Χρονια Πολλά στην Ελλαδα ,γίνεται 185 ετών,και απο χθες ετοιμάσαμε ένα κειμενο με την ηλιακη της επιστροφη της αλλά θα ρίξουμε και μια μάτια για καποια πράγματα που δεν ειχα γράψει για το χειμερινό ηλιοστάσιο. Σαν σήμερα ιδρύθηκε η Ελλάδα ως γνωστόν, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ανεξαρτησίας του Λονδίνου το 1830, 3/2, ώρα 11:35 πμ.οι τρεις μεγάλες δυνάμεις της εποχής (Αγγλία, Ρωσία, Γαλλία) υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Ανεξαρτησίας στο Λονδίνο και η Ελλάδα αναγνωρίστηκε επισήμως ως κράτος.

Να πούμε μερικά πράγματα για την χώρα μας, όπου φαίνεται να ειναι μια εύθραυστη και μεταβατική περιοδος αλλά και πολυ δύσκολη με ραγδαίες εξελίξεις για ολόκληρο τον πλανήτη και όχι μονό για μας. Ο ετήσιος χαρτης για την Ελλαδα υπολογίστηκε στις 3/2/2015 στις 9:48:57 πμ. Ας δούμε με την σειρά τι σημαίνουν και οι δυο χάρτες.

Ο ωροσκόπος του χάρτη βρίσκεται στην 7η μοιρα του Ζυγού όπου σηματοδοτει κυρίως επικίνδυνες καταστάσεις για την χώρα μας. Η 7η μοιρα του Ζυγού συνδέεται με την μοιρα της μάχης, της σύγκρουσης και της ορμητικοτητας αλλά και ξαφνικό θάνατο αλλά και η 7η του Κριου συνδέεται με την μοιρα της βιασύνης και της ορμητικοτητας, όπου αυτο υποδεικνύει ότι θα πιεστούμε και τελικά αναγκαστούμε να αμυνθούμε ενάντια σε ένα κίνδυνο που ερχεται όπου ανατρεπτικά γεγονοτα θα λάβουν χώρα. Ταυτόχρονα αυτο δειχνει όμως απο τις θέσεις πλανητών που βρίσκονται εκεί, δύναμη, εριστικοτητα, αλλά και αλαζονεία.

Ο Ουρανος δειχνει να ειναι στον 7ο οίκο του χάρτη όπου σηματοδοτει ξαφνικά γεγονοτα και καταστάσεις που συνδέονται με συμμαχίες, κυβερνητικές αποφάσεις, τους φανερούς εχθρούς αλλά αυτο συμπεριλαμβανει ακόμα και δικαστικές διαμάχες που δίνει η χώρα.

Βεβαία τα γεγονοτα που θα συμβούν στην Ευρώπη θα φέρουν αναταραχές και ενδεχομένως αναγκάσουν και την χώρα μας να πάρει καποια μέτρα και να αμυνθεί έναντι στα εξωτερικά γεγονοτα που θα συμβούν. Ως επί το πλείστον ο Ουρανος σχηματίζει αρνητικές όψεις και αυτός συμπορεύεται στον χάρτη με τον Νότιο Δεσμό όπου δειχνει δυσκολίες, μοιραία γεγονοτα και πολλές φορές επισημαίνει πτώχευση αλλά και δραματικές αλλαγες, ενώ δίπλα της επισης και η Έρις όπου δειχνει αδυναμία, και προβλήματα που δημιουργουνται απο τρίτους.

Ίσως αυτο σημαίνει τελικά την απειλή ενός θερμού επεισοδίου θα ειναι και αναπόφευκτο αλλά και οι σχεσεις με εταίρους και οι όποιες μάχες δίνει η χώρα μας δεν θα ειναι εύκολες. Ο Ουρανος συν τις άλλοις σημαίνει και ριζική αλλαγη και ανατροπές όσο άφορα τις συμμαχίες και τις διπλωματικές σχεσεις ενός κράτους. Πάντως θα υπάρξουν πολλά ξαφνικά γεγονοτα αλλά και προκλήσεις που θα αντιμετωπισει απο την επαφή της με άλλους σημαντικούς πλανήτες τους υπόλοιπους μήνες, εφόσον ακουμπά τον Δια, τον Ηλιο και την Αφροδιτη. Η αλήθεια ειναι ότι πολλά θέματα αιωρούνται που περιμένουμε να συμβούν και αυτο ειναι δεικτης ότι θα έρθουν τα πανω κάτω η πιο απλά θα γίνει της τρελής…θα προκαλέσουμε..θα προκαλέσουν, ακραίες συμπεριφορές.

