Ο ΚΡΟΝΟΣ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ 22-23 ΜΑΙΟΥ 2015

στις

Ο Κρόνος είναι ο έκτος πλανήτης σε σχέση με την απόστασή του από τον Ήλιο και ο δεύτερος μεγαλύτερος του Ηλιακού Συστήματος μετά τον Δία, με διάμετρο στον ισημερινό του 120.660 χιλιόμετρα και ανήκει στους λεγόμενους γίγαντες αερίων. Το όνομά του προέρχεται από τον Κρόνο της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και σχετίζεται με την λέξη χρόνος. Σχεδόν ταυτίζεται με τον θεό Saturnus των Ρωμαίων, απ’ όπου προέρχονται και οι άλλες ευρωπαϊκές ονομασίες.

Λόγω της μεγάλης μάζας του Κρόνου και της μεγάλης βαρύτητας, οι συνθήκες που παράγονται στον Κρόνο είναι ακραίες. Οι εσωτερικές πιέσεις και θερμοκρασίες είναι πέρα από οτιδήποτε μπορεί να αναπαραχθεί πειραματικά στη Γη. Το εσωτερικό του Κρόνου πιθανώς αποτελείται από έναν στερεό πυρήνα σιδήρου, νικελίου, πυριτίου και ενώσεις οξυγόνου και περιβάλλεται από ένα βαθύ στρώμα μεταλλικού υδρογόνου, ένα ενδιάμεσο στρώμα του υγρού υδρογόνου και υγρού ηλίου, καθώς και ένα εξωτερικό στρώμα αερίων. Το ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στο στρώμα μεταλλικού υδρογόνου είναι πιθανό να δημιουργεί ένα πλανητικό μαγνητικό πεδίο, που είναι ελαφρώς πιο αδύναμο από το γήινο μαγνητικό πεδίο αν συγκριθούν στις επιφάνειες των πλανητών και περίπου το ένα εικοστό της ισχύος του πεδίου γύρω από τον Δία. Η εξωτερική ατμόσφαιρα έχει γενικά ήπια εμφάνιση, αν και μπορούν να εμφανιστούν χαρακτηριστικά μακράς διάρκειας ζωής. Η ταχύτητα του ανέμου στον Κρόνο μπορεί να φτάσει 1.800 χλμ/ώρα, πολύ μεγαλύτερη από εκείνη στον Δία.
Ο Κρόνος διαθέτει εννέα δακτυλίους, οι οποίοι αποτελούνται από σωματίδια σκόνης και πάγου, και 62 δορυφόρους, χωρίς να συνυπολογίζονται οι μικροί δορυφόροι και οι έλικες.Ο μεγαλύτερος δορυφόρος του Κρόνου, ο Τιτάνας, είναι ο μόνος δορυφόρος στο Ηλιακό Σύστημα με πυκνή ατμόσφαιρα.
Κατά την μυθολογία ο Κρόνος ήταν ο ηγέτης και ο νεότερος της πρώτης γενεάς των τιτάνων, θεών απόγονων της Γαίας και του Ουρανού. Νίκησε τον πατέρα του τον Ουρανό, και κυβέρνησε κατά τη διάρκεια της μυθολογικής χρυσής εποχής, έως ότου νικήθηκε από το γιο του τον Δία.
