζει τετράγωνο με την Παρθένο στην κλασσική αστρολογία). 

Ο Πλούτωνας απο την θέση του Αιγόκερω, ζώδιο της γης, θα σχηματίσει μια αρνητική όψη με τον Ουρανό αλλά απο την άνοιξη και μετά θα χαλαρώσει αρκετά κλείνοντας έτσι τον κύκλο των 7 τετραγώνων.Οι όψεις αυτές γενικά μιλάνε για λάθη που πρόκειται να γίνουν και ψευδαισθήσεις αλλά και αποδέσμευση απο τα λάθη του παρελθόντος. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τουλάχιστον προβλέπεται το μέλλον να είναι πιο ανάλαφρο.

Η ένταση θα συνεχιστεί σε παγκόσμια κλίμακα, δεν θα λείψουν οι παρασκηνιακές ενέργειες ,τα βίαια γεγονότα, ενώ οι εστίες πολέμου  θα διατηρηθούν σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά ταυτόχρονα θα υπάρξει πρόοδος στην επιστήμη, αλλά και απώλειες , ακραία καιρικά φαινόμενα, έντονες γεωλογικές αναταραχές καθώς επίσης και αύξηση της θνησιμότητας στον πλανήτη όπως επίσης και η βιομηχανία και η γεωργία θα περιοριστούν. 

Ωστόσο, βέβαια οι όψεις που σχηματίζονται μέσα στο 2015, δίνουν ελπίδα όπως το τρίγωνο μεταξύ Δια-Κρόνου-Ουρανού απο τα ζώδια της φωτιάς, όπου θα τονιστεί ιδιαίτερα ο ιδεαλισμός πρωτοπορία, πρωτοτυπία, και η ανανέωση κυρίως στην τέχνη και την τεχνολογία.

Από τα πιο σημαντικά αστρολογικά γεγονότα του 2015 είναι η στενή προσέγγιση μεταξύ Αρη/Αφροδίτης και αυτό σημαίνει ότι και οι δυο πλανήτες, θα συμπορεύονται στενά μέσα απο τις διελεύσεις τους στον ζωδιακό κύκλο.Η σύνοδος αυτή είναι πολύ σημαντική για την ψυχολογική και ερωτική συναστρια και η συνάντηση αυτών των δυο ενεργειών συνδέεται με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα αλλά και το πως εκφράζονται τα δυο φύλα στις ανθρώπινες σχέσεις.Η σύνοδος αυτή συνδέεται με το πάθος και την σεξουαλική χημεία.Με την σύνοδο αυτή οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται να ψάξουν κάποιον βαθύτερα.

Ο Άρης αντιπροσωπεύει την ορμή ενέργειας και πρωτοβουλίας, η θέση του στο ωροσκόπιο δείχνει τον τομέα στον οποίο καλούμαστε να υπερασπιστούμε και να επιβεβαιώσουμε την θέλησή μας. Δεν είναι εύκολος πλανήτης,παραδοσιακά είναι ένας κακοποιός,δημιουργός αγώνων και συγκρούσεων.

Παράλληλα, όμως οι ενέργειες αυτές αντιπροσωπεύουν και την ενστικτώδη ανάγκη μας να επιβιώσουμε και να κατακτήσουμε βγάζοντας μας από την απάθεια όταν δεχόμαστε επίθεση και προκαλώντας μας να αναλάβουμε δράση. 

Σηματοδοτεί το σώμα και τους μυς, τις σωματικές κινήσεις και δραστηριότητα, την ενέργεια, την πρωτοβουλία,τον ενθουσιασμό, την αντοχή, τον πόλεμο και τα όπλα του, την επιθετικότητα,το θυμό,τη βία, την ωμότητα ή σκληρότητα, τις εχθροπραξίες,το στρατιώτη, τα ατυχήματα,την ανταγωνιστικότητα και τους αθλητές.Καθώς κυβερνά το σώμα, εξουσιάζει και οτιδήποτε κάνουμε με αυτό, από τις αθλητικές δραστηριότητες μέχρι την απλή σωματική προσπάθεια καθώς και τα επαγγέλματα που έχουν σαν πρωταρχικό στοιχείο τη χρήση του σώματος.

Ενώ η Αφροδίτη υπονοεί την σεξουαλικότητα με όρους απόλαυσης,ο Άρης συμβολίζει την σεξουαλική ορμή.Εκεί όπου η Αφροδίτη είναι απαλή και αργή ο Άρης είναι οξύς και γρήγορος,καθώς η φύση του είναι να επιτεθεί, να διαπεράσει,να κόψει ή να τραυματίσει. Με ψυχολογικούς όρους ο πλανήτης αναφέρεται στην οργή και στον τρόπο που θυμώνουμε. Αν είναι καλά τοποθετημένος μοιράζεται πολλά από τα θετικά χαρακτηριστικά του Κριού, δείχνοντας έναν άνθρωπο ο οποίος είναι τολμηρός και δεν φοβάται να αρχίσει μια μάχη, είτε για τον εαυτό του είτε για τους άλλους. 

