Η πρώτη σημαντικη όψη που σχημάτισαν μεταξύ τους οι δυο πλανήτες Ουρανος-Πλουτωνας ήταν η σύνοδος κατα τα μέσα της δεκαετίας του 60 αλλά και το ημιτετραγωνο που σχηματίστηκε μεταξύ των δυο αυτών πλανητών τον Μάρτιο του 1986.Αν και η συγκεκριμένη χρονική περιοδος δεν φαίνεται να ειναι ιδιαίτερα καταστρεπτικη εκτός απο ένα πολυ σημαντικό γεγονος που συνέβη και αυτο αφορά την πυρηνική κατάρρευση του Τσερνομπίλ που άρχισε στις 1:23 πμ Απριλίου 1986 στην Ουκρανία όπου παραμένει το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα παγκοσμίως στην ιστορία.


Εκτός βεβαια απο αυτο συνεβει και κάτι αλλο με το ημι-τετράγωνο που σχημάτισαν μεταξύ τους αυτοί οι δυο γιγαντιαίοι πλανήτες. Στις 25 Φεβρουαρίου στη Μόσχα, μια-δυο εβδομάδες πριν τελειοποιηθεί το ημι-τετράγωνο Ουρανού- Πλούτωνα,που σχηματιζονταν μεταξύ Τοξοτη-Σκορπιού, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εισήγαγε δύο νέους όρους στο Συνέδριο του Κομμουνιστικου Κόμματος – γκλάσνοστ και περεστρόικα. Αυτό βεβαια, θα οδηγούσε σύμφωνα με τον Ebertin κατα λέξη “στην κατάρρευση της παλιάς τάξης πραγμάτων και την κατασκευή του νέου” .Ήταν κυριολεκτικά η αρχή της αποδoμησης μιας αυτοκρατορίας. Ολόκληρη η Σοβιετική Ένωση θα κατέρρεε μέσα σε λίγα χρόνια.

Η 19η Ιανουαριου επισης του 1986, χαρακτηρίστηκε από την εφεύρεση του πρώτου ιού υπολογιστή απο τα δύο αδέλφια στη Λαχόρη του Πακιστάν.Αυτο προφανως ηταν ενας τροπος οπου εκφραστηκε το τετραγωνο Ουρανου-Πλουτωνα, που ειναι επισης γνωστος ως καταστροφικο.Είναι ομως, πολυ πιο σημαντικο να αναφερουμε και να πουμε οτι ο πρώτος υπολογιστής -Olivetti Programma 101που  παρουσιάστηκε στην παγκόσμια έκθεση τον Οκτώβριο του 1965 – ηταν ακριβώς στην αρχή του προηγουμενου κύκλου Ουρανου- Πλούτωνα.

Ο προσφατος κυκλος του τετραγωνου Ουρανου-Πλουτωνα εχει φερει στο παρελθον σιγουρα πολλες εθνικές επαναστάσεις, όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά και στην Ουκρανία, το πυρηνικο ατυχημα του Τσερνομπίλ οπως αναφεραμε πιο πανω.Με τον προσφατο κυκλο αυτων των δυο πλανητων οι φυλετικες αναταραχες και η ανισότητα έχουν ξαναεμφανιστεί στους δρομους των ΗΠΑ, μετά από μια σειρά αμφιλεγόμενων πυροβολισμων της αστυνομίας. 

Αλλα σιγουρα βεβαια και οι ιοί υπολογιστών δεν είναι πλέον μια υποθεση που αφορα μονο την χωρα αυτη.Οι κυβερνήσεις υποκλέπτουν την ιδιωτικη ζωή των ανθρωπων μέσω του Διαδικτύου και τωρα ο ηλεκτρονικός πόλεμος έχει τη δυνατότητα να ακρωτηριάσει τον ενεργειακό εφοδιασμό των εθνών. 

Η απειλή της ενέργειας αυτης είναι πολύ αληθινη και τρομακτικη εάν ληφθεί υπόψη ότι η συνοδος αυτων των δυο πλανητων του 1965, οπου μια δυσλειτουργία σε ένα διακόπτη ρελέ στο Οντάριο στις 9 Νοεμβρίου, στις αρχές του τρέχοντος κύκλου, αυτο σήμανε ενα γενικο μπλακ αουτ οπου οι βορειοανατολικές πολιτειες των ΗΠΑ και αλλα μέρη του Καναδά βυθιστηκαν στο σκοταδι.Αρα ισως οι μεγαλης διαρκειας διακοπες ρευματος, συμβολιζουν επισης κατα καποιο τροπο την αποτυχια των δομων της εξουσιας, μέσω της αναποτελεσματικότητας του συστήματος.Και οταν ενδεχομενως το συστημα αποτυγχανει τοτε ισως ειναι και η καταλληλη ωρα να αναλαβουμε δραση.


Το τετραγωνο Ουρανου-Πλουτωνα παντα σχετιζεται με τους αγωνες των ατομικών δικαιωμάτων στο πλαίσιο του ελέγχου της παγκόσμιας γραφειοκρατίας.Όπως η γκλάσνοστ και η περεστρόικα, η διαφάνεια και η αναδιάρθρωση θα καταστουν αναπóφευκτες καταστάσεις εντός των αυτοκρατορίων, είτε ειναι εμφανής ή συγκεκαλυμμένες.Η εκπληξη ειναι ακομα μεγαλυτερη αν καποιος δει και παρατηρησει το ωροσκοπιο της NSA οπου ο Πλουτωνας αρχιζει και ακουμπαει τον Ουρανο κατα την διαρκεια εκεινων των χρονων,ενας οργανισμος που στην ουσια γεννηθηκε για τον παγκοσμιο ελεγχο.

Αλλα ενα πραγμα που πρεπει να κατανοησουμε στον συγκεκριμενο κυκλο ειναι η δυναμη του ενος. Ενας ανθρωπος μπορει να αλλαξει το συστημα.Αυτος μπορει να ειναι καποιος σαν τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, μπορεί να είναι ο Mikhail Gorbachev και μπορεί να είναι ο Edward Snowden…Ή όπως διαπιστώσαμε την περασμένη εβδομάδα, μπορεί να είναι ένας πολυ απλος άνθρωπος που πυροβολειται απο καποιον αστυνομικο σε ένα πάρκο, οχτω φορες.

Στις 22 Σεπτεμβριου το 1965,στην κορυφή του Top 100 εχουμε την κλασσική επιτυχία του Barry Mcguire “Eve of Destruction”.Το τραγούδι ξεκίνησε με στίχους κυριολεκτικά με το να περιγράφει την έκρηξη γεγονότων στη Μέση Ανατολή. Στη συνέχεια, αναφέρεται στη φυλετική μισαλλοδοξία  παρουσιάζοντας τους αγώνες που έκανε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ καθώς και την πορεία διαμαρτυρίας που οργάνωσε από την πόλη Σέλμα ως την Αλαμπάμα προκειμένου να αναγνωριστούν τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των Aφροαμερικανών. Προβλέπει τη ματαιότητα του πολέμου του Βιετνάμ και τη θανατηφόρο προοπτική μιας μελλοντικής πυρηνικής ενέργειας.

Το τραγουδι αυτο τοτε απαγορεύτηκε σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ με την αιτιολογία ότι αυτο βοηθουσε και υποστηριζε τον εχθρό.Απο αστρολογικης αποψης ειναι σημαντικο να αναφερουμε οτι το τραγουδι αυτο κορυφωθηκε, κατά την ίδια χρονική στιγμή με την διελευση αυτων των δυο πλανητων. 

Οι σκεψεις ειναι τοοσο σημαντικες οσο και οι ενεργειες και αποτελούν μέρος μιας αδιάσπαστης ενότητας. Η τέχνη μιμείται τη ζωή και η ζωή μιμείται την τέχνη. Επαναστατικά μηνύματα του ’60 αντήχησαν μέσα από τους καλλιτέχνες της.Ακόμη και η blues μουσική μιας καταπιεσμένης φυλής ήταν η εξεύρεση ενός νέου και συγκινημένου ακροατήριου.

Κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα καμιά άλλη δεκαετία δεν άλλαξε τόσο πολυ την συνείδηση των ανθρώπων όσο η δεκαετία του 60,όπου ακόμα και οι δυο Παγκόσμιοι Πόλεμοι αλλά ούτε και η Μεγάλη Ύφεση στο παρελθόν δεν είχαν το ιδιο αποτέλεσμα. Το” Eve of Destruction” έφερε μια σειρά από τραγούδια διαμαρτυρίας όπως το ‘Universal Soldier’ η το ‘Blowing In The Wind’ που περιέγραψαν την παγκόσμια κατανομή του 20ου αιώνα. Μια παράλογη προσπάθεια για υπεροχή είχε καθορίσει την πνευματική ανεπάρκεια της ύπαρξης μας. Η δεκαετία του εξήντα προανήγγειλε την αναζήτηση ενός “νέου νοήματος”.

Τα πολιτικά δικαιώματα και η φυλετική καταπίεση ήταν ένα διαδεδομένο θέμα.Το 1965 – το έτος που ο Πλούτωνας και ο Ουρανός συναντηθηκαν εκαναν την χρονια εκεινη να ξεχωρισει.Νωριτερα η χρονια αυτη σημαδευεται απο την δολοφονια του Malcolm X. Οι αγώνες και οι πορείες διαμαρτυρίας υπερασπίστηκαν από τον χαρισματικό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, οπου επαιξαν σημαντικο και καθοριστικο ρολο στην ιστορία των ΗΠΑ. Μέχρι τον Αύγουστο του 1965, καθώς η οψη αυτη μεταξυ των δυο πλανητων αρχιζει να γινεται ακριβεστατη, οι ταραχές του Watts στο Λος Άντζελες συγκλόνισαν το έθνος.Βεβαια η πολιτκη κατασταση στην Ελλαδα δεν ειναι καθολου καλη οπου  ηδη χαρακτηριζεται απο ασταθεια.

Το φυλετικο θέμα ήταν αναμενόμενο. Ο προηγούμενος κύκλος Ουρανου-Πλούτωνα είχε επίσης διαδραμάτισει κεντρικό ρόλο όσον αφορά τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών.Αυτός ο κύκλος άρχισε ουσιαστικα το 1850.Αυτή ήταν η αρχή του κίνηματος κατά της δουλείας και συμβιβαστικών ψηφισμάτων του Henry Clay στην Γερουσία των ΗΠΑ.Αλλά δεν ήταν μόνο στις ΗΠΑ, όπου τα πολιτικά δικαιώματα ήταν το κεντρικο θέμα.Το πιο πολυπληθέστερο έθνος στον κόσμο το 1850 ξεκίνησε μια μακράς διαρκείας εμφύλιο πόλεμο οπου ονομαστηκε ως Εξέγερση των Ταϊπίνγκ. 

 Η εξέγερση των Ταϊπίνγκ (1850 – 1864) ήταν ένας μεγάλου εύρους εμφύλιος πόλεμος στη νότια Κίνα, μεταξύ της κυρίαρχης δυναστείας των Τσινγκ και του ριζοσπαστικού θρησκευτικού κινήματος των Ταϊπίνγκ. Οι Ταϊπίνγκ ήταν ένα χιλιαστικό κίνημα υπό την ηγεσία του Χονγκ Ξιουκουάν, ο οποίος διεμήνυε πως είχε οράματα στα οποία τού φανερώθηκε πως ήταν ο νεότερος αδερφός του Ιησού Χριστού. Ως συντηρητική εκτίμηση, τουλάχιστον 20 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν, κυρίως πολίτες, ενώ είναι πιθανό οι αριθμοί των θυμάτων να είναι αρκετά μεγαλύτεροι, σε μια από τις πιο θανατηφόρες στρατιωτικές συγκρούσεις της ιστορίας που αντιμετωπίσαν την απειλή της νέας αναδυόμενης σκέψης είναι γνωστή ως «Εξέλιξη» ..

 Ο Χονγκ εγκαθίδρυσε το Ουράνιο Βασίλειο των Ταϊπίνγκ, με την πρωτεύουσα να βρίσκεται στο Ναντσίνγκ. Ο στρατός του Βασιλείου ήλεγξε μεγάλα μέρη της νότιας Κίνας, και στο απόγειο της δύναμής του είχε υπό τον έλεγχο του περίπου 30 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι επαναστατικές διακηρύξεις περιελάμβαναν κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, όπως την από κοινού ιδιοκτησία αγαθών, ισότητα των φύλων, και την αντικατάσταση του ΚομφουκιανισμούΒουδισμού, και κινέζικων παραδοσιακών θρησκειών με τη δική τους μορφή Χριστιανισμού.

Λόγω της άρνησής τους να πλέκουν τα μαλλιά τους σε κοτσίδα σύμφωνα με τα έθιμα των Μαντσού της εποχής, τα μέλη των Ταϊπίνγκ αποκαλούνταν ως “μακρυμάλληδες” από την κυβέρνηση των Τσινγκ, η οποία αντιμαχόταν τους στρατούς των Ταϊπίνγκ κατά την εξέγερση. Η κυβέρνηση των Τσινγκ τελικά κατάφερε να κατατροπώσει τους επαναστάτες με την βοήθεια γαλλικών και βρετανικών δυνάμεων.

Στον 20ο αιώνα, ο Σουν Γιατ-Σεν, ιδρυτής του Κινέζικου Εθνικιστικού Κόμματος, βρήκε το κίνημα των Ταϊπίνγκ ως πηγή έμπνευσης, ενώ ο κομμουνιστής επαναστάτης και μετέπειτα ηγέτης της Κίνας Μάο Τσετούνγκ, δόξασε τους επαναστάτες των Ταϊπίνγκ ως πρώιμους ηρωικούς αγωνιστές ενάντια σε ένα διεφθαρμένο φεουδαρχικό σύστημα.

Η παγκόσμια διάθεση προσδιορίζεται απο αστρολογικη αποψη, από τους κυρίαρχους πλανητικους κύκλους της εποχης.Το τετραγωνο απεικονιζει ενα ειδος συγκρουσης που πρέπει να επιλυθεί μεταξύ των πλανητών, στα αναλογα ζωδια που βρισκνται.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τρέχουσα διάθεση που δημιουργειται απο τον τρεχον κυκλο, είναι η τριβή. 

Ο Ουρανός σε ζωδιο της φωτιάς, απο την θεση του Κριου και τον Πλούτωνα σε ζωδιο της γης, στον Αιγοκερω, θα μπορουσε να χαρακτηριστει ως ενεργεια “καμμένης γης “. Μερικές φορές κατα την διαρκεια αυτου του κυκλου αλλα και μετα αυτη ειναι η εικονα που ο κόσμος εμφανίζει. Η φύση συγχωνευσης Ουρανού-Πλούτωνα συνοπτικά περιγράφεται κατα Ebertin ως ” διαδικασια μετασχηματισμου”.

Η κατάρρευση της παλιάς τάξης πραγμάτων, αλλα και η ιδρυση μιας νεας ταξης πραγματων. Επανάσταση.Αυτό είναι μια απλή και άμεση περιγραφή που αποδιδεται στον κυκλο αυτον. Το μονο που χρειαζεται να αντιληφθουμε ειναι η ουσια,τον πυρήνα της φυσης των δύο πλανητών. Η καθημερινή απόδειξη έρχεται μέσω των τιτλων ειδησεων καθημερινα.

Είχαμε επτά ακριβή τετράγωνα από τον Ιούνιο του 2012, και τώρα τεχνικά πλέον φαίνεται να αποχωρούν, αλλά όχι πλήρως μέχρι το το πρώτο τρίμηνο του 2016 και θα είναι διαφωτιστικό να εξετάσει καποιος την παγκόσμια νοοτροπία της εποχής αλλά και τα γεγονοτα.

Ισως απο οτι φαινεται ιστορικα,ενα απο τα πιο σημαντικοτερα μηνυματα που δινονται απο την συναντηση αυτων των δυο πλανητων, ειναι οτι δεν ειναι καθολου σοφο να πυροβολεις τον αγγελιοφόρο, ή να φυλακιζεις τον πληροφοριοδότη. Αντ ‘αυτού, είναι σοφότερο να αναγνωρίσουμε τους ανέμους της αλλαγής, που ανοίγουν τα πανιά για ένα διαφορετικό μέλλον.Αυτή είναι μια αλήθεια που ειναι διαθεσιμη στον κάθε ένα από εμάς που θα αποτρέψει πάντα την “παραμονή μιας καταστροφής” και αντιθετα να την μετατρέψει σε μια αυγή ελπίδας.

Η παγκόσμια διάθεση προσδιορίζεται αστρολογικά μιλώντας, από τις κυρίαρχες πλανητικών κύκλων του χρόνου.Κατα την διαρκεια αυτης της φασης μεταξυ Ουρανου-Πλουτωνα παρουσιαζεται μεγαλη ευαισθησια.Η τελευταια φορα που οι πλανητες αυτοι εκαναν συζευξη ηταν το 1966,το 1851 και το 1710.Σημερα,το τετραγωνο και οι αντιθετες φασεις του κυκλου γινονται περιπου καθε 30 χρονια.Η επαφη αυτων των δυο δημιουργει δραματικες και επαναστατικς αλλαγες.Ανακαλυπτονται νεες επαναστατικες μεθοδοι εξουσιας οπου και χρησιμοποιουνται.

Το 1966 χαρακτηριζοταν απο την δυναμη των Λουλουδιων,την επανασταση των υπολογιστων,την βιομηχανοποιηση της γεωργιας κτλ. και ολα αυτα ηταν πανω στο ζωδιο το οποιο εγινε η συζευξη αυτη.Σαν μερος μιας γενιας που γεννηθηκε με αυτη την επαφη,ο σκοπος σου μπορει να συνδεεται με επαναστατικες μορεφες συνειδησης και την ολοκληρωτικη επανεκτιμηση της συλλογικης αποψης για τον πλανητη Γη.