Ήταν ο μικρότερος σε ηλικία και δύναμη από τους Τιτάνες, αλλά ο πιο πονηρός και φιλόδοξος. Ανέτρεψε τον πατέρα του με τη βοήθεια της Γαίας, αλλά φοβούμενος μια ίδια μοίρα κατάπινε τα παιδιά του. Η γυναίκα του και αδερφή του Ρέα έκρυψε το τελευταίο τους παιδί, τον Δία, και έδωσε στον Κρόνο μια φασκιωμένη πέτρα για να καταπιεί, αντί για το μωρό. Ο Δίας, όταν μεγάλωσε, ελευθέρωσε και τα υπόλοιπα αδέρφια του, δίνοντας στον Κρόνο να καταπιεί δηλητήριο. Στον πόλεμο που ακολούθησε μεταξύ των Τιτάνων και των Ολύμπιων, την Τιτανομαχία, που κράτησε δέκα χρόνια, ο Κρόνος και οι Τιτάνες σύμμαχοι του νικήθηκαν και φυλακίστηκαν στα Τάρταρα.
Κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής ο Κρόνος λατρεύονταν ως θεότητα της σοδειάς και των συγκομιδών, ενώ επιτηρούσε και την πρόοδο των ανθρώπων. Απεικονιζόταν συνήθως με ένα κρυστάλλινο δρεπάνι, το οποίο χρησιμοποιούσε για να συγκομίσει τις σοδειές και ήταν επίσης το όπλο που χρησιμοποίησε για να ευνουχίσει και να καθαιρέσει τον Ουρανό. Μια γιορτή που ονομαζόταν Κρόνια γινόταν προς τιμή του Κρόνου στην Αθήνα τη δωδέκατη ημέρα του μήνα Εκατομβαιώνα, αλλά και στην αρχαία Ολυμπία.
Η ετυμολογία του ονόματος δεν είναι ξεκάθαρη. Μπορεί να σημαίνει «κερασφόρος», αλλά πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το όνομα προέρχεται από τον αρχαίο ινδικό δαίμονα Kroni. Στην Αλεξανδρινή περίοδο αλλά και την εποχή της Αναγέννησης στη λατινική γλώσσα υπήρξε κάποια σύγχυση της λέξης Κρόνος (Cronos) με αυτή του χρόνου (Chronos).
Για αιώνες τον θεωρούσαν τον τελευταίο (εξώτατο) πλανήτη του Ηλιακού Συστήματος, καθώς είναι γνωστός από την αρχαιότητα. Πολλά από αυτά που σήμερα γνωρίζουμε για τον πλανήτη και τους δορυφόρους του, μας έγιναν γνωστά από την εξερεύνηση των Βόγιατζερ 1 και Βόγιατζερ 2 το 1980-81. Από το 2004 η διαστημική συσκευή Cassini βρίσκεται σε τροχιά γύρω απ’ τον πλανήτη, μελετώντας τον διεξοδικά.
Ήδη,λοιποον αρχισαν και τα περιεργα σεναρια να γράφονται γι’ αυτό το αστρονομικό φαινόμενο, οπου ο Κρονος θα έρθει πολύ κοντά στην Γη κατά τα μέσα Μαΐου,συγκεκριμενα στις 22-23 Μαιου 2015 ενω κατα την αστρολογια ο Ηλιος θα εισερχεται στο αερινο ζωδιο των Δυδυμων και ο Κρονος απο τον πυρινο Τοξοτη σε αναδρομη πορεια θα σχηματιζουν αξονα αντιθεσης. Συνδέουν λοιπόν το CERN με τον Κρονο. Το CERN λένε οι επιστήμονες θα “επανεργοποιηθεί”, σύμφωνα με την ουράνια κίνηση του πλανήτη Κρόνου. 

Στην πραγματικότητα, πιστεύεται οτι το CERN περίμενε να ξεκινήσει εκ νέου έως ότου ο Κρόνος έρθει πιο κοντά και να ευθυγραμμιστεί με τη Γη και τον Ηλιο!

 Ήθελα να γράψω κάποια πράγματα γι’ αυτό το φαινόμενο λοιπόν, οπου θα αποτελέσει ενα πολύ σημαντικο αστρονομικό και αστρολογικο φαινόμενο για την μετέπειτα περίοδο, οπου θα συμβούν πολλά, αλλωστε θα τα γράψω και στην Νεα Σελήνη Μαΐου.
Πιστεύετε,ότι το CERN έχει συνδεθεί με στόχο να δημιουργήσει ένα παράθυρο (σκουληκότρυπα) μεταξύ δυο στόχων. Σε αυτή την περίπτωση, ο δεύτερος στόχος θα είναι ο πλανήτης Κρόνος. 
Λένε λοιπόν ότι οι σατανιστές θα τοποθετήσουν το άγαλμα του Σίβα μπροστά από το CERN οπου αυτή είναι άλλη μια σύνδεση του Κρονου. Ο Σίβα είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον πλανήτη Κρονο. Το CERN σχεδιάστηκε στην πραγματικότητα για να διασυνδεθεί με τον πλανήτη αυτον. Αυτό είναι ένα αρχαίο σχέδιο, κατά το οποίο η αρχαία τάξη πράγματων περίμενε υπομονετικά για αυτή την τεχνολογία ώστε να φέρει το αρχαίο σχέδιο στην πραγματικότητα.
Κατά τον Βεδικό μύθο, αυτό προαναγγέλλει την στιγμή που ο άρχοντας της καταστροφής, Σίβα, μια φορά τον χρόνο κατεβαίνει στη γη για το εξελικτικό και μετασχηματιστικό ανθρώπινο όφελος. Στην Βεδική αστρολογία, είναι μια εποχή που οι πλανήτες, κυρίως ο Κρόνος ,οπου η διέλευση του με ισχυρούς αστερισμούς ανυψώνει την  συνείδηση. Ο Σίβα είναι ένας από τους κυριότερους θεούς της Ινδουιστικής θρησκείας, μια από τις μορφές του Τριμούρτι. Κατά την παράδοση Σμάρτα, είναι μια από τις πέντε μορφές του θεού.

Στη διδασκαλία άλλων δογμάτων, ο Μπράχμα, ο Βισνού και ο Σίβα αντιπροσωπεύουν τις τρεις κύριες μορφές της θεού στον Ινδουισμό και αποτελούν το Τριμούρτι. Σ΄αυτή την σχολή της ινδουιστικής θεολογίας ο Μπράχμα είναι ο δημιουργός, ο Βίσνου είναι ο διατηρητής και ο Σίβα είναι ο καταστροφέας ή ο μετασχηματιστής. Σύμφωνα με τον Gavin Flood, ειδήμονα σε θέματα της ινδουιστικής θρησκείας, “Ο Σίβα είναι θεός της ασάφειας και του παραδόξου”, καθώς δεν αντιπροσωπεύει μόνο την εκδικητική πλευρά του θεού. Γι’ αυτό και στο πρόσωπό του συνυπάρχει η δημιουργικότητα και η καταστροφή, η συμπάθεια και η ωμότητα.

Ο Σίβα αντιπροσωπεύει κυρίως το στοιχείο της καταστροφής, αλλά οι δυνάμεις και ιδιότητές του είναι πολύ περισσότερες και πολυδιάστατες. Σαν Mahakala (μεγάλος χρόνος) είναι η μεγάλη δύναμη του χρόνου που καταστρέφει και διαλύει τα πάντα. Η καταστροφή όμως του παλιού αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την αναδημιουργία και για τον λόγο αυτό ο Σίβα λατρεύεται κυρίως με την μορφή του φαλλού (lingam), το αρσενικό σύμβολο της αναπαραγωγής που το βρίσκουμε  συνήθως τοποθετημένο πάνω στο  θηλυκό όργανο (yioni). Το αρχέτυπο του θεού της καταστροφής το συναντάμε στους Βεδικούς ύμνους όπου είναι γνωστός με το όνομα Rudra. 

Η μορφή και τα χαρακτηριστικά του όμως, όπως και των περισσότερων βεδικών θεών, δεν είναι ξεκάθαρη. Μερικές φορές ταυτίζεται με τον Agni, τον θεό της φωτιάς, και οι Maruts, οι θεοί των καταιγίδων, παρουσιάζονται σαν γιοι του. Ο Ρούντρα είναι ο θεός των ύμνων και των θυσιών, φωτεινός σαν τον ήλιο, ο καλύτερος και ο πιο πλουσιοπάροχος. Θεραπεύει αρρώστιες, χαρίζει οικογενειακή ευημερία και αγαθά, όπως άλογα, βουβάλια, και καλές σοδιές και προστατεύει τους οπαδούς του κρατώντας μακριά τις συμφορές. Από την άλλη πλευρά όμως, παρουσιάζεται μ’ ένα διαφορετικό πρόσωπο: σκοτεινός, μαύρος, καταστροφικός, τρομακτικός. Άγριος σαν θεριό κρατά στα χέρια του κεραυνούς βέλη και τόξα και οι Βραχμάνοι ιερείς τον εκλιπαρούν να παραμείνει μακριά από τον τόπο τους και να μην καταστρέψει την ανθρωπότητα.

Τι θα συμβεί αν η ενέργεια του Κρόνου εισρεύσει μέσα στον κόσμο μας; Ο Pan (που επίσης σχετίζεται με την ενέργεια του Κρόνου) από την αρχαιότητα αντιπροσωπεύει επίσης τη σεξουαλικότητα εκτός ελέγχου. Η εμφάνιση του Πάνα στην Ελληνική Μυθολογία φαίνεται να ανάγεται στον 7ο αιώνα π.Χ.. Σύμφωνα με τις επικρατέστερες παραδόσεις γεννήθηκε στο όρος Λύκαιον της Αρκαδίας. Μόλις όμως τον αντίκρισε η μητέρα του τον εγκατέλειψε τρομαγμένη από τη μορφή που είχε, με δύο κέρατα κατσικιού στο κεφάλι, μυτερά αυτιά, γενειοφόρος και τραγοπόδαρος. 

Ο Ερμής που αντιλήφθηκε τη σκηνή έσπευσε και προστάτευσε τον έκθετο Πάνα τον οποίο και μετέφερε στον Όλυμπο όπου και τον παρουσίασε στον Δία και τους άλλους θεούς οι οποίοι και τον καλοδέχθηκαν. Στη συνέχεια επέστρεψε και ανατράφηκε από τις αρκαδικές Νύμφες, οπότε και έγινε φίλος του Διονύσου και εμφανίσθηκε πλέον ως προστάτης των γεωργών και κτηνοτρόφων και των προϊόντων τους, φίλος του κρασιού και του γλεντιού.

Ο Πάνας ήταν ο σύντροφος των Νυμφών και ακούραστος εραστής κάθε νέας ή νέου που πλησίαζε το χώρο του δηλαδή την Φύση. Προστάτης του πολλαπλασιασμού των αιγοπροβάτων δεν άργησε να θεωρείται και ο ίδιος επιβήτορας ακόμη και αυτών. Αγαπούσε τη φυσική υπαίθρια ζωή όπου περνούσε ώρες ατέλειωτες παίζοντας με το ποιμενικό του αυλό, τη σύριγγα. Λέγεται μάλιστα ότι η Σύριγγα (αρχαία: Σύριγξ) ήταν και αυτή Νύμφη η οποία προκειμένου να τον αποφύγει μεταμορφώθηκε σε καλαμιά. Τότε ο Πάνας έκοψε απ΄ αυτή ανόμοια τεμάχια καλαμιού τα οποία και ένωσε σε σειρά και δημιούργησε τον αυλό του.

Οι ερωτικές του περιπέτειες που είχε με τις διάφορες Νύμφες είναι πολλές σημαντικότερη των οποίων φέρεται εκείνη της αποπλάνησης της Σελήνης, (ιδεατή ερμηνεία της Νέας Σελήνης).
Χαρακτηριστικός επίσης, σχετικά με το πρόσωπό του, είναι και ο θρύλος ότι στη Μάχη του Μαραθώνα βοήθησε τους Έλληνες εναντίον των Περσών με δυνατές και τρομακτικές φωνές επαναλαμβάνοντας ρυθμικά το όνομά του “παν – παν – παν…. με συνέπεια οι Πέρσες, ακούγοντάς τον, καταλήφθηκαν από πανικό (λέξη που προέρχεται από το όνομα Παν) όπου και υποχώρησαν.
Λέγεται λοιπόν ότι κατά την διάρκεια του φαινομένου θα σημειωθούν πολλά περιστατικά οπου θα υπάρξει σεξουαλική επαφή ανθρώπων με άλλα ζώα ! Δεν μπορεί επίσης να αποκλειστεί η αληθοφάνεια της ενέργειας του Κρόνου ότι είναι μεταβλητή και καταλυτική για τον μετασχηματισμό των ανθρώπων της γης. Στις 22 Μαΐου του 2015, ο Κρόνος θα είναι στο κοντινότερο σημείο προς τη Γη.
Ο Κρόνος θα είναι σε θέση για παρατήρηση, στον αστερισμό του Ζυγού. Θα είναι ορατός κατα το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας, φθάνοντας στο υψηλότερο σημείο του στον ουρανό γύρω στα μεσάνυχτα. Από την Αθήνα, θα είναι ορατός μεταξύ 21:26 με 5:16. Θα είναι προσβάσιμος  γύρω στις 21:26, όταν θα ανεβαίνει κατά 11 ° πάνω από το νότιο-ανατολικό ορίζοντα, και στη συνέχεια θα φτάνει στο υψηλότερο σημείο του στον ουρανό στις 1:23, 33 ° πάνω από το νότιο ορίζοντα. Θα γίνει δυσπρόσιτος περίπου στις 5:16, όταν θα βυθίζεται κατά 11 ° πάνω από το νότιο-δυτικό ορίζοντα.
Ο Κρόνος έχει μάζα περίπου 100 φορές μεγαλύτερη από της Γης, έτσι ώστε να έχει μια τεράστια βαρυτική έλξη. Καθώς πλησιάζει, η βαρύτητα του Κρόνου θα μπορούσε να δημιουργήσει τον απόλυτη όλεθρο στη Γη, και το αντίστροφο.
Ας δούμε τι συμβαίνει στον Κρονο,οι δακτύλιοι του Κρόνου αποτελούνται από αμέτρητα μικροσκοπικά σωματίδια πάγου, και η βαρύτητα της Γης θα τα τραβήξει πάνω της, όλο και περισσότερο,καθώς αυτος θα ερχετε πιο κοντά. Στο βίντεο βλέπουμε την Γη να τρυπιέται μέσα από τα δαχτυλίδια του, αλλά αυτό δεν θα συμβεί στην πραγματικότητα .Στην πραγματικότητα, η βαρύτητα της Γης θα τραβήξει τα σωματίδια εξω από τα δαχτυλίδια, δημιουργώντας μια μεγάλη απαλή στήλη οπου θα φτάνει πρώτα προς τη Γη, και τότε θα την σύρει προς τα εξω σαν ήταν προς τα μέσα (σαν αυτό που συμβαίνει όταν συγκρούονται οι γαλαξίες). 

Υποψιάζομαι ότι η πλειοψηφία των σωματιδίων θα συνεχίσει να είναι σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο, η Γη δεν έχει την βαρυτική έλξη για να τους αφαιρέσει εντελώς από τον πλανήτη-αν και θα είναι σε επιμήκεις τροχιές. Τα πανέμορφα δακτυλίδια και ευαίσθητες δομές που βλέπουμε σήμερα στα δαχτυλίδια του Κρόνου θα καταστραφούν. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, τα σωματίδια θα συγκρουστούν με τα άλλα μέρη του δακτυλίου, και τελικά το σύστημα θα τα επαναφέρει και πάλι.

Αν και υπάρχουν αμφιβολίες ότι αυτά θα έχουν  τέτοια ευκαιρία. Ακόμη και αν οι δακτύλιοι μπορούσαν να επιβιώσουν από την συνάντησή τους με τη Γη δεν θα έχουν πολύ μεγάλο μέλλον. Καθώς ο Κρόνος θα πλησιάζει, θα αισθανθείτε τη θερμότητα να αυξάνεται. Τα σωματίδια πάγου μέσα στο ρινγκ, θα ζεσταθούν, οπου τελικά άμεσα θα μετατραπούν από στέρεα σε αέρια (μια διαδικασία που ονομάζεται εξάχνωση). Αντί για ένα εντυπωσιακό σύστημα δακτυλίου, θα βλέπαμε τον Κρόνο να μετατρέπεται σε ένα τεράστιο σύννεφο υδρατμών, που θα ρέει πίσω από το φως του ήλιου και ο ηλιακός άνεμος θα το φυσήξει μακριά από τον πλανήτη.
Όπως βλέπεται στο βίντεο, η Γη ποτέ δεν θα επιβίωνε απο αυτή τη συνάντηση με τον Κρόνο. Ένα μεγάλο αντικείμενο όπως η Γη, κοντά σε ενα πάρα πολύ μεγαλύτερο σώμα, όπως ο Κρόνος, προμηνύει χάος. Και λόγω της βαρύτητας … ή, πιο συγκεκριμένα, το γεγονός ότι η βαρύτητα γίνεται πιο αδύναμη με την απόσταση.
Για παράδειγμα, σκεφτείτε την Γη και την Σελήνη. Η πλευρά της Γης που αντιμετωπίζει τη Σελήνη έλκετε από τη βαρύτητα της Σελήνης λίγο πιο δύσκολα από ό, τι στην άλλη άκρη της Γης. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη, αλλά είναι αρκετή για να «τεντώσει» τη Γη λίγο. Αυτό είναι αυτό που ονομάζουμε παλιρροιακή δύναμη.
Το αποτέλεσμα είναι ότι τεντώνει το αντικείμενο πάνω στο οποίο ενεργεί. Αυτή τη στιγμή, η παλιρροιακή δύναμη της Σελήνης στη Γη τραβά το νερό πάνω-κάτω κατά περίπου ένα μέτρο ή δύο μεταξύ υψηλής και χαμηλής παλίρροιας, όπως η Γη περιστρέφεται κάτω από το φεγγάρι κάθε μέρα.
Η παλιρροιακή δύναμη εξαρτάται από τη μάζα του αντικειμένου που κάνει το τράβηγμα. Για ένα πολύ ογκώδες αντικείμενο το τράβηγμα σε ένα μικρότερο αλλά ακόμα και ένα μεγάλο αντικείμενο πολύ κοντά σε αυτό, η παλιρροιακή δύναμη μπορεί να είναι πραγματικά τεράστια.
Φανταστείτε τη Γη να περνά κοντά στον Κρόνο, όπως στο βίντεο. Η μία πλευρά της Γης είναι πιο κοντά στον Κρόνο από την άλλη, από τη διάμετρο της Γης: περίπου 12.740 χιλιόμετρα (7.900 μίλια). Ο Κρόνος έχει πολλή μάζα, έτσι η βαρύτητα του είναι αρκετά ισχυρή, και καθώς η γη έρχεται πιο κοντά σε αυτό, η ελκτική δύναμη μεγαλώνει και μεγαλώνει συνεχώς .
Όταν ο Κρόνος εξακολουθεί να είναι 20 φορές πιο μακριά από το φεγγάρι, πάνω από 7.000.000 χιλιόμετρα μακριά-η παλιρροιακή δύναμη που ασκεί στη Γη είναι ίση με τη Σελήνη. Μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα μακριά αυτή η δύναμη θα έχει αυξηθεί κατά ένα συντελεστή μεγαλύτερο από 400! Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή σε παγκόσμια κλίμακα, κυρίως με τη μορφή της αποκαλυπτικών πλημμυρών και τεράστια παλιρροϊκά κύματα να εκδηλώνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.
Μέχρι αυτή τη στιγμή ο Κρόνος είναι στην ίδια απόσταση με τη Σελήνη, τα ρεύματά του θα είναι πολλές χιλιάδες φορές ισχυρότερα από αυτα της Σελήνης. Ρήγματα θα σπάσουν, θα βγαίνουν  καπνοί από τις κορυφές των ηφαιστείων, και ό, τι απομείνει στην επιφάνεια της Γης θα εξαφανιστεί.
Και τότε έρχεται το τελικό χτύπημα. Κρίνοντας από όπου θα χτυπήσει τα δαχτυλίδια, ο Κρόνος θα περάσει περίπου 130.000 χιλιόμετρα από τη Γη. Κατά την πλησιέστερη προσέγγιση, η παλιρροιακή δύναμη του Κρόνου που επιβάλλει στη Γη θα ήταν εντυπωσιακή κατα 200.000 φορές από αυτή της  Σελήνης! Αυτή η απόσταση είναι καλά μέσα στο όριο του Roche, η απόσταση από τον Κρόνο, όπου η παλιρροιακή δύναμη του μεγαλύτερου πλανήτη είναι τόσο ισχυρή που κυριολεκτικά θα σχίσει τον πλανήτη μας.
Στην πραγματικότητα οι αστρονόμοι μας λένε ότι τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί, και μας προτρέπουν να βγούμε εξω τη νυχτα και να παρατηρήσουμε τον Κρονο κατά την περίοδο Μαΐου/Ιουνίου. Ο Κρονος θα βρίσκεται κοντά στον Αντάρες στον αστερισμό του Σκορπιού. Έτσι λοιπόν στις 22-23 Μαΐου 2015, ο Κρονος θα βρίσκεται κοντά στην Γη και οι αστρονόμοι ονομάζουν αυτό το φαινόμενο ως «αντίθεση του Κρόνου», γιατί ο πλανήτης θα εμφανιστεί απέναντι από τον Ηλιο στον ουρανό.

Στην αστρολογία ομως, ο Κρονος εκείνη την ημέρα θα βρίσκεται στον 4ο οικο του ηλιακού ωροσκοπίου, σε αναδρομη πορεια στο ζωδιο του Τοξοτη, στην 1η μοιρα του,οντως θα σχηματιζει αντιθεση με τον Ηλιο,τον Αρη και τον  Ερμη στους Δυδυμους.

Ο 4ος οίκος δηλώνει ό,τι έχει σχέση με κτίρια και τη γη, τη σοδειά της γης, τη γεωργία, το υπέδαφος, τα ορυχεία, οι σεισμοί και οι καιρικές συνθήκες. Είναι τα έσοδα από εδαφικές εκτάσεις, τα δημόσια κτίρια. Είναι η αντιπολίτευση (ο 10ος είναι η κυβέρνηση).

Τα άτομα που είναι άξιοι σεβασμού, άτομα που με τον χρόνο έχουν καταξιωθεί και με κόπο και εντιμότητα έχουν κατακτήσει τον σεβασμό, τα αυστηρά άτομα, τους κριτές και τα έμπειρα άτομα στον τομέα τους, τους γαιοκτήμονες. Κρυμμένοι θησαυροί στο έδαφος. Παραδοσιακά συνδέεται με τη μητέρα αφού δέχεται επιρροές από το ζώδιο του καρκίνου. Είναι η ικανότητα που έχουμε να διατηρούμε δεσμούς,η ανατροφή μας ,οι σχέσεις με τους γονείς μας και την πατρίδα μας . 
Το τέλος όλων των πραγμάτων όντας ένας από τους πιο μεταφυσικούς οίκους .Δήμοι, πόλεις, ορυχεία, Τάφοι.

Ο Κρόνος είναι τα κτίρια τα χτισμένα με πέτρα, το χώμα, τα προϊόντα της γης, το υπέδαφος, τα ορυχεία, ο άνθρακας και στους σεισμούς είναι παρών. Δηλώνει επίσης τα συντηρητικά και αυταρχικά κόμματα. Ο Κρόνος κυριολεκτικά, δεν έτρωγε τα παιδιά του αλλά έπαιρνε την ενέργεια και τα εγκλώβιζε μέχρι που επαναστάτησε ο Δίας και τα απελευθέρωσε. Μέσα από τα παιδιά του κρατούσε όλο τους το δυναμικό, έτσι τα έλεγχε. Είχε όμως και όλη την γνώση μέσα απ’ αυτά και αυτά που συμβόλιζαν.Περισσοτερα στην Νεα Σεληνη Μαιου.