Στις καλές περιπτώσεις ο θυμός μπορεί να μετατραπεί σε κίνητρο για δράση αντί να είναι καταστροφικός.Επειδή η καταστροφικότητα υπάρχει -σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό- σε όλους τους ανθρώπους,από νωρίς στην ιστορία θεσμοθετήθηκε με την μορφή του στρατού, σκοπός του οποίου είναι η κατεύθυνση της ατομικής επιθετικότητας στην υπεράσπιση της ομάδας.

Η πρώτη προσέγγιση γίνεται μέσω του Υδροχόου και μετά μέσω των Ιχθύων.Η Αφροδίτη θα περάσει στον Ταύρο και μετά θα ακολουθήσει και ο Αρης. Μετα την άνοιξη ,αυτοί οι δυο θα ξανασυναντηθούν μαζί τον Αύγουστο στο ζώδιο του Λέοντα και μετά στην Παρθένο το Φθινόπωρο, και αργότερα στον Ζυγό. 

Η στενή σύνοδος μεταξύ των δυο αυτών πλανητών δεν συμβαίνει αρκετά συχνά. Η Αφροδίτη συνδέεται με την αρμονία ενώ ο Αρης εκφράζεται πιο άμεσα και επιθετικά. Η σύνοδος αυτή θα επηρεάσει αρκετά τις προσωπικές μας σχέσεις και θα φέρει στην επιφάνεια θετικά και αρνητικά. 

Εξαιτίας αυτής, όμως θα υπάρξουν άφθονες συγκρούσεις,αυξημένος ανταγωνισμός ,θα υπάρξουν ξαφνικοί έρωτες,αιφνίδιοι χωρισμοί, και θα σηματοδοτήσει εκρηκτικές καταστάσεις όπως επίσης θα τονίσει ιδιαίτερα την επιθετική συμπεριφορά και έτσι αυτό το φαινόμενο θα αλλάξει πολλά στις ανθρώπινες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα.

Αρνητικά η όψη αυτή φέρνει σύγχυση,απογοήτευση,αντίδραση και υπάρχει διαρκώς μια συναισθηματική και ψυχική αναστάτωση. Η Αφροδίτη προσπαθεί να αποδεχτεί μια κατάσταση για χάρη της αρμονίας και της ειρήνης ενώ ο Αρης προσπαθεί να επιβληθεί πιέζοντας,με επιθετικό τρόπο. 

Η σύνοδος θα παίξει μεγάλο ρόλο σε όλους τους τομείς,στις σχέσεις μεταξύ κρατών,μέσα σε κοινωνικές ομάδες,επαγγελματικές και προσωπικές γενικά αλλά και φιλικές σχέσεις .Η σύνοδος αυτή, στην ερωτική αστρολογία, είναι πολύ σημαντική για την συναστρια και η συνάντηση αυτών των δυο ενεργειών, θηλυκού με αρσενικό όπου συνδέεται με την σεξουαλικότητα,το πάθος και την σεξουαλική χημεία αλλά και την έκφραση των δυο φύλων σε μια σχέση.

Hόψη αυτή θα προκαλέσει πολλά πάθη, εντάσεις, συγκρούσεις αλλά και παιχνίδια εξουσίας ανάλογα με τα ζώδια που διέρχεται. 

Με την σύνοδο αυτή όμως δεν κοιτάμε τους άλλους εις βάθος και παραβλέπουμε τι θέλουμε πραγματικά σε μια σχέση, αλλά το μόνο μου μας ενδιαφέρει είναι η σεξουαλική πράξη. Οπότε πρέπει να προσέξουμε πολύ καλά τις επιλογές μας,ενώ συχνά με την όψη αυτή είναι εύκολο να οδηγηθούμε στον γάμο και μετά το κρεβάτι, συνειδητοποιούμε ξαφνικά τα λάθη μας,καθώς με αυτήν την όψη ότι αρχίζει αυθόρμητα τελειώνει και γρήγορα .

H όψη αυτή βέβαια προσφέρει ευχαρίστηση, ένταση αλλά δεν δημιουργεί ουσιαστικές σχέσεις και σταθερές.Το αίσθημα της ζήλιας είναι έντονο,οι κεραυνοβόλες έρωτες δημιουργούνται εύκολα,αλλά επίσης και η σύλληψη μπορεί να είναι μοιραία και να έχουμε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Η σύνοδος μπορεί να είναι θετική γι’ αυτούς που δεν εκφράζουν εύκολα τα συναισθήματα τους η γι’ αυτούς που δεν τολμούν να κάνουν μια νέα αρχή, οπότε τώρα η ενέργεια αυτή θα σας σπρώξει να εκφράσετε αυτό που νιώθετε η πιο εύκολα να δημιουργήσετε κάτι που ήταν αδύνατο πιο πριν. 


Ωστόσο η ίδια αυτή σύνοδος,μπορεί να ξεπεράσει τα όρια και να δούμε περισσότερη διαστροφή και τρέλα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Αφροδίτη συνδέεται και με την οικονομία, οπότε μέσα από την σύνοδο θα δούμε να γίνονται σημαντικά λάθη κάτω από έντονη πίεση προκαλώντας απώλειες και σκάνδαλα. 

Επίσης πρέπει να προσέξουμε όσο αφορά την υγεια μας καθότι Αρης προκαλεί τραύματα, ημικρανίες, οξείς πόνους, καψίματα, ουλές, εξανθήματα, μολύνσεις, και εμπύρετες καταστάσεις.