Ο σχηματισμός αντιθέσεων και τετράγωνων προβλέπει μια ξαφνική κατάσταση η οποία φέρνει δυσάρεστα αποτελέσματα απο εχθρούς αλλά και όσο αφορά συνεργασίες σε πολιτικο επιπεδο. Η πιο δύσκολη περιοδος παγκοσμίως αλλά και για την χώρα μας θεωρείται η περιοδος Μαρτίου- Μαΐου 2015 όπου εκεί θα εχουμε το κλείσιμο του του κύκλου των 7 τετραγώνων μεταξύ των πλανητών Ουρανού/Πλουτωνα, η ολική εκλειψη Ηλίου στις 20 Μαρτίου στους Ιχθεις και η Ολική Σεληνιακή στον Ζυγό στις 4 Απριλίου. Τις εκλειψεις θα τις γράψουμε σε ξεχωριστό κεφάλαιο όπου ειναι πολυ σημαντικες φέτος.

Είχαμε πει  όμως ότι στις 17/3/2015 θα έχουμε το τελευταίο ακριβείας τετράγωνο μεταξύ των Ουρανού/Πλουτωνα όπου θα έχουμε τη συμμετοχή του Άρη και θα σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό. Πρόκειται σαφώς για μία αρκετά βίαιη όψη με αποσχιστικές τάσεις και κρίσεις, επιρροή που θα ταρακουνήσει αρκετά το παγκόσμιο οικοδόμημα.

Το MC( ζενίθ) του χάρτη βρίσκεται στην 8η μοιρα Καρκίνου/Αιγόκερω,μοιρα της ευφορίας,της ικανοποίησης, και εκπλήρωση μεγάλων πραγμάτων, που όμως σηματοδοτούν ιστορικά και σημαντικά γεγονοτα που πρόκειται να λάβουν χώρα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο άξονας αυτός συνδέεται με βαριές ευθύνες. Ωστοσο η Ελλαδα φαίνεται να βγαίνει κατα κάποιο τρόπο κερδισμένη απο καποια σημαντικά γεγονοτα που θα συμβούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Στο MC της χώρας βεβαια υπαρχει ο Βουλκανους στην 28η μοιρα του Καρκίνου,που ειναι δεικτης αρμονίας και εκεί πολυ κοντά ο Αδης στην 3η μοιρα του Καρκίνου και ο Υποθετικός Κρόνος στην 8η του Καρκίνου που θεωρούνται τυχερές μοιρες που φέρνουν καποια πρόοδο αλλά και πάλι προβλέπονται αλλαγες αλλά και δυσκολίες προς το τέλος της χρονιάς.

Από την άλλη ο Κρόνος απο τον δεύτερο οίκο (σκληρές δοκιμασίες στα οικονομικά)δειχνει καποια αύξηση αποθεμάτων με πολυ κόπο και εμπόδια,το εξάγωνο Δια/Κρόνου που σχηματίζεται συμβολίζει άγχος και κούραση αλλά και πράξεις οι οποίες θα συμβάλουν στα κέρδη του κράτους, όπως αναφέραμε παραπάνω, ειδικά κατα το τέλος της χρονιάς, χωρίς αυτο να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν ταρακουνηματα. Ο Κρόνος εκεί φέρνει περιορισμούς η απώλειες όμως σε εξέλιξη και βάθος χρόνου.

Βεβαία μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 υπαρχει ένα τετράγωνο μεταξύ αυτών δυο πλανητών που δειχνει έλλειψη σταθερότητας και κούραση,όμως προμηνύει και μια ανάλαφρη περίοδο παρόλο τις δυσκολίες, που ξεκινούν. Θα δούμε πως θα φτάσουμε εκεί.

Παράλληλα δειχνει και τις προσπάθειες  για προσαρμογή σε νέα δεδομενα όσο άφορα την κατεύθυνση και τους στόχους που πρεπει να εκπληρωθούν. Οι όψεις Ουρανού δείχνουν αλλαγες και νέα ξεκινήματα ωστοσο το περιβόητο τετράγωνο Ουρανού/Πλουτωνα υποδεικνύει ακραία γεγονοτα μεταξύ 7/4ου οίκου και αυτο μπορεί να αφορά καιρικά ακραία φαινομενα,το κόμμα αντιπολιτευσης, την ακίνητη περιουσία και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν την χώρα μας πρόκειται να μας απασχολήσουν έντονα.

Μην ξεχνάμε και τις δυσκολες όψεις που υπάρχουν απο τον Ποσειδώνα,σε αντιθεση με τον Δια και τετράγωνο με τον Κρόνο που υποδεικνύει λάθη αλλά και ότι τα πράγματα δεν ειναι όπως τα βλέπουμε. Δείχνει ότι ειναι μια χρονιά επαναπροσαρμογης, αλλά με ανησυχεί το γεγονος ότι ο Ήλιος βρίσκεται στον 4ο οίκο του χάρτη αυτού. Ίσως έχει αυτο να κανει με θέματα ηγεσίας.

Ας δούμε λίγο και την Ηλιακη επιστροφη της Ελλαδος που ειναι εξίσου και αυτή πολυ σημαντικη, να δούμε τι λέει για την χρονιά αυτή. Ο ωροσκόπος βρίσκεται στην 6η μοιρα Κριου/Ζυγού και δειχνει και πάλι κίνδυνο και πτώση. Ο Ουρανος βρίσκεται σε συνοδο με τον Νότιο Δεσμό στον 1ο οίκο (πληθυσμός,γενική ψυχολογική κατάσταση,υπουργείο εσωτερικών) σε αυτόν τον χάρτη αλλά για άλλη μια φορά όπου τετραγωνίζει τον Πλουτωνα στον 10ο οίκο της χώρας (κυβερνών κόμμα, κυβέρνηση, πρόεδρος, την θέση και την ισχύ ενός κράτους ),όπου δειχνει επισης τα μοιραία γεγονοτα και την μειωμένη δυνατότητα ανάκαμψης απο δυσκολίες.

Αυτό δειχνει να  συνδέεται με “επαναστατική ηγεσία” που φέρνει σαρωτικές αλλαγες η ίσως θέματα ηγεσίας και πάλι να πυροδοτουνται λόγω οικονομικων θεμάτων και μοιραίων γεγονότων. Ο Κρόνος (εξουσία,καταπίεση) στον Τοξοτη βρίσκεται στον 8ο οίκο οικονομικων όπου συνδέεται με θέματα φορολογίας, οικονομικές δοσοληψίες με ξένα κράτη, χρεοκοπίες ειναι μια θέση αρκετά ανησυχητική.

Ας μην ξεχνάμε επισης ότι η ηλιακη επιστροφη της Ελλαδος φέτος συμπίπτει με την πανσέληνο στο ζώδιο του Λέοντα όπου και επηρεάζεται έντονα.

.http://astroephimerides.blogspot.gr/2015/02/blog-post.html

Ο Αρης απο την άλλη (στρατος, βίαια γεγονοτα, ατυχήματα) βρίσκεται στον 12ο οίκο (κρυφές διεργασίες, υπέδαφος, άσυλα, φυλακές,εκβιασμοί, συνωμοσίες, κρυφοί εχθροί, δοκιμασίες, προδοσίες) όπου και εκεί θα περιμένουμε μια δύσκολη κατάσταση και μαλιστα ειναι ενας οίκος αρκετά φορτωμένος, σηματοδοτει ένα πλούσιο παρασκήνιο,σίγουρα πολλά “μαγειρευονται”.Οι πλανήτες εκεί στις συγκεκριμενες μοιρες συνδέονται με επαγρύπνηση και καταστροφή,όπου έχει να κανει με σημαντικά γεγονοτα και αυτά ίσως συμπεριλαμβανουν και θέματα θρησκευτικά.

Ο Κρόνος και πάλι σχηματίζει βεβαια τις όψεις που αναφέραμε πιο πανω με το τετράγωνο του Ποσειδώνα και το τετράγωνο Δια.Το 2015 βεβαια ειναι μια χρονιά αφύπνισης όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, προφανώς μετά απο μια φούσκα που θα σκάσει.

Η αντιθεση Αφροδίτης/Δια και το τετράγωνο με τον Κρόνο δειχνει διάλυση συνεργασιών, έντονα προβλήματα, αστάθεια και ακρότητες στην οικονομία αλλά και σημαντικοί περιορισμοί. Υπάρχουν βεβαια και τα στοιχεια που δείχνουν μια αποτομη μεταστροφή ,αλλά θα εχουμε να αντιμετωπισουμε πολλές δυσκολίες. Τίποτα δεν αλλάζει εύκολα, ευχόμαστε βεβαια οι όποιες αλλαγες να γίνουν για το καλό της χώρας και του λαού . Και στους δυο χάρτες, βλέπουμε σημαντικούς πλανήτες να καταλαμβανουν σημαντικούς οίκους ,ο Ουρανος βεβαια ειναι αυτός που χτυπάει έντονα.

Όμως ξέρουμε ότι ουσιαστικές αλλαγες δεν γίνονται αν δεν επέλθει πρώτα μια κάθαρση. Να προσθέσω το εξής, ότι το καλοκαιρι ο Κρόνος γυρνάει στον Σκορπιό για να διανύσει την τελευταια του μοιρα αλλά και τα Σεληνιακά φαινομενα του Ιουνίου δεν ειναι και θετικά, και ίσως αυτο ειναι επικίνδυνο. Τελειώνουμε εδώ με τις αναλύσεις όσο αφορά την χώρα